Jobbet, Lund, Flygshow o lite annat

mycket bättre på det här med att blogga har jag inte blivit efter semestern. Plötsligt blev det ju dags att börja jobba! Måndagen 23e aug begav jag mig därför till Lund kl 5.40 med tåg. Tog följe med Maria som ju veckopendlar till Helsingborg. Hon fick rita en karta så jag skulle hitta till kontoret. Hon har ju bott i Lund o pluggat i 4 år samt praktiserat hos samma arkitekter (då under ett annat namn o på annat ställe). Mårten och Ulrika tog emot mig och visade mig runt på deras nya kontor, litet och störtcharmigt.

 Började sedan direkt med att få göra en 3D modell och har därefter fått göra ritningar och skissa eget förslag och testa på uppmätning av en villa i Skanör.. Händer mycket på en så liten arkitektbyrå. De är ett par och har tre barn som e härliga och roliga hihi.. Jag trivs hur bra som helst! det går toppen och jag får mycket eget ansvar. Väljer min arbetstid själv och jobbar ju 10 timmar om dagen så jag får fredagen ledigt. Brukar börja 6 och jobba till 17 typ.. Just nu så bor jag ju på ovanvåningen av den charmiga lilla 1800-tals villa de har som kontor i centrala lund. Har max 100 m in till stortorget hehe. Lyxigt känns det. Första veckan var jag sjuk o satt o jobbade med feber, så då blev det bara sängen efter jobbet, men det ska bli mer upptäckande av staden så småning om.


här sov jag första veckan ovanför kontoret, men förra hade jag fått säng och lite sånt, så nu är det riktigt hemtrevligt :)


en middag gjorde jag färsk pasta, och en sås innehållande champinjoner, basilika, tomatkross och vitlök.. till det nybakad panini och brämhults apelsinjuice.. behöver jag tala om att det var GOTT!!!

mer bilder har det inte blivit än från Lund, men det kommer väl såsmåningom ;)

Förra torsdagen var Algot sjuk och Peo fick vara hemma med honom. Det blev akuten igen, faktiskt inte behövt åka in sedan i februari nu så verkligen ett framsteg.. denna var första gång jag inte kunde följa med min älskade kott när han hade astma och sitta hos honom vid sjukhussängen när han skrivits in. Det känsdes FÖRJÄVLIGT kan jag säg.. jag ville bara hem till honom!! tog iaf ett tåg redan vid 16 för att få komma hem till honom. Som tur var så fick han komma hem efter ca 12 timmars medicinering och syrehjälp. Han var fortfarande kass, men räckte med medicinen vi har hemma.

 På fredagen tog jag igen så mycket Algottid jag kunde. Vi byggde koja, hoppade från bordet, busade ute, byggde lego o bara njöt av varandra, min underbara älskling.. vad jag saknar honom på veckorna!!!! På kvällen var vi på IKEA och köte lite nya möbler som vi sedan monterade och fixade på Algots rum. 

koja i köket.. sedan letade vi troll i skogen (vardagsrummet)


använder taket på kojan att hoppa från.. Tovas gamla pyjamas som han fått ärva hihi.. han påpekar detta varje gång eftersom den är rosa :D


byggde dinosaurie av legot hehe.. snygg va?


IKEA shopping.. det var inte heelt lätt att ta sig hem!! hehe.. men Peo bar lådan o jag körde vagnen o Algot på axlarna sista biten :).. vill man så kan man


fast jag tappade en låda lite mot mig hehe.. I bruce like a peach :PAlgots nya hylltillskott med lådor att lägga saker i .. skönt att få mer ordning på allt där inne


en hylla till skorna. den var tvådelad att montera ihop, men lät den vara i två delar ist, så fick man plats med den under kläderna.. hela denna hylla kostade 150 med 5 våningar.. de betydligt mycket fulare och mer opraktiska skohyllorna där kostade dubbelt.. ibland får man improvisera :)lördagen städade vi sedan ur vårt förråd.. eller började.. de e fortfarande inte färdigt. O på söndagen hade vi fått biljetter till Göteborg airshow av Kenneth som jobbar på Säve, så vi fick skjuts av honom och såg på alla häftiga plan som gjorde alla möjliga trix.. det var såå häftigt!!


coolt gammalt pan.. stor skillnad mot dagens hehe


frecce tricolori 
PM o Jocke o Magnus var oxå där så vi snackade en stund.


Massa massa folk hehe


väntan mellan showerna. Höll på heela dagen.. coolt!


regnade precis när vi kom i 5 min, sedan huur fint väder som helst hela dagen!!


glidflygare till musik..


Schweizarna stylar'
möte väldigt nära varann hehe


polisen osså i luften denna dag  :)


ännu en originalare visades upp .. coolt


frecce tricolori, dagens absoluta höjdpunkt!! heeeelt galna och sååå häftigt!vackert


rätt färger för italienarna hehe
gjort ett hjärta i luften


italienarna stylar

 
solopiloten i gängen trixade helt makalöst. Stannade mitt i luften och singlade sedan ner, gjorde även piruetter i luften.. jisses


en korsning helt tokigt nära varann


avslutades med att svenska stridsplanen flög formation tillsammans


Denna veckan gick snabbt. Måndag till onsdag planerade jag lägenheter och ett bostadshus. I torsdags var vi då i Skanör. gick med måttband och mätte upp en sån där härlig gammal länga med olika vinklar o vrår. Tog ju hela dagen för mig och Mårten, men det var fint väder och var riktigt skönt att göra annat än bara sitta framför datorn ju. Åkte hem tosdagen igen och hade fredagen med min Kott. Vi städade och fixade, fortsatte med förrådet.


gamla ramar från mitt rum hemma i skåne som bara legat o skräpat. vi samlade ihop alla vi inte använde mer


sandpapprade och målade svarta.. resultatet får ni se sen


 
belysning hade peo satt i skåpet

städat o en gammal matta från lövgärdet hittade vi bland allt skit i förrådet

Lördagen skulle vi kolla lite i affärer. Vi körde ner om hamnen vårt vanliga cykelhåll till stan och såg att där var en festival.. hehe.. Var Göteborgs fiskhamnsfestival tydligen. MASSA folk och MASSA fisk hehe.. i alla dess former. Lagade rätter från stans restauranger, färsk fisk, räkor, kräftor, musslor, krabbor osv att köpa, kokböcker.. osså ett litet tivoli och uppträden precis som det ska vara.. precis i hamnen.. hur kul som helst.Göteborgs fiskhamnsfestivalmassa fisk!!!
1,2 kg lax.. såååååå gott!!!! o flera middagar hehe


Vi åkte in till stan för lite ärenden och tog sedan samma håll hem och köpte med oss en gigantisk bit av färsk lax. Sedan gjorde vi tre-rätters middag och hade en trevlig kväll. Den avslutades med en film.

Ikväll avslutade vi sommaren med en sista grillning i slottsskogen! Nu ska jag sova för det blir 5.40 tåget imorrn igen!! kram till er alla