A lá Hanna

såg att det låg ett opublicerat inlägg som jag helt enkelt hade missat att posta.. måste vara ett år sen haha.. men men, kan ju alltid lägga ut det nu bara för lite bilder och mattips till er kanske ;)
tyckte det var jättekul att hitta på egna rätter ett tag och lagade mycket mat. Här var lite av resultaten.


hihi börjar enkelt men ack så gott:  KANELBULLAR/ VANILJBULLAR




KRASSE-SOPPA med hemmagjort vitlöksbröd


Delicatesspasta med bacon-svampsås och parmesan










tapas med couscous sallad



smörstekt romanesco, broccoli,svamp och basilikatomat, med hemmagjord tzatsiki och vitlöksbröd


fetaostfylld kyckling med ungsstekt potatis och hemmagjord kantarellsås


bulgursallad med kycklinggryta


kronärtskocks soppa :)


one, two..five

japp, Algot lär sig räkna på engelska haha.. han är rolig, min kott. Det är spännande var dag nu.. han är galen i att rimma, sjunga och hitta på egna texter. Tar även efter alla svåra ord han hör för att sedan upprepa dem väldigt ofta, låter väldigt lill-gammal när han ska förklara saker med avancerade ord. Han är lite som en tvättsvamp, bara suger till sig precis allt man säger och gör, så man får tänka extra noga när han är i närheten hihi. Hans minne e ju totalt oxå.. så mycket att han säger att den strömgrejen på spårvagnen är på fel håll jämfört med hans leksak.. seriöst, det är inget som ungår ungen!  han kanske blir kriminalare när han blir stor hehe.. Alltid kul att läsa om senare, det där om hur barnen varit under en viss tid och vad de lärt sig. Nu har jag inte skrivit på så länge dock, så fick blir ett sammanställande av många månader, men ändå. Han har blivit så stor, Algot. Han är smart och omtänksam. På dagis har han börjat "gå emellan" om någon bråkar och frågar var för sig hur de uppfattat situationen för att se hur de ska kunna lösa det.. kanske var allt ett missförstånd ju.. haha.. det var hans fröken som berättade detta för mig här om dagen.. tänk vad bra att han redan har det förståndet haha.. han påpekar väldigt ofta osså för alla som vill höra, att man inte slåss, puttas eller kallar varann fula saker. Alla är fina och bra som de är :) .. dessa stunder man hör honom prata så, då känns det verkligen som man är en bra förälder, för jag har den övertygelsen och älskar att Algot har den osså.






Nåväl, nu till något som faktiskt tynger mig mer och mer. Hans astma. Min stackars liten.. just nu känns det som att jag sitter och läser på astmasidor var kväll. astman blir värre. Han svarar inte på den långvariga medicinen längre och har anfall väldigt tätt. Visst, vi behöver inte åka till sjukhus lika ofta, men det är väldigt påfrestande att inte kunna hjälpa honom. Gör ju ont i mig. Han har börjat med att sova middag igen, ganska länge, för han orkar inte med dagen annars. Dessutom räcker den vanliga medicinen airomir högst för 10 min i taget. Idag har medicinen använts friskt här hemma. konstant. Algot somnade typ nyss, vid halv 2!!!! alldeles toppad av medicinen och förmodligen ganska påverkad av hostan och täpptheten i bröstet. Men det är inte lätt, att veta när man behöver sjukhushjälp. Det brukar vara ett bra tecken att han kräks eller inte äter, men det har inte varit fallet idag. Man blir så osäker. De proppar i honom 8 starka tabletter kortison och massa medicin när man kommer till sjukhuset. Det vill man ju inte heller utsätta honom för, om det går att lösa på annat sätt. Ibland är det svårt att vara förälder och vara tvungen att ta sådana beslut.. speciellt till någon som inte fullt ut kan förklara själv om han behöver hjälp eller det går bra..  Jag öppnade fönstret ikväll, då ställde han sig där och sa "mamma, det var skönt att andas när det är kallt"... och jag som hört överallt att kall luft, avgaser och torr luft faktiskt framkallar astma och därför hållt honom inne hela dagen.. vad ska man tro då? Just nu sitter jag med honom bredvid mig i sängen och lyssnar. Undrar om jag kommer kunna sova inatt. Imorrn ska jag ha tag på en astmaläkare och ny medicin. Vill att han ska kunna ha ett normalt liv med massa bus och skoj.




Älskar dig <3

Hej

här är jag igen! Det var ett tag sedan hehe.. Har hänt mycket, varit jul, ett nytt år har startat och jag har slutat på praktiken. ett fantastiskt halvår på många sätt och har gett mig så mycket erfarenhet. Det har dock inte varit helt lätt alla gånger såklart. Men jag brukar se det som att allting har sin tid och sin mening. I vilket fall som helst så kom jag in på en kurs som hålls i afrika i 8 veckor nu i vår. Tillslut valde jag dock ändå Algot. Han är mitt allt. Hur skulle vi klara oss utan varann så länge? Kanske mest jag som har problem med det efter varit borta så mycket nu under tiden jag jobbat i Lund, men han har blivit väldigt mammig nu och det märks att han håller i mig lite extra. I vilket fall som helst så tror jag ändå min utbildning blir bra. Nu gäller det bara i sista sekund att hitta något annat att läsa. Ett år kvar.. ska väl inte vara så svårt.. nu börjar man se framåt, åt ett jobb. Hoppas att jag kan få något kul i Göteborg när det är dags. Än så länge ska jag njuta av att vara. 

 

 


Sååå.. jag får väl ha någon slags snabb genomgång över allt som hänt sedan sist jag skrev, i november. Det var mycket att gå på stan med all mysiga julbelysningen under december. Både i Lund och i Göteborg. Julklappsshopping och jobb.. var på Algots lucia på dagis. Han vägrade såklart ta på sig tomtedräkten och satt i mitt knä hela tiden, men det hade ju inte varit han annars hihii..


julstaden Göteborg


















söte


i tomtedräkten vi köpt för lucian


o så här mycket fick vi på honom av dräkten när det var luciafirande på dagis dagen därpå hehe.. Håller bästa kompisen i handen annars hade han aldrig gått med i tåget över huvud taget




efter de sjungit o fikat så ville han ha på sig kläderna.. resten av dagen.. hmmm.. typiskt Algot

Julafton var vi här i Göteborg för första gången sedan vi flyttade upp 2004. Det var kul att få ha en egen gran som Algot kunde klä och njuta av. Han tyckte det var underbart, precis så som barn ska tycka om julen.

klä granen.. svart glitter o svarta o vita kulor såklart när jag får bestämma :)


 
adventsljusstaken                           Algots julgranskula gjord på dagis

börjar bli klar




 Mamma och pappa kom upp och firade med oss. Vi hade såklart stort julbord och massa presenter hihi.. det blev lugnt och väldigt mysigt. Algot tyckte dock tomten var konstig som inte sa "hohoho finns det några snälla barn" och hade mörkgrön tröja istället för röd. Inte ett dugg rädd för honom dock, det första han fråga när tomten kom innanför dörren "var har du dina renar?"




Godisbordet.. lösgodis på 4gott som jag sorterade o la i skålar.. blev bästa någonsin tror jag :) hihihi
massa chokladaskar bredvid såklart ;) fast de fick inte plats på bordet.. i mitten Algots pepparkakshus


många julklappar :)




dukat för julmiddag














tomten var rätt läskig.. hade inte rätt färg på kläderna heller tyckte Algot hihi... men han var snäll o fick därför en kram av Algot ändå :)


börjar med att öppna den största.. plukan var en hit!




mamma o pappa fick lampskärmar som jag hade gjort.. 2 st med olika motiv.. här provade vi dem på min nattlampa bara för att se hur det kommer se ut..







bästa julklappen var nog denna tyckte Algot.. han hade önskat sig en spårvagn o en buss o det fick han såklart hehe

Algot åkte sedan ner till skåne med sin mormor o morfar för att fira jul med en riktig röd tomte som sa rätt saker och sin kusin Tova o resten av familjen utom Ida som inte hade ledigt över jul :(...  jag åkte ner 2 dagar senare.



hjälper mormor o morfar i trädgården


hjälpa moffa att skotta




hemma hos mamms o papps




jag var barnvakt två dagar osså :) mysigt med bägge busungarna..

Nyår firades hos Lina och Jonas i Fjälkestad, liksom julafton, väldigt lugn och trevlig. Vi sköt raketer, drack och åt gott.




Lina o Jonas förbereder i köket


Håkan poserar ;)




Algot med gryymma Ed Hardy tröjan han fick av moster Lina i julklapp!


Tova tosan


eldar i öppna spisen :)


japp, han var lika road av fyrverkerierna som han ser ut hehehe.. han hade hörselkåpor osså, men det hjälpte inte..


hehe musik och sång blir det alltid hos Lina o Jonas såklart.. denna gång i form av guitarr hero :)

nyårsdagen åkte vi tillbaka till gbg.. det blev några dagar då vi inte gjorde så mycket, jag och Algot.
Vi shoppade, han var på dagis för att träffa lite vänner osv..
Någon vecka därpå var det dags att ta ut granen


alla barr bara trillade rätt av när man slog en gång på stackaren hehe


sönderklippt.. sådärja.. då kastas julen ut för denna gång


Algot fick pengar av mormor o morfar i julklapp att köpa ett "göörsnabbt tååg" för ingen av oss hade hittat det, men vi hittade istället en "ding ding ding" som Algot kallar en järnvagsövergång (den låter faktiskt när tåget kommer förbi vilket ju var superkul) och ett kit med hus och bro o massa väg mm på rean.. istället för 700 så kostade det 300.. Algot svävade på moln av lycka.. speciellt när jag byggde upp hela järnvägen tillsammans med allt han hade sedan innan.. blev en stor o rolig tågbana att leka med.. nu e det typ det enda han vill göra :)  


historian om läppen och rödbetor som färgämne i en glass.. ojoj, låt oss säga att han inte tålde det iaf..





o här slutar jag för denna gång.. mer kommer snart :)


(bildfrossa blev det såklart som vanligast när jag skriver hehe.. )