dåligt humör

Idag känner jag mig som en trotsig 2-åring. Dagen började dock bra. Jag satt och solade en stund och hade det allmänt gött. Vi var en snabbis i stan för att köpa lite nödvändigt inför campingtrippen och har även hunnit med att åka upp till Peos syster för att Algot skulle kunna leka lite med sina kusiner. Vid 4 bar det av till Sibbhult för att ligga i gräset på en filt och småprata med Emmy i typ 3 timmar, på det sätt som bara vi kan. Min underbara vän.
Sen bestämdes det tydligen att vi inte ska åka till simrishamn förrän imorrn! Vi som packat färdigt och bara väntade på att syrran skulle komma hem med husvagnen så vi kunde ta över. Allt klart och man är helt berädd, så blir det inte så. Det finns inget som gör mig mer rastlös. Till på köpet så har jag inte kunnat springa på tre dagar och det kryper i mig som om det springer några miljoner myror över hela mig. Att man kan bli så beroende av att träna - och så snabbt! allt detta har alltså resulterat till tvååringen jag nämnde i början av inlägget. Så arg, irriterad, på dåligt humör. Allmänt skit känns det ikväll. Jag har ingen anledning till att känna så egentligen. Dagen har ju varit lyckad annars och Mamma o pappa har lovat att hämta oss här halv 7 imorrn så vi kommer vara framme och ha allt på plats innan stranden är full av folk. Det e irriterande att man får betala för denna natten oxå bara, tack vare man ju bokat. Ahhhrrgg ... Känns dumt att man ska bli så arg över nåt så litet. Att jag bara spyr galla över folk som inte gjort nåt alls, stackars Peo och mamma. Jag får väl växa till mig nån gång kanske? ;) .....Jag har ändå blivit mycket bättre med sånt här. Förr var jag en ren katastrof när det inte blev som jag tänkte mig.
 I vilket fall som helst är husvagnen fortfarande inte hemma. Syrran körde från Gbg vid halv 11 och lär inte vara hemma förrän 2 typ. Det blir jobbigt för dem att få ut allt o städa innan imorrn. De ska båda jobba imorrn osså ju. Hoppas i vilket fall som helst att de haft en trevlig semester och en bra dag på liseberg. Vi åkte tillbaka till Broby och har tittat lite på film och käkat. Nu ska jag sova. Imorrn ska vi väl äntligen få komma iväg på vår campingtripp och då bjuder jag förhoppningsvis på bättre humör. God natt gott folk!

bilderna

nu har jag tid att lägga in bilderna från första semesterveckan då da!

På besök hos Linus och Carro, i deras nya hus. Algotbus, kubbspel och massa annat skoj =)

 carro o algot deras uterum Algot vinner i brottning =) Peo spelar kubb Linus o Peo mys ute på promenad på promenad 

Åhus för årets första dopp i havet. Jag var först såklart :) haha

åhus o badar      

Algot hos sin gammelmormor o gammelmorfar

    

bada hos farmor o farfar

 .   

Semesterstart

i onsdags packade vi färdigt och städade inför avresan. På eftermiddagen kom sen mamma o pappa som varit på Smögen. De körde inom Göteborg för att hämta oss och efter allt var inpackat i husvagnen bar det av hemåt kära skåneland. Stannade för en fika efter lite mer än halva vägen för då var Algot hungrig. Han sov annars hela tiden. I vilket fall som helst så åt vi goda "fiskburgare" som mamma o pappa köpt på smögenbryggan, med alldeles färsk fisk och skaldjursröra i fullkornsbröd och massa sallad. smaskens även om jag i vanliga fall inte gillar skaldjur.
Väl hemma så snacka vi med Ida som kommit för kvällen. Hon bor annars i Linas lägenhet o passar katterna denna vecka. Lina är ju på Smögen (det är verkligen semester veckor nu)
På torsdags morgonen så sprang jag med Ida 5 km och det var galet varmt ute! ... efter det så tog vi oss till Broby för att överraska Peos familj som inte visste att vi hade kommit hem. Mamma o pappa körde till Simrishamn för att campa.. man kan ju inte vara hemma mer än en dag när det är semester =)... Vi blev hos Håkanssons till kvällen och då promenerade vi till Linus o Carros nya hus för att inspektera lite =).. det var jättefint verkligen! glad för deras skull. Där kommer de få det hur bra som helst! vi snackade, groggade och tog en lång promenad. därefter blev det tacos och ytterligare snack =)..

Igår var det oxå härligt väder. Vilken högsommar det blivit plötsligt. Vi åkte till Åhus med Linus o Carro och fick årets första (bättre sent än aldrig) dopp i  havet! var lite kallt till en början, men man vande sig och sen var det skönt. Vi fikade och hade det gött. Algot stannade hemma hos farmor och hade det bra. De var hos Algots kusiner och lekte oxå. Det var nog roligare än att ligga under ett parasoll på en sandstrand för honom... På kvällen käkade vi pizza o spelade lite kubb uppe hos Linus o Carro igen. Algot och Carro busade lite på en filt och han hade svårt för att somna efter allt som hände =)..buse! sen blev det klart lite bebisprat oxå nu när de bakar på en liten. Härligt att träffas endel nu när alla äntligen har nårra lediga dagar. inte ofta att det passar.

Idag har vi varit en hel del i Sibbhult. Har fått lite packat inför vår campingtripp. Har tvättat och varit hos min mormor o morfar. De passade Algot en stund mest vi fixade och sedan blev det glassfika innan vi åkte tillbaka till Broby. Så skönt att sitta i solen o gotta sig. Algot har suttit i en badbalja o haft skoj i skuggan nu hos sin farmor o farfar. underbara sommar! nöjd med vår första semester vecka. snart bär det iväg med husvagnen. ska bli så galet kul.. nästa vecka ska det bli SOL SOL SOOOOOOOOOOOOOL!!!!! hoppas det stämmer. over and out

(bilder kommer när jag lyckas få över dem till denna dator)

Bad och fika

Badat idag. Var med Camilla och Leo, Jenny och Nelly på Vallhallabadets familjebad. Tog Algot i bärselen för det skulle vara skönt att slippa vagnen tyckte jag, men min rygg fick nog ångra det.
Hans badbyxor som vi köpte när han började babysimmet i februari (3 månader gammal) passade förvånandsvärt nog än. Känns dock som att det är dags att köpa nya inför nästa period av babysimmet som sätter igång i Augusti. I vilket fall som helst så blev det ett långt bad. Tror nästan det blev uppåt en timma. Algot tränade lite på att dyka. Instruktören på babysimmet rekomenderade verkligen att man skulle träna lite med dem själv eftersom det var så långt uppehåll nu över sommaren, så jag kände mig flitig att jag nu gjort det  :D...
 Alla tre bebbar tyckte det var jättetrevligt att bada och vattnet var varmt o skönt. Efteråt var de dock helt slut. Vi packade ihop oss och begav oss till avenyn för att ta en fika på Condeco. Där satt vi i solen i nästan två timmar och snackade. Var lite trist att de inte hade barnstolar där för jag hade ingen vagn ju, så Algot fick sitta i mitt knä hela tiden. Utkörd som han var, så somnade han i min famn och sov en bra stund. Mysigt, men kanske inte så bekvämt för honom.
Nelly och Leo sov iaf gott i sina vagnar =). Nelly charmade oss sedan med sina coola solbrillor och härliga skratt då Camilla busade med henne. Vi avslutade eftermiddagen med att gå i ett par affärer. Därefter åkte jag hem och Peo märkte att jag brännt hela ryggen, så har en fin bonnabränna nu! =) haha.. jaja, nu blir det packning. Ännu en trevlig dag är förbi! :)

    


Liseberg

igår städade vi. Sedan blev det en lång runda i löparskorna. Kvällen spenderades med Peo och Fredrik framför tvn.

Idag gick vi upp vid 8. Gjorde oss klara för dagen och Peo åkte för att handla fika. Kl 10 kom Babbe, Victoria och deras söta lilla Wanda på besök. Vad hon hade växt sedan jag såg henne sist. Ett riktigt litet charmtroll som har en vilja som heter duga! =)...  Vi fikade och snackade en stund. Sedan bar det ganska snabbt av till Liseberg, där vi skulle spendera vår dag.
Jag, Peo och Babbe köpte åkpass, men Victoria var inte så sugen på att åka så hon var super snäll som ville passa bebbarna mest vi andra åkte lite. Tur att Algot hade en bra dag och var snäll som ett litet lamm, för jag hade lite dåligt samvete att Vickan skulle passa honom hela tiden.  Det blev iaf fullt ös hela dagen och helt perfekt väder. Jättekul! var så längesedan vi var där sist faktiskt. Konstigt nog är man på Liseberg för att åka karuseller mindre nu när man bor i Gbg än innan, hihi..
Victoria och jag åkte iaf hästarna med de små =).. Jag tvivlar på att killarna hade vågat. Den går ju så himla fort! :D.
  Vid 19.00 var vi ganska nöjda så vi promenerade hem igen. Vickan och Babbe körde direkt hemåt, och jag och Peo slängde oss i soffan. Algot hade fått en söt leksak av Wanda som spelade musik och den har gått varm här ikväll. Inte klokt vilken energi. Undrar om han har lagrat den hela dagen då han fått sitta i vagnen.
Har i vilket fall som helst varit en lyckad dag med mycket skratt och prat. Det var verkligen jättekul att träffas igen! händer ju inte så ofta om man säger så. Tack kära vänner för en perfekt start på semestern, hoppas dagen var vad ni hoppats på oxå!!!

O ja... Carro, Jukebox är fortfarande min favorit! I lööööööv it as u know! =)

  
pussa Wanda lite             sötis                                  the guys       

   
 Vickan o Wanda    vi 4 åker hästarna           Algot åker med stil =)


    
höjdskräcken, typ                                                                                        
enda karusell jag
förmodligen aldrig
åker igen 
 
radiobilarna                      Algot gillar sin nya leksak =)

-3

Inte så mycket som blivit gjort här. MEN igår fick Peo äntligen SEMESTER!!!!!!!! ska bli så härligt att ha honom hemma lite. Igårkväll kom Fredrik och något senare även Ida, som hade varit i Madrid tre veckor och landade på Säve. Jag mötte henne på stan, medans Peo o Fredrik var o handlade lite. Sedan blev det film och snack hela kvällen. Riktigt trevligt.

Idag har Ida och Algot busat en massa och vi har mest suttit o snackat. I eftermiddags sprang jag och Peo för första gången tillsammans. Fredrik var osså med. De klarade 2 varv (3 km) och jag sprang vidare lite till. Slutade vid 5,5 km.. inte allt för mycket, men jag hade inget vatten och det var inte så smart när det var så kvavt. Därefter åkte Ida hem till Skåne. Ikväll blir det nog inte mycket gjort heller. Peo får väl ha lite tid att slappa nu första dagarna så att vi kan ha riktigt trevligt tillsammans sen!

En väldigt härlig överraskning när jag ställde mig på vågen nu ikväll oxå. Efter 4 dagar med min lilla omläggning av mat och en massa träning så var jag redan 3 kilo lättare! var tvungen att gå och väga mig igen en stund senare för det kändes lite väl otroligt, men det stämde. Jag tackar och tar emot. Bara för det så blir det fruktsmoothie ikväll igen. Måste ju fira! :)

Nyttigt

Idag gick vi upp vid 6. Det blev frukost ganska fort, för Algot var verkligen hungrig direkt, vilket hör till ovanligheterna. Under förmiddagen bestämde jag mig för att städa i datorrummet, så jag tog en soppåse och grävde mig in i allt skit. Det blev ganska mycket stort och smått slängt, inklusive en kontorsstol som verkligen sett sina bästa dagar. Får hellre skaffa en ny lite mindre, för det är bra att kunna sitta två inne vid datorn ibland. I vilket fall som helst blev det väldigt fräscht och rymligt plötsligt. En storstädning piggar alltid upp! jag var klar lagom till Peo kom hem. Fast då hade både jag och Algot även tagit en liten paus mitt på dan, vilket var välbehövligt när man ska gå upp så tidigt, hihi..

Jag har ju äntligen tagit tag i mitt helt överdrivna sockerbegär (och jag skojjar inte när jag säger att det är helt galet). Nu ska jag bli kvitt det, när jag ändå är i farten att springa, träna och bli lite normal. Så därför har vi börjat på en "stopperiod", för ska jag lyckas sluta så måste det bli tvärt! Inget gottis, paj, glass, (läsk kommer bli galet svårt för Peo) eller liknande alls, för ett tag iaf. Passar perfekt i tid nu oxå, eftersom vi vill spara pengar så vi kan göra lite extra på semestern o onyttigheter är oförskämt dyrt ju.
Såå.. åter till det hela. Jag och Peo lagade ett storkok grönsakssoppa i tisdags och det är redan slut hihi. Det går ju åt en del soppa om man ska ha till både lunch och middag ( 10 portioner) . Till frukost har det varit knäckebröd. Ikväll köpte vi frukt och sån där dyr juice som bara är pressade apelsiner (Brämhults tror jag den heter) och gjorde en ljuvlig smoothie för att unna oss något lite extra. Imorrn blir det salladsdag. Ska bli skitgott faktiskt. Börjar känna av sockersuget rejält idag. Det kommer göra mig på dåligt humör innan det vänder tror jag faktiskt. Kan ju inte äta många frukter heller så inte mycket man kan ta istället. Får göra det bästa av situationen!  man får en kick av att bara satt igång så det hjälper ju massor för humöret. För de flesta är nog det vi äter nu vanlig vardagsmat, men för oss är det ett stort steg. Vi äter ofta ganska onyttigt, vilket man ju ser på oss.

Sprang ikväll igen. Skönt när man verkligen märker skillnad. Jag springer dubbelt så långt som från början, men på lika lång tid =)..  Jag springer verkligen inte fort (kan nog liknas vid en sköldpadda) men jag springer iaf hela rundan och är inte speciellt trött i flåset efteråt. Mina ben har dock en hel del vikt att bära upp så än sålänge klarar inte de allt för långa streckor. Hemvägen blir dessutom alltid, vilket håll jag än springer, 1 kilometer uppförsbacke och det tar ut sin rätt på låren :) !! 

Fruktsmoothie  från  http://www.ica.se/

Ingredienser
Portioner: 4 glas

2 bananer
1 dl hallon , färska eller djupfrysta
5 dl drickfärdig apelsinjuice
isbitar

Fruktsmoothie

Gör så här
1.Skala och skär bananerna i mindre bitar.
2.Lägg bananbitarna och hallonen i en mixer.
 Tillsätt apelsinjuice och is. Mixa till ett fluffigt skum. Häll upp i glas och servera genast.


Flitigt värre

Idag väckte Algot mig vid 7. Han fick gröt och sedan satte dagen igång. Jag skulle tvätta mellan 8 och 15, men Peo hade glömt sin matlåda, så jag bokade om så jag tvättade 5 pass mellan 10-17 istället. Så vid 8 åkte vi ut till Siba med mat till vår Peo. Gick in en stund och snackade med "datafolket" :D. Där var ganska tomt och allt verkade gå på halvfart hihi, men det är väl så det brukar vara när det är semestertider. Algot var först som en liten klisterlapp på sin far, men blev mer och mer OK med omgivningen allt eftersom. Tillslut kröp han iväg och inspekterade lite på egen hand. Så oerhört modigt av honom *fniss*. Satt kvar till 9 och sedan bar det av hemåt igen.
 Jag hade redan sorterat all tvätt så det var bara att sätta igång. Jag har alltid först 2 tvättstugor 2 timmar och sedan 2 andra i nästkommande två timmar.. o en timme in på nästa pass får man ha kvar de gamla stugorna för att hinna torka. så alla fyra rummen ställer jag upp dörrarna o springer mellan ... o Algot kröp efter. Ni skulle sett denna lilla skepnad som for runt runt efter mamma. Hittade han inte mig så stannade han i mitten och skrek "eeeeh?" för att på bästa sätt kalla på mig. Han har ju inte lärt sig säga mamma än, utan bara pappa. Så när han vill mig något så blir det alltid bara "eeeh".
Det var en intressant och händelserik värld där nere i tvättrummen iaf. Han skulle tvunget öppna torkskåpen och in med huvudet så långt in det gick för att lyssna o titta. Så fort man öppnade tvättmaskinen var han där o klättrade. Han tog sedan tvättkorgarna (som är på hjul) och använde som "gåstol" och for iväg över rummet. Ojoj, vilken dag det varit. Jag har skrattat ljuvligt åt min lilla kotte. Han vill verkligen inte vara från mig en sekund, så går man, så följer han efter (på gott och ont får jag ju säg, eftersom jag knappt ens kan gå på toa utan att han blir askalas förbannad).
 Mest vi väntade på tvätten emellanåt, så var vi uppe i lägenheten o åt, städade och vek det som redan var tvättat o torrt. Så vid 17 var faktiskt allt klart och fint. Då började dagen göra sig påmind hos Algot och det goda humöret sinade. När peo väl kom hem så var han ganska utbusad och trött. Så redan vid 19 somnade en utmattad Algot i sin säng. Peo var o tränade mest jag fick lite tid att vila. När han kom tillbaka så blev det faktiskt en runda på 4-5 km i löparskorna, med lite styrketräning efter som vanligt. Känns bra att komma igång igen. Nästan en vecka, samt en kort förkylning, sedan sist.  


Måndag

Jag skulle kunna säga att jag var på bättre humör idag, men så är nog inte fallet. Jag har inte haft något alls att göra. Mest gått här hemma och plockat upp lite. Sofie ville hitta på något, men självklart är vi förkylda och vill förståss inte smitta dem. Så då får vi vara instängda här i kaoset. Hade dörren öppen för att vädra lite och självklart var Algot där direkt och for iväg längst med loftgången. fort gick det. Jag fick springa efter honom eftersom han bara hade blöja på sig oxå. Han är helknas =).. Han vägrade äta purén idag oxå, så jag har bytt taktik. Jag gjorde snabbmackaroner med stekt korv, skalade korven och sen fick han äta det.. han älskade det! Han satt o mumsade med egen sked och en skål eftersom han har börjat verkligen vilja äta själv nu, en o en mackaron med fingrarna o la hälften så fint på golvet. Jag fick hjälpa till lite annars kunde vi suttit där hela dagen. Det var knappt två veckor sedan han inte ville ha en enda klump i maten och började klökas om han fick det... och nu äter han hela mackaroner o en macka lyckades mamma ge honom i lördags. Vilken skillnad. Man har kunnat börja ge honom vår mat mer nu. Han är knappt intresserad av sin egen, men när vi äter så ska han upp på oss och känna på maten och smaka. Han gillar ris oxå, men inte så förtjust i potatis. Det dumma är att man hela tiden måste kolla vad som är i maten så det inte är ägg eller kryddor o sånt. konstigt att det faktiskt ofta är ägg i barnmaten osså faktiskt. Det verkar ändå vara ganska vanligt att man inte tål det fram till ett år ju. 

      
efter tornadon Algot.            tagen på bar gärning       "men jag kan äta gröten själv"    
har även dragit ner allt       ser riktigt skyldig ut  =)
 från soffan                


"titta vad duktig jag är..på att kladda"
märk att han har satt en fin klick i pannan oxå

bara trött...

Idag är en sådan dag man verkligen inte vill gå ur sängen. Jag vaknade kl 6 och kunde inte somna om trots jag var dödens trött. Jag fick gå upp och sitta vid datorn en stund, med huvudvärk som krampaktigt håller sig fast och dunkar så man tror ögonen ska krossas av trycket. Dessutom har man åkt på Algots förkylning med så förbannat ont i halsen. Inget springande på åtminstonde en vecka antar jag. Precis det man behöver nu alltså...Ska vi aldrig bli av med de jäkla förkylningarna i detta hus? 
Jag gick och la mig igen vid 8. Sa till Peo att jag bara inte orkar ta Algot, som vid det laget hade ställt sig i sin säng och börjat tjoa för att väcka sin far och få mat. Peo fattade som tur var hur slut jag var där jag lagt mig bredvid honom med en frossa som hette duga. Han tog Algot, gick upp och stängde sovrumsdörren efter sig. Jag fick i mig en ipren och drog täcket upp över öronen. Somnade och vaknade inte igen förrän närmre elva. Det behövdes, Tack Peo!  Men jag ville helst inte gått upp alls eftersom huvudvärk och förkylning tyvärr inte bättras av en förmiddagslur utan mest gör det ännu värre.
Algot har nog blivit av med det värsta av sin förkylningströtthet och har nog lagrat all energi, för att idag få utlopp av allt på en och samma gång. Han ska klänga på oss och ta saker på bordet, han slår på tvn o drar i alla sladdar så Peo blir förbannad, och han vägrar äta samt att sova. Så dagen går mest åt att försöka lugna honom från antingen att han är för ivrig eller för arg. Jag skulle bara vilja krypa tillbaka under täcket o sova förbi denna dag. Jag väntar nu på att han ska ta sin eftermiddagslur så jag kan få vila mig lite till iaf.

Linnémys och partyfredag

Igår blev en lugn morgon. Jag och Algot tittade lite på barnprogram och sov på ett täcke på golvet en stund. Vid ett ringde mamma o sa att de ville köpa en lära-gå-vagn till kottis. Så vi fixade till oss och så följde vi med dem till Ikea. De gillade inte den där så vi gick genom och tittade lite för att ha nåt att göra mest. Och sedan körde vi vidare till Backaplan. Toy´s R Us hade ingen speciellt snygg heller, så det fick bli lite andra barnaffärer, innan vi hittade en häftig och bra på Nids 4 kids. Den går att ställa in så den blir segare att köra och ska gå att göra så den inte kan gå bakåt oxå. Så den köpte mamma o pappa åt honom och därefter sa mamma att han behöver ju skor oxå då. Så vi fick in på Wedins för att köpa ett par söta sandaler oxå =). Han har så snäll mormor o morfar!  Men han hatar att ha skor på fötterna så det blir att vänja honom nu. Han tycker det är för tungt att gå med hihi. Dessutom fattar han inte vagnen. Han sätter sig bara o leker med hjulen istället. Ska han gå så trivs han bättre vid soffbordet, soffan och lite andra mer fasta grejor =). Det är nog bara en vanesak för han har ju bara provat en gång lite snabbt igår. Jag får ta mig en titt på skruvarna idag oxå.
 

 Vi hämtade Peo när han slutade och körde hem för att fixa lite. Vid 7 så åkte vi till Linné för att strosa o kolla på folk. Hittade en mysig resturang där det fanns plats kvar ( annars väldigt överfullt på fredagskvällar och svårt att få in en vagn). Vi käkade god mat och Algot satt i stol som ett ljus mest vi åt. Han är så snäll. Mamma o pappa tog med honom till husvagnen och jag o Peo gick ut på stan vid halv tio, helt oplanerat efter att Ola messat och sagt att de var på stan. Det blev diamond dogs hela kvällen med ett härligt gäng från siba. Ola o Peo var de enda jag kände, men efter några groggar så känner alla alla, som det brukar vara! jag är helnöjd med kvällen! inte ofta man får gå ut. Det var helt klart värt att stå ut med en liten baksmälla nu på morgonen.

Vid 11 idag skulle vi hämta Algot på Delsjöns camping för mamma o pappa skulle åka och deras husvagn är så bred att de kan inte ta sig upp för backen hit med den. Hoppade av vid focus på vägen hem för att köpa middag. Nu är det dags att laga mat och sedan blir det att bara njuta av helgen. Lite tråkigt att de har åkt, jag har haft så himla skoj med massa att göra =) .. men snart så.. snaaaaaaart är det Peo som ska ha semester!

     

Öckerö och min duktiga bebis

Oj, nu har jag suttit vid datorn ett bra tag. Var tvungen att uppdatera lite här i dagboken ju. Tredje och sista inlägget för idag nu, sedan blir det sängen. Mina ögon har börjat grusas och snart gör John blund verkligen intrång. Glöm inte att kommentera lite, gärna på iaf ett inlägg, om inte alla.. =)

Idag vaknade jag utvilad och pigg kl halv 10! wooohoo! i och för sig hade jag vaknat vid 8 och 9 oxå, men bara vetskapen om att jag inte MÅSTE gå upp, fick mig att ligga kvar och somna om och bara gotta mig. Vissa ggr under kvällen igår och morgonen idag, så har man verkligen varit på väg att gå och kolla till Algot i sin säng eller skullat fixa mat, skyndade mig äta frukost så jag skulle få göra det i lugn och ro osv. Antar att man har vanan innött i hjärnan så att man helt enkelt bara gör vad som måste göras utan att tänka varför ibland när man är trött =).

I vilket fall som helst så var jag ute och sprang en runda oxå på morgonen, första denna vecka. Det har helt enkelt inte blivit av när det funnits så mycket annat att fixa med. Men det blev trots allt en väldigt lång promenad igår, så den kan man kanske räkna som motion oxå. Det gör jag, så känner jag mig lite flitigare åtminstonde. Jag styrketränade en bra stund oxå och precis när jag var klar så kom mamma o pappa instaplandes med Algot och det var bara att packa mina saker och slänga mig i duschen. Vi körde ut till Öckerö, körde runt och tittade på alla öarna där ute och hittade tillslut en bra plats vid klipporna, med utsikt över havet. Där slog vi oss ner för att sola och fika. Jättetrevligt. Jag kan ibland längta så överdrivet mycket efter att ha bil igen. Det är ju så bekvämt och man kan ta sig ut såhär mer. Jag och Peo är så låsta över att det ska gå bussar o spårvagn och det tar sån himla tid att ta sig någonstans så. Men än så länge får jag nöja mig med att åka runt lite när någon är och hälsar på. Det är trevligt det oxå. Synd bara att Peo inte kunnat följa med oss.

Algot var på strålande humör trots förkylningen som bitit sig fast i hans näsa återigen. I natt hade mamma fått gå upp vid 3 och ge honom näsdroppar eftersom han knappt kunde andas, och liknande gjorde jag natten innan. Han äter dåligt igen alltså. Jag fick nästan ont i magen i tisdags när jag märkte att han var sjuk igen och spydde upp hela frukosten. Man bara vet att man måste börja bråka med honom igen, om att han måste äta.
 I vilket fall som helst så var han i full fart hela dagen, med att leka tittut med oss o skrämmas. Han gömmer sig bakom något o så tittar han fram efter någon sekund, antingen för att säga "tisssss", eller "wwwooohaa" ..man får sedan gissa om man ska skratta eller bli rädd hihi ... han höll oxå på att vinka till morfar och mormor och sa brrrmmm när han såg sin morfars bil  =).. haha.. han fattar så mycket att man inte riktigt hänger med. När blev min unge så smart?

Han är så rolig med sina läten och sätt att göra sig förstådd oxå. När han pratar riktigt entusiastiskt om något och vill att man ska titta o lyssna, så strecker han armarna i luften och gestikulerar med hela kroppen, när han vill ha mer mat eller dricka så gungar han lätt på kroppen och säger "eah eah!" ungefär som "mer mer", han vill inte krypa nu utan lära sig gå, vilket man märker tydligt då han slutar krypa, ställer sig på fötterna med armarna helt utsträckta och försöker gunga sig upp.. när det inte gå så sätter han sig på alla 4 igen och skäller på närmsta bästa för han blir på dåligt humör, han blir även på detta dåliga humör om han väntat tålmodigt mest man gör mat, men sedan är den för varm och han får inte den direkt när jag satt mig vid bordet..När man ställer sig på alla 4 på golvet så kryper han fort iväg och skrattar och tittar bakåt för att han vill man ska jaga honom. Om man springer efter så tjuter han av glädje och kan knappt hålla sig upprätt då han blir för uppspelt, när han vill titta på något om han sitter hos en, så böjer han sig framåt, pekar och säger titta för att han vill visa att han ska ner.. han har bl.a. sagt Pappa, Lampa och Hej ett antal ggr nu =)..  och när han vill kramas, vilket är väldigt ofta, så kryper han fram till en och lägger kind mot kind och säger aaaahhhhhhhh! vilket är det gulligaste någonsin =) hihi.. min lilla kott!

    


Shopping

Onsdag så kom mamma o pappa vid 11 redan. Jag och Algot hade gått upp jättetidigt så vi var klara att gå då. Vi promenerade ner till stan, under paraply eftersom det ösregnade precis när vi börjat gå. Algot satt i sitt regnskydd med bara ett huvud utstickande. Såg ganska komiskt ut. Han tyckte det hela var väldigt roande, men vem hade inte tyckt det, när man själv kan sitta i en varm och mysig, torr vagn och titta när alla andra blir våta? =)..
Fick bli lunch på Jansens Bofhaus efter sprungit lite i affärer på avenyn i riktning mot nordstan. Lunchen var utsökt och Algot fick eget glas isvatten med sugrör av servitören, vilket han gillade skarpt. Han fattade klart inte alls vad man har sugrör till, men vatten i glas är bland det roligaste han vet =). Där var dessutom de smidigaste barnstolar jag någonsin sett. Sån skulle man haft hemma. Man satte en utfällbar sak på en vanlig stol.
Vi gick sedan en bra stund på nordstan där man kom undan från regnet. Jag hittade en beige kofta och en blå tröja på H&M och så en klänning på Gina Tricot som jag kan ha på semestern när vi ska campa =). Äntligen lite nya kläder. Runt 5 tiden så promenerade vi hem igen, via domkyrkan och landala, så det blev lite variation. Härlig dag faktiskt.
 Algot följde med sin mormor o morfar till husvagnen så jag och peo för en gång skull skulle få ha en barnfri kväll. Åh vad skönt det var faktiskt. Vi började med en god middag och sedan klippte jag Peo för det var ren kris.. det såg ut som ett fågelbo! Därefter blev det gottis och en film " Eternal Sunshine of the Spotless Mind ". Jag vet inte vad jag ska tycka om den. Så totalt förvirrande att jag mest blev förbannad när jag tittade. Mer och mer uppretad, trots jag verkade fatta mer än Peo till en början. Sedan gick den faktiskt begripa mer och mer, och den var ändå galet ovanlig och ganska komplext sammansatt till en rätt så bra helhelt i slutet. Tyvärr (för jag är ganska arg på den) så kan jag inte sätta lägsta betyg ändå. Vi avslutade kvällen med ett korsord tillsammans nerkrupna i sängen. Vilken kväll! ibland måste man bara ha lite egentid och jag har inte dåligt samvete för att jag känner så, Algot får ju all vår tid annars! 

   
 

Bikini och grillning

Såå... i tisdags blev faktiskt eftermiddagen ganska lyckad tillslut. Mamma o pappa kom vid halv 3 och vi åkte för att kolla efter en bikini på twilfit på frölunda torg eftersom den var slut i min storlek överallt i centrum.. o där var den! kunde först inte bestämma om jag skulle ha en klarblå eller en svart, men det fick bli svart för då passar nästan vilka byxor som helst till (de byxor som hörde till satt katastrofalt illa på mig, så fick ta ett par andra)... skönt med en ny bikini-bh nu när boobsen är tillbaka i normal D - storlek. Den bikini jag köpte till babysimmet sitter inte så vackert längre, med sina F-kupor... måste faktiskt skaffa mig ny bh oxå..mest för att det känns som det är på tiden. De man hade innan man blev gravid känns verkligen inte alls roliga längre. jaja... en bikini rikare körde vi hela högen till Siba för att hämta Peo när han slutade. Körde klart fel när vi kom över älvsborgsbron och kom upp mot biskopsgården istället, så vi var inte framme förrän närmre halv 6. Ursäkta, men det är fan inte lätt när man aldrig kör. När jag GÅR så hittar jag överallt utan skyltar. Men vägar ska ju krångla hit och dit och det står inte backaplan någonstans där borta, så man vet inte vad man ska köra mot. På kvällen var vi iaf på campingen i mamma o pappas härliga husvagn och grillade filé. Till det åt vi potatis, tzatsiki och en god sallad. mums! bättre än så blir det knappt på sommaren =)... synd bara att det regnade, så vi fick sitta uppkrupna i soffan hela kvällen - egentligen väldigt mysigt när man campar - men fick titta på Allsång på skansen vilket verkligen inte är mitt favoritprogram. Min musiksmak stämmer helt enkelt inte in med artisterna där. Dessutom var det dansbandsspecial. Jisses! jag la mig och löste lite korsord i andra änden istället. Om några veckor är det vår tur att ut o campa i denna vagn =).. ska bli riktigt trevligt!

      

Aaarrgghh

Vaknade verkligen på fel sida imorse. Var evigheter sedan jag var på så fruktansvärt dåligt humör och blir inte bättre av att man har värsta oturen och att vädret är piss. Inget har blivit som jag tänkt och jag är klumpig som vanligt. När Algot hade tjurat massa och skrek så skulle han ha mat. Han bara kladdade och slängde mat över golvet. Därefter vägrade han äta mer. Så jag fick ge upp. Gjorde mat till mig och sätter mig för att äta. Då ställer sig Algot upp mot bordet och får tag i tallriken så jag får en del av maten över mig. Lyckades rädda det mesta som tur var.
När jag verkligen inte trodde det kunde bli värre så gjorde jag disken och plockade undan mat, sätter riset i skåpet bredvid obojpaketet och då trycks det klart ut och trillar till golvet där locket flyger och likaså all oboj över hela köket!! Som ett moln av chockladpulver. vad ska man göra? skratta eller gråta? Som om det inte var nog, kommer självklart Algot och ska krypa runt i det och göra det hela ännu värre samt att han skitar ner typ de enda kläderna han hade rena. Jaja..nu har han lagts i sin säng, helt brun.. jag orkade inte ta tag i honom nu.. har nog somnat för han gör inget väsen av sig som tur är. Jag har torkat pulver överallt, på högtalare, lister, golv, väggar, byrå, sladdar...jag har säkert inte lyckats få bort allt heller. Jag hoppas eftermiddagen blir mer lyckad iaf...
 
Mamma o pappa kom ju iaf igår och la sig på Åby camping.. De skulle byta idag för det var väl ingen höjdare. Så de var tvugna vänta på att de skulle få checka in. Så jag o Algot väntar mest på att de ska bli klara så vi kan hitta på nåt. Blev inte att vi gjorde nåt igår i och med mamma alltid har 3 dagars migrän när stressen går ur kroppen. Så är det varje gång hon har semester och jag är precis likadan. Så de kom bara o satt här ett par timmar o lekte lite med Algot igår.

Hoppas ni har en trevligare dag än vad jag har, alla mina läsare.  

Bordet

På beställning av Daniel kommer här då före och efter bild på bordet =). Det ska dock lackas och så ska vi ha ny duk och nya grejor som matchar nya inredningen..



innan - massa hack och såg väldigt gammalt och trist ut.. våra funderingar var om det skulle vara träfärgat, vit eller svart bets.....




Efter - Svart fick det bli, eftersom för mig spelade det ingen roll, men Peo ville helst ha svart. Till detta ska vi antingen ha mossgrönt eller orange på gardiner, tavla, kuddar, filt mm. Vad tycker ni?

Helgen

I lördags gick vi upp tidigt. Det var härligt väder. Jag sprang en runda, men det var så kvavt o varmt så jag orkade inte vad jag brukar. Men huvudsaken att man kommer ut kanske. Iaf så åkte vi till Ikea sedan. Vi köpte svart bets och lite smått. Därefter blev det Bauhaus för sandpapper till morfars slipmaskin som vi lånat. Kom hem och gick lös på vårt soffbord, som vi sååå länge tänk göra om. Peo hjälpte mig skruva isär det, och sedan putsade jag bort all lack och såg till att det var snyggt. Målade sedan två lager färg med nårra timmars mellanrum. Kollade på tv och käkade pannkakor.

Kom upp på söndagen och så hade det regnat!! min dag förstörd. Bordsskivan hade legat rak på terassen för att torka ju. och den var ingen vacker syn. Benen stod på högkant så de var som tur var helt oskadda. Men det var bara att börja om med bordet. Peo hjälpte mig att putsa ner ovansidan av skivan igen och sedan målade jag. Den blev inte lika fin som första gången, men bara att acceptera antar jag. Gjorde annars inte mycket under dagen. Var och veckohandlade lite bara. Städade och satte tillbaka det uppiffade bordet. Nu ska det bara inhandlas lite nya gardiner, duk, filt mm.. det kommer bli så fint tror jag.

Jajja, ska käka frukost nu. Blir aldrig färdig att göra det direkt när man går upp, för man ska ju uträtta en hel del till Algot först om man inte vill ha massa protester. Får se vad dagen har att bjuda på.

Nytt

Så var då bloggen omgjord igen, efter en del timmar i photoshop och redigeraren. Alltid kul med lite uppiffning ju!

Idag har annars inte hänt mycket. Här har varit så enormt varmt i lägenheten, ca 35 grader... 40 grader ute på terassen, så inte hjälper det ju att gå ut där heller. Algot har varit så himla dålig i magen. Har nog bytt närmare 10 bajsblöjor idag, det är nog första gången någonsin. Mot eftermiddagen så fick jag inte honom att sluta skrika. Jag försökte med allt jag kunde komma på utan framgång. Han ville inte sova, inte äta, inte sitta i knät, lyssna på musik och inte heller busa på golvet som vi brukar.. så efter jag hade kämpat säkert en timma så bajsa han igen och jag gick för att byta blöja. Han var alldeles illröd över hela partiet som ryms där under blöjan.. så försökte jag torka, och han har nog aldrig varit så arg förut, han skakade som han tjööt.. så jag baddade så gott jag kunde, fyllde badbaljan o satte ner honom. Efter sådär 3 sekunder så börjar han skratta och leka med duschslangen och jag blev så lättad så jag kunnat gråta. Gillar inte när jag inte har kontroll över vad som händer, när det gäller mitt barn. Får nästan panik för jag vill ju hjälpa honom och man blir ju så trött av så högt skrik under en längre period oxå, speciellt om man har migrän, som jag fortfarande inte lyckats bli av med. Men tur att man tillslut fattade vad som var fel. Han har varit utan blöja hela kvällen hemma nu och det ser lite bättre ut. Första delen av kvällen så ställde han sig upp hela tiden för det gjorde så himla ont att sitta på baken, men han var för trött för att stå så då blev han ledsen. Inte lätt att vara liten alltid, stackare!  Magen verkar inte bättre och han har för första gången (2 ggr samma kväll) bajsat på pottan! =) hihi. Jaja, det är konstigt nog väldigt ovanligt att Algot blir irriterad i huden där blöjan är. Hans eksem och utslag är oftast på all hud UTOM där. Hoppas att han är bättre imorrn, annars blir det barrumpa då oxå.

Ikväll var vi en runda i Linné. Promenerade lite i det varma vädret och kollade på folk. Njöt av en härlig sommarkväll och tog varsen baguett (hur tusan det nu stavas) på subway innan vi åkte hem. Har sedan suttit vid tv och nyss fick jag ett ryck och städade och diskade. Perfekt med lite energi sådär innan man ska sova. Vad härligt med lördag imorrn! (idag) 

   

Slottsskogen

Jag filmade lite igår osså. Har tänkt länge att jag måste filma Algot när han så försiktigt tar sig ner från stående till sittande utan att slå sig. Han börjar få in tekniken bra nu =)..



Bus i parken

Såå... jag käkade middag och begav mig sedan med kotten till Slottskogen som jag skrev i morse att jag skulle. Vi hade en filt med oss och slog oss ner i skuggan. Där låg vi ca 1,5 timme o bara busade och njöt av det fina vädret, samt tog en himla massa foton såklart. Algot lekte med sina saker och lyssnade på musik på min mobil o var på strålande humör. Jag tror han oxå var glad över att få komma hemifrån lite.

Efter det så tog vi bussen till stan och jag letade kläder. Detta var inte alls lika populärt hos Algot. Han var jättearg när jag skulle prova.. han blev underhållen på vissa ställen utav expediter =), men det räckte inte till tillslut, så jag fick ge upp utan att få med mig något hem. Väl hemma gav jag Algot mat och sedan somnade han som en sten på ett täcke framför tvn. Lilleman var nog trött av alla intryck.. han sover inte lika bra i vagnen som han gör hemma på golvet.. det låter kanske udda, men sådan är han. vagnen är verkligen ingen hit!



      


morgon

Idag verkar Algot helt frisk, det verkar som att det var tredagars febern ändå. Men iaf är nu inga utslag kvar och han vaknade väldigt tidigt och satt i sin säng och lekte. Vid halv 7 blev han dock trött på det, så Peo tog upp honom och gjorde mat innan han skulle till jobbet. Vi har oxå hunnit titta på Pingu tillsammans alla tre, innan han åkte =). Nu ska jag käka frukost i lugn och ro och kanske sedan antingen åka till stan eller till slottskogen. Det ska bli fint väder idag har jag hört.


Snopet

Jag som längtat till det skulle bli sommar så man kunde hitta på ännu mer med de små... men visade sig att det var betydligt mycket mer att göra när det är vardag för de flesta. Nu är det sommaruppehåll på babysimmet och på alla öppna förskolor vi brukar gå till, samt att många man umgås med faktiskt inte är kvar i Gbg, eftersom de är på semester. Så nu sitter man här i sin ensamhet, mest Algot sover. Jag har sett film och solat lite på terassen och nu har jag inte fler idéer. Jag måste nästan vara hemma någon dag till så att Algot inte smittar så jag antar att jag får hålla ut. Men jag måste ha något att göra snart.. jag blir tokig!

nu är det äntligen lite finare väder oxå. Jag skulle velat fika i slottskogen eller nåt annat skoj. Hoppas det är lika fint nästa vecka.. sedan är det snart peos tur att ha semester. Vad härligt det ska bli. Dessutom ska mamma o pappa förmodligen komma upp till Gbg och passa vår lille filur ett par dagar så vi verkligen kan hitta på lite, ensamma jag o peo.. man har ju faktiskt inte så mycket tid över för romantik eller för den delen vila, när närmsta barnvakt bor 30 mil härifrån!

Jajja jag får kanske ta tag i att verkligen få undan allt som överhuvudtaget kan rivas ner, dras i, ätas, kastas, pilla på, dra ut eller smaka.. Man tror inte att han ska komma åt vissa saker, men han lyckas på något sätt alltid ändå. Han klättrar upp på saker, som ex i soffan använder han kuddarna att komma högre så att han når till fönsterkarmen och lamporna som står där..  I går kväll kräktes han en himla massa efter kvällsmaten och då kom det även upp typ 5 små blomblad hela och gröna.. helt otroligt.. hur fasen fick han tag i dem liksom!? han har senaste veckan även ätit (och spytt upp) eller iaf tuggat på, en bit frigolit, lite presentpapper, ett papper från försäkringskassan, några okokta mackaroner (som jag spillde på golvet när jag skulle hälla i grytan, och han stoppade i munnen under loppet av 5 sekunder), en popcornkärna, en snäcka (!!!) och en bit tyg.... jag dammsuger ändå väldigt ofta och försöker se till att inget ligger på golvet. jag får väl skärpa mig..

krigsförklaring

Idag har vi varit hemma igen. Vill inte ta ut Algot i onödan, för hans egen skull, men mest för alla andra. Han kan ju fortfarande smitta för det märks att han inte är helt frisk. Han kan fortfarande inte behålla all mat och är lite gnällig, samt att han börjat få massa röda prickar över kroppen. Annars är han dock busig som vanligt.
Undrar vad detta kan vara. Kanske han blev smittad av Filippa ändå, av det som tillslut konstaterades inte var vattkoppor, utan något annat odefinerat =).
Eller kanske är det tredagarsfebern då? men trodde helt klart att han redan haft den för han hade ett sjukdomsförlopp som var likt det, för ett par månader sedan. Var dessutom ännu säkrare nu eftersom Algot träffade Alfons för nästan en månad sedan, då Alfons hade feber och det visade sig vara just det. Algot blev aldrig smittad trots de var på varann o lekte... o det är ju supersmittsamt.  Jag har hört att det kan ta upp till 21 dagar innan det bryter ut, men det är ju längre än så sedan vi träffades. Jaja, jag antar att det inte är lönt att spekulera. Hoppas röda fläckarna går bort imorrn igen. Det verkar inte klia eller vara till något besvär för honom iaf.

ikväll sprang jag äntligen en runda som gick att mäta. Skönt att se hur långt man orkar, även om den var ganska trist, för man fick springa flera varv runt samma slinga och det känns ganska enformigt efter ett tag. Den längsta rundan är liksom 1,5 kilometer, så det fick bli fyra varv, aka 6 kilometer. Jag skulle orkat mer om det inte var för den dumma huvudvärken. Den ska då alltid förstöra träning för mig. Jaja, det är inte lönt att sura för det. Jag vet att den kommer vara kvar hur tränad jag än blir, så det är väl bara att bita ihop. Det blir förhoppningsvis inte LIKA illa när man blir mer vältränad denna gång (man kan ju drömma iaf).. Den fick mig sluta fotboll efter 14 år och det har heller inte varit roligt att gå på gym och liknande, när man alltid får ont. När jag tränar mycket så är jag aldrig utan den jäkla migränen, men denna gången så jävlar!! nu har jag börjat, så nu ska jag förbannemig inte sluta.. trots att jag fått nackspärr av boxningen så ska jag fortsätta även där, ingen återvändo här inte. Jag har förklarat krig mot min kropp!!