Leo 2

I söndags var vi på Leos 2-års kalas. Det var otroligt att vi ens kom dit med bussen i allt snökaos.. Det är mycket mer snö i Gråbo än det är här i stan. Måste för tusan legat en meter på PM o Millas tomt! helt otroligt... Kom iaf en hel del småttingar med sina föräldrar.. Barn överallt hehe.. jättetrevligt! Vi fick tacos/korv med bröd och tårta och glass.. mums! Algot tyckte om Leos tågbana, där höll han största delen av kalaset








lek på Leos rum


matdags


presentöppning





Axel funderar


lille Viking


tuff Leo ;) med nyfiken Vintra i bakgrunden


Algot var så nyfiken på lilla Elin.. Skulle krama o pussa o klappa :)





ang. fötterna på bordet

Algot brukar vara noga med att säga till mig o Peo att man absolut inte får ha fötterna på bordet, men ibland orkar man ju inte vara korrekt.. "kan mamma så kan jag"




After Work med girlsen




På Caleo blev en helkväll igår med fina vänner, massa snack och lite gott att dricka :)


emmie, Maja o jag


Signe, Åsa o Anna








det snöar endel i Götet.. jag har fått bilder från Sibbhult och det känns som det är lite värre än läget är här. Det har dock snöat nästan två dygn på raken nu. detta från torsdagskvällens löparrunda :)


Idag igen

Otroligt att nästan alla läsare kommer tillbaka så fort man skrivit något. Vad kul! Eftersom jag inte har så mycket annat för mig mer än att vara hemma med Algot som är dålig i magen och sitta framför OS, så hinner man ju uppdatera bloggen lite extra. Kul att Anja fick sitt brons för övrigt. Det var hon värd efter att komma igen från det hemska fallet dagen före.

Som sagt är jag ju utbränd och har inte ork för så mycket. Tabletterna ska börja verka idag enligt läkaren, det skulle ta 4 veckor. Så ja, jag väntar nu på underverk hehe.. Ska ut med mina fina vänner ikväll i vilket fall som helst. Blir After Work med Anna, Åsa och Signe. Man ska ju försöka njuta lite av livet ändå... 



För övrigt, hur kul som helst hur barns funderingar går och hur snabbt de ändrar sig. Undrar vad som försigår i deras små, men briljanta hjärnor egentligen hihi.. 
 
Algot tittar på ett program på playhouse disney där de pratar om morsdag...plötsligt vänder han sig om till mig

A: mamma, jag älskar dig! 
M: jag älskar dig också
A: Mamma, jag älskar mormor.. prata med mormor
(funderar lite) Lena är bäst.. Ringa mormor?
M: Vill du ringa mormor o säga det?
A: ja!
(superglad och funderar sedan lite till) Nej.. ringa mommoElsa.. jag älskar Elsa!  EEEELSAAA!


( förtydligande för er som inte vet: Algots mormor heter Lena, min mormor heter Elsa.. Algot kallar henne mommoElsa)


en film

En vanlig dag vid bordet med Algot.. Han är sällan tyst, är listig och gör oftast som han vill.. men väldigt söt o härlig ändå.



ps. när han inte fick ta kort på mamma för batteriet var slut, så sa han "Algot är inte mätt!", hoppade tillbaka upp på stolen och käkade upp nästan alltihop hehe 

Ännu en vecka har gått

åkte som sagt till Skåne igen förra fredagen. Det var skönt att få vara hemma lite till hos Algots mormor o morfar. Moster Ida kom ju hem från Madrid på lördagen oxå. Härligt att träffa tvillingsyster lite :)..


såå fina






kram



Algot fick fota lite osså hihi..

Söndagen tog sig jag, Ida, Lina, Tova, Algot, mamma o pappa till Broestorp för att åka pulka som man gjorde så många ggr som liten. Vilka minnen. När vi satt i bilen på väg upp där så kom jag på att vi faktiskt för första gången på många evigheter bara var familjen. Brukar ju alltid vara så att man har våra killar med oss eller så, men denna gången bara familjen Svensson/Vilhelmsson då alltså :) Vi åkte massa pulka, tävlade och hade skitkul. Algot och Tova säkert mest roligt, men Algot frös efter ett tag eftersom han slapp springa upp för backen osså hehe. Vi grillade korv och drack varm chockladmjölk, japp, ska det göras så ska det göras riktigt :D haha..




pulkatävling





mamma åker pulka




systrarna


fina barnen




kusinpuss.. :)


snygge stilen


hahaha :)


korvgrillning





trollunge


gott med korv




















mam


Algot var sjuk sen så det blev mycket vila hemma och sådär. Tisdagseftermiddagen var vi dock på begravning. En fin, lagom cermoni. Vi sa hejdå till vår gammelfarmor, Algot fick lägga en blomma oxå, "hejdå från ditt barnbarns barnbarn Algot".. det är ändå ganska faschinerande att man hann bli 5 generationer ju. Vi fikade tillsammans efteråt. Träffade många nästkusiner och sådär, som man inte sett sedan de var små och vi är jämngammla nästan.. heeeelt galet.. visst är det lite tragiskt att man bara ses på begravningar?.. när man firar något, så kommer ju sällan alla...


Hejdå Agnes...







Onsdag åkte jag med min tvillingsyster o shoppade. Ännu en kul grej som man sällan gör. Jättetrevligt! Vi hann snacka en hel del ju! Och min mormor o morfar var väldigt glada för att vara barnvakter.

Torsdag så var vi hos mormor o morfar och käkade tacos till lunch!!! kanske inte så konstigt att äta tacos, men att min mormor gör det händer ju bara inte.. de äter alltid sån där gammeldags husmanskost, så för dem var detta typ helt nytt. Morfar tyckte det var som att äta papper haha.. mormor hade potatissallad, majonäs, bostongurka, morötter och en dill o lök sås oxå, utöver alla vanliga ingredienser.. Jag, Ida och Victor skrattade lite åt henne, men hon hade lyckats bra annars hehe..


mormor o morfar har gjort tacos till oss hihi.. ovanligt men gott


mmm med tacos

 torsdagskvällen spenderade jag hos Carro, Linus och Leon. Leon fick ettårspresent från Algot eftersom han ju fyllde år den 7e! Stor han blivit! Han och Algot busade en hel del!

Leon o Algot leker


söte :)

Fick en biljett för 60 kr på tradera och åkte hem på fredagmorgonen..

i söndags var det alla hjärtans dag! vaknade av frukost på sängen och presenter. Fick en parfym och en kameraväska, lycka!! :) .. Peo fick en parfym av mig osså, lite komiskt :) hehe.. osså fick han choklad.. mysig dag med en låååång promenad på ca 1 mil tillsammans med Algot och Peo. Vi gick över älvsborgsbron och kollade ut över ett vansinnigt vackert, kallt, upplyst o snöigt Göteborg!! det var så man fick gåshud! önskar man hade kameran med sig!  efteråt gjorde vi pizza och tittade lite på OS och Barcamatchen.. finns nåt bättre än när det är sport konstant på tv?? :D

dagarna efter har varit mycket OS, lite annat hihi..2 OS guld har Sverige fått, Hurra för Ferry och Kalla!! Stackars Anja ikväll... väntar på hockey nu..Japp, jag e sportgalen!! :D


Dagarna kommer dagarna går...

Jaha, då tittar jag in igen. Har inte haft så mycket att skriva på senaste. Eller jo, det händer en himla massa konstant och hela tiden hihi.. Det är bara jag som inte riktigt har ork. Såå.. efter nyår, vad har hänt... Jag slutförde sjukhuskursen. De två första veckorna på året blev intensiva och katastrofala på samma gång. De hade även lite inslag av mys, charm och galenskap. Snön har som ni alla vet legat tjock över Göteborg under all denna tid.

Jag började året med att ta bort min hårförlängning


nu e det kort

Vi åkte till Göteborg den 3e igen som sagt. Det var söndag och dags att börja jobba på kursen igen på måndagen. Vi var de enda (vi 4 i min grupp) som var på Chalmers denna vecka.. Det hade snöat rejält så man kunde lätt se spåren i snön efter oss hihihi..
efter massa stress så var vi iallafall i Eksjö den 13 januari för att presentera vårt projekt för sjukhuset tillsammans med de andra grupperna. Det blev en väldig tågförsening och vi fastnade i ett iskallt Falköping i två timmar och blev försenade till presentationen såklart.. tidningsintervjuer, fika, presentation för ca 50 pers (kommunstyrelse, administrativt anställda och en hel del vårdanställda bl.a. akut- och operationspersonal) i en aula, mingel och middag innan hemfärd igen. Hemma vid 10 på kvällen efter intressant och händelserik dag. Då tackade jag min grupp och såg mig som färdig för nu. Ett års studier kvar när orken återvänder.


i ett mysigt Falköping. var längre till centrum från stationen än vi räknat med hihi.. men satt en stund på ett fik åtminstonde o alltid kul med lite upptäcksfärd :D


vackert! mycket mer snö där än det var i Gbg då





mingel vid våra plansher efter presentationerna. Folk fick fråga oss om våra projekt.


vårt förslag.



Anna, min underbara vän, tog äntligen sin examen i och med sin slutpresentation den 14e januari. En torsdag då vi firade med mingel och vin + tilltugg. Superfint projekt!
Åsa hade kommit till stan för detta evenemang och spenderade därefter eftermiddag och kväll med mig.. lånade vår bäddsoffa över natten. Dagen efter firade vi ytterligare med lunch i kårhuset tillsammans med Anna. 




Fredagen var även den, väldigt trevlig. Vi fick träffa underbara underbara lilla Elin, knappa 3 veckor gamla lillasyster till Leo. Jocke var även han på besök hos Camilla och PM denna mysiga kväll i Gråbo. Jag och Camilla spelade för övrigt skiten ur killarna på TP.. stackars dom som var såå stöddiga till en början hahahaha!!


Lilla söta Elin hos Peo




Algot gillade Leos polismotorcykel :)


klappa bebisen :)




På söndagkvällen åkte vi med Algot till sjukhuset. Han var lite dålig med andningen. Efter påbörjad behandling som han inte svarat alls på, slutade det med akutrum och sladdar, dropp, andningsmask och mycket mer. Jag och Peo hann nog knappt fatta allvaret i början, vilket nog var tur för sköterskan sa att det var bra att vi behöll lugnet så Algot kände sig trygg. Hjärtat var dock uppe i halsen i över en timma innan man kunde lugna sig. Han lades in till onsdagen




Algot kommit in på avdelning o sover gott


fick fint puzzel av sköterskorna på avdelningen :)


gladskit som alltid :D


blev mycket tv-tittande.. inte mkt mer att göra när man inte får gå utanför dörren (han kunde smitta andra barn)

Tidagen där så mådde jag väldigt dåligt. Efter massa påfrestningar så orkade inte jag mer. Under veckan som gick så fick mycket ordnas och jag har nu börjat från botten för att kämpa mig uppåt... 

Jag åkte till skåne en vecka.. var hos mormor o morfar o mamma o pappa.. tog hjälp av dem och Algot busade med alla som vanligt :).. han fick även träffa sin farmor o farfar och sina kusiner på den sidan... Tova o Lina o Jonas.. Vi hann även med ett besök hos Elin, Asta o Axel. Mkt trevligt!!




mata ankorna är kul tycker Algot

¨
de tre A:na leker så fint :)





morfar o algot åker pulka :)

Ullared på vägen upp. Mamma o pappa körde.. Jeans för 34 kr.. ett par märkesjeans för 179.. en kofta, två t-shirtar, en kjol, leggings, kofta till Peo, två t-shirtar, ett par jeans, strumpor, trosor, bh:ar, alla städartiklar och sånt där som behövs.. blev 2000 spänn fattigare, men ack så värt det!! Algot fick osså lite kläder
lägger kanske upp lite bilder på kläderna sen :).. vi var där bara ett par timmar så det var kläder som var huvudsyftet med att gå in där, så hann tyvärr inte ens titta på gardiner o annat kul (affären stängde ju redan 5 :(... ).. men allt jag tagit till Peo passade perfekt.. skönt.. är ju lite av en chansning när man handlar till nån som inte är med o kan prova



söndagen hjälpte mamma o pappa oss att ta tag i vårt överfyllda sovrum. Det har inte blivit städat sedan inflyttningen. var flyttkartonger kvar och massa tvätt o grej. Nu är det iaf helt blåst och med det så är hela lägenheten äntligen fin!! hääärligt!! det har varit jobbigt att se röran ju!

Denna veckan har gått fort. Har mest varit hemma eller hos läkare. Algot har varit på dagis 5 timmar om dagen.. så är det nu när jag är arbetssökande. I onsdags var vi dock krassliga bägge två (dunderförkylda) så vi stannade hemma o gottade oss..  Var på arbetsförmedlingen i tisdags för andra gången.. på nåt informationsmöte. Jag vet inte hur länge det kommer bli att jag ska söka jobb, jag är utbränd och tänker just nu bara på PAUS!!
tar dagen som den kommer och försöker hitta ur sängen på morgonen och gärna ut på någon promenad. Imorrn.. eller om typ 6 timmar, ska jag o Algot till Skåne igen om tågen inte fastnat igen.. för 71 spänn på tradera fick jag biljett, tackar vi för då de kostade minst 250 på sj..