Mera självkänsla.nu

Jag minns inte sist jag skrattade så mycket som jag gjort ikväll. Jag tror lätt detta var den bästa föreläsning jag någonsin varit på. Mia Törnblom är så finurligt galen och helt fantastisk på att lära ut sitt ämne. Att det hon säger sedan träffar mitt i prick på typ alla som är där, gör ju inte saken sämre. Man får verkligen massa massa tankeställare och känner sig bättre bara av att lyssna på henne. Helt galet. Jag kunde inte varit nöjdare med kvällen och jag ångrar inte en sekund att jag åkte hem trots att det blev lite mycket jag missade i skolan. Jag har redan jobbat med min självkänsla (o utvecklats så himla mycket) och läst hennes böcker, men nu sporrade det en att fortsätta ännu mer. För man kan ju aldrig få för mycket o som hon säger så är det verkligen en färskvara som försvinner likt kondition, när man inte tränar den. Det måste vara så skönt att ha kommit så lång som henne. Hon bryr sig verkligen inte ett dugg om vad folk tycker om henne eller hennes sätt/val, hon är så himla nöjd med sig själv o bara "är" , sig själv i alla lägen. Nej, nu ska jag smälta detta. Jag har skrattat så jag har ont i magen fortfarande o så fort jag tänker på vissa saker så sitter jag här o fnissar för mig själv.

Hela Orderinvest (mammas jobb) var där och även männen tyckte det var SKITBRA, vilket jag faktiskt inte trodde de skulle göra (killar ska alltid vara så matcho o "klara sig själva" ). Träffade Carro som oxå var där, med Mary, Jenny o Anna (så länge sedan jag såg dem sist, var trevligt). Fick känna på magen en sista gång. Nästa gång jag kommer till skåne är bebisen utanför magen ju! :) såååå nära.. 4 dagar till BF, så precis närsomhelst ju. Magen ser faktiskt större ut i verkligheten än på bilderna Carro ;) hihi.. så rund o go. Längtar efter att få se lillplutten o mms:et du lovat!


Gnäll

Igår åkte vi då tåg till Hässleholm 17.27. Första timmen skrek Algot o var på så kasst humör att jag visste inte vart jag skulle ta vägen tillslut. Mitt huvud o kropp var så trött så ville bara vila, helst sova. Hade varit en lång dag redan ju, samt att jag inte fått sova normalt på flera nätter. Tåget var dessutom fullt och Algot ville springa omkring, vilket han ju inte kunde eftersom han trillar om tåget kränger. Så det var till att försöka underhålla honom konstant med nya saker.. inte så lätt vill jag lova. Vid halv 8 så la jag honom i famnen och höll nästintill fast honom så att han inte skulle kunna resa sig ,med snuttefilten tätt intill. Detta för att han var så trött att ögonlocken nuddade tårna o han tvunget hellre ska vara på superdåligt humör o vaken bara för att hänga med på vad som händer. Han kämpade emot blandat med att han accepterade sin trötthet, men jag gav mig iaf inte. Gungade, sjöng o hyschade... Tänkte att jag skiter i vad folk runt omkring mig tycker om att ha en skrikande unge i närheten. Min envishet gav resultat efter typ 5 minuters gallskrik i skift med att blunda o ge in för sömnen för att återigen göra allt för att trotsa tröttheten, så somnade Algot helt utslagen hos  mig. Jag satte på mig mp3spelaren och vilade sista timmen, med min mysgosse i famnen. Bytte tåg i Hässleholm och åkte ytterligare 20 minuter till Kristianstad. En lika jobbig resa som första timmen, eftersom Algot vaknade när vi bytte och var nu tröttare och hängigare än innan.. bläää. Mamma mötte iaf oss på stationen och vi åkte för att äta hos Lina och Tova. Trevligt. Väl hemma i Sibbhult somnade jag sedan i solariet medans mamma somnade Algot.

Inatt har Algot vaknat massa igen. Jag var som en zombie. Det börjar ta ut sin rätt på både mig och Kott, den här förkylningen. Hoppas det snart är bättre. Idag ska vi på föreläsning och det ska fixas en hel del innan. Ska packa lite smått till Algot så han kan vara hos farmor o farfar hela dagen. Först ska jag sola om jag kan få pappa att passa kott en stund. Han jobbar kväll så han är hemma nu fram till middag typ =)..


Studiebesök - kyrkor

Idag började vi 9. Skulle ha föreläsning, men arkitekten hade blivit sjuk. Istället flyttade vi studiebesöket vi skulle på i eftermiddag, till kl 11.  Jag och Maria åkte om korsvägen för att kolla ytterliggare på platser inför housingkursen och var två minuter sena till Masthuggskyrkan. Där var det tydligen begravning och vi fattade ingenting. Skulle vi inte träffas här 11? efter frågat i expeditionen fick vi reda på att de var i församlingshemmet en bit iväg.. så 20 minuter sena, slank vi in tillsammans med ett helt gäng som oxå missat detta. Lunch käkade jag o 5 andra klassisar hos en fransk utbytesstudent som bor i studentlägenhet precis bakom kyrkan, så det var smidigt o trevligt. Gick sedan runt och kollade i själva kyrkan och en tant från expeditionen guidade istället för sjuka arkitekten som vi egentligen skulle haft. Liten genomgång om kyrkan i allmänhet, men hon var väldigt "anti" mot att göra en ny verksamhet (vilket ju är syftet med denna kurs)... 

Masthuggskyrkan, verkligen en ikon för Göteborg med sitt höga läge o annorlunda, "Göteborgska" interiör, men används inte tillräckligt för att bara funka som renodlad kyrka. Vågar man sig på detta projekt tro? :) Så laddat på något sätt.

Vid 2 gav vi oss iväg till Annedals kyrkan. Jag, Maria och läraren gick i trevlig diskussion när de ringde från dagis och sa att Algot nu inte längre var pigg nog att vara där, så om vi kunde hämta tidigare skulle det vara väldigt bra för honom. Han gick bara och grät, snorade, hostade och var inte alls sig själv tydligen. De hade fått turas om att bära honom o trösta. Jag försökte ringa Peo, men inget svar. Så efter ett tio tal försök så fick jag ta en snabb runda i kyrkan, ta lite kort och sedan springa till bussen med försäkran att Åsa och Maria tar info till mig. Inom en halvtimme efter de ringt, var jag på dagis. Tur jag inte var så långt iväg iaf. Tog med mig en ledsen Algot hem. La honom med välling och han sitter nu med sin snuttefilt och napp i soffan o tittar på barnprogram.


Fina Annedalskyrkan i Linné....


Men tyvärr på helt fel sida vägen och inte helt lätt att ta sig till. Undra vilken av de två som kan vara mest intressant..

Snart måste man ha valt vilken kyrka man ska jobba vidare med och vad man tänker den ska ha för funktion i framtiden. Jag har alltid så svårt att bestämma mig. Får fundera vidare under helgen. Nu ska vi strax åka till tåget så måste fixa till mig. Skåne nästa....

En helt vanlig dag

Gick upp efter ca 3 timmars sömn och fixade till mig inför dagen. Natten var jobbig för både mig och Algot. Jag gav honom ventoline, alvedon och nässpray och även om han inte vaknade lika ofta som tidigare, så var han en hel del ledsen.. Vid halv nio fick jag väcka en minst sagt trött Algot för att försöka få i honom lite frukost. Det gick inte, inte ens en sked gröt ville han ha, inte heller välling. Dagis blev det. han var pigg och glad då och det gick bra att lämna honom idag.

Själv fick jag sitta i föreläsning med Claes Caldenby (väldigt känd arkitektskribent) som är världens mossigaste proffessor.. Han har massor intressant att säga och är jätteduktig, men han kan INTE föreläsa. Det är så torrt och platoniskt att man bara inte kan lyssna en längre stund. Jag har försökt såå många gånger (haft honom i många kurser o även studieresor), men efter max 15 minuter så är man nån annanstans i tankarna. Det låter som att han sitter och läser ur en bok, med skiftspråk och utdaterade termer. Dessutom har han bildspel som ser ut att vara gjorda på -70 talet ungefär haha. Nåväl... ni kanske förstår vart detta ledde för mig, med endast 3 timmars sömn.. Åsa, som satt bredvid mig, sa Gomorron när jag vaknade igen haha.. Ett litet fniss.

Jag och Maria satte oss och kollade genom lite av förra årets projekt inför val av plats till vårt flerbostadshus, fram till lunch. Därefter lunchade jag med Anna, Emmie och Maja på kåren. Var trevligt. Jag och Anna satt själva kvar till nästan 3!! haha.. Hade lite att prata om så då går tre timmar snabbt. Fick springa till dagis o hämta Algot som ju skulle hämtas 14.30 egentligen.. OJ (skäms).. Han var på gott humör iaf.

Kom hem och chattade en stund med Carro. Algot satte sig och lekte under datorbordet som han brukar. När jag skulle ta och byta blöja på honom drog jag ut stolen och där låg Algot mitt på mattan och sov. Nappen bredvid och snutten tätt intill sig. Så himla gulligt så man bara smälter! guuuuuuud vad trött han måste varit!


Dragit ut massa sladdar, papper och annat grejs innan man somnar på golvet. Min lille kotte


Nu är allt packat inför morgondagen. Ikväll har vi även sålt vår Bruna brio-vagn. Den såldes på tradera och de var nu och hämtade den. Känns så himla bra, för det är tydligen inte lätt att få begagnade vagnar sålda överhuvudtaget (om det inte är teutonia eller urban jungle här i gbg).. Vår hade vi lyckats byta ut liggdelen (ett litet fel på gamla) så den var helt ny (2009 modell tillochmed eftersom de inte hade gamla delar kvar), men det känns ändå roligare att få köpa en annan vagn inför nästa barns ankomst sedan. Nu har vi äntligen lite mer plats i hallen igen. Där har varit tre vagnar ett tag ju.


den har varit så bra, vår vagn. Kunde faktiskt inte varit nöjdare tror jag. Nu känns det extra mycket att vår kotte blivit så himla stor.
säljfotona :)

Studiebesök, conservation

Idag var det då skola igen. Hostan gjorde att jag sov 3 timmar inatt så jag var inte helt pigg imorse när klockan ringde om man säger så. Näsan rinner och halsen känns förstörd av all hosta, samt huvudet är tungt som bly.. en härlig förkylning detta. Algot mådde nog ungefär som jag. Hostade så han kräkte upp all frukost. Idag var första gången han blev ledsen när jag gick efter att ha lämnat honom på dagis. Nu vet han nog att det är långa dagar där och idag var han ju så hängig. Kändes inte helt kul att lämna honom då, men han blev snabbt glad igen sa de. Hans humör hade dock varit som en bergochdalbana hela dagen och han hade typ bara lekt med maten istället för att äta. Det intresserar som vanligt inte honom när han är kass.
 
Iaf så satt jag och förstörde en hel föreläsning genom att hosta konstant. Den var iaf intressant, om hur man bevarar gamla strukturer, men byter funktion. Exemplena var gamlestadens fabriker som blivit nya kontor och Renströmska villan (gamla sanatoriet) i Kålltorp som ska göras om till "lyx"lägenheter. Efter lunch var det studiebesök på Gamlestadens fabriker för min grupp (byter nästa vecka). Alla de gamla fabrikerna har sedan -94 gjorts om till nya välfungerande kontor och andra verksamheter (bland annat har Bingolotto ju sin studio där och var bland de första som flyttade dit). Annars mycket mediabolag som håller till här eftersom de behöver mörka rum utan fönster, och dessa byggnader har varit stora fabriker som därför är väldigt djupa hus... väldigt kul att få komma in o titta i lokalerna iaf, (även om det inte blev så många, pga att vi var så stor grupp). Roligare oxå, att få se lite i verkligheten, komma ut.. istället för att alltid sitta i föreläsning.En av de byggnader som restaurerades först. Visst är det lite "komiskt" att de la ner så mycket mer energi och detaljarbete på att bygga fabriker förr, än vi ens gör på bostäder idag. Tänk om man kunde få komma till sitt arbete på en fabrik, och huset såg ut såhär. Kanske lite mer tilltalande än en plåtbunker?


Ett av företagen. Pelarna är kvar sedan förr. Och även takhöjd. Annars var det bara ett enda stort tomrum


Takfönstren var där förr, där var korridor nu. Skithäftig lösning att ha fönster från rummen till korridoren så att ljuset kommer in från det hållet oxå. Blir som fönster från två håll fast byggnaden är jättetjock


Första Volvon tillverkades tydligen i detta hus =).. även första kullagret. Det vita huset som skymtar till höger är Sveriges äldsta fabriksbyggnad


Ett superfint kontor


jag älskade detta golv, vill ha själv


bambu är det. Det var liksom lite prickigt. Ursäkta min kassa kamera. Dyrare än ek, men miljövänligt och slitstarkt, o såå snyggt! Jag och Maria praktiskt taget satte oss ner bara för att kolla närmre direkt när vi kom innanför dörren. Har sett möbler o alla möjliga grejor, men inte som golv.. (känner mig lite som en galen arkitektstudent igen :) ..)


Största bowlinghallen i Europa hittar man oxå här. Över 30 banor tyckte jag arkitekten sa. Hade ju guidad tur av arkitekterna som ritat om hela området såklart =). Detta var djupaste och största huset som inte kan användas till så mycket i och med de fönsterkrav som gäller i Sverige. Passar ju perfekt som detta iaf.

Slutade lite tidigare än tänkt, så jag hann hämta min gosse lite tidigare, till hans stora förtjusning. När jag kom så vinkade han på mig i fönstret och jag fick sedan världens kram. Jag satte ner väskan för att kunna klä på honom, men då slet han tag i den och gav den åt mig igen "mamma jag vill hem nu" .. han sprang oxå o pekade på snuttefilt och napp. Jag tog ner åt honom. Då gick han fram till dörren och skulle gå hem. Han blev jättearg när jag fick bära tillbaka honom o sätta på overallen =) hihi. Väl hemma klämde han en flaska välling så hungrig var han allt. Har nog ont i halsen stackaren. Kanske får ta med lite välling till dagis imorrn.

Matlyx

Igår var en sådan där dag som man bara låg på soffan och hade de gött. Vi var en liten runda ute oxå, mest för att få friskluft och köpa ett par tillbehör så vi kunde göra lax. Glömde dock att vi inte hade folie kvar. Eftersom vi tagit upp den hela laxen redan igår så den skulle tina, så var vi ju tvugna att göra den. Så vi fick lägga den i en långpanna med bakplåtspapper runt om och sedan en plåt över oxå hihi. Till fisken åt vi potatis och en smarrig sås. Ah vad lyckat det blev. Varför unnar man inte sig sådana måltider oftare. Vi är nog alldeles för lata =).. ja, varför skulle man annars se ut som man gör liksom?.. oh well. Gjorde en sallad av resten av laxen, så den kan vi ha som lunchlåda två dagar =).. perfekt!
Algot hittade citron och sprang runt med det hela kvällen sedan. Han äter, ryser för det är surt, skrattar lite och äter sedan lite till. Så sött!

för övrigt gillar han sitta uppe på pappas huvud.. vet inte varför, men ju längre upp desto bättre haha

 

Så var det dags igen...

KlantHanna igång igen. Skulle ta ut klyftpotatisarna vi gjort i ugnen ikväll och använde klart grytlapp. Dock har man tyvärr ingen grytlapp på armen, där jag tydligen lyckades lägga plåten och fick ett långt brännmärke. Jag skrek rakt ut och fick sedan stå under rinnande kallvatten säkert en kvart. Algot härmade under tiden mamma och skrek på exakt samma sätt som jag gjort, om och om igen medans han småskrattade. Knasgotte! Kunde inte hålla mig för skratt trots jag var på ganska dåligt humör. Mataggressiv som man är, samt att jag mår skitdåligt idag, med ont i hals o huvud o en näsa som känns som den ska sprängas av trycket långt ut i bihålorna..blää..

Min stackars arm. Hemmagjord ispåse av Peo.. vi hade ingen is gjord så det fick bli tre inlindade piggelin som legat i frysen i all evighet =)


kommer få ett fint ärr där sen :(

Annars sov vi alla tre till 9.30 imorse, vilket var superskönt. Suttit vid datorn och glott mest hela dan. Gick en runda och handlade på focus eftersom vi inte hade nån kvällsmat hemma. Det var nog allt. Har inte orkat mer, nån av oss. Vi såg förresten en film osså, "space buddies" som var bland det tråkigaste på länge.

Fredag

Idag vaknade jag med ännu värre halsont. Algot hade 39 graders feber och vi var sådär pigga på att göra nåt. Hade dock bestämt med ett gäng tjejer från nya klassen att vi skulle träffas på stan och leta plats för projektet eftersom vi inte hade några lektioner. Man får ju passa på eftersom nästa vecka är fullbokad och sedan ska det vara bestämt. Linda var sjuk så hon smsade mig att hon inte kunde komma. Där försvann mitt enda alternativ att höra av mig till dem och säga att vi inte skulle komma. Har ju inte nr till de andra än.. Så vi fick på med kläderna o ut i snöslasket. Det blev dock en jättetrevlig promenad på 2,5 timmar, så skönt att jag trotsade förkylningen. Vi kollade upp många platser och fotograferade. Till och med så att en gubbe frågade om vi var från pressen eftersom vi inte tog kort på några hus utan bara skumma parkeringar och tomma platser hihi..in action :)

Efteråt åkte vi hem och sov. Algots feber klingade sedan av under seneftermiddagen och var nere i 38. Vi var o käkade på mixit med Peo och Fredrik då när Peo slutat. Trevligt. Ikväll har det bara varit soffan. Har kollat på "inte utan min dotter".. den är ju så bra.

Förövrigt är jag så galet rastlös för att jag inte kan springa. En och en halv vecka sedan sist och jag klättrar snart på väggarna. Jäkla förkylning. Nu får den minsann försvinna.mys med pappa är det bästa som finns


spela tillsammans är näst bäst hihi

Host, host

När jag hade skrivit här imorse så gick jag och tog upp Algot som precis vaknat. Han var lite täppt och hängig, men vi tänkte att han kanske piggnar till efter frukost. Jag bad Peo stanna hemma tills vi visste om Algot var bra, eftersom jag verkligen inte kunde ta ledigt idag. Det klassiska tecknet är ju att se om han äter. Han åt tre skedar gröt och skrek sen bara. Vi testade välling och han åt en halv flaska. Han brukar äta mycket mer på morgonen, så vi började tänka att han nog var ganska rejält förkyld och inte bara lite snorig. Jag klädde på honom overallen inför dagis och han grät. Jag hann precis dra undan den och luta honom framåt innan all välling kom i retur. Nu var det av med alla kläder och Peo kontaktade jobbet. VAB.

Jag begav mig till skolan. Fick tag i vaktis och kunde beställa nytt traxkort. Det var på tiden =).. Började 9 på nya projektet.  Jag och Linda lyckades få syn på en av lärarna vi visste vi skulle ha, så vi slapp springa o leta vart vi skulle vara. Ibland har man tur. Det känns, i alla fall just nu, som att jag inte kunde gjort ett bättre val. Kursen låter sååå himla rolig. Housing. Vi ska göra ett bostadsprojekt på frivillig tomt i Gbg...Jag känner mig riktigt taggad. Det var dock en lång dag för mig med förkylning, huvudvärk o halsont. Vi hade föreläsningar ända till 4.
 
Algot hade tydligen blivit bättre på förmiddagen, busat o så... så Peo skrev ett sms att vi skulle lämnat honom på dagis ändå.. Sen vid 11 hade han somnat och sovit till 4,  vaknat med hög feber och ännu mer täppt i näsan. Stackars Kott, nu är han riktigt sjuk igen. Jobbigt är det. Hoppas han piggnar till snabbt igen. TUR vi lät honom vara hemma. Ibland vet man ju verkligen inte hur dåligt de mår egentligen. Svårt att se så på morgonen, om de bara är trötta, hungriga eller det är nåt mer...

Bläää

usch. Sitter här med ont i halsen och frossa. Jag mår super verkligen. Pfftt...Sådana här dagar önskar man att man verkligen att man fortfarande var mammaledig. Eller ja, egentligen att man kunde lämna Algot på dagis och själv få ligga i soffan hela dagen utan att behöva lyfta ett finger. Men så lätt är det ju inte. Idag börjar en ny kurs igen. Som vanligt ingen info om vart vi ska vara så får komma lite tidigare och springa runt o irra en stund antar jag. Nej, har inte tid för detta nu. Måste bli färdig och ta upp Algot för att se om han är tillräckligt frisk för dagis.


Sjuk?

Idag började jag inte förrän 10 så Algot fick oxå sovmorgon. Han var trött, men gick ändå in på dagis utan minsta protest. Det blev 2 timmar med en ännu värre föreläsare idag för mig. Jag höll på att somna. Tur att det hon föreläste om faktiskt var riktigt intressant, annars hade det aldrig gått ;)...

Lunchade med Anna och Åsa. Jättetrevligt som vanligt. Bara att jag hade missat att vi bestämt nåt så jag var ju klart inte i tid idag heller. Så totalt förvirrad de senaste dagarna. Tror det blir för mycket för min lilla hjärna med allt nytt haha.

Slutade lite efter 2 och det kändes skönt. Jag trodde vi skulle hålla på till 4 och om jag inte kom och hämtade Algot innan 4 så skulle han få vara på en annan avdelning eftersom personalen på hans inte skulle vara kvar. Därför blev det vid 3 som jag kom och Algot var överlycklig att se mig. Jag fick världens längsta kram. Vi gick hem och gosade i soffan hela eftermiddagen. Jag var så förbaskat trött. Har nog en förkylning på gång... Jag har iaf ont i halsen och har den där allmäna sjukdomskänslan som gör att man fryser o har huvudvärk mm. Bläää .. Hoppas jag inte blir sjuk. Har varken tid eller lust!


Kursstart

Idag har jag inte så mycket att berätta. Det var första "riktiga" skoldagen eftersom vår kurs "Architectural Conservation and Transformation" började.. Det var betydligt fler än vad som först registrerat sig tydligen (13 registrerade och jag tror där kan varit 40 pers idag haha). Vi fick därför byta rum efter en stund, eftersom vi inte fick plats.
I vilket fall som helst började vi 9.15. Tänkte att det var lugnt att lämna Algot vid kvart i 9 då och sedan gå till skolan.. men vi kom inte iväg förrän 5 i .. så jag sprang till dagis, drog av honom kläderna i hast och Algot tittade inte ens tillbaka på mig när han försökte springa direkt in o leka..Jag tog dock tag i honom och sa hejdå, vill ju ha en liten vink åtminstonde, innan man går. Det fick jag... och ett leende osså :)... Jag gick därefter i raketfart och hann precis =)..Föreläsningarna hålls på engelska eftersom säkert 40% av klassen är utbytesstudenter, från bla, Kina, Frankrike, Tyskland, Holland, USA och Spanien. Läraren var dock inte sådär jättebra på det och läste lite innantill, så ganska trist att sitta två timmar o lyssna på. Den andra föreläsaren var norsk och hade en jättehärlig brytning när hon pratade engelska hihi.. bra första dag ändå. Får se vad jag gett mig in på. 

Vid lunch var vi klara och jag promenerade hem i snöslasket. Hann städa, diska och äta innan jag hämtade Algot kl 2. Vi myste mest i soffan eftersom han var trött efter dagen. Sedan var jag tvungen att hitta på något för att inte somna. Jag har ju sovit så förbaskat dåligt på senaste tiden så jag har somnat på dagarna istället - därför inte kunnat sova natten därpå heller... en ond cirkel det där. Har blivit ca 3-4 timmar per natt senaste veckorna iaf. Jättejobbigt att ligga o titta i taket i flera timmar och bli mer och mer stressad för att man snart måste upp. '

Tog iaf Algot i vagnen och gick på långpromenad - var det tänkt... När jag gått typ 10 minuter började det regna/snöa/regna o regna lite till. Det var pissväder alltså. Jag satte på Algots snygga regnskydd på vagnen o han satt så bra där inne, somnade nästan direkt efter. Jag gick till affären nere i stan och köpte välling till Kott, sedan hem igen. Tog väl en timme allt som allt. Skönt iaf.

Nu längtar jag efter sängen :).. hoppas på sömn o sedan på något roligare föreläsningar imorgon..Algot får första heldagen på dagis, 9-16..


trött =)


oxå trött :)Skola

Idag var jag på skolan kl 8. Det var introduktion och jag blev faktiskt mycket klokare för en gång skull. Nu är kurser valda och jag är redo för start. Ja, för kurserna startade inte förrän imorrn haha.. Kändes sådär att gå upp så tidigt för en halvtimmes info. Ska iaf gå samma klass som ett par st som gått i min klass förut, så det ska nog bli bra detta.

Jag var hemma 8.45 och kunde ta Algot så Peo kunde åka till jobbet. Gick till dagis och lämnade honom och somnade sedan i soffan hemma. Missade min lunchdate med Anna och Åsa och trodde jag skulle skämmas ihjäl. Sova mitt på dagen så... Skyller på att jag sov 3 timmar inatt och var galet trött.

Vid 14.00 ringde de från dagis och sa att Algot sovit färdigt. Det var så vi bestämt, att jag skulle hämta honom efter sovstunden. Så jag hämtade honom då. Hade gått skitbra hela dagen. Han hade ätit halvbra(som han brukar) och mest tomat hihi... men annars lekt som en tok och haft kul..

Ikväll har vi ätit grönsaksoppa och knäckebröd. Han verkligen ÄLSKAR grönsaker i alla former, så han åt en full skål med krossade grönsaker o lite spad, osså knäckemacka med ost på :).. (han såg mig äta knäckebröd och skulle tvunget ha, slutade med att han klämt i sig ett halvt hihi, han doppade det ibland i soppan så det skulle bli lite mjukare..)
Därefter blev det yoggi oxå. Han äter som en häst på kvällen eftersom han knappt äter något alls resten av dagen. Han har helt enkelt ställt in sig på det. Han åt även 1,5 flaska välling innan han somnade sedan =) hihi..

Just nu tittar jag på idrottsgalan i den mån jag får för Peo. Han tycker inte det är det minsta kul så han slår över hela tiden han får en möjlighet. Nu ska vi tävla om fjärrkontrollen igen så godnatt allihop.

Helgens favoriter


Äta spaghetti och sås är skoj! man blir lite skitig bara o de långa stråna får man ta hjälp av handen för att få in :)


mmm, vad gott!


börjar nog bli lite mätt :)


vad? nåt annat mer intressant nu


får duscha när man ätit med hela kroppen


det är såååå skönt tycket kott


lite jobbigt ibland, med vattnet i ögonen bara


Förändring

Har en smula ångest ikväll. Nu sitter jag här och tar in det faktum att det verkligen är Slut på "ledigheten". Imorgon börjar skolan igen. Oj vad det känns konstigt att tänka så. Jag har suttit halva dagen och letat efter schema, men välplanerande chalmers tänker inte riktigt så långt. Nepp, de tror man ska kunna gissa sig till vart man ska ta vägen imorgon. Jag har inte sökt mastersprogram heller utan bestämde ju mig typ den 16e dec och bad syon skriva in mig på kurser i vår så att jag kunde lägga till dem i min utbildning när jag väl kommit in (antagligen till hösten)... och på så sätt tillgodoräkna detta halvåret sedan.. Därför lär inte någon direkt sakna mig om jag inte dyker upp imorgon heller. Tur att jag inte är den jag var när jag flyttade till Göteborg för 4,5 år sedan. Då hade jag nog satt mig i ett hörn och gråtit haha. men nu e det skit samma. Det får bli som det blir. Goa underbara Åsa hjälpte mig att hitta ett meddelande på nån sida tillslut, att det fanns en liten introduktions info om masters för nya studenter imorrn redan 8. Så nu får jag asa mig iväg tidigare, men det är det värt. Jag har så många frågor. Fattar inte ett skit vad det är jag ska välja hit och dit. Ni ska bara kolla in scheman där valmöjligheterna är. Det är nog inte meningen nån ska förstå ^^.. I vilket fall som helst blir det Peo som får lämna kott på dagis.

Ska strax sova så jag orkar upp. Har haft en riktigt myskväll med Peo. Vi gick en runda mest det snöade för att testa nya vagnen (underbar att köra o Algot somnade inom 3 minuter så godkänd även från hans sida antar jag hihi), köpte lite gottis faktiskt. Det har vi suttit o smaskat på o tittat på tv... Fira inför förändringen sådär lite bara.. Nu tackar jag för mig som mammaledig bloggskribent. In kommer istället:
Hanna - student på Chalmers - på väg mot framtiden som arkitekt ... (låter fint va? ;) ...)Togs på vår klass första dagen i ettan. På marsch upp mot ChalmersMin plats på ritsalen i ettan. Jag och Åsa gjorde hemtrevligt med filtar och dukar och blommor :) haha


Tjejerna som stöttade mig så mycket de första tre åren. Hur skulle jag klarat mig utan er? Kommer sakna att ha er i min klass. Alla skratt och roliga stunder, alla diskussioner om lärare, dålig planering och konstiga kurser när man var på dåligt hurmör ;) . Ni fick vardagen att gå runt! 

Förresten

ett STORT Grattis till Tina!!! 
Peos storasyster tog examen i fredags. Nu är hon sjuksköterska, efter tre år på högskolan. Med man, hus och två barn är det säkert inte alltid helt lätt att hålla sig fokuserad på "tråkiga saker" som att plugga ;) , men hon fixade det med bravur. Dessutom har hon fått jobb, så ännu ett grattis för det!! Vi kunde tyvär inte åka ner och gratulera henne, så därför blev det att vi skickade blommogram. Hade aldrig testat det innan, men gick ju hur bra som helst. Hon skickade ett mail med foto på dem igår. Vilken härlig bukett det var..

Lycka till nu! Vi är så glada för din skull!
Nytt

Var på stan idag, alla tre. Köpte en rolig leksak till Algot. Det var typ piano med massa roliga knappar och djur och annat man kan trycka på. Han älskar den. Osså har vi köpt en ny vagn. Det blev brio igen =).. Denna gång med 3 hjul och så sittvagn förståss. Känns inte lika viktigt vilket märke, modell o sånt, som det gjorde när vi köpte liggvagnen.. nu tänkte vi mer på bekvämlighet och att den var mindre, men det slutade trots det med en Brio. Algot sitter bra i den och den är stabil samt att man kan gå långpromenader utan att det blir jobbigt. Gillar inte att gå med sånna vagnar med pyttehjul som åker åt alla håll, det går bra nån enstaka gång, men absolut inte varje dag. De är kanske bäst i centrum när man inte har mycket plats att röra sig med, men inte till så mycket annat... Det är även så himla bra med lufthjul och fjädring, som jag är van vid =). Ett regnskydd blev det oxå.. orkar inte ta foto på den nu så jag hämtar ett på nätet sålänge.  


KLANT

Ja, det är jag. Fattar inte hur man kan vara så klumpig som jag. Åkte bussen hem vid 4 igår efter att ha varit ute på Peos jobb och köpt ny gaspatron till kolsyremaskinen. Kom upp på vår loftgång och skulle ta upp nycklen så jag hade den redo när jag kom fram till dörren. Men så långt kom jag inte. Jag tog upp den och sträckte ut armen på nåt konstigt sätt. Samtidigt var Algot irriterad för han ville inte sitta mer i vagnen så jag råkade iaf slå handen med nycklen i staketet och den for ur mitt grepp, ner på marken.... 9 våningar ner på en stor gräsplätt... Bäckmörkt ute!! Jag tänkte bara "FAN!".. sen kollade jag så den inte råkat hamna uppe längst med kanten eller något ändå.. men sån tur har jag inte. Nepp. Ringde Peo på jobbet för att berätta men han uppfattade inte allt förrän jag lugnat mig så pass att jag kunde få fram riktiga meningar. Jag skrattade så jag kunde inte andas...

I minusgrader var vi sedan tvugna att bege oss ner igen, ut på bakgården och leta i mörkret. Vi gav upp efter en stund. Algot var rastlös och jag kunde inte släppa ner honom i kylan för han hade bara jacka och tunna byxor under filtarna. Jag frös så jag trodde jag skulle gå sönder. Så vi fick tillslut ställa oss utanför porten och vänta tills någon släppte in oss. Därefter stå där i ingången snällt och vänta på Peo som tagit en tidigare buss för att komma hem haha.. 45 minuter fick vi vänta. Sen gick han ner på bakgården och hittade den efter mindre än 5 minuter. Jag skrattade ännu mer. Var tvungen att ringa och berätta för mamma. Är det någon som förstår hur det är att vara såhär klumpig, så är det hon...


slut på vecka 1

Igår hade Algot varit en hel vecka på dagis. Ojoj vad tiden runnit på. Jag var med honom från 9-10 (totalt i onödan märkte vi) och sedan fick han vara kvar själv, busa och sedan äta. Jag var hemma och fixade lite, hann städa och diska och lite annat smått och gott. Man försökte hålla ner volymen eftersom hela tiden i bakhuvet tänker man att Algot måste ligga och sova eftersom han inte är här ute och busar hihi.. Kl 12 gick jag tillbaka för att hämta honom och fann honom då i full fräs. han hade ätit bra och haft superkul hela tiden berättade personalen. Han var nu totalt toppad och sprang runder inne i köket, personalrummet och var även inne på grannavdelningen och busade, till deras stora förtjusning, eftersom de bara är 3-5 åringar och tyckte han var så liten o söt :).. När de andra barnen skulle lägga sig för att vila vid halv ett så fick jag äntligen tag på honom och trots massa massa protest var vi tvugna att dra oss hemåt. Algot sprang ju runt mellan madrasserna och fick alla barn att skratta åt honom istället för att vila. När jag klätt på honom overallen gav han efter för tröttheten och smackade högt efter napp och pekade på sin snuttefilt.
 
Personalen sa iaf igår att de aldrig varit med om en så lätt unge att skola in. Så liten men ändå så tuff o bekväm i allt. Så han är så gott som färdig nu. Han bryr ju sig inte ett smack..han ser till att passa in och trivas vart han än kommer.. På måndag ska han därför få vara där från halv 9 tills dess han har sovit middag (runt 14 - 14.30 kanske) så jag kan vara i skolan. det är ju det enda han inte varit med på (vilan) så vi får se hur det går.. Annars är jag ändå bara 10-15 min gångavstånd iväg ju..  Det är ett totalt lyckorus att han bara är som han är, min kotte. Hur kan han ha blivit så utåt, trygg med sig själv, självgående och glad?  Han är precis sån man önskade att man själv var. Jag är faschinerad av honom. hoppas han får vara sån när han blir stor oxå, för hans egen skull :)..  Älskar dig min stjärna för att du är du!

Ajaj


Titta så lite jag spiller nu när jag äter själv :)


så glad


Idag skulle Algot vara själv en längre stund på dagis. Men på morgonen ringde vår inskolningsfröken och sa att de hade planering under förmiddagen och de andra barnen på avdelningen skulle passas av fröknar från de andra avdelningarna ute. Det var ett par minusgrader så jag tyckte att Algot skulle nog inte orka med 2 timmar ute på morgonen. Därför väntade vi så vi var med de sista 45 minuterna bara. Det räckte mer än väl. Kotte tycker inte det är jättekul att vara ute när man är påpälsad med overall, vantar, mössa och halsduk så man inte kan röra sig som man vill. Han sprang runder med sina glädjetjut en stund, men när han inte kom över trösklar till sandlådorna och snubblade i den frusna grusen så var det inte lika kul längre. Han kunde inte ens ta sig upp själv i alla de kläderna så han la sig på rygg o ropade hihi..
 
Han åt där iaf för första gången idag. Tog ett par tuggor av fisken o potatisen och vägrade sedan öppna munnen. Han käkade massa tomat efter en stund iaf.. grönsaker är det bästa han vet. Efter middagen satte han sig inne i målarrummet och ritade lite med kritor. Jag stod inne hos honom för vi skulle gå och plötsligt så halkade han ner från pallen, slog först pannan i bordet och sedan bakhuvudet i pallen. Han trillade ner mellan och la sig på golvet så jag fick knappt upp honom heller. Det blev ett djupt hack i läppen där han bet sig och han blev jätteledsen. Blodet rann överallt och jag försökte få han att dricka lite vatten. Tårarna rann ju ner i såret och gjorde ont oxå.. Stackars kott. Han lugnade sig efter en kort stund och vi kunde gå hem. Väl hemma somnade han så fort jag fått av honom ytterkläderna, i min famn på väg in till sängen. Jag väckte honom ett par gånger för att kolla så att han mådde bra. Var ju orolig att han skulle fått hjärnskakning eller nåt, efter smällen. Han vaknade tillslut utvilad och glad med en stor fläskläpp 3 timmar senare. Vi begav oss till stan för lite shopping, men det blev inget inköp. Vi var på centralen och fixade biljetter när Peo slutat bara.

 

Håååårdrockare!! :)Fläskläppen ser bättre ut ikväll, men fortfarande stor o verkar vara ganska öm

Men man kan ju leka o ha kul trots man har lite ont. Han stänger dock helst inte munnen

Trams

I brist på annat att göra så tog jag lite foton på min "skitsnygga" frisyr, okammad och risigt.. så blev det lite photoshop oxå hihi.. aja.. jag orkade inte mer så fick räcka såhär.

Annars har vi inte gjort mycket idag efter dagiset. Både mamma o barn blir väldigt trötta. Vi sov på soffan i 3 timmar. Sedan handlade vi lite käk o promenerade lite. Dagen ska nu avslutas framför tvn.

Ensam på dagis

Idag lämnade jag Algot på dagis kl 9 och satte mig i personalrummet en timma för att läsa tidningen och ta det lugnt medans kotten busade på för fullt inne på avdelningen. Kl 10 kom Algot och fröken och hämtade mig. Det hade gått hur bra som helst. Han reagerade varken när jag gick eller nån gång under tiden. Han hade bara sprungit och busat, hittat en leksakstelefon som han pratat i. De hade haft samling och han hade ätit äppel och sjungit högst när de gjorde lekar, samt dansat och klappat händer hihi..
 När jag kom tillbaka var det bara 4 st inne. De brukar turas om att vara inne ett par st när resten är ute, för att de barnen som är inne ska få det lite mer stillsamt och leka precis som de vill... Algot byggde järnväg och målade med kritor och sprang rundor med en barnvagn. Han har redan hittat en kompis som han är lite mer med än de andra. Annars är han gärna oxå för sig själv. Han är självsäker och sitter lika gärna o leker tyst för sig själv som att springa o busa med de andra. När de äldre barnen knuffar honom så uteblir reaktion helt.. han bara reser sig upp igen och leker vidare.
En av fröknarna sa att han har så härlig personlighet, han bara "är" och han är oftast så tokglad och på gott humör utan att bry sig så mycket om omgivningen. Han passar in vart han än kommer. dessutom pratar han enormt mycket.. han är i princip aldrig tyst :) Charmknutte! .. Vi gick kl 11 igen. Imorrn ska han få äta middag där oxå. Kommer nog gå super. Då lämnar jag honom kanske 2 timmar istället, och går hem sålänge. Kommer nog kännas lite tomt, men så underbart att han trivsMin nya bästis

Jag tror faktiskt dagis är min nya bästa vän. Algot somnade kl 19.00. Det är väldigt väldigt ovanligt här hemma. I nästan en månad nu så har han varit uppe hur länge som helst på kvällarna och istället sovit till typ 10 på morgonen, men nu är han för trött för att kämpa emot. Det är ju så fantastiskt skönt att få sitta ner i soffan och bara njuta av tystnaden när han lagt sig. Få vila efter dagens alla upptåg med honom..Man orkar ju göra mer med honom om man får vila upp sig mellan allt bus :)... vi har knappt ens hunnit få sitta själva innan vi skullat gå och lägga oss på senaste tiden ju. Peo brukar tillochmed somna ganska långt före sin son =)...  Peo är förövrigt iväg på hockey med arbetskamraterna ikväll. Hoppas han har det trevligt och att Frölunda vinner såklart =)..

Förresten så måste jag bara påpeka min nervositet inför att börja plugga igen. Jag vill ju göra bra ifrån mig och jag känner att jag skulle behövt lite praktik för att utvecklas innan jag gick vidare. Nu blir det inte så, och jag kan tänka att det är egentligen väldigt bra att ha praktiken precis innan man gör examensarbetet oxå, för så har många av mina vänner gjort och därefter fått stanna kvar på stället med en fast tjänst. Men hur ska jag lyckas uppnå mina egna förväntningar av mig själv? för det är alltid de som är värst. Det är svårt. Jag försöker tänka att jag kommer fixa inlämningarna, men jag vet oxå hur förbannat krävande det är den sista veckan när man sitter där utan sömn. Man tänker alltid att man ska ge allt "nästa gång" .. Nu har man dessutom en liten kotte som ska tas omhand o som man vill umgås med och ge sin tid åt. inte kan man sitta genom hela nätterna innan inlämning då. Jag hoppas bara att jag och Peo ska lyckas lösa det på ett effektivt sätt. För nu vill jag inte längre bara göra det för att få det gjort (som jag gjort på nästan alla projekt de första tre åren eftersom jag mådde så dåligt). Nu vill jag göra bra ifrån mig så jag själv är nöjd med det jag gjort. Vara så bra som det bara går, jag vet jag kan om jag lägger ner mycket arbete.
Jag vill bara vara nöjd med mig själv o mina prestationer.. varför ska det vara så svårt?

Ett ord till

Varje gång lika chockad mamma =) hihi.. Nyss öppnade Algot en pekbok med djur och deras ungar, pekade på giraffen och sa "Giraff" !!! skitkul e det med hans ordutveckling.. men det är liksom inga vardagliga ord han lär sig för tillfället utan sånna lite udda. Häromdagen härmade han efter mig och sa då "snigel" hihi.. Han säger dock bara dessa lite svårare ord enstaka gånger och aldrig på beställning..men desto roligare och mer oväntat när de väl kommer då ju ;) hihi.. Min stora kille!


Dagis dag 2

hmm fattar inte varför inte alla kommentarerna blir synliga ibland. Är det nåt man ställer in när man skriver dem eller?  :)

I vilket fall som helst så var ju kotte på dagis även idag mellan 9-10. Det gick strålande. Han försvann lika snabbt efter jag klätt av honom overallen. Lekte på tjocka madrassen idag och lekte jagalek med de i hans ålder. 5åringarna har inte riktigt vant sig vid klåfingriga Algot än =)..Han e så busig så han står ju inte stilla en sekund. Dansa, klappa händerna o massa annat. Han bryr sig inte om mycket alls. Han flög med huvudet före utför madrassen, ner i golvet när han busade, men han reste sig bara och tog sig för pannan en sekund innan han skrattade och fortsatte som vanligt :)... Jag satt mest på en stol o kollade idag. Har han ingen att leka med så leker han själv så mig behöver han då inte för uppmärksamhet heller.. Imorrn blir det två timmar och jag ska gå iväg o lämna honom där en stund. Spännande att se hur han reagerar. Algot var inte lika trött efter denna gång. När jag sa att vi skulle gå så trodde han nog det bara var jag, för han reste sig och gav lite slängpussar, sedan fortsatte han leka. När jag tog honom blev han fullkomligt vansinnig och efter jag fått på honom overallen stack han in på avdelningen igen för att smita från mig. Kallade på honom och han sprang till en fröken och sträckte förtvivlat armarna som för att säga "rädda mig" haha .. Bra att han gillar att vara där iaf.


Nej om man skulle vara lite nyttig nu. Finns så mycket som måste göras att man inte vet vart man ska börja, och då slutar det med att man inte gör något alls.

Onödig info :)

Såg denna lista på Sandrahs sida o tyckte den var rätt skoj, så jag lånade. Här får ni lite onödig info om mig o Peo. Nästan som i en skvallertidning ju haha... Enjoy...


Du & din partner

Vad heter ni?
Hanna och Pär-Ola

Hur träffades ni? Gick samma klass i högstadiet

Hur länge har ni varit tsm? denna omgång 9 år ( sedan den 28 maj 2000)..men vi var tillsammans en omgång tidigare - i 8an. Då bara ett halvår.

Är ni förlovade? Ja, i 5 år (sedan den 28maj 2004)

Bor ni ihop? Ja

Har ni barn? Ja, Vår Algot

Har båda körkort? Ja

Isåfall, vem kör bäst? Vi kör lika bra. Jag tycker dock det är skönare att åka.

Kommer du ihåg er första kyss? Ja, på ett hotellrum i Badgastein, första kvällen av vår klassresa i 9:an.

Vem sa "Jag älskar dig" först? Jag

Vem är äldst? Jag är 5 månader äldre :)

Vilka stjärntecken är ni? Jag är Oxe och Peo är jungfru

Vem fyller först på året? Jag

Vem är längst? Peo

Vem sjunger bäst? Vi sjunger nog ungefär lika bra, men Peo är mycket mer musikalisk.

Håller ni i handen på stan? Nej, såfall Peo som kör vagnen och jag håller honom vid armen

Kände ni varann innan ni blev ihop? Vi var jätte goda vänner i 3 år först. Kände alltså varann väldigt bra.

Blev du kär i första ögonkastet? Nej, jag gillade hans bästa kompis Daniel ett tag först =) och min tvillingsyster gillade Peo.. så det kan gå :)..men vi var vänner från första dagen jag såg honom iaf. 

Har ni någon speciell låt? Ja, "my love" med westlife (det var Peo som valde, haha..själv hade jag nog hellre haft typ "nothing else matters" med metallica)

Har ni stora framtidsplaner? Vi tar dagen som den kommer. Men så småningom vill vi väl ha hus och jobb vi trivs med. O vi vill självklart vara en lycklig familj =). 

Har ni gråtit i varandras armar? Många gånger. Vi har förlorat närstående och vänner tillsammans. Gått genom mycket jobbigt och mycket lyckligt. Det blir en del tårar på nästan ett decennium..

Har ni varit utomlands tillammans? Vi blev tillsammans i Österrike. Har annars varit i USA, Spanien, Italien, Tyskland, Frankrike, Luxemburg, Danmark, Holland o Island tillsammans.

Vilket är ert bästa minne? Resan då vi blev tillsammans och självklart när Algot föddes.

Vem lagar bäst mat? Peo

Vad gör ni en vanlig vardagskväll? tittar på tv/sitter vid datorn, lagar mat och leker med vår son. Tar långa promenader.

Ger ni alltid varandra en puss när ni ses?  Oftast

Blir du lätt svartsjuk? Nej, absolut inte. Peo har aldrig gett mig någon anledning att vara det. Trygg, trogen, omtänksam.

Brukar ni bråka? Lite smågnabb mest :)

Ringer eller SMS:ar ni mest? Vi gör både och

Vad är hans/hennes finaste kroppsdel? Ögonen och baken ;)

Brukar nån av er prata i sömnen? Peo gör det ofta, hans son oxå hihi 

Brukar nån av er snarka? Peo ibland. Jag snarkar alltid natten innan jag blir sjuk, och endast då. Har alltid gjort säger mamma


småskitar :)

Inskolningen

Idag mellan 9-10 var då Algot på dagis för första gången. Jag och Peo gick med honom bägge två nu första dagen. Vi klädde av honom jackan och sen såg vi mest röken efter honom när han sprang som en liten galning runt omkring på avdelningen. Personalen kunde lugnt visa oss runt och Algot kom inte ens för att kolla vart vi höll hus. Han hade fullt upp med att ta alla leksaker från 5-åringarna.. Endel blev sura på honom o andra tyckte det var jättespännande med en ny. De verkade vara ett mysigt gäng iaf. 19 barn varav bara 3 st 1-åringar och 2st 2-åringar.. Resten är 3-5 eftersom det har varit en sån avdelning innan.. Bara 1,5 år ungefär, som det varit alla åldrar.  Men jag tror det är jättebra för de minsta, att se hur de äldre barnen gör och lära sig av dem. Dessutom har fröknarna lättare att kolla till min kotte, eftersom 5 åringarna klarar ju sig ganska bra själva hihi. Algot väljer även hellre äldre barn att leka med, så för honom verkar detta vara rena drömmen =) hihi.. Innan vi skulle gå fick vi oxå sitta med på fruktstund. Algot var såklart först i fruktskålen och drog till sig en äppelhalva. Sprang till en fröken och satte sig ner i knät. Sedan satt han och sa "mmmmm" högt efter varje tugga. Efter han hade ätit typ halva så ställde han sig upp och började ge ut slängkyssar till de flesta. Algots inskolningsfröken sa att den här inskolningen går nog snabbt. bara skrattade när Algot for runt som en studsboll. Vi fick se resten av dagiset, med avdelningar för 3-5 åringar och småbarnsavdelningar. Bara Algots som är 1-5.. Det ser ut att vara jättebra iaf, trevlig personal mm. Utegården gjordes om i höstas och är väldigt fin med massa kul för de små. 

Till sist slängde sig Algot på golvet i en hög och kallade förtvivlat på pappa. Nu räckte det minsann tyckte han. Peo tog upp honom, vi klädde på oss och begav oss hem. När Peo åkt till jobbet la jag och Algot oss på soffan, och Algot sov inom 3 minuter =).. Mycket nya intryck o massa bus. Imorrn e det samma tid, samma kanal.

Sista dagen...

... av min mammaledighet idag. Imorgon börjar alltså min kottis på dagis. Bara inskolning nu i åtminstonde 2 veckor, men det är ändå slutet av något. Nu känns det verkligen som om han är stora killen. Ska bli så spännande. Han kommer nog älska att vara på dagis med massa kompisar och leka. Jag är mer nervös för mig själv denna vår än för honom, just nu iaf. Men det ska nog gå bra. Dags för något nytt! Spännande med nya tag och förändringar även om jag säkert massa gånger kommer sakna denna tid som varit med Algot. Jag har min mammaledighet att tacka för mycket. Jag har vuxit enormt som person, blivit starkare, mer glad och njuter mer av livet (men vem skulle inte det med en så underbar lite son,hihi) . Jag har fått en välbehövlig paus från alla måsten och hoppas att jag kommer se förändringar till det bättre även i mina åtaganden framöver. Detta året ska jag ge mitt allt. Eller ja, försöka iaf ;)..


Lördagen

Nu äter Algot jättemycket. Han behöver nog komma ikapp lite :).. Det blir bara typ 4 ggr per dag, men det är massor när han väl äter. Ett helt fat med grönsaker och lasagne med extra pasta slank ner ikväll och efter det ville han även ha lite yoggi. Lika mycket i middags. Till på det har han ätit välling två gånger idag. Det är sån enorm lättnad när man inte behöver bråka med honom om maten.

Iaf.. Igår då. Gick upp runt 9 och åt frukost och plockade upp lite leksaker. Sedan begav jag mig ut på 7km runda i löparskorna. Det blev intervaller och resten så försökte jag springa med enorma steg (måste sett väldigt kul ut) för att jag vill bli snabbare då da. Jag springer annars enormt sakta. Egentligen tror jag verkligen inte springa är min sport. Min kropp är helt enkelt inte byggd för det.. Inte heller areobics eller liknande. Jag känner mig som en en elefant i glashus.. Fotboll däremot, alla bollsporter samt boxning och sånna "killsporter" är mer i min smak. Där har jag alltid varit duktig. Jaja, man kan inte vara bra på allt så det är helt ok för mig. Jag har bestämt mig att vara nöjd om jag tar mig runt Gbg-varvet under 2,5 timme. Det kommer bli tufft, men är mitt mål o jag kommer vara så glad om jag fixar det! :).. Anledningen till att jag började springa och träna var ju faktiskt för att komma i form och gå ner i vikt, samt må bättre.. inte för att jag skulle bli snabb eller bra i just löpning. Å de mål jag hade är jag ändå på väldigt god väg att uppnå.

Runt middag kom iaf Camilla, PM och Leo. Jag hade precis kommit hem så det var att slänga sig i duschen :).. Algot och Leo busade. De skulle äta i omgångar och sedan gjorde vi tacopaj och åt. Algot sov och jag och Camilla fixade lite i photoshop. Tiden bara flög iväg kändes det som. Vi gick en runda på 8km på eftermiddagen. Så det blev 1,5 mil för mig idag. Skönt och nyttigt =)..
De stannade till ca 20.00 tiden och sedan blev det bara tv för oss. En jättetrevlig dag och Algot somnade snabbt som tusan, hur trött som helst efter allt bus med Leo =)


lek och bus


kamerasnack


Ute på promenad. Liseberg


Busungarna i trapphuset. När man åkt vagn länge är det kul att springa av sig lite ju


Overall mm

Det snöade igårnatt igen. Massa snö på morgonen som töade bort under dagen tyvärr. Det blev slask och blött o trist.

Algots matvägran börjar bli lite av en kamp.. han åt tre flaskor majsvälling (vilket vi skaffat häromdagen för att han skulle få nåt milt för magen) och ca 10 mackaroner igår. Vid lunch hade jag gjort ris och korvgryta och han vägrade verkligen stoppa det i munnen. Vi satt kvar för jag tänkte att han fick minsann äta lite innan han skulle ner o leka igen. Det hela slutade med att han tryckte fingrarna i halsen och spydde över bordet... Jag fick såklart in på toa o tvätta honom.. kommer ut till bordet och han gör samma sak igen. Efter att försökt även med välling fick jag lägga honom utan mat.

Satt på morgonen och letade lite kläder till Algot inför dagis. Han måste ju ha regnkläder och en overall skulle ju inte vara helt fel heller. Vi begav oss till stan på eftermiddagen för jag tänkte att det var lättare att kolla live, när det gäller storlekar o så. Hittade en everest-overall på stadium och ett Didriksons-regnställ på intersport tillslut iaf. Väldigt nöjd med inköpen =).. Känns bra att han är helt utrustad nu, o det verkar vara bra kvalitet på grejorna. (dessutom hade de 20% på hela sortimentet på intersport för det var ombyggnadsrea, yay!)


Snyggt med grönt, och han kommer iaf synas :)


storlek 90 blev det, så han kan ha det ett bra tag =). Det är muddar i ben o armar så att det sitter uppe bra ändåInte så bred i midjan, perfekt för min lille knatte!


sötis

Har förresten helt vänt på dygnet, min son. Han vaknade 1 inatt och skulle bestämt upp o leka. Jag fick sitta uppe o titta på film o greja till ca 3.30 innan han var något trött igen och vi kunde sova. Vaknade därför inte förrän 10 idag.. o nu, NU äter han! en hel portion gröt och en portion yoggi direkt efter till frukost, det ni! hoppas hoppas det har vänt nu då!


Tänder

Idag började Algot med diarré igen på morgonen. Han har knappt ätit och tömde ändå även magen på allt där va i eftermiddags precis när vi gått ut på promenad..Jag sa bara till Peo, nu kommer det och drog upp Algot ur vagnen precis lagom till det bara flöög åt alla håll (tur man va ute, för det hade INTE vatt skoj att tvätta bort allt det)..Peo var helt frågande "hur fan märkte du det?" .. Det var bara att springa hem igen med en totalt nerspydd litet kotte som skrek i högan sky. Inte för att han spytt utan pga han trodde att han inte skulle få vara ute mer =) hihi.. Vi bytte och gick sedan rundan med Fredrik som det var tänkt. Algot blev strålande glad så fort han kom ut igen.

Innan på dagen städade vi och jag hann springa en runda. Skönt som vanligt, även om kallt och blåsigt.

Annars kan jag faktiskt för en gång skull säga, att Algot mått så dåligt på senaste, med matvägran och allt det där, kan bero på tänder... Brukar skratta gott åt att vi mammor ganska ofta tar till den frasen "han/hon kanske håller på att få tänder" när nånting inte riktigt bra med de små..vid gnällighet, dålig i magen, lite feber mm mm .. hihi.. men nu stämmer det alltså kanske, eftersom Algot har fått två nya kindtänder och en till på väg. Det gick snabbt! hehe.. de är redan ganska långt upp oxå.. vi hade bara missat det hela..


behöver nog hängsler till de där termobyxorna :)

Tillökning?

Algot har faktiskt ätit ganska bra idag om man jämför med tidigare. Sammanräknat blir det typ 2 flaskor välling och 2 dl yoggi, yay! Om ni undrar om jag är orolig över hans galna matvägran så är svaret ja. Men jag antar att han äter när han är hungrig. Jag försöker locka med allt han gillar, men han bara spottar och vänder bort huvudet. Skulle han mot förmodan stoppa in det i munnen och råka svälja så kväljs han hur länge som helst efteråt. Han är lite trött o sitter hos oss mycket, men är annars sitt vanliga jag och busar o leker o snackar o har sig. Han har inte kräkt eller haft diarré sen i förrgår så det är nog på bättringsvägen nu iaf.  För övrigt så måste jag bara få ur lite av mina funderingar i skrift. Det där med att skaffa en till liten bebis. Alla börjar fråga när nästa ska komma nu när Algot har blivit lite större. O visst skulle det vara så mysigt och roligt med en lillasyster/bror till Algot. Jag ser mina vänners magar o man blir lite så där avis på känslan av att ha en där inne som sparkar o har sig. Jag sa direkt efter Algot kommit, redan på bb, att jag lätt skulle göra om detta igen. Förlossningen skrämde mig inte. Jag trodde det skulle vara mycket värre av vad folk berättat för mig till och med.

Men sen funderar jag lite längre. Min graviditet var verkligen inte en dans på rosor. Förstå att de sista veckorna tog jag mig knappt ur soffan själv och jag mådde så dåligt att jag nästan tappade min livsglädje. Detta låter kanske lite grymt när man väntar ett nytt litet liv inom så snar framtid, men det var helt absurt jobbigt. Jag kan säga att jag hellre går genom förlossningen 5ggr än är gravid i 9 månader. Det var så mycket jobbigare för mig att, för att nämna några saker, kräkas minst 10 ggr om dagen i 20 veckor och sedan gå på kryckor pga foglossningen i nästan 10 veckor, ha vidrig halsbränna, karpaltunnelsyndrom som gjorde att jag knappt hade känsel i fingrarna och därför fick sluta använda kryckorna, kroppen svullnade som en boll och sist men inte minst den ihärdiga tröttheten av för lågt järnvärde i 35 veckor.. Jag hade så ont. Min barnmorska och min sjukgymnast avrådde mig tillochmed från att skaffa en till förrän Algot kunde gå obehindrat själv för de trodde ärligt talat att min rygg och kropp inte skulle klara av det, om jag skulle behöva bära på honom. De flesta verkar glömma det jobbiga med att vara gravid efteråt, ungefär som de flesta gör med förlossningen.. man ser bara det som var bra o kul. Jag gör dock inte det.. jag minns nästan bara det jobbiga av min graviditet. Visst var det mysigt med sparkarna och längtan och spekulationerna om vem som höll till där inne. Men min kropp bara skrek, "jag vill inte mer", "jag orkar inte mer"..
 
Och denna gången kommer jag inte bara kunna lägga mig när det är jobbigt, jag måste ta hand om vår lilla kotte. Mina funderingar hamnar även på tanken att gå genom ett till sent missfall med allt runt omkring. Oron alla dessa veckor i början. Usch.. nu är jag så pessimistisk. När man får det nya lilla livet på armen så är allt värt det. Vi älskar vår lilla Algot mer än allt annat. Men jag vet inte om jag orkar, om min kropp orkar. Nu när man just börjat vara snäll mot den ;) .. Jag tänker bara, NEJ, jag vill inte..inte just nu! ..  Jaja, i år blir det inga fler bebisar iaf. Nu ska jag komma tillbaka till verkligheten. Jag är så nervös att lämna Algot på dagis, men både han och jag behöver detta. Jag är trött på att gå hemma o göra mest ingenting o han är trött på det oxå, det märks. Jag vill känna att jag saknar Algot, att den tiden vi har tillsammans är speciell och mysig. Just nu är det mest att man inte tar vara på dagarna tillsammans utan bara är trött på vardagen som är. Inte trött på Algot utan mig själv i den tristess jag själv ger mig för tillfället. Både jag och Algot behöver mer aktivering.  Jag är helt enkelt färdig med mammaledighet på ett tag.

(reserverar mig för ändringar i detta utlåtande när jag är tillbaka i verkligheten om ett par veckor ;D ... )

Shopping

Dagen i fredags spenderades innomhus. Algot hade enorm diarré. Det kom var tionde minut ett tag. Hörde man det var dags så fick man ta honom direkt in på toa för det läckte utanför annars. Stackars Algots mage, har verkligen fått sig en rejäl omgång. Han spydde även på kvällen och var allmänt kass.
Samma igår. Han spydde på kvällen och matvägrade nästan hela dagen. Idag har han varit något bättre. Åt iaf en hel protion gröt imorse och har sedan ätit lite välling och lite yoggi. Det går inte med riktig middag än och han är fortfarande lite hängig. Han sov 4 timmar mitt på dagen. Nu tycker man det hela borde vara över. Fredrik blev för övrigt smittad och hade maginfluensa här om dagen. Smittsamt så till den milda grad det här. Usch!


Sova me pappa på soffan e gott det!

Var e Algot?


Däär e han! :) hihi.. Aldrig för trött för att leka tittut. Han hittade gömstället helt själv oxå. Första gången hittade jag verkligen inte honom förrän jag kallade och han hoppade fram tihi.


Igår blev det inte mycket gjort. Vi städade lite och gick en runda mot kvällen. Idag dock, vaknade jag vid 10 och gjorde mig klar för en dag på stan. Yaaaay.. helt ensam!! åkte jag ner till nordstan vid lunch och gick loss i affärerna. Söndagar hörrni, hur lite folk som helst! Jag slapp köer o kunde prova så mycket jag ville. Skönt utan barn som blir arg på mig så fort jag går tio min i en affär...Han hade det mycket bättre hemma hos sin pappa =).  Eftersom man är ett par storlekar lättare oxå, så var det riktigt skoj för en gång skull att prova. 18 cm har man ju gått ner på höfterna nu (stolt).. Det blev en hel del köpt. Klänningen som jag köpte på sisters ska jag dock lämna tillbaka. Jag var inte säker på den från början, den är på gränsen till för stor och jag har ju fortfarande en hel del att gå ner (hoppas jag), så den kommer knappt hinna användas. Dessutom märkte jag nu när jag kom hem att den var sönder i dragkedjan, så det får bli en kofta istället. Redan kollat ut en på pepper som jag fick stå över för det blev för mycket tyckte jag hihi. Annars är jag nöjd. Har bara haft för stora kläder nu hur länge som helst. Har inte köpt ett par byxor sedan semestern. Skönt att få se lite fräsch ut när man ska ut i verkligheten igen.


Shoppingbags


Termobyxor och vantar måste man ha när man ska börja på dagis. Så det fick inhandlas idag. En regnjacka kvar och sedan har han nog allt han behöver.t-shirt - Carlings
svarta jeans - CubusGrön kofta- Sisters
(Cubusjeansen igen)


Tröja- Pepper
Stuprörsjeans- Lindex


Klänning- sisters

 

Första dagen 2009

äntligen orkat göra lite ny design, nya året till ära.

För övrigt har dagen varit ganska lugn. Vi har varit inne hela dan. Sov alla tre till 11.30!!!! =).. då ringde min moster som varit i stan över nyår och nu innan hemfärd till skåne skulle lämna julklappar vi inte fick plats att ta upp när vi tog tåget hit i söndags..De ville inte komma in till oss om ifall smittan var kvar och jag förstod dem mer än väl. Mötte dem i trappuppgången ist =)..  Har knappt lämnat soffan efter det. Algot har varit jättedålig. Han kräktes en eller två ggr imorse (har tappat räkningen på allt) och hade därefter feber och bara låg o tittade i taket typ. Han och Peo fortsatte att sova ett par timmar. Jag har suttit endel vid datorn och tvättat kräk från kläder, filtar och golv, soffor och ja.. allt. När barn kräker tenderar de att missa berätta det för sina föräldrar först. I vilket fall som helst försökte jag få i Algot lite att dricka då o då. Han har nog behållt ca 1 dl yoggi idag samt lite vatten och tillslut fick vi även ta till cocacola utan kolsyra eftersom det var den enda vätska han inte spottade ut och då tänkte vi att han ju även får lite socker, vilket måste vara bra. När han är sjuk så gör man verkligen vad som helst för att han ska få nåt i sig. Under kvällen var han något piggare, satt upp o lekte en stund o så. Hoppas min lille skrutt är pigg imorrn! undrar vad det var denna gång. Kan maginfluensan vara kvar än? tycker det känns lite väl lång tid.

Nåväl. Gonatt alla glada.. ja ni andra oxå för den delen

Nyårsafton

Det blev städning ganska stor del av dagen eftersom vi legat sjuka och inte hunnit packa upp sedan skånevistelsen eller nåt annat. Som tur var hade Fredrik handlat till oss dagen före och kommit med allt, så Peo behövde bara kompletera med några småsaker på Willys på eftermiddagen. Om jag inte sa det innan, så hade ju Algot oxå maginfluensa tillslut, samma dag som vi fast lite senare på eftermiddagen. Hans varade inte så länge, bara en kräkning och lite diarré, men han var supertrött och sov o sov o sov. Så oxå denna dag.
 ALLA BILDER

Han vaknade lagom tills Fredrik kom med sin tjej Maria, hans syster Josefin och hennes kille Christian kl 19.30. De valde att komma trots vi varit sjuka. Bara hålla tummarna att de inte är smittade nu då. Josefin o Christian hade även sin lilla hund med sig. En chiuaua/tibetansk spaniel mix som var 12 veckor och gudomligt söt. King heter han och var i perfekt storlek och ålder för att Algot skulle vara fullkomligt galen i honom. De tittade på varann, blev rädda för varann, kände lite på varann. Kingen slickade på Algot o Algot kramades. Jag bara skrattade åt dem :)Vi åt iaf fläskfilégryta, med gräddsås och ungspotatis. Precis när vi alla satt oss vid bordet och lagt upp mat så spydde Algot över hela sin stol/bord och ca 1 cm från att träffa vårt bord med mat o allt. Det flödade vilt så jag slet upp honom o in på toan. inte lätt när man ska försöka hålla sina egna kläder rena osså. Jag fick av honom kläderna och in i duschen. Ett litet avbrott bara. Sådär bra aptit man har sedan hihi.. Vi tror dock inte det var maginfluensan eftersom han redan haft. Nog mest lite problem att repa sig och så tryckte han klart fingrarna i halsen som han nuförtiden börjat göra mer o mer (vet nån varför ungar får för sig detta?)... Han var nakenfis resten av kvällen o busade med hund och folk i allmänhet. Han slocknade först vid 23.15.. så han var utslagen när det var dags för raketer. osis.

Vi satt o snackade, spelade mario gocart och hade väldigt trevligt. Christian utbildade sig till Polis och nästan färdig, så det blev mycket "polissnack" :) det är ju en sån yrkesgrupp man har minst 100 frågor till var gång man får chansen hihi.. kl 12 kollade vi på raketerna på terassen, som ju är helt fantastiskt. Det är verkligen mäktigt o se hela stan skjuta från alla håll o  kanter o ett härligt sätt att skåla in det nya året på, tillsammans med vänner och en champange :). Detta året var nästan alla på vår våning hemma och eftersom vi var på loftgångssidan så blev det många att skåla med =).. trevligt!

Våra gäster blev kvar till ca 2.30 och därefter satt jag o Peo uppe ett tag till. Nu är det alltså 2009! Kul att se vad detta år har att bjuda på.

2009GOTT NYTT ÅÅÅÅÅÅÅÅR!!!!