Men hur kul är detta?

Idag vaknade jag av att jag är ännu kassare i magen. Den är som en tidsinställd bomb. I övrigt mår jag ändå bättre. Funderar om jag kan ätit nåt jäkligt kasst...men vet inte vad det skulle vara faktiskt. Har inte lyckats få i mig något än. Det känns väldigt främmande att stoppa in något som helst i munnen just nu. Jag dricker avslagen coca cola, har hört det ska vara bra i fall det är maginfluensa. I alla fall så är det inte fullt så jobbigt att ta hand om kotten idag. Igår orkade jag ju inte gå upp ur sängen, men idag har jag lust att städa och hitta på lite saken. Det börjar dock köra som tusan i magen då och gör jätteont, så det blir att stapla upp med en bunke film, coca cola och Algot i gymmet idag. Blir nog att vara hemma i morrn osså. Vad sur jag blir. Typiskt att man ska bli sjuk när man har så mycket att göra. Missade babysimmet förra veckan ju, så man vill ju vara på denna gång. Jajja, får se vad det blir av detta.

nyss så träffade jag en krokodil..

den låten lyssnar jag på just nu.. om en krokodil som är för liten för sin bil så han får lägga sin svans på flak... ja det är mest barnlåtar som spelas här numera. Algot tycker nämligen det är galet roligt att sjunga med. han skrattar och låter en himla massa. Man fick skivan till barnkammarboken som vi köpte häromdagen och nu kan man nästan alla utantill. Man märker oxå att han gillar nårra bättre än andra för man kan riktigt se att han är missnöjd när vissa spelas.
Jaja, i vilket fall som helst så har jag mest sovit hela dagen. Jag mår skit och gjorde så även i natt. Kunde inte sova så har fått göra det nu på dagen istället. Algot har lekt själv, som tur e..bara emellanåt han vill ha lite uppmärksamhet. När man är sjuk skulle man så överdrivet gärna vilja ha barnpassning. Man är helt slutkörd. Bara de få ggr man måste upp och göra mat tar nästan kål på en. Höll på att svimma var gång. Konstigt är det iaf, för jag är inte förkyld eller nåt.  Han är ju inte så jobbig, men man får lite dåligt samvete när man inte orkar leka med honom o sånt. Men jaja, första dagen jag är hemma på väldigt länge. Nån gång får man kanske pausa även om det är roligt att hitta på saker. Nu ska jag lägga mig igen och titta när min son leker i babysittern. Snart kommer Peo hem så jag kan sova ostört ! ska bli så gött! o kanske kan man få lite mat i sig då med.. det återstår att se.

Äntligen är jackjakten slut!

Idag skulle vi egentligen till Marina och Rasmus och göra fot/handavtryck på de små. Men Sofie och Sam var lite snuviga och Rasmus har blivit så mycket sämre + att han väntar på hjärtoperationen som ska göras vilken dag som helst. så i vilket fall som helst så passar det sig inte att han blir sjuk nu. så Jag och Sofie åkte istället ut till frölunda torg och shoppade loss vid 1 tiden. jag köpte tre tröjor till mig på esprit och en body, byxor och strumpor till kotten på Åhlens..så köpte jag även mascara och en salva till kotten som ska få bort hans otäcka utslag på hela kroppen.. om den inte hjälper så får vi helt enkelt börja ana att det kanske är maten han inte tål.. vi fikade lite och åkte därefter ut till sisjön och kollade i "barnens hus" som måste vara en av de bästa barnaffärerna =).. hittade lite presenter till Leo som jag köpte.. var även inne på maxi och handlade första maten åt kotten. imorrn blir det första smakisen.. får se hur han tar det. ska bli hur kul som helst.. Vid 5 tiden så åkte vi hem igen och då passade jag på att åka till nordstan för att köpa den stora storleken av jackan jag ville ha åt Algot.  jag hade ju hittat en skinnjacka i fredags, men kunde inte bestämma om jag skulle köpa den. sen när jag skulle köpa den i måndags så var den slut i rätt storlek och jag letade runt hela stan efter den, men ingen annan butik hade den överhuvutaget. osså idag letade jag i två till, men icke. Tänkte att jag tar den i 86 och så får han ha den till sommaren..men när jag kom dit så hade det kommit in fler så nu fick han äntligen den i stl 74.. så han kan ha den ett bra tag! och så köpte jag en scarf som passar perfekt me... lycklig är jag! hade världens ångest att jag inte köpt den ju.. han kommer vara så snygg i de!! =) 

   

BVC och en himla massa annat =)

I måndags så var vi på BVC-kontroll .. lillfisen är nu 64cm lång och väger 6910 g.. han är inte så liten längre =).. var där 11.15 och därefter stack jag ut till backa o käkade lunch med Peo. Därefter letade jag efter en jacka till Algot som jag hittade i fredags. men nu var den slutsåld överallt. typiskt.. måste bara ha den.. jag fortsätter att leta och hoppas på det bästa. Iaf, därefter så åkte jag tillbala till BVC för första föräldrarträffen. Det var 6 killar och en tjej =) ..konstigt att det föds så mycket fler killar nu hihi.. men i vilket fall som helst så var det trevligt. Efter träffen hade jag följe med en tjej en bit och bestämde att vi skulle träffas igen. Jag kom hem och somnade tidigt på soffan tillsammans med kotten. Peo formaterade datorn igen. hoppas den ska funka igen snart, för det börjar bli ganska frustrerande att inte kunna spara nårra bilder och inget annat heller för den delen. 

Igår, tisdag, så blev det inte öppna förskolan för Sofie skulle ha besök av dem som skulle köpa en av hennes valpar. Så jag åkte dit istället vid 11.30.. spenderade dagen att prata skit, bebisar och skola mm. det bjöds på lunch och fika, vilken lyx  =) och så lekte Algot o Sam jättebra tillsammans de stunder Algot inte var förbannad. Han hade en dålig dag idag. hihi.. han har lite svårt att sova o äta borta just för tillfället, så då är han övertrött o hugrig.. därför det dåliga humöret. Jag gosade mest med valparna =) 4 underbart söta små bebbar.. 2 honor och 2 hanar.. osså mamman var oxå hur gå som helst. Bebbarna är iaf 4 veckor och har nästan precis lyckats ställa sig och gå. det går sakta framåt och de liksom studsar för de inte har tekniken inne än.. hur söta som helst. Algot tyckte det oxå, men han ville ta i dem, men så hårdhänt som han är så fick man hålla tassarna borta =).. sam o Algot låg på mage och busade med dem lite.. valparna gick till attack och smaskade på fungrar.. algot smakade tillbaka, men den lilla hårbollen var nog inte så god för han kräktes på den och mammavovve fick komma till undsättning =)
var iaf kvar där till 16.30. åkte hem och kotten somnade så fort han kom i vagnen. Peo tränade ikväll och Fredrik hängde med upp här efter o käkade. Jag hade gjort klyftpotatis och galet god kyckling med de ingredienser jag hade hemma, bl a creme fraiche, honung, soya, sötsur sås, svamp, basilika och ost..gott blev det iaf!!

sedan tittade vi på tv och han gick vid 1.. nu sover klart peo och jag ska me slänga mig i säng. imorgon blir det nya utfärder.
          

Helgen i raketfart

I fredags hände en hel del. Jag vaknade tidigt och jag o Fie bestämde oss för att sticka in till stan och shoppa vid 11. Jag skulle ha en present och hon en tröja till kvällen. Så iaf så fick jag upp redan vid 9 och städa, diska och fixa till oss. Därefter in till stan. Jag köpte två tröjor till kotten på P.O.P och två linnen till mig på hm.. vi gick på stan
 i typ tre timmar. hon hittade vad hon skulle oxå tillslut. Skulle ut och äta med Marcus på kvällen för hennes mamma hade kommit upp och skulle vara barnvakt till Sam. Hoppas de hade en härlig kväll iaf! nästan så man blir lite avis hihi.. i vilket fall som helst så sov klart inte Algot många minuter på hela dagen. Låg o pratade och hade sig. Åkte hem vid 2 tiden och packade färdigt. Mötte Peo på tågstationen och så bar det av till Skåne vid 6.. det blåste nåt kolosalt så alla tåg efter vårat blev inställt. Tur ska man ju ha ibland. Kom typ 15 min för sent, men det kom iaf fram! till de som skulle byta i Hässleholm var det bara att säga lycka till.. för de kunde inte komma därifrån. Det var totalt stopp och inga bussar sattes in istället. och till på köpet så skyllde de på vädret och sa det var force majeur.. alltså skulle ingen få pengarna tillbaka! galet..
 
Jaja, anledningen till vi betalade 1200 spänn för biljetter och åkte hem för 2,5 dagar (vilket jag annars tycker är helt sjukt onödigt) var att Sofia, Eric, Lance, Zachery och Nita hade kommit från USA för att hälsa på och Peo vill ju självklart träffa sin syster när hon för en gång skull kommer hem =).. så jaja. jättekul att se dem igen. Var över ett år sedan vi träffade dem sist och barnen kände man ju knappt igen nu. Sov i Sibbhult. La Algot hos mamma o pappa så vi kunde sova lite extra. Härligt var det. Algot är så duktig nu. Han kommer nog aldrig sova hela nätter, för
det har aldrig hans mamma gjort, men han sover åtminstonde mellan ca 19 och 7 med två måltider däremellan..(vid 11 och 6) men han vaknar inte helt utan äter, rapar och somnar direkt igen.
Hela lördagen spenderade vi i Broby. Zachery fyller 2 i början av mars så vi passade ju på att ha kalas för honom. Han tyckte det var så spännande med sina paket. Vi hade köpt "barnkammarboken" den silvriga som har bara barnsånger..och den blev en hit för alla där =) hihi..Zack och Lance hjälptes åt att dekorera tårtan och när Zack skulle blåsa ut ljusen i den fina stora tårtan så råkade han klart spotta över halva så att ingen vågade ta haha..han är underbart söt. Han sa cheese när man skulle ta foto.. så vi lärde honom att han skulle säga ost istället. så var gång vi skulle fota honom sen, så smilade han och sa ost! :) när man bad honom att göra något så himlade han lite med ögonen och sa suuure! vilken gullunge han e asså! Lance ville mest hålla algot. han kramades och pratade med honom .. på lördag kvällen åkte vi till sibbhult och åt med mamma, pappa, Lina, Leif och Tova för de ville ju osså träffa oss. Algot fick testa sin gåstol som står hemma hos mamma o pappa. Han fattade ingenting först, men andra dagen han testade så gick han baklänges iaf =) hihi..

söndag så gick vi upp tidigt igen och åkte till farmor Agnes (min 98 år gamla gammelfarmor som bor på ålderdomshem) ..jag, mormor,morfar, mamma, Tova och Algot.. så tog vi foton på 5 generationer, för det är ju kul att ha en bild på =).. mormor fick ta bilden eftersom hon inte är i sammanhängande raden.. Det var Algot, jag, mamma, morfar och hans mamma =)
därefter blev det Peos föräldrar igen. Vi körde även till hans syster och kollade eftersom de renoverat hela källaren och sedan var vi med allihop hos hans mormor o morfar o fikade. Därefter var det att åka till Sibbhult igen för att käkamiddag.. sedan körde de oss till tåget. Det var en totalt fullsmockad helg.. jag hann knappt sitta en minut. var så förbaskat trött sedan !!! huvevärk och allmänt seg. men kul har det varit. De har nu åkt tillbaka till staterna..  Får se när man kan träffas igen. hoppas det inte blir allt för lång tid.

             


En liten Leo

i tisdags. för nu en vecka sedan,  fick Peos messet vi väntat på. PM skrev vid 23.30 att nu hade vattnet gått på BF+5. Han sa på jobbet nån dag innan att han minsann bara skulle stanna 4 timmar.. skulle inte ta längre tid för ungen att komma ut.  De åkte in. Vi väntade spänt. Morgonen kom och dagen gick PM o Peo messade lite under tiden. Inget hände. Camilla var trött, hade inte sovit på ett dygn när kvällen kom. ledsen. jobbigt.. förstår henne! sedan kom torsdagen. BF+7.. de satte värkförstärkande dropp och värkarna full gång hela dagen för hon ville verkligen föda normalt.  Kvällen kom och ingen bebis. Ringde oss, Peo tränade så han snackade med mig. Inget hänt fortfaranade..öppen en centimeter drygt.. efter så lång tid.. Morgonen fredag 22e, efter 60 timmars förlossning föds tillslut Leo med kejsarsnitt eftersom Camilla var totalt slut. Visar sig att när vattnet gick så la sig bebben fel och fastnade.. så han hade aldrig kunnat komma ut på vanliga sättet. Dessutom var det en knut på navelsträngen, så det var på tiden de plockade ut lilleman.. och hör och häpna, Leo vägde 4400g och var 59 cm..så kan jag tillägga att Algot var 61 cm när han var 3 månader =) hihi.. ojoj vad vi blev förvånade. Men så söt han e på fotot vi fått. Är så glad för deras skull! äntligen kom han..  Nu har Algot ännu en framtida poolare. ser fram emot att träffa honom. GRATTIS till PM o Milla iaf!! 

image128

Här dansar herr gurka

Idag gick jag upp tidigt för att skaffa mig en tid till sjukan. Som vanligt så är det ingen kö alls.. NOT!  på vårdcentralen hade de ingen tid innan påsk och de tiderna efter påsk kunde inte bokas så långt i förväg. allvarligt talat - inte klokt ju. men men, man är ju van. Bara att fortsätta leta. Ringde en privat klinik som kunde ta mig redan i början av april. haha!! jaja fick en tid iaf. bättre än inget.  Ibland känns det faktiskt som jag är ett hopplöst fall.. mina sjukdomar avlöser varandra. Jag har haft frikort sedan jag flyttade hit ungefär, hihi.. jag hoppas att Algot inte är lika olyckligt lottad när det gäller astma, allergier och värk. Det skulle vara skönt för honom att slippa. Men antagligen har han mina underbara gener. Bara att vänta och se. 

Vi har börjat försöka dra ut på Algots nattliga mål eftersom han har fått som rutin att vakna och vilja ha mat nästan var 3dje timme, och det orkar vi minsann inte längre, plus att han själv ju blir trött. Så i vilket fall som helst så har vi nu gått över till NAN2 och igår natt sov han från halv 9 till 2.. då vaknade han, men jag vaggade honom i famnen en timma och tillslut somnade han om utan mat. Vaknade vid 4.30 igen och då fick han. duktig kille! sedan sov han till 9 tiden och då gick vi ju upp eftersom vi skulle iväg.. inatt hade Algot dock andra planer. Katastrof! somnade vid 8 och sen vid 1 skulle han ha mat..eftersom han fått så lite mat så fick han igen då. sen vaknade han igen vid halv 3 och tyckte han skulle äta mer.. jag vaggade och vaggade.. tänkte minsann inte ge upp.. men vid 4 så var ögonlocken i knävecken och jag upp och värma mat, in i munnen och sov mest jag matade honom. hade inte sovit alls än då.. o efter han ätit så tyckte han det var morgon. låg o pratade o skrattade. jag vet att de är charmiga när de gör så, men jag var så trött så jag la en snuttefilt över ögonen på honom, vände mig om och somnade. han somnade nog efter en stund för det om inget gråt iaf. hihi.. vi sov tre timmar o sen gick det inte mer!! 
så iaf, när jag ringt så beställde jag tvättid. tänkte lika bra att få det gjort om han ändå ska vara pigg o vaken. tänkte ju göra det först på eftermiddagen.. jaja, tvättade till kl 15.. jobbigt, men skönt. 

nu har kotten somnat för natten hoppas jag. skönt att man får lite kväll oxå =).. brukar man inte ha. Peo är och tränar och jag får lite tid framför datorn. ska nog diska nu. 

 

Busy busy

Jaha, jag som hade så tråkigt och bara satt hemma. Så träffade jag då Sofie och Marina genom FL.. och nu hinner man knappt ens kolla sin mail om dagarna =).. men det är ju positivt. Vi har iaf massa för oss nu, jag och Algot.. i lördags var på babysim igen och kotten var glad hela tiden. sprattlade och var allmänt glad. Jag tog äntligen lite foto. Inte för att jag hade kommit ihåg kameran denna gång, men jag hade ju min nya mobil. Trots detta så kom vi på det lite sent och Peo kände inte för att ta foton.. så Carro, sorry, blev inget foto på min snygga mössa denna gång heller! men men.. det får bli nästa projekt

tisdags var vi på öppna förskolan igen. Sofie o Sam var med oss, men Marina skulle till sjukan med Rasmus så de hoppade över. Algot träffade lite nya lekkompisar oxå. bland annat Sixten, Leopold och Edit.. väldigt söta små bebbar allihopa =)

idag åkte vi med Sofie, Sam, Marina och Rasmus till IKEA och hade en heldag. Helknäpp busschaufför sa att vi inte fick ta med så många vagnar på bussen, den som vi väntat i 28 minuter på... lite frustrerade fick vi ta två andra bussar och en galen omväg för att ta oss dit. Allt som allt tog det nästan två timmar.. istället för 30 minuter som är det normala =).. jaja.. så kan det gå.. vi käkade och handlade på oss lite smått o gott. Ännu en lyckad dag! härligt... 

imorrn blir det tvättdag. ska inte bli det minsta skoj faktiskt.


happ happ, nu ska jag spela..

Alla hjärtans dag

Igår var det då alla hjärtans dag. Jag tycker det är en mysig dag, med många fina minnen. Jag och Peo firar inte många sånna här liknande dagar, men just denna har vi gjort lite speciellt för att bara visa lite extra hur mycket man tycker om varann. Köper dock hellre nån present man har nytta av, än rosor och sånt som de dubblar priset på just bara för att det är den 14 februari. Det tycker jag är så irriterande.. då får jag hellre rosor en annan dag! =)
Jag och Algot satt iaf hemma hela dagen och myste och jag spelade lite mest han sov. Peo kom hem lite tidigare från jobbet sedan. Fick en "världens bästa mamma" nalle från Algot och mössa och halsduk av Peo som jag ska ha i fjällen. jattefint!  Peo blev glad för presenterna han fick oxå =).. Jajja, sedan åkte vi iaf till en resturang och käkade. Algot var pigg och glad så han charmade klart alla där :) hihi.. det var så mysigt att sitta där, vi tre. Pratade om att det var nästan precis ett år sedan vi fick reda på att han fanns till där inne. Vår lilla krabat! vi hade suttit på samma resturang den 14 och ätit och varit så glada och så nervösa inför den nya graviditeten. Och så satt man där nu med en perfekt liten pojke som vi älskar så mycket. Vi sa att tiden har gått så himla fort. Tyckte man inte runt september-oktober 07, men nu känns det som att tiden bara flög förbi!  känner mig så lycklig! 
vi gick till 4-gott och unnade oss lite gottis med och därefter åkte vi hem och myste. Algot och Peo somnade tillslut på soffan tillsammans och en lyckad dag var då slut...

     

lite smått o gott

i veckan har hänt mycket. Algot har äntligen börjat vända sig själv åt båda håll lättare och på så sätt blir inte lika förbannad för att han inte kommer nånstans =).. de gånger det inte lyckas bir han dock ännu mer arg än förut, men det får man ju ta hihi.
I tisdags var vi på öppen förskola i Härlanda för bebbar upp till 1 år. Det var hur mysigt som helst. Jag och Sofie med lilla Sam hade följe dit, hon hade varit där förra veckan o hade tipsat mig =). Träffade även en annan från FL där, Marina med sin lilla Rasmus. Vi kom vid 11 och vid 12 var det sångstund. Algot tyckte det var så kul, att fast han var hur trött som helst så satt han o viftade o kollade på alla andra bebbar.. efteråt klarade han dock inte det mer och slocknade på stört. Vi mammor satt kvar och pratade till ett ungefär, mest alla bebbar var för trötta. Sedan gick vi över till ett fik o käkade middag. Marcus kom oxå för han satt o plugga i närheten. Där blev vi kvar till 16.30 tiden. Då pallrade jag mig hemåt och hoppade på Peos buss hem. Han skulle till Ola och fixa datorn, så vi hoppade av på korsvägen, köpte salladstallrik och stannade hos honom till typ 7. Spelade Guitarr hero oxå klart hihi. hur kul som helst är det. Fick låna hem en gitarr så vi kunde testa det på datorn, så nu har jag suttit framför datorn o spelat en himla massa.
image95

i onsdags var jag på stan och köpte alla hjärtans dag present till peo. Jag tog med mig Fredrik och fyllde på peos kort på fysiken. Fredrik fyllde på sitt, så de kan träna tillsammans sen. Det var på tiden att de blev färdiga till det eftersom de pratat om det i säkert ett halvår! haha.. iaf så köpte jag även alla hjärtans dag kort till familjen och skickade oxå, och en tröja att träna i från Algot till Peo =) sedan kom peo från jobbet och vi käkade och gick o tittade på ny mobil till mig. Tog en sony ericsson igen tillslut. Så nu kan man äntligen nå mig igen! den e fin tycker jag och har 5 mp i kamera, o det är ju den jag vill ska vara bra.. jag lyssnar inte på musik o sånt på min mobil så det klarar jag mig utan.

image93

Simma lugnt

Idag var det babysim igen. Kom inte in till simhallen och fattade inte vad som nu var på gång. Visade sig att man behövde en kod som man fått ett sms om, men eftersom min telefon plötsligt bara dog i förrgår så hade jag ju klart inte sett det. Tur så kom Sofie, Marcus o Sam efter bara nårra minuter och kunde släppa in oss =)... Glömde klart kameran idag. Jajja, får ta med den nästa.. det är ju ett par gånger till hihi.. Härligt är det iaf och se alla små bebbar simma runt och ha skoj. Algot skrek en aning precis när han kom i, men sen var det fart på honom minsann! han var hur glad som helst och var så uppe i varv så armarna och benen var omöjligt att hålla koll på =).. Sam hade liksom förra gången jätteroligt och plaskade och skrattade. iaf så såg man riktigt hur trött Algot var efteråt.. han gick ner i varv och ögonen hängde. Så fort han kom i vagnen så slocknade han. Han sov därefter 3 timmar i vagnen mest vi gick på stan. letade skor till Peo och hittade på stadium. perfekt.. sen letade vi till mig osså. hittade ett par jättesnygga adidas som jag ville ha men fanns klart inte i min storlek. gick till 2 andra "nilsons" affärer men var slut där osså.. typiskt. får fortsätta en annan dag. Köpte en gul tröja till kotten på P.O.P. oxå och sen åkte vi hem. Nu ska vi slänga oss framför tvn. får se om jag orkar sy senare eller jag väntar tills imorrn.

Ajaj

Idag har Algot fortsatt att öva på o sitta. nån minut sen orkar han inte mer. Men tycker han är så duktig ändå =).. Ett litet missöde dock. Han låg och sov i mitten av vår bäddsoffa. Lyckades på nåt sätt ta sig ut på kanten och rulla över. Nu var det max 2 dm till golvet, men en liten duns blev det när han ramlade med huvet före. Skiträdd blev jag och slängde mig efter honom. Han hade skrapat lite i pannan och skrek lite av chocken. Men han hade inte ont för han började skatta åt mig nästan direkt ..han hade fastnat mellan vår soffa och vår bäddsoffa med axlarna typ, så benen var fortfarande uppe på soffan.. så inte så hård smäll heller ju.. tur det. hjärtat var uppe i halsen och vände. Jag hade stått o diskat och tänkt att han sov. Plus att det är höga kanter där uppe där han låg.. han måste ha skjutit sig ner o sedan rullat. skumt alltså! jag fattade ingenting. nu är det högt på alla sidor om honom när han sover som gäller! innan har man tänkt att bara han har nåt på sidorna om sig..men räcker tydligen inte.

annars har vi tvättat idag, jag o liten.. vilket jobb alltså! hade honom i selen första gångerna, men det blev tungt så tog vagnen sedan. Vi har tvättat sedan 2 och har tid till 21.. det var 14 maskiner =) haha.. var ett tag sedan sist! blir gärna mycket sängkläder och handdukar när man har en lite som kräker ner allting. fick gå och köpa mer tvättmedel och sköljmedel med mitt i alltihop.. dessutom lyckades jag klämma in att laga potatismos och ungsbakad falukorv mest jag tvättade... flitig man varit idag då!

ikväll blir det filmkväll. Algot är på gott humör idag oxå.. härligt det! 

Den du!

så var den här dagen slut. Algot har varit en ängel idag. Vaknade i morse som ett solsken och pratade och skrattade. Hur härligt som helst sånna dagar. De flesta är ju egentligen sånna, men det tänker man inte på när man har de jobbiga. Han var som ett åskväder igår ju! Han är fortfarande förkyld men glad ändå och det är ju skönt. Vi har bara gosat och busat hela dagen.. hann städa, diska och laga mat oxå eftersom det var verkligen på tiden.. det såg faktiskt ut som ett katastrofområde här. Men kan ju vara skönt att låta sig skita i det ibland oxå..när det inte går att se sina fötter längre är det nog dags att städa. det är ett bra riktmärke =)

Vi tog en promenad oxå idag. gick ner till stan kollade på folk och njöt av det härliga vädret. Sedan var det hem och göra färdigt potatisgratängen och kasslern som jag förberett innan vi gick ut. Maten blev iaf himelskt god. Fattar inte hur jag lyckas gång på gång nu. jag som är världens sämsta kock.. jag snackar värre än Gordon Ramsays kitchen nightmares. Iaf så var Algot pigg som en lärka hela kvällen me. han tar väl igen nu för alla dagar han legat på rygg o surat för han inte orkat annat. Han ville sitta o stå o hoppa så det var bara att hålla honom.. annars klagar han minsann.. så skulle jag pausa lite och släppte honom..o lilleman förvånar mamma genom att sitta kvar.. ja där satt han på sängen som ett ljus och tittade på mig o skrattade.. tänkte väl att här ska jag minsann visa att jag inte behöver din hjälp! haha.. 

                              image90

Lite nytt

Nu har jag fixat min blogg lite. Tyckte den behövde piffas upp.. hade problem med sidan igår så var förbannad. Gick inte att komma in här när jag var halvvägs.. så det såg ju inte klokt ut.  men nu är jag nöjd iaf.

annars har jag inte hittat på så mycket. Igår hade Algot en till tjurdag. Han var så ledsen och klarade inte äta alls mycket på samma gång (tror han hade ont i halsen)..så fick mata honom typ var halvtimma istället. Sen kunde han inte sova klart efttersom han aldrig var riktigt mätt. jaja, sånna dagar får man veta att man lever.. jag var så trött så jag kunde stupa vilken sekund som helst. Stackars liten, ska han aldrig få vara frisk?  var ute på daglig promenad oxå faktiskt och då kunde han sova lite bättre iaf.

Idag vaknade jag sedan till en jätteglad bebis som låg o pratade med mig och skrattade. Det är sådana morrnar man vill vakna upp till!! får se hur dagen flyter på.


Städning och besök

I lördagskväll käkade vi gott och sedan körde mamma o pappa hem. Jag fick värsta rycket när Peo o Algot somnat vid 11 och städade lägenheten jättenoga, plockade undan efter besöket,diskade och packade upp, dammtorkade, vattnade och ommöblerade växterna i krukorna och bytte plats o tog bort massa ljus o prydnads saker.. ville ha en liten uppfräschning.. jag var inte färdig förrän vid 4 tiden.. då gav jag kotten mat och slocknade direkt =)..
på söndagen gick vi upp vid 9.. jag dammsög eftersom det hade jag ju inte kunnat göra mitt i natten. Sedan gjorde vi mat o bakade kladdkaka. Vid lunch kom PM (Peos arbetskamrat) och hans fru Camilla på besök. De hade med sig tossor och en jättefin kofta till lilleman. Vi käkade o fikade o snackade massa om bebisar o förlossning mest. Camilla är i vecka 39 nu och är uträknad till alla hjärtans dag =).. Dock har hon alldeles för mycket vatten så bebben har fått för sig att vända och ligger nu med rumpan ner.. så hon går på massa kontroller så allt ska gå bra i slutändan. Hoppas det går bra allting iaf för de har försökt få barn i herrans massa år och flera IVF försök,  håller alla tummar för dem nu!! kanske kommer den i veckan eftersom den är estimerad att väga 4,5 kilo redan och läkaren trodde den skulle komma vilken dag som helst. är nyfiken på vad det blir =)...

när de gått så gjorde vi inte mycket. det var söndagkväll o vi var sletna. det blev mest tv och dator. Igår pustade jag sedan ut efter ganska intensiv vecka =).. det har varit skoj, men jag är lite bekväm av mig samtidigt och behöver lite vila ibland ! vi tillbringade dagen på soffan och tog oss bara ut på en promenad på kvällen. Idag har vi gjort likadant. I natt la jag upp typ 100 nya bilder på BD =) så fick sova länge idag hihi.. promenerade o mötte peo vid bussen ikväll och så åkte vi till subway o åt med Fredrik. Kotten är besvärlig idag för han e förkyld o kass.. liten! jag tycker så mycket om honom!

    

Babysim

i lördags var det dags för första gången på babysimmet. Kl 13.30 skulle vi vara där. Lånade bilen mest mamma o pappa gick på stan. Blåste så man kunde knappt stå på benen ute så var nog tur. Jag hade ju bokat denna tid tillsammans med Sofie som jag skrivit med på FL, så vi träffades då äntligen och jag fick möta deras underbara lilla yrväder Sam som är hur söt som helst och har helt galet långt svart hår =). Han är bara 12 dagar äldre än Algot så finns mycket att prata om. 
jaja i vilket fall som helst.. Algot har i nårra veckor utvecklat ett väldigt starkt ogillande till vatten. I skåne när jag badade med honom i mamma o pappas badkar så skrek han bara jag doppade hans fot. han var helt totalt otröstlig.. så fort man tog ut honom ur badrummet började han dock skratta o prata.. tokstolle.. därför var vi iaf ganska oroliga att detta skulle gå åt pipsvängen det här...
så kom han ut i badhallen och tittade på allt främmande folk, det rörde honom inte i ryggen.. sedan skulle han då i vattnet.. nu var det inte lika kul längre.. han gallskrek så totalt att ingen hörde något annat =).. vi försökte desperat hålla oss lugna, le och säga att det var jättekul och skönt med vatten. En instruktör tog hand om oss och en om alla andra hihi.. de trodde det var allt nytt folk o ny miljö som gjorde det eller att han var hungrig eller trött, men när jag sa att han e lika vettskrämd hemma i baljan och att han precis ätit o sovit, så tyckte de det var lite konstigt =) .. han e en lustig filur vår lilla gos.. iaf så skrek han på, och tittade på oss som om han ville säga " fattar ni inte att jag inte vill" ..sen fick han syn på lite runt omkring sig och lugnade sig lite lite.. efter ca 15 minuter så somnade han med bakhuvet mot min axel och kroppen dinglandes i vattnet.. helt utmattad!!
vi gjorde iaf alla rörelser vi skulle och förvillade honom.. o han sov bara en powernap på nårra minuter.. sedan sjöng vi och han fick syn på alla andra barn.. då blev det fart på honom.. han sprallade o snackade och precis innan vi skulle upp så kom det till och med ett leende.. måste ha med kameran nästa gång. tog inte den denna eftersom vi visste att han var lite rädd o så.. då kan man vänta till han vant sig lite tänkte vi.. Sam var iaf rena vattendjuret och hade hur kul som helst med sin mamma o pappa =) hihi.. han e så söt. Jaja.. det var första gången det.. hoppas Algot tycker det är mer roligt nästa gång.. vi längtar redan

  

Algots badbyxor kom inte förrän dagen innan... hade skickat efter dem för nårra veckor sedan, men de var ju hur sega som helst.. blev ju bra tillslut iaf =)..letade ju runt hela stan efter de byxorna i rätt storlek, men just den storleken var slut överallt...  min bikini kom dock redan för nån vecka sedan iaf och den var jag nöjd med =).. på stället fick man oxå köpa en badmössa om man inte hade någon.. snygg man kände sig i den då!! =) haha

Ullared-surprise

I fredags körde mamma o pappa oss till Götet vid 10, men i Halmstad säger de att vi kanske ska ta en sväng om Ullared... jag blev superglad för behövde verkligen en billig skiddress tills vi ska till fjällen i mars. så vi kom dit vid 2 och stannde till halv 6 ungefär.. sprang runt som en tok. hittade iaf 5 tröjor och ett par jeans till peo och 4 tröjor o ett par joggingbyxor till mig.. välbehövligt...dessutom skidjacka till både mig o peo o termobyxor till mig..fanns så himla mycket märkeskläder som var billiga så köpte nårra blendtröjor till oss bl.a.. passade även på att köpa nappflaska, nappar, hakklappar och annat smått till kotten och trosor strumpor, vantar och annat till oss samt en jättehög kruka för 45 kr =). allt gick på 2000 ca så tyckte det var bra =)..om man letar rätt så kan man verkligen hitta riktiga fynd där!!  annat är inte mycket billigare än hemma. I vilket fall som helst så köpte jag inget onödigt som det brukar bli när man e där.. det hade jag inte tid med denna gång =)..jag som brukar köra med listor för att komma ihåg allt, kände mig lite som en virrhöna.. men kul iaf. inga kläder till Algot dock. tycker de inte har nåt fint alls nästan.. trist. men men, hade varit tvungen att handla allt detta i stan annars och det hade varit en dyr historia så jag e nöjd.

          


väl uppe i Gbg igen så käkade vi färsk sprödbakad spätta och klyftpotatis  o bara njöt av att vara hemma. Peo hade ju saknat sin Algot så de gosade en bra stund =)

hej Skåne

Jag är verkligen skamligt dålig på att uppdatera bloggen nu för tiden. Detta är ju galet. men dagarna bara går ju! Att vara mamma är ju ett heltidsjobb =)..

Förra fredagen var jag iaf först på kåren o käkade lunch med Anna och sedan ute på stan och köpte en bärsele efter missödet med förra.. och passade på att köpa fina nya kläder till kotten och två bh:ar till mig på rean.. på kvällen kom Ola och vi kollade på tv o snackade.. 
 Sen tog jag mitt pick o pack o min Algot och åkte ner på lördagen med tåg till kära skåneland.
Satt bredvid en kille som spelat i 4 svenska fotbollslag och nu spelade i Bulgarien där han kom från. Inte för jag kände igen honom, men Algot hade sin IFK tröja på sig och han kommenterade den så vi snackade massa fotboll..osså småbarn eftersom han hade en dotter själv. Jaja, i Markaryd blev vi stående eftersom det låg massa träd på rälsen. Killen fick hjälpa lyfta av barnvagnen o all packning och jag tog kotten i bärselen. Så stod vi i en busskur som höll på att blåsa sönder och frös i 20 min innan pappa kom..han väntade ju på mig i Hässlehåla. Farmor fyllde år så vi köpte en blomma o passade på att köra inom Bjärnum. Väl hemma, packa upp o iväg på fest. Kusin Victor fyllde 18 den 20e jan och skulle ha fest med släkt o vänner. Det var packat med folk. När alla de äldre o yngre gått hem så satte festen igång..shit vad roligt jag hade.. även om nykter så är det alltid skoj med fest. vi dansade och hade oss, totalt vilda. Min yngsta kusin hade köpt Wee oxå så jag o han o nårra till spelade guitarr hero oxå. superkul! vid 3 gick vi hem iaf.... Algot hade följt med mamma, pappa o Tova hem vid 10 så jag kröp ner hos mitt lilla knyte och somnade gott =)

Söndagen hade vi en härlig långpromenad och jag o Ida var hos min mormor o morfar en stund. På måndagen åkte Ida hem och Emmy kom o lekte en stund med Algot. Tisdagen körde jag till Åhus och syrran klippte o färgade mig. Det var på tiden eftersom  jag senast klippte mig i september =).. åkte till Albin sen och spelade guitarr hero till kvällen haha..skulle egentligen passa på att stanna i stan men hade lovat albin att komma på tisdagen och det var klart enda tiden lina hade.. osis. Torsdag så lekte Algot med sina kompisar Asta och Alfons. Han tycker det är jättespännande att träffa andra bebisar. Asta tyckte det var trevligt att pussa på Alfons =).. Härliga är dom iaf alla tre. det e trevligt att prata med lite andra mammor me. har inte mycket av den varan i Gbg. Körde en svänga till Broby så Algot fick träffa sin farmor lite.. hann dock bara stanna 2 timmar sen skulle pappa ha bilen igen.. var hos grannen o snackade en bra stund på kvällen och det snöade =)..

härligt är det att vara i skåne lite. man får massa hjälp och det är kul att träffa lite vänner och bekanta. Jag hann även sola i mammas solarie så jag kunde bli lite brun ...eller ja, inte likvit längre iaf =) hihi.. har ätit gott och haft så kul även om jag inte kunde göra allt jag planerat..det får snart bli ett besök till tror jag =)