fotofrossa för ovanlighetens skull ;)

i lördags köpte Peo en cykel så vi bestämde oss för att cykla till havet. Hamnade i Hinsholmen och när vi skulle sätta fyr på grillen såg vi att vi glömt tändstickor (typ 2 mil hemifrån).. jag hittade nårra tjejer där på klipporna som satt o rökte så lånade deras tändare.. men grillfan startade inte... bara dog ut om o om igen..Peo cyklade iväg till närmsta affär och mack, men de hade stängt, så någon ny grill kunde vi inte få tag i..  så vi, utsvultna, fick käka potatissallad, fetaost och chips.. o skrattade så tårarna sprutade bara för det var så galet!! Algot kunde dessutom inte vara tyst en millisekund o vi var sååå tröötta! vi såg iaf solnedgången och tog massa trevliga foton.







Hinsholmen


fiiiint


Allot




jag :)


testade kameran lite.. det är kul

tjocka kläderna på mig för det var lite kyligt


tog av mig för detta fotot dock :).. kapat benen här för det såg inte klokt ut haha..






 
 
Algot posade för mig lite :)

Radio o midsommar

Veckan var fin och varm och lite speciell. Mycket tid ägnades ute på gården med ett korsord eller vid någon lekplats med Algot. Han var på dagis ett par av dagarna osså, för att få leka av sig lite. Jag har under två veckor vattnat blommor till min goda vän som kom hem från Cuba idag ( inte aaaalls avis ;).. ).. I tisdags fick jag äntligen se Annas nya lägenhet mitt i stan. Huuur fiiin som helst! det blev pizzabullar och sen glass.. en hääärlig kväll med massa massa massa snack och skratt! Vill passa på att gratulera henne till fast jobb oxå, vilket hon fick samma dag!

Här har ni lite allmän fotofrossa från veckan till att börja med..
jag är ju så dålig på att lägga upp bilder haha ;)

 

 





 
dessa två sista älskar jag.. såå himla lyckade foton.. tror mormor Lena skulle vilja ha det till höger? ;)

På torsdagen fick Anna med mig till P3 studion i svt huset på hisingen för att vara med i "sanning eller bullshit" i "Christer i P3". Jag och Anna var lite sena så de andra två tävlande var redan där när vi staplade in. Blev kort intervjuade och fotade av tjejen som får upp bilder o text av allt som händer på nätet sedan ;) haha..
Både jag och Anna åkte ut på första frågan, men vi satt kvar och snackade med producenten och teamet som höll i programmet.. sjuuuukt kul hade vi! De sa åt oss att komma tillbaka igen i höst, så hoppas vi kan det!




videoklipp ihopklippt med bilderna o ljudet från vår korta vistelse där.. jag är efter den första tjejen och sedan kommer Anna :) .. lika kassa bägge två haha


Anna o producenten.. vi satt o snackade med gänget inne i kontrollrummet tills programmet var slut o vi kunde prata lite till med Christer

Fredagen var midsommarafton! det ska ju firas, så vi åkte till Gråbo till Camilla o PM. Där var ett helt gäng, ett jätteroligt sådant! vi började med potatis, sill, gräddfil, köttbullar o ägg osv, precis som det ska vara på midsommar. Därefter åkte vi till ett ställe där de hade nån slags familjedag med dans runt midsommarstången och pilkastning, liveband, lotter mm.. Vi dansade och nån timme senare åkte vi tillbaka. Efter jordgubbar och glass tittade vi på fotboll.. Senare blev det även grillat, sen paj och sist chips.. behöver jag säga att man var absolut proppmätt när vi åkte därifrån. Det hade blivit en hel del snaps och öl osså såklart. Kollade även på sena VM matchen. En perfekt kväll med många goda glada vänner!! Algot lekte fint med Leo och Elliot hela dagen och hade skitkul!!


midsommarfin










Leo, Elliot och Algot








den bästa snapsvisan var när Peo sjöng hela "hönan agda" o alla fick ta första klunken efter halva låten eftersom ingen orkade vänta




dans runt midsommarstång.. här är det björnen sover :)

 
Söta Elin..                                     Therese och Göran dansar med Algot (han var överförtjust)


mormors lilla kråka


 


Mona och Micke spelar fotboll med Algot.. det enda han ska göra numera..


Martin gillar jordgubbar ;)




Jocke var nykter :P


PM.. traditionen är att alla ska ha sverigetröjor när vi e i Gråbo.. haha..  grillat kött i alla former serverades senare

blev lite kyligt fram mot kvällen


fotbolls VM hann vi ju med att kolla lite på osså.. två viktiga matcher.. både spanien och brasilien samma kväll ;)


kvällen avslutades med paj

tack för en fin midsommar alla vänner!



Metaltown

I fredags var det dags för årets Metaltown i frihamnen i Gbg. Jag fick hänga på Johanna och hennes gäng. Hon e en klasskompis från Karlstadstrakten, så var ett gäng på typ 8 från där.. sedan är hennes kille från gbg, så det var ett stort gäng av de som kom osså. Vi var nog lite över 20 pers som slog oss ner i solen under Götaälvbron på hisings-sidan i strålande sol och drack lite öl o snackade.. man hörde ju musiken från stora scen skitbra där eftersom det var precis i närheten. Till en början var vi hela gänget, men sedan delades vi upp lite så man gick på det som passade en i smaken. Det blev en sjukt härlig kväll, med massa underbar musik. Kvällens huvudpunkter var Sabaton och Rammstein, både helt fantastiska!!






Johanna blandar grogg ;)


jeltzin ur box haha.. kom igen Björn


Hanna-joHanna


grym bild haha


Vi började med Katatonia, sedan sonic syndicate och Nile.. därefter blev det Coheed & Cambria innan lite Garcia plays Kuyss.. vi lyssnade bara på endel en stund så att vi hann ut o sitta lite i gräset o dricka öl emellanåt hehe.. o samla ihop gänget. Sedan drog vi iaf in för de sista två, sabaton och Ramstein.. uuuunderbart!!


tre glasögon med tjejer bakom haha


i gräset igen.. grym plats vi hittade där ju.. nästan hela gänget på plats



Sabaton, lyckades med en kul bild :)


RAMMSTEIN!!!!!!!!! DU... Du hasst.. ;)

det blev hem till sängen därefter, heeelt slut efter en lång med kul dag. Lördagen väckte Algot mig vid 8 och det var bara att upp o hoppa. Fixade till mig, käkade och lite annat innan det var dags att åka igen. Denna gång var gänget lite sent ut eftersom de var mer trötta hehe.. Men Maria skulle ju med denna dag, så jag o hon träffades i regnet under bron. Vi började så smått.. När resten kom så satt vi bara en kort stund innan det var dags för finntroll att spela. Vi var inne, satt lite i öltälten eftersom det regnade.. hittade sedan gratis ponchos, samt att jag hade mitt regnställ på mig så då kunde vi stå ute mer.. det slutade regna framåt kvällen iaf. så blev ännu en mycket lyckad kväll, med om något, ännu bättre band. Vi såg Sodom, Finntroll, Soulfly, Hellyeah, Dark tranquillity, Bullet for my Valentine och så absoluta höjdpunkten på festivalen INFLAMES!!!!!!!! :D :D :D :D:D:D



finntroll


blöta men glada






Amon Amarth!! gryyyyyyyymt


öl i regn.. o en strandstol haha (regn är bäst tydligen)


ja, Maria o Björn kollar på Soul Fly




Robin, Maria, Johanna o Jag kör snyggaste bilden för kvällen

'
Johanna fick bra plats på Dark Tranquillity... Det var tråångt för den minsta scenen.. konstigt med ett så bra band.

Jag o Johan i öltältet


Mia o Johanna..


Var är Dreadsen Anders???? bäst som vanligt ändå !!!


trååååååångt var det här..INFLAAMES avslutar kvällen!  Hela gänget trängde sig in precis vid kravallstängslet.. det gick inte stå stilla och efter detta fick jag inte upp kameran nåt mer, så blev inte många bilder..


NÖJD!!

måste tillägga att Come Clarity var magisk!!!! man var nära tårar!
en underbar helg!!


Kiss

vi blev ju som sagt kvar i skåne efter intervjun i Lund. Passade på att träffa Emmy som var hemma från Umeå på besök.. supermysigt att umgås lite! vi var på bia oxå, "the A-team" .. sjukt rolig och bra action. Jag rekomenderar!!

hann med vara hos min mormor o morfar en del osså, sen kom Peo lagom till fredagkvällen.






Var hos Linus o Carro på lördagen. Trevligt! spelade kort och kollade fotboll såklart.. VM har ju börjat!! det har väl ingen missat!! :)









söndagen åkte vi sedan med Algot till sin farmor o farfar och runt 5 på eftermiddan begav jag o Peo oss till Malmö med mamma, pappa, Lina och Jonas.. Hittade ingen parkering så ställde oss på ån gräsplätt där 100 andra bilar redan stod.. alla fick 600 spänn böter.. TACK!! I vilket fall som helst gick vi in på malmö stadion vid halv 8 och kom lagom till Mustasch började spela.. fick vänta en stund innan huvudnumret, men vilken show när KISS entrade scenen!! heeeelt sanslöst häftigt och mäktigt var det!! :) De avslutade med alla de kändaste låtarna på rad och wooohoooo vad nöjd jag var med min present!!




förband mustasch.. ralphie ;)


Kiss!!!



'


in the golden circle.. skitbra platser, skitkass kamera.. fick ju inte ha med min systemkameran in så hade bara mobilkameran.. så jääääkla grym avslutning iaf!!

måndagen blev varm o skön. Jag slipade lite lister med mamma. Tova var där och lekte med Algot och så även Lina. Alla hade tagit ledigt eftersom det blev sent dagen innan. på tisdagen blev det Götet igen. Algot fick vara på dagis ett par dagar och leka. Jag hade det gött i solen och städade lite mm.


helgen o Jobb!! :)

Fredagen började med att Algot var på dagis.. Jag hann ligga en stund ute på gården i solen o gotta mig innan det var dags att hämta Algot igen. Han har klagat på ont i ögonen när vi e ute i solen o fått låna mina gigantiska glasögon, och dessutom hittar jag inte hans ifk-keps.. så jag o Algot spenderade eftermiddagen på stan. Han sov i typ 5 minuter och seda var det full fart på honom i butikerna. Han säger så roliga saker nu så man skrattar ju hela tiden åt hans resonemang och frågeställningar (det kan bli riiiktigt pinsamt osså ibland, när han frågar om folk i närheten hehe)



algot med nya brillor och mössan som jag redan visat ;)

söndagen den 6e, nationaldagen, var vi på botaniska trädgården nästan hela dagen. Dagen avslutades på plikta (baotalekplatsen i slottsskogen).. Algot vill INTE hem därifrån... nåväl, har massor bilder av denna dag, men ligger tyvärr på andra datorn och jag är i skåne nu, så de får jag lägga upp här sen ;)

Måndagen spenderade jag att plocka fram mina skolprojekt, skiva ut och samla i min portfölj. Var på chalmers ett par timmar när Algot var på dagis.

För igår, tisdag, skulle jag till Lund på intervju. Underbara underbara Maria har praktiserat hos ett arkitektkontor när hon pluggade i Lund, Zoom arkitekter. 4 st arkitekter har nu delat upp sig till 2 o 2.. det ena paret har blivit Bjartmar & Hylta. De kollade med Maria om hon kunde hjälpa dem, men hon kunde inte ta jobbet, så rekomenderade mig istället. Så allt gick superfort. Skickade ansökningen i onsdags och nu en vecka senare har jag alltså fått jobbet :) .. Blev snabb genomgång av projekten och sen gick vi ut och tog en öl innan jag åkte hem till Sibbhult till mamma o pappa. Hade kastat ut Algot till sin morfar i Hässleholm på vägen ner vid 2 så han var redan där... Jag fick ett par timmar i Lund, som jag spenderade i solen vid domkyrkan, tog lite foton på stan och käkade.. en bra dag igår!!! :)










i augusti blir det nog att jag börjar. Kontrakt o sådär ska skrivas om någon vecka. Får se om jag får tag i en liten lägenhet så kan bo mån-tors i lund och sedan helgen i Gbg.. kommer bli superbra tror jag :) .. det verkar vara ett skitkul jobb, inriktade på precis det jag gillar rita, villor, små stadsplaneringar och endel tävlingar. De använde sig dessutom av samma program som jag brukar göra. Så passade perfekt.. hoppas hoppas hoppas det kommer bli kul kul kul!!
(det var dessutom ganska många sammanträffande, till exempel kom vi fram till att ena ägarens svägerska varit min lärare på gymnasiet och han själv kände till Östra göinge trakten väldigt bra. De hade oxå fått barn mitt i utbildningen precis som jag och vi hade massa gemensamt att diskutera och prata om..därför föreslog de oxå att jag jobbar 4 dagar och får 3 hemma hos min son..det känns topp!)


kom hem och fick se hur långt mamma o pappa kommit med köket nu. Lina hämtade mig i stan när jag kom med tåget så hann träffa henne o snacka lite nu innan hon ska på Sweden rock (superavis är jag hehe)


trägolvet lagt


stolarna till bardisken

 
ny skänk att ha finporslin i ..


lådor och handtag på plats i ön


Algots första cykel

När mamma o pappa var här uppe för Göteborgsvarvet, så fick en överlycklig Algot en cykel av dem. Han bad specifikt om att få ringa mormor några dagar tidigare, när hon svarade sa Algot direkt:
- JAG VILL HA EN CYKEL!! (vilket jag inte hade nån aning om haha) mormor Lena är alldeles för svag för sitt barnbarn och sa förståss ja direkt ;) .. Så i vilket fall som helst har det inte blivit av att vi börjat cykla med den, förrän idag. Han fick på med sin ursnygga hjälm och trampade runt ute på gården här.. Han tyckte dock att bromsa var mycket mer nödvändigt än jag tyckte det var haha.. men tyckte det var superkul, så det blir det fler ggr!


Då börjar vi... upp ...


.. o iväg... (undrar vad jag håller på med?? haha)


det e roligt att cykla! :)


söt eller vad!!




jag fick låna Algots nya mössa ;)..

 

vår vackra innergård


lekplatsen utanför vårt hus :)..


grymt cool mössa.. jag villle köpa en annan, men Algot ville tvunget ha en blå och
denna var "den snyggaste o bästaste" bara för det var en sån som Emil i Lönneberga har ju haha
(kolla även in nitskärpet han fått av sin morfar)




fotbollsbus med pappa


Grilla

Dagen har varit superfin.. soligt, varmt och klarblå himmel som hela veckan varit. Min förkylning var ju dock intensifierad med ungefär 200% eftersom jag ansträngde mig så igår under loppet. Därför stannade jag och Kotte hemma o var på lekplatsen här på gården. Algot lekte, jag låg o solade.. härligt!!

På eftermiddagen gick vi o storhandlade. En ryggsäck full och tre skittunga kassar senare var vi på väg hem.. Hade flintastek i frysen som jag tagit upp i morse, så skar den och kokade (så går snabbare att grilla), samt gjorde sallad med fetaost, majs o gurka.. hackade svamp o sparris, packade ner allt tillsammans med potatissallad, korv och lite kex o fika, samt dricka... Peo hade köpt en engångsgrill på lunchen, så den tog vi, plus filtar och en boll o promenerade till slottskogen. Satte oss vid azaleadalen i solen och grillade kött, korv, sparris och champinjoner. Det blev så sjukt gott!!!  Algot hade ätit rå korv och tomater hela vägen dit så han var inte så hungrig haha. han spelade fotboll o jagade såpbubblor istället. Det var hur mycket folk som helst där, som alltid när det är fint väder, kul att titta på folk lite hehe..  Det blev en härlig kväll i solen och värmen. Nu känns det verkligen som  sommar!!























Krylltott ;)




Flygdag, examen, utgång o blodomlopp

I lördags var vi på flygdag på Aeroseum ute i Säve. PM, Camilla, Leo, Elin O Vintra var där och så även Jocke o Eric. Algot var självklart som på moln hela dagen eftersom där fanns massa helikoptrar, även en att åka med i. Där var även brandbilar, ambulansflygplan, polisbil och lite karuseller. Vi kollade på museet under mark, i en jättehangar.

på säve gamla flygplats för barnens flygdag med PM, Camilla, Jocke o alla ungar :)


helikopterflygning.. Algot skrek "mamma titta en helikopter" konstant i typ 10 minuter innan han lugnade sig nog för att hämta andan


underbara Elin


söte



 fina vänner


moviestar oooh moviestaaaaar.. u think u are..


Vintra var osså med idag.. Fick följa med sin kompis Leo ju


var nere i stora museet under jord.. jätte hangar


lek


lycka!!!...


...sitter ju i en helikopter




inTErnskämt ;)


Eric 1 - Jocke 0

 
utställning av massa plan


hon e ju så omåttligt söt! :)


Algot åker karusell :)



På eftermiddagen sms:ade min goa vän Maria och frågade om vi inte skulle göra något. Så kl 7 stack jag till Linnéstan för att bli bjuden på risotto med lax.. suuupergott! vi lagade mat, snackade och delade en flaska vin. Därefter blev det jättegoda shots, som Maria satte fyr på.. det enda var att man skulle ju blåsa ut dem direkt, men det hade inte vi fattat.. så glasen var skitvarma när vi skulle dricka. haha.. Vi gick ut lite senare, till en bar på andra långgatan. Där mötte vi även en kompis till Maria och hennes dejt. Det var en hellyckad kväll med många skratt.



Dagen efter vaknade jag dock med världens förkylning och lite bakis, så den spenderades i all lugn hemma. Vi var ute på förmiddagen o såg att det var ju smockat med folk här utanför o kvarteren runt omkring. Visade sig att det var en megaloppis, där vem som ville fick ta ut sina gamla saker o sälja.. var bara att ställa sig.. Hade vi vetat det innan hade vi nog osså ställt oss där, perfekt ju.. som blocket fast man slipper skicka haha.. vi gick iaf runt o kollade på allt o var lite på lekplatsen med Algot.


jätteloppisen längst med allmäna vägen i majorna


snygging i mina glasögon :)

Måndag var lika seg, men upp o Algot iväg till dagis. Skulle se examenspresentationer av ett antal vänner. Först ut Linnea, sedan Malin, Maria, Emelie och sist Veronica. Jag hann inte gå på Evelinas och inte heller Elins.. Men nu är alla klara arkitekter. En av dem har ett jobb som börjar på torsdag. Vad häääääärligt för dem alla!! är så glad för deras skull. Man blev såklart lite sugen på att bli färdig nu! På tisdagen fortsatte presentationerna och jag hann även med att fixa lite med jobbsök.. sedan på kvällen var det att ut igen.. denna gången började vi Hos Maria A med Malin och Maja. Fest för hela examensgänget hölls sedan på chalmers, i en atelje, så där stannade vi hela natten ;) .. Skiiiitkul hade vi!!! haha.. Grattis än en gång till alla nyblivna arkitekter!!




Malin o Mia.. ni e ju för söta



idag har varit en ganska seg dag. Jag dras fortfarande med en dunderförkylning. Har ont i hals och kroppen i allmänhet, men städade och röjde. Sedan gick jag o Algot till Slottskogen för att möta Camilla, Leo o Elin för att kolla på djuren och promenera lite bara.. Två timmar senare kom PM, Peo, Jocke, Martin och Micke. Vi skulle springa Blodomloppet, en mil i slottskogen idag. Det var hyfsat med folk och underbart väder. Hela veckan har varit sol o upp mot 30 grader. Så sköööönt!! I vilket fall som helst så klarade jag o peo det hela på lite mer än en timme eftersom vi gick en stor del (jag var sjuk ju till på det otränade).. De andra tre i vårt lag sprang på runt 40-45 min.. PM o Camilla var barnvakter.. efteråt fick man iaf en icakasse med massa fika, bland annat lax, potatissallad och goda mackor o lite gottis. En jättebra dag!




en närgången påfågel :)


blodomloppet i slottskogen. Ett lag på 5 man ska man vara för att få en picknickkorg efteråt.. det var jag o datakillarna på siba :)


vi som sprang o så Milla o PM ;)




snygg tröja.. jag blir inte aaaalls blek!! ;)