Skit!

precis när man fått för sig att börja blogga igen så pajjar modemet hemma.. tyvärr har inte gått att skriva som jag velat, men jag återkommer när nytt modem kommit på plats.  :) iaf är min sommarkurs snart klar.. hann inte färdigställa helt, men sitter i skolan idag och försöker fixa till det sista som komplettering.. Gick toppen på kritiken i fredags iaf.

snickeriet och modellbygge

skumt nog kom inlägget jag postade igårkväll 3 inlägg ner.. så om ni e nyfikna på lite god mat så scrolla ner ;)...

i vilket fall som helst så var idag första dagen vi skulle börja bygga modellen av friggeboden vi ritat under sommarkursen. Sena redan eftersom vi skulle varit klara med ritningarna egentligen i juni då den första delen av kursen var... men men, i vilket fall som helst så åkte jag buss idag första gången till skolan sedan typ i maj eller nåt.. vi var ute i god tid, jag och kotten. Var på dagis redan vid 8 och skulle inte vara på skolan förrän 9. tänkte vara lite flitig haha.. Men när vi kom till dagis var det helt mörkt och låst. Kunde minnas något om nåt mail för några månader sedan, när det skulle vara stängt för studiedag typ, kollade in på tavlan inne på dagiset där viktig info brukar stå och 15/8 var märkt som stängt.. oj oj! var ju tvungen att åka till skolan och prata med Erica och tänkte förklara för läraren och ta det därefter. Skrev ut alla ritningar och ner i snickeriverkstan. Där var ena lärarens dotter oxå, för de hade gjort precis samma miss med hennes fritids :).. inte bara jag som är tankspridd iaf, puh! kanske det finns någon uns av normal människa i mig oxå ändå. 

I vilket fall som helst så var det ok att ha Algot inne i verkstaden, vilket jag inte trott. Han var dock inte det minsta intresserad av att vara där bland alla högljudda maskiner och okänt folk. Han satte sig i sin vagn vid dörren och drog filten över sig och sa " jag vill hem" som svar till allt och alla som försökte muntra upp honom. Tillslut fick han en banan av Peter (läraren i verkstaden) och jag tog sedan med honom in till där jag stod, tog på honom hörselskydd och började bygga lite med överblivna träbitar som ligger i en låda där. Då tog tillslut leklusten och nyfikenheten över och han började bygga, limma, slipa, såga och allt möjligt med hjälp av den som fanns till hands hehe.. pratade med alla och var på superhumör. Åt lunch och fortsatte sedan ända till halv 4.. han var så duktig och var inte ett dugg i vägen, bara mysigt att ha honom hos sig. Han byggde en fin båt som han fick ta med sig hem. Jag hann få massor gjort. Kom hem och la oss på soffan som två slagna hjältar. Ikväll har jag lyckats vila lite och även hunnit med att träna. Känns skönt att få röra på fläsket lite.

 

 

 

   


han var så stolt över båten han byggde hihi.. han ringde mormor direkt efter skolan och berättade! :)

i tisdags byggde vi faktiskt en del av en friggebod i fullskala för att känna på hela byggprocessen. Skitkul faktiskt.. Jag jobbade med Sizar eftersom jag och Erica var de enda två som inte testat bygga såhär innan. kul att prata lite med Sizar och Oskar igen oxå, eftersom jag gick tre första åren med dem och Sizar dessutom fick barn ungefär samtidigt som jag. Har nog inte pratat med dem på typ 4 år alltså hehe..
här är iaf lite bilder från det bygget oxå 


Sizar, Oskar och Erica i full fart


väggen vi byggde. Den enda med fönster och lutning.. :)
så här långt kom vi på två dagar :)

inget nytt på fronten..

dagarna går så fort och jag har så mycket att göra med skolan. Tur man haft lång semester för nu e det verkligen fullt upp. Ibland längtar jag verkligen efter ett jobb och en struktur på vardagen. Det kan bli lite väl lite rutin på vardagen att vara hemma eller gå i skolan. Dessutom kan man aldrig slappna av för man känner man måste göra skolsaker hela tiden, även när man inte gör dem.. så kvällar och helger blir inte vila på samma sätt, man kan inte somna och sover för lite osv. Väldigt krävande. Jag mår inte bra just nu. Vill hitta mig själv igen, en bra vikt och gott självförtroende som för något år sedan. Träna mycket mer regelbundet och skärpa mig i det mesta. Jag ska försöka en dag i taget och få lite gjort varje dag. EN sak om dagen av de mål man sätter upp. Det kan ju inte vara så svårt!

En del i denna förändring tänkte jag skulle vara att ta upp bloggandet igen, efter ett långt uppehåll känner jag att det faktiskt gav mig en del att bara få spotta ut alla sina tankar i skrift.. typ som en dagbok fast man kan få lite uppmuntran och råd på köpet! jag gör en försök iaf.  Nu ska jag fortsätta med skolarbetet. Har tränat både idag och igår och det ska jag vara nöjd med just nu! possitiva tankar!
Hej
Det var ett tag sedan .. men blev lite sugen på att skriva igen..

Efter läkarbesöket från förra inlägget så fick Algot börja på nytt prova singulair men tillsammans med seretide och airomir denna gång dagligen. Efter någon vecka var han på akuten pga en förkylning, men efter det har han bara blivit bättre och bättre. För första gången i Algots liv kunde han faktiskt busa och springa en längre stund och bara bli anfådd.. jag har aldrig förr hört honom anfådd ens.. det var så man ville börja gråta av lycka. Innan har det alltid bara varit väs och pip och luften som tagit slut efter några minuter, men nu funkar medicinkombinationen äntligen ganska bra. Dessutom var vi på återbesök hos barnmedicin och typ femtielfte läkaren vi varit hos sedan Algots gick i pension. Har inte varit någon som helst reda på det där. Men hon vi fick hade han någon gång som liten bebis och jag har alltid velat ha henne igen men hon har varit för upptagen. Nåväl, denna underbara skickliga läkare tar ju allt på 200% allvar och Algot fick springa i korridorer och hon lyssnade på alla sätt och vis, kollade vikt och längdkurvor, beställde tid för lungröntgen, allergiprover och nåt svett-test som skulle se hur hans slem var (var invecklade grejor hehe) Hon sa att någon hade ju tagit för lätt på det och eftersom han mått dåligt sålänge hade de ju misslyckats totalt med honom. Så nu var det dags att ändra på det. Hon fixade ytterligare uppdateringar i medicineringen eftersom han egentligen ska klara sig utan Airomir, då det är en akutmedicin. Hon tog även upp hans utslag och ignorerade inte mig när jag sa att han verkar ha pollenallergi. Så nu har han även fått medicin för sina allergier efter typ 3 års tjatande på andra läkare som påstått att han är för liten för att utveckla allergi..
Jag var så nöjd och glad över att äntligen hitta en läkare som är professionell och brinner för det hon gör.. det är otroligt!! Han kommer förmodligen alltid ha kvar sin astma, men sålänge man kan hålla den i schack såhär så går det ju att leva med på ett vettigt sätt.. åh vad jag hoppats att den dagen skulle komma!svett-test på östra. Packade in algots arm i massa värmande grejor så han skulle svettas.. hehemin goa unge provar mina nya solisar
i påskas frågade jag algot om han ville klä ut sig till påskgubbe eller kanske kyckling, men mycket bestämt sa han att han skulle vara en höna.. så en höna fick det bli :) hehesååå, jag har varit sjuk.. eller vad man nu ska säga... det var en lång och utdragen vår av mest må dåligt.. både fysiskt och psykiskt.  I vilket fall som helst började det väl nån gång i januari med en feteförkylning, jag menar en sådan virus som gör en golvad i veckor.. ja typ.. jag låg deckad på soffa gång på gång för verkade få den om och om igen. Efter sex veckor tog jag mig till läkare och det var tydligen bara virus. Ögoninflammation, halsont, magont osv.. det blev april och maj.. jag låg på soffan eller kämpade mig till skolan. Algot var sjuk lite emellanåt för att göra det hela ännu lite stressigare. Jag hann med att klara skolan, vilket kändes helt galet eftersom jag var där kanske max 30%.. fick 5a och 4a på första två delarna av terminslånga kursen som handlade om sustainable buildings, solenergi, miljövänligt och passivhus. någonstans i april hade jag ont i magen och fick diagnosen inflammerad livmoder samtidigt som halsfluss, så fick jag tre olika penicillin och trodde jag skulle bli bra. Sedan började istället vad jag kom tro var en maginfluensa. tänkte jag skulle vara borta en dag eller två max, men fick ont i magen så åkte till gyn igen. det såg bra ut. Skulle söka på kirurgen om någon dag om det inte gick om sa de eftersom jag hade så ont.. två dagar till gick. jag gick på toa konstant så behöll ingenting jag stoppade i mig så slutade helt äta. Tillslut åkte jag till sahlgrenska. Kom in och de satte dropp och fick iväg mig till läkare. Hon tryckte på magen och jag bara skrek.. Morfin och vidare upp på avdelning i väntan på röntgen. Det var mycket som hände. Fick morfin hela tiden och hade så sjukt ont. Någon dag senare var det som värst och jag låg o kved med hög feber och vansinnig smärta.  Åt inget, bara dropp o ändå ville magen inte vara med. Visade sig via röntgen, gastroskopi mm att jag hade helt galet inflammerade tarmar, clostridier, som jag fått av att äta så mycket penicillin. Fick äta medicin i form av väldigt intensivt äggpulver och ligga kvar en vecka. Därefter bara äta soppa ytterligare två veckor ungefär. Låg mest hemma men hann med att slutföra ett projekt i skolan. Fick ett skumt återfall i form av en allergisk chock då jag fick utslag över hela kroppen och fick åka in akut igen.. har nu fått ändra matvanorna lite för magen är inte lika snäll som förr, men annars är jag åtminstonde frisk :).

 
dropp o morfin gör susen för humöret när man inte ätit på flera dagar ;)...


först delade jag rum med 3 andra, men när de fick provsvaren så flyttades jag till eget, med denna utsikten :)


 

 
allergichock.. akuten igen.. 
 

I vilket fall som helst så blev allt bättre tills juni började. Sommaren har varit fin och vi har haft tur med vädret. Har träffat många vänner och mycket familj. Hunnit med att vila upp mig och även hunnit läsa en sommarkurs. Det är så mycket att skriva som man vill komma ihåg så får ta det lite bitar i taget.