En spya tack!

torsdag. Träffade Angelina och lille Alfons. Alfons hade verkligen växt sedan sist.. ojoj vad stor han var =).. så söt oxå. Vi promenerade ner till byn och handlade lite fika och sedan satte vi oss i lekparken på en filt och fikade mest våra små busfrön kröp runt och lekte lite med varann. De käkade majsbågar så de var överallt tillslut. Iaf så blev det snack i nån timme och sedan tog vi en promenad. Jag smet in till mormor därefter och fick lunch.

Blev kvar ute i solen på deras baksida nån timma och gick sedan hem o packade och gjorde mat. Fick lite smått panik för att hinna iväg till tåget kl 17.52, men det gick. Mamma o pappa hjälpte mig på tåget med vagn och allt. Fick stuva om lite väskor o sådant, men sedan så kunde jag äntligen leta upp en ledig plats o slå mig ner med algot på ett eget säte för det var inte så fullt som tur var. Algot satt inte stilla en sekund. Han lekte med alla leksaker jag hade med mig och slängde dem på golvet, klättrade på mig och på sätena och ville hit och dit, kors och tvärs. Det var allt ifrån lätt att klara honom själv på tåget. Efter ca 1,5 timma så ville han ha mat. Jag gav honom välling och hoppades han ville sova lite sen.. men han fortsatte gå på.. osså plötsligt stannar han upp och börjar ulka.. och jag bara "OH NO"... så kommer det då.. KASKADSPYR över oss båda.. jag tar upp mina händer och fångar endel där, men massa på golvet rinner bak på fötterna på personerna bak oss och i sätet och i skötväskan och ÖVERALLT i princip.. och jag sitter där med händerna smockfulla av spyor som verkligen inte luktar barnkräk längre, utan just SPYA... o ingen frågar ens om jag behöver hjälp.. tittar bort och låtsas som de inte sett hela katastrofen.. så ja, vad ska jag göra.. tar hans filt och  torkar mina händer där, samt hela honom och mig och sätet.. hittar en handduk i väskan som jag kan torka golvet med och sedan slänga.. därefter byta hans kläder, mest jag själv fick sitta i mina härligt osande kläder 30 miuter till...kan inte gå till toa o hämta papper eller vatten heller, för var ju skitkrångligt med alla värdesaker och Algot som bara skrek.. shit alltså.. när han fått torrt på sig så hittade jag lite våtservetter så jag kunde få bort mesta osen från hans ansikte o mina händer iaf.. kunde ta upp honom och fick honom att somna när det var ca 20 min kvar.. då kunde jag äntligen pusta ut en aning.. helt galet!!! Peo mötte oss på stationen iaf. Åkte direkt hem och slängde oss i duschen allihopa..vilken dag.. men hemma iaf, det är ju huvudsaken. Algot somnade i Peos famn.. man märkte riktigt hur han saknat sin pappa!!

Algots framsteg

Har hänt lite senaste veckan faktiskt. Algot har nu börjat resa sig själv med hjälp av något att dra i, som ex en persons ben eller liknande. Duktiga killen. Det blir nog till att hem och sätta ner sängen ett snäpp till så han inte kastar sig ur, som han hela tiden försöker göra i vagnen nu för tiden. Han blir skitarg när man fäster honom i selen i vagnen, men vad tusan ska man göra liksom! Han har en vilja som kan böja stål.
 Han härmar tittut! o titta! och Bu! ... låter så kul..han förstår lite mer vad man säger åt honom oxå nu ju..kollar på lampa när man säger det och kramas när man säger man vill ha en kram osv. (när han inte är för upptagen med annat då vill säga.. då skiter han i allt vi säger hehe).  han går även bättre o bättre med bara hjälp av att hålla i några pekfingrar vilket är väldigt jobbigt för våra ryggar!.. o så en liten trist grej är att han fortsatte att kräka upp mat med jämna mellanrum, och det är inte lite!! så vi har nu testat att ta bort äver mjölk i maten. hoppas att det inte är det som är problemet för det börjar bli dåligt med alternativ på mat åt honom. jaja.. min lille kille känns inte så liten längre.. 7 månader redan.. jisses vad tiden går fort!

8 år idag

Idag har jag och Peo varit tillsammans i 8 år! Galet vad fort tiden går. Förlovade i 4 oxå. Härligt att se tillbaka på tiden då vi träffades. vad vi ändrats under åren alltså! och tänk att nu har man en underbar liten son på 7 månader tillsammans..nu är man ju vuxen.. hihi.. även om man inte vill inse det ibland. Får fira lite med Peo i helgen, idag har vi bara pratats lite i telefon. Älskar dig Peo! du är en underbar sambo och en enastående pappa till vår lille kott. Kunde inte hittat någon mer perfekt andra hälft :)

Idag var en lugn dag, till skillnad från igår. Vi gick upp och bara njöt av solen en stund.. Käkade och la oss en stund igen och vilade. Sedan gick vi till min mormor o morfar och satte oss på en filt i gräset o fikade och snackade. Algot fick lite glass o tyckte det var lika gott som vanligt..han älskar glass! :) Han satte sig sedan på gräsmattan och drog upp blommor o hade så himla kul så vi kunde inte ta bort honom, min söta kotte. Vi blev kvar där  säkert tre timmar och gottade oss.. sen skulle de spela golf så vi begav oss på en runda runt byn.. Algot sov redan sedan länge då så han fortsatte med det. Blev en sovstund på mer än två timmar idag, vilket nog var lika skönt för oss båda två =).. väl hemma satte jag mig lite vid datorn. Satte mig även och rensade telefonen lite. Hade 250 meddelande som jag inte raderat så det var till att ta bort en hel del =).. det var dessutom bara inkorgen. Förmodligen lika många eller fler i "skickat".. Tänk att på min första mobil kunde man ha typ max 10 meddelande och sedan gick det inte att ta emot fler.. inte klokt vad fort tekniken utvecklas. Då fanns det minsann bara pip till telefonsignaler, man kunde absolut inte ha musik eller ta kort.. tänk att spara en bild på det lilla minnet liksom.. ja det låter som det vore på stenåldern.. men jag skaffade min första telefon när jag var 16 =)..jaja, iaf.. Har ätit god middag ikväll och nyss var jag o mamma o sprang 4 kilometer.. gött var det....

klippning och vänner-runda

måndagmorgon vaknar man i sin gamla säng i sitt gamla rum i Sibbhult. Gott med lilleman bredvid sig. Stiger upp o käkar i lugn och ro. Blir inte mycket gjort förrän middag. Då gör vi oss klara och är redo att åka när Lina och Tova kommer 12.45. Då åker vi till stan. Lina skulle lämna in bilen för rostkontroll, så vi sitter kvar och väntar den stund som det tar att leta genom alltihop. Därefter till Lina. Kotten var inte alls på ligga stilla humör så det var mest att underhålla honom hela tiden. Inte lätt när Lina ju skulle färga och klippa mig. Men men.. fick i en toning och sen gjorde hon mat mest jag underhöll barnen. Algot somnade en stund och mamma o pappa kom in för att äta. Tog med sig Tova när vi alla ätit och handlade. då kunde Lina få tid att klippa mig. Oturligt nog så vaknade kotten precis då och ville absolut inte vara från mig.. så han fick sitta i mitt knä och blev en stor hårboll. Men håret blev fint iaf och det var en trevlig eftermiddag. Åkte med mamma o pappa hem och var inte tillbaka förrän ca halv 8. Då var man trött och det var att försöka somna kotten och sitta lite vid datorn


Igår gick vi upp tidigt. Åkte till kottens farmor, farfar och farbror och hälsade på. Var där mellan 12.30 och 14.00 typ.. sedan in till stan. Till Linus o Carro vid 15.00.. fikade jordgubbar o glass. jisses vad gott!!! kul att träffa dem igen. blir inte så ofta så man får ta vara på tillfällena man får. kl 17 skulle Tova hämtas på dagis så Carro o Linslusen följde med på promenad dit o hämtade henne. Åh är så himla glad för dem, verkar ha hittat ett hus som verkligen passar dem perfekt! är sååå himla nyfiken på hur det ser ut och ska absolut ner o titta på det när de flyttat in. Sedan var det iaf dags att lasta in Tova o Algot i bilen och köra ett par kvarter bort till Martin. Tova somnade efter ca 100 m och likaså Algot. Så det var två trötta barn jag fick lasta ur bilen och in hos Martin.. det var trevligt att se hans nya place och träffa honom igen. Det händer verkligen inte ofta det heller. Vi snackade lite skit och fikade även där :)...
 
vid 19.00 lämnade jag av Tova hos Lina och körde till Babbe o Victoria och Wanda. Jag hade aldrig varit där innan så att hitta var inte det lättaste, men efter nårra snurrar hit och dit och kikat på en karta längst med vägen så hittade jag då tillslut. Så duktig jag är da! haha.. hittade dock inte deras hus när jag väl var på rätt gata så jag parkerade och Babbe fick ut o möta. Det var jättetrevligt att ses igen. Det var suuuuuper längesen vi sågs, säkert minst 4 år sedan förtom ett par hej i byn..ändå helt galet vad man kände igen dem. Bägge var precis som förut, det enda som var nytt var en sööööööt liten Wanda som var pytteliten o lung och go (i mina ögon iaf), då jag har en betydligt äldre och betydligt mer busig o tokeffektiv bebis hihi.. man saknar lite de tider man hade ett litet knyte som  mest låg på rygg o tittade o log mot en.. nu är det full fart hela dagen.. men det är förståss väldigt kul på sitt sätt :).. iaf så fick jag fika en gång till. en supergod kladdkaka. Tre fika och ändå bjöd ingen på samma sak, det var rätt skickligt tycker jag.. de hade nog pratat ihop sig  innan hihi.. och så blev det iaf massa bebisprat o algot var stormförtjust i deras vovve, Nalle. Stannade hos dem till halv tio ungefär och då fortsatte jag vidare till Lina och käkade en väldigt sen middag eftersom hon gjort till mig. Oj vad jag ätit denna dag, helt otroligt :).. iaf så gav Lina Algot välling och han somnade. Han sov sedan hela vägen hem och vi var hemma och slängde oss i säng vid halv 12, efter en helt underbar dag. Tack alla trevliga personer som jag fick komma till idag o för fika o allt snack ni bjöd på. Åhh vad det är härligt att vara i Skåne just nu.. sommar o allt!


helgen

I fredags blev en dag av städning. Det var skönt att verkligen få rent i lägenheten igen. Algot stökar upp snabbare än man hinner blinka. Det är svårt att bo så trångt med en bebbe som är överallt =).. men så får det väl vara ett tag till iaf. det var underbart väder mot eftermiddagen och vi promenerade en lite tur och handlade mat samtidigt. Därefter gjorde jag en stor pastasallad och förberedde för grillning. Vid halv 7 kom peo hem, hade jobbat över en stund och sedan kom Ola vid 7 för grillkväll =).. vi grillade kyckling och korv och käkade salladen till. det var ljuvligt gott. Kunde sitta ute på terassen till 9 tiden. Då började det bli lite kallt. men ändå, det är fakiskt otroligt för att vara Sverige i maj tycker jag. Vi spelade Gh och Wii och snackade. Det var en trevlig kväll förutom att Algot var på dåligt humör och vägrade somna. Blev inte förrän närmre 22.30.

Lördagen kom och vi åkte in hela familjen till stan för att gå lite i affärer. Hann inte så mycket innan babysimmet. Så vi fortsatte lite efteråt osså. Jag hittade en kofta och en scarf iaf. Skönt att ha något nytt plagg iaf. Vi var hemma igen vid 4. Jag diskade lite och fixade inför ankomsten av mamma o pappa vid vid 7 på lördagskvällen. De hade varit i skövde hos Ida och hälsat på lite. När de kom så käkade vi grillat igen. Filé med potatissallad. mums.

Söndag, morsdag. Algot vaknade supertidigt =).. jag gick ut och la han hos sin mormor o morfar. Skönt med lite avlastning så man kan sova vidare en stund. Vi gick ner till stan vid lunch, gick lite i affärer igen. Därefter promenerade vi vidare till Haga och pappa bjöd oss alla på resturang. Därefter promenerade vi till Linné och käkade glass på Lejonet och Björnen som pappa osså bjöd på i och med det var mors dag :)..satte oss på en filt i gräset och åt o hade hur trevligt som helst.  därefter promenerade vi hem genom vasastan. Det blev en riktigt lång promenad, men skönt iaf =).. typ en mil blev det nog. Mamma o pappa skulle köra hem vid 5 tiden. Då kom vi plötsligt på att jag o Algot kunde ju följa med. Jag funderade någon minut på det och tänkte What the hell, det kan ju vara skoj. Så slängde ihop kläder till oss och så ner och packa om bilen så vagnen skulle få plats. Därefter bar det av till Skåne =) härligt härligt!! väl i Sibbhult åkte vi inom mormor o morfar för att säga hej och för det var mors dag klart. Fikade lite..på kvällen kom Lina och Tova för att träffa oss oxå och vid 12 somnade vi bägge sedan som utslagna flugor, efter en trevlig och händelserik helg

Lunchat

Idag gick jag upp innan min kotte vaknat. Han vaknade kl 9.40.. så jag hade redan huttit duscha, sminka mig och klätt mig för dagen. Snacka om bekvämt. Kändes lyxigt faktiskt. Vi tog en lugn och trivsam morgon i soffan, vilket var ganska bra i och med min nacke. Det är lite bättre idag, jag kan röra armarna och så iaf, men får gå som en robot och inte titta mer än rakt fram idag osså =) . Vid tolv stack vi till skolan för att träffa Anna. Hon skulle hänga upp projektet hon precis var klar med, så jag hjälpte till och sedan kollade vi på alla inlämningar. Man blir alltid lika häpen över hur duktiga alla är. Man ska väl kunna en hel del när man gått 4 år på utbildningen, men ändå. Jättefina projekt! nästan så man längtade efter att få planera lite igen. Alex kom oxå så han följde med oss och åt lunch i kårhuset. Vi tog såklart en vegetarisk buffeé som vanligt. supergott. Algot satte jag på en filt på golvet och det tog inte 10 sekunder förrän han hade krälat iväg =).. men men.. det gick bra iaf. Trevligt att hälsa på klasskompisarna ibland. Jag och Algot begav oss sedan till stan och gick lite i affärer. Hemma nu. Ikväll blir det mys med min son, Peo är ute med jobbarkompisarna och bowlar och käkar middag. Jag ska försöka somna lilleman tidigt och därefter krypa upp framför tvn och titta på en riktig tjejfilm.. man får ju passa på .. ellerhur?

nackspärr

Igårkväll började jag klaga på att jag hade ont i min arm igen. Jag får det ibland för mina nerver ligger i kläm och det gör verkligen helt sjukt ont. Jag har varit hos läkare och kirurg med detta för många år sedan och man skulle operera så att jag skulle få mer plats i de trånga utrymmen vid handleder och armbågar, men till slut sades det att det var bättre att låta bli. De nerver som var i kläm var inte de som de normalt brukade operera och detta som just jag lider av är stor risk att det blir värre om man opererar istället.. typiskt, jag vet.. iaf så hade jag ont hela natten och vaknade av smärtan. Imorse tyckte jag dock det var bättre när jag sa hejdå till Peo då han skulle till jobbet. Lade mig igen och sov en stund till, drog min älskade Algot intill mig så han sov på min arm o det var så mysigt.. vaknade vid 8.20 igen.. Jag lyckades rulla ut armen så jag fick bort Algot som var vaken och ville upp o busa..Jag vände mig från sida till rygg och blev liggandes där. Jag hade legat så långt ute på kanten att nu när jag vände mig så var axeln och höften utanför sängen.. men jag kunde inte röra mig. Såg nog ganska komiskt ut.  Det hade knäckt till i nacken och min tanke var förståss direkt, JAHA då var det dags igen! .. nackspärr. har bara haft en riktigt illa förut, när jag var 12, men många små efter det så man vet hur det känns. Denna gång blev det en ganska illa och jag kunde alltså inte röra mig. Fick tag på mobilen på nattduksbordet och ringde peo som precis kommit till jobbet. Han fick vända i dörren och åka hem. Under den tid det tog för honom att ta sig hem så fick jag rota i min låda vid sängen för att försöka hitta något som Algot kunde leka med. Dessutom kämpade jag för att hålla mig uppe eftersom halva jag låg utanför sängen.. kunde dock inte lyfta huvudet eller röra mig i sidled så var inte mycket att göra åt. Jag hittade iaf tillslut lite småsaker och så låg jag och höll honom om foten eftersom jag inte skulle kunna ta honom om han kröp iväg. Vad maktlös man var plötsligt..visste inte alls vad man skulle göra för att lyckas ta hand om Algot. Inte Precis så man ville ringa hem Peo från jobbet för en nackspärr..men vad gör man?.. Vid lite över 9 kom då peo och jag fick hjälp att ta en ipren och smörja nacken med smärtlindrande. Därefter hjälpte han mig till soffan där jag har suttit sedan hela dagen.  Peo var hos läkaren i eftermiddag så då la vi upp som en liten borg på vardagsrumsgolvet med kuddar och filtar där Algot kunde vara utan att smita. Han var så duktigt, precis som han fattade att jag inte kunde hjälpa honom, för han var tyst o snäll tills när Peo kom hem och Algot såg det, så började han skrika direkt, som att han ville säga: kom o lek med mig! =). jaja, jag är så rastlös nu så det är inte klokt. Jag har så pass mycket smärtstillande att jag kan sitta här en stund och skriva. Trist att bara sitta stilla. Man vill bara kunna upp o springa, men det går inte.. sitter som en stel pinne o kämpar med att röra min högra arm utan att det ska göra för ont. får väl bli en film till. Hoppas detta inte håller i sig länge. I hate my body! yeah, I really do!

En liten film :D

Algot har äntligen börjat sova hela nätter. Får se hur länge det varar men just nu så njuter jag av att han sover ca mellan 20.00 0ch 06.00 utan att vakna och vilja ha mat. Det är helt perfekt ju. Idag ringde Sofie och frågade om vi vilje förlja med till Ikea..så efter att jag diskat och städat så stack vi till stan och mötte Sofie o Sam vid 12 tiden. Tog 43an till bäckebål och shoppade loss en stund. eller ja, vi käkade lunch och gav ungarna mat =) haha.. jag fick med mig en termos och fyra djupa fat iaf. Vi åkte om Backaplan på väg tillbaka och tittade på babyproffsen. När Sofie åkt så gick jag och handlade blöjor och lite mat åt kotten. Sedan åkte jag hem, trött, men nöjd. Det var en härlig dag. Nu har vi käkat middag och ska väl snart försöka somna kottis.
 
Peo har satt ihop en liten film på Algots krälande runt i lägenheten. Han började ju med detta för nån vecka sedan, men nu har vi iaf lyckats få det på film alltså. Enjoy:






Hänt endel

I torsdags var en sån där dag som man får mycket gjort. Jag städade och tvättade och diskade precis hela dagen. Det var helt galet jobbigt, men oxå väldigt nödvändigt. Man känner sig iaf väldigt flitig när det väl är gjort. Jag hade sock sån väldig allergi hela dagen så jag knappt orkade stå på benen. Man bli ju så förbaskat trött!
fredagen så fortsatte jag att städa så jag blev klar. var så skönt att man äntligen kunde se golvet =) hihi.. på eftermiddagen åkte jag sedan till slottsskogen och träffade Sandrah och Devin och så Sara och Ebba. Det var väldigt trevligt att äntligen se vem man chattat med så länge (med Sandrah sedan januari 2007). Har ju sett massa bilder och även lite filmer på Devin, men helt klart en annan sak i verkligheten ju =). Vi snackade och lekte med Ebba som behövde konstant uppmärksamhet då hon är precis vid gränsen av att kunna gå själv. Det var svinkallt så var inte perfekt väder att vara ute  =).. men men.. trevligt att träffa dem iaf =). Jag åkte hem igen vid halv 8 tror jag. Fredrik och Peo satt här hemma och tittade på tv så vi gjorde mat och kollade på så ska det låta. Fredrik stannade tills hockeyn började. Vi såg inte sista perioden eftersom det stod 5-3 till kananda och jag visste att vi inte skulle kunna ta igen det.. likabra att gå o lägga sig och inte bli så förbannad :) hihi...
     

lördagen kom. Vi var på babysim. Algot tyckte det var hur kul som helst som vanligt.  Göteborgsvarvet sprangs denna dag. Vi satte oss precis nedanför Göta älvs bron efter simmet och väntade på första galna löparna skulle passera. De kom i en stormande fart och vi hejade på =).. det var kul att sitta o titta på alla löparna. Vi kollade till de första 10 000 hade kommit ungefär.. sedan gav vi upp för det var så kaaaalllt att sitta still. Nog alldeles lagom väder att springa i dock. Fick senare veta att det var många från göinge som sprang, och hade jag vetat det så hade jag suttit kvar och hejat lite på dem.. men lätt att vara efterklok. Istället åkte vi hem och sedan promenerade vi en runda mot kvällen. Det var en trevlig lördag iaf! 

     

igår satt vi framför tvn hela dagen.. tittade på massa film och så där..bara njöt av att det var söndag. Härligt! dessutom var jag så allergisk att jag verkligen behövde vara inne och vila kroppen från alla pollenchockar.. jaja.. idag.. jag ska få algot till att sova nu för han är trött och sedan blir det kanske en film.  

En potta rikare

idag vaknade kottis kl 6 och ville upp.. han är som vanligt inte hungrig på morgonen utan vill bara upp för att leka och upptäcka världen. Jag satte honom upp i sängen och hoppades han ville sitta där en stund, men så var inte fallet.. så efter ännu en jobbig natt fick jag pallra mig upp lite halvdöd. Satt vid datorn och lät honom leka i gåstolen o på golvet ålandes runt bland allt skit ( ja det är stökigt som om en orkan har gått genom lägenheten när han har varit i farten).. vid 8 så dök vi i säng igen bägge två och sov till tio.. och jag som skulle vara på stan kl 11.. fick upp o slänga på oss kläder, ge honom mat, av med kläder och byta bajsblöja, på igen.. sedan käka själv o iväg. Sofie och Sam mötte oss på stan. Jag köpte näääsdroppar! =).. så denna natt ska förhoppningsvis gå mer smidigt. Vi fikade iaf och gick lite i affärer.. sedan åkte de hem och jag åkte med kottis till Ikea. Köpte ett bordtillägg till barnstolen vi har och lite fler matskålar + plastglas eftersom Algot helst vill dricka vatten ur vanliga glas istället för nappflaska eller liknande... köpte även en potta =) hihi.. därefter köpte jag en mjukglass som algot oxå fick smaka på. vi hade en riktigt trevlig eftermiddag tillsammans jag och han. Vi mötte upp Peo när han slutade jobbet, med sallad från paprika. Åkte hem och åt och Algot somnade ganska snabbt, krasslig som han är. Ikväll var det kvartsfinal i hockey som alla intresserade vet.. vilken rysare!! hur härligt som helst.. och vilket vinnarmål vi la in tillslut då! nej, man kan verkligen inte vara besviken över den matchen iaf! nu ska jag titta på die hard.. det är nostalgi ut i fingertopparna. over and out

Barnvagnsmaffian

Inatt var det inte roligt att vara mig så tur jag hade fått vila dagen innan. Algot är, helt utan förvåning, sjuk igen. Hans näsa var så täppt att han inte kunde äta och inte ha nappen i munnen, vilket klart gjorde att Algotten inte kan få ro. Han var fullkomligt slut och ledsen och hängig. Jag var trött men fick kämpa med honom fram till 2 då vi faktiskt hittade två små engångsdoser nezeril till honom..fatta vilken lycka, vilken lättnad! .. kort därefter somnade han. Men det var dags igen att skrika vid 5 och återigen vid 7.. så blev inga långa perioder jag sov. Idag rinner hans näsa som galet och han har inte varit på bästa humör. Vid 9 var vi iaf ute redan och begav oss till affären.. gotte pasade på att sova lite i vagnen vilket ju var bra..köpte lite smått och hem igen och gjorde en härlig pastasallad. packade för picknick och mat till kotten oxå. sedan iväg till slottsskogen. kl 11 möttes barnvagnsmaffian vid villa bel parc. Det var Milla och Leo och 3 av hennes arbetskamrater med deras småttingar. Det var 5 barn för en av dem hade även en flicka på 4 år.. annars var de från 6 veckor till 6,5 månader gamla. roligt med så många söta små bebbar.. vi fikade och snackade och fotade =).. det blev en härlig dag till på filt i solen .. fast idag var det lite kallare än förra veckan. Men jag är nöjd ändå. Vi tittade lite på djuren med, för de barn som var stora nog att förstå =)... vid 3 var vi hemma igen. jag och algot somnade som utslagna flugor bredvid varann i sängen ända tills 5! nu får jag förbereda mig på ännu en jobbig natt eftersom vi var dumma nog att glömma köpa näsdroppar idag.. hur dum får man vara?? Algot ligger inne i sängen och låter som ett sågverk. such is life!

  


grillning och annat

I söndags sov vi länge och njöt av helg. Begav oss iväg vid ett-tiden och handlade på focus, sedan fortsatte vi ut till Björkekärr. Vi mötte upp med Sofie, Marcus och Sam och gick ner till Härlanda tjärn. Där slog vi oss ner på stora filtar i solen och grillade filé och korv. Till det käkades sallad och potatissallad, samt ciabattabröd med smak av tomat som var helt ljuvliga faktiskt. Vi satt kvar nere vid sjön till halv 6. Algot och Sam lekte hur bra som helst och Ayla hittade flera hundpoolare som hon spran och lekte med tills hon var helt utmattad. Då slök hon två stora korvar och sedan var hon minst sagt mätt! det är ingen stor hund det dära ju! :)... Det var en helmysig eftermiddag iaf. Är så härligt gott med grillat. Speciellt när man äter ute oxå.  Inte så ofta man hittar på nåt när Peo är med heller ju eftersom han jobbar, så extra kul när han kan vara med..


I går var jag bara hemma. Lungt och stillsamt. Algot var lite rastlös, men det gick bra ändå. Ibland är det lite skönt med sådana dagar osså.

    


En härlig dag

imorse så vaknade inte kotten från vid 8 tiden. Vilket ju betydde en härlig sovmorgon för oss =).. gick upp och gav honom gröt och han åt upp alltihop. Därefter lade jag honom på golvet och vilken fart det var på ungen.. När han väl fattade det där med knäna i onsdags var det som om allt blev solklart för honom. Vi skulle filma det, men klart var batteriet slut i kameran så det får bli morgondagens projekt istället. Vi käkade iaf middag och Algot slukade en hel burk majspuré... asså, idag har det gått helt galet bra med maten oxå.. han har varit mamma o pappas stora kille och varit så duktig!!.. vi åkte till badet och idag fick Algot dyka från kanten.. han skrattade till och med när han kom upp. Det är skoj att dyka tycker han. Han tycker osså om när vi sjunger, det är värre med övningarna då han måste ligga på rygg. Han verkar känna att han inte har kontroll då.. det är inte att han blir sur, men han ser ut som han blir livrädd var gång det råkar komma en liten vattedroppe i ansiktet och håller andan =). Han kan även hålla sig i stången i kanten av bassängen själv nu.. man kan släppa honom en kort stund och han håller sig över vattnet. Är nog väldigt bra att lära sig fall de råkar trilla i nån gång lite senare. Efter badet åt vi med Sofie o Marcus på nordstan och Algot åt en yoggi..jag är i chock =).. han brukar ju inte gilla nånting

Jag o Peo begav oss sedan med kottis till slottsskogen. Där slog vi oss ner i skuggan eftersom det var varmt och härligt väder. Hade inte varit så mycket folk på stan, men här kryllade det av människor. Massa som satt och grillade, spelade fotboll, kastade frisbee, spelade kubb och bara njöt av solen.. lite avis blev jag. Hade varit mysigt med en grillkväll där ikväll.. Nu är vi hemma, har käkat lite glass, gett Algot gröt och nu har han äntligen somnat.  Han har sovit jättelite idag så han var riktigt trött.. för oss blir det nog lite film o sitta på terassen. Härligt med lördag.

                                      
Mycket folk i slottsskogen           Fint i parken                             Mina pojkar

these past few days

Det härligt väder och jag njuter så mycket jag bara kan. Det finns ju faktiskt risk för att denna sortens värme inte håller i sig så värst länge. Vi hoppas iaf på en fin sommar så får man ju helt enkelt ta det som det kommer. Tänk att vi ska få ha semester tillsammans 4 hela veckor jag o peo. Jag började jobba sommar och andra lov när jag var 11 eller 12 år och detta blir alltså första sommaren sedan dess som jag faktiskt är fri hela sommaren... snacka om lyx!

nu när det varit fint väder så drar jag iaf nytta av att ha en stor härlig balkong och jag spenderar långa stunder bakåtlutad i en stol, bara funderar eller ligger och vaggar vagnen. Algot håller till i skuggan och tycker det är härligt att vara ute. I onsdags solade jag i en park i Björkekärr med Sofie .. Algot o Sam lekte i skuggan och hade jättekul. Det var som att solen och våren fick dem att hitta på helt nya saker.. för första gången ställde sig Algot själv upp i krypställning 2 ggr och under dagen fick jag honom faktiskt att äta lite lite fruktpuré, WOW! =)... igår åt han sedan nästan en hel banan.. och denna gång öppnade han till och med munnen helt frivilligt var gång =).. man slapp alltså sitta och lirka med honom för att han skulle gapa. Detta är ett enormt framsteg trots att det bara är med frukt än så länge.. gröt har vi iaf konstaterat att han verkligen avskyr.. det var det första han åt och gillade det då tillsammans med puré ju.. men sedan var det som om det tog stopp och vi har nu gett honom gröt i över en vecka 2 ggr per dag.. o han kväljs och ser ut som han ska kräka vilken sekund som helst var gång han sväljer.. så jaja..vi ger honom regelbundet morgon, lunch, middag och ibland kväll lite olika saker.. han brukar oftast ta ca 2 tuggor och stänger sedan munnen och tittar bort...

igår var vi på öppna förskolan vid landala igen.. där har vi varit en gång innan jag o kottis.. denna gång var sofie och sam oxå med och vi tog den tidiga träffen som börjar kl 9.. det var sångstund och massa lek.. Det är verkligen helstrukturerat och alla pratar med varann..vilken skillnad det kan vara på olika ställen och speciellt skillnad på de som håller i det hela..  dit ska vi igen =)...träffade även lille Jon och hans föräldrar som vi gått samma föräldrargrupp på BVC med.. jaja.. sen promenerade vi till Haga och efter det tillbaka till stan.. MC donald´s micro är perfekt att värma mat till de små så där satte vi oss o gav dem mat och tog varsin glass. därefter åkte vi hem o jag brände mig i solen eftersom jag somnade en bra stund i den tryckande värmen =)
 
idag är kotten sjuk IGEEEEENN!!!! det börjar bli lite jobbigt faktiskt.. inatt hade han feber och idag rinner näsan helt galet. Vad ska man ta sig till? dessutom så äter han extremt lite... har knappt fått i honom nåt alls på hela förmiddagen.. jaja jag får kämpa vidare med det.. han har iaf börjat ställa sig mer och mer på knä och idag tar han sig även framåt.. det är dock inte krypa än eftersom han inte lyfter på magen när han ska framåt, han trycker från med ett knä i taget och drar med armarna.. ser ganska komiskt ut..ofta så kommer han åt sidan med underkroppen istället för fram, men nu känns det som han är på god väg till att fatta det hela iaf. Han jagar sina leksaker över golvet nu hihi =)



Alldeles för arg

idag har det varit underbart väder och jag har varit ute mesta delen av dagen. Jag började med att möta Sofie vid Olskroken och vi gick till interflora och köpte fina stora vita rosor till Rasmus från oss och små söta snödroppar från Sam och Algot. Sedan promenerade vi upp till Lejonet och Björnen och käkade en underbart god glass.. Det känns som sommar o man njuter, trots att humöret inte var på topp idag efter det som hänt. Vi snackade en bra stund och sedan skulle de iväg till sjukhuset, tillsammans med Marcus och även en annan tjej med sin dotter och kille. Jag hoppade över eftersom jag känner att jag inte klarar av mer sorg just nu. Ibland måste man helt enkelt få vara lite självisk. Det blir för mycket till slut. Men jag skickade med blommorna och hälsning. Jag tänkte även att det skulle bli för mycket folk för dem om vi kom allihop. Det får bli senare. Istället så begav jag mig ut på stan och handlade lite... Jag var även på blåvitt shoppen och handlade en kofta och en napp till Algot. Skitfint! .... Sofie berättade senare vad som sagts o gjorts på sjukhuset. Jag är bara för arg för att återberätta det just ikväll. Det tar för mycket på krafterna. Det var helt enkelt sjukhuspersonal som gjorde att Rasmus dog. För jävligt är det! ARG! 

Rädlsan att förlora ett barn

Varje dag när man går upp, så tänker man att man är så glad att ha Algot, att vi kan se honom utvecklas och att vi är hans trygghet, hans värld. Tänk vilket enormt previlegie att få ha ett barn, vårt barn. Vilken lycka det är att få älska honom. var gång han är sjuk, så vandrar mina tankar mellan ren skräck för att något ska hända och att jag måste göra allt för honom, att jag vill göra allt i min makt för han ska ha det så bra som möjligt. Vissa dagar fasar jag för att jag inte ska få se honom växa upp, vad har framtiden för honom? ingen vet. Det vi ändå vet, är att han har bästa möjliga start, för det kan vi hjälpa honom med och han är frisk och livlig liten kille med mycket vilja, vilket säkert kommer hjälpa honom i framtiden. Men det finns mycket man inte kan göra nåt åt. Alla har inte turen att födas friska till exempel..Jag tror inte man kan riktigt greppa det att mista ett barn, när man aldrig gjort det, men tänk att få säga hejdå för sista gången.. att aldrig mer få träffa det älskade lilla liv som man alltid har hos sig. Tänk att inte ha sitt barn att säga godmorgon och godnatt till längre, inte få trösta, få bli arg på, skratta åt, vara glad för.. Så många i min närhet har gått genom just detta, min farmor o farfar miste sin dotter, min morbror sin son, våra grannar deras son.. tänk att få höra orden " han/hon klarade sig inte".. om SITT BARN!... ibland kan man fundera på hur man ska lyckas leva med sådan oro, för jag kan bara anta att den blir värre ju äldre barnen blir.. men man måste ju tänka att man inte ska oroa sig i onödan.. att man måste lära sig att världen är som den är och händer det så händer det.. barnet måste ju ha sitt eget liv såsmåningom och det är ju jobbigt att ha en alldeles för överbeskyddande mamma.. Dessa tankar är bara några av dem som snurrat i min hjärna denna helg.. idag är jag ledsen. Ledsen för en vän. Hennes barn orkade inte mer igårkväll och himlen är med det, en liten, men stark, ängel rikare. Lille Rasmus, nästan 7 månader gammal, har kämpat jättelänge på sjukhus nu, svävat mellan liv och död i väntan på en konstant uppskjuten hjärtoperation. Hans föräldrar har levt med skräcken om att vakna utan barn varje dag sedan han föddes. Det gör kanske alla, men för dessa två var det ingen överdriven rädsla, bara vardag. Jag kan inte och vill inte försöka förstå deras smärta för det gör ont i mig när jag tänker på det. hans lilla hjärta slutade slå för någon dag sedan, de fick igång det igen.. men då orkade inte hans andra organ och la av ett efter ett. Igårkväll fick jag ett samtal av Sofie.. hon sa "nu dör han".. de väntade bara på att Marina och Petter skulle säga hejdå till sin son och stänga av respiratorn som höll igång det enda fungerande organet i hans kropp...hans trasiga hjärta. Kan man förstå, att få säga hejdå... en sista gång?

R.I.P lille kämpen Rasmus

image210

Gråbo besök

Igår gick vi upp vid 9. Vi packade och gjorde oss klara och sedan åkte vi till stan för att leta skor. Vid 1 åkte vi sedan bussen ut till Gråbo, till Camilla, PM och Leo. Där var oxå Martin och Jocke från peos jobb så det var fullt hus. Kom även en granne med deras dotter så var ungar överallt =).. vi grillade lite korv och snackade och sedan blev det GH för hela slanten =).. vi njöt av solen på deras altan och ett par timmar senare så grillade vi kött och åt med klyftpotatis, bearnässås, sallad och vitlöksbaguett.. mums vad det var gott! det blev massa bebissnack och killarna snackade lite jobb =).. sen blev det mer spel och efterrätt.. Det var verkligen en supertrevlig kväll. Vi sov över hos dem och imorse blev det en liten promenad genom deras område och sen tog vi bussen hem igen vid 11.. Väl hemma solade vi på terassen och sedan sov vi säkert 2 timmar på soffan alla 3.. nu försöker vi somna en arg algot.

(god)morgon 05.30 lördag

nu är klockan halv 6 och Algot har varit vaken i ca 30 minuter. Skönt att stiga upp klockan 5 med sitt barn en lördagsmorgon... eller? speciellt när man suttit uppe och kollat på tv till 1 kvällen innan...ja mycket bättre än såhär blir det inte. hihi. han underhåller sig åtminstonde själv i sin gåstol och gör mig lomhörd när han far fram med all fart och tjoar och river ner allt som är löst omkring sig. Tror vi får börja rensa allt som är i räckhåll för små otillåtna fingrar. han får tag i det mesta. Jag förstår inte riktigt hur armarna kan bli så långa, det är som om de vore gjorda av gummi.

i vilket fall som helst så är vi uppe nu för att testa en ny approach till det dära med att lägga sig tidigt. Vi får helt enkelt börja dagen ännu tidigare för att trötta ut honom. Jag kan ju lätt påstå att jag hellre har endel jobbigt tidiga mornar (som dessutom för med sig en längre och mer händelserik dag) än att kämpa med att få honom i säng var kväll och missa egentid med Peo. Det gick bra ett tag att han ville lägga sig vid 6 tiden på kvällen, men nu kämpar han mot oss ända fram till 11 ibland, trots vi gått upp vid 8 på morgonen och att han inte fått sova efter 3-4 på eftermiddagen. Det är frustrerande att man inte kan få honom att komma till ro, Det kan ju bara inte vara så att han inte är trött... eller? Jag ser så mycket av mig själv i honom redan. Jag har ju faktiskt gjort exakt likadant med mina föräldrar sedan jag var så liten. De lyckades aldrig få mig att somna, att tycka det var trevligt och skönt att gå och lägga sig, åtminstonde inte när man är ensam. Det var krig ända tills jag var så trött att jag somnade av utmattninig, och då var jag ändå orolig och sov dåligt. Det kunde ta till 4-5 var morgon trots att de aldrig lät mig sova på dagen (på dagis höll fröknarna mig vaken mest de andra sov till och med).. Ska det behöva vara lika jobbigt för min son? jag hoppas att jag kommer kunna hjälpa honom, men jag vet inte själv vad jag hade behövt och hur ska jag då veta vad jag ska göra för honom. Ibland märker man hur jobbigt ens föräldrar verkligen haft det, först när man själv får barn. Kanske är det för tidigt att börja göra nåt åt det nu iaf, eller är det nu man behöver göra något... hmm.. vad svårt det ska vara.

dessutom så får vi inte Algot att äta bra längre. Jag har ingen aning om vad som är fel, men han äter inte hälften av vad han gjorde för ett tag sedan, och ändå äter han inte oftare. Det blir ju inte bättre av att han vägrar stoppa något annat än välling i sin mun. Han är så bestämd oxå, så man kan inte direkt "lura" honom att testa. Det han inte vill, det gör han inte! återigen, en väldigt trevlig egenskap han ärvt av sin mor...jaja.. nu ska jag krypa ner i sängen igen och låta min son springa av sig en stund till i hallen. Sedan blir det att ta tag i dagens sysslor. Ska leta skor tänkte jag. Vill bli lite sommarfin =)

städat

igår var Peo klart ledig så vi passade på att ligga kvar i sängen till middag och gosa och busa med vår Algot. Han var feberfri och vi njöt av en dag extra tillsammans. Mot eftermiddagen så gick vi och storhandlade och därefter städade vi äntligen upp efter helgens festligheter, Så på kvällen gick det faktiskt att ta sig fram helt ok här hemma =).. Vi spenderade kvällen framför tvn och det blev inte så mycket mer gjort. Det var meningen vi skulle somna Algot tidigt så vi kunde njuta av kvällen bara vi två.. men han blev nog övertrött och varm o allt möjligt för han var totalt otröstlig och som en liten apa på speed ungefär. Inget fick vara kvar i hyllorna eller nån annan stans heller. Vi försökte lägga honom i sängen (som förståss är nedsänkt nu eftersom han klättrar längst med kanterna när han sover) men han fick ju fullkomligt spel och slog nästan volter så frustrerad han var. Tillslut gav vi honom tavegyl om det var att det kliades som gjorde honom så orolig och så en alvedon.. ca 10 minuter efter alvedonen så slocknade han som ett ljus. och vi var totalt utmattade!

Idag gjorde jag klart städningen, dammsög, diskade och städade upp på terassen. Blev två och en halv sopsäck att kasta tillslut. Anna var här en snabbis och pratade lite och därefter åkte jag till stan för att hitta skor. Det gick inte så bra, får ta Peo med mig någon dag sen så man får lite feedback. Jag mötte upp med Peo kl 4 för han slutade lite tidigare. Då gick vi och köpte dynor till terassmöblerna och tyg att sy vindskydd med. Så nu ska det bli riktigt trevligt att sitta där ute i sommar, om det blir lite fint väder då vill säga. ikväll har vi grillat på vår nya elgrill, hamburgare, MUMS! kollat på så ska det låta..självklart .. och efter det trillade äntligen en supertrött Algot in i drömmarnas värld. Nu ska vi krypa upp i soffan och se Independence day för ca 20e gången.. bara för att de inte har någon variation alls på tvfilmerna och för att vi inte har nåt bättre för oss. Tv mys för mig nu alltså.. over and out

Valborg

Igår var Algot på två läkarbesök, först på BVC för sin 6 månaders kontroll, vilket oxå innebär att en läkare kollar lite extra. Han hade haft 40 graders feber hela natten så varken jag eller Peo hade sovit mer än någon timme. Han hade ont och var ledsen vilket man förstår mer än väl..På morgonen var den nere i 39 och han var iaf piggare. Efter en alvedon var han äntligen så lugn att vi kunde ge oss ut...  Han väger iaf 7800 gram nu och är 68 cm lång. Han växer inte så fort längre för han äter så förbannat dåligt.. jaja.. sedan var han på barnmedicinska mottagningen igen för att kolla sina eksem och där tog de även urinprov för att utesluta urinvägsinfektion..ingen kunde säga vad det var som gör att han får sån feber plötsligt hela tiden.. men vi skulle avvakta och se.. ovanligt att höra de orden på sjukhus i Sverige, eller? Efter läkaren åkte vi ut till Backaplan och åt med Peo och hans arbetskamrater och därefter hem och sov en liten sväng =)..
 
Vid 5 tiden så åkte vi hela familjen ut till Björkekärr, till Sofie och Marcus. Vi åt jättegod middag och promenerade därefter ner till Härlanda tjärn där de tände brasa som var den minsta vi nånsin sett.. vi skrattade åt den ett bra tag. I lilla hålan där jag firat de flesta valborg, så gör de en som är minst 3 ggr så stor =).. haha.. men men.. det var nostalgi och mys i vilket fall som helst. Ett lokalt band var där och spelade lite halvdan covermusik oxå hihi.. Där var supermycket folk, barn som spelade fotboll på sandstranden och familjer som grillade korv uppe på klipporna. Ja, det var valborg det! vi traskade hem igen efter bara en liten stund för vi var sugna på efterrätt =).. kom tillbaka och käkade och snackade. Algot hade feber och var ganska besvärlig, så vid 11 begav vi oss hemåt. Undrar om Algot ska vara frisk på något firande sitt första år.. jul och nyår hade han ju RS och igår då alltså över 39 graders feber hela kvällen.