Ännu mer snö

under dagen har det snöat helt kolosalt mycket och nu ligger det ca 4 dm snö på vår balkong.. inte klokt alltså! har för tillfället uppehåll men förvånar mig inte om det sätter igång igen..gick knappt att se framför sig när man var ute. Dagen har iaf varit händelserik. Jag och kotten klädde på oss varmt och ut i snön.. promenerade ner till korsvägen och införskaffade nytt busskort. sedan bar det av till öppna förskolan och träffade där Sofie och Sam. Nu var det en vecka sedan Sam o Algot sågs, men de kände igen varann direkt och det blev skratt o prat direkt =).. det var sångstund som vanligt och efter det så gick vi och käkade lunchbuffé på caféet bredvid.. sedan bar det av till nordstan där vi shoppade loss på Guppi. de hade rea på de allra minsta kläderna så jag fyndade 3 body, jeans och två "dreggellappar" för 250 kr.. helt oki tyckte jag. Hittade inget mer men gick runt o kikade lite. Nu är Peo och tränar och Algot sover gott i sin säng. skönt med en stund för sig själv ibland! =)

Ja, se det snöar..

hmm.. började snöa igår och låg då redan lite. Men nu har det nog snöat hela natten och här är ju fullkomligt snökaos. NU! liksom.. nu har jag fått mitt vad gäller snö, förra veckan. snart april för tusan. nu ska vi ha vår!! ge mig sol  och värme!!

  

på snowboard

En perfekt skidsemester för mig är, massa snö, solsken, 3-5 minusgrader, att kunna glida över nypistad backe med ett lager nysnö. Kunna stå och bara vicka lite på brädan och fullkomligt flyga fram över snön eftersom man inte är rädd, för man kan ju åka. Det är att sitta i liften och känna hur solen bränner i ansiktet och ha härliga personer att köra nerför backarna med. Att stanna och ta en varm choklad och titta ut över fjället. Tyvärr inträffar ofta inte allt det här på en veckas semester.. men denna gången, så gjorde det de!!! denna resan kunde helt enkelt inte varit bättre. Det var som att komma från barmark upp till ett underbart vinterlandskap. Mamma och pappa har varit enorm hjälp o passat Algot och även alla andra som var med. Vi turades om att passa kotten förmiddag eller eftermiddag så att alla skulle få köra nårra timmar var dag iaf. Algot sov ute i vagnen mesta av tiden. Tova var tillräckligt stor att åka lite skidor själv och hon hade så skoj. Jag, Peo, Lina och Ida körde klart snowboard och så resten skidor. Vi var 12 pers i en stuga. En härlig stuga ca 20 meter från lift med bastu och annat lyx. Med på resan var jag, Peo, Ida, Lina, mamma, pappa som åkt många ggr förr och så Carlos, Tova, Leif, Alma och Alice som var nybörjare o så Algot som van vagnåkare  =).. På torsdagen var vi även iväg på scotersafarie vilket var helt underbart kul. Kvällarna spenderades inne i värmen med skip boo eller lite tv-tittande. Sedan somnade man helt slut. På påskafton åt vi klart påskmat och sen hade vi pulkatävling i backen. fast vi hade bara en pulka så fick bli plastpåsar.. men skoj var det! igår hann vi med ett par åk innan vi lämnade in skidorna och begav oss hemåt vid middag. Var inte hemma förrän sent igårkväll..men åh vilken lyckad vecka!

Och så måste jag lägga till att denna vecka har Algot ställt om sovmönstret lite och somnat 18.30 och sovit till 6.30..med bara 1-2 matpauser, vilket är strålande utveckling för honom.. dessutom har han lärt sig att äta. Han älskar gröt med blåbärspuré, vilket dessvärre inte hans kläder gör. Annat vi gett honom nu går oxå hur bra som helst. duktiga killen är han! lite mer i utveckling så har han nu börjat sträcka händerna för att han vill att vi ska ta honom och han promenerar bra i sin gåstol. Han har fortfarande kvar sin ovana att somna i de skummaste possitioner och har tyvärr inte blivit av med sina utslag.. vad ska man ta sig till!!

osså helt ointressant info, men äntligen blev det dags för min första alkoholbaserade dryck på 1,5 år..o de var inte ett dugg gott =) haha..

                  

skallebank

Inatt var Algot mr gnällspik. Han fick inte ro och skrek efter mat varannan timme. Jag var helt vimmelkantig och staplade upp på klumpiga ben. Snubblade över allt ivägen och vart på allmänt kasst humör tillslut. Så väckte han mig sedan för dagen, pigg och glad, klockan 6.30... jag var inte lika pigg och heller inte lika glad. Värsta migränanfallet på väldigt länge och jag var totalt utslagen. Låg i sängen och tyckte synd om mig själv. Tog Algot, la honom bredvid mig och satte gymmet över honom så han kunde leka mest jag sov vidare. Han brukar kunna roa sig bra så, men idag var han sur och tvär och inget var riktigt bra. Han var hungrig, men ville knappt äta..trött men ville inte sova och kunde heller inte bajsa för han var så hård i magen. Så därför var det ingen rolig dag att vara varken Algot eller Hanna. Har sprungit som en jojo. Skulle egentligen till Sofie för en långpromenad, men eftersom jag hade sån huvudvärk så fick jag hoppa över.

Hade lite katrinplommon så jag ställde till oreda över hela köket när jag försökte göra lite puré åt kotten så han kunde bli lite lösare i magen.. så lyckas jag tillslut och ger honom det efter morotspurén.. samma reaktion som vanligt.. han spottar och fräser åt alla håll och när han väl råkar svälja lite så klöks han gång på gång på gång.. det där med mat är inget för honom! Förstår plötsligt Elins frustration över att Asta inte ville äta... vad gör man? testade även banan lite senare i eftermiddags eftersom, DET gillar väl alla barn!?...inte Algot inte.. han hade banan överallt utom i magen! antar att det kommer när det kommer, att de äter när de vill det.. spelar ju egentligen ingen roll när de är såhär små, bara han inte blir som sin kusin..som 4,5 år gammal fortfarande knappt vill äta alls. Hon tycker inte om mat överhuvutaget och man får tvinga i henne ibland.

Jag bytte oxå till sittvagn idag eftersom Algot inte längre gillar att ligga i vagnen och väldigt sällan sover där. Tog en himla tid att få dit åkpåsen och fixa till så att spännet gick genom och så att suffletten kom på.. men det blev bra. Lite stolt att jag klarade det själv. I vanliga fall hade jag nog överlåtit det till Peo.  Så gick vi till affären för att testa den och då ville klart Algot ligga och somnade direkt! haha. typiskt.. så kan det gå. Köpte lite goa grönsaker och när jag kom hem så gjorde jag lax med massa grönsaker i ugnen och slängde även in lite delikatesspotatisar. Det blev sketgott! städade upp lite oxå när jag ändå var i farten. nu ska jag slänga mig på soffan och hoppas på att den dumma huvudvärken vill försvinna

Igen!

Idag kom Sofie o Sam och hämtade mig o kottis kl 9.. Så bar det av till Ullared, igen! haha.. var inte alls längesen jag var där. Men eftersom Sofie o Marcus har fått låna bil 3 veckor nu så får de ju passa på att köra ärende och annat skoj.. och jag är ju inte den som tackar nej till lite shopping! haha.. så i vilket fall som helst hade vi bägge småkillarna i samma vagn eftersom inte bägge vagnar skulle få plats på vägen hem sen =) hihi.. så blev Algots vi hade med oss eftersom den e lite större. Där satt de bra o busade me varann.. de satt i bärselen me lite så att den ena kunde vila lite o så.. köpte iaf en hel del även denna gång. träningsbyxor, ett underställ, sport bh, trosor, strumpor och mössa till mig och så en tröja, slips, boxer o strumpor till peo.. byxor, overall, mössa, nappar, nappflaska, och andra små saker till Algot och sen lite presenter köpte jag till folk som fyller år i maj.. vi har så himla många så bäst att börja i god tid. jaja.. vi åkte iaf hem redan vid 3 igen. Det var en alldeles lagom dag där. inte för lång och inte för kort. Man blir ju rätt trött efter ett tag. Dessutom fick inte småttingarna riktigt ro eftersom det var så mycket att titta på. Algot åt knappt ingenting och sov bara jättelite... därför somnade både Sam o Algot nerklämda vid sidan om varann i vagnen på vägen ut =).. de sov hela vägen hem och inte ett klagomål. när vi kom hem var dock Algot superhungrig. Nu ska jag ta o göra lite käk, sen ligga på soffan hela kvällen =)

Helgen

I lördags så var det babysim igen. Denna gången, kryss i taket, så kom vi ihåg kameran! hihi.. så vi passade på att spela in lite och ta foton på både mig och Peo med kottis. O Carro, jag är med i fina mössan =).. Får be någon annan ta på oss alla tre nästa gång, för de kan ju me va skoj att ha =).. Peo tycker det e så roligt att bada med kottis så jag glider mest med i vattnet o skrattar åt dem för att de är så söta =).. lördag eftermiddag så låg vi mest hemma på soffan. Peo var förkyld och jag var trött. tittade på lite film o så..

   

igår så jobbade jag på hemtjänsten. Det var en hård dag. Upp tiiidigt på morgonen, 5.30.. och iväg. Regnet öste ner och jag plaskade runt i mina, för dagen helt värdelösa skor. De läckte på alla sätt och vis. Det var nog mer vatten i skorna än untanför tillslut. I vilket fall som helst så skyndade man mellan de äldre och stannade gärna en stund extra för att slippa ut igen. Vi gick två tillsammans nästan hela dagen eftersom det var lite tyngre lyft och sånt. Inget jag är van vid precis, eftersom där jag vanligtvis jobbar, nästan bara var piggare äldre. jaja.. jag fick iaf sluta kl 3. Då var mina ben totalt slutkörda efter att gått upp och ner för berget precis hela dagen. det var bra konditionsövning.. dessvärre har jag ingen! Men det gick väldigt bra och även om jag saknade kotten (första hela dagen utan honom), så kändes det skönt att få komma ut och göra lite på egen hand. Peo och Algot hade det gått hyfsat bra för. Peo är duktig och tar bra hand om Algot, men det märks att de inte är helt vana vid varann. Algot hade sovit max en halvtimma på hela dagen och ätit konstigt.. När jag kom hem slukade han 210ml och sov sedan i 4 timmar =) haha..Peo somnade oxå direkt och sov en bra stund. så kan det gå. bra att de får lite tid ensamma tillsammans ibland så de lär känna varann iaf...kan nog vara väldigt nyttigt att vara pappaledig.

   

Bara så ni vet..

...så är här städat överallt, inget finns ens att plocka upp, Algot  sover gott och det finns absolut nada att göra. Man letar efter något att knapra på, går i alla skåp och håller på att bli tokig av tristess. Kan man inte hitta på något? jag har redan varit iväg och lunchat med Anna och Emmi, vilket var väldigt trevligt, men när jag väl är uppe i varv så blir jag rastlös så galet fort! och har inget planerat ikväll heller. jag vill ha nåt att gööööra, NU!

Lite extra i fickan skadar inte

Igår kväll knackade systa min på dörren vid 21.00. Hon och en spansk kompis skulle spendera natten här, då de ska utnyttja tillfället att han landade här igår, med att utforska stan lite.. eller åtminstonde skärgården. Så detta betydde att så fort Algot vaknade för att äta så flög Ida in till honom och skulle ge mat. Tror ni att hon kunde låta honom va? Nejdå, o lilleman fattar fort att det inte handlar om vanliga rutiner och börjat skratta o prata. Så säger vi åt henne att gå ut därifrån så han kan sova. Då hör man tjut och prat inne ifrån sängen när han är i full gång. Så jaja.. vi gav honom till Ida. De fick leka med honom och självklart sedan oxå somna honom på nytt.. Har man gett sig in i leken, får man leken tåla =).. Jag och Peo gick o la oss och märkte inte mer.

Imorse när Algot vaknade så var Ida redan uppe (helt otroligt), o kan ni fatta vilken lyx. Hon var inne och tog honom direkt och jag uttnyttjar självklart tillfället att sova vidare. Vaknade av att de sa att de skulle gå och sa hejdå. Då fick jag asa mig upp. Algot var trött så honom somnade jag. De hade lekt med honom i 2 timmar. Vilken skulle inte vara trött av det? 

en kvinna ringde imorse och presenterade sig som någon på hemtjänsten. Hon behövde hjälp på söndag för de hade så många sjuka o hade fått mitt nummer från där jag jobbade i somras... Jaha, tänkte jag.. kan man få lite extra pengar ju och komma hemifrån själv lite!  Så jag sa ja. Jag har ingen aning om vart jag ska. Mitt i stan iaf, nån gatadress fick jag och en vag beskrivning. Jag får ge mig iväg tidigt på söndag så jag hinner i tid. haha..

nu ska jag snart luncha med Anna och möjligen Emmi, på skolan. Får ta o göra mig klar!


fin, fin e min symaskin

idag gick vi upp ganska tidigt jag och kottis. Jag bestämde mig för att sy en filt som han kan ha och ligga på eftersom man inte längre kan ha honom på något högt..han rullar ju som en galning åt alla håll nu! så iaf, när man väl tar tag i att sy så tar man sig alltid vatten över huvudet. Jag bestämde att det skulle vara roligt att sy det hela som en hund!! jaja, jag var färdig runt 20.00 nu ikväll så tog ett antal timmar att få ihop det. Men så har jag ju gått ifrån för att mata och somna kotten oxå en hel del. Dock var han som en ängel hela dagen. Han har lekt med sitt gym och skrattat, pratat och sjungit.. snurrat över vardagsrummet tills han märker att han inte längre har filt under sig och tycker det blir lite hårt. Då måsta han stanna o skälla lite på mig. eller om han hamnat på mage och det tar stopp så han inte kan vända sig igen haha. men men.. gav honom potatispuré för tredje dagen i rad.. nu har jag konstaterat, han avskyr den!! får testa med en ny smak imorrn =).. spännande tycker han ju att det är, så synd att han inte gillar. Han som älskade glassen så =)

image145

såhär blev det. Allt är sytt av tre filtar (inkl. ögon, näsa och öron) och så ett täcke + saccokulor som fyllning. fläckarna på vovven är extra stoppade så de blir lite som kuddar och tassar, huvud och svans är saccokulor i så de får lite stabilare form. =).. roligt för honom att känna på oxå ju. Så kan man ta av huvudet (kardborreband) och ta ur fyllningen från upphöjningarna, så blir det som en filt att ha kanske i vagnen eller annat praktiskt =)

Ikea

Idag kom Sofie o Sam o hämtade oss vid 11. De har lånat Marcus föräldrars bil i nårra veckor så nu passar de på att göra ärenden. Idag skulle hon köpa bord på Ikea så jag o kotten följde med för att ha lite att göra. Köpte en liten back på hjul att ha leksaker i och så lite plastskedar till kotten. Vi var ute på backaplan och letade lite inredning oxå, något att pryda bordet med. hihi.. kom hem igen vid 3. satt vid datorn och gjorde sedan mat. Gav Algot smakprov idag oxå men han klöktes gång på gång på gång, av bara en halv tesked.. så vi gav honom inte mer. Han tyckte det var vidrigt.. Får prova om det är bättre imorrn.

Filmen

Ikväll satte sig Peo och redigerade inspelningen av när Algot åt. Enjoy! =)




Smakar lite..hmm.. illa!

Idag, tisdag, var det öppen förskola igen. Massa bebisar som var där idag. Algot busade och hade sig. Var inte riktigt klok. Han är ju så hårdhänt, så man måste vara med så han inte drar nån annan i hår, näsa, öron, mun, vad som helst! sjöng oxå och Algot kände bara igen imse vimse spindel.. och på den låter tog han i från tårna o vrålade med så gott han kunde mest mamma sitter bakom och småler =). Fikade iaf efter som vanligt, men blev inte lika länge idag. Var hemma redan vid 3.
 
Gjorde disken lite smått och när Peo kom hem fixade vi mat. Då passade vi på att äntligen, efter att inte blivit färdiga till det senaste veckan, ge Algot första smakportionen, bestående av en tesked potatispuré. Han var på strålande humör som kanske var ganska tur i det här exprimentet. helt vild så man kan knappt få fram maten till munnen..han vill absolut ta den själv och smaka så vi får hålla händerna lite.. SÅ.. in med lite lite i munnen och Algot tittar på oss som att han tycker vi är helknas och undrar varför han får sådan uppmärksamhet... sen går det upp för honom att det finns nåt konstigt i munnen. Han grimaserar lite smått till en början och skakar lite ogillande med handen fast han tycker det e ganska skoj. Upptagen av att snacka så vi tror ju nästan han gillar det.. .. börjar spotta ut det lite och in med det igen.. efter ytterligare några sekunder börjar han skratta =)... nästa pyttetugga så kommer det..det härliga "frynet" då han drar upp näsan och munnen och visar att "det här gillar jag inte!" så sväljer han ganska fort och sen klöks han..jag o Peo kämpar för att inte vika oss av skratt. Hela händelsen är klart filmad så man kan spara och visa för Algot när han blir stor! =) ..
 (dock så är det inte helt sant att det var absolut första smaken av någon fast föda, för igår när vi var hos PM o Milla, så satt han i knät på mig när jag åt glass. o jag tappade lite på handen som han lyckades få tag i precis då.. Han började smacka som en galning och gapa efter mer, för det var gott det!!. undrar om man förstör allt det dära med mat nu.. kanske bara glass som funkar =) haha.. )

ikväll var sedan Peo o tränade och jag tänkte passa på att plocka upp lite. slutade med att jag bytte vatten i akvariet, städade toan lite extra, rengjorde spis, bakom spisen, ugnen, frostade av frysen, diskade allt och skrubbade kaklet och hela diskbänken. Peo gjorde rent micron och hjälpte lite med det andra, när han kom hem.. bara fläkten kvar nu.. fy vad gött det kändes da! allt gjort på en kväll =)

Utflykt

PM hämtade oss på Backa vid 3 idag. Peo flexade lite så det inte skulle bli för sent. Så åkte vi med till Gråbo där PM och Camilla bor i en jättesöt liten villa. Tar ungefär 30 min dit. Så fick Algot då äntligen träffa sin blivande poolare Leo. Vilken sötnos! lite babygos blev det ju allt. Sån skillnad att hålla en så pass ny bebis i jämförelse med Algot som ju man tänker är väldigt liten fortfarande. Man får lite perspektiv på hur mycket de förändras.. och då är ändå Leo ovanligt stor för att vara så pass ny hihi.. De blev jätteglada för presenterna de fick av oss, en jättemjuk filt, "´Busunge" mössa från lundmyr, en dinglis snuttefilt, en scarf och en bitring. Vi käkade iaf potatisgratäng och fläskfilé och fikade sedan glass. Hur gott som helst. O vilken trevlig kväll. massa massa bebisprat och bus med Kotten och gos med Leo. Sen skjutsade PM oss hem igen vid 7. De bor nästan grannar med en annan av deras jobbarkompisar, så han visade huset som de precis byggt. Jocke var ute när vi kom så vi fick hänga med in och kolla. Åh vad där var fint! beige och vitt och härligt stort kök. Två våningar. De har byggt för ca 4 miljoner och började slutet av 2006. nu är det bara typ en toa kvar att göra, och förra veckan sa hon att hon ville skiljas och de ska flytta... ja, livet är oberäkneligt! I vilket fall som helst så busade hon och sonen med Algot mest vi gick runt och kollade. Sedan åkte vi iaf hem och slängde oss framför TVn.. rolig dag idag!

image141

   

Barfota utan strumpor och skor...

Algot sov i sin säng hela natten!! det hör inte till vanligheterna. Jag tror dock det beror på att jag är bortskämd och inte han. Känns mycket lättare att ha honom bredvid sig så man bara kan skjutsa in nappen när det låter =). Eller att man hela tiden kan höra att han andas. Sen han hade RS har jag varit så orolig att han inte kan få luft så jag har helt enkelt knappt vågat lägga honom från mig. Men Algot sov iaf som en prins i sin säng, och jag sov gott, jag oxå som tur var. När Peo gick så vaknade Algot och då tog jag ner honom till mig iaf. Vi låg o pratade en stund och sedan slocknade vi bägge igen. En härlig morgon var det. Solen skiner idag oxå. Vilken känsla jag fick...det går mot vår och sommar!! mot ljus, värme och semestertider...mot grönt gräs, utslagna blommor och träd, forsande bäckar och utecafé. Ja, jag älskar sommar!  Att få gå utan jacka, mössa och vantar.. bli lite solbränd, ligga på stranden och götta sig. Har redan planerat att vi ska göra picknickkorg och sitta i slottskogen, mest Algot kan krypa kring i gräset och leta insekter hihi.. titta på djuren i slottsskogens zoo, äta glass på liseberg och kanske åka iväg på en liten resa, antingen i sverige eller utomlands. Jag njuter av nuet oxå, det nykomna fina vädret och att jag slipper asa mig upp till jobb/skola var morgon, men idag längtar jag till sommaren!



image140






























Familjefunderingar

Idag vaknade jag lite mer utvilad. Har inte alls ont i magen idag och den verkar vara i normaltillstånd. Får nog ta det lugnt med maten nån dag till så man inte får återfall, men annars är jag pigg och tänkte städa lite.. Algot somnade kl 19.00 igårkväll, så jag o Peo fick massa tid för varann. Jag hade blivit bättre redan igårkväll och kunde äta en pytteportion som jag fick behålla. Så vi tittade på film och spelade lite GH.. Det blev en riktigt trevlig kväll för mig o Peo. Skönt att slippa vara mamma o pappa en stund ju.

Tiden för sig själv existerar väldigt sällan nu mer. Visst, visst.. det vet man ju när man ger sig in i att bli förälder, och man accepterar ju det när man väljer att skaffa barn. men man måste ju få tycka det är jobbigt ibland, att man har så lite tid för sig själv och för mig o Peo som par, inte föräldrar. Ingen är ju perfekt, varken barn eller förälder. Det går alltså inte alltid som på räls  i vår lilla familj.  Vissa nätter när man går upp som en zombie och måste göra mat för vällingen tagit slut i kylen, Algot skriker som en galning och man själv har extra ont i huvudet... sådana nätter vill man bara sjunka under jorden. Man orkar bara inte.. medans andra så funkar allt bara, rutinerna håller och Algot sover gott, vaknar med ett leende och själv är man på strålande humör. Det finns dagar då Algot klagar hela tiden för inget passar och dagar då han skrattar åt allt och nöjer sig med att leka själv i gymmet så man hinner med massa själv. Algot är en lilleman med friskt humör. Det svänger väldigt. Jag anar vem han fått det av. Kul är det ändå att man verkligen ser en personlighet även på en så liten. Han är väldigt tydlig med vad han vill. Dessutom är han väldigt väldigt pratglad, på sin vakna tid är han inte tyst många minuter alltså och han älskar att sjunga.

Jag och Peo njuter av att vara föräldrar till en så härlig grabb, även när han är arg, så kan vi skratta åt hans humör och att han är så bestämd. Vi kan bråka om vem som ska gå upp för att ge honom mat kl 5 på lördagsmorgonen och vi kan ryka ihop för småsaker när vi är trötta.. men på det hela taget så är det väl helt normalt? jag skulle iaf bli helt galen om jag inte fick "bråka" ibland när jag är på dåligt humör, få skälla lite för att sedan försonas i en jättemysig kram eller att bara få vara sur en stund och kunna se tillbaka på det sen och skratta åt att jag är så töntig som ens brytt mig.
Därför, måste jag ändå säga..jag är så himla glad för Peo och för Algot även dagar då allt e skit. Vi har det faktiskt  riktigt bra och jag är alldeles förträffligt nöjd med det jag har. Jag skulle inte vilja byta med någon i världen, för min lilla, inte alltid helt perfekta familj, är det allra bästa jag har! =)

  
image138

God morgon toalett

Ungefär som ett ruttet ägg mår jag nu. I natt har jag knappt sovit alls. Sprungit på toa konstant. Är totalt förstörd i magen och har haft kramper hela natten. Nu är det lite bättre eftersom jag varken har vätska eller mat kvar överhuvetaget. Peo står o gör en vätskeersättning av salt, socker och kokt vatten som jag ska se hur länge jag kan behålla. Fy fan för detta! om det inte bättras på idag så får vi väl ta o sätta oss ett par timmar på akuten och njuta av Svenska sjukvården imorrn. Precis vad man vill lägga sin helg på!  jaja, egentligen är jag glad så länge inte Algot blir smittad, om det nu är något smittsamt. Inget babysim idag heller alltså.. och vi som skulle hälsa på PM och Camilla för att se lilleman som nu är en hel vecka gammal oxå.. det får bli en annan dag. AAJJ, min mage.. dags att lägga sig igen! se om man får sova 10 min innan det är dags för nästa toabesök.