En vecka med Algot

Har varit en vecka mest hemma.  busat med algot, matat och nattat och tröstat. han har kommit in i en tjurperiod då han har varit gnällig mest hela tiden. han har liksom lagt om sina rutiner totalt. Från att ha ätit varannan timme ca 100ml gick han plötsligt över till att äta var 4e och då 130-150 istället. Detta medför att han sover bättre på natten och det är ju ett plus iaf. Dessutom har han börjat dregla, vilket han inte gjort innan ..och han biter konstant på sina händer som han hittade för nårra veckor sedan, vilket medför att han är dyngsur på händerna hela tiden . detta är nog det roligaste man kan göra enligt honom =) han ligger o tittar på dem och på fötterna och så skrattar han.. han har fått en bitleksak som han sitter och gnager på men den räcker inte alltid till för att göra honom nöjd. dessutom har han även börjat asa sig fram på ryggen mer så han förflyttar sig i cirklar eller framåt med hjälp av sina ben, armar o rumpa... vi hittar honom inte där vi lagt honom längre :) ..
magen hatar han fortfarande att ligga på.. han tycker det är det värsta som kan hända när vi lägger honom så. Han börjar klaga som om det gällde livet och kräker för att han blir så stressad och så geggar han klart in hela ansiktet i det så att man måste ta upp honom igen...försår inte hur vi ska kunna få honom att tycka det är ok.. vi har testat att prata o busa med honom när han ligger så men han kämpar frenetiskt tills han slår runt o lägger sig på sidan istället.. hans favorit ställning!  ryggen är inte kul sålänge man inte har en kudde så man kan kolla på allt runt i kring sig. dessutom så har han istället för att lyfta huvudet helt börjat lyftta fötterna hur högt som helst samtidigt, vilket leder till att huvudet åker ner i filten och han blir arg för det :). 

 Han är även vaken längre på dagarna vilket ju är roligt så länge han är på gott humör. men när han har klagat konstant i nån timma så får man ont i öronen ! Han ska ha mamma eller pappa som bär på honom hela tiden. man får absolut inte lämna honom, och detta gäller även när han sover.. han klagar i sömne. Alltså har mycket av tiden nu gått åt att ta hand om honom. Det är roligt när de små utvecklas, men det medför en hel del jobb för dem själva och därför även för oss föräldrar.

I vagnen kan man dock alltid ha honom lugn så långa promenader har det blivit trots ösregn och storm. Man måste ju helt enkelt trotsa vädret om man någonsin ska kunna ut och gå i denna stad. Vi har även köpt badbyxor till Algot och jag har skaffat mig en utomordentligt bra bikini till babysimmet. Det är vanliga byxor, men en topp som är som ett linne, vilket passade mig utmärkt då jag kan dölja lite av alla fina ränder och extra hud jag fått under graviditeten.

Jaja, imorrn ska jag iaf städa lite och pyssla. I helgen får vi besök =)


Promenad och MVC

I onsdags så klädde jag mig varmt och gick ut i blåsten. Promenerade ner till stan och letade bikini eftersom vi ska gå på babysim om ett par veckor. Jag hittade klart ingen. Jag som hade stora bröst innan har självklart ännu större nu när man ammar. och det fanns helt enkelt ingen bikini som passade. Om man hittade rätt kupa, så var de så stora i omkrets att man kunde ta den ett halvt varv extra runt sig =)..(bara Panos emporio som har så stora så inte i många affärer och är ju fel säsong oxå) så frustrerad gick jag istället och tittade på saker till Algot. Jag gick över bron till backaplan och fortsatte där. Hittade tillslut en jättefin mobil till vagnen. Det blev med tummen på för jag tycker han är så oerhört söt  hihi.. sedan hittade jag även ett par fina badbyxor till Algot men de köper jag nästa omgång för jag ville höra vad Peo tyckte först :)... det blev iaf att vi var ute och gick i 2,5 timmar... förfriskande, men oj vad trött man var!

igår regnade det konstant så fick bli att vara inne. Jag gjorde en pastagratäng tills Peo kom hem och den blev så himla god så den får man göra fler ggr. Trodde inte det skulle bli så bra för, let´s face it jag är en usel kock! =).. men men träning ger färdighet heter det ju =).. 
 
idag var jag då äntligen på efterkontroll på MVC. Skulle ju varit där redan 19e dec, men åkte ju till skåne istället. Iaf så var allt toppen. jättefint läkt så det var ju skönt! tog oxå cellprovet som man tar första gången när man e  23.. var tur att man kunde göra det i samband med att de ändå skulle göra undersökning annars hade man fått asa sig till en helt ny barnmorska och ställe för att det göra det testet om typ 2 veckor. Fick kallelsen igår av de andra så var bra tajming. =)

åkte hem och somnade på soffan tills för en timma sen. så nu ska jag göra mat till Peo och sen blir det fredagsmys. vad härligt!

Nyår, nu är det 2008

nyårsafton kom och Algot blev utskriven från sjukhuset. Jag var glad över att vara hemma igen.. skönt att få röra sig som man vill och kunna hjälpas åt med Algot även på natten...

När vi vaknade var det direkt fullt upp... Ida och Carlos åkte och handlade mest vi städade. massor att göra. var ju tänkt att jag skulle gjort allt när jag var hemma hela veckan själv.. men men.. allt blir inte som man tänkt sig. På eftermiddagen kom Lina, Leif och Tova så de lämnade av Tova och stack o hjälpte de andra två att handla färdigt och få hem allt. Sedan hjälptes vi alla åt att duka, laga mat och städa det sista. Vid sju var vi klara och Fredrik, Åsa, Alex, Signe och Daniel kom. Vi åt gott och pratade i massor. det var en trevlig och hyfsat lugn kväll i goda vänners sällskap. vid tolv stod vi ute på terassen och såg ut över stan när alla härliga raketer lyste upp den klara himlen. helt fantastiskt att stå så högt. det var det häftigaste jag varit med om på mycket länge!! vilken start på det nya året!!!

det blev många som skulle sova över .. Ida o Carlos, Lina, Tova och Leif...det var mysigt att fira nyår tillsammans med sina systrar.. det var många år sedan sist. På morgonen satt vi alla o åt frukost o tittade på en film Tova valt =).. hon lekte dock med Algot istället haha!

iaf har det varit en bra start på det nya året förutom att Algot varit sjuk och man inte kunnat vara ute o promenera. vi har mest suttit inne och busat.. helgen som var nu så kollade vi på film efter film.. måste ju komma ikapp lite. jaja vi får se vad som bjuds på under detta år.. hoppas på lite mer trevliga saker än tråkiga.. men tiden får utvisa. Jag ska iaf vara glad så mycket jag kan och vara glad för att jag är jag! =)

             


RS-positiv är negativt

Annandagen åkte vi till Göteborg igen. Onsdagkväll och vi slängde oss i soffan direkt när vi kom hem. En sjuk Algot som nu hade börjat spy upp all mat och fått feber, somnade direkt.. det gjorde inte vi.. vi ringde barnakuten, som stängt av sin telefon för de hade för många som ringde!!!! :(.. ringde vanliga akuten som sa att det var en vanlig förkylning han hade när vi beskrev symptomen och att de skulle ge honom en alvedon och skicka hem oss igen om vi kom in, så vi skulle vänta till dagen efter då vi hade BVC tid.

Så jaja, skräckslagna (och korkade?) satt vi hemma hela natten och turades om att sova. ingen alvedon till liten hade vi heller..gick till bvc 10.30.. hon vägde o tittade på honom. sa att en läkare behövde kolla på honom, "åk till akuten NU!!!" fast hon ringde o kollade med barnkliniken i samma hus först så vi kunde slippa sitta o vänta på akuten flera timmar.. och vi hade tur för att de hade fått återbud kl 11.. så vi sprang dit och fick komma in direkt.. läkaren lyssnade på honom och tyckte det var oerhört konstigt att Algot fortfarande var på bra humör och pratade på när han knappt kunde andas och inte fått i sig mat på många timmar. De gav honom syrgas, adrenalin och lite annat mest någon annan ringde ambulans.de tog oss på nolltid till Drottning Silvias barnsjukhus ute på östra. Vi kom in och de var så många runt liten att man nästan fick panik. Så tog det nårra minuter innan någon tittade på något test och sa "RS possitiv".. mitt hjärta slog nårra extra slag och tittade något panikslagen på peo som inte heller tog nyheten med ro. jag hade bara hört att RS gjorde det svårt för små barn att andas och att de var farligt o man skulle söka hjälp direkt.. Jaja, en läkare gick fram till oss tillslut och föräkrade oss om att det här skulle gå bra och att han skulle läggas in.. blir kvar ett tag sa hon.. kom upp på avdelningen och han fick sond för att få hjälp att äta. Jag tyckte det var hemskt. de hade dessutom så mycket att göra att jag fick hjälpa sköterskan hålla kottens huvud mest hon satte i sonden. jag tittade bort. stackars min älskling..därefter skulle han dessutom ha två slangar till i näsan för syrgasen.. detta var han inte alls med på!! o det förstår jag.. nu var han totalt förbannad på oss! det tog ett bra tag att lugna honom..
 
hade komiskt nog blivit inskriven på den avdelning jag för två år sedan ritat om.. som ett projekt i "arbetets rum" som en del av vår klass fått i uppgift att göra...blev tilldelade olika sjukhus och vårdcentraler och man fick vara där ganska mycket för att förstå deras arbete o kunna göra bästa lösning.. kände iaf igen många av sköterskorna och diskuterade även projektet med en av dem. De hade börjat så smått att bygga om nu, men inte alls kommit långt. Kom då ihåg hur jag tittat in på RS-patienterna och tyckt synd om föräldrarna o de små bebisarna som har det så jobbigt.. inte tänkte man att man själv skulle befinna sig där nästan exakt 2 år senare...

iaf så blev han sämre o sämre fram till fredagkvällen och då började det vända lite smått. han slapp syrgasen och när vi tog ut slangen så smilade han med hela ansiktet för att visa sin lättnad över detta =).. vi delade rum med tre andra barn och deras föräldrar så det var mycket ljud kan man lungt säga. alla hade RS och vi föräldrar fick inte lämna rummet och gå till sällskapsrummet eller i korridorerna överhuvudtaget. sköterskorna fick fixa allt till oss.. vi kunde dock gå rakt ut från avdelningen och ner. Det var skönt eftersom det var mitt i julhelgen och ingenting serverades på sjukhus till lunchen.. bara mackor till frukost o kvällsmat som de kom med.. det andra fick man fixa själv.  iaf så var det ju jag som fick stanna över natten och på dagen när peo jobbade. sen var det helg och peo kunde vara med oss på dagarna. Som tur är får bägge vara där så mycket man vill... lördag till söndag stannade sedan han för jag hade inte fått sova många timmar och var helt slut!.. folket på avdelningen byttes ut ganska ofta för de barnen var inte lika sjuka som vår stackars kotte.. många tröttnade sååå efter ett dygn på sjukhuset och så frågade de oss hur länge vi varit där..haha... iaf så var sköterskorna underbara och vi hade ju ställt in oss på att det skulle bli lång tid så vi brydde oss inte så mycket .. bara liten blev frisk så skulle man kunna göra vad som helst!!! och det är ju ändå tryggare på sjukhus när han var så dålig...

Ida och Carlos kom till oss på fredagen. de skulle stanna till den 1e jan.. osså låg vi på sjukan.. men de fick komma med lite mat åt oss och sen fick de upptäcka götet på egen hand resten av tiden =).. på söndagen kom läkaren på sin vanliga rond och vi var sist som vanligt att få hans hjälp för vi var på plats 4.. alla andra blev utskrivna och vi tänkte lite dystert att det blir då inte vi! men vi hade fel.. de tyckte han bättrats så mycket och han ätit själv ett dygn, så vi skulle få komma hem på permission.. mot kvällen var vi därför hemma igen efter 4 dagar !! härligt var det även om man var orolig och inte kunde släppa liten med blicken en sekund..men han blev bättre o bättre. vi köpte alvedon, nässpray och koksaltlösning för att kunna lindra när han hade jobbigt.. Nu kunde vi umgås lite med Ida o Carlos oxå ju..dagen efter blev han utskriven helt.

Så.. liten har varit sjuk för första gången, fått åka ambulans och ligga på sjukhus. Stackars liten att få stå ut med detta efter bara två månader i livet! själv har jag aldrig åkt ambulans i Sverige och legat på sjukhus endast när jag fick missfall och när jag fick Algot =)...

       


Jul jul strålande kul =)

Då var julen över. Man är hemma i Göteborg igen och vardagen fortsätter som vanligt med Peo på jobbet och jag o Algot hemma. Julen var väldigt trevlig och mysig, dock inte så problemfri som vi tänkt oss. delar upp inlägget lite för det blir så tusans långt annars =)


Jag och Algot kom till Skåne den 16e december, åkte med Milla o Andrée ner. Måndag och tisdag ägnades åt att köra/gå runt till diverse vänner och familjemedlemmar. Alla ville ju träffa Algot.bl.a. min Mormor och morfar fick träffa sitt lilla barnbarns barn.. de  föll för honom direkt. Var hos Angelina så Alfons och Algot fick träffa varann oxå, Hos Carro o Linus som jag inte träffat sen februari, hos Martin som jag inte heller träffat på evigheter och där träffade även Tova sin kusin för första gången. Det var ett lite osäkert möte från hennes sida. Inte lätt att veta vad sånna små kan. Tova frågade om han inte kunde gå. Hon trodde nog hon skulle få en lekkamrat och inte en liten plutt som inte kunde göra nånting.. men men, de busade lite tillslut iaf och hon tog så snällt och försiktigt på honom =).  var även hos litens farmor o farfar och hos hans moster Lina.

onsdagen gick vi på begravning, en tung, men fin dag. Därefter började den halsont jag haft i tre dagar göra sig mer påminnd och jag fick huvudvärk. På natten vaknade jag i hög feber. Tur man var i skåne så att mamma kunde hjälpa mig med Algot för jag var totalt utslagen. På torsdagsmorgonen kom öven Ida hem och kunde ta honom under dagen. Utan dem vet jag inte vad jag gjort. jag låg hemma med feber och var skitkass ända fram till söndagen. då var vi på julfrukost hos mormor o morfar tillsammans med alla deras barn, barnbarn o barnbarns barn,  precis som det brukar vara. alltid lika roligt! tur var jag lite friskare så jag kunde vara med =).. Algot var på gott humör oxå så det kunde ju inte bli bättre. Dessutom var pappa och hämtade en mycket efterlängtad Peo och de kom lagom till kaffet. På kvällen firade vi Peos pappa som vanligt. Kalas och många som skulle träffa Algot för första gången på Peos sida släkten. Algot började bli förkyld han oxå...

julafton kom. vi firade först hos Peos familj och sedan hos min vid 17.00.. oxå det som det brukar vara. Men julen handlar nog ofta lite om traditioner. Det var dock jobbigt i år att åka runt och inte bara kunna slappna av. Dessutom var ju kotten sjuk nu på allvar, kräktes, hostade och var väldigt täppt i näsan. Tomten fick vi iaf träffa två ggr =).. tänk att vi varit så snälla! =) dessutom var Algot oxå klädd till tomte, så tre ggr då! han var klart sötast av dem alla oxå. inte så skäggig. jaja, vi fick ju helt galet mycket julklappar som vanligt, Algot ännu mer. Bl. a. ett babygym, en mobil till sängen och massa massa kläder och leksaker.

På det hela taget, en jul att vara mycket nöjd med trots snön uteblev. Kottens första jul sov han genom =)