Grattis min älskling!

Idag fyller världens goaste, bästa,underbaraste människa år, nämligen min PEO!!! GRATTIS GRATTIS GRATTIS till min älskling!!!!!!!  Han blir 23 idag och jag ska göra frukost på sängen till honom om några timmar. Just nu är jag precis färdig med två rulltårtor som ska bli födelsedagstårta att bjuda på på jobbet "imorrn". De hade tydligen någon tradition att den som fyller år ska ha med sig nåt till fikan.. så jaja..fyllde en med sylt och en med chockladkräm.. ska ha grädde, persika, banan och chockladkross på toppen sen =).. hoppas det blir smaskens!  jag har bakat chokladbullar oxå och "imorrn" blir det kanelbullar. De ska jag frysa in så jag har att bjuda släkt o vänner sedan när alla ska hälsa på oss o liten när han har kommit till världen. Så tänkte jag att jag blir färdig till det om jag gör så att de får imorrn osså. Jaja, e rätt trött nu efter att ha bakat i 3-4 timmar  så nu ska jag sova så gott det går =)...osså ska jag ge min älskling en puss för han ligger inne i sängen och sussar så gott o är så sööt! :)

IFK galning

i lördags skulle Peo egentligen till Ola o festa med nårra av hans kompisar. Men han ville inte lämna mig ensam en lördagkväll så han velade länge och bestämde sig tillslut för att stanna hemma. Jag sydde hela dagen o han satt vid datorn o fick lite nyttigt gjort. Hade ett påslakansätt som jag aldrig använt och en filt. Så sydde en filt till vagnen som hade påslakan på ena sidan och fleecefilt på andra. Svart och brun precis som vagnen. Tre lager tjock så den ska kunna användas nu när det är lite kallt. Sen sydde jag ett lakan av samma tyg och en kudde likadant som filten och med två öron så det blev som en nalle =)..
På kvällen ringde en kompis till Peo o ville komma så de fick han. Satt och snackade o de började dricka.. slutade med att de druckit en flaska whiskey och en halv vodka, de två!.. dansade runt i lägenheten och var inte kloka för fem öre. Skulle helt plötsligt hälsa  på en annan vän som bor här i området och ville klart ha med mig.. så jaja. tänkte att det är nog bäst annars hittar de inte hem igen. Stannade inte länge hos honom för de kunde ju inte stå stilla. Peo snackade med allt o alla på vägen. Något pinsam oxå vill jag lova! =).. sen började han helt plötsligt för fulla muggar vråla IFK, så jag tror att ingen på hela johanneberg kunde missa det. Jag vet inte vad han fick detta från men jaja.. iaf gick två killar förbi och frågade om de gått bra för IFK ikväll.. de hade ju spelat tidigare..Peo hade ingen aning så han sa bara, näää. inte direkt..eller nåt liknande och började istället gola GAIS för att tillsklut gå över till Gothia IF haha.. väl inne igen så skulle peo ringa till Ola för nu var han sugen på att gå dit. Men gänget hade gått till stan o Peo ville inte ut.. Han flummade ihop några meningar om att han ångrat sig och att Ola skulle gå hem igen så vi kunde komma.. sen somnade de bägge på soffan helt okontaktbara. de skulle egentligen spelat biljard för de bokat rummet vid 12, men då stensöv de bägge...Jaja.. jag satte mig vid datorn en stund och diskade o städade lite sen.. 3 timmar senare så drog jag med peo till sängen så vi kunde sova. Extremt lättväckta jag vaknade sedan vid halv sju när han ute i soffan stängde av tvn och gick hem =)..

på söndagen var vi på ikea. köpte tyg och gick sedan till jysk för att köpa lite till =).. hittade fina tyger faktiskt.
kom hem och sydde ett överdrag till skötbädden vi köpt på ikea. Eftersom både den och skötbordet är vit så tyckte jag det var lite tråkigt. Samt att jag ville ha något som känns lite varmare för bebisen när den ska ligga där.
Vi gjorde inte mycket mer den dagen.

Måndagen så rörde sig lillen knappt alls så jag gick som på nålar och försökte få honom att sparka samtidigt som jag letade upp nummer till förlossningen ifall ifall. Ringde min barnmorska men ingen som svarade. Fick veta senare att de har problem med växeln sedan flytten.  Somnade mitt på dagen och sov ett par timmar för jag var helt slut. När jag vaknade fick jag ett par knuffar och kände mig lite bättre. Ringde Tova och gratulerade på 4års dagen! =).. sen när peo kom hem så åt vi och tittade på tv. Plötsligt så fick äntligen bebis fart igen och jag kunde äntligen pusta ut.

På tisdagen var jag hos sjukgymnasten igen.. sen asade jag äntligen ut toalettskåpet och började slipa. Blev klar med allt utom hyllplan o dörrar. Så snart ska det målas. Fick inte göra mer för peo för han säger jag måste vila nu. Så resten av dagen satt jag bara framför tvn. Likadant onsdagen, lite framför tv och lite framför data.

Får se vad jag ska hitta på idag. något litet kanske iaf =)

En vanlig vecka hos mig

Onsdags så gjorde jag inte mycket alls. Fick upp en hylla, tavlor och mobilen till bebisens hörna så där blev jättefint. Peo spelade bandy med jobbet så han var inte hemma förrän vid 7..

på torsdagen var jag hos sjukgymnasten igen. somnade när jag fick akupunktur för det är typ enda gången man kan bli helt avslappnad.. ah.. sen stack jag iaf hem och tvättade alla bebissaker. Så nu e allt färdigt för användning. tvättade även täcke och kudde o allt sånt bara för att vara på säkra sidan.. lät dock madrassen va för den fick inte plats i maskinen =) hihi.. sen åkte jag iaf till Siba o mötte upp peo när han slutade. Fredrik var där och skulle hämta oss. Tryckte in oss tillsammans med Ola o Kenneth i bilen och Fredrik skjutsade dem till korsvägen först.. sen körde vi ut till Partille. Denna gången gick det bättre för peo att fixa datorn. han fixade allt de behövde hjälp med o lite till =).. vi käkade köttfärspaj som var smaskens och så busade jag klart med söta lilla linnea en hel del oxå.
Kollade lite på tv och snackade och åkte sedan hem vid 22.00..

igår var en seg morgon. jag gjorde mest ingenting..o ojojoj vad det regnade..åkte iväg till BM på återbesök vid 14.30. Tog prover och det såg bra ut.. alltså ingen havandeskapsförgiftning!!! åh vad glad jag var!!!! =).. värdena hade gått ner igen och BM trodde det berott på nån temporär stress eller något.. jag vet inte vad det skulle kommit av, men ändå =).. skönt iaf! men blodvärdet hade dock sjunkit!!! trist men sant....inget som hjälper. får väl vänta tills lillen kommer ut helt enkelt. Efteråt gick jag och köpte sista presenten till peo och därefter åkte jag hem. På kvällen var jag o Peo med hans fd klasskompis Fredrik och en till o åt på kinaresturang.. fy vad mätt jag blev =).. efter det stack vi till 4gott o köpte lite gottis! =).. o sen hem o tittade på tv..

idag skulle jag ha slipat möbler men det blåser så det e inte klokt.. får nog bli inne.. sortera något eller sy kanske.. får se vad man orkar göra..trevlig helg till er alla!

Shopping

Igår var jag hos sjukgymnasten kl 10. sedan kände jag inte riktigt för att hem och sätta mig i en tråkig lägenhet en dag till, så jag stack till Peo och åt middag tillsammans med honom på en resturang.. dagens blev det =).. jag åt stekt potatis med några biffar o gräddsås.. osså var det klart salladsbuffé och nybakat bröd som man fick ta till.. blev proppmätt. Peo tog kokt potatis och fläsk med löksås.. verkade osså väldans gott =).. kom två från hans kontor o åt med oss oxå. Efteråt följde jag honom tillbaka till jobbet för jag skulle ändå till H&M som ligger i samma hus.. därefter kollade jag lite i babyaffärerna de har där ute.. hittade en fin åkpåse som jag ska få av mamma och så såg jag massa annat fint.. bland annat ett skötbord som jag tyckte skulle passa bra. gäller bara att övertala peo såfall =).. vi har inte alltid samma smak hihi..

sen åkte jag iaf till nordstan och skulle hitta present till Carlos som fyller 30 och till Peo. Jag hittade tillslut en cykelmätaregrej och en mobilväska till Carlos. hoppas han gillar det.. hade ingen aning vad jag skulle köpa..
hittade även allt jag skulle ha till Peo men köpte inte allt för jag vill ha en sak under öppet köp och det var lite tidigt nu då ju =).. får fixa nästa vecka istället.. hittade även till peo från lina o ida. så känns bra att vara klar.. sen köpte jag iaf även en diskhandduk och en grytlapp i svart/grå/vit.. och så köpte jag ett lysrör till akvariet för det var sönder. Har flyttat ut byrån och akvariet i tvrummet för att göra plats till spjälsängen ju, så då passade jag på att göra akvariet fint igen.. sist köpte jag även 10 fiskar till som var superfina =).. kom hem vid 4 och såg då att lysröret var för litet. så jag pallrade mej ner till stan igen och bytte det. Peo mötte mej på stan efter jobbet och vi handlade lite mat. Kom hem och fixade allt med akvariet och sedan tittade vi på tv o käkade middag. isch vad trött man var.. hade ont som en galning. och idag kunde jag inte resa mig förrän 12 så har nästan precis gått upp..men men det får man ta. är så förbaskat trött på att ha ont! men men.. nu är det ju bara en månad kvar! hoppas det går fort!

Ensam igen

i tisdags var jag då hos Barnmorskan igen för kontroll. Peo följde med för det var väldigt längesen sist. Han hade inte ens hört bebisens hjärtljud live ju =).. Barnmorskegruppen hade nu oxå flyttat till nya lokaler i ett större hus och det var så fräscht o fint. Min BM hade fått ett rum som hade uppglasat så man kunde se utöver älven =).. i vilket fall som helst var det dags för urinprov idag. Men jag lyckades bara få ut nån droppe. Det visade sig vara lite äggvita dock.. dessutom hade jag ju haft så ont i huvudet, flimmrat för ögonen och tryck vid revbenen vilket jag tog upp.. och allt detta tyder tydligen på havandeskapsförgiftning. Mitt blodtryck var inte överdrivet högt dock... det hade stigit från att varit väldigt stabilt innan, men det var inte tillräckligt högt för att vara någon fara.. därför sa BM att vi avvaktar. Måste ändå ta urinprov igen med normal mängd denna gång för att vara riktigt säker. Så behöver ju inte vara nåt alls. I vilket fall som helst fick jag ny tid på fredag denna vecka. Hoppas verkligen att det var falskt alarm!!!!

BM är dock lite oroad över mitt blodvärde som aldrig vill stiga så denna veckan fick jag en extra kur av järn =)... jag ska fortfarande äta 2 tabletter om dagen, men äta massa c-vitamin som tar upp järnet och så ska jag äta leverpastej o helst blodkorv ( öööörkk!!).. osså inget kalcium minst 2 timmar före eller efter medecin.. jaja.. får se hur det gått på fredag =).. i alla fall så kände BM på magen som vanligt och bebis ligger kvar precis som förut. Hans huvud är fortfarande rörligt men han ligger som han ska inför förlossning så får hoppas han inte får för sig att vända sen...


var hos sjukgymnast tisdag o torsdag för akupunktur och torsdag ägnade jag dagen åt att tvätta, fredag åt att städa.
Peo var på firmafest i Slottsskogen fredag kväll men hade inte så skoj så han kom hem redan vid 11... dessutom skulle vi ju upp tidigt dagen efter. så jaja..

Lördag då.. vi gick upp vid 6 o tåget gick till Varberg 7.40.... 8.20 hämtade Peos föräldrar oss på stationen och vi körde till Ullared. Fikade mackor och var inne vid 9 sen. Mycket folk!! vi hade en lista på 2 A4 sidor så vi hade att göra. hittade det mesta, dock inte madrass, kudde och skötbädd till bebis..där var heller inte alls mycket fina bebiskläder så blev bara en body med mysbyxor och mössa och så en pyjamas o två strumpor. jag gillar inte kläder med massa tryck på o sånt.. såfall nån liten söt nalle typ.. jaja hittade joggingbyxor, jeans, fintröja, t-shirt och jacka till Peo och tre koftor till mig att ha när man inte e så tjock längre. Hittade även amningsbh, och så massor trosor/kalsonger o strumpor till oss bägge =).. sen var det mest rengöringsmedel, disk o tvättmedel, diskborstar, tvål o sånt som man köpte. Dessutom allt till bebis som vi hade kvar nästan..babyfilt, badoljor, salvor, nappar, nappflaskor, tvättlappar,  täcke, termometer, nagelsax o massa sånt smått. hittade en fin babylampa som är en mobil osså så den ska hänga över sängen. Vi var ute och åt vid 13.00.. tog tid att komma ut me så man var rätt trött då.. gick iaf in igen och hittade då alla kläderna.. vi fyllade nästan två vagnar och under dagen och gjorde av med 4500.. men så blir det när man e på ullared =).. Peos pappa satt utanför o väntade på oss nästan hela dagen för han hatar gå i affärer.. jaja vi var klara vid 4 iaf och då körde vi hem till GBG.. var hemma vid 6 och Peo o Einar spelade biljard mest jag o Eva satt o tjabbade i lägenheten.. de tyckte vi bodde finfint =).. första gången de var här ju =).. åt pizza från mossens och tittade på fotbollen på kvällen.. sen slängde vi oss i säng och somnade direkt.. i och med att jag bara sovit 2 timmar natten innan me.. 

igår gick vi upp vid 9 och körde ut o visade vart peo jobbar o gick lite på toys r us.. jag köpte present från mamma till Tova för affären finns ju inte nere i K-stad då da =).. sen körde vi iaf till Ramberget och tittade på utsikten.. härligt väder var det.. 18grader o molnfritt så perfekt dag att ha lite sightseeing. iaf så visade vi vart allt låg eftersom de knappt aldrig ens varit i GBG.. sen körde vi till IKEA. Vi köpte madrass, kudde och skötbädd till bebis eftersom vi inte hittat till på ullared. Bäst att passa på mest man har nåt kvar från lönen =)..nu är det nästan bara skötbord kvar..vi åt middag på ikea osså.. sen körde vi vidare. Var vid masthuggskyrkan o tittade ut över GBG från det hållet osså. Kollade när stenaline färjan la till och sen körde vi genom linné, avenyn och vid domkyrkan så de skulle få se lite av innerstan me. Vi får ta en promenad där nästa gång de kommer för vi hann inte med allt denna gång ju.. bara en dag de var här uppe .. sen körde vi iaf hem.vi fikade lite o tittade på finnkampen. Sen följde vi med dem ner till bilen.. eller tja.. vi kom till hissen. Hissen fastnade mellan våning 9 o 8.. o där satt vi 45 minuter. Det var varmt som bara den!! vi larmade direkt via en knapp i hissen.. sen väntade vi 35 minuter o ringde därefter en gång till eftersom inget hänt.. då var han tydligen på väg iaf.. som tur var så var där iaf en liten glipa mellan dörrarna på typ 2 cm så att det kom in lite syre.. hissarna har ju ca10 spotlights i taket me så blir ju inte svalare av det precis.. tur att den e stor osså iaf så vi kunde sitta ner o vänta.. för det var lite jobbigt måste jag säg... när teknikern kom bände han iaf upp dörrarna och så fick vi hoppa upp till 9onde våningen. därifrån GICK de andra ner och jag gick in igen eftersom jag inte klarar trappor så bra.. iaf så ägnade vi resten av kvällen att göra ingenting.. satt lite vid datorn o lite vid tvn!

Nu är helgen slut och återigen sitter man ensam hemma och har inte så mycket att göra. Idag hade jag dock tänkt flytta akvariet och byrån i sovrummet för att göra plats åt spjälsängen.. har ingenstans att lägga alla saker så sätter upp sängen och lägger i alla sängkläder o grejer där iaf.. då har jag plats i en byrålåda åt skötsakerna sen.. så får det vara sålänge =).. nu ska jag alltså sätta igång..hoppas ni alla får en trevlig vecka


En vecka till som höggravid

Denna veckan har inte varit så händelserik. Nu är det mest att sitta i soffan eller ligga i sängen hela dagarna. Jag som trodde jag skulle hinna städa och göra massa småprojekt nu innan bebis kommer. Men kroppen vill inte likadant. Allt gör så förbannat ont och sover man inte på nätterna heller så har man ju inte mer energi. Veckan som kommer ska jag dock ta mig för lite saker! börja slipa kanske =).. iaf så har vi på kvällarna spelat biljard små stunder och käkade på subway i fredags, samt var på 4gott =)..

onsdags var jag iaf på stan och träffade Åsa o Anna. vi käkade middag på ett litet ställe på kungsportsplatsen. Jag tog soppbuffé för till det hörde oxå en salladsbuffe som var jättegod.. jag åt så mycket jag orkade =) o vi tjabbade på ett bra tag.. fanns mycket att prata om nu när man inte träffats på så länge.. Åsa har fått praktik och Anna har varit på resa, samt söker praktik.. fick ju höra lite om sommarjobb och andra strapatser. Väldans skoj så jag hoppas vi gör det igen snart.. därefter åkte jag till Backaplan. Köpte lite gottis o gick till Peo för att lämna dricka o gott o så min tröja för det var såå varmt ute. Snackade lite med Ola osså. Sen gick jag i alla babyaffärerna de har där ute o kollade på bäddset mm. därefter gick jag till toys are us för att leta present till Tova som snart fyller 4 =).. hittade lite smått o gott. Vid halv 5 åkte vi till sista förlossningsförberedande kursen på Östra.. kul som vanligt att lyssna på föreläsaren. idag handlade det mest om efter förlossningen och amning mm. så visst blev man riktigt sugen nu.. inte så bamse långt kvar.. vi bestämde oss nog nu för att föda på Östra iaf! det känns bäst.


i lördags hämtade Fredrik oss vid halv 11 och körde hem oss till dem. De bor ute vid Partille så lite svårt att ta sig dit med buss. De bor i ett härligt litet villaområde precis intill en sjö, han, hans fru Ulrika och deras 5 månaders tjej Linnea. Peo känner honom genom Kenneth på Siba. Peo och Fredrik har ju sidan till Barkarby handelsplats tillsammans.. nu behövde han iaf hjälp med datorn. Så Peo o Fredrik satt vid datorn nästan hela dagen och jag o Ullrika gjorde mat, diskade och lekte o gosade med lilltjejen. Lite bra att kunna fråga någon som nyligen varit med om förlossning och första tiden. Jag känner ju ingen som ska få eller precis fått barn annars. Hon fick även missfall, innan denna, i v15.. så man hade ganska mycket gemensamt med dem även om hon är 27 och Fredrik 40 ...hon hade dessutom precis blivit klar med sin utbildning så man kunde snacka om skolan lite osså =)..  De bodde iaf i en ombyggd stuga och hade stor härlig tomt o uteplats där vi satt o solade o käkade eftersom det var så varmt just idag =) käkade ris o nån kycklinggryta som var smaskens och sedan glass med nån bakelse =)... vid 5 hade peo fortfarande inte kunnat lösa alla problem med datorn. det verkade som att det var ett hårdvarufel och eftersom de skulle iväg så hann han inte testa med nåt annat.. fick lösa det provesoriskt.. sen skjutsade de hem oss och vi ska komma tillbaka om någon vecka igen. Synd var det att man inte kunde ut och promenera för det var så härligt väder.. men jag hade inte tagit kryckorna med mig eftersom det är bökigt.. jaja.. väl hemma gick vi o handlade och spelade biljard en stund..
på kvällen sedan så skrattade jag så tårarna rann åt peo.... när jag gått och lagt mig så låg jag som vanligt utan kläder eftersom jag blir så fasansfullt varm.. o peo kom och skulle hålla om mig.. så la han handen på överdelen av min mage och slumrade till.. vad han inte visste var att lillkillen hade värsta träningspass där inne och sparkade honom helt galet hårt rakt i handen.. så peo flög upp o gapade : va faaaan var de!!!! det kändes som han kom ut ju!! ..o helt ifrån sig.. o lillkillen fortsatte även om inte lika hårt att slå mot peo när han la tillbaka handen... Peo tänkte nog själv sedan hur dumt det lät och skrattade han oxå.. sedan låg vi o tryckte lite mot lillen som tryckte tio ggr värre tillbaka...man känner ju hälar och tår nu och det är häftigt att ligga och smeka lillen under fötterna.. han vill inte ta bort dem som man hört att de flesta andra bebisar gör i magen.. han gillar även när man smeker honom över ryggen o baken osså.. då pressar han ut med fötterna på andra sidan av magen så att ryggen kommer närmre ens hand =).. härligt är det

jaja igår (för nu e de ju måndag tekniskt sett) sov vi ganska länge och sedan begav vi oss till stan för att peo skulle prova lite kläder och titta ut en trevlig parfym.. han fyller ju år snart och jag vill köpa nåt bra =).. så tänkte förbereda lite.. får se vad det blir tillslut... jaja.. vid 4 käkade vi middag, pastabuffén på överplan på nordstan.. satt o tittade på folk o hade allmänt trevligt.. kom hem och satt lite vid tvn och sedan klippte jag peo för han var såååååå långhårig.. tillochmed så att hans lockar började synas tydligt igen.. vilket jag blev riktigt glad över, för han e ju så söt i dem =) hihi... blev bra iaf.. nu ska jag sova för jag är supertrött som jag är för det mesta nu för tiden.. får se om man kan sova bra inatt då da :)