Jag kan flyga, jag är inte rädd! :D

Idag har det varit stressigt. Till stan och inhandla det sista, packar de sista sakerna nu och kollar så vi har allt med oss. Ida och jag har fixat och donat hela dagen. Peo jobbar, men slutar lite tidigare så vi hinner äta o lite så innan.. Passen ligger i väskan och nu är det ett par futtiga timmar kvar innan vi sitter på planet.. ska bli spännande att se hur det går med Algot. Hoppas han kan sova mesta delen av vägen. Imorrn är man i ett helt annat land, med massa nytt att kolla på o vi har semester. Det ska bli så kul!!
Madrid, here we come!!!


Besök från skåne

Fredagen flöt på snabbt. Av någon anledning sparar man allt man har att göra till slutet av veckorna, och då får man plötsligt fullt upp =), men det är bara skoj att få lite att göra. Camilla och Leo kom iaf vid 10. Det blev mycket snack och bus. Algot och Leo tyckte nog om att leka tillsammans fast Leo blev lite arg på Algot när han kom för närma hihihi. Det var ett tag sedan vi träffades, så det var jättekul att se hur stor Leo blivit. Han är en riktigt liten cooling och han kämpade för att krypa nu, dröjer nog inte alls länge till :) .. Vi var ute och käkade lunch på backaplan med Peo o PM oxå. Efter en väldigt trevlig dag fixade jag lite här hemma o började på maten. Vid 7 kom sedan mamma, pappa och Ida. Vi käkade tacos och firade Peo lite eftersom han fyllt år ju. Det blev såklart massa massa bus med Algot, så han var inte riktigt klok hihi.. sicken buse han är! Mormor lärde honom även att säga Brrrrrrm när man frågar hur bilen låter eller han ser en.. så det e ljudet som gäller här hemma nu.. brrrrrm och voff :D haha..

Lördag så passade vi på att ta lite sovmorgon. Tog bilen till babysimmet vid 13. Var riktigt sent ute, men vi hann =).. Ida och Peo badade med Gotten o jag fotade lite. Mamma o pappa gick på stan och shoppade sålänge (de hade åkt in tidigt för att hinna med mycket), så vi mötte upp dem efteråt. Vi käkade lunch och sen blev det lite shopping till. Vi letade efter en vinterjacka till Algot men kunde inte bestämma oss. Han har ju ändå skinnjackan sålänge, så det går ingen nöd på honom. På kvällen käkade vi god middag samt en smaskens äppelpaj. Riktigt mysigt med lite besök :)... Ida gick ut på stan med sina poolare. Det var meningen vi skulle följt med, men vi orkade inte. Istället passade vi på att gå på bio tillsammans, bara jag o Peo. Vi gick 23.30 på Wall-e.... det var inte så stort utbud så dags, och innan på kvällen var det fullbokat + att vi inte skulle hinna till varken 7 eller 9. Vi gick ner nån timme innan så vi kollade läget på stan oxå. Bian var superbra o det blev många skratt, men jag skrattade ännu mer åt kortfilmen som var innan. Pixar gör ju alltid en ny sådan som bara visas på bio, innan själva huvudnumret =)... Bian var slut halv 2. Så då promenerade vi hem eftersom bussen slutat gå.

Idag var vi och badade med Algot igen. Återbad eftersom vi missat en tid för nån vecka sedan.. Denna gång bada jag o Peo med honom, o mamma tittade på. Gotten hade lika skoj idag =).. Mamma o pappa körde hem vid middag och vi har mest slappat. Jag ska städa upp efter helgen nu tänkte jag. Ser inte klokt ut här.

Å så ännu en

Den absolut sötaste filmen av dem alla, man bara smälter när han är på detta humöret. Gosunge, underbara, söta, ljuvliga..vår lilleman..mamma o pappa älskar dig!


   

En film till

Har tagit mig tid att för en skull redigera lite filmer. Så här är en även idag! med lite blandade klipp denna gång. Den han går med sin gåvagn är sen i somras, o de andra är lite nyare =)..vill bara poängtera att jag inte tog med så mycket av sista filmen för jag sjunger så förbannat "grannt"..

Så.. Det här är min busunge Algot när han e som bäst, skrattar, snackar o sjunger och har sig! enjoy..



Wii!!

igår kom då kontrollen och nunchucken till Wii:et. Så vi var o hämtade ut det på posten. Eftersom vi då äntligen har två kontroller så köpte Peo Mario gocart och rattar idag. Så nu har vi testat det lite och det är hur kul som helst :) hihi. Babbe o Ia, ni måste spela med oss online nån dag!!

Spring i benen

Algot springer som en galning nu här hemma mellan möblerna. Kul att titta på honom. Var bara typ två veckor sedan han tog sina första steg i soffan ju.. Det konstiga är att han inte började med att stå själv, han började direkt med att springa. Sedan har det blivit lite saktare ibland, så att han mer går, men han tycker det är roligast att springa och då kommer man ju fram snabbast oxå. Hitta balans finns inte i hans tanke, det ska gå fort, vara roligt och så ser han vart det leder. Springer tills det tar emot eller tills han trillar haha (som mest kanske 3 meter)..  Stå själv gör han fortfarande bara små korta stunder.. han är liten fegis, men ack så söt ändå =).. Filmen är från typ de första stegen o framåt.. i början var det bara när vi satt på golvet med honom och han kunde bara gå mot något som var rakt framför, men nu går det bra lite varsom helst :)


  


Bolibompa

Jag stod och lagade mat en dag förra veckan. Såg att Algot kröp fram mot tvn så vände mig för att se vad han hade för sig. Råkade sätta sig på fjärrkontrollen så att barnkanalen startade (det är oftast den som är på här om dagarna så räcker att man kommer åt "on" knappen så är det den som startar) och klättrade därefter upp i soffan. Tog med sig fjärrkontrollerna. Sedan satt han lugnt och stilla och tittade på barnprogram =) hihi..var ju bara tvungen att filma honom i all sin koncentration. Helt avslappnad och inne i vad som hände på tvn. Sedan vill han ju visa vad han tittar på när jag frågar såklart :)




o ja, han har precis varit i datorrummet och ställt till en himlans oreda :D.. man ser vart han dragit fram

Yrväder

usch, lite kass idag är jag. Känns som en förkylning fast utan snuva.. har ont i mina muskler och orkar knappt röra mig. Algot har stökat upp i vanlig mening. Det ser ut som ett katastrofområde igen. Han brukar få ut allt ur nedersta lådan i köket och tycker det hela är jättekul. Själv tycker man det är sådär räkna-till-tio-och-titta-bort roligt. Han har blivit stormförtjust i tweenies nu och sitter som klistrad framför tvn när de sätter igång att sjunga. Han släpper allt han håller på med och fram till tvn. ser ganska skoj ut faktiskt. Han gillar att sjunga med i deras sånger fast han aldrig hört dem innan oxå =) haha..  




rotar i lådan


äter gröt..med HELA kroppen


lik sin pappa


med gosiga höstfilten och åkpåsen


Tavla

I söndags slutade jag 3. Peo fick sina presenter, en parfym blev det ändå, samt en deo i samma, Lacoste red. Han har haft den för nåt år sedan osså och ville ha samma igen, så det fick bli så. Han fick även en Wii remote med nunchuck, men den har jag skickat efter och i och med att jag alltid är ute i god tid (lika sen vartenda år) så hade den inte hunnit komma. Den lär väl dyka upp denna veckan iaf. Vid 6 kom Anna och var barnvakt till Kotten. Jag och Peo var ute och åt på resturang och tog en liten promenad i det kalla höstvädret. Han var mycket nöjd med sin födelsedag iaf och Anna hade haft väldigt trevligt med kotten, så en bra kväll alltså.  Vi passade även på att gå inom chalmers för att se om min utskrift kanske kommit, och en hade faktiskt lyckats mata sig ut :).. lite fel färg dock, inte alls den jag valt, men jag satte upp den på kvällen ändå, vilket då gör tv-rummet färdigt äntligen =).. Kanske det blir någon enstaka kudde mer sydd eller så, men över det hela så är vi nöjda nu !! 

Igår hände inte mycket alls. Vi busade mest hemma. Algot började härma hundläte, så nu när man frågar "vad säger hunden?" så säger han "voff voff"..fick det till och med på film, så den kommer upp när jag har tid att lägga in den.

på kvällen tränade jag igen, boxning. Det går bra nu. Tränar varje dag på nåt sätt. Typiskt nog vaknade jag dock idag med en svullen hals och känner mig allmänt kass faktiskt. Hoppas verkligen det lägger sig snabbt igen och att Peo o Algot slipper. Men jag får nog bli inne idag. Ska se till att boka tvättid och lite annat smått och gott. I helgen kommer mamma o pappa o Ida. Ska bli jätte kul. Massa att göra nu..


Tvrummet med sakerna som inte var fixat förra gången jag la upp bilder...Nu är det nog färdigt. Nya mattan (Peo ville inte ha bara små, så vi fick ta en stor och lägga de små vid sidan om, men det blev jättesnyggt det oxå), tavlan, kuddarna (de jag sytt själv i samma tyg som gardinerna, de andra var där sist oxå ju) o duken.

'
Lite närmre titt på tavlan. Den är lite för ljusgrön, det var meningen den skulle få samma färg som det andra i rummet, men det blev fel på utskriften. Får väl göra om när det finns tid =).. Nöjd med den annars. Häftigt när man kan få så bra kvalitet i den storleken. "Photoshoppad" i det formatet och det var inte lätt kan jag säg. Det var med nöd och näppe som datorn klarade av att bearbeta den. 160cm lång, 80 hög :D .... Det e iaf vi tre liggandes i husvagnen i somras =)



denna bild e det för övrigt...snygg den blev på väggen  för 25 spänn va? :D blir ju lite mer personligt oxå


Peos födelsedag

Nu sitter man då här igen, på väg till arbetet. Igår var trist, men det får gå. Bara en jobbdag kvar nu ju.. sen ska vi fira Peo, jag och Algot =).. Algot står för övrigt och hänger vid mitt ena ben nu och tycker jag ska ge honom lite müssli. Han är bra på att tigga. Han tar ut nappen och smackar på ett väldigt ljudligt och härligt sätt =).. han gör detsamma när han vill ha en napp och inte hittar en =). Nåväl, nu får jag gå o sminka mig om jag ska se någorlunda normal ut idag, täcka snygga påsarna under ögonen.
Hade velat ge Peo frukost på sängen som jag brukar, men han tyckte det var för tidigt, sa han igårkväll.. och ja, det är ju han som får bestämma på sin dag. Han är förmodligen inte vid halvt medvetande om jag skulle göra det heller. Han är bra att sova vidare och ändå föra en normal konversation, vilket han förståss aldrig kommer ihåg senare. Det blir nog iallafall bättre att ta det när jag kommer hem. Fast nu verkar det som han måste gå upp ändå, eftersom Algot är pigg som en mört. Aja, nu blir det att byta en blöja och sen ut i kalla stan..

Grattis min älskade underbara Peo på din födelsedag!!




o grattis även till Ange och Glenns kära lilla Alfons som ju fyller 1 idag!!!


Tidigt

kl är nu 06.32- Jag beundrar er som ofta måste jobba lördagar och gå upp såhär dags. Trött är bara förnamnet. (Även om man måste gå upp såhär dags ibland med Algot så kan man ligga framför tvn och slappa ett bra tag efter). Vi satt uppe till 1 igår, man vill ju ändå njuta av fredagskväll och vi var ute och promenerade till 23, så tiden därefter gick väldigt snabbt. Nu ska jag dra mig iväg till jobbet snart, ut i kylan och de för en gång skull tomma Göteborgsgatorna. Ingen som går upp såhär tidigt av egen vilja antar jag haha..  Gå runt mellan de gamla hela dagen. Här har man minsann inga bilar i hemtjänsten för de gamla bor relativt nära varann och där jag jobbar är det värre att cykla då backarna är måånga och långa. Får se det positivt, man får motion och pengar. Jahapp, om man skulle ta och äta färdigt frukosten. Håll tummarna att jag slipper regn!

Printer - failed

Suttit på skolan HELA eftermiddagen och bråkat med skrivare. Ah vad jag blir trött. 75 spänn senare och utan utskrift, så gick jag hem, förbannad på det mesta! .. ja nu är det inte så att jag försökt skriva ut så många ggr, utan en bild faktiskt kostar 25 spänn att skriva ut. Därför ser man verkligen till att alla inställningar stämmer innan (vilket inte alltid är helt lätt med en 1,5 m stor bild, men jag var supernoga)... dock måste det varit något fel på datorn som sköter skrivaren, för själva plottern hade inget felmeddelande. Det får väl bli en annan dag, när jag lugnat mig lite och krävt tillbaka mina pengar! Jag och teknik går inte ihop! om det funkar och jag har lärt mig hur jag ska göra, så går det hur bra som helst, men så fort det krånglar så vågar jag inte pilla på det..antagligen mest för att jag har Peo som fixar allt åt mig här hemma :)..man vill ju inte gärna råka förstöra en plotter heller. De är INTE billiga. Anna hjälpte mig oxå en stund, men utan resultat.  Jag fick med mig några små A3 och A4 utskrifter med mig hem på Algot iaf. Fina blev dom. Algot har annars varit snäll idag och busat med många av mina klasskompisar, samt en sopborste :D... så det gick jättebra att ha honom med sig.

Nu nalkas helg. Jag tycker alltid det är skönt att ha Peo hemma o att njuta av två dar ledigt tillsammans alla tre, men idag ringde hemtjänsten och ville ha hjälp i helgen, vilket betyder att jag ska jobba både lördag och söndag. Inte helt enligt planerna eftersom Peo fyller år på söndag och imorrn har vi babysim, men jag kunde bara inte tacka nej till 2000 spänn extra nästa månad. Det är aldrig fel med extra pengar att lägga undan till resan i vår :) .. Så Peo får bada själv med Algot och sen slutar jag ju ändå typ halv 4 på söndag, så efter det har man gott om tid. Dessutom ser det ut som att vi kan få barnvakt då oxå =).. kan ju inte vara helt fel att fira, bara jag o Peo med mys på kvällen! men vi får se vad som händer..

jaha, då var det mat på schemat. Trevlig helg alla glada

Pappas Algot

I eftermiddags åkte vi till stan och shoppade färdigt till Peo. Inte lätt, men nu känns det bra iaf. Hoppas han kommer gilla sina presenter :).. jag passade på att handla lite mat oxå innan peo slutade. Så åkte vi hem tillsammans. Blev lite smått panik att hinna laga mat, käka och klä om för träning på en timme, men det gick. Hade dock riktigt ont i magen när jag begav mig ner till Ullevi o boxningen. Det flöt inte på fullt lika bra som förra gången för jag var inte på humör för att träna. Tur man har Sofie som kan pressa en lite =).. härligt när man väl är färdig sen, då ångrar man inte att man gick dit. Slutade med att promenera hem i snabb takt denna gång oxå.

Algot blir mer och mer skärpt för var dag som går. Han är en kille med enorm vilja och säger verkligen till när det inte är som han vill ha det. Han skäller gärna på allt och alla och skrattar lika gärna. Det är så roligt att se när han förstår mer och mer. Han försöker sätta lock på mugg, han tänder och släcker lamporna, sätter igång dammsugaren, drar ut och försöker sätta tillbaka kontakter (o skrämmer livet ur sin mamma) för att nämna några saker...
han har dessutom börjat gå o gömma sig, sitta kvar lite och sedan hoppa fram o skrika buuuuuuu! ser så roligt ut så han får ju inte den reaktion han vill ha.. man skrattar mest :)..innan var det iaf mest att han tittade bort och tittade fram igen efter en sekund eller så, men nu är det verkligen som att han försöker vänta på rätt tillfälle haha..  han fick även för sig att bita mig!! när jag skulle byta blöja efter han hade gjort nr2. Ojoj vad jag blev arg på honom, samtidigt som helt chockad. Sådär har han ju inte gjort innan av ren ilska o för att komma loss.
 Men det finns ändå inget som går upp mot tiden precis när han vaknat. Han är ju inte ett sånt barn som måste ha mat direkt, så han sitter o njuter av morgonen och att vi är kvar i sängen. Imorse låg jag o Peo o tittade på honom och han for runt o busade lite. Så helt utan förvarning får han bara lust att krama en. Så stannar han upp och lutar försiktigt huvudet (svårt att ha kontroll på det tunga ju) nedåt mot ens kind och lägger sig mot, säger aaaaa och ligger sen kvar o myser hur länge som helst. Man fullkomligt smälter! så fortsätter han busa och sen ger han nästa en kram.. när Peo sen går på mornarna så sitter oftast Algot o skriker pappa mot dörren. det är lite hjärtskärande faktiskt. Idag gick Peo tillbaka två ggr o fick Algot att skratta hysteriskt, så när han slutligen gick så satt Algot kvar o väntade på tittut, o fick fram små fniss i ren glädjeyra =) haha.. Algot gillar verkligen sin pappa!

miércoles, mercredi, wednesday, Mittwoch

Japp, idag är det onsdag. Jag inbillade mig själv hela morgonen att det var fredag och blev ganska besviken när jag kom på att vi var mitt i veckan :).. Men idag är det den 17e, vilket betyder att min älskade söta lilla systerdotter fyller 5! ojoj vad stor Tova-tosan har blivit! Påminner mig om att det faktiskt bara är lite mer än en månad tills min kotte blir 1! tiden går så fort..ringde iallafall för att säga grattis. Hon var superglad och berättade att hon var 5 nu och att hon fått paket, men så plötsligt skrek hon "oaaaaaaa, jag får paketer" (för då kom syrran och pappa med presenter till henne.) Därefter sa hon hejdå lite snabbt och slängde telefonen till mamma. man hörde hur hon skuttade bort i glädjerus. Visst är det härligt med lite uppskattning när man ringer haha! hon är så söt! kul att ge små barn paket, för det spelar egentligen inte så stor roll vad det är i, bara de får öppna och vara spända på vad det är osv. Synd jag inte kan vara med o fira henne o se när hon öppnar vår present... Att fylla år är så himla stort när man är liten. Dessutom vill man ju bli äldre, vilket verkligen inte går att säga genom hela livet =)

Annars har dagen flutit på som de flesta andra. Jag har mest suttit hemma, busat med Algot och så har jag städat hela lägenheten och diskat. Skönt när det är gjort, för jag har lite smått panik när här är stökigt faktiskt. Nu ska jag klä på mig varma höstkläder och ta en promenad. Springa får jag nog hoppa idag oxå, eftersom jag idag har lite (läs: mycket) träningsverk i mina vader. Jag kunde knappt gå ur sängen imorse :).. det var nog 20 min hopprep som satt sina spår från i måndags haha...

förresten, vad man glömmer språk snabbt. Jag har läst alla språk i rubriken, dvs. spanska, franska, engelska och tyska i ett flertal år med högsta betyg ..ändå fick jag tänka en bra stund på vad det hette på spanska och kolla upp franska stavningen =).. haha.. känns som lite slöseri med tid att man läst såå mycket språk, massa timmar på att öva glosor mm, osså kan man knappt säga två meningar längre.. pfft (ja, förutom engelska då, för det kan man ju + att man ju oftast förstår de andra språken även om man inte kan säga så mycket själv haha)..


Resturangbesök o presentnoja

Idag blev det en promenad på 2 timmar igen. Känns skönt när man kan få lite träning gjord innan Peo kommer hem, för annars blir det så sent alltid ju. Idag skulle jag dessutom iväg, så skulle inte hinna på kvällen. Gick inom stan. Måste ju hitta nån bra och trevlig present till min älskade Peo som fyller 24 söndag, och jag börjar få lite smått panik. Det är aldrig problem med att hitta på nåt att köpa till honom för jag har massor som jag bara vet att han måste/vill/behöver ha.. men man kan ju inte välja ut det bästa av de sakerna, för alla e lika bra ( för dyrt att köpa många oxå). Skit me! jag brukar delegera ut lite till släktningar som behöver nåt att köpa, men detta året har det varit så dyra saker som han behöver (ex cykel o rockband) , eller så är det sånna saker som är svåra att köpa för andra(skor, jeans). Jaja, jag får ta några timmar i stan nu i dagarna. Blir säkert bra tillslut. Han säger vartenda år att han vill ha parfym och en DonRosa bok.. nåt år har han fått det, men hur kul är det att köpa samma varje gång?..nää i år får han nog vara utan det =) haha

Ikväll mötte jag upp Anna och Emelie på chalmers och så promenerade vi till Linné. Åsa kom nästan samtidigt. Vi hade bokat bord på Vino tapas kl 6, som är jättepoppis liten fin resturang med medelhavsinfluerad meny. Det blev 4 timmar med mina bästa vänner. Helt underbar kväll, jag kunde inte vara mer nöjd. Vi bestämde att vi bara måste fortsätta med sådana här middagar framöver, speciellt eftersom vi inte träffas vardagligen i skolan längre. Maten var skitgod oxå, rekomenderar stället för er som någon gång har vägarna förbi :).. Ikväll firade vi att Anna fyllt 25. Det var ett bra tag sedan, men vi har inte kunnat alla förrän nu. Det är så härligt att bara sitta och tjabba, speciellt när det finns så mycket att prata om. Dessutom skönt att för en gång skull vara ensam, utan Algot. Jag älskar honom i massor, men ibland behöver man få bara koppla av och få vara nåt annat än mamma, slippa stå upp genom en hel lunch för att han är på språng eller tänka på allt han behöver så man glömmer sig själv. Han fick ju faktiskt en helkväll med sin pappa, vilket jag inte tror han hade något alls emot, pappagris som han e =) hihi... Tack mina goa goa vänner för en härlig kväll!

Förresten har Peo fått sitt nya bankkort nu, sånt där kort på kort =).. det var faktiskt jättefint. Jag och Algot på bilden så hur skulle det då kunna bli fel ;D .. jag vill me ha ett sånt nu! får se till att beställa ett när jag lyckats ta en fin bild på mina pojkar!


Boxning

Igår ringde Sofie och frågade om vi skulle till Lek och buslandet med våra småttingar på eftermiddagen. Så jag, Peo, Algot, Sofie, Marcus och Sam, pallrade oss iväg till Backaplan och in gratis (i och med våra busfrön är under 1år).. Där finns en liten babyhörna med megalego, en liten klätterbyggnad, massa massa kuddar som golv och väggar så man verkligen inte kan slå sig, bollhav, studsmatta och rutschkana mm. Algot och Sam var helt exalterade och det gick knappt att få kontakt med dem =) haha.. De låg inne i en genomskinlig tunnel och fnissade och busade. Bollhavet var en av Algots favoriter. Är han lik sin mamma eller?!!! Han blir bara mer och mer lik Peo till utseendet och mig till sättet. Han gillar hårdrock precis som jag, fotboll (alla bollar) precis som jag, lika bestämd, klumpig och galen som jag. Ja, jisses.. kunde han inte bli lugn som sin far istället? haha.. i vilket fall som helst stannade vi 2,5 timmar. Sen var småkillarna gaaaanska trötta. Hem och vila en stund för att sedan ut på en promenad i 2 timmar med Fredrik och Peo. Skönt och välbehövligt. Jag är träningsfreak nu, japp..nu går det inte att vara utan!

Idag har varit en ny slappdag. Jag fick för mig att riva ut alla saker ur vårt badrumsskåp igår för ena hjulet trillade av för några månader sedan och det har stått och gungat och varit allmänt kasst. Alltså fick jag ett sådan MÅSTE GÖRA NUU ryck, som sedan dör ut efter hälften och allt blir liggande. Idag fick jag därför städa upp efter gårdagen. Peo har satt på en annan botten som nog ska hålla mycket bättre. Jag gav mig på disken oxå, men efter bråk med allt för många pantflaskor, gav jag upp och satte mig framför en sån där cheezy highschool komedi som jag hittade i skåpet här hemma.

Ikväll kunde jag och Sofie äntligen träna boxning igen. 1,5 timmes ren fysisk utmattning =) haha.. Bättre träning finns inte. Alla muskler i kroppen pumpas till bristningsgränsen och det är så förbannat skönt! Jag märkte dock att jag är ganska tränad redan. När jag i våras började på boxningen utan att ha tränat en enda gång på de senaste 2 åren (åtminstonde) så kände man sig ganska uttittad och klumpig, då man inte ens orkade springa de två uppvärmningsvarven och sen letade upp en plats längst bak och kämpade för att klara av allt i en lägre takt.. nu var jag knappt anfådd efter första 45 minuterna. Jag svettades på bra och kände att det tog enormt, men bara på ett bra sätt. Tog till och med i lite extra för det skulle ge mer..  Jag såg de stora "tuffa" killarna bredvid mig pusta och stånka, en del ge upp.. och så står lite smått halvfeta jag där och orkar hur mycket som helst. Kunde inte låta bli att le lite för mig själv :) .. om de trodde jag skulle vara lika otränad som jag såg ut så fick de så de teg! haha..en härlig känsla var det, att känna att man inte hade några problem alls att träna så hårt så länge, precis så det var när man spelade fotboll 3 ggr/veckan när man var yngre =)... i vilket fall som helst så var jag inte slutkörd efter passet, så jag tog en snabb powerwalk hem, 3km på 20 min. Gött att varva ner lite så. Slutade med 9 våningars trappor och nu ska jag sätta mig i soffan. Ikväll har man en ljuvlig känsla av att ha varit duktig. Ni vet det som infinner sig när man verkligen gjort något nyttigt för sig själv!

Rockband

Ojoj, vad jag var trött denna morgon. Gav Algot en ny sorts gröt (müssligröt för 12 mån).. han gillade den riktigt bra. Han som är väldigt kräsen annars hihi. Han drack även själv ur sin pipmugg idag. höll jättefint och fattade direkt hur man skulle göra :).. han har innan alltid bara druckit ur vanligt glas som jag hållt. Kan ju vara smartare med en sådan nu tänkte jag!

igårkväll var vi iallafall hos Ola och testade Rockband för första gången. Även Martin och Oxanen var där... Jisses vad roligt det var! trummor hade jag aldrig spelat innan så hjärnan hängde verkligen inte med. Min koordination är inte helt exemplarisk om man säger så. Men att spela ett helt gäng så var skitkul! man kan ju vara 4 st samtidigt, en på gitarr, en bas, en sångare och en trummis. Algot var dessutom vårt fan, stod och headbangade och viftade på rumpan i högsta hugg. I början var han lite blyg med så många nya ansikten på en gång, men det gick över ganska fort.

Igår sprang Algot dessutom för första gången på golvet oxå. Han hade två fjärrkontroller i händerna och kunde alltså inte hålla sig när han skulle gå. Därför, förståss utan att tänka på det själv, så sprang han helt själv ett par steg hihi =)..vi kollade roat på honom, men han fortsatte mest som att inget hänt. Får se när han medvetet vågar gå lite nu då :) haha

Snart är denna helg oxå över, får se till att hinna med lite kul idag me.


Bad

Idag visade ÄNTLIGEN vågen på viktminskning igen.. som jag väntat! =)...   
-2 kg. Alltså 17 kvar, det går sakta, men så länge det rör sig så är jag skitnöjd! höftmåttet går det galet bra för: -11 cm nu. Det har börjat sjunka in att man verkligen är på väg, att man verkligen kan klara det. Just idag känner jag mig stolt, så ska passa på att njuta av den känslan till nästa svacka :)!!

-10 KG sedan start
(-24 kg sedan graviditeten)

Lyx med en Peo som gick upp 8 med Algot imorse. Äntligen kunde jag få sova ut. Gick inte upp förrän vid 10. Lite synd att babysimmet är kl 13.00, mitt i Algots sovstund. Han brukar somna mellan 12, 12.30 och sova 2-3 timmar.. men så måste man dra upp honom efter bara 30 min.. han är ändå glad och älskar bada, men det märks att han inte ger allt. Han och Sam har busat helt enormt idag. Kul att se när de växer och blir små personer som tar in sin omgivning mer och mer. Efter simmet käkade vi på mixit igen.. vi är beroende av det stället haha! de har så smaskig salladsbuffé =). Fredrik och hans nya tjej var med oss. Trevligt! Nu är det lördag. Vi får se vad kvällen har att bjuda på.

Promenad

Idag gick vi upp halv 8 och Algot har endast sovit mellan 12.30 - 14.00..(annars kan han sova upp till 3 timmar på sin middagslur).. Sen har det varit full rulle. Gott humör som tur är. Jag bestämde mig för att gå en runda vid 3. Det blev powerwalk på något mer än 1 mil. Skönt. Gick i nästan 2 timmar. När vi hade 3 km kvar och kom till korsvägen, så ville Algot säga att nu får det vara nog. Han kände inte alls för att sitta stilla i vagnen längre då och så var han hungrig till på köpet. Så jag fick stanna och ge honom lite välling och sedan fick jag busa med honom lite mest jag gick den sista biten. Annars var det hur härligt som helst. Fick man nåt att göra i väntan på Peo oxå nu på fredagseftermiddagen och allt. Den känns alltid så mycket längre än alla andra eftermiddagar, för man vet att man ska få ha Peo hemma hela helgen sedan och det är så gött! Ikväll ska vi förhoppningsvis göra nåt gott att käka och sedan blir det tvn. Nu har jag tränat nog för idag. Skoskav har jag oxå!!

svettigt värre

Ojoj vad svettigt det var att springa ikväll. Jag sprang tyvärr genomsnitt 8 minuter per kilometer, så lite lagom missnöjd. Skyller på att sista 1,5 km är ganska brant uppförsbacke vilket drar ut på tiden ganska rejält. Jag får helt enkelt skärpa mig. Lite längre rundor och mer intervallträning. Mitt mål på Göteborgsvarvet har jag lagt till lite realistiskt 6 min/km. Peo säger han ska klara under 2 timmar, men om jag sätter upp ett sånt mål och inte klarar det, så blir jag nog besviken. Bättre att bli possitivt överraskad såfall! Inte säkert jag klarar mitt mål heller, men jag ska åtminstonde kämpa som tusan för det. Jag har inte löptränat någonting sedan jag var 14 och har nog inte fått in nån grym teknik än på länge. Tävling var enormt längesen sist o aldrig har jag sprungit så långt, så jag har bestämt mig för att mest ta det som det kommer.  
Jag har trots allt en hel del övervikt att bära på när jag springer och då krävs det mer av mina fötter och ben än för dem som är lite mer "välbyggda".. ja, jag ska faktiskt vara skitnöjd bara jag tar mig i mål inom ramen av vad det får ta att springa. Vi får se i vilken form jag är till våren. Delmål just nu är att klara 1,5 mil till jul och 10 kilo lättare. Men det fixar jag nog allt! 
Nu - Dusch! 

förresten så upprepade Algot sin soffpromenad igårkväll, måste ju visa pappa oxå liksom =) hihi..   


2001, 7 år sedan idag, jämnades wtc med marken. Galet vad tiden går fort! det var två månader efter vi varit där, sett de ståtliga byggnaderna och gått runt i New york. Snacka om att jag var rädd när vi flög till Boston sommaren därpå igen!!(var ju där kaparna gått på. Men som ni säkert förstår så hade det blivit en hel del fler och strängare kontroller).. För 5 år sedan, samma dag, mördades Anna Lind. Vilken dag egentligen... stackars 11 september. Hoppas något lyckligt kan hända just denna dag, så det väger upp lite :)

Att se det positivt

Det är höst nu. Man ser, känner, luktar det. Kallt, under 10 grader och morgonen börjar med lite imma på rutorna. När jag tittar ut på trädtopparna börjar de skifta lite i rött. Sommaren var kort, som det brukar heta. Men det är inget att deppa för. Om vi svenskar, med detta klimat, bara ska gilla sommaren, då kan vi inte vara glada mer än par veckor om året? Nej, nu ska vi gilla hösten tycker jag!

Det är extremt vackert med de skiftande färgerna i träden, när man promenerar i en regnmättad, frisk luft så ligger en lugn tystnad över stan. Jag har varit iväg en bra stund. Ville ta bort alla dåliga rykten om hösten, få ut alla tråkiga tankar, bara andas och njuta. Jag gick sakta i skogen och fotograferade (ett urval finns här nedanför). När man är ute och går utan mål så upptäcker man saker man annars inte skulle göra. Man har all tid i världen, känns som tiden står stilla. Algot var helt tyst, tog in omgivningen. Plötsligt springer ett rådjur över stigen, efter henne två kid. De stannar upp och tittar på mig, lyssnar. Tystnaden är total. Sedan bryts en gren och en tjej springer förbi. Därefter kommer flera. Det är orientering. De pratar. Rådjuren är sedan länge försvunna över klippkanten. Jag får syn på lite svampar. Äppel tynger ner grenarna på tomterna i närheten. Doften av regn ligger tjock över hela skogen och blommor och bär dyker upp lite här och där, vittnar om sommaren som varit.
 
Det har regnat, men gör det inte nu. Jag funderar på att mörkret nu faktiskt faller allt tidigare, viskar om att vintern inte är långt borta. Med sin vita stilfulhet och upplyftande jultider kommer den att markera slutet på ännu ett händelserikt år. Men nu är början på något nytt för de flesta, man är tillbaka på jobbet efter semestern med nya krafter, man kanske börjar skolan efter ett långt uppehåll med ny ork och jag är här, ledig, ett halvt år kvar hemma med min älskade son. Nu är tiden för svamp, äppel och björnbär, ja allt sånt som hör hösten till. Clementiner och apelsiner blir smaskens igen och vi kan sitta inne och mysa framför tvn med tända värmeljus. Man får köpa nya kläder och använda mysig jacka med vantar och mössa. 

Hösten är egentligen kanske underskattad? Det regnar för den delen inte mer på hösten än sommaren, men vi tänker på det mer. Det är inte sommar längre, men som en härlig tröst, det är ju faktiskt ljuvligt även med höst!





 






 







 





(Vill ni låna något foto så fråga mig först!)

En bamsekram

Ett par dagar har det mest blivit negativa inlägg här, så nu tänkte jag ta ett litet possitivt iaf =).. för Algot är frisk och på strålande humör, och han vet verkligen hur man gör sin mamma glad. Han stod och lekte i soffan, plötsligt vänder han sig mot mig, släpper kanten och står kvar stadigt utan att hålla sig, sen går han 2-3 steg fram till mig medans han skrattar med hela ansiktet. Slutar med att sträcka ut armarna och ger mig världens kram!! haha.. underbara lilleman. Halvt i chock ställde jag ner honom på golvet för att se om han ville stå eller gå även där, men då satte han sig direkt. Alltså, fortfarande för feg för att gå på hårda underlag.. men han kan kanske det oxå om han vill. Det kommer väl när han är redo för att intressera sig för att gå. Nu var det nog mest för han verkligen ville till mig och inte tänkte så mycket på det hela... :) hihihi.. mammas charmtroll, vem kan vara på dåligt humör efter en sån kram!  


haaaalllå var är du?

I denna vecka har inte mycket gått rätt. Jag är på skrämmande dåligt humör just nu. Jag har inte ätit heller, vilket gör det hela ännu värre för jag är grymt matagressiv. Just idag är allt botten. I måndagskväll upptäckte jag att min förlovningsring inte satt på fingret där den hör hemma. Trodde självklart att jag måste lagt av den hemma. Men nu har jag letat och letat utan ett spår efter den. Förutom att den var dyr , så är den ju värdefull på många andra sätt och vis. Den var ju dessutom gjord efter våra önskemål, så unik.. En av de mest betydelsefulla prylar man har. Att tappa sina nycklar eller pengar eller va tusan som helst, kan man ju faktiskt ersätta, men en förlovningsring känns lite mer speciellt :(.. så idag är jag ledsen! jag hoppas verkligen den dyker upp, att kanske Algot fått syn på den när jag tagit av den och lagt den på nåt snitsigt ställe. Jag har rivit upp och ner på soffor, kuddar, säng o massa annat, men jag hittar den helt enkelt inte..jag vet, det är världsligt, men jag tycker det är jobbigt ändå! skit oxå!  får jag gråta nu?


Piggast

Igår var ju dejten med tjejgänget från arkitektur, kl 12. Emelie har nyligen kommit hem från ett år i Taiwan och flyttar till Stockholm snart, Åsa har praktiserat på ett arkitektkontor i stan och varit väldigt upptagen, Amelie har varit i Marocko och jobbat som lärare (bara hemma i 3 veckor o åker sedan tillbaka) och så Anna, som jag faktiskt träffat en hel del detta året..kul att vi faktiskt lyckades träffa rätt så alla kunde samtidigt. Det var supertrevligt att se alla igen. Emelie och Amelie såg Algot för första gången osså ! Det blev fika i Guldhedens gamla vattentorn, där de gjort om överst till ett litet fik. Så vi satt ute och hade härlig utsikt över stan. Vädret var nästan sommar och det fanns massor att prata om efter så lång tid på olika håll. Nästan så man inte hinner med hälften av vad man skulle vilja. det blev en hel del timmar som spenderades där, med god fika och trevligt sällskap är det ju svårt att slita sig. Tyvärr gick det inte att få upp vagnen och Algot var skittrött, så han var lite av en surpuppa på slutet, men det ordnade sig bra ändå.
Jag och Anna spenderade sedan eftermiddagen här hemma och spelade GH :D .. var längesen sist, så det var kul. Slutade kvällen med att springa 5 kilometer. Skönt, igår flöt det på så jäkla bra!

     

Idag var en sån dag man bara vill dra täcket över huvudet och somna om. Men det går ju inte! Inte när Algot vaknar och står och kallar på en, samtidigt som han blir mer och mer förbannad. Det är bara att le och stiga upp. Ont i mage, huvud, ben, finnig, svullen.. ja, det säger väl allt om denna dag. Jag brukar inte bli på så dåligt humör innan "röda veckan", men denna gången har jag bara varit så otroligt sur och tvär.. arrh! Jag vägrade därför lämna lägenheten idag. Fixat Carros blogg och sedan har jag och Algot busat! han har som tur var varit på strålande humör och vi har bara kunnat mysa o leka. Han älskar verkligen de dagar när han får mig för sig själv o har all uppmärksamhet :).. så då får man ju unna honom det ibland.. Ikväll var jag ändå tvungen att gå till affären, så ut i regnet och se vacker ut med lagom okammat hår o allmänt flottig.. tur man bara skulle till willys. Nu ska jag sätta mig i soffan och förmodligen inte resa mig mer ikväll. jaha.. nu skriker Algot.  

inte 100%

Igårkväll bajsade Algot säkert 10 ggr. Han var redan röd i rumpan, men trots att vi smörjde och vi badade istället för att torka honom och vi hade honom utan blöja, så hade han så ont att han varken ville sitta eller ligga. När vi tog av en blöja så räknade han med att vi skulle torka så han storgrät innan vi ens rört honom och när vi väl skulle torka så skakade han av smärta.. jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Grymt var det, och jag är inte vad vid röda rumpor, då Algot haft det kanske högst 2 ggr sedan han föddes, så jag visste inte vad man borde göra för att lindra. Tillslut fick han iaf en alvedon och vi lyckades somna honom. Han fick sova i vår säng för att inte bli så varm.

Idag känns allt mest piss. Jag har fått tillbaka mina "myrkrypningar" i benen, så var gång jag går och lägger mig så är det en ren fasa. Vilket oftast resulterar i att man drar ut på det. Sååå, både lördag och söndag har jag gått och lagt mig vid 3, för att vara så trött som möjligt. Detta gör dock inte situationen mycket bättre, utan det tar ändå ca en timme att somna. Så 4 då alltså. Det var lätt igår eftersom då kunde Peo ta Algot på morgonen och jag sova vidare, men imorse vaknade Algot i vår säng kl 6 och började klättra på mig och hålla på att busa. Slutade med att han rev sönder mitt tandkött så det rann blod och jag var tvungen att gå upp o skölja munnen. Gjorde en välling och la honom i sin egen säng. Där somnade han om till 8, då Peo ringde och väckte oss *aaaargh*.. Så efter knappt 4 timmars sömn, fick jag alltså asa mig upp. Nu sitter jag här som en zombie. Har precis gjort disken och slått sönder två saker eftersom jag är sjukt klumpig, helt till vanligheten... Ska göra mig färdig för en lunch med tjejgänget från klassen. Ska bli så roligt att träffa dem alla igen. Det gör mig säkert på bättre humör =)

Höstigt

Ja, då var bloggen omgjord igen, för att passa lite höstigare tider...

vän?

Jag skrev ett inlägg igår i raseri, men postade det aldrig, och tur var nog det. När man samlat sina tankar så är jag ändå så jäkligt nöjd med det jag har och de vänner som spelar roll. Jag lägger ofta inte ner mycket tid på att vara arg och ovän med folk, det stämmer inte in med min personlighet (de flesta som känner mig väl vet att jag skrattar alldeles för mycket, är klantig, glömsk och förvirrad på ett lite komiskt sätt, o väldigt sällan sur).. men..
det här med att bestämma något och sedan bara skita i det.. är det något som jag förstått fel? för jag tycker, att har man planerat något, så fullföljer man det (självklart gäller annat vid sjukdom, plötsligt superdåligt väder eller liknande makter man inte kan rå över).. men man kan inte bara säga att man inte känner för det eller plötsligt bestämma annat och sedan bara tro att den andra parten (oftast jag/vi) tycker det inte gör något (inte för att vi känner oss som offer, för vi klarar oss jävligt bra ändå, men det är så förbannat dålig stil). Samma dizzande har hänt mig 3 ggr bara denna vecka av helt olika personer (där dessutom de har föreslagit grejen från början), så antagligen tycker de flesta det är ok att göra så? eller förstår de att de gör fel, men bara skiter i det av ren egoism utan att ens säga förlåt? jag skulle iaf aldrig bara skita i en förbestämd sak, och om jag skulle missa det ändå (råka glömma, vara sjuk eller annat) så skulle jag ha galet dåligt samvete o be om förlåtelse på alla sätt o vis.

Jag lägger som sagt ingen energi på att vara arg om vännen i fråga är ledsen för vad den gjort, men det borde väl inte betyda att man kan behandlas hursomhelst. Jag kanske är för snäll som förlåter direkt för det allra mesta, så folk gillar trampa på mig? men jag vill heller inte vara på nåt annat vis. Jag är mån om mina vänner och vill att de ska veta att jag finns för dem i vått och torrt.
 Jag tänker dock inte vara någon backup, som man umgås med bara när det inte finns nåt annat att göra. Kan man inte både ge och ta, så har vi vänner så det räcker ändå.  

nu har jag ventilerat lite så nu är det bara att go on (har ju varken Carro eller Ida här, så då får man skriva istället :)... ). För er säkert bara en massa babbel, men jag bjuder på det.
 
O förresten fattar jag verkligen att vi inte är perfekta heller, vi gör säkert skitmånga saker fel som våra vänner retar sig på.. men såfall vill o hoppas jag faktiskt att de berättar det för en så man blir bättre. Det finns väl inget värre än att gå o reta sig på varann i tystnad!!


Svart

Jaha, då har jag för första gången i mitt liv köpt en såndär färg till håret i affären (ja, jag vet att jag är bortskämd med både en mormor och en syster som är frisörer och aldrig behövt tänka på något som har med håret att göra själv..ännu mindre behövt betala för att bli vigjord i håret). Jag ringde självklart Lina för konsultation om vilken av alla färger jag skulle ta, men blev inte mycket klokare för det. Slutade med en Lóreal. Självklart fortsätter jag vara svarthårig ett tag till, för jag trivs gudomligt bra med det, men en blond utväxt är inte att rekomendera då man mer ser ut som hårlös där det ljusa tittar fram. Därför färgen nu då. Det blev faktiskt bra, man ser nog att det är lite hemmabygge, men det var ju första gången o allt :) , den har täckt all utväxt bra iaf, och det var ju huvudsaken. Så jag får väl vara nöjd då da!

Babysim idag igen var det. Gick toppen. Algot är sitt gamla vanliga igen, tack och lov. Vi kunde dock inte dyka med honom, då han fortfarande har ont i öronen.

jag har precis sytt gardiner, kuddar och städat lite, passat på mest man för en gång skull har lite lugn och ro här hemma. Igårkväll sprang jag igen, men idag fick det bli en lång powerwalk med Algot mest Peo satt vid datorn...förresten har min duktiga Peo oxå gått ner en massa nu. tror det är 7 kilo.. Han har inte lika mycket att gå ner, så han kan ta det lite lugnare, men det verkar som att det bara flyter på. Jahapp.. om man skulle hitta till sängen nu, mitt i natten!

fredag

Jag var så rastlös igårkväll att jag var tvungen att göra något. Så jag tränade lite intervall.. 5 km och så skiftade jag med lyktstolpar som gränser, sprang allt vad jag kunde, joggade eller powerwalk. Det kändes faktiskt som en ganska lagom träning. Nästa vecka vill jag verkligen vara helt frisk så jag kan tillbaka till boxningen! för där är ändå så enormt varierande och givande träning för alla muskler i kroppen :)..

Många som frågat hur många kilon jag har kvar att gå ner. Så jag kan väl säga det då. 19 är det kvar till min målvikt och jag hoppas nå dit, men om det verkligen inte går, så iaf 12kg till. Det är nog inga problem med lite vilja =).

Så..vad ska göras idag då? ska börja med att byta en blöja åtminstonde, för det luktar förbannat illa här! puh! Algot är mycket bättre idag. Märks verkligen att ventoline och pencillin gjort susen. Han behöll hela frukosten :) yeay!
Snart är det helg :) Fredagskvällar gillar vi!


vadå klant!

hur dum får man bli egentligen? Var inne o grejade lite i bloggen och råkade spara en ny sån där förvald design.. nu tar det evigheter att ställa in allt igen.. AH vad irriterad jag blir. Kanske får jag hitta på nåt nytt om jag ändå ska göra om.. nåväl, det blir kvällens projekt isåfall.... sålänge får bloggen vara vit..


Bvc o vikten

Algot har gått ner ytterligare 200 gram. 8800g vägde han idag. 74cm lång. Han är en riktig liten buse som far omkring och har sig. Sköterskan förundrades (som läkarna på akuten, vi själva och många andra) att han kan vara så galet pigg, glad och busig trots att han är så kass och inte har ätit på så många dagar. Det är som att han har någon slags reserv som vi andra saknar =) haha.. Han skulle iaf ha alla leksaker på en enda gång, och det går ju sådär!

Jag känner mig som en ångvält kört över mig ikväll. Energin är totalslut. Kanske beror på att Algot är bättre och jag äntligen kan slappna av. Jag överanalyserar allt. That´s just me.. Men nu är jag förbannat trött och jag känner mig mest ledsen och nere. Dagar som denna kommer då och då, man får väl bara acceptera och hoppas på en bättre morgondag. Jag vill springa för det rensar hjärnan från alla jobbiga funderingar. Det är svårt att veta vad man vill egentligen. Det regnar. Det gör ju inte humöret bättre precis. Känner att jag bara flummar, men mina tankar är överallt och jag kan inte samla dem just nu.

En possitiv och en negativ nyhet.. Jag har stannat i vikten (-8 kg), vilket oftast händer de flesta någon gång när man håller på med en stor viktminskningskur enligt proffsen. Det känns dock fördjävligt när man kämpar så hårt, trots man vet detta faktum och att det förmodligen bara beror på att kroppen tappar fett men bygger muskler och annat lite mer nyttigt istället, som dock väger mer.. Det fortsätter förhoppningsvis snart neråt igen, jag ska INTE ge upp nu iaf för......

..trots ingen viktminskning så var det ju det dära possitiva... som ändå visar att något händer.. midjemåttet har nu ändå minskat med 6 cm =) !!! vilket betyder att det nu ligger inom "idealmått för kvinnor" ..två storlekar har jag snart tappat både i tröjor och byxor och det känns så himla bra. De jeans jag köpte i Simrishamn som satt som gjutet (som redan var en storlek mindre än förut), sitter nu löst och hängit! för höfterna är oxå minskade. Sedan juni har jag tappat hela 9 cm.. fatta, snart en dm.. det går inte att greppa, hade jag inte mätt mig så hade jag aldrig trott på det själv !! haha.. Låren har blivit 3 cm mindre så allt krymper sakta men säkert. Jag är glad att man ändå kan se resultat! Jag kämpar vidare! jag har ju faktiskt redan gått ner 22 kilo sedan jag var höggravid (6 kilon från första graviditeten o tröstätning efter missed abortion och sedan 13  från andra graviditeten, o så tre av alla "trivselkilona").. det har tagit lång tid och de har varit sega (förutom de 9 första som trillade av vid förlossningen då klart), men jag har inte haft motivationen och har gått ner endel och sedan gått upp ett par igen.. men nu ska det vara permanent! japp, nu gäller det!


Sommar/höst 2007




Höst 2008




Jag vill tro att det syns lite skillnad iaf =) .. har lite mer form i ansiktet åtminstonde och lite mer på kroppen överlag.. låren blir mitt största jobb....men det ska gå! jag har tyvärr inga helkroppsbilder för jag tycker fortfarande det är jobbigt att vara med på sånna foton, samt att nästan alltid är jag själv som tar bilder bara o då är det lite svårt haha..

Fortsatt kasst

Nu har jag börjat få ont i halsen och öronen. Känns lite motigt att gå upp på morgonen.. bläää.. tur vaknade inte Algot förän 8. Vi käkade frukost och somnade sen om till 11 haha.. välbehövligt. Feberfri Algot idag faktiskt. Kanske pencilinen agerade snabbt. Testade ventoline igårkväll på honom oxå och han reagerade snabbt med att sänka andningen och andades normalt hela natten, vilket ju känns helt underbart efter att man knappt vågat sova de senaste dygnen. Alltså på bättringsväg på alla sätt nu. Han har börjat bli tjurig för att han nog har väldigt ont i hals och öron dock. Han vägrar äta nåt annat än rinnande föda, dvs,  yoggi, fil och välling. Men det funkar ju bra ändå. Han får bara upp vartannat mål, så alltså kan han behålla endel o få känna sig mätt nu.

Varför är det så, att när man städat, så säger man alltid att man ska hålla det snyggt så man slipper slita så nästa gång man ska städa.. o så går det typ 3-4 dagar, så är det värsta katastrofområdet igen. Nu måste jag ta tag i disken, igen och sedan blir det BVC.. ska försöka att inte glömma tiden idag. Det får bli en promenad så jag får någon motion iaf. Har inte sprungit sedan i söndags och det börjar kännas i kroppen. Jag måste bara göra nåt.. förbannade förkylningar som aldrig kan försvinna.

Akuten

Vi åkte ner och mötte Peo på järntorget, efter han hade varit och "opererat" bort sina 3 jätteknutor i huvudet. De hade gett honom en lokalbedövning som dock inte tog bort all känsel, så han hade kännt när de skar upp honom och 2 personer pressade ut knutorna ur de små hålen.. Sedan syddes det.. blev 8 stygn. Kan fatta att han hade ONT I HUVUDET sen!!! vi käkade lite lunch och sedan begav vi oss till Östra med vår sjuka Algot. Det är väldigt dubbla känslor när man väl åker till akuten tycker jag. Man vill självklart att det inte ska vara nåt problem varesig det gäller en själv eller någon i ens närhet, men sen blir man irriterad över att man åkt dit "i onödan" om det inte är nåt.. det är ju inte i onödan för man lugnar ju sig själv om inget annat, slipper oroa sig.. men det är absolut inget roligt att sitta där, man e ju tio ggr hellre bara hemma när man e dålig. Kan inte fatta de som åker in för minsta lilla.. jag måste va jävligt sjuk om jag själv ska åka in.. i allafall är det tur barn har en akut för sig själva här i stan =)..

Var där vid 3. Kom in nästan direkt till sköterska som vägde och kollade tempen. Han väger 9 kilo exakt.. Om våran våg stämde i somras så har han gått ner ett kilo nu när han varit sjuk. I vilket fall som helst så hade han inte så mycket feber längre och busade o hade sig. Vi förflyttades till ett litet rum i väntan på läkare. Hon kom ganska fort osså. Väldigt trevlig och noggrann...Lyssnade, kände, tittade. Såg att han har öroninflammation på höger öra. Hörde att han var jätterosslig och ville kolla en rad symptom. Det kom en sköterska och tog en sänka, tog febern igen eftersom det nu tagit en timme. 39.2 så han fick alvedon och blev som galen =)... De sa åt oss att vi skulle ta ett urinprov i en mugg.. hur LÄTT tror de DET är på en 10 månaders unge som precis fått alvedon.. han hade dessutom ätit 200 ml välling på hela dagen, vilket ju betydde att han var helt tom vid det laget. Vi tryckte i honom lite välling och fick saft av en sköterska för att det skulle göra det lättare. Det var ingen kö på akuten och läkaren o sköterskor kunde hjälpa oss hela tiden, men det tog ändå lång tid tack vare just det, att han inte kunde kissa!
vi satte igång kranen, vi testade alla trick, men det gick inte.. efter typ en timme tyckte vi han kunde leka en stund för det verkade omöjligt ändå o han började bli rastlös. Hade varsin mugg i beredskap - och MISSADE! han kissade en liten pöl och vi hann inte ens resa oss.. snacka om förtvivlade. En halvtimme till, när två sköterskor och sedan läkaren precis varit där igen, så kom det äntligen i muggen. Vi hade varit så stressade och förtvivlade av att vänta så vilken lättnad när Peo kunde springa efter dem med den fulla muggen =).. haha.. Nu hade det gått ca 3 timmar.
 Algot hittade en liten flicka att leka med och de busade runder. Tills det var dags för lungröntgen. Läkaren ville kolla så att de inte missat nåt och se så han inte hade lunginflammation. Vi pallrade iväg och Algot var fly förbannad av att ligga stilla IGEN.. Slutligen fick vi träffa läkaren en gång till. Hon skrev ut penicillin för örat och ventoline för att göra det lättare för honom att andas. Möjligen kunde det vara en liten lunginflammation, men de såg inget allvarligt och kunde inte avgöra om det var något alls. Men om Algot inte blir bättre skulle vi återkomma. Medicinen gör förhoppningsvis slemmet lite lättare att handskas med. Vi avslutade kvällen på apoteket. Algot satt o grät hela vägen hem och när jag kom innanför dörren la jag honom direkt i sängen. Skulle sticka in nappen i munnen, men då hade han redan somnat. Det blev en lååång dag med mycket nya intryck för lilleman. Han har varit så duktig och på gott humör för att vara så sjuk. 5 timmar blev det tillslut vi tillbringade inne på barnakuten. Men nu känner man sig lugn och har ro att sova inatt. Både jag o Peo är HELT SLUT!

Fått lite gjort

Igår åkte vi till stan för att köpa "snorfrida" till Algot (äntligen), mer alvedon och  mer nässpray. Därefter blev det IKEA för att handla en matta och käka lite såklart =) hihi..sedan blev det även en duk på Inside home.. vilket gör att det bara är tavlan kvar nu innan vårt vardagsrum äntligen kan klassas som färdigt. Hela utflykten tog typ 3 timmar, så resten av kvällen spenderade vi mest med att leka lite med Algot i alvedontopparna och sedan sprang jag ca 5 km när han sov. Sprang förbi ett dagis som jag tyckte såg jättemysigt ut, med stor gård och i ett område där det inte kör alls mycket bilar samt är lite grönt omkring. Därför satte jag mig vid datorn direkt när jag kom hem. Kollade upp på kartan, letade upp dagiset och läste lite om det. Sedan fortsatte jag i rena farten att välja de andra 4 dagisen vi kan tänka oss oxå. Idag skickas lappen in. Ahhh ska bli sååå skönt att få det gjort. Det var som att det var meningen att jag skulle springa lite fel igår och komma in på bakgatan o förbi dagiset =) hihi.. hoppas nu bara på en plats oxå!

Idag vaknade Algot återigen med 39.4 i feber, vilket han gjort de senaste 3 dagarna. Nu får det vara nog. Jag satt uppe med honom halva natten (till 5) inatt för att han inte kunde sova. Han har jobbigt att andas för allt slem och kan knappt behålla maten fast han är hungrig. Jag ringde sjukvårdsupplysningen nyss och nu blir det akuten. Jag ska packa lite att läsa o äta. Sedan blir det att spendera kvällen i en hård stol på Östra.. men vad gör man inte för sitt barn!