äppelpaj

igår åkte vi med Sofie och Sam till Ikea. Käkade lunch såklart och köpte bara en måttsats, eftersom vi alltid slarvar bort vårt decilitermått och man blir så förbannad när man står utan och ska göra ex gröt till en arg, hungrig kotte. Annars blev inte mycket gjort igår. Vi tittade på film på kvällen och gjorde god mat, eftersom vi storhandlat i torsdagskväll så hade vi äntligen lite mat att välja mellan här hemma. Det blev även en superduper god äppelpaj med vaniljsås till filmen.. var nog första gången det gjordes här hemma faktiskt. måste göras om snart igen!

idag sov vi till 9 allihop. Härligt med lite sovmorgon. Därefter har det bara varit lite tv och en god frukost. Osså har då Algot gjort sina föräldrar stolta igen. Nu kryper han plötsligt på händer och knän "som det ska vara". Innan var det bara små försök till krypning, men idag gick det riktigt bra.  Om han vill att det ska gå fort så byter han dock lite effektivt till armbågarna där han ju kan tekniken bra och är snabb =) .. shit vad fort det går att lära sig en ny sak då hihi!


Enkel äppelpaj från ica.se  


FYLLNING:

5 äpplen (fasta, syrliga)
1 dl socker
1 msk kanel

PAJDEG:
1½ dl vetemjöl
1½ dl socker
100 g smör eller margarin 

Gör så här
Skölj, kärna ur och dela äpplena i bitar. Lägg dem i smord ugnssäker form. Strö över socker och kanel och blanda runt.

Blanda de torra ingredienserna till pajdegen. Arbeta in matfettet till en deg. Spritsa degen till ett lock och täck äpplena med det. Grädda i 225°C, ca 25 min tills den är gyllenbrun.

Servera med glass eller vaniljsås.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback