Duschkul

Okej mamma, jag duschar om jag får göra allt själv! o stäng dörren! :) ....
behöver jag säga det var ganska blött i badrummet sen?












Nya stolar





Såå vid 16.00 kom mamma och pappa till stan. De hämtade en överraskad och glad Algot på dagis och en halvtimme senare var även jag hemma efter en stressig dag med månadsfakturering som strulat.

Vi bröjade med en promenad till Ica focus. Vi handlade lax och så vin på systemet.. Käkade lax, potatis och smarrig vit sås och drack vitt vin. Mina nya supersnygga stolar som jag köpt och de tagit upp från skåne idag, passade vi klart på att inviga då. Tycker de är väldigt mycket "jag" stilmässigt. Bordet är kanske inte det, men det är snyggt iaf och det passade ju helt ok ihop. Roligt när man kan gå ifrån ikea stilen lite. Nog för att jag gillar ikea i mycket, men det blir lite att alla hem i Sverige ser typ likadana ut och inte direkt personligt. Nåväl.. En toppenkväll iaf. Nu sängen! Godnatt


Fredag nalkas

Torsdagen går oftast ganska segt, men idag var det strålande sol och även om det blåste halvt storm så var det gott att kunna sitta och titta ut och låtsas att det var sommarvärme haha..Kul att jag börjar mitt inlägg i typiskt svensk anda. Vi pratar alltid väder. Det är faschinerande och varför inte vara typiskt svensk. Det stör mig inte så mycket, på just den punkten iaf :)... 

Tycker alltid arbetsdagen går så fort fram till lunch och sen släpar timmarna fram resten.. Man tänker allt man vill hinna med på kvällen, men när man slutar har man ju typ ingen energi kvar. Idag har jag dock fått en hel del fixat och inte satt mig ner förrän nyss. Skönt vill jag lova.

Har dock inte hunnit träna, synd för det är så skönt. Men varannan dag får räcka ändå tror jag. Nog bra att man sparar benen lite. Får alltid så ont i benhinnorna så fort jag börjar komma igång med träning. Vädret gör verkligen sitt i det här med träning. Är det fint och varmt så blir man ju så himla sugen på att vara ute och gå, springa, cykla!! Underbara tid vi har framför oss! Nu ska man passa på att njuta och bara sörpla i sig värme och sol och mysiga ljusa kvällar på stan... åh vad jag älskar sommaren.... o Göteborg!

Och på söndag spelar IFK första hemmamatchen. Denna säsongen hoppas jag på en grym återhämtning och roligt spel!



slut på massa svammel. Imorrn kommer mamma och pappa åter på besök. Vi ska bygga hylla o shoppa. Algot vet inte att hans mormor o morfar ska hämta honom på dagis imorgon. Han kommer bli sååå överraskad :D


Färg

Är inne i en fas nu där jag bara vill ha massa ljusa och varma färger. Kul när man får bestämma helt själv över sin lägenhet och kan ha vilka färger man vill så nu ska jag minsann ta ut svängarna.. jaja, inom rimliga gränser, men ändå.. har suttit många timmar framför datorn senaste tiden och letat efter den perfekta fondväggen.. här är några av mina favoriter just nu


Pip från Holländska Eijffinger.. grymt varm och färgglad.. skulle pigga upp vilket rum som helst ju...
Eijffinger är nog favorit om man ska välja efter märke.. de har grymt häftiga och lite ovanliga mönster.
vågar!


denna blir man ju glad bara av att titta på (eijffinger love of color)



ännu en sjukt snygg från eijffinger.. Helt annan stil, men såå cool o helt i min färgsmak


lite för mörk, men ack så snygg, även denna av holländarna


är oxå lite sugen på en tapet av Hanna Werning.. denna är ju ljus, varm och snyggt somrig.. Märks det att jag är inne på orange och rosa??


lite mörkare mysfärg på denna av Hanna.. Jag gillar oxå! svårt att bestämma :/


me liiike!! så ska det nog se ut i min soffa om jag får lite tid över ;)


självklart får josef franks blommor oxå vara med i tankarna när man ska bestämma.. Såå underbar


inte att underskatta Ferm living, där jag faktiskt gillar typ hela kollektionen av retro löv och former.. grymt!


Så vad tusan ska man välja????????



Loving my new shoes

I lördags fick jag äntligen lite tid att få tag på skor. Fyndade ett par nike - sköna promenadskor typ, ett par lacoste - vanliga vardagsskor och så ett par cheap monday - canvasskor.. Sååå nöjd! jag som letat massa och knappt haft tid.. På freeport kostade dessa babies 900 tillsammans.. överkomligt tycker jag..

sjukt grymma och våriga färger oxå tyckte jag..


senapsgula cheap monday för sommarens soliga dagar ;)


röda lacoste för när man är lite på färgglatt humör


vita supersköna nike för långpromenaderna..


for the future

Idag har jag legat med migrän, så haft gott om tid att ligga o fundera..  funderat mycket på framtiden och vad jag vill göra. Det är inte lätt, men har fått så mycket sparkar i baken av min coach och jobbar nu iallafall mot ett mål. Det har varit mest prat och drömmar, men det får jag ju inte ut något av. Man måste ju våga satsa för att vinna. Jag är en kreativ person, jag har massor av idéer och känner mig ganska låst i att jag inte vågar ta för mig. Jag hoppas att det ska förändras. Jag har redan gjort så mycket framsteg så känner knappt igen mig själv hehe. Det är kul när det går åt det håll man vill iaf. Har verkligen varit på botten och hittat en väg uppåt.. det är tung och spännande uppförsbacke, men förhoppningsvis ska jag nå mina drömmar en dag..


                                                                                         foto: Hanna

I am my deepest shadow,
Something I can't ever neglect,
Rise above these ashes,
Or fall and fade away

- Inflames


älskade tott


vadå onödigt inköp??

Kom hem idag vid fem som vanligt och ställde fram för att äta lite flingor. Jag brukar käka dom dära Kellog´s K... tycker de funkar rätt bra.. I vilket fall som helst märkte jag att mjölken var slut när jag skulle hälla upp. Så det fick bli affären. Väl där så skulle jag ha de vanliga flingorna och Algot tyckte där fanns så många sorter och därför lät jag honom välja en han helst ville ha oxå i tron att han skulle ta nåt sånt där puffar eller annat barngrej som mer är godis än frukost, men han valde iaf kellog´s k med röda bär.. dyr och äckligt söt så jag tänkte inte äta den, men ok för denna gången. Så går vi hem och jag häller upp. Algot äter och nästan direkt börjar han plocka ut frukterna och lägga på bordet.. När han ätit upp så sa han "mamma, jag tar nog lite av de vanliga nu istället"... precis som att det var nåt annat han ätit nyss.. Barn alltså...




träning

Igår sprang jag. Vad skönt det kändes. Har varit ute och promenerat mycket på senaste och varit så sugen på att springa, men det funkar ju inte riktigt när man har Algot eftersom jag bara har en liten såndära sulky att köra honom i. I vilket fall som helst gick det väl inte supersnabbt, men förhoppningsvis ska jag ha energin att fortsätta och kanske bli lite snabbare såsmåningom ;). har ju varit där innan så vet ju att det går om man bara vill. Det enda är ju att man helst vill allt ska gå på max en vecka typ hehe...

Har massor att göra, men så lite tid att göra det på. Är inte van att jobba hela dagar.


efter Göteborgsvarvet 2009... behöver jag säga att jag vill vara så vältränad igen??
...och smal :) 

måndagsfunderingar

Måndagar alltså... De borde knappt få finnas. Det är så där obehagligt segt att ta sig ur sängen, speciellt när det inte är helt varmt ute. Man asar sig in i duschen, ögonen fortfarande halvöppna..tittar på klockan och tror inte det är sant att man stått där inne och typ slumrat i en kvart för länge.. Skyndar sig på med kläderna, kommer på att man glömt äta frukost, skynda skynda... om 5 minuter måååste jag gå.. DÅ kommer man på att ungen fortfarande ligger och sover som en stock under högen av täcken.. Han är totalt omöjlig att väcka, bara att dra på kläderna och ut med honom, sen hänger han som en flött på en på dagis och släpper inte taget förrän fröken mutat med ipaden.. Om man hade fått välja dag i veckan att vara ledig från jobbet så hade det klart varit måndagen. Fredagar är ju sådär lata och sköna, alla på jobbet bara glider runt i ett litet lyckorus av att det snart är helg. Måndagen går man och muttrar lite och undrar vart fasen tiden tog vägen!

Men nu ska jag inte vara negativ. Det finns ju faktiskt måndagar som är bra också. Idag var en väldigt mysig måndag. Fint väder, Algot på gott humör, jobbdagen flöt på snabbt med många skratt och dagen avslutades med att Maria kom hit för att käka och prata massa härligt tjejsnack! Så mysigt! Lycka! 

o Imorrn är det fakturering...


God natt från mig!


lördagstvätt

Japp idag ägnas förmiddagen åt tvätt. Nu när man har i sin egen lägenhet känns det allt lite lyxigt. Slipper springa fram och tillbaka över gården och ner i en källare varje timme en halv dag liksom.. 

Jag har den ovanan att alltid vakna samma tid som jag går upp när jag ska jobba.. jag vill inte vakna, men jag kan liksom inte hjälpa det. Så nu tre timmar senare är vi i full gång, har promenerat en liten runda, handlat, diskat, tvättat och självklart ätit frukost. Min lillgos har problem med astman idag igen, så det är konstant medicinering som gäller. Kanske jag ger mig på att bygga vägg idag.. hmm.. eller kanske inte... undrar om energin finns. 

I vilket fall som helst är det underbart med helg! Men var tog den dära solen vägen??? 

 

Vårtankar

Inte mycket till väder idag. Ruggigt och regnigt... det som var så vansinnigt gott vårväder igår. Men det går ju åt rätt håll iallafall. Det känns alltid sådär som om man vill vintern ska försvinna på en dag och det ska bli sommar direkt.. Första dagen temperaturen visar över tio grader slänger man vinterjackan och stövlarna längst in i garderoben och sen går man där och huttrar när det några dagar senare är blask och 2 grader igen, och svär för att det läcker in vatten i vårskorna. Men man ska faaan inte ta på vinterkläderna igen, NOPE! nu är det VÅR! OCH tunna färgglada vårjackan är ju brutalt mycket snyggare än den där tjocka jobbiga svarta som man älskade sätta på sig i början av vintern tillsammans med sin mysiga mössa och halsduk.

I två dagar har det blivit långa promenader nu iallafall. Tänkte att jag kan behöva komma ut lite när man har långa dagar på kontoret och när det inte längre är en plåga att vistas utanför dörren mer än 10 minuter i streck. Inte för att jag inte gillar vinter. Tycker det är fantastiskt mysigt med snö och vitt och pulka o skidor.. Men i mars, efter en vinter med bara PISSväder, så är man mer än nöjd med det där kalla. Nu drömmer man framåt grillsäsongen med härliga kvällar i solen.

På jobbet har det varit stressigt idag. Massor att göra för en är på resa och en annan är sjuk. Men vi har kul och det går bra. Känner att jag lär mig mycket. Igår var jag även hos min coach igen. Nu har det börjat ge mig massor att gå dit. Jag utvecklas och känner mig så mycket starkare och nöjdare med mig själv.

Nej nu är jag så trött så ögonlocken hänger nere i knävecken.. undra vad det blir för väder imorrn.... ?





sommarlycka

Åter landat..

... med båda fötter på jorden, efter mycket olika stora förändringar i mitt liv. Nu har jag kommit på plats i min nya lägenhet och plockat upp allt. Slipper leva i flyttlådor :)... Nu har jag äntligen fått internet också, så nu behöver man inte sitta och knappa enbart på sin iphone.. men tur man haft den ändå. Helt avstängd från världen annars känns det som. Har betalt räkningar och allt på den hehe.. I vilket fall som helst har det ju hänt en heeel del sen sist jag uppdaterade. Det har varit höst och vinter och är nu på väg mot en förhoppningsvis mycket vacker vår. Min höst spenderades i stort av att söka jobb och söka lägenhet. Det var intensivt. Julen spenderades med familjen i Skåne och Nyår med vänner i Göteborg. Det var mysigt och bra allting.. Jag hade Algot lillejulafton då vi firade riktigt jul med julbord o allt med stora gänget och sedan på julafton blev det bara jag, Ida, mam, pap o Carlos som käkade lax :)... Nyårs afton hade jag Kott och hos Linda och Magnus var det 4 andra barn så han hade hur kul som helst.

Ëfter nyår fick jag jobb på Orderinvest som bildredigerare för hemsida. Så jag satt mest i photoshop och med hemsidan... Det var ganska kul, men det var långt att pendla så varje vecka. Men var mysigt att vara hos mamma o pappa lite.. Tillslut fick jag jobb på Prevex i Gbg, där Magnus är en av ägarna och där Linda jobbar. Så där hamnade jag som ekonomiassistent och lite alltiallo.. Underbara arbetskamrater har jag. Det är varierande och jag trivs bra. Skönt att ha ett jobb i stan. I slutet av februari gjorde vi sedan äntligen bytet med de två som skulle ta över vår lägenhet och vi skulle ta varsen av deras ettor. Nu bor jag alltså på johanneberg igen.. o är heeeelt överlycklig för detta.. Det är min del av stan känns det som. Algot tycker det är roligt att bo nära sina kompisar igen och det är ju skönt att det nu är nära till dagis igen.

Så efter kaos har allt lagt sig och flyter på. Nu ska jag förstås fortsätta försöka bli färdig med min utbildning såsmåingom och jag ska även fortsätta söka jobb inom min egen bransch. Ett steg i taget. Känns lite lättare nu när man har inkomst och en plats att kalla hemma.

För att göra det lite lättare för Algot har vi inte så långt emellan bytena..
mån, tis - mamma
ons-tors- pappa
fre-sön - mamma

och så tvärtom veckan efter.. Så får vi varannan hel helg med honom.. känns väldigt bra nu iaf.

fick blir ett ganska tråkigt inlägg nu.. lovar ha bättre fantasi nästa gång.

Här kommer lite blandade foton...


Algot och Tova har sminkat sig till monster hehe


dålig bild, men Algot hade ju självklart 4 års kalas i Skåne med släkten.. (Hann aldrig med ett med vännerna i Gbg dock, pga allt flyttkaos osv).. Jag bakade två biltårtor iaf, med massa godis runtom..

















Tror ni han hade önskat sig Cars-grejjor eller? Han fick nog typ ALLT man kan få i det hehehe



I december hann vi med en tripp till Stockholm för 30 års fest hos Emelie oxå.. Kul att träffa hela gamla tjejgänget igen!! :) Här Anna, Malin och Emelie


Lina och Jonas blev med hund :)... lilla Siri.. en Olde English bulldog :)
Hennes svans e lång.. ser bara skumt ut på fotot :)





morfarbus....



baka julgodis med moster Ida




tomtefar och tomtemor




Nytt år....


Algots bästa vän Leo har oxå hunnit fylla år. Kalas och "dagis-killgänget" står berädda vid fiskedammen



 
packar för flytt                                 Algot tyckte man kunde utnyttja all den tomma ytan som blev till nåt roligare ;)


Stefan och Hannas sötaste lilla Alice har man fått gosa med en del. Har blivit några kvällar med dessa goa vänner.
Nu har hon blivit stor, nästan 4 månader tror jag.. Algot tyckte hon var jättesöt och sa att han skulle lära henne allt han kan och frågade henne om hon tålde ägg (hon var då 6 veckor, haha).. sen kallade han henne för Alix, så det har nu blivit allmäna smeknamnet för oss alla hehe..






faktureringstisdag på jobbet.. bara 1700 att vika, stoppa i kuvert och posta :)


mitt kök.. göööött med diskmaskin igen :D :D


lite av vardagsrummet.. ska ha fondvägg mm.. Sovdelen får ni ha bild på sen för har ingen bra nu...
superfräsch e lägenhetet iaf.. tvätt- o diskmaskin och klinkers, kakel och trägolv.. stora breda fönsterkarmar och högt i tak.. ett stenkast från Liseberg..


Nu orkar jag inte lägga in fler bilder.. blev lite lite över jul o nyår o jag lyckas inte vända hälften av alla bilder så såhär får det bli.. men men..
på återseende