Sjuk igen

Inatt klockan 2.30, vaknade jag av en son som snurrade varv efter varv i sängen och ville inte komma till ro. han satte sig upp och började snacka fast han var så trött att han kunde trilla ihop vilken sekund som helst. Kände på honom och märkte att han var värm.. vi har så förbannat varmt i min lägenhet så jag tänkte automatiskt att jag skulle öppna fönstret. Så gjort och tagit av honom det mesta så lugnade han sig faktiskt. Jag kände på honom efter en stund och märkte att ´han var lika varm än. Jag frågade peo om Algot inte hade feber.. men Peo sa att han tyckte minsann inte han var varm.. vi blev sedan vakna näsan hela natten. På morgonen fick peo ha honom mest jag fick sova en liten sväng. Kände på Algot igen när jag vaknade och nu var han brännhet.. sprang runt i vårt kaos och lyckades tillslut lokalisera febertermometer och alvedon. 39 grader hade min lillkotte.. så det blev att lämna återbud till allt som skulle göras idag och stanna hemma.. lite skönt oxå i och med jag inte fått sova inatt heller. Så en alvedon och lite nerkylning.. fick i honom lite mat och sedan sov vi från 8 till 12 bägge två =).. vilket betyder att jag nästan precis gått upp =).. men så får det vara ibland. Nu känner jag mig lite uttråkad ändå. Ska nog sätta mig framför en film. Algot sover igen.. min stackars lilla bebis. Han är sjuk för ofta tycker jag. 

image208 

trevlig blåsdag

Idag blåste det mycket i Götet. Tälten som fortfarande var kvar på terassen började slitas i tu och såg mest ut som ett par säckar ihopknutna i pinnar som spretade åt alla håll. Jag klädde därför på mig ganska varmt när jag skulle iväg..man tror ju det ska vara kallt när det blåser på det viset. men PUH vad det var varmt ute.. slet av mig jackan efter ca 10 sekunder. Sedan åkte jag med Sofie till Ikea och tittade lite. Har man inget annat för sig så är faktiskt ikea ett hyfsat bra tidsfördriv. Där är ju faktiskt bra att luncha och fika oxå. Ungarna kan sitta i snygga vita plaststolar och tjoa och gala utan några höjda ögonbryn eller hyschande miner. Jag tycker det är riktigt trevligt. Så vi tog iaf varsin köttbullar med potatis och unnade oss även en lite efterrätt =).. Jag lämnade sedan butiken med endast en liten matlåda till Peo köpt och Sofie köpte en leksak till Sam. Vi kollade tyg och stoldynor på jysk, men blev inget inköp. Väl hemma med Peo så slet vi ner tältdukarna och gav upp därefter. Så nu står pinnarna kvar som någon liten tältruin =).. alla saker ligger slängda huller om buller både där ute och här inne. Vi har börjat rya, men det tar en himla tid..här får helt enkelt se ut som "Kuwait efter kriget" (som Emmy uttryckte det i söndags morse) ett par dagar till. Nu ska jag duscha och sedan blir det sängen. Peo sätter äntligen ihop vår nya grill, jag gav upp efter 5 minuters försök... JA jag är INTE teknisk! and that's that!

Söndag

Inatt sov Ida, Lina, Leif, Tova och Emmy hos oss. Jag vaknade ganska tidigt eftersom Algot var pigg som en mört. Sedan slocknade vi igen och vaknade inte förrän det nästan var dags för alla utom Ida att åka. Leif skulle jobba så de var tvugna att åka hem. Algot och Tova busade lite först bara. Lite senare kom mamma, pappa, mormor o morfar.. vi käkade lite födelsedagsluch och fika.. och vi fick våra presenter av varann och av de andra. Så nu har alla firat oss och jag har fått så mycket fina saker.. Tack alla! vid 1 åkte föräldrar och morföräldrar och kl 2 åkt även Ida. Sedan har vi mest slappat framför tv hela dagen, lagt in bilder på bilddagboken och skrivit tre långa inlägg här, Spelat lite Wii och käkat rester =).. nu är en mycket händelserik och trevlig helg slut. Skönt och tråkigt på samma gång. Blir väldigt intensivt. Men jag kunde inte vara mer nöjd med denna helg! vad det är härligt att vara jag :D


     


Dopkaos

Jag gick upp vid 8 tiden på morgonen och kände mig inte så redo för dagen kan jag lova. Först fick jag nästan panik när jag kom på att Algot inte väckt oss på hela natten för att vilja äta, innan jag kom på att han ju inte var hos oss =) ..så knas man kan vara ibland... Måttligt bakis och allmänt sleten oxå. Men det var inget att göra åt. eftersom vi ville komma iväg igårkväll så hade vi inte hunnit med allt vi skulle. Så det var full fart direkt. Jag började duka, la ut bilderna och namnförklaringarna jag skivit ut i onsdags på skolan. Vi följde ett tema i grönt eftersom hans band skulle vara det. Blev jättemysigt ute på terassen med värmare och tältet och filtar. Inne dukade vi runt soffbordet och köksbordet. Vi fick en hel del återbud i sista minut så det blev inte lika många som vi räknat med först (bara ca 20).. I vilket fall som helst så kom mamma, pappa o Ida med Algotten som ju sovit med dem i stugan som de hyrt. mamma o jag fixade maten, Ida passade Algot och Peo gjorde sallad efter han och pappa fått upp det sista på tältet. Jag och Ida fick köra o handla en sista gång och sedan hann vi käka lite o göra oss klara.

Vid kvart över 4 hade Peos föräldrar och syster kommit och även Milla o gänget. Vi körde tillsammans till kyrkan, St Birgittas kapell, där Algot skulle döpas kl 5.. Sen är det ganska svårt att förklara hur stressade vi faktiskt var egentligen. KAAAOOS!!! Lina ringde och sa att hon var i falkenberg..kl 4..och hon hade Emmy med sig, som skulle börja cermonin med att sjunga, vilket betydde att de skulle hitta till en kyrka som inte ens vi hittade till, på 1 timme...10 mil.. de satt o ringde oss stup i kvarten och det var ingen som kunde hjälpa dem. samtidigt ringde min farmor och var vilse mitt i Göteborg, över 70 år och har kört helt själv.. jag vill lova att jag var måttligt uppstressad. kände mig som en älg jagad på motorväg ungefär. Prästen var ju som jag nämnde tidigare, ganska sur och gammeldags och hade ringt dagen innan till peo för vi glömt både det ena och det andra.. och nu skulle vi ha dopet, och folk var försenade.. och detta är inte allt!... Tillslut bad vi prästen prata med Lina och leda dem rätt... och Lina som aldrig svär annars, hon sa rätt grova saker i örat på honom för att de körde fel gång på gång, samtidigt som Leif (som körde) satt o sa HELVETE varannan sekund och Emmy i baksätet skrek herregud! ..kan ni tänka vad prästen tyckte om min familj .. detta har vi, vill jag lova, skrattat hysteriskt åt sen.. men just då så var det mest panik. Farmor hann i tid iaf och tillslut ställde vi upp oss där fram, Tina och Ida faddrar och mamma gudmor. Helt tyst, då brakar dörrarna upp, in kommer Emmy med andan i halsen..alla vänder sig om.. och Emmy får ut ett rungande HEJ, med gitarren i ena hand och noterna i andra.. jag kämpade för allt vad jag var värd för att inte vika mig dubbel och kikna av skratt.. Lina, Tova o Leif kom sedan efter nårra minuter.. Emmy sjöng "älskade barn" och det var sååå fint! Peos pappa sjöng en psalm och läste ett stycke ur biblen och hela dopet gick väldigt smidigt trots den minst sagt galna starten och även om det blev en halvtimma försenat =).. Algot ville se vad tusan prästen höll på med när han skulle ta vatten på huvudet, så han böjde sig som en banan och prästen kämpade för att hålla kvar honom. Därefter fick han tag i prällens kåpa och skulle äta på den.. Han kunde alltså inte lämna tillbaka kotten till mamma eftersom han satt som en igel i hans kläder. Återigen lite fniss =)..Dopakten gick iaf fort, det var ingen gudstjänst samtidigt så tog inte mer än 20 min.

Därefter var det fest hemma hos oss. Det blev trångt men väldigt väldigt trevligt. Kasslergratäng, massa olika sallader med dressing, bröd.. jag hann inte göra tårtan innan så den fick jag fixa mest alla andra kollade på.. hiihi.. den blev helt underbart god iaf, med björnbär, blåbär, hallon och jordgubbar. Algot fick massa massa superfina presenter som vi öppnade efter kaffet. Vi hade en bok där folk kunde skriva sina hälsningar osså, så nu minns vi vilka som var där och har minne att återgå till..Sedan körde de flesta, var vi ungdomar osså mamma, pappa, mormor o morfar.. då blev det massa skratt o snack. jag öppnade de presenter jag fick oxå. De flesta passade på att fira oss oxå ju... hela dagen blev underbar, trots stress och annat smått o gott. Inget går helt felfritt i vår släkt, men det är det som gör den så älskvärd. Nu är Algot döpt i alla fall =)

             

födelsedag och utgång

I torsdags så ägnade jag som sagt hela dagen åt städning, samt gick och handlade för att kunna baka. När Peo kom hem så gjorde vi bakad potatis och till efterrätt hade jag köpt lite gottis. Sedan blev det till att göra klart städningen. Så firandet blev kort, men supermysigt! det gjorde heller inget, eftersom vi skulle fira med att gå ut dagen efter

... sååå... kom fredagen. Jag gick upp vid 8 och började baka. Kom på snabbt att ingredienserna inte skulle räcka så jag fick åka ner till focus och handla mer mjölkfritt margarin, eftersom de inte har det på willys, medans bullsmeten jäste. Senare under dagen så märkte jag ännu en gång att jag inte hade tillräckligt så det blev att sticka och handla igen, fast då räckte willys. Jag bakade iaf chockladmuffins, tårtbottnar och kanelbullar.. det tog precis hela dagen! Vid 4 tiden kom mamma, pappa, mormor och morfar till Götet. Mamma o pappa kom hit och hjälpte mig med maten och hade varit på ullared och köpt grejor till dukningen. Peo och pappa satte upp partytält över hela terassen och fixade med bord och stolar, mest jag och mamma körde och handlade, IGEN =).. därefter blev det stressigt. Vi hämtade Ida vid centralen och sen blev det att fixa det sista i raketfart.. tur hade jag duschat och sminkat mig innan alla kom.

Vid 8 kunde jag o Peo äntligen ta oss till Ola, som hade fest. Det var han, Kenneth och en till från Siba och så en av Olas kompisar från Falköping. Så med andra ord, jag och 5 killar =).. Vi spelade GH såklart och kollade på katastrof matchen mellan IFK och Ljungskile :(... inget att hurra för alltså!  Vid 11 tiden gick jag, Peo, Ola o Jocke till Rock baren. de andra skulle upp och jobba. Vi gick vidare o var på stan en aning, sedan fick plötsligt Peo för sig att gå hem, så vid halv 2 var kvällen slut för oss.. och tur var nog det för vi skulle upp tidigt dagen efter! .. men så kul var det längesen jag hade. Visst är mamma kul att vara på sitt sätt, men jag festade senast sommaren 2006, och jag har saknat det enormt vissa perioder. Ibland behöver man släppa loss för tusan! har ingen som kan vara barnvakt heller ju, så man får passa på sånna här tillfällen, även om det denna gång var lite ont om tid för det egentligen =)..men blev ett trevligt sätt att fira våra födelsedagar (Ola fyllde år den 22e o jag 24e)...jaja i vilket fall som helst, som man alltid tänker dagen efter... skulle nog inte druckit så mycket. Noterat inför nästa gång... fast då bortglömt anar jag =) ..
första jägermeistern sedan österrike oxå förresten.. Jocke köpte till oss alla =)... var inte lika äckligt som jag minns det ändå, haha.. men så var jag 16 sist, och drack en halv flaska.. så kanske en aning annorlunda :)

24 redan!

Imorse vaknade jag av en bricka med frukost på vid sängkanten och en underbar sambo som smilade och frågade om jag var trött, eftersom jag inte fattade alls vad som stod på och mummlade nåt skumt när han sa Grattis på födelsedagen. Algot vaknade samtidigt som jag för han tänkte då inte missa något potentiellt spännande sådär på morgonkvisten. Öppnade paketerna som inehöll en parfym och ett nintendo Wii =).. ikväll ska det spelas! Tack min älskling! men just nu så måste det bakas och städas. så blir ingen sovmorgon idag inte, bråttom, bråttom... Härligt väder fortfarande. Jag njuter av det!  Idag är jag glad. Vad det är härligt med vår!

Energiknippet

skolan igår. Hälsade på Anna och lånade hennes traxkort.. behövde skriva ut lite bilder och annat skoj. Mycket att göra denna vecka, sakerna hopar sig. träffade massa gamla klasskompisar igår och det var faktiskt hur kul som helst. Algot  vaknade precis när jag kom innanför dörrarna på skolan så han hade fullt sjå med att hänga med att se allt. Han var som en liten tyst mus i börjar, bara kikade på allt och munnen som en fågelholk. Sedan började han plötsligt få utfall av glädjetjut då och då, medans han tjatade med allt o alla. Anna höll honom en stund och han satt inte still en sekund. Lilleman har en energi som överstiger normala gränser alltså!  i tisdags sa en sköterska till mig "- det är en livlig liten filur, du kan inte sitta stilla många sekunder hemma anar jag" ....haha.. jag bara skrattade. han lär ju sig mycket av att vara så nyfiken och igång iaf! det är ju inte att underskatta. Han blev ganska less på att sitta i vagnen igår i vilket fall som helst. Efter typ en kvart så är han mycket nöjd om han inte sover. Jag var kvar på skolan 3 timmar.. snacka om att han var rastlös. Jag försökte med allt, men tillslut så var det tokprotest. Jag åkte till stan och träffade Sofie. Vi kollade lite på kläder men det blev inga inköp.
 
För första gången borstade vi tänderna på Algot igår kväll. Han har tre söta små gaddar i underkäken =)..

Lik sin mor, men söt ändå :)

Skrev ett inlägg igår som jag skulle posta, men det bara försvann så jag får ta o skriva om. Blev bara så arg igår så jag orkade inte då =)...

i tisdags var jag och kotten iaf på stan. Han skulle ju till barnmedicinska mottagningen och göra allergitest för att se varför han har mer eksem än hud (ja, det ser faktiskt ut så..). Han testades mot fisk, ägg och mjölk trots att jag sa att han reagerade mest på frukt och morötter och liknande. De sa att de inte hade sådana tester där haha.. men, till min förvåning så var har allergisk mot ägg! av alla saker min familj är allergisk mot (och det är MÅNGA) så var detta nåt helt nytt. Det är ju svårt att undvika ägg ju!! hoppas att det växer bort. Läkaren trodde även att han var allergisk mot stenfrukter som jag, att han hade pollen och även en släng av astma lät det som på min beskrivning...men jaja, en sak i taget. Nu blir det eksemen vi ska ha bukt med och har fått 2 kortisonsalvor och en allergimedicin som även verkar som lugnande, så att han kan sova lite bättre. Läkaren nämnde att man uppmätt att en bebis med denna sortens eksem kan klia sig uppmot 200 000 ggr per natt. Så de sover ju inte så bra! Och kan tänka att det faktiskt bidrar till Algots konstanta snurrande på nätterna. Han kan ju inte ligga stilla och har fruktansvärt svårt för att komma till ro. Hoppas att detta förbättrar alltihop lite åtminstonde. Om en vecka ska vi tillbaka för att de ville kolla upp hur det gått. Stackars min kotte, som ska börja så här tidigt med massa problem.. varför skulle han behöva bli precis som jag?! 


Aj hur gick det till?

Idag har hittills inte varit en av mina favorit dagar, trots det vackra vädret och att Peo flexat idag så han är ledig. Vi vaknade först och främst inatt av att Algot skrek helt otröstligt, från ca halv 3 till halv 5.. och jag vet inte hur ni andra mammor tänker när ni vaknar mitt i natten av att er unge skriker, men jag är iaf för trött för att orka leta reda på vad som är fel. Jag vaggade honom, gav honom nappen, försökte med mat, peo vaggade, sjöng, satt honom upp och gav honom leksaker.. gott och väl, INGET funkade..och vi blev mer och mer frustrerade eftersom vi blev mer och mer trötta. Vi hade gått och lagt oss sent vilket inte gjorde saken bättre precis. Tillslut gav vi honom näsdroppar och alvedon. Han skrek en stund till och somnade sen på min mage i ren utmattning. Jag och Peo, mer sovande än vid liv, gjorde detsamma!

så kom morgon, kl 7 kom Algots utbrott nr 2. Då fick vi helt enkelt gå upp. Pallrade oss iväg till ett möte med prästen inför helgen och jag vart så förbannad på prästen för att jag inte fick som jag ville. han var gammeldags och ville inte alls vara oss till lags. Jag fick tjata mig till en hel del och fixa o dona. Herregud vad det finns tjuriga gamla gubbar inom det yrket. Hoppas Algot biter honom i fingret på lördag bara som en protest! Algot var dessutom helt hysterisk hela mötet, vilket gjorde det hela mycket roligare, eller INTE. Iaf fick jag som jag ville förutom att vi får ha alla sånger som vi själva vill ha med, i början, efter varann! hur kul är det då? ARG!! men orkade inte tjabba mer helt enkelt. Peo åkte därefter iväg till en kille som han ska fixa datorn åt. Tar nog hela dagen( jaja, alla dagar kan inte bli som man tänkt sig.)
När vi satt i mötet dock, så hade Algot slitit av sina stumpor och på hans fötter såg jag långa svarta streck. Märkte att de satt under huden. Det var spetor (för ni som inte är skåningar, stickor) som han förmodligen fått när han sprang ut på terassen barfota igår. Nu gick det plötsligt upp för mig varför Algot varit så skrikig.. fatta vad ONT det måste gjort. Så jag hem och in med en alvedon, på med alsolsprit och börja dra ut .. jag fick ut 7 varav en säkert 1 cm lång och 2mm bred ovanpå stortån!..och där är iaf 5 kvar som faktiskt inte gick.. han var otröstligt förbannad och vi fick ta en paus. Nu håller jag på att tvätta. springer upp och ner till tvättstugan. Ska bli skönt när det är fixat. Ikväll bler det nog städning. Nu ska jag ut på terassen innan nästa tripp till tvättstugan. Lite sol ska jag få idag.

Nej vi ska inte äta fisken!

Igår var det ännu en dag med vackert väder. Jag satt på terassen o gottade mig en bra stund. Peo har äntligen tagit tag i det allra sista med datorn, formaterat ännu en gång och installerat alla program på nytt. Nu har vi nytt moderkort, nya minnen och alla hårddiskar formaterade. Så den går som en klocka =). inte stannat en gång sen igår och det säger inte lite. hihi, tänk vilken dator vi hade alltså. Skandal. man tänker ju att när man har en andra hälft som jobbar som nätverkstekniker och är allmänt datasnille, så ska man ha en fungerande dator hemma. men så är tyvärr inte verkligeheten, då både tid och pengar oftast fattas för att uppgradera sig. Vi har helt enkelt valt att lägga tiden och pengarna på annat som vi kände var trevligare. Men men, idag känns det hur skönt som helst att sitta framför datorn och slippa att den stannar mitt i en mening.

Vi köpte fisk igår oxå. Akvariefiskar. Det blev tre malar. jag fick en mal av Linus o Carro i födelsedagspresent för 3 år sedan och den har levt ända tills denna vecka, då den tyvärr valde att kasta in handduken. Detta är den enda fisk som faktiskt överlevt alla förflyttnignar av akvariet och alla hårda tider =) och det ska den ha en eloge för. Vår lilla favorit, liote sorgset är det allt. Han var jätteful och hur jäkla cool som helst haha..  Eftersom han var den enda mal vi hade så har sedan akvariet blivit grönare och grönare för var dag som passerat, vilket nog uppfattas som ganska dålig levnardsstandard för de stackars fiskar som faktiskt är kvar. Därav det nya inköpet iaf. Det blev två nya albinomalar som vi hoppas kan ta hans plats och sedan en av en sort vi aldrig haft innan. Jajja, får se vad de går för =) .. När jag kom hem ringde iaf mamma och missuppfattade totalt att vi hadlat levande fisk. Hon trodde vi skulle äta det till middag. Skrattade gott!!  


lördag

igår blev det promenad ändå. det var skönt och nästan sommarvarmt. Vi gick inte så långt dock, eftersom jag är genomförkyld och blir trött av att gå 50 meter. Flåsar och svettas och kan knappt andas. Usch, besvärligt att vara kass ju. På kvällen gjorde vi tacos och slängde oss framför tvn. Blev så ska det låta och sedan hockeyn! det var en underbart jämn match så man satt o bet på fingrarna in i sista sekund.

Idag åkte jag till stan med Sofie. Hon skulle ha bikini och jag skulle ha lite smått inför nästa helg. Vi käkade pastabuffé på nordstan och mötte därefter upp med Macus o Sam, Peo o Algot. Babysim- fortsättningen började idag. Peo fick bada själv med kotten trots han grymt äckliga fot som gjorde ont. Jag filmade och tog bilder i massor, eftersom det inte riktigt blivit av innan. Marcus hoppade osså över badet för han kände sig inte så bra heller. Iaf så tog vi älvsnabben över till lindholmen efteråt, för att titta på nya huset som byggs där, nästan precis vid vattnet. Det är studentlägenheter och om vi söker en så kommer vi förmodligen få den. Vet inte riktigt hur vi vill göra. De har terass och är 3or istället för 2or för samma pris.. men jag vill hellre ha en "vanlig" lägenhet så man slipper tänka på att man måste plugga för att få bo kvar. Känns inte så aktuellt för oss längre. men jaja.. Marcus o Sofie har ett år mindre på sin kötid och de hade tydligen tillräckligt lång tid för att de kunde garanteras en , så tänkte att då lär det vara ännu lättare för oss =).. de ska iaf söka där.. Hmm fasen vad svårt.. det är bara typ 3-4 minuter för peo till jobbet där oxå liksom, och allt runt omkring är nybyggt och tio min med båt till centrum, 7 minuter med buss, så liksom närmre än vi bor nu.. jaja.. det tåls att fundera på...
 
nu har vi suttit en lång stund på terassen i solskenet och ätit glass. Underbart med vår!! !

Himmlen är oskyldigt blå

Vilket strålande solsken man vaknade upp till imorse och då syftar jag både på riktiga varan och min lilla Algot. En sådan här dag vill man inte vara trött och hängig, jag vill ju ut på promenad!!! Nu verkar faktiskt våren riktigt knacka på dörren. Härligt härligt, blommor överallt och sol och värme. Har varit så iaf en vecka nu och det känns ju lovande. Kotten och jag ska till stan idag och göra lite små inköp och därefter ska vi till Sofie och Sam som lika desperat som vi, behövde något att göra. De har varit precis lika sjuka så då e det lite skit samma om vi är det =).. ska se om vi orkar oss ut på en promenad eller det bara blir lunch, snack och bebisbus. Nu ska jag se till att komma iväg så jag får ut något av denna dag.


nytt

Blev så sugen att göra om designen i bloggen lite. Så nu ser det ut såhär istället.

Denna kväll har varit allt ifrån lätt. Datorn bara stängs av så fort man nuddar den, vilket inte skulle vara något problem, om det inte vore att den står precis framför fötterna på mig nu. Man får alltså sitta med sidan mot datorn och inte rakt fram, vilket komplicerar det hela lite. Peo har äntligen tagit tag i att fixa den och det är ju snällt, men som det är nu så ligger hela moderkortet och hårddiskar och jag vet inte allt, lite utspritt och därför är det väldigt ömtåligt att röra sig här inne i vårt trånga förråd/datorrum. Iaf så stannar den inte längre av att den kraschar, yeay! det gjorde den ungefär var tionde minut innan vi bytte moderkortet. Jaja innan ikväll strejkade internet oxå, så därför detta nu blev så himla sent.

Algot har haft en sån där kväll som man önskar att man kunde fråga vad man ska göra för att hjälpa. Supergnällig, och förkyld och trött och hungrig och ont i kroppen.. man önskar han bara ville sova, för det är ju skönt när man är sjuk. Men han ville inte alls det. Ska sitta på oss och titta på saker, så blir han sur för att han inte orkar göra det. Ja, en himla rundgång det där. Nu sover han iaf, fast han sover inte så tungt. Var 30e minut vaknar han till och skriker ett par sekunder innan han somnar om. Stackars liten som ska behöva vara så krasslig. Tycker förkylningen borde trappas ner nu. Han blev ju sjuk i söndags. jaja, jag somnar nu så det är bäst jag tar mig till sängen så jag inte vaknar imorrn med märken av tangentbordet etsat i pannan. God natt


förkylt

Hemma i tisdags oxå, Algot hade feber, men på bättringsvägen. Han sov ganska stor del av dagen iaf så jag passade på att sy lite. Sydde nytt överdrag till vår äckliga gamla bäddsoffa som jag köpte när jag var typ 12. Den blev faktiskt mycket frächare och trevlig :)..så nu kan vi ha kvar den ett tag till ... hade gärna slängt ut den för länge sedan, men den är så bra när folk kommer och ska övernatta. Så den får allt stå kvar.

Igår så vaknade jag och kände att tyngdkraften ville hålla kvar mitt huvud i sängen. Det var 20 ggr tyngre än vanligt och näsan tjock som en ballong.. mmm förkyld!! nu har Algot smittat hela familjen. Det var bara att upp och ta en ipren och nässpray (för att överhuvudtaget komma till liv) och sedan packa picknickkorgen, käka lite middag och iväg till Slottsskogen. Skulle träffa Camilla, Leo, Jenny och Nellie där. Det var strålande sol och jättehärligt vårväder. Satte oss på filtar och fikade och snackade.. Algot, Leo och Nellie sov  som stockar i sina vagnar så vi mammor snackade en massa. Efter en kvart gick solen i moln och det blev skitkallt. Men  vi satt kvar två timmar iaf. Algot och Leo vaknade och höll låda. Det var en riktigt trevlig fika iaf. Efter två timmar började det plötsligt ösregna (sånt händer ju aldrig i Göteborg, så det kom som en chock, NOT) så vi fick slänga ihop grejorna och gå hem. Jag pallrade mig ner till stan och fixade present till Ida. Sedan fick jag asa mig till Focus oxå, för ersättningen var slut och så även blöjorna..  

idag mår jag ännu värre om möjligt. har huvevärk och spränger i näsan, ögonlocken kämpar för att stanna uppe och känns som man svalt ett sågverk. Algot väcker en kl 7 och ska busa. isch... hatar att vara kass! men men, han lekte själv i sängen en stund och somnade sedan om, så att jag kunde snarka vidare ända fram till kl 10. då var han måttligt trött på att vara i sängen. Har iaf kokat lite nappar idag, dammsugat upp efter att jag råkade skaka filten jag haft i parken igår över hallgolvet och sen käkat lunch. Alla åtaganden den här dagen tar mycket av krafterna så jag är stolt över vad jag presterat :)...   Kan inte bestämma mig vad jag ska göra idag. antagligen i soffan med lite popcorn framför en b-film som jag hittar i min inte så stora DVD samling. 


Som väntat

som jag anade så blev det en tung natt, både för mig och min älsade lilla kotte. Hans feber lugnade sig dock vid 3 tiden så han fick mer ro. Dessförinnan så låg han på min mage och försökte desperat somna eftersom han var så trött. Men det ville sig inte helt. Dessutom hade jag inga näsdroppar åt honom hemma och saltlösningen tog inte. Så han kunde ju inte andas genom näsan, stackaren. Det gjorde ju att han inte kunde äta. Igår fick jag i honom nårra skedar vatten och i morse fick jag ge honom 50 ml välling på tesked vid 6 tiden för då var det hungerkris. När apoteket öppnade pinnade jag iväg o köpte mer alvedon o så näsdroppar åt honom.. han sov så gott i vagnen =).. väntar på att dropparna ska verka så att jag kan ge honom mat nu. Det är nog efterlängtat. Stackars liten.. han kommer nog sova hela dagen idag oxå..

Hjälplös faktiskt

Vilodag idag.  Vi har inte gjort nånting egentligen. Käkade underbar middag, potatis, köttbullar och gräddfil! =)  sen har vi ägnat hela dagen åt film. Peo behövde vila sin fot. Algot har varit hängig. började igår men det blev värre idag.
 
hans eksem blir värre och värre nu. Usch vad de ser hemska ut. Jag har nu börjat sätta det i samband med när han äter puré. Han blir ledsen och kliar sig på bröstet och halsen när han har ätit och vägrar stoppa in mer i munnen. Jag vet inte om det har med det att göra, men nu ger jag honom bara välling fram till vi ska testa hans allergi. jag tänker inte sitta och tvinga i honom något som han inte tål. de kan ju inte säga när det känns fel, så man vet ju inte.. men det känns grymt när man sedan kollar på hans kropp och där inte är en millimeter som inte är täckt av tjocka röda kakor av eksem. Han kliar sönder dem och det blöder. Tänker bara hur det känns när man själv har det... man vet ju så mycket att man inte ska klia, men det förstår ju inte han, stackare!! smörjer och smörjer men det hjälper inte ett dugg.

Iaf så har han blivit förkyld. Trodde först det oxå var av allergi igår, men idag har snoret forsat och mot kvällen har han fått högre och högre feber. Nu är den fortfarande över 39, trots alvedon. Mitt lilla liv. Man vet inte vad man ska ta sig till! Han är så ledsen och har ont. Man blir ledsen själv. Jaja, jag förbereder mig för en jobbig natt.... over and out!


Mässa

igår fick jag en tidig födelsedags present, precis som förra året. Peo hade köpt biljetter till baby & barn mässan. Så vi var där mellan 11  och 15 kollade på allt intressant. Vi sa dock att det var mycket som inte var intressant längre när man inte är gravid eller i väntans tider liksom, massa info om profylax, amning, pappagrupp mm mm.. det känns väldigt långt borta nu på nåt sätt.. men där fanns ju ändå mest som hade o göra med när man faktiskt har ett barn =).. vi köpte en jättefin "Dunnis" filt till vagnen och så en skål som man doserar med tre portioner välling.. så kan man alltid fixa färsk välling lätt när man är ute. Har saknat något att ha det i. Sedan var libero där och tog kort på ens barn om man ville (upp till 3 år) så fick man fotot och en tröja. Algot var på bra humör och det gick hur bra som helst att sätta honom ensam på catwalken där en fotograf tog bilder.. det blev så fantastiskt bra!! men varken jag, Peo eller de som fixade med bilderna kunde välja vilken vi skulle få, för alla var så himla lyckade. Runt omkring utbrast folk " han kan inte vara stor", "kolla han sitter så bra" ,"guud vad söt"  hihi.. min lilla underbara gullunge! charmar hela stället...iaf fick vi med en ljuvlig bild hem. Den ska ramas in, få en hedersplats. Där var även en riktigt fotostudio där och gjorde reklam. De tog 20 kr för ett foto, så vi passade på även där. Denna gång skrattade Algot konastant åt fotografen och hade sin snygga "hårdrocks body" på.. men den bilden får vi inte hem förräns om 3 veckor. Lyssnade lite på föreläsningar och kollade runt bland allt skoj. En perfekt present var dagen, Tack min älskling!!

vi var hemma runt 4. Var tvugna att åka till nordstan för att köpa ipren till Peo och hans fot. Ingen bättring där inte. Kom hem och städade och käkade. Vid 7 åkte vi till Subway med Fredrik. han bjöd oss på middag, snällt! därefter hem till oss och spela GH, käka lite gottis och snacka. Han stannade till halv 2 ungefär. sen dök vi tre i säng, efter en totalhärlig dag! 

  
Peo på mässan         Kotten i vagnen med nya filten =) 

en dag hemma

idag skulle jag egentligen till stan och handla paket till min tvillingsyster som ju snart fyller år =).. men vi var lite lata så vi stannade hemma idag. Har inte gjort mycket alls. Suttit vid datorn, chattat, äntligen lagt upp bilder på BD (eftersom jag lokaliserat sladdarna som peo gömt i klädkammaren när vi skulle ha besök förra veckan hihi) ... Algot har lekt så fint i sin lilla hörna och sedan tog han en lååång, säkert välbehövd, sovstund.
Det är helt underbart att han sitter så himla bra själv nu, för det betyder att han lätt kan leka , han kommer ju till leksakerna lättare och känner sig nog inte så fast som när han bara låg ner. Då kunde han bli uttråkad ganska snabbt, men nu sitter han lätt en kvart eller halvtimma och leker innan han reagerar på att han e ensam. Han är en ganska skojjig liten filur. Han sover ju på de aldra konstigaste sätt och vi skrattar åt en ny ställning var kväll. Dessutom vill han ju nu komma framåt.. då vänder han sig antingen till rygg och trycker på eller så puttar han med fötterna på mage.. men så vill han ju då komma på nåt mer effektivt.. men har absolut inte fattat att knäna kan vara till hjälp.. så han ställer sig på fötterna istället.. men då åker ju huvudet ner i golvet och så blir han sur.. men är det lite mjukt så kan han skjuta ifrån och kasa framåt lite på huvudet.. ser dökul ut! måste filma nån gång sen

Hur ska det bli imorrn då? hoppas Peo kan gå. Foten har inte bättrats något. Knutan börjar nu bli svart istället för röd. Ser riktigt läskigt ut. Pencillinen verkar mest gjort det hela värre. Skumt att i onsdags var första gången han var på vårdcentralen... någonsin!! haha.. så sällan är Peo sjuk. Har aldrig haft halsfluss ens.. jag menar, har inte alla det? eller ja, tydligen inte. Vi hoppas på det bästa med foten nu iaf. Inflammationen behöver lägga sig innan de kan skära i den =)...

ikväll får vi se vad som händer. titta på så ska det låta blir det nog iaf. det är bra.. eller oftast iaf.
nu måste jag iaf busa lite med min kotte, för jag tycker det är enormt mysigt.

Händelserik vecka

i tisdags var vi på öppna förskolan som vanligt. Algot var lite kass dock. Han kräkte upp precis all mat och sov 3 timmar efter vi varit där.. det är inte likt honom vill jag lova. Efter sångstunden gick vi till caféet utanför och åt, sedan promenerade vi till Lejonet och Björnen för en smarrig glass. Härligt med tisdagar faktiskt =) hihi. Algot sov ända tills vi kom hem. Då vaknade han och var tjurig. Han började kunna äta lite igen mot kvällen, och då var han ju tokhungrig! antagligen var han lite kass i och med tänderna kommer. Han tuggar på precis allt! o han var även febrig på kvällen. Vaknade på natten och var ledsen så han fick sova hos oss. Det gillades skarpt för han slocknade direkt mellan mig o Peo. Var en jobbig natt, speciellt eftersom han haft nårra nätter i rad nu, då han inte vaknat alls förrän på morronen..

igår var vi iaf hemma, så kotten skulle kunna återhämta sig lite och piggna till. Han sov mycket på morgonen och var hängig, men sedan blev det fart på honom. Gjorde iaf så lite som möjligt igår, satt lite vid datorn och annat slappt. Kottis satt på en filt och roade sig själv så bra så.

idag så var vi på öppna förskolan på ett nytt ställe. Det var mycket mer organiserat och Kotten tyckte det var superspännande. Men jag kände ingen där så gillar det andra bättre på det sättet. Men man kanske får ge det ett par ggr iaf =) ...Hemma nu och ska väl fixa något att äta.

Har ett par gratulationer att dela ut oxå ju =)...
 
Superglad att du äntligen fått flygjobb Linus!! Grattis, Grattis, Grattis!!! hoppas det blir givande och roligt.

Victora och Babbe, Grattis till er lilla söta flicka, Wanda!!  Skönt att allt gick bra (och att du slapp gå hela tiden är ju ett stort plus =)..)  Passa på att njuta av de första veckorna. De är väldigt speciella.

Donny, du får oxå ett stort Grattis till er flicka, Marley! (som ju föddes samma dag som Wanda, om jag inte fattat det fel, hihi) hoppas det känns härligt att vara pappa nu!!

bissingar på ingång

igår var Algot alltifrån lätt att ha att göra med. Han var rädd för alla nya människor han såg, inklusive vännerna jag var hos då da, han hade ingen aptit direkt och grät o sov, grät o sov.. inte fattar jag nåt ändå, virrig som jag e... men så imorse visade sig en liten liten tand i underkäken.. min lilla kottis har börjat få tänder!! hihi.. o då föll allting på plats.. Idag har han varit på strålande humör. Sov först och främst till kl 10 och förvånade sin mamma totalt.. sedan har hela han varit ett smile. Men han har tuggat på allt.. kom en skur när jag stack till stan vid middag och då satte han igång och gnaga på regnskyddet. annars har det varit nappar, leksaker och jacka.. allt som han kunde komma åt.. stackaren =).. träffade iaf Sofie och Sam vid artisten och sen åkte vi till haga för att kolla lite på villervalla igen. jag köpte bara en dreggellapp denna gång, men Sofie hittade en hel del. Därefter promenerade vi till linné och käkade luch på en mysig resturang. Ägaren kunde inte sluta busa med Algot och maten var utsökt. ett trevligt besök =).. vi promenerade vidare till stan och jag köpte kläder till kottis på Lindex, eftersom han fått ett presentkort av vår goa granne i Skåne. Det blev två bodys och ett par sockar =)...Sofie handlade lite inredning till deras kök på lagerhaus och en annan liten söt affär... och sedan bar det av hem igen. Nu sitter jag här och Algot ligger och lever jäkel på vardagsrumsgolvet =).. kanske får gå o underhålla honom lite!  

Helgen

Igår städade vi lägenheten och städade äntligen för våren på balkongen, upp med möblerna och fram med växterna. guuud vad det ska bli härligt när man kan sitta där ute och grilla. Jag och kottis stack iväg och handlade lite vid middag och sedan började vi på maten.. vi gjorde lax och kokt potatis, med två olika såser och sallad och ärtor =).. Vid 6 tiden kom Sofie, Marcus och Sam och vi käkade. Helt underbart gott blev det. förvånade över vår egen förmåga där lite faktiskt! =).. Till efterrätt fixade Sofie och Marcus massa olika bär osså vit choklad och kokos.. så hade man det i ungnen så det blev en gegga. och så åt vi glass till det.. oxå ljuvligt!! =).. sedan spelade vi lite GH och snackade massa skit.. Sofie hade gjort högskoleprovet hela dagen så hon var helt slut, så kvällen blev ganska kort. de gick vid halv elva.. det var faktiskt helt lagom för vi gick och la oss ganska snabbt därpå.. det är väl så när man har barn =) haha.. det blev iaf en riktigt trevlig kväll!

idag så vaknade jag halv 7 av en pigg kottis, så det var bara att masa sig upp ur sängen. satt en stund vid laptopen och sedan gick jag o la mig igen en stund. Kl 10.30 flög jag upp som om jag hade eld i baken och skrämde livet ur både Peo o Algot. Kom på att jag ju hade bestämt träff med Åsa för en promenad i sandarna. Så upp o gjorde mig o kottis klar, och iväg. Kom en lite stund sent, men jaja.. vi var inne ett tag och tjabba först för det regnade, men sedan promenera vi en trevlig sväng. Avslutade dagen med en fika hemma hos henne o Alex. Sen bar det av hemåt igen vid halv 6.. trevligt att träffa henne igen.. var evigheter sedan sist ju!!! jaja, iaf, under dagen har min underbara Peo fixat datorn så att vi har internet igen! weeiii.. härligt att ha en datorkunnig andra hälft!! 

Varannan dag-vädret

idag var det då regn igen. hmm .. men egentligen, Göteborgsvädret gör mig inte så förvånad längre. Finns det något ställe där det regnar mer? jag vet faktiskt inte. Skulle vara England då kanske =).. hihi.. i vilket fall som helst var jag hos doktorn idag så Peo fick komma hem vid 11 för att passa kottis. Han tog samtidigt ledigt resten av dagen för han var skitkass. Han har låg och sov från middag till typ 6. ont i halsen och febrig..men nu är han helt ok igen.. kanske lite övertrötthet bara (hoppas hoppas, eftersom jag är en sådan människa som blir smittad av precis alla influensor). Jag och Kottis begav oss iaf därför ner till ica focus på stan för att handla inför morgondagen. Vi ska ha besök (om inte Peo blir sämre). Vi ville ju ha något att göra mest Peo sov plus att Algot ju inte är så tyst precis. kottis talade om med besked att han var uttråkad, han fullkomligt for fram i lägenheten i sin gåstol och var förbannad för allt. Tråkiga mamma, ta UT mig!!!! =)...så fort han kom ut i vagnen så började han istället prata och skratta, så det var nog till belåtenhet. Han satt där innanför regnstället och vi traskade på. Vi var inne på systemet en runda oxå och införskaffade lite starkare drycker oxå till imorgon, inte så att det ska bli ett fylleslag, men lite starkt kan allt vara gott ibland =).. När vi kom hem 2 timmar senare så hade då äntligen peo vaknat och vi busade lite alla tre. Kottis hade suttit upp själv hela tiden i vagnen men sista 10 minutrarna så hade han börjat bli sömnig, men eftersom han hade gjort nr2 när vi var på ica så visste jag att jag var tvungen att byta på honom så fort vi kom hem.. så jag ville helst att han skulle vänta med att sova.. så det blev till att underhålla och putta lite lätt på honom.. tillslut somnade han iaf hängandes framåt i vagnen ca en halv minut.. och det räckte tydligen för att inte vara trött längre. En timme senare dök han iaf tillslut i säng och sover för natten. skööönt. Kollade på Så ska det låta..äntligen en hårdrocks kille med och så får man en HALV låt.. helt otroligt. jag som såg fram mot lite go musik! ... och så såg vi nya programmet " Carina flyttar in" ganska trevligt var det faktiskt. har därefter spelat GH en hel del och sett Alvin and the chipmunks IGEN! nog tredje gången men den e ju så ljuvlig! =) jag skrattar som en tok...jaja.. det var den dagen.. nu är den snart slut. gött att få sova ska det bli.. jag är trööööött

Tvätt, tvätt o tvätt

imorse vaknade jag av en mycket pigg Algot vid 6 tiden. Väckte Peo och han fick ner i tvättstugan och boka tider eftersom jag inte kunde göra det på nätet som jag brukar. Så tvättade jag o Kotten sedan mellan 8 och halv 3.. det var så himla mycket tvätt. Man drar ju på det eftersom det är så tråkigt. Skönt att ha det gjort nu iaf. Vid halv 2 ringde Sofie och frågade om vi ville följa med till Partille, så jag duschade och gjorde vid mig, slängde på Algot lite kläder och fixade välling. Sedan ner i tvättstugan och ta upp det sista som torkat och iväg till bussen som gick halv 3. Var lite stressigt men vi hann. Så åkte vi till Allum och gick en bit längst stora vägen, till en liten barnvargnsaffär där Sofie skulle kolla på en joggingvagn. De vill ha en vagn som man lätt kan jogga och gå med i terräng och den verkade väldans bra. Idag var dessutom helt underart väder och jag hade vårjacka på för första gången detta år. I centrum var fullt av liv, massa folk ute, en trevlig vårdag. Så härligt! nu sitter jag och tittar på tv och Algot har precis somnat på soffan bakom min rygg. Peo är och tränar och jag ska bara njuta av kvällen. om det är sånt här väder i helgen så ska vi fixa till terassen för sommaren =)

Crash boom bang!

Vår dator har kraschat!! skit oxå! inget internet, men Peo lyckades åtminstonde få igång den igår så att vi kunde spara viktiga filer o sånt dära. Hoppas han klarar fixa annars blir det att skaffa ny. Just nu sitter jag på Peos jobbdator som han tog hem efter jobbet. Jag får ju abstinens utan dator o internet =) hihi..

igår var iaf inte alls trevligt väder. Sicken osis, jag och Sofie som bestämt att vi skulle promenera runt Härlanda tjärn. Men vi bestämde att vi skulle gå trots regnet. Åkte vid 12 och så promenerade vi en superrunda, ut vid kärralund och tillbaka till kålltorp. Jag åkte hem från centrum sedan vid halv 4 och var genomblöt och trött, men det hade varit en trevlig dag ändå. Hann hem o göra middag och lite annat innan peo kom hem.
igårkväll när jag skulle lägga Algot så satte han sig upp för första gången helt själv! Han har dragit sig upp med hjälp av små saker annars, men igår tog han sig upp utan hjälp alls.. duktig är han! =)

en promenad genom stan

imorse vaknade jag bredvid en utvilad och smarrigt glad unge. Han hade fått ligga mellan mig och Peo sedan 5 eftersom han vaknat och ville ha sällskap. När jag sedan vaknade så hade han ålat sig upp över kudden och hade huvet ända in i sängkarmen.. jaja vi gick upp vid 8 och så gjorde vi oss klara i lugn o ro.. kl 10 begav vi oss ut och eftersom jag var tidig så tänkte jag att jag kunde promenera till korsvägen och åka till Öppna förskolan därifrån.. men när jag väl kom dit så var jag ändå tidig.. så tillslut så gick jag ända till svingeln. på ÖF idag så var vi så många och sånglokalen var upptagen så blev ingen sångstund.. men vi var ca 10 mammor som bestämde oss för att ha en själva. kom med varsen låt =).. blev riktigt bra.. vid halv 2 så promenerade jag och Sofie ner till redbergsplatsen och käkade lasange på ett fik. och därefter gick vi upp och satte oss och åt glass på lejonet och björnen. Algot och Sam fick smaka lite glass och tyckte det var jättesmarrigt =) hihi.. de charmade två tanter som satt där osså =). hihi.. efter det så promenerade vi IGEN! nu ner till kålltorp ändhållplats och där skiljdes vi åt. Då bestämde jag mig för att promenera tillbaka oxå.. så jag med en utslagen algot, gick till korsvägen där bussen kom samtidigt som vi.. så den hoppade jag på med ont i fötterna, men ett glatt humör. det har varit strålande sol och riktigt härlig vårvärme hela dagen. så ljuvligt att det är April! det måste vara en av årets absolut bästa månader.. det blir ju inga minuspoäng för att jag fyller år just denna månad heller precis =) hihi...

skumma blogg

Har inte kunnat komma in på denna sidan på ett par dagar så det har klart varit tyst här. Men jaja, nu e jag här iaf. Veckan som gått har varit händelserik och kul. I torsdags var jag o Sofie på  Ikea o jag köpte en efterlängtad matstol till Algot så han kan sitta vid bordet och äta.  Fredags var jag i Haga på Villervalla för första gången och fyndade body, mössa och scarf till lilleman..  sen var jag med Sofie och shoppade lite på Backa efter att Algot varit på BVC för mätning, vägning och 5 månaders sprutan. Han är stor kille nu. barnmorskan tyckte han var full av energi och en go unge.. och vi har verkligen märkt att han är en unge fullsmockad med energi och vilja. Han gör inget som han inte bestämt själv. Ger man honom mat innan han sagt till själv så spottar han bara ut det.. 5 min senare gapskriker han för han är hungrig och kan då äta nästan 300 ml på en gång.. jaja, han charmar åtminstonde alla med sitt unika sätt och sin skinnjacka =) haha..

Babysim sista gången på denna kurs var i lördags. Algot hade fullkomligt spel och var inte stilla en sekund. Såg ut som om han skulle ha crawlat iväg om man släppt honom. Alla skrattade klart åt vårt totala energiknippe! han tycker det är helt underbart att bada. Han som hatade det när vi började...sååå.. fast jag inte trodde det var mer än en kul grej så har det faktiskt gjort lite nytta. Där fick jag så jag teg =).. efter badet var Algot fortfarande som om han hade ätit ett helt pack dextrosol ungefär. Helt otrolig denna kille... PM, Camilla och Leo kom på besök direkt efter simmet. Vi käkade tacos och spelade GH. de stannade till 8 tiden och sedan kollade jag på så ska det låta. Därefter dök jag i säng tillsammans med en, äntligen, utkörd Algot.

i söndags jobbade jag på hemtjänsten igen och tjänade lite extra pengar till resa i sommar =).. inte det roligaste, men det flyter på ändå =).. när jag kom hem hade peo städat, diskat, handlat och lagat mat. Så vi käkade och tittade på film.

igår var vi på BVC. föräldrarträff. Det var skoj, sista gången för det oxå. Algot satt på bordet och slängde med sin leksak och tjoade o gol så att ingen kunde höra nåt annat. Skratt.. han e helt galen som sagt.. ´

jaja det var min vecka i korta drag =) en lyckad och intressant vecka med massa strapatser..