9

japp.. så länge har det varit vi.. idag är det 9 år sedan Badgastein och kvällen då jag äntligen fick honom.. att man bara kan känna sådär direkt att det är den rätte. Konstigt egentligen. Det är ju även 5 år sedan vi förlovade oss så man firar ju dubbelt :)

tänk vilken tur jag har som fått det så bra. Jag har en underbar sambo, en ljuvlig unge och framtiden har säkert mycket mer härligt att erbjuda. Jag är lycklig. Tack för att du finns. jag älskar dig!


nu


enhorabuena Barca!

idag satt jag o gjorde caddetalj med Maria till middag och var därefter på stan med Sofie och Sam (hade jättetrevligt o Sam o Algot höll varann i hand i slutet av dagen hihi..så goda vänner! ). Åt iaf pastabuffé, var på lekplats på Heden mm och jag letade leggings. Men det stora för idag är ju självklart Champions leauge finalen mellan Manchester United och Barca.. laddat med gott o satte mig i soffan lagom till start. 10 minuter in sitter en chockad, men ack så glad Hanna och hurrar för Eto'o visar vad han går för. Jag som faktiskt varit helt säker på att Manchester skulle vara snäppet vassare idag. När 2:an sattes av Messi så var lyckan total, inte minst för att den var så otroligt vacker så det knappt går att beskriva :).. ojojoj.. såå gött med Barca vinst!! ännu bättre känns det när alla stöddiga MU fans till vänner man har, fick ett bittert uppvaknande haha.. stackars dig Martin.. o Babbe, du är väl inte heller på bästa humör antar jag? ;)... Linus däremot, är nog hyfsat glad!?  hihi..   trist att se matchen själv faktiskt, alltid mycket roligare att vara ett gäng ju. Man skulle varit i skåne ;) .. Peo såg iaf nästan hela andra halvlek med mig efter liten lätt övertalning :)..





(lånade från uefa.com)

Lite smått o gott

Hej hopp.. tillbaka igen. Nu var det en vecka sedan sist.. o lite till kanske till och med. Det har varit massor att göra iaf. Efter loppet följde ett par enormt stressiga dagar.. och nätter. Söndagen hann jag dock med att kolla på matchen mellan IFK och Kalmar såklart.. vill man ju inte missa. 2-1 och nöjd Hanna. Fast det var galet jämnt och vi satt som på nålar in i sista sekund. 

Sedan satt jag alltså med skolarbete från måndag morgon kl 8 till tis morgon kl 5, sov 3 timmar och fortsatte sedan till 9 dagen därpå. Algot var ju sjuk och hade följt med mamma o pappa hem till skåne. Han hade plötsligt halsfluss oxå... så i vilket fall som helst var det tur att de kunde ha honom eftersom jag o Peo var så himla upptagna. Han fick förövrigt en allergisk reaktion på pencillinen oxå, så de fick åka till läkare o få kortison o grejor, samt ny (fjärde omgången denna månad) penicillin som han fortfarande äter...  

På onsdag förmiddag gick jag sedan hem o sov en timme, samt packade det sista, innan vi skulle hänga upp tävlingsprojekten på gården mellan 12 o 13.. Jag, Veronica och Maria hann med en lunch i vasastan innan jag tog tåget till Skåne med Peo vid 3. Jag sov nästan hela vägen, HELT UTMATTAD! eftersom jag då sovit ca 7 timmar sedan loppet... men i vilket fall som helst, sååå skönt att vara färdig. Jag var så himla missnöjd med hela projektet, mina vänner ställde upp o hjälpte mig så gott de kunde o hann och det är jag så himla tacksam för.. annars hade jag inte ens hunnit lämna in det lilla jag ändå lyckades med att prestera på den korta tid. Tyvärr var Algot för mycket sjuk under detta projekt och det gav mig ca 7 dagar att komma på en idé, göra alla ritningar, modell och presentation.. men jaja, jag lämnade in iaf.


presentationen var helt i brunt o vitt... upplägget av den var nog det enda jag var nöjd med =)..

Väl hemma hos mamma o pappa gosade jag o Peo med Algot en evighet. Åh vad härligt att få träffa honom när man inte setts på 3 dagar. längsta jag varit från honom ju.
 
my boys

Sedan följde fint väder o många besök hos släkt och vänner. Vi hade kalas för Alexander på lördagen och då firade jag o Peo även Johan, Sofie, Jahangir och Eva, som oxå fyllt år nyligen. Vi hann med att gå lite i Kristianstad, sitta o sola, njuta av att vara lediga. Vi var även och hälsade på min mormor o morfar samt Carro, Linus o lille Leon. Han är förövrigt helt ljuvlig. Man kan ju inte låta bli att ta upp o gosa med honom mest hela tiden :)..


i trädgården hos mamms o papps


Algot klipper gräset med sin morfar


Jag o Algot e ute på vift.. uppe på gamla lekplatsen utanför mamma o pappas tomt


så tråkig plats nu.. här som var stor fotbollsplan, lekplats o bandyplan när vi var små.. nu bara en stor gräsplätt..


Algot busar med sin gammelmormor




på trappan med gammelmorfar




att hoppa på mormors pilatesboll var tydligen bland det absolut roligaste tyckte Algot. Han stod och skrek "hoppa, hoppa, hooooppa pappa"

Kalas hos Peos syster, Tina

Sofie var skicklig på att knyta ballonger till roliga djur o sånt.. när vi andra testade blev det mer modern konst :D haha.. Algot här med mycket vacker hatt!




undrar om det var Filips ballongsvärd som krossade Johans näsa ;) hihi..




Hos Linus o Carro


jag o lillplutten posar


Algot tycker att Leon ska lukta på blomman


så himla coola miner








Peo skämmer bort sin son totalt och köpte en Iggle piggle docka (han från "in the night garden" på barnkanalen) som spelar musik. Algot älskar den =).. han vaknade morgonen efter kl 5.30 och sa "mormor, tryycka!!" .. med det menades då att de skulle trycka på Igglepiggles mage så att han lät :).. hihi









Var förresten oxå hos grannen och fick rabarber till att göra en smarrig paj. tack tack Anita! :) (kul att även du läser min blogg som jag ju fått veta, hihi)



liten rabarber?
mums.





mamma o pappa

En lyckad helg senare så åkte vi till Götet 07.00 måndag morgon (ja, med SJ är det självklart att det var 30 min försening, men ändå)... Algot skulle på läkarbesök 10.30. Allt såg bra ut. Astman behöver nu inte kontrolleras igen förrän om ett år. Skönt.. pusta ut lite!...

igårkväll kom Anna lite innan 7. Vi käkade hamburgare och sedan var hon barnvakt mest jag och Peo (ja, han följde faktiskt med denna gång!! :)..) var på IFK match.. de mötte Malmö och det var helt underbart drag på klack och över hela läktarna. Låg t-shirts på alla stolar som folk tog på sig, varannan sektion vita, varannan blå.. jag hade kamera med mig, men glömt minnet hemma.. ja både mitt eget o kameraminnet antar jag.. men men.. vilken match!! Hysén briljant som vanligt, Wernblom likaså. 2-0.. ojojoj.. hur kan man inte älska fotboll?


(lånad från ifks hemsida)

Varvet fortsättning

Ja.. så var det då varvet. Mamma, pappa, Lina och Tova kom i fredags. Jag satt på skolan till typ halv 10 på kvällen. Maria och Lars var oxå där. A-sektionens pub hade öppet och köpte man öl så fick man tacos så det gjorde vi :)... var en trevlig kväll trots stress. I vilket fall som helst så kom familjen vid halv 11. Vi kollade lite på tv och sen var kvällen slut. Lördagen började tidigt, men gjorde inte så mycket. Började förbereda oss, packa, byta om och så där. Fredrik kom och vi gick alla till bussen, eftersom köra inte är ett alternativ denna dag då Göteborg invaderas av 50 000 löpare och massa massa publik därtill. Bussen var ju dessutom gratis för alla löpare. Dock så galet full så pappa inte kom på med Algot o vagn. Vi andra tryckte oss in. Han fick gå. Mötte oss på sahlgrenska och tog en annan buss o gick sedan till start.
 


Hämtade de andras startlappar (jag o Peo hade hämtat våra i torsdags, då vi även passat på att gå på mässan de har, och köpte springbyxor, långärmad löpartröja som jag har på bilden här över och Peo köpte den t-shirt han har)..vi gick nu lite på mässan igen. Sedan käk o toa innan det var dags...

 

innan starten

ojojoj vad nervös jag var. Det pirrade verkligen i hela kroppen. Det var såååå mycket folk överallt. Vi tog oss in i folkhavet när vår startgrupp kom och sen var det då dags 15.40, det vi väntat på, tränat inför och kämpat, kämpat, kämpat... målet för min löpträning, även om det mest varit för att hålla motivationen uppe att gå ner i vikt. Kändes så konstigt att det verkligen var dags.. muskelinflammation, huvudvärk, förkylning.. inget skulle dock stoppa mig från att ta mig runt. Jag ger inte upp, jag fullföljer det jag tar mig för... så ut i spåret. Lina springer snabbt ifrån. Mamma o jag håller ihop. Peo inväntar Fredrik från gruppen bak oss. Vi springer jämn takt och jag kollar mest på folk runt omkring. Häftigt!! när vi sprungit ca 5 km så börjar de första sacka och vi som trodde vi var långsamma fick nu en kick av att springa om massor som till och med börjat gå. Runt milen så kände jag mig hur pigg som helst. Lite jobbigt med allt blött kladd vid vätskestationerna o där var trångt.. Började ta emot i den långa uppförsbacken över Götaälvbron och på avenyn var jag supertrött .. 15 km gjorda.. jag ville bara lägga av. Kämpa, kämpa.. nu ska jag inte ge upp!!.. får jätteont i låret och magen o håller på att snubbla hur många ggr som helst på alla tvättsvampar runt götaplatsen som folk använt att svalka sig. Tuggar dextrosolen pappa gett mig innan loppet. Dricker så ofta det går. Jag håller mig bak mamma.. kämpa! 1 km kvar o det var längsta kilometern någonsin.. ojojoj vad ont i överallt. Varje liten muskel i kroppen vill lägga av.. nu är det ren o skär vilja som styr .. jag tar i med mina sista krafter och ökar farten in i mål med mamma bredvid mig. Vi springer in tillsammans på 2.14... helt ÖVERLYCKLIG att jag klarat det!! dessutom under mitt mål (2.30)...Vilken upplevelse att springa med så massa människor o bara det att vara med de som sprang för en gång skull. Minns när jag stod o kollade förra året och tänkte att nåt sånt skulle jag minsann aldrig klara..vad långt man kommit!

vi har precis kommit i mål.. trötta o ser inte kloka ut :)



Peo långt fram till höger i bilden ...precis innan målgång :)

vi får medaljer och beger oss till pappa, Tova, Algot (som väntat i slottskogen hela tiden) och Lina (hon sprang in på 1.58)... Vi står o väntar och jag lyckas titta bort precis när Peo kommer förbi, men fotar iaf ryggen hihi.. Han spang in på 2.40) o säger att det är det absolut värsta han gjort i hela sitt liv.. Själv tänkte jag bara att detta måååste jag bara göra om!!
 

roliga miner


Algot på gott humör trots feber







äter popcorn







medaljen- nu har jag gjort det!!


dock märkte jag sedan 15km, att det pulserade i mina tår.. jag fick syn på att blodet från fötterna har gått genom skon och den e helt röd när jag gick i mål. Jag tog av mig skorna och mina stortår  var svarta, nårra av de andra lite lila. Den ena hade spruckit o det rann blod medan den andra lyfts från huden. Jag fick gå på bara strumpor hem. Bussarna var så fulla så vi fick gå största delen osså. Trött i benen o ont i magen..men sååå himla glad!  Oh well. Kom hem o satt på toan hela kvällen. Var så utmattad så kroppen var helt utslagen. Åt ingenting, försökte dricka, o gick o la mig..


Angelina.. här har du bilden jag lovade dig... foto på mina tår efter varvet hihihi!! helt missfärgade av blod o blåmärke på tår o naglar... kan säg att det är flippflopp som gäller ett tag nu..


(Fredrik bröt efter 15 km för er som undrar vart han tog vägen i det hela :)...)

Göteborgsvarvet

vi tog oss runt!!!! sjukt trött o har inte tid att skriva ikväll. Mer info o bilder kommer imorrn! men jag tog mig runt på 2.14 o det e jag nöjd med :) ..häftigt att jag klarade det trots superont i benet... nu - SOVA!

Hemma med sjuk Kotte

Ja jag vet att ni vill att jag ska skriva oftare, får höra det varje dag hihi... men men.. nu är jag här igen. Dagarna flyter ihop lite just nu för att jag har bara varit hemma med min lille kott. Tisdags mötte jag iaf Anna på skolan för lunch. Algot sov nästan hela tiden. Vi hann gå genom mitt projekt lite, komma på en idé och sådär.. tackar min goda vän för hjälpen!! vi satt som vanligt kvar en braa stund och jag lämnade skolan runt 3 tror jag.. Gick på stan o tog bussen hem med Peo.. Igår lämnade jag Algot på dagis för jag trodde han var frisk, och gick till skolan för en workshop. 11.30 ringer de och säger att jag får komma o hämta. De har inte kunnat sätta ner honom en sekund på hela förmiddagen, för då hade han bara skrikit och lagt sig raklång på golvet o surat, dessutom såg han ut att ha feber.. så jag hämtade honom, käkade lunch och gick sedan tillbaka till skolan för att slutföra uppgiften. Algot sov och lekte sedan nöjt med en av arkitekterna som höll i workshopen.. en kille i 30 års åldern som tyckte det hela förövrigt var väldigt trevligt =) hihi.. tur det iaf. Jag gick hem igen vid 3. När Peo kom hem så sprang jag och det gick rent åt skogen. Jag har så himla ont i mitt ben så jag fick sluta efter 15 min..  kunde knappt ens ta mig hem därefter.. men 5 km tog ändå bara 30 min eftersom jag sprungit de första 3 km så fort haha..

Idag tvättade jag.. Ska man bara vara hemma o inte kunna göra skolarbete ändå, så kan man ju utnyttja tiden på bästa sätt. Själv har jag blivit förkyld o ont i halsen oxå.. jättebra inför varvet.. ibland tror jag att min kropp bara e ute efter att jävlas med mig. Algot har haft feber nästan hela dagen.

Ikväll spelade iaf IFK igen. det var en bra match förutom att IFK hade seriösa problem att få bollen i mål trots de fick chans efter chans. 3-0 är man nöjd med.. fortfarande ingen förlust på hemarenan! göött!


(lånad från IFKs hemsida)

En sista liten grej måste jag ju lägga till. Ikväll såg vi absolut sista avsnittet av Scrubs (om de fortsätter så blir det utan huvudpersonen o då kommer jag nog ändå inte kolla)... ojojoj vad det känns tråkigt! En av de bästa serierna tycker jag.. så galet kul helt enkelt. oh well, avsnittet var bra iaf och ganska nöjd med hur de gjorde avslutningen. Serien har gått 8 säsonger, mellan 2001 och nu..


Valborg och långhelg

Då har det varit långhelg med superfint väder och ingen tid att sitta vid datorn. Valborg tog jag ledigt från skolan och mös med Algot hela dagen. Sprang efter honom i lägenheten och lyckades klippa lite då och då, så nu har han inga lockar kvar. Tyckte det var dags att korta till det lite och få bort allt svintohår i nacken =) hihi.. han blev hur söt som helst, även utan lockar :)


långhårig ju :)
 
När Peo slutat kollade vi på Cortegen, som firade 100 år, med Veronica, Karl, Maria, Anna och hennes kompis från Örebro. Hade en riktigt trevlig kväll. Tyvärr kom inte kameran med...
 
Första maj startade jag med en långrunda i löparskorna. Jag och Peo hade totalt missuppfattat varann om när vi skulle vara i Gråbo så jag lät dem sova till kl 12.. o han hade bestämt med PM kl 11.40... ojoj.. vi skyndade iväg och var där lite innan 2. Leo och Algot leker riktigt bra tillsammans nu :) så kul att titta på dem! verkligen två tuffingar i full fräs. Jocke, Linda och Erik kom osså lite senare, det blev grillning o snack o grogg hihi.. hur trevligt som helst!!! (förutom att jag fick värsta allergiattacken - konstigt nog inte förrän vi gick in - och såg helt drogad ut sedan, o kände mig rätt sådan osså..) spelade iaf även nåt roligt spel där tjejerna klart vann  mohaha.. tack för trevlig kväll!!

Kamerabatteriet tog slut vid 5.. illa .. den har krånglat endel på sistonde så det har blivit dåligt med foto.. vi måååste få tummarna ur och bestämma oss vilken kamera vi ska köpa ...









Lördagen blev inte mycket gjort. Satt i solen och njöt, städade, tittade på två filmer, "monsters vs aliens" ..ganska rolig faktiskt och "Yesman" som var helt galen! jisses vad jag skrattade! den var bland de bättre jag sett på länge. Typiskt hans filmer, men ändå så tokroliga skämt ibland!

 

söndag var det babysim, sedan shoppade jag och Algot medans Peo spelade pingis. Jag köpte två tröjor att springa i (var i stort behov av några bättre) och ett par bra strumpor att ha på varvet me.. kanske gör gott för mina fossingar =) ..


den ena nya tröjan, samt strumpor :).. den andra tröjan e rosa från north bend, men denna nike satt helt klart bäst.. brukar väl heta "man får vad man betalar för".. struporna - seger, 119 spänn, satt även de som gjutet! =)

sprang sedan 1 mil. Hade jätteont i halsen så vågade inte fortsätta. Algot började osså bli lite sämre mot kvällen. Vid två på natten vaknar han och skriker som en tok.. jaha, 39 grader visar termometern. Det var bara att förbereda sig på en dag hemma. Idag har han sedan haft runt 40 grader hela tiden. Bara suttit på soffan för jag har inte fått lämna honom en sekund. Har lyckats få i honom en flaska välling och två munnar glass.. kom förresten på kl 10, att vi hade föreläsning idag.. inte helt kul att missa, men vad gör man.. Framåt eftermiddagen gick jag ner till konstmuseet och inspekterade för att få lite idéer och sedan åkte vi till backaplan för att storhandla med Peo när han slutat (behöver ju bärhjälp nu när man inte har stora vagnen längre)..


hmm, vad ska jag göra med alla dessa "beppar"
















vill ha alla ju

vill man så kan man!!