Tappat gnistan lite?

Denna vecka har jag haft att göra. Tider är nu avbokade och jag har varit och fixat mer julklappar. 1 kvar nu bara. ska fixas imorrn. Idag var jag på skolan hela dagen nästan. Käkade lunch med två vänner (Anna o Emmie) och snackade i typ 2 timmar. Därefter fixade jag lite med utskrifter med lite hjälp av Anna. träffade oxå lite andra klasskamrater som ville titta lite på kotten o snacka idag. stannade till nästan 16.30. Såg ganska risigt ut i lägenheten trots att jag städat hela kvällen igår, så jag tog tag i det sista. Nu är det så härligt julfint här igen =).. myys! Att det e lucia idag alltså! har jag helt enkelt inte fattat. ikväll tände vi lite ljus mest vi åt iaf! imorrn är Peo pappaledig så vi ska se till att få lite gjort. Det ska beställas tid i kyrkan där Kotten ska döpas, sista julklappen inhandlas, fixas sparkonto till lillen och andra bankärenden. Måste även lämna tillbaka kryckor och handskenor. ujuj hoppas vi hinner med allt. Nu e det helg här!!! =)

så jaja. känner att mitt dagboksskrivande blivit allt mer tråkigt. Har ju inte tid till att sitta här så mycket längre. Då blir det mest uppdatering på vad som gjort under tiden man inte skrivit och väldigt lite av annat filosoferande som kanske är mer roligt att läsa?! inte vet jag.. hihi. tappat gnistan lite har man nog gjort eftersom man ju har en liten som behöver massa uppmärksamhet. Kanske man återgår till det här om ett tag, men just nu får det nog vara lite tråkigare inlägg. Man får ju prioritera =) ....ska dock försöka bättra mig en aning...

I vilket fall som helst så njuter jag av var dag det inte är regn nu. det är härligt att promenera i det kalla vädret med mössa, vantar och halsduk. Gå o snegla ner i vagnen på sin underbara lilla pojk som ligger och sussar sött insvept i ett tjockt härligt täcke. Det blir mörkt fort och man kan gå och titta på alla härliga ljus som lyser upp julstaden Göteborg (vilket de själva utnämt sig till). Kan inte låta bli att tänka tillbaka till förra julen då jag inte orkade julpynta och helt förtvivlad och deprimerad knappt orkade mig ur sängen var morgon. hade precis fått missed abortion efter 16 veckors graviditet och jag hade en inflammation i livmodern som inte ville försvinna så vi kunde försöka på nytt. Mitt i allt detta minns jag att jag tänkte att det var så fruktansvärt lång tid till nästa jul och att det inte var alls säkert att vi skulle ha en liten då ens. Nu är det jul igen och vi har ju en liten. Jag är så oerhört tacksam för detta lilla underverk. Jag tar upp min Algot och kramar honom lite extra av lycka när jag tänker på det. Nu är man ju så glad att det var just honom vi fick! =) även om man fortfarande funderar på varför den andra liten inte överlevde, så skulle man ju aldrig kunna tänka sig nån annan än just lille Algot nu.

Just nu är jag gladare än jag varit på mycket länge. Jag njuter av var minut, var sekund jag får med Algot o Peo o resten av min familj och mina vänner oxå för den delen. Jag vet mycket väl att glädjen kan försvinna väldigt hastigt och oväntat, så nu har jag bestämt mig för att ta vara på den allt jag kan. kanske är det lite lättare att ta de svåra tiderna när de kommer då, när depressionerna kryper sig på eller man förlorar någon i sin närhet. Jag har mycket erfarenhet  av  hur jobbigt det är med förluster och andra tråkigheter. Därför är det extra skönt när man kan känna att det verkligen är värt att kämpa vidare =) ..nu ska jag krypa ner i soffan hos mina pojkar och säga att jag älskar dom =).  hoppas ni är lika glada som jag kära läsare och att ni har lika underbara familjer och vänner att tycka om =)


snart e det jul =)

I helgen blev inte mycket gjort. Fredag kväll åt vi på subway med Fredrik och sedan gick han till en annan vän och då tittade vi på film o mös med lite gott =)..  lördag förmiddag spenderades i soffan med kotten. vi plockade lite och på kvällen gick vi en lång runda och promenerade på avenyn och i stan.  Sedan gick vi på Liseberg. Det var mysigt, men alldeles för myket folk. tur man inte betalar något för det hade det inte varit värt. gick inte att röra sig. Det var värre än en perfekt sommardag i högsäsong..galet!! inget skoj att behöva gå runt med vagnen och köra in i varenda männsika. men jaja.. var kallt och härligt väder så kändes riktigt som jul iaf!

igår fixade jag lite med julklappar och så var vi på jysk och köpte tyg till att sy filt till kotten. blev ett par timmar ute så att kotten fick friskluft och kunde sova gott i sin vagn. dock inte fint väder. iaf så klippte jag peo vid 1 tiden och sedan var vi skittrötta. men eftersom Algot vänder på dygnet så blir det ju att vi oxå gör det. Jag fick vara vaken med Algot till 4 sen, men peo somnade. Han skulle ju upp o jobba så jag får ju ta nattpassen...

idag har jag ringt och ändrat lite läkartider för att jag ska, om inget ändrar sig igen, åka till skåne redan på söndag med min moster som ska upp i helgen. Det ordnade sig bra för då slipper vi ta vagnen och all packning på tåget.. och jag får en hel vecka med familjen o släkten så att vi kan spendera de få dagar som Peo är här, mer hos hans släkt o lite vänner.. så behöver de inte slåss så mycket om tiden med kotten =)... men det blev plötsligt bråttom att få allt gjort innan julen. så det är fullt upp denna vecka.  

Lite förändring

i bloggen idag. Tänkte den skulle bli lite mer julfin =).. kan ju pigga upp lite.

denna veckan har jag inte gjort mycket alls. det har varit fasansfullt väder hela tiden och regnat o varit blåsit o jäkligt. Därför har vi knappt kunnat promenera heller. Algot har dessutom haft ont i magen för jag o Peo åt nog något dumt. så alla har varit kassa här... men det har gjort att Algot inte sovit på dagarna alls nästan.. han har legat o jämrat sig, rapat, fisit och kräkt hela tiden.. inte fått ro. Så i onsdags gick jag iaf ut och åkte med bandykläder till Peo för han glömt dem hemma och skulle träna direkt efter jobbet. Jag passade på att köpa för att göra hand och fotavtryck på kotten o lite annat skoj. Har dessutom sett ut de sista julklapparna oxå. de ska bara inhandlas. Ska bli så skönt när det är över så man kan njuta av julen utan att behöva tänka på allt som måste köpas. Iaf, mest jag var ute o gick i affärer o på stan så sov Algot konstant.. han får alltid ro i vagnen.. så igår tvingade jag mig ut en liten runda med värsta munderingen.. piskande regn och höll allvarligt på att flyga iväg av blåsten.. men så fort jag kom utanför dörren somnade klart kotten så vad gör man inte för sin lilleman =).. idag har jag kunnat sitta lite vid datorn för Algot har blivit bättre igen och varit på gott humör hela dagen =) jaja..nu blir det middag både för mig och lillen!

ingen rolig dag

Igår sov vi länge som vanligt, jag och kotten. Åt middag och begav mig ner till stan vid halv 3.. Algot skulle på läkarbesök 15.15.. han vägde nu 5130gram och var 57,5cm.. inte växt mycket på längden, men desto mer på bredden =).. allt var iaf toppen med honom. Läkaren frågade lite vad han kunde göra nu och kryssade för på ett papper.. när jag tog ut nappen ur hans mun så gav han oss världens leende så hon läste högt på pappret  "ler han?" och kryssade för direkt o skrattade lite =).. sen frågade hon om han börjat jollra lite till svar när vi pratar med honom...och plötsligt började han ge alla möjliga läten ifrån sig,så återigen skrattade hon bara och kryssade för på sitt papper =).. hihi.. skev upp mig på föräldragrupp nu osså så man kanske träffar lite andra med barn i samma ålder. har ju inte allt för många att umgås med på dagarna. det är enda anledningen till att jag skulle vilja flytta till skåne igen.. man har familj och vänner att umgås med.. här har jag ingen direkt. barnvakt kommer man säkert önska att man haft många ggr i framtiden.. men så är det.. man kan ju inte få allt =).. iaf..handlade med peo o var hemma vid 7..

vid 20.00 ringde mamma. hade varit inne hos grannen sen hon kom hem från jobbet. Uno hade dött =(!! 57 år blev han och dog direkt när han kommit hem från jobbet. Mamma berättade att hans hjärta stannat eftersom han hade ett hjärtfel som han (typiskt Sverige) fortfarande inte fått opererat.  Hon hade sett ambulans och brankår utanför deras hus och sprang in där så fort hon kunde eftersom hon visste att han var sjuk. Då hade de precis upphört med försöken att återuppliva honom. Pappa o hon stannade hos Anita sen. Fick ringa efter deras 2 söner så de kom hem. Orättvist livet kan vara. 2003 förlorade hon sin äldsta son. Han dog i en singelolycka tillsammans med sin kusin på väg hem från stan. och så nu detta precis när hon börjat bli sig själv igen. det är fruktansvärt och obegripligt. man blir arg, ledsen och förtvivlad på samma gång! Vi har firat alla högtider med denna familj sen vi föddes och rest tillsammans, alltid funnits för varann...o nu finns snart inget kvar av den. Mamma o pappas bästa vänner. Man kan aldrig vara beredd på ett sånt här besked, det är lika jävligt varenda gång och händer de man minst anar. Jag tänker på dem varenda vaken minut just nu. Sorg och smärta!! jag önskar man kunde göra något, men livet är bara orättvist!!

R.I.P Uno Thomasson. Hälsa Lennie o Pierre

besök

förra helgen var vi och handlade julklappar i massor. bra att börja i god tid. vi åkte över hela stan och hittade faktiskt till en hel del! på måndagen fortsatte jag lite. åkte ut på backaplan och fyndade. Även på torsdagen blev det stan lite. Då promenerade jag ner och gick lite på nordstan. inte alls mycket för det är jobbigt och gillar inte att ha Algot bland massa folk. är så rädd att han ska få RS eller nån superjobbig förkylning och barnmorskan har sagt att man egentligen ska undvika sånna folktäta platser helt de första tre månaderna.. men det är ju så megasvårt när man måste ha julklappar och peo jobbar hela dagarna. iaf så har vi nu köpt allt utom till 4 pers. jätteskönt!!! tvättade osså igen eftersom Algot hade varit i farten som vanligt =).. på fredagen julpyntade vi och städade lägenheten. vad supermysigt det blev =).. härligt om man kan få njuta av denna julen eftersom man inte kunde det förra!

igår var Algots mormor, morfar, farmor och farfar på besök hos oss i Götet. På natten innan hade jag fått sova 3 timmar. Algot sover ju från ca 3-4 på natten tills 12 på dan.. men folket kom redan kl 9 så det blev inte mycket till sömn för mig. Algot var dock en riktig sömntuta. Vi satt o snackade och åt frallor till halv 12 ungefär. Algot fick nya kläder av sin mormor o morfar och vi en julblomma.. av farmor o farfar o av peos mormor o morfar fick han pengar till att skaffa det som behövs =).. faster hade skickat med massa kläder som hon haft till sina pojkar som vi fick gå genom.. var inte så mycket av det som inte var uttvättat o som var vår smak.. men blev en liten hög iaf.. skadar ju inte att ha lite extra när han har kräkit ner allt annat o så =) o fanns ett par riktigt fina kläder .....det regnade kopiöst mycket och var verkligen skitväder som det varit nästan hela veckan. Vi skulle gått till Avenyn och promenerat lite runt på stan och sen gått på liseberg.. men istället blev det till att hoppa på en buss ner till stan och snabbt ta sig mellan affärerna. Nordstan går man inte in på när det är sånt väder och till på köpet är julhandel.. det är säkert inte en millimeter att röra sig på per person.. så vi sprang fram i regnet istället. gick i lite inredningsaffärer för mamma skulle ha nån stjärna och lite annat smått o gott. Eva gillar ju osså o titta i sånna affärer och likt så många andra familjer så tycker männen det är lika pestigt vad det än är för affärer så man väljer att ignorera deras önskemål (åka hem)... Algot bara sov o sov.. vi slutade stanbesöket med en trevlig middag på en ny grekisk restaurang precis intill saluhallen. de var supergott! sen åkte vi hem igen. var hemma vid halv 4.. Algot hade sovit precis hela dagen. bara vaknat en gång precis innan vi åkte för att äta.. o han fortsatte med sitt sovmaraton när vi kom hem.. fick väcka honom o ge lite mat. vid 6 åkte peo för han skulle på julfest med Siba.. egentligen fest för butikerna bara, men eftersom han jobbat där innan och de fick ett återbud så frågade de om han ville me..Algot vaknade strax efter och var superpigg =) äntligen.. alla hade kommit upp för att träffa Algot o han hade inte gjort nåt annat än att sova.. så det var på tiden. vi beställde pizza och jag o mamma körde o köpte lite godis. vi käkade och därefter var det dags för dem att köra igen.. lite trist men de skulle bara upp för dagen o ville ju komma hem i någorlunda tid. de körde vid 8..fick ta med sig bilbarnstolen så vi slipper ta den på tåget, samt alla julklappar som vi handlat hittills.. tur det!! för det hade vi aldrig kunnat få hem..  då satte jag på en film och hällde upp gottis i en stor skål. se myste jag o kotten i utbäddad soffa =) åhh vad det var härligt! vid halv ett kom en något förfriskad Peo hem o snackade en bra stund. sen somnade han på soffan.. Algot höll mig vaken till 4 nästan och sedan sov vi till 12 =)...

idag tittar vi bara på tv och ligger i soffan. Algot har varit lite mer vaken idag =)..han bajsade ner sin pyjamas totalt och luktade inte precis gott, så det blev badet o sen var han nakenfis för att slippa jobbig blöja lite.. han låg så någon timme o älskade det.. han viftade hit o dit o snackade en massa.. o smilade med hela ansiktet mot oss =).. vad stor vår pojke blivit!!! hihi