26 år o lite till



Då har ännu en födelsedag passerat. Den var händelserik och rolig som mina(våra) födelsedagar brukar vara. Även så där perfekt vårig som den ska vara, med sol, blommor o allt det där.




Mamma och pappa kom tidigt på fredagen till Götet, mötte dem på stan vid 11 när jag lämnat Algot på dagis o sådär. Mamma gav mig direkt 500 kr som var från mormor och morfar att köpa en tröja för.. jag hittade 2 par byxor, ett linne och en kofta för den istället, toppen! hehe..  (mamma står som vanligt förbluffad över min förmåga att hitta så billiga, men snygga kläder ;)..) Vi gick på nordstan till 1, stack till Linné och lunchade på en italiensk resturang (makalöst gott!).. kl 2 hämtade vi sedan Algot på dagis, som var såå galet glad att se sin mormor o morfar, som han alltid blir. Mamma o pappa har inte sett hans dagis innan, så det var kul att de kunde hälsa på hans "fröknar" och se lite av hans kompisar, som de hör så mycket om från mig o Algot. Vi stack ut till frölunda torg en runda osså innan det blev hemfärd. Kvällen spenderade de på hotell, jag o Peo i tv soffan.


lovade momor o morfar en bild på kläderna jag köpt för de 500 jag fick.. tack o puss på er!



Lördag. Min födelsedag började tidigt med frukost på sängen och Peo o Algots presenter. Jag fick Ifk- palestinasjal, biljetter till Kiss och till West coast riot o Metaltown.. så i sommar blir det massa grym hårdrock för mig :D YEEEAH!!!





 Vi sov rätt länge sen, tog det lugnt ända till lunch. Mamma o pappa kom, jag fick mer presenter och vi fikade. Fick gardiner till sovrummet, så nu är det helt perfekt!! fick oxå ett jättefint armband, dukar till köket och pengar.



snygga svarta gardiner med hållarna osså till ..osså fin vit duk till köket.. vi behåller de vita gardinerna där inne och har tagit ut överskåpet.. så där är nu osså ganska klart!


armbandet från smycka.. kollektionen "Rock by Sweden Åsitas". (smyckesföretaget Åsitas har skapat en egen kollektion med Laila Bagge. Glittrigt och glamouröst med rockig känsla.)


Sedan tog de med Algot till Slottskogen, tittade på djuren, lekte på lekplatsen, åt glass o massa sånt kul, mest jag och Peo började fixa lite inför festen.. handlade lite och plockade fram. Mamma o pappa hjälpte till med maten innan de o Algot åkte till hotellet igen. Vi gjorde bål och färdigt maten precis lagom till första gästerna kom.. Vi käkade tacos och sedan massa gottis hehe.. drack bål, tequila och lite annat smått o gott.. Vid 12 var vi ett litet gäng som gick ut på stan... superlyckad kväll var det iaf och jag är så himla nöjd!!











bålen var en hit, trots den såg lite giftig ut ;)


tequila race.. haha..











fina strumpor


Söndag, sov till middag då mamma o pappa kom för att lämna tillbaka Algot.. han var måttligt glad när de åkte hem igen.. stackars kotten.. han kom till mig nån timme senare och sa
A: mamma, jag ska säga hejdå till er
M: varför?
A: jag ska åka tåget till mormor och morfar själv....ska jag

Vid 4 hoppade jag i springdojorna och sprang älvrundan (som jag kallar den) med peo cyklandes bredvid och Algot i sin stol där bak. Eftersom den är 15 km och det tar en bra stund för mig att ta sig runt, så somnade Algot halvvägs hihi.. Men det var strålande sol och perfekt värme.. det finns inget bättre än att springa på bryggpromenaden på norra älvstranden o njuta av vattnet och solen.. det är så fint!! När man kommer över på södra sidan är det oxå väldigt fint, men då var jag så vansinnigt trött så man njuter inte lika mkt hehe



igår var jag nere på stan för att leta efter ett par jeans jag hittat i fredags, fast inte i rätt storlek.. gick in på samma affär igen och hittade dem direkt.. skitsnygga, baggy jeans var det.. så nöjd.. så nu har jag ett gäng nya kläder, vilket kändes grymt välbehövligt o kul..


snygga ifk-tröjan fick jag av PM o Camilla.. osså byxorna jag köpte igår.. ignorera stilen.. vet inte vad jag håller på med haha


Lite bilder då da!


Vårt nya sovrum, Algots gamla :).. sytt nytt överkast av ett tyg vi köpte för ett par år sedan att ha på balkongen på gibraltargatan, men blev aldrig av sedan.. Köpt ny matta o spotlight.. gardiner ska jag ha i svart, bara inte hittat nårra än..tavla ska bytas ut till en jag ska skriva ut i svartvitt på skolan.. kommer bli toppen.. ni får se snyggare, mys-bild senare


Skitarg Algot.. jag försökte fånga hans utbrott på film, men då blev han plötsligt glad o snäll igen. Hans trots började för länge sen, men den blir bara värre o värre känns det som.. nu har det förhoppningsvis nått sin allra värsta topp, för det är inte klokt vad han testar oss.. Jag fick sitta o hålla fast honom o trycka in tre skedar yoggi innan han över huvudtaget gick att få kontakt med.. snacka om mataggressiv!!!


Algots nya rum.. datorn fick dock vara kvar här inne.. men det är stort och rymligt att leka här.. vi behövde inte den ytan, för den blev bara tvätthög o skit.. Här finns till o med plats för myshörna till Algot.. jättefint tyckte vi..




kan ligga o kolla på film så mycket han vill.. om han nu bara kunnat sitta stilla så länge :)




mitt projekt i tvrummet är i full gång.. orkar inte vänta tills det e färdigt så ni får en förhandstitt


kommit en bit till.. kommer nog bli fint.. ska komma till massa mer grenar bli bredare.. nåväl.. det kommer

en vanligt ovanlig vecka

Dagarna bara flyter in i varandra när man går hemma. Man hinner för all del inte vara just hemma så mycket. Att hinna med skrivandet här blir lite slentrian sådär.. men men.. nu är jag här igen iaf. Förra veckan satt jag och sökte lite jobb på chalmers som vanligt, mest Algot fick leka av sig på dagis.. Jag o Kott var oxå på arbetsförmedlingen och förklarade hur mycket jobb jag sökt osv. I torsdags hade Algot andats dåligt i ca 4 dagar, så det blev akuten tillslut. Fick ingen tid hos läkare förrän fredagsmorgonen, så vi åkte in för att kolla att syrehalten såg oki ut sålänge även om han inte var så dålig som han brukar. Han hade då feber och syre på 95.. alltså på gränsen av vad som är ok.. men vi kände att vi klarade läget hemma, så vi åkte utan att ha träffat läkare där. På fredagen fick han inte sin vanliga astmadoktor, utan en kille som jag kände inte lyssnade ett dugg på mig. Han tyckte inte Algot behövde några andra mediciner, skickade bara hem oss efter konstaterat att han var lite svullen i halsen och det nog var en infektion i luftrör och svalj.. så han fick gå o låta som ett sågverk ett par dagar till typ.. hmm.. stackars liten!!

Jag springer nu varannan dag för att träna till varvet och förra veckan blev det ett par ggr då jag sprang kanske 6-8 och gick lika många km..

Ett par dagar har även varit sådär riktigt kaos, sånna dagar som man förmodlingen kommer ihåg långt framöver. Jag är så tacksam över alla vänner som ställer upp för oss och finns att prata med.

I lördags gick vi iaf ut ganska tidigt och spelade fotboll med Algot i slottskogen.. ett par minuter åt gången såklart, eftersom han inte orkar mer med sin astma.. därefter fick vi för oss att fortsätta promenera över till norra älvstranden och ta promenaden längst med vattnet.. det var bara att det stormade och vi kunde knappt hålla oss kvar på älvsborgsbron haha.. var en skön promenad iaf.. den blev 16 km lång tillslut. Vi var inte hemma förrän 6, så då blev det bara mat och lite lugn framför film.






































I söndags tog vi tag i lite städning hemma, med en paus för att se IFK på gamla ullevi såklart.. De mötte elfsborg och ska jag vara ärlig så var jag inte supersugen att gå, som jag annars brukar, eftersom de förlorat nästan alla matcher hittillls.. iaf var vi på plats halv 1... efter 5 minuter kom 0-1 målet för Elfsborg och jag funderade på att gå hem i halvlek.. sedan rött kort för IFE s målvakt. på det 1-1.. innan halvlek 2-1.. det var match igen och klacken var i sitt esse.. fotboll precis som jag älskar den.. aggressivt och målfarligt och bra tryck.. I slutet av matchen satte IFK 3 till och vid 91 minuter spelade stod det alltså 5-1... jag vrålade så jag hade ingen röst kvar.. åh vad härligt för mina älskade änglar att få vinna!!! hoppas turen vänder nu och vi kan komma ikapp de i täten..

På eftermiddagen blev det full fart hemma. Vi har pratat länge om att byta vårt sovrum med Algots och nu tog vi tag i saken. Han behöver mer plats och vi mindre.. för extraytan samlar bara massa skräp.. Det tog väldigt mycket längre tid än man tänker, som alltid med sådana projekt.. men snyggt blev det!! underbart.. jag är så himla nöjd. Har även sytt nytt överkast och ska köpa nya gardiner till sovrummet så är det toppen! Dessutom hann jag med att börja på ytterligare en väggmålning. Denna gång vardagsrummet. Den var egentligen meningen jag skulle gjort i december, men hann aldrig.. bättre sent än aldrig heter det ju :)..

Denna veckan har sedan rusat förbi i en himla fart.. Har inte hunnit med så mycket. I tisdags var jag dock en runda på Ikea och inhandlade lite smått o gott till nya sovrummet och Algots rum.. en liten hylla, en matta, spotlight, filt mm...På kvällen var jag sedan hos Kenneth o kollade barca-matchen.. kul som vanligt! 

nu har jag helt enkelt inte hunnit med att ta foton och bara för att det inte ska ta ännu längre innan uppdatering så får jag lägga upp det sen..


Köket får en uppiffning..

Alla ni som väntat otåligt på bilder från vårt nymålade o uppfräschade kök.. jag var ju tvungen att bli färdig med väggmålningen först, men här kommer de äntligen..


tråkigt, smutsigt och fult


då drar vi ner de underbart vackra, blekta blomtapeterna á la 90-tal


Algot hjälper till.. hyresvärden sa att det var så pass fint o bra skick där inne att vi inte fick några pengar att göra om köket för..osså kan till o med Algot riva av en hel tapetlängd rakt av haha..
 (vi fick pengar till färg efter lite snack)


tapeten lossnar o Algot flyger hehe






duktig hjälpreda


redo för slipning, i brist på spackel


damm överallt efter sandpapprat fogarna på det som var kvar av gamla tapeten hehe


"Algot hjälpa till måla fint där på väggen" - Algot




den bruna köpte vi ny, den gröna hade vi kvar sen vi målade sovrummet på lövgärdet :)


Vi hade målat klart i fredags redan, bara väggmålningen kvar.. så då tog vi oss lite champange o firade kvällen i soffan hehe.. (Peo fick den av nån chef på siba när han fixat hans kraschade dator)..


väggmålningen blev klar idag.. har fått göra om lite här o där ett par ggr o så var det massa annat roligare att göra i helgen oxå, så drog ut lite på tiden :).. men men, alla som väntat på resultatet, TAAADA!! ;) Hur jag gjort? .. frihandsmålat, tittat på en bild jag hade i datorn, i brist på smartare lösning.. är nöjd faktiskt


sitter i vårt nya trevliga kök.. man ser skalan på bilden lite bättre här oxå :)


söta


inte riktigt klart än, det där skåpet ska nog ut, micron få en bättre plats, ny duk o andra gardiner osv, men det kommer


planterat oregano, timjan och bladselleri.. får se om vi lyckas få något att växa :)





 
mallen till vänster, min målning till höger :) jag rätade upp min bild av honom lite så det skulle se bättre ut på väggen, samt la till det som fattades av hakan o pannan

detta var orginalbilden


mkt mysigare.. kommer bli såå fint när det är helt klart!


Elins dop

Igår var vi i Gråbo hela dagen. Elin skulle döpas kl 11, så vi begav oss iväg redan vid halv 10 eftersom det är en bit att åka, speciellt när man inte har bil ju :) ... Tog någon timme med gudstjänsten , Algot och Leo var jätteduktiga, satt hyfsat tysta och lekte, sedan dansade de till psalmerna *skratt*.. Elin var också duktig, sov största delen, vaknade o tittade fundersamt på publiken när hon fick vatten på huvudet haha.. Väl hemma hos PM och Camilla, fick vi smörgåstårta (MUMS!) och det var så himla fint väder så vi satt ute. Nu är det verkligen vår! det känns så underbart! Vi fikade och drack lite öl innan vi åkte hem vid 5.. På kvällen blev inte mycket gjort. Jag var helt slut. Glömmer bort att jag faktiskt är utbränd och behöver ganska mycket vila.  Missade för övrigt IFK-matchen, men det var ju inte hela världen eftersom de spelar så kasst nu. 1-1 mot BP är ju katastrof. Nu sitter jag på chalmers och ska vara lite flitig o söka jobb hehe.


Leo fick hälla upp vattnet


vi fick en liten Lejonkungen-flashback och fnissade en aning


Baggis vaaar eee du?  (de letar efter katten)


kineser på turistresa? .. man skulle kunna tro ;) haha.. 








korv någon? ;)


PM o hans nya leksak :P


Huvudnumret för dagen! :) Elin Maria Cederlund















Hejdå "beppen"

När man skriver för så många dagar som i förra inlägget, så händer det ju att man glömmer en hel del ganska roliga saker som har hänt eller sådär. Jag glömde till exempel att berätta att Algot på skärtorsdagen glömde sin napp hos Lina. Eller han rättare sagt kastade den så ingen kunde hitta den. Vi har så länge velat att han ska sluta med den, för vi har sett att han mest lekt med den typ det sista halvåret. Dock är man ju lite svag för hans vilja och dessutom har man helt enkelt inte orkat ta tag i det. NU såg vi dock vår chans. Vi var bägge hos honom och han hade massa släkt o vänner att busa med och få honom att tänka på annat. Såå, vi sa att napparna ju låg kvar hos Lina och den historien höll vi på. Första kvällen utan gick hur bra som helst eftersom han somnade i bilen på vägen hem. Andra fick han stanna hos mormor o morfar när vi skulle till L o C.. då hade han varit lite orolig, sedan har det bara flutit på hur bra som helst. Han var alltså väldigt redo för det hela. Han tog det med lugn faktiskt. Känns härligt att det är gjort, för hans skull... Nåväl, nu blir blöja nästa steg, han är väldigt redo för det oxå, vi tycker bara det känns mer bekvämt att fixa det till sommaren, när han kan springa mer naken och det inte är hela världen att han kissar på sig lite *ler*... varför ska man ha bråttom.. livet har tillräckligt med stress när man blir större, så man kan få ta allt med lite lugn när man e liten :)


november 2009


skåne o påsk

(ok Carro, här kommer den äntligen hihi)


Skärtorsdagen åkte vi till skåne. Härligt att komma ner till familjen när det är påsk. Jag och Algot åkte redan halv 7 på morgonen. Trötta o slitna fick vi iaf en god frukost på orderinvest. Sov ganska mycket under förmiddagen hemma i Sibbhult sedan. Skulle till min mormor o morfar o hälsa på, men det var ingen hemma. Vi fick hoppa över det. Vid 6 kom Peo o vi mötte upp honom i Broby när hans föräldrar hämtat. Kvällen spenderades i Fjällkestad, dit min kära syster yster nu flyttat med sin Tova o Jonas. Jättemysigt litet hus, nyrenoverat, med en fin trädgård och massa massa plats för djur, spring o bus.. stora ängar precis intill huset. Emmy var osså där så Lina klippte henne, mig o Algot.. sen klippte jag Lina. Duktig var jag :P


Em har granna föödar ;)

Lina o Emmy..klippning på gång.. undra om min syster någonsin e ledig hehe


Långfredagen sprang vi en lång runda o spenderade sedan kvällen med Carro, Linus o Leon. Algot hade bestämt sig att han skulle följa med, men när vi väl satt i bilen var han helt förtvivlad och skrek efter mormor o morfar, så det blev att lämna honom hemma. Det blev iaf en supertrevlig kväll, precis som det brukar bli med dem.

Påskafton firade vi som alla högtider, först hos Peos familj, med massa mat och trevligt snack. Därefter hos mormor o morfar, med mamma o pappa oxå. Där spelade vi ett presentspel där vi köpt saker för ca 25 kr.. var skitkul!! Söndagskvällen kom sedan Lina o Tova o firade med oss lite. Letade ägg osv. Allt som hör till Påsken till, fick vi in..






kast med liten kyckling :)


Påskmiddag nr 1 hos svärföräldrarna


paketspel hos min mormor o morfar efter påskmiddag nr 2


Peo spelade lite biljard hehe




Påskäggsletning hos Algots mormor o morfar på söndagen


Tovis hade osså kul




Måndagen sprang igen och sedan åkte vi tillbaka till Götet. Veckan har därefter spenderats på skolan o sökt jobb, äntligen börjat med det!! hann även med en lunch med Anna.


snyggast AB

I torsdags fick jag sedan för mig att riva alla tapeter i köket och börja måla. Därför har det varit så tyst från mig här inne på bloggen. Haft fullt upp! Målade torsdag och fredag, idag har jag försökt göra min snygga väggmålning klar, men blir aldrig riktigt nöjd.. men jaja, det kommer bilder såklart, när jag är klar!! :D


Algot ville posa igen ;).. alla renoveringsbilder får vänta tills det är klart.. roligast så ;)




Glömde ju nämna att jag självklart sett bägge Champions L matcher som Barca spelat mot Arsenal, senaste i tisdags, där Messi visade vilken som är världens bästa spelare.. 4 mål.. ojoj vilken uppvisning. Nu ser vi fram emot semifinal och final osså!! innan cl matchen var vi såklart även på Ullevi för IFK- Djurgården 1-1... kämpa på mina kära änglar!

Just för tillfället är det el classico som gäller, så nu ska jag återgå till full koncentration på tvn hehe.. 1-0 hittills..o ja, Messi såklart!