Barnvakt

Idag har jag varit barnvakt till Sam. Sofie kom o lämnade honom vid 8.30 och sedan busade vi, käkade, vilade och busade lite till.. Runt 12.15 kom Sofie igen. Då hade bägge ätit och Algot precis somnat, efter att Sam sovit en timme. Perfekt att man kunde ta dem en i taget sådär. Nu har jag alltså testat på hur det känns att ha två barn hemma själv haha.. det var ganska hektiskt faktiskt, samtidigt som kul och de var så snälla så det var inga problem. Vi käkade lunch när Sofie kom och begav oss sedan alla 4, ut på stan för lite shopping. För att sammafatta dagen, så har den varit riktigt bra!

Nu ikväll så har jag fixat lite här hemma, packar och gör i ordning inför morgondagen. Tidigt ska jag möta mina bejbs, Anna och Åsa, på stationen o sen drar vi till huvudstan för att hälsa på Emelie som ju lämnat västkusten nu. Två heldagar med gamla tjejgänget. Det ska bli så galet skoj! hoppas på bra väder oxå. Nåväl, om man ska komma i säng i någorlunda vettig tid så får jag nog sätta fart!








Sminket

Sminket har kommit nu, som jag skulle få för att jag var såååå snäll som satt modell på kursen som Lina gick.. det var ju faktsikt jättejobbigt så klart jag skulle ha nåt för att göra det ^^ fullkomlig ironi..
trots det bara var kul och man lärde sig en hel del, så fick vi skriva upp våra namn bägge gånger och som "tack" för att vi varit modeller så får vi då lite smink från deras märke, trucco.. vilket jag måste säga är superbra, för jag har använt det ett bra tag nu! fick i alla fall en jättefin brunaktig ögonskugga (passar mig helt perfekt) och en läppglans. Det var dock bara för första gången (satt ju modell två ggr), så det kommer förmodligen ett litet fint paket till inom snar framtid. Jag ser fram emot det! :).. inte precis som att det är billigt smink heller ju!



Gråbo o lite annat

Ursäkta, har helt enkelt inte haft tid eller lust att uppdatera bloggen på ett par dar. Nu ska jag dock ta mig tiden att återberätta i ett par inlägg..

I tisdags åkte jag och Algot bussen till Gråbo. Camilla och Leo hämtade upp oss 09.35 för att köra direkt till kyrkans öppna förskola där. Alltid roligt att prova något nytt ju! samt att det är så kul att träffa vänner och göra saker tillsammans :) Idah och Vintra var oxå där... Algot var helt sanslöst vild. Han har energi som få. Jisses, jag fattar verkligen inte hur han lyckas hålla det tempot. Han ville självklart inte sitta ner när vi satt i ring och sjöng. Han började med att stå i mitten och göra små piruetter, för att sedan övergå till att försöka rota i ledarens lådor, dra i papper och protestera HÖGLJUTT när han inte fick som han ville. Försökte lugna honom och sätta honom i knät, men det gjorde bara saken ännu värre. Släppte honom och han stack iväg som en raket. Nåväl..han åkte rutschkana och lekte hyfsat fint med de andra barnen sen iaf. Åt ost och klementin och kräktes sedan en massa. En typisk dag med Algot alltså! haha

 
Efter öppna så gick vi en runda, jag, Camilla och Idah med våra små i vagnarna.. Lilo var oxå med såklart. Denna hund är helt ljuvlig. Har sin plats under Vintra i vagnen. Han sitter i facket och tittar fram =)..
Fick smarrig lasagne efteråt och ungarna busade en stund, innan Camilla skjutsade hem oss, JÄTTE snällt! Tack för en trevlig dag! 





kolla in Leos underbara min! *fniss


I onsdags blev det tvätt. Hela dagen och Algot busade runt i tvättstugan. Han har dock inte varit sig själv någon av dagarna riktigt. Han är så oerhört trött.. sover 2-3 ggr om dagen. I går natt sov han dessutom 18.00 - 08.15.. helgalet!!! Till middag sova han över 3 timmar.. ja jag vet inte va det e frågan om. Blir det inte bättre så får vi nog snart gå till doktorn. Kan ju bara vara tänder eller liknande, så jag avvaktar någon dag till.

Julstädning o snöoväder

Har spenderat hela helgen här hemma (inne i värmen), förutom att jag srungit bägge dagar och även tog en rask promenad med Peo och Algot på lördagskvällen. Vi har börjat julstäda, sorterat i köksskåp, lådor, städat datorerna och datorrummet. Började till och med ta ut julpyntet igår.. I och med jag inte är hemma nästa helg så får vi passa på nu. Desstuom ska jag åka till skåne redan den 16e, så jag har inte så mycket jul här uppe, så vill njuta lite av vårt fina pynt iaf! ..




 




Idag hade Peo varken pengar eller mat med sig till jobbet, glömsk och trött som han är på morgonkvisten när han skyndar iväg. Så jag och Algot ut i snöovädret, handlade sallad på mixit och åkte ut och käkade med honom på kontoret. Algot var något reserverad (livrädd) för PM till en början, men det gick bättre efter en stund. Jag blir alltid så förvånad när han är "främmad", eftersom han brukar vara helt oberörd av att vara bland folk nästan alltid, vilka eller hur många det än är. Det är nog mest när han är hungrig eller trött som det inte går lika bra, vilket han var idag, både och, märkte jag tillslut. Chefen (Christer) spelade gitarr för Algot och det gick bra sålänge han stod en bit ifrån haha.. då kunde han tillochmed göra en snygg liten piruett och några vick på rumpan. När Christer sedan slutade spela, så valde Algot att slänga sig raklång på golvet och gråta krokodiltårar. Då var det dags att gå. Kom hem och jag satte mig här. Försökte skriva detta inlägg, men Algot fick tag på kontakten till datorn och allt släcktes ner. Jag blev minst sagt förbannad på honom, trött som jag själv var, och skällde på honom. Så han tog sin snuttefilt och gick ut ur rummet med huvudet nedsänkt och såg allmänt ledsen ut. Lugnade mej efter en minut eller så och sa förlåt till min kotte... La oss bägge i soffan under en stor varm filt, där vi somnade ganska fort, för att inte vakna förrän 2 timmar senare =)...




Ikväll har jag börjat klippa tyg till en kjol som ska sys när jag har tid. får se om jag har det =).. Jag har även tränat lite pilates från en sån där snygg instruktionsvideo.. tänkte att jag måste testa, eftersom Sofie har pratat gott om träningsformen =).. det kändes faktiskt ganska rejält i magen efter ett tag.

Algot har förresten börjat tycka det är skitkul att titta på när mamma o pappa spelar mario gocart. Han går faktiskt till och med och hämtar "rattarna" och ger oss varsen. Sedan pekar han på tvn =) hahaha... mitt lilla hjärta!
 



Skryt!

Jag är så förbannat bra, bara så ni vet det... för nu har jag nått "nomalvikt" (enligt BMI)!! fatta vad längesen jag inte räknades som överviktig sist..(2004 om jag inte minns fel) även om jag själv satt mig i situationen från början, så har jag faktiskt äntligen lyckas rätta till det ganska bra genom att kämpa, kämpa o kämpa.. Stolt som en tupp och skäms minsann inte för det.. för jag är bara så himla duktig! haha 12 ynka kilo kvar till målet! Jag kör så det ryker!

När roligt intresse blir blodigt allvar ;)

Alltså.. allvarligt.. kan man något annat än att le åt denna helkoncentrerade rockare?
jag kallar dem A.P.A  - Algot, Peo, Apa




Låten: "The game" med disturbed



Snö och bus

Imorse när jag vaknade var det snö ute! härligt härligt! fint med det vita o det känns inte som det är lika mörkt på kvällarna då heller. Hoppas det kan komma lite snö som stannar över julen oxå!! :) snart är det iaf advent och mys!


Leo och Algot skulle egentligen träffats idag för att leka och bada lite, men lillkillen hade blivit sjuk så vi fick skjuta på det till nästa vecka. Krya på dig Leo! Istället tog vi det lugnt på förmiddagen och runt 12 kom Sam för att leka. Sofie och jag satt och snackade mest killarna fullkomligt vräkte ut leksakerna på golvet och rullade runt i allt hihi. Sam skickade byggklossar över hela vardagsrummet och Algot skrattade högt åt honom.. vi kunde bara konstatera att de inte var kloka! :D.. jättekul när de kan busa tillsammans o underhålla varann, göra av med lite energi hihi.. De dansade åt musik oxå, Sam diggade och Algot stod och snurrade rundor som en liten ballerina (hans nya sätt att dansa åt det som inte är hårdrock)... blev en riktigt trevlig eftermiddag av det.



Förresten testade Sofie att ge Algot lite av Sams burkmat häromdagen och Algot gillade det!!  har inte funkat på flera månader ju..så jag köpte hem och testade ikväll, spaghetti och köttfärssås.. o han åt en hel såndär stor burk... det är nog första gången någonsin som har äter en hel!! hihi.. coolt. Hoppas han kan äta det lite igen, så man iaf kan ha med sig när man är iväg. Är ju så mycket lättare då.

förresten så chattade vi med moster Ida i Madrid ikväll. Algot ville ju absolut säga hej och titta på henne i webkameran. Tog en bild med webkameran när han satt där. hihi....Söt var han iaf i det gigantiska headsetet!

jahapp

Jag tror (vet) det blir lite roligare att läsa ett inlägg när det är massa foto med, det är därför jag drar upp kameran vart jag än är och försöker få med dagens händelser på bästa sätt (det är ju oxå mycket roligare o lättare att minnas allt man varit med om, med foto, när man blir äldre och ser tillbaka på denna tid), även ofta utan att ens fundera över om det kanske är opassande i sammanhanget :D .. man har för längesedan passerat stadiet då man tyckte det var pinsamt att fotografera allt ens barn gör haha! ungefär i samma veva som man utan att bry sig, kunde sjunga alla barnsånger vart man än är bara för att hålla sin unge glad... Men i vilket fall som helst så har jag inte tagit några idag. Vi har mest varit hemma ändå.

Jag har städat lägenheten igen, det blir en riktig "röjning" åtminstonde 1 gång per vecka när man bor såhär trångt med en liten buse som kan liknas vid en jordbävning ;) ... Jag städade alltså, gjorde riktigt fint, gick och handlade och gjorde sedan middag till Peo kom hem och tände ljus och serverade. Ris, med vårrullar och wokgrönsaker belv det :)...Algot fick ris och kycklingkorv (en riktig hit) och fick förståss oxå ha mysigt med oss vid bordet =).. han pekade på ljusen nästan hela tiden. Tycker det är så facinerande. Vi brukar ju inte ha tända ljus allt för ofta heller på grund av att det blir 1000 grader i denna lägenhet då, samt att Algot ska titta o känna på allt utöver det normala (ja det oxå egentligen). Det var i vilket fall som helst väldigt trevligt. Algot slutade middagen med att vända upp och ner på sin tallrik av jasmin"superklibb" ris och slänga det ut över golvet och på sig själv. Efter att plockat det värsta ur hår, näsa, händer, body och byxor så fick det bli bad för honom. Peo fick fram med dammsugaren igen....

ah vad tusan, jag tar med några foto från igår istället. Min underbara kott älskar kameran ju!








Något nördig, men låt gå för det ;)

Igårkväll började jag äntligen lyssna på sista boken av harry potter serien, "Harry potter and the deathly hallows" =).. När vi bodde på lövgärdet, hade jag som vana att lägga in ljudböckerna på min mp3 spelare och lyssna på de sammanlagt nästan 3 timmarna man hade till och från skolan var dag. Slapp man bli störd av andra samtidigt som man hade ett riktigt trevligt tidsfördriv. Att läsa på spårvagnen är liksom inte lätt när folk gapar hit o dit, vagnen kränger och det är allmänt svårt att koncentrera sig. Jag avverkade iaf alla 6 tidigare böcker, lästa på engelska förståss (alltid bäst på orginalspråk ju, samtidigt som man håller språkkunskaper ajour) och tyckte de var jättespännande, inte alls barnsliga som man kanske trott och mycket bättre än filmerna (hade sett de tre första då).. så ja..sjunde boken har väntat på mig ett tag nu, men jag har inte hunnit. Fastnade iaf igårkväll och kunde inte sluta (inte ens för att blogga hihi). När jag väl la ifrån mig mp3:en så kunde jag inte sova. Det slutade med att jag låg vaken och lyssnade till kl 3... helt utom mig av spänning hihi.



Skulle sedan upp 7 imorse! puh! det kändes i min annars mycket välutvilade kropp (hmmpf) .. mötte upp med Sofie och Sam vid 8.30 på vasaplatsen och begav oss till öppna förskolan. Det får högst vara 20 barn med föräldrar där inne så det inte ska bli för trångt och den är grymt populär, så man får vara i tid! men det är värt det! de andra förskolorna är inte i närheten av så roliga för barnen (blir för trångt o för ostimulerande). Vi fick köa 15 minuter innan de öppnade, men sen blev det bus.. Algot var helt utom sig av glädje över alla roliga kompisar och leksaker. han ska ju sno alla andras saker oxå. När han tagit en grej så är den inte intressant längre utan går då vidare för att terra ett nytt barn.

En man från förskoleomsorgen (kan man säga så?) centrum var inbjuden idag för att prata om kö och förskolesökning.. han hade hand om precis vårt område, så jag satt som klistrad och frågade nog 1000 frågor. Bara ca 5-6 st som bodde i berört område, så vi hann med att reda ut allt vi ville. De andra hade inte börjat söka än och ville veta lite angånde när de kunde räkna med plats o så.. men jag var mer intresserad av hur de valde och när man fick besked mm... Känns mycket bättre nu när man verkligen fått reda på saker o vet att man kan få besked fram till några veckor före (ojoj). Verkar iaf som att vi kan få dagisplats till 1 januari som vi sökt (vilket vi nästan hade givit upp allt hopp på) i och med vi var ute i rätt tid o lyckats välja rätt ställen tydligen hihi...men absolut inte säkert. På honom lät det dock inte alls omöjligt iaf =)...om inte så tar vi det då. Jag ska ju ha praktikplats oxå och går inte det så kanske jag helt enkelt får vara hemma ett tag till. Jag kan lätt få panik när jag tänker på det, men å andra sidan så försöker jag för en gång skull tänka att det kommer ordna sig på nåt sätt! jag bygger alltid upp värsta scenariot när jag inte vet hur saker kommer bli... det brukar ju ändå gå att lösa det mesta tillslut. I vilket fall som helst så vet jag nu hur det fungerar med kösystem o allt, om man skulle flytta o sådär oxå.

Efter han varit där så var det sångstund. Algot ställde sig i mitten av ringen och alla sjöng. Han bara älskar att stå i centrum och han är verkligen inte på nåt sätt i världen, blyg eller sådär. Dansade o hade sig.. Vi bara måste göra om det snart igen.. 

Algot är sådan som går till vem som helst o gör det som faller honom in.. Han är ändå väldigt vänlig och klappar gärna sina vänner, kramar dem och kramar mig, pussas och när han vill ha något sagt så lutar han sig sött ner för att få ögonkontakt med sina vänner som kanske sitter framför honom.. han tycker det är viktigt att titta i personens ögon, som han försöker prata med :D..  Han sprang runt som en tok iaf o även iväg i andra rum och lekte, undersökte. Efter sådär 10 minuter kunde han komma ut i stora rummet och ropa efter mig, men bara för att sen fortsätta med sitt. Jag älskar att han är sån. Skönt att han kan vara sig själv och göra som han vill, istället för att fega hihi (inom rimliga gränser såklart).. hoppas han får ha kvar de kvaliteterna i sin personlighet även som äldre.


Vi begav oss iaf vid 11 igen. Då somnade Algot och Sam på stört. Vi käkade lunch på stan. Gick lite i affärer och därefter skulle Sam ha mat så vi gick in i "mammarummet" på åhlens. En annan mamma var oxå där. Jag påpekade till Algot "titta vilken liten bebis!" o då satte sig precis en till mamma som kommit in.. "en bebis till, kanske ännu mindre" sa jag... o de tittade på varandras småkillar.. "nja, min är 7 veckor" , "min med" svarade den andra...det visade sig att de var födda samma dag, samma ställe, med bara 3 minuters mellanrum tihi..ojoj vad vi skrattade .. sicket sammanträffande!!!

Vid två bar det av hemåt. Ikväll blir det inte många knop.. Harry potter lär det bli iaf!


mina underbara älskade!

Sminkmodell igen

Jaha, tillbaka till verkligheten igen. Hemma i Götet och allt är som vanligt. Algot som busar och en mamma som mest befinner sig på golvet och i soffan hos honom.. Idag var vi hemma hela förmiddagen. Jag känner mig helt obotligt trött för tillfället. Får aldrig sova ut riktigt känns det som, fastän Algot ju sover hela nätterna alltid. Nåväl, får väl lära mig komma i säng tidigare kanske, men är ju så skönt att bara få "vara" på kvällen när han har somnat och mat o disk är gjort. Märker i alla fall att Algot måste ha mer att göra nu om dagarna. Han blir så uttråkad att bara sitta hemma, så ni hemmamammor får gärna höra av er om ni vill hitta på nåt :)

I eftermiddags ringde Lina igen, åter på sminkkurs i Göteborg (fortsättning på förra). Idag skulle de göra bröllopssminkning och en modell hade inte brytt sig om att komma denna dag heller. Så Lina ringde mig såklart hihi.. fick byta om, fixa till Algot och iväg i högsta fart, i och med de redan hade börjat o hon behövde sin modell snabbt :).. Algot var helvild där. Skulle som vanligt upp till varenda person som närmade sig, sprang runt och fick tag på massa olika sminkborstar och annat skoj. Svårt att sitta stilla och blunda o sånt där som man måste, när ens lilla busfrö springer runt i salongen och inspekterar hihi. Han bars dock (bortskämd som han är) av både kursledaren och många andra tjejer nästan hela tiden, så det gick ingen nöd på honom inte! sminkningen blev jättebra idag oxå (varför kan man inte vara så duktig själv?). Jag passar nog inte så bra i läppstift, men det är alltid kul att prova. Annars inte lika utmärkande färg som förra gången, utan diskret brunt och sådär, vilket ju passar bra till en vit klänning. Det skulle vara speciellt lagt för att göra foton och sånt så bra som möjligt och minsta möjliga risk att förstöras under en hel dag..ja, så jag vet ju vem som får göra min sminkning när det är dags ;)..   Lina sa att jag kunde passa på att fria till Peo ikväll, när jag ändå är bröllopssminkad och allt =) hihi..




slutade eftermiddagen med att gå på nordstan och leta jeans. Mina är helt galet för stora och hänger omåttligt snyggt i röven nu. Vågar knappt visa mig ute, men jag äger bara två byxor som ens stannar uppe, så vad gör man? mindre lär man ju bli om jag lyckas nå mitt mål. Skulle vara bra om man hittade lite reabyxor att ha under tiden bara..  Som det är nu har jag tappat 1,5 dm på höfterna, 1 dm på midjan och 7cm på varje lår.. kanske inte så konstigt att inget passar!? :D ..6 kg kvar till jul (13 totalt) ..håll tummarna för att jag klarar det! :)

kvällen spenderade jag sovandes på soffan efter vi hade ätit en smarrig middag bestående av ungsbakad fisk i champinjonsås och ungnsstekt potatis, mmmmm...skitgott!


Min underbara gotte. Vi hade roligt med kameran ikväll. Det blev hur många bilder som helst för han är en riktig linslus ibland och bara skrattar åt kameran, o då kan man ju inte sluta... Hans favogrej just nu är annars mobiltelefoner, e ju så kul att gå o prata i :D

Färdig att blogga igen!

Ja, då var man äntligen tillbaka framför min stationära dator och med ett internet på 100mb... det är så stor skillnad att man mest blir förbannad när man sitter hemma i skåne och försöker få något gjort. Det och att det känns så jobbigt att redigera något på en dator som saknar mycket av mina bekvämligheter har lett till att jag faktiskt fick ett litet bloggstopp under de 5 dagar som återstod av skånevistelsen. Jag har ju dessutom haft fullt upp, och på kvällarna har jag varit helt slut. Men nu så är jag tillbaka och kan väl återberätta lite kort..

Onsdagen började med en tripp till Glimåkra och min barndomsvän Josefine. Hon har oxå en liten pojke nu, dock bara 4 månader. Helt galet vad söt han var. Han busade med mig och skrattade gott. Man får verkligen perspektiv på hur mycket Algot har vuxit och utvecklats sedan han var så liten och det är svårt att tänka sig att han varit nästan precis så där. Nästan så man vill gå tillbaka till den tiden, för det är så mysigt hihi.. Man såg riktigt att Moltas kunde vara lika busig fast han inte kan röra sig lika mycket :) .. härligt var det iaf, att få komma dit och träffa honom för första gången och träffa Josefine igen... henne har jag inte träffat på många år och då är det ju alltid spännande att få höra vad de gjort. Vi har ju ändå gått i samma klass och/eller skola från dagis till och med gymnasiet! De har iaf köpt ett jättefint hus och hade renoverat och fixat.. Jag blir bara så glad, när man ser att ens kompisar har det bra. Vi fick fika och vi snackade o snackade, kunde knappt inte sluta =).. Algot smaskade på ost och tomat.. lite foton fick vi ju ta oxå


Bus, bus, bus

Så lätt det är att få alla att titta i kameran samtidigt!!


Vi var en stund i Broby hos Algots farmor o farfar, käkade lunch och Algot busade en himla massa, innan vi körde till stan och Lina igen. Putsade hennes fönster. I och med hon har dubbelfönster som man putsar även inuti, blev det mer än 60 rutor puh! så det tog en bra stund. Det var en kompis till Tova där och så kom även Albin och Milla för att Milla skulle bli klippt och färgad. Så vi var verkligen fullt hus. Glömde min scarf där.. skit oxå! iaf så lekte Algot med Tova och Evelina hela tiden. Följde efter med händerna i luften och pratade i högan sky. Fick han inte vara med så väntade han utanför och bankade på dörren. Fattade inte alls att de tyckte han var jobbig =).. stackars lillkillen. Han ser verkligen upp till sin kusin ju!

Torsdagen spenderade vi hemma. Algot behövde en paus. Han hade fått sova en halvtimma på hela gårdagen (var ju för mycket att leka med och att se). Jag solade lite solarie, vilket jag passat på att njuta av ett par ggr denna vecka, bara för det är så himla avkopplande o gött. Algot lyckades tyvärr inte sova mer än ca 30 min denna dag heller. Men han var piggare iaf. Vi hjälpte mamma med festförberedelser för hon och en arbetskamrat hade äran att fixa julfesten i år.. sedan blev det bad för mig .. skönt.


fredagen var algot på lite sådär halvbra humör. Vi gick upp vid 8 och han fick bada, äta frukost.. men han var trött o hängig. Gick till mormor för de skulle köra oss till Broby, tog en omväg och lämnade tillbaka den lånade vagnen oxå. Hos mormor fick jag lunch och sen blev det bråttom till Linus och Carro runt 12.30...Lilla solstrålen Alice o hennes föräldrar var oxå där och vi fick alla hembakade tekakor som var smaskens.. och så busade Algot med Alice såklart. Roligt att vi fått träffa dem, när man ändå läst Amanda och Alice´s blogg och följt lite på familjeliv ända sedan Alice låg i magen =).. Liveversionen är ju alltid bättre hihi..  Algot var på nåt slags bushumör, och höll på som om han ville visa sig för nya tjejen som ju bara är 2 månader yngre  =) .. Han åt även mer ost än jag någonsin sett honom få ner, fullkomligt vräkte i sig. Därefter hade han tag i nårra pantflaskor och förde ett himla liv. Alice hjälpte gladeligen till med detta. Trevligt med lekkamrater tycker Algot!


Vi leker med pantflaskor..spännande det!

- Vill du ha en flaska av mig?


Han var trött redan då vi var där, hade bara lyckats sova lilla biten mellan Sibbhult och Broby. Det skulle inte bli mer sömn för honom förrän kvällen heller. Han somnade direkt när han nuddade kudden kl 7, då vi åkt för att sova hos Algots farmor o farfar. lilla gubbs 

en liten rottwieler hade Johans tjej, Sofie, med sig. Ellen är 14 veckor och busig liten underbar valp. Algot var skeptisk samtidigt som toknyfiken. Jag och Ellen busade och myste, Algot stod en bit ifrån och pratade med henne.. ville dra i svansen, men ville inte helst att vovven skulle röra på sig. Han vande sig lite under tiden vi var där, men kom hon för nära så puttade han lite och protesterade =).. Han som brukar vara så närgången själv hihi.. Vi var iaf i Broby hela fredagskvällen eftersom mamma o pappa ändå var på fest och så..





Lördagen spenderade jag med Linus och Carro på Ullared. Jag passade på att ta skjuts av dem till Götet eftersom de ändå skulle upp och hälsa på oss. De skulle ju dock inom Ullared för att köpa allt de behöver inför knoddens ankomst om ca 10 veckor, och det passade bra eftersom jag ändå behövde lite julklappar. Kö in var det fast vi kom runt halv 2 tiden, men bara ca 15 min som tur var. Man tror som vanligt man har gott om tid, det var ju 3 timmar tills de skulle stänga. Men det går så fort och där var så mycket folk man skulle tränga sig förbi. Tur Algot var glad och stod längst fram i vagnen och snackade högljutt så alla mer än gärna flyttade på sig för att släppa fram honom =). Hittade massa julklappar och var väldigt nöjd med det. Fick även med mig nödvändigheter likt sopsäckar, disktrasor, diskborstar, nappar till Algot, strumpor mm... Köpte 3 bhar för det behövde jag VERKLIGEN! hittade även regnbyxor till Algot, en tomtedräkt och så en jacka till mig. Kläder, som jag är i så stort behov av, hann jag inte ens titta på.. inte heller inredningssaker eller elektronik.. men nöjd ändå! det hade nog blivit för dyrt annars :)..Ja, det blir alltid en himla massa när man är där! Fyllde dock inte vagnen, "bara" halvfylld, till skillnad från Linus och Carro som mer än väl kunnat ta två vagnar hihi.. men man behöver mycket saker till en bebbe och där är rätta platsen att lagra upp. Dessutom är det ju stora saker som badbalja, madrass, kuddar mm.. nåväl. Ett litet urval av mina fynd här nere. Går ju inte att visa julklappar, vilket var säkert 70% av mina inköp :)
Jackan

Kom till Götet vid 8. Käkade tacos och Algot fick ettårs present av Linus och Carro. Han fick brioklossar som han tyckte var superspännande och så fick jag öppna den andra eftersom han var för intresserad av det första han öppnat såklart =).. var kläder till en sann rockare! perfekt!



Vi ägnade kvällen åt Wii, både gocart och sports.. roligt! Peo och Linus groggade lite, eller nja, Peo mycket och vi hade väldigt trevlig. Idag ligger Peo utslagen på soffan. De andra körde hem runt 12.. Tack alla vänner, för en supertrevlig vecka!!



Linus och Carro kör gocart hihi

Gott att bli kliad på ryggen!

ett foto på mig själv i full koncentration får jag oxå bjuda på :)

Hos fotografen

äntligen har vi blivit färdiga att fotografera algot hos en fotograf. Lite därför vi åkte ner hit denna vecka, i och med vi fick en tid. 1års foto blev det, trots vi fick pengarna till det när han var 6 månader i dop-present =). Vi hade ju dock vatt iväg o fotat honom när han var 5 månader så då kändes det inte lika lönt en månad senare.. man vill ju ha från lite olika åldrar. mer om det sen.. 
Först och främst en liten trevlig vagn historia. Det var så att jag inte tog en vagn med mig ner. Det är bökigt, stort och den skulle inte få plats på vägen upp heller för den delen.. så jag hade bestämt med Lina att få låna Tovas vagn. En nätt liten brio. Kom till stan igår och då hade både Lina o Martin letat i sina respektive lägenheter utan att finna den. Eftersom de inte använder den har de inte heller saknat den och det visade sig att den måste blivit stulen. Så utan vagn skulle jag till mormor på förmiddagen idag..jag asade iväg i regnet, med algot under ena armen och bilbarnstolen under andra. Tänkte att mamma kanske kunde köra inom o hämta oss när de skulle hem på middag. Mötte dock Karolin o söta lilla Cornelia på vägen ner. De hade en reserv-vagn hemma som hon fått låna av sin storasyster att ha till Cornelia när hon blir äldre =) hihi.. så vi fick låna den denna veckan, gick inom o hämtade den på vägen för de bor ett kvarter från min mormor bara. ( de bor dessutom i samma hus Lina o Martin bodde innan de separerade, detta är en liten by vett ni o alla känner typ alla hihi). Hur snällt som helst iaf!! var bara tvungen att le lite för mig själv sen, när jag tänkte på hur mycket som skiljer sig från lilla Sibbhult mot Göteborg.. där skulle man minsann inte bli erbjuden lån av en vagn bara man gick utanför dörren hihi.. man blir chockad bara nån skulle hälsa.

vi var alltså iaf hos mormor en stund idag o Algot busade på som vanligt. Vi sa " var e mommoElsa"? (gillar inte att säga gammelmormor/morfar för det låter så trist..så vi lägger till namnet efter mommo/moffa istället hihi..mamma som började med det när vi var små) så sa Algot "Elsa"!! o vi blev helt chockade både jag o Mormor.. det lät så roligt :) hihi.. det kommer ett nytt ord lite då och då i hans ordförråd
Gick hem vid lunch o käkade med mamma. Emmy kom vid 2.. vi badade Algot och klädde honom fint. Sen var det dags för fotografen då da, i Broby. Tog massa olika, med olika rekvisita. Blev nog riktigt bra. Algots morfar var med för underhållning och fotografen sa att han aldrig varit med om liknande påbrå till en sån liten person. vi var 4 st, jag, EM, papps och fotografen som stod där och försökte få Algot att skratta. Han var lite skeptisk i början, men sedan blev det ett himla liv på han.. skrattade, förklarade, sträckte händerna i luften och började diskutera.. hihi.. Han är ljuvlig. 
Em stannade en stund mot kvällen och därefter har inte hänt så mycket. Algot fick bada en gång till, för man får ju passa på när det finns badkar.. bara man fjäskar för sin mormor så får man allt, vet Algot. När han somnat så sprang jag o mamma en runda på ca 5 km..det fick bli en mjukstart nu när man varit sjuk. Har hosta fortfarande oxå, så det kändes inte 100% bra.. men nu får det bli bättring..

förresten så är det nåt speciellt med att komma hem här, för jisses vad ungen min äter! han har klämt i sig hur mycket som helst de två dagar vi varit här. Känns som han inte gör nåt annat hihi.. sover inte alls lika mycket heller.. han e vild o galen =) härligt när han e frisk!..

Bilder från igår och idag: Linas lägenhet i stan, nya frisyren o hos min mormor på besök


leker med nya klossarna (legot) Algot fick av Tova o Lina :) en stor påse full


fikar lite frallor :)

      


nyklippt i mer "kantig" frisyr för att variera lite (men som vanligt inte jag som bestämde).. o färgat svart med bruna partier(kanske inte syns så bra)

 





haha, mormor o Algot visste inte att jag skulle ta kort :)


skåpet i köket hos mormor har alltid varit lekskåp.. här är leksaker från alla tider.. deras barn o  vi barnbarn har vuxit från det så nu e det barnbarnsbarnens tur =)  

Nyklippt

Ikväll är jag supertrött så bloggandet blir kort och foto får vänta tills imorrn. Algot somnade sent igårkväll och vaknade mitt i natten vid 3 och gallskrek..kom, endast vid halvt medvetande, på att han inte ätit så mycket på kvällen. Så mamma, snäll som hon är, sprang ner och gjorde välling. Han fullkomligt inhalerade flaskinnehållet och satte in nappen, drog åt sig täcket och somnade om till 9.30 imorse :) hihi.. helt slut stackaren. Jag kunde inte somna om inatt dock och har inte fått överdrivet många timmars sömn. I middags passade jag på att vila under mammas solarie här hemma. Gött vill jag lova!
Kvällen spenderades i Åhus och K-stad. Lina klippte o färgade mig på salongen i Åhus o mamma var på fotvård på ett ställe i närheten.Pappa var barnvakt åt Tova o Algot som sprang runt oss o lekte hur snällt som helst. Algot gillar sin kusin minsann. De kramas och leker o Algot härmar allt Tova gör. Det ser så galet roligt ut :) ... Fika följde hemma hos Lina i stan och Algot fick present av Tova o Lina eftersom de inte kunnat vara hos oss när han fyllde 1.. han fick byggklossar och bilar och tyckte det hela var jättekul! han busade oxå med deras katter, men är lite rädd för dem, så han springer efter, men när de vänder åt hans håll så springer han till närmsta bästa person och slänger ut armarna "hjälp mig" haha.. =)...vid 9 begav vi oss hemåt igen.. Algot sover nu gott och jag ska göra honom sällskap.

Fars dag o sånt

Idag åkte vi till Skåne, jag och Kott, efter vi haft en mysig förmiddag tillsammans med Peo hemma. Mys på fars dag är ju inte fel :) .. Algot busade hela tågfärden och har inte sovit mer än max en timma på hela dan. Vi hämtades av mamma o pappa i Hässleholm o sedan blev det ostbricka och vinbärs- samt äppelpaj hos mormor o morfar. MUUMS!!  Där var Göran, Eva och Milla oxå. Fars dag har alltid firats där med hela familjen Wilhelmsson samlad. Inte att man köper så mycket, men att alla träffas, och det tycker jag faktiskt är jättetrevligt =)..  en del traditioner är värda att ta vara på!


Algot är på värsta bushumöret och kan inte få honom att somna. Han är helvild! har badat och busat för att trötta ut honom, men inget verkar bita på den killen! hihi..

Förresten så är jag måttligt glad över vinnarna av Allsvenskan i år. Kalmar alltså..hmm.. de har gjort en grymt bra säsong och var nog egentligen värda sin första allsvenska guldtitel så det är väl bara att Gratulera, men lite surt är det allt. Jag hade gärna sett våra kära IFK änglar hämta hem segern även i år. De har dock verkligen inte hållt måttet och har spelat katastrofalt dåligt i omgångar. Är förvånad att de ändå lyckades ta åt sig tredje platsen =).. Vi får hoppas de har mer att komma med nästa år - Mot guld 2009!! :)


Lördag

Inatt har jag hostat så jag knappt kunnat sova alls. Min astma har nog tagit fart i denna sega hel*etes förkylning som aldrig tycks ta slut. Är dock inte lika hes längre. Jag är så oerhört rastlös för att jag inte kan träna. Jag vill ju inte tappa allt nu när man är igång, men det har gått nästan 3 veckor nu, sedan jag sprang eftersom dumma dumma virusen aldrig vill lämna min kropp. Försökt vara ute och gå lite, men hostan blir för intensiv. Jag får helt enkelt bara vänta ut det hela antar jag.
Algot har dock blivit bättre med hjälp av penicillin och vila, är busig och glad o hittar på hyss som vanligt. Han hjälpte mig att tvätta igår hihi, hoppade in i torkskåpen och satt där och gapade för det lät så roligt när det ekade såklart ;).. men han sov under mesta tiden som tur var. Jag fick även massa annat gjort igår. Städat, diskat och fixat en massa massa som behövdes. Känns bra när man har en sådan dag.

Vår lilla hulken! :)

Algot fick tag på karamellfärgen. Buuse! hörde bara Peo som sa: "Aaaaalgot, vad gör du?" lugnt och stillsamt och skrattade sen högt "Hanna, du MÅSTE se detta"


Idag vaknade jag helt slut kl 8 i och med jag inte fått så mycket sömn pga hostan. Efter att fixat till Algot inför dagen tog jag kortisonspray, bricanyl, nässpray och en alvedon, . Sedan gav jag Algot till Peo så han fick gå upp o leka med honom. Själv sov jag gott till 11.15 :) .. Nu under eftermiddagen har vi varit på stan o hämtat ut hur många tågbiljetter som helst haha.. alla till o från skåne under julen och stockholmsbiljetterna till november samt skånebiljetten till imorrn. För imorrn åker jag o kott till Skåne!!!! jippie! ska bli jättetrevligt. Hör av er om ni vill ha besök av oss nästa vecka, kära skånevänner. Har precis varit och badat i bassängen här i huset igen och kvällen kommer spenderas hemma. Packa och klippa Peo.




tankar om ett minne

7 november. Idag har jag inte kunnat låta bli att reflektera lite över hur mycket vi gått genom de senaste två åren, hur mycket vi vuxit som personer och hur förändrad jag faktiskt är. En mycket gladare, starkare och förstående person är jag idag, med bättre självkänsla och så nöjd med det jag har.

Nu försöker verkligen passa på att njuta av det man har idag och inte tänka på vad som ska hända imorgon. Om man oroar sig för vad som ska hända kan man ju inte njuta mest man har det, vilket jag gjorde på tok för mycket innan. O inte mår man bättre när något väl händer, om man oroat sig för att just det ska hända. Är man glad mest man kan, så har man nog mer kraft åt tider då man behöver sörja.

Men då tyckte jag ibland att jag hade mest otur i hela världen bara för jag bar på så mycket obearbetad sorg o var så deprimerad att jag inte ville leva längre..trodde att allt dåligt drabbade mig och trodde allt skulle gå åt pipan som jag satte mig för. Idag förstår jag ju att det finns de som har varit med om betydligt värre saker än jag och de som nästan inte varit med om något alls, men att alla kan ha den känslan iaf. Vi tar saker olika hårt och visst kan en mindre sak vara lika traumatiskt för en person som en stor för en annan, beroende på personlighet och bakgrund...har förstått vikten av att våga sörja så mycket man behöver trots andra inte ser det lika "stort" som en själv. O just denna händelse tog jag mycket, mycket hårt. Ännu värre blev det då folk försökte trösta mig med att det går bättre nästa gång.. det är svårt att lyssna till när man är mitt i det..  

Den 7 november 2006 fick jag de där hemska tabletterna som gjorde så att vår döda lilla knodd i min mage kunde komma ut. Vattnet gick och efter nästan 4 hela dagar med värkar och kraftiga blödningar så kom den. Efter ytterligare 2 dagar åkte jag in akut och opererades (skrapning) nästan direkt på grund av stor blodförlust. Efter det följde en seg inflammation i livmodern... Att man har haft svårt att släppa det helt, är nog på grund av att man blev så förbisedd på sjukhuset i början när man behövde stödet, att man blev dåligt behandlad och att jag faktiskt upplevde mina livs värsta dagar just då. Jag och Peo hade fått en ny fin lägenhet, vi väntade barn och han hade fått jobb som han trivdes med.. så bara rasade allt. Dessutom tog missfallet, med värkar, krystvärkar, vattenavgång och allt det där, mer än 4 ggr så lång tid som förlossningen med Algot.. bara det att jag fick klara det med två verktabletter själv hemma på toagolvet och efter det hela fanns inget kvar.. inget att vara glad åt eller ta hand om.. 
 


Var jätte sjuk o försökte ändå vara ute lite. Peo hade skoj med bilden senare :)



Två månader senare, började dock ett nytt litet liv växa i min mage, vår Algot! På så sätt är vi ju så innerligt tacksamma för att det blev just honom och vi är "tacksamma" att knodden ändå dog så pass tidigt, så man slapp sörja ett "färdigt" barn som dog av missbildning eller vad det nu kunnat vara som gjorde att det gick som det gick. Det hade självklart varit så mycket jobbigare. så något gott kommer väl alltid av det onda, men själva händelsen i sig har ändå satt djupa spår. Jag kommer aldrig glömma vår glädje över plusset på första graviditetstestet eller alla förhoppningar man hade, hur man funderade på hur lillen skulle se ut, att vi var så säkra på att det var en pojke och att allt skulle gå vägen i och med vi var över de 12 första veckorna ju. Och sen.. på hur grymt det var, den dagen de sa att lillen inte vuxit, den 1 november på ett Vul i v16.. att det kunde vara nåt fel, men vi skulle VÄNTA och se.... o sen efter att de nekat oss mer hjälp, efter 5 dagars mardröm, få det hela i klartext hos en annan barnmorska.. det var över...
Ingen av ens nära och kära fick ju någon som helst kontakt till knodden och jag förstår att de inte ser det som något stort, "det händer ju så många". Men för mig var det stort o jag kommer aldrig glömma..

Det var dock denna händelse som äntligen fick mig söka hjälp för alla sorger jag gick genom, som fick mig att utvecklas och bli den jag är idag. När jag tänker tillbaka så kan jag inte förstå hur dåligt jag mådde, men jag vill tro att den tiden har gjort mig starkare och gladare för det jag ändå har. Jag har mycket att tacka min första graviditet för ändå. O utan den hade vi inte fått det bästa i vårt liv. Lilla Jonah/Molly, lämnade platsen i magen till sin lillebror!


Halltavlan med minnen från vår lille knodd. Vi fick som tur var bilderna från Vul.




 


En bild som jag gjorde kort efter missfallet 




 


Kodak moments

Lite samlade bilder från senaste dagarna. Nya mössan oxå :) Detta är vårt lilla busfrö när han är som bäst hihi.. enjoy!


Överraskning

Idag var det fullt ös hela dagen. Det är så att vår kära vän Åsa fyller 26, Grattis!
Jag, Anna och Signe hade sedan länge planerat att åka hem till henne med tårta och överraska. Så igår efter bian satt jag o Anna och gjorde färdigt ett fotoalbum från våra år tillsammans, så Anna gick inte hem förrän 1.. hihi.. Iaf så gick jag upp kl 8 idag igen. Fixade Algot för dagen och sedan var det att handla lite för bak. Bakade tre tårtbottnar och hann även duscha och göra mig färdig, under tiden Algot sov. Han sov nämligen mellan 12 och 15.30 idag.. hihi.. hans eftermiddags-sovstunder är ibland riktigt ljuvliga för mamman i detta hushåll. Jag hinner verkligen få lite gjort, vilket man absolut inte kan säga om hans vakna tid =)..

Kl 16 stack vi till Anna, jag och kotten. Vi skrev till bilderna i albumet och jag hade tårtbottnarna samt garnering med mig i en påse. Mötte Peo vid 17.30 på kapellplatsen och därefter bar det iväg till Sandarna. Signe och Daniel lånade ut sin lägenhet för tårtbak. Allt var bestämt sen innan för det skulle funka, Alex skulle bjuda Åsa på hemlagad mat och de skulle hinna äta och sådär innan vi kom. Sen skulle vi komma efter 7.  Så vi la alla lager (blev 7 på denna enorma tårta för att få rätt form) och fixade grädde och garnering hos Signe iaf, för de bor nära. Det blev en tårta som passade Åsas intressen.. haha.. vi valde att göra en skallinjal (arkitekthumor), ännu ett av mina korkade påhitt som blir jättebra i min fantasi, men inte fullt lika lätt att genomföra som man tänkt sig. Vi blev dock mycket nöjda med vår kreation tillslut. Anna och Signe fixade allt förjobb och jag fick äran att lägga allt på plats på tårtan =)..Allt var med, små streck som mm (smålakris) och stora som cm typ (salta stänger) och alla kanter hade olika skalor.. de gröna och röda strecken i mitten är självklart oxå med och så skrev vi slutligen skala 1:26 för att förtydliga att det var det hon ju fyller :)



 
något sena promenerade vi alla tre till Åsa, messade ut Alex och så knackade vi på alla 4 och sjöng "ja må hon leva" så det ekade i trappuppgången... snacka om att hon blev förvånad!!! ihihi.. visst är det kuuuul när man kan göra sånt här.. Efter tårta o gottis, så blev det presentöppning. Hon fick presentkort på spa av Signe och av oss promenadguiden i Göteborg (en bok som jag egentligen mycket gärna vill ha själv, för den har så fina bilder och verkligen jättetrevlig) , en påse turkisk peppar, som är ett måste till en sann lakritsälskare och så fotoalbumet då da.. som självklart gicks igenom grundligt och det blev måååånga skratt! Vi blev kvar ända till lite över 10. En stressig dag men med en superduper trevlig kväll =)..






måste ju stå skala 1:26 på den när det är 26 hon fyller.




en skallinjal (skalstock) för er som inte vet hur de ser ut :)

Bio

Igårkväll var vi på bio. Anna kom vid 19.00 för att vara barnvakt och vi förberedde Algot för natten. Han fick välling och så la vi honom vid 20.15 när vi gick. Han hade dock vaknat efter en kvart igen och sen hade det varit ett himla liv =).. han hade busat och sprungit rundor och levt jäkel hihi.. men hon lyckades iaf somna honom vid 22.30 tillslut.. Jag och peo åkte ner till Bergakungen och gick på en "leverantörs"visning av Quantum of solace, nya bondfilmen.. Alltså, en leverantör som bjöd alla som ville från Siba. De hade bokat hela salongen och det var nästan helt fullt...de hade utlottning av mobiltelefon och så stod där ett bord med popcorn, läsk och mineralvatten så man kunde ta så mycket man ville =).. perfekt! Filmen var sådär, actionscenerna var som om de var snabbspolade och man hade ingen chans att hänga med.. likadant var ploten lika svårbegriplig som de flesta andra bondfilmer.. denna byggde dessutom på förra, vilken var skiiiitlängesen vi såg.. så på det hela taget så var den ok och inte mer. Men det var iaf jättetrevligt att komma ut o göra nåt tillsammans.



 bild: www.007.com






En blogg åt Ida =)

Igårkväll och idag har jag ägnat några timmar till att hjälpa min kära tvillingsyster att skaffa blogg. Jag har tjatat på henne länge och ännu mer nu när man inte kommer träffas så mycket. Då kan det ju vara roligt att läsa om hennes upptåg nere i Madrid. Efter mycket om och men kom jag på det ultimata namnet till henne oxå hihi .. så nu gör jag lite reklam för hennes sida här... titta gärna in på http://www.madrida.blogg.se ... (vitsigt namn va?)


hos fabror doktorn

Idag fick vi tid hos barnläkaren till Algot. Det fanns bara en tid en halvtimma efter telefonsamtalet, men vad gör man inte för sin son?.. Algot sov, så jag slängde på mig kläder på 30 sekunder o i samma veva ringde telefonen så att Algot vaknade och ställde sig upp i sin säng. Jag satte ner honom i vagnen med tjocka filtar upp över öronen och sprang till bussen trots min förkylning, vi hade bara 3 minuter på oss till stora hållplatsen en bit bort.. kändes som jag skulle svimma vilken sekund som helst, men jag hann med den och var på stan i tid. Hade hans jacka i näven så den satte jag på honom på bussen, men strumpor fick han vara utan =).. tur man har en varm åkpåse..  Kom till mottagningen bara några minuter innan, men det räcker ju hihi.. De kunde inte ställa en diagnos, var väldigt svårt att se om det var öroninflammation, eller hade varit, eller kommer att bli sa doktorn. Eftersom han varit hängig och haft ont länge, så skrevs ändå pencillin ut, efter mycket tvekan. Jag vet inte vad jag tycker om det heller. Man ska ju inte ge pencillin om det inte verkligen behövs.. men det behövs kanske.. hmm.. han får det denna gång iaf, han har ju sånt besvär med öronen och jag vill inte att han ska ha ont ju! varje kväll gråter han så man får ge honom alvedon för att somna. Blir nog bäst såhär ändå!

Var på stan med Anna i eftermiddags. Riktigt trevligt.. hittade en snygg (eller rolig iaf) mössa till Algot på Zara..bara impulsköp i brist på mössa, då han spytt ner den enda han har o han ju måste skydda sina öron trots den är i tvätten :)

Ikväll har vi faktiskt beställt tågbiljetter hem till jul. Lika bra att passa på mest det är billigt, o riktigt billigt var det faktiskt.. tur och retur för alla tre för lite mer än 400.. det är ju till och med billigare än att köra för en gång skull.

(ursäkta bildbristen i inlägget idag, kamerabatteriet var slut..men det kommer bild på mössa sen)

Badhuset

Idag är jag verkligen ännu sämre. Har inte kunnat prata, utan har fått väsa fram små meningar då och då, när jag varit tvungen. Halsen känns som ett inferno av hundratals knivar som sticker mig var gång jag sväljer. Febern har nog varit o hälsat på ett par gånger och jag har mest legat på soffan.

Vid 2 skulle dock Peo och Fredrik till simbassängen som hör till huset här, och bada lite. Jag orkade helt enkelt inte ha Algot själv och Peo som bestämt detta tidigare ville verkligen bada. Så lösningen fick bli att jag och Algot följde med. 

Kotten badade med sin pappa o Fredrik, mest jag låg på en bänk och tittade på. Lyxigt nog hade de hela bassängen för sig själva :D...  Det var meningen Kotten bara skulle vara med en liten stund, men det är jätteskönt i vattnet och det var längesen han badade nu, så han var uppe bland molnen av lycka. Det blev dock inga dyk eller bus under ytan, eftersom han verkar ha ont i öronen fortfarande och vi vill ju inte ta några risker att göra det värre. Men finns tillräckligt att göra ändå ju, där finns tex en liten jetstream som gör att man forsar fram lite extra fort, och den älskar Kotten. Varje gång vi tog upp honom sprang han fram till kanten och försökte komma i igen. Därför blev det mer än en timme mitt lilla busfrö plaskade fram i vattnet. Tillslut fick jag iallafall dra upp honom under vilda protester och näst intill tvinga på honom kläderna.
Vi avslutade eftermiddagen med att äta på mixit med Fredrik. Så fort vi gått hemifrån så somnade en helt utmattad Algot i varma vagnen. Nu har vi städat lite, och jag är helt slut. Algot har nyligen somnat, så jag hoppas han tar sovmorgon imorrn. Nu vill jag sova, och tänker därför oxå göra det!


Sjukt va det här!

Igår var vi på lek o buslandet med Sam o Sofie. Är ju i samma hus där diskoteksbranden var för nästan exakt 10 år sedan. Låg blommor och gravljus över gårdsplanen och man rös lite i tanken på hur många som faktiskt miste livet på just den platsen, natten till 30 oktober 1998. Minns det tydligt, hur nyheterna visade repotage om och om igen, landet i sorg..O hur ledsamt man tyckte det hela var, ännu mer eftersom ungdomarna inte var mycket äldre än en själv.. På den tiden (14 år gammal) var min kunskap om Göteborg, genomfartsleden på semestern upp till Smögen och så Liseberg såklart.. Alltså hade jag ingen aning om vart Backaplan var.

Claes Hakes monument utanför lokalen, på 10-årsdagen efter branden. (bild från wikipedia)


Vi var iaf kvar i två timmar, ungarna busade rundor och hade så skoj trots att de var ganska trötta bägge två. Algot är fortfarande kass, tar sig för öronen, hostar och är hängig. Fick åtminstonde i honom en yoggi och lite macka. Han fick ettårspresent av Sam i och med de inte kunde komma på hans kalas eftersom de var sjuka. Det var en jättefin leksak i trä, med lite klossar o så. Jätterolig tycker Algot! Vi hade helt glömt att det var höstlov dock, och redan när de öppnade kl 10 (vi ville vara ute tidigt hihi) så var där lång kö in o massa folk. men det gick bra ändå. Algot o Sam fick många att leka med!
FLER BILDER

Därefter blev det Ikea. Längesedan sist faktiskt.. Vi gick en runda och SJÄLVKLART stannade vi i resturangen o åt. Algot fick egen tallrik med potatis och sås =).. hihi.. han åt ganska mycket, vilket gjorde mig glad. Han åt även lite glass efteråt till och med. Gick och bytte blöja, passade själv på att kissa. Tror ni inte han väljer just detta tillfälle att spy, när jag inte har full kontroll (vilket jag gillar att ha) eller är nära till att hjälpa.. och inte det lilla, utan en typisk Algotspya.. det bara flög. Jag hörde att det började och försökte sträcka mig för att rädda kläder och filt. Han brukar lösa det där med att tömma sin mage bra själv.. men han låg i vagnen för att sova, så han satt ju fast oxå.. vilket betydde att han inte kom upp tillräckligt snabbt utan det fastnade i halsen och han blev blå och röd i ansiktet samtidigt som han klöktes för fulla muggar. Jag upp från dass o slet upp honom, slog honom i ryggen ett par gånger och ut kom som tur var alltihop efter några skitjobbiga sekunder. Öppnade dörren o kallade på Sofie. Hon hjälpte till att torka upp i vagn och byta kläder på kott, tack tack!  Han hade dock ingen jacka nu, så fick lägga honom i en filt. Somnade direkt därefter, men såg mycket dålig ut och var fortfarande blå om läpparna en stund efter. Jag var totalt skärrad och kände bara hur hjälplös man kunde varit om maten inte kommit upp. puh!  Vi gick till bussen direkt.

Mot stan vaknar Algot igen och spyr ytterligare. Nästan lika mycket denna gång. Jag fångar i handen och fumlar efter papper. Sofie får fram två handdukar som jag tar resten i. Bara potatis o slem denna gång. Stackars Algot försöker desperat få ut de äckliga klumparna ur munnen och klöks mer av det. Denna gång är hans kläder slut, får låna en tröja av Sam och vänder filten så att den täcker allt äckligt och åker direkt hem med honom inlindad varmt o gott. Han somnar direkt igen. Kommer hem och försöker senare ge honom lite mer mat. Denna gång fylls blöjan totalt och direkt när jag bytt så kommer ett nytt lass. Därefter lugnade allt sig och han blev mycket bättre på kvällen som tur var. Annars hade det fått bli akuten. Vi funderar på om han fått något han inte tålde.. Idag gav jag honom en liten bit potatis igen, och den kom upp nästan direkt... är det vanligt att vara allergisk mot potatis? jag får väl vänta o se..

Ida har det varit lugnt. Har varit hemma hela dagen. Algot har ont i öronen idag oxå verkar det som, vilket även hans mamma har. BUHU vad jag känner mig sjuk just nu.. ont i halsen så jag knappt kan svälja och allmänt kass. Har ju precis varit sjuk.. kan det inte räcka nu.. plötsligt förstår jag hur jobbigt det måste va att vara Algot, och han bryr sig knappt... är alltid lika glad. Jag har stor respekt för min son just nu, han måste vara en riktigt stark o tuff liten kille! :D


Alla helgons dag

Idag sänder jag en extra liten tanke till de kära familjemedlemmar och vänner som lämnat oss de senaste åren. Tänker på er och saknar er mycket, tänder ljus för er på er dag!

Lennie, Pierre, Uno, Marcus, farfar, faster och lille knodden som lämnade min mage 7 nov -06, redan i v16...Ni fattas oss!