Musikgalen

Algot älskar att dansa och sjunga! oftast ska det vara till hådrock, eftersom det är absoluta favvomusiken.. men ibland går det bra med barnvisor oxå =)..Han är så söt.. till och med en liten snurr kunde han bidra med när jag filmade ..



Ida-besök

söndag. Städade hemma och Peo åkte för att handla. Jag satt mest med Algot.. som vanligt kan han inte behålla mat när han är sjuk, så han spyr hela tiden.. man får ge honom mat med en handduk berädd.. han vill ändå ha när han är hungrig ju och lite behålls säkert kvar i magen iaf. Vid 1 kom Ida och jag mötte henne själv vid stationen. Vi åkte hem direkt och lagade mat.. Sen var det mest snack och lite lek med Algot. Mot kvällen gick vi en runda och handlade lite gott till matchen.. det var ju EM-final och det tänkte man ju inte missa! Självklart var vinst för Spaninen vad vi hoppades på. YES! synd för Ida som satt här hemma o såg den när hennes pojkvän satt på en bar i Madrid.. det var nog fullt ös där :).. Idag skulle det även vara fest i hela Madrid och antar att det var laget som skulle tas emot o sånt.. o Ida landar inte i Madrid förrän 12 i natt... hon var lite sur att hon inte tagit ett plan för två dagar sedan istället =).. Idag har vi bara snackat o busat med en Algot som under dagen varit feberfri.. dock inte behållt maten.. Ida tog flygbussen vid 6 och nu är vi då själva igen.. trevligt med en snabb visit av sin syrra iaf =).. hoppas hon får en härlig semester hos pojken sin! de skulle vara två veckor i huvudstan och sedan en i södra spaninen o bada, när Carlos har semester! härligt. jag är lite avis faktiskt ..hoppas att sommaren kommer hit snart!

  

Leos dop

I fredags åkte jag och Kotten till stan en runda. Därefter blev det en lugn kväll med en sovande Algot. Jag kan knappt fatta att han sover kl 8 om kvällarna nu. Kanske det inte varar så länge, men vi njuter än iaf. Vi tittade på film och jag sprang en sen runda på 5 kilometer. Det börjar arta sig.. motionen är inte så totalt bottenkörd längre. Jag orkar även med lite styrkeövningar hemma o är uppe i 100 situps per kväll.. känner mig sååå flitig :) haha..


I lördags vaknade vi lite väl sent... gick inte upp förrän 9.. Algot var lite seg så det var inga problem att sitta kvar i sin säng o leka med sina mjukisar. Han är ju aldrig hungrig när han vaknar heller så han är oftast på strålande humör. Idag skulle Leo döpas, på sin namnsdag och allt =).. Vi fick bråttom att bli klara, käka lite frukost och bege oss ner till Nisseterminalen för att åka ut till Gråbo. Bussen gick 11 och dopet var inte förrän 13.00, så vi var lite tidiga, men vi skulle ändå hem till PM och Milla först eftersom vi skulle åka med Martin till dopet.. har man ingen bil får man ha snålskjuts haha. Det var iaf ett väldigt fint dop och Leo var glad som bara den. Han sjöng med i psalmer och pratade höljutt när prästen predikade så det var lite svårt att inte fnissa =)... En liten flicka döptes samtidigt så där var ganska många i kyrkan. Skönt enligt mig, att det inte var gudstjänst oxå för det blir så utdraget o jobbigt då. Efter kyrkan blev det iaf mat och fika. Leo fick många fina presenter och av oss fick han en bok med sånger och ramsor för de yngsta =)..  Algot busade med Filippa =).. Han blev sedan mer och mer hängig. Kände att det var feber på gång så vid 19 åkte vi hem. Åkte om stan för att handla alvedon ifall ifall.. och tur var det. När vi kom hem hade Algot nästan 40 graders feber och var jättedålig!.. det var bara att slita av honom kläderna och på med en blöt handduk över huvudet. Vi fick inte ner febern förrän framot natten vid 1 tiden.. då var den åtminstonde bara 39 så vi kunde sova lite. Han vaknade flera ggr och var ledsen, så det blev ingen trevlig natt...

         


Händelselöst

Idag har verkligen inte hänt mycket. Jag och Algot har haft ännu en slapp-dag. Han har verkligen lugnat ner sig en HEL DEL.. man känner knappt igen honom.. antingen har han virus i kroppen eller så ska det kanske bli lite lungt här hemma helt enkelt bara... ett tag iaf. Vi får väl se. Han har lekt så fint med sina leksaker idag och jag har legat på golvet hos honom. Ibland kommer han fram och ger en kramar eller pussar och ser alltid till att jag är nära... då trivs han förträffligt bra. Han vaknade 7 imorse och sov mellan 10 o 11 i förmiddags och sen inte mer på hela dan. Helt galet.. Han somnade sedan vid 5 tiden en timma, var vaken mest han åt och sedan dess har han sovit .. hur sköööönt som helst! har verkligen kunnat njuta av kvällen! så borde det vara alltid. Kanske ska ta tag i det nu och lära honom att 8 är det läggdags. Vi är nog lite väl snälla mot vår lilleman ibland =)... iaf så var det ju semifinal ikväll me... spanien- ryssland. Jag tyckte rätt lag vann, de är bättre och spelade rent ljuvligt andra halvlek ikväll.. men tycker nog att detta kunde vara finallagen istället. Tycker inte Tyskland är värda final för de har inte spelat bra i EM överlag.. Ryssarna hade säkert vunnit över dem om de haft chansen.. men så kan det va.. nu ska det bli spännande att se finalen på söndag. Och självklart hoppas vi att Spanien tar hem detta mästerskap. Imorrn ska jag ut på stan så nu blir det sängen. got gott...

Lugn dag idag

Min lillkille är 8 månader idag! Perioden som så många berättat om har mycket riktigt kommit nu, han är som ett klistermärke på mig hela tiden. Man kan inte ens gå på toa utan att få en hysteriskt ledsen Algot som förtvivlat kallar på en.. ska man sitta vid datorn så sitter han och drar i mina byxor eller försöker klättra upp på mig, likadant vid tvn eller när jag äter.. Han är aldrig i ett annat rum som han lätt kunnat roa sig själv innan med att upptäcka nya vrår i lägenheten eller gjort sånt han inte fått när mamma inte ser =). Just denna dagen har dock varit väldigt lugn. Algot har varit snäll som ett litet lamm och suttit i mitt knä flera ggr, helt tyst utan att röra sig i upp till en timme i streck. Han, som så många andra barn, verkligen ÄLSKAR musik. Han sitter helt tyst och stilla när man startar nåt han gillar. Är det riktigt bra sedan så börjar han gunga och dansa i takt. Han klagar om man skruvar ner eller om låten tar slut. det är så sött att man bara smälter =) hihi. Därför har han fått lyssna på sånna låtar han gillar idag (hårdrock hihi) och han har njutit för fullt ...Han har oxå sovit gott intill mig två långa stunder så jag har kunnat titta på film eller bara njutit av tystnaden. Inte för att man kunnat få mycket gjort, men ibland kan det vara skönt med lite vila. Dessutom så känner man sig lite taskig ibland att man inte ägnar tillräckligt med tid åt bara honom..man har ju massa att göra alltid med tvätt, städ, disk, handla mm..så idag passade jag på att bara bara vara med honom och busa o mysa.. har varit världens mysdag helt enkelt.. kanske därför han varit så snäll.. vilken bebis tackar nej till all den uppmärksamheten =)

I vilket fall som helst så finns det stor risk att Algot är smittad av vattkoppor. vi väntar på resultatet ..inte mycket annat man kan göra.. om han får det så är det avklarat, om inte, så skönt för honom för tillfället!

ikväll är första semifinalen i EM, Tyskland- Turkiet.. jag tycker inte det är roligaste lagen, men ska självklart titta ändå.

Trött

Det blev sent igårkväll. Algot somnade vid 22 tiden och vi tittade på film och käkade äppelpaj och sedan spelade jag GH. Var inte alls trött så det blev inte att jag gick och la mig förrän närmre 2.30.. får skylla mig själv, men verkligen inte lönt att gå o lägga sig om man inte är trött för då ligger man bara och vrider och vänder sig i en massa timmar, och då utnyttjar jag hellre den tiden till nåt roligare. Iaf, åter till saken. Algot har då självklart fått för sig att just idag vakna kl 05.30, till både sin fars och mors förbannelse. Vi vaknade bägge med en stor suck och hoppades för allt vi var värda att han ville somna om.. meeeen, sån tur hade vi inte. Tog upp honom ur sin säng och satte mellan oss. Han fick lite mat, som han naturligtvis spydde upp så det kletade överallt. O sen var man då uppe. Sitter här totalt virrig och sliten och hoppas att han snart ska vara trött igen.. Nu ska jag byta en seriöst illaluktande bajsblöja på min son som just kom inkrypandes, sen blir det att få i sig lite frukost så man blir människa igen... visst är det underbart att ha barn!


Klädrensning

Äntligen tog jag då tag i städningen och efter ett par timmar (ja, det var stökigt) så ser det nu jättefräscht ut igen. Förutom sovrummet...för jag har gett mig på att sortera ut gamla kläder. Jag har så galet mycket kläder som bara ligger i garderoben och som man inte använt på evigheter. Det är väl så att man tänkte " jag kan använda dem igen när jag varit gravid färdigt" sedan tänkte man " jag kan änvända det när jag gått ner i vikt" eller " den blir säkert modern igen om ett tag".. pfft.. ändå fattar man ju själv att om man nu kommer i de där byxorna eller det linnet igen så kommer man förmodligen tycka det är gammalt och tråkigt och hellre köpa nytt.  Jag fick iaf bort 18 par byxor, vilket var mer än hälften av vad jag hade =)... men säkert inte använt något par av dem på minst 3 år.. jaja. så kan det gå...linne är nästa på tur, men jag blev så trött o det var dags att göra mat. Jag fortsätter imorrn...  Nu ska jag njuta av kvällen och när Peo tränat färdigt så blir det soffmys.  Algot somnar kanske tidigt idag, hålla tummarna!

Tisdag idag

Jag sprang igår till slut iaf. Skönt kändes det. Men nån äppelpaj blev det dock inte. haha.. kanske var lika bra. Algot tog evigheter att somna och både jag o Peo var helt slut efter vi lyckats, runt 23 tiden. Tittade på film och satt vid datorn i omgångar så vi skulle få lite paus. Att han aldrig kan få ro.. och det trots att han går upp mellan 6-8 var morgon. Jaja, är väl sånt man får ta. Vi kollade iaf en film vid midnatt tillsammans på 3an. Den var från -84 så den var lika gammal som jag :).. det märktes verkligen, men den var ganska skoj iaf hihi..

Idag har jag inte fått mycket gjort än iaf. Jag har försökt städa lite återigen, efter vår lille tornado, men snart ger jag upp hoppet om att vi någonsin ska kunna få det någorlunda rent och fint i denna lägenhet. Man vill ju inte gå och städa varje dag heller, det är slöseri med mamma ledig tid enligt mig :)... har busat med Algot hela morgonen. Nu är vi ganska slut bägge två så fick bli en paus. Han kommer in i datorrummet nu och kallar på mig.. dessutom luktar det som om det behövs bytas en blöja.. jaha.. åter till dagens sysslor


Storm!

Det är verkligen storm i Gbg nu. promenerade precis med nöd och näppe till affären och köpte lite äppel... gick knappt att styra vagnen. Jag som tänkte springa ikväll.. vet inte om jag kommer springa framlänges eller baklänges då da. Kanske ska vara inne istället? ska baka äppelkaka idag igen. mumsigt till en film ikväll. Krypa upp i soffan under en filt och mysa. Men kanske det blir skönare att göra allt det där om man har varit flitig först.. ja, det blir nog en runda ändå... snacka om velig!

Dagen i rosa

Igårkväll var då sista kvartsfinalen i EM.. Spanien mot Italien som säkert de flesta vet =).. äntligen en man hejar på som går vidare. En riktigt, riktigt tråkig match, med ett desto mer spännande slut. Straffarna klarade Spanien alltså snäppet bättre än de regerande världsmästarna. Jaja. iaf.. sprang som jag skrev att jag skulle. Men jag väntade inte till Peo kommit upp för det tog för lång tid. Orkade en lite längre runda.. jippie!! :) man börjar känna lite skillnad iaf. 5 kilometer är det nog nu typ.. Snart kan man kanske öka lite mer dramatiskt. Målet är en mil i höst... september kanske.. sen får det bli 1,5 till jul och slutligen 2,1 mil lagom till maj =) haha.. jag ska klara det.. jag SKA!! skadar inte om jag bara råkar gå ner sådär 20 kilo till på köpet ju...

Idag har jag ägnat dagen åt att sy. Har sytt en kjol och ett linne i ganska chockrosa färger. Hittade lite kläder som knappt använts alls.. det var kläder som jag köpt i USA för typ 6 år sedan som bara legat i garderoben.. en kjol klippte jag sönder och använde tyget till linnet och en tunika som syddes om till kjol.. Ganska lyckat tycker jag nog ändå... för att vara jag som gjort det. Man kan ju inte bli proffs på direkten! =).. hihi..   


Vad händer?

igår var en lugn dag. Peo gick upp med Algot tidigt och lät mig sova. Vilken njutning! jag stannade nog under täcket till närmre 10.30. Tack underbara Putte!  därefter blev det lite film och en god frukost. Soffpotatisar förblev vi till runt 3. Då plockade vi upp lite här hemma efter vår tornado, även kallad Algot. Han har ungefär samma hastighet och förstörelse som en sådan iaf, fniss! Därefter promenerade vi en lång runda med Fredrik och stannade på Focus och handlade inför kvällen. Kom hem och gjorde Tacopaj, samtidigt som vi kollade på Beethoven. Jag såg den när jag var liten men hade glömt hela filmen..trevlig iaf.. kvällen fortsatte med fotboll såklart. Holland mot Ryssland. Nervös som ett nervvrak satt jag och väntade på det dära Holländska målet i övertid... men det kom ju aldrig.. istället det tredje målet för Ryssland.. Arsjavins tunnel på van der Sar... det ska man väl inte lyckas med? jaja.. det är bara att bita ihop. Inte ett enda "topp" lag har gått vidare till semifinal ens, vad är det som händer i detta EM egentligen??.. eller jo.. blir ju Spanien eller Italien ikväll.. ska bli spännande iaf. Go go Spanien!  blev lite film därefter oxå..Fredrik stannade till ca halv 2.

idag gick jag upp tidigt med gotten. Peo får sova idag och han gör det än. För en kvart sedan somnade Algot igen även han.. så nu sitter jag här i min ensamhet - lugn och ro - och skriver lite. Man får passa på att njuta mest man kan. När Peo vaknar ska jag rasta mina löparskor en runda i regnet. Måste verkligen ha nya sådana oxå.. det klämmer i tårna.. varför ska man få större fötter efter graviditeten oxå? vet fler som fått det.. trodde ju fötterna skulle "sjunka" tillbaka till vanlig storlek igen efter bebben ploppat ut! hmm... vet vilken Algot fått sina något klumpiga fötter från iaf.. men nämner inga namn =D

Midsommar

Fredag. Faktiskt hyfsat varmt ute, men blåsigt och mestadels mulet. men det stoppar ju inte en svensk från att fira midsommar, ellerhur!? :)... Tog bussen ut till Gråbo, till Camilla, PM och Leo kl 13.13 från Nisseterminalen. Där var oxå fler bekanta ansikten och några helt nya för mig. 8 vuxna och 6 barn var vi sammanlagt =).. det var full rulle hela dagen hihi. Vi åt såklart sill och potatis med gräddfil som det ska vara (köttbullar för min del) och det dracks nubbe och annat starkt (mestadels grabbarna såklart). Sedan blev det promenad till lekparken, vilket "grabbarna" var lite skeptiska till efter ett par nubbe och snack vid matbordet. De klagade först på att vi skulle gå dit och sedan på att vi skulle gå hem =).. Algot fick gunga och han gillade det inte alls.. frynte lite på näsan och satt mest o tittade bedrövat på mig. Leo testade oxå och han skrattade högt! sen kräktes han ganska friskt, precis som det brukar vara med de små =).. Lite senare blev det iaf jordgubbar och grädde. Det var bara andra gången i år som jag ätit det och det var verkligen smaskens! förra året åt jag jordgubbar var dag, när Algot låg i magen =).. behövde verkligen järnet ju!
Spelades lite GH. Algot lekte med Filippa (som är 11 månader). De hade tydligen mycket gemensamt och bråkade högljutt om en petflaska, haha. Tur att det är någon bebbe som vågar säga från när Algot ska ta deras "leksaker"..han är tyvärr inte så glad för att dela med sig ju =).. Efter en superlyckad kväll med trevligt sällskap, god mat och några smått överförfriskade personer så begav vi oss hemåt med bussen redan vid 11.  Det gick inte att undgå att Turkiet tagit sig vidare i Kvartsfinalen mot Kroatien. Vilket väsen det var på stan. Folk som körde runt och tutade och skrek, och Ännu fler som tagit sig friheten att parkera på Götaplatsen och stod och badade i fontänen, haha!  Detta kallar jag midsommar!

          


Regnigt Göteborg

Idag blev det massa tvättat. Har även hunnit handla, diska och städa. En sådan dag som man är hur effektiv som helst. Just nu har jag sprungit i regnet och lite styrketräning hemma. Hur skönt som helst,  helt slut, men man känner ju sig så flitig. Är så härligt när Algot somnar tidigt oxå. Just nu är här så tyst och lugnt.  Nu är det långhelg och jag ska njuta av det.. Hoppas morgondagen blir trevlig för er alla!

Skor och tågtrubbel

I måndags gick jag upp klockan 6 och sprang en runda. Var perfekt att få det gjort innnan Peo går till jobbet eftersom när han kommer hem ska man göra mat och umgås o så, så då blir det sällan av. Dagen gick ganska sakta sedan. Jag och Algot sov lite och städade. Vid 15.20 skulle mamma komma med tåget, men för ovanlighetens skull var det försenat.. och kom inte förrän 17.20!!! fördjävligt. Jag  hatar dem verkligen, VERKLIGEN! .. ingenting blir rätt, och dom skiter i det. Skulle ju satt in bussar direkt när de märker att nåt är fel..samma förra veckan med Idas tåg som var timmar försenat...de vet det osså, men håller på att säga lite i taget.. först 40 minuter, sen 30 minuter till och sedan hamnar de tydligen bakom ett annat tåg mm mm... men de har ingen konkurrens så för dem spelar det ingen roll tydligen..fast att folk missar sina plan eller sina möten and so on.. mamma var måttligt glad när hon slutligen kom. Vi hade planerat ett par timmars shopping på stan innan vi skulle gå ut och äta. Men det fick bli att springa genom de viktigaste och hitta en tröja som hon kunde ha dagen efter. Peo hade osså kommit till stan och tillsammans gick vi sedan till Jensens och käkade. Skitgott var det iaf! mamma o kotten lekte sedan hela kvällen hemma. Jag skrattade som en tok när hon skulle somna honom och han bara kröp iväg. 

Tisdag.. mamma åkte tidigt på kurs. Jag och Algot skulle iväg till Öppna förskolan i härlanda med sofie och sam. Träffades 11 och gick dit.. sommarstängt!! skit osså! vi kom inte på nåt annat att göra heller. Hur svårt ska det vara i Sveriges näst största stad? :)... det fick bli ikea igen. påhittigt! vi var där i fredags =)... mötte mamma utanför kursen kl 4.. osså gick vi på stan lite till. Jag hittade ÄÄÄÄNTLIGEN skor. Det var nog nästan 2 år sedan jag köpte senaste paret så jag skojar inte med det där äntligen =)... jag fick 1000 kr när jag fyllde år till det, så de har legat o väntat i plånboken. Var iaf ett par Puma på scorett.. osså ett par snyggt sommarblåa sandaler från samma ställe :)... mamma åkte 17.25 med tåget... ringde när hon kom hem och denna gång hade det "bara" varit 20 minuter försenat. 
 

igår var jag på stan kl 10 när de öppnade. Gick och letade lite kläder. Fick med mig en snygg blå Sverigetröja hem. Passaar inte i gult så jag hoppade att köpa matchtröjan.. jag såg inte klok ut hihi! Algot var på värsta tänkbara humör.. han skulle absolut inte sitta i vagnen och han gnällde hela tiden. När jag provade kläder lyckades han dock nästan alltid hitta ett butiksbiträde att prata med o skratta åt. Åkte hem igen vid middag och ägnade hela eftermiddagen åt att sy om en av mina gamla tröjor, bara för jag kände för det. Har inte använts på suuuperlänge o jag hade inget bättre för mig ändå. Peo kom hem och Algot var på precis lika dåligt humör på kvällen. Han spydde som en galning och han badades nog tre ggr. Vi skulle gått ner o sett matchen mellan Sverige och Ryssland på avenyn, men Algot somnade efter massa sjå, kl 20,35 och vi hade inte ens hunnit äta pga honom.. jag ville ju självklart inte missa en del av matchen heller, så vi fick bli hemma. Det var rätt skönt när man ser på det i efterhand, de förlorade ju ändå! snacka om att jag var SUR! jag är dålig förlorare varesig det gäller mig själv eller laget jag hejar på.. jaja..var mysigt att sitta i soffan tillsammans med mina killar och käka lite gott iaf. Då var detta EM slut för vår del.. de får komma igen i VM... nu ska det bli intressant och se vem som lyckas ta hem EM utav de andra. Nästan så jag hejar på Holland nu. Vilket fantastiskt lag de har egentligen. och då är ändå 9 spelare från A-truppen utbytta. Det är riktigt kul att se dem spela!

 

idag ska jag se om jag kan få en tvättid. I eftermiddag slutar Peo kl 15 redan..imorrn e de MIDSOMMAR! 

håll igång

Igår var vi på sista babysimmet för denna kursen. Nästa börjar om 8 veckor och det är ganska skönt så man inte har uppbokat var lördag under sommaren. Då vill man ha tid till annat ju! Då lärde sig Algot ett nytt dyk igen.. Det var att ena föräldern skulle "trycka" ner bebben i vattnet och föra lite framåt, sen släppa. Då skulle den andra föräldern ta emot bebben och dra upp :)... Algot tyckte det var skitkul.. så fort han kom upp i vattnet slängde han sig åt sidan för att visa att han ville ner igen haha. Han är ett litet vattendjur lilleman.

Iaf så åkte vi hem o åt och vilade en stund... sedan var det ju dags för Sverige att spela match igen...klädde mig i min Sverigetröja och Algot hade sin.. osså begav vi oss ner till Avenyn, där man hade stängt av hela vägen och satt upp två jättestora tv skärmar o visade matchen.. där var så överdrivet mycket folk, både gamla och unga. Algot bara tittade storögt över hela massan =) haha.. han ville inte sitta i vagnen så vi fick stå o bära honom hela tiden.. för han ville ju se o va me.. var så härlig stämning och blev ännu bättre när Zlatan gjorde mål klart.. men Algot blev lite rädd av vråååååålet så han satt fastklistrad i sin pappas famn =)... aja..det var trevligt att få lite stämning. Kul när hela folket verkligen kan samsas om något..att vi för en gång skull kan få vara lite patriotiska. Härligt att se att så många kan bry sig så mycket om något. Fotboll är dessutom, och har alltid varit, en stor del av mitt liv eftersom jag spelat själv i 14 år.. så extra gött att det är just det som är så stort i Sverige. Hoppas Algot vill spela när han blir lite äldre hihi. Själv hoppas jag kunna få plats i laget som spelar här på andra sidan gatan, nästa år. I år kände jag mig inte tillräckligt tränad för att börja även om jag var galet sugen! jaja iaf.. skit att Sverige förlorade i sista minuten, men det är väl sånt man får ta. På onsdag tar vi Ryssarna! :)

Imorse gick jag upp och sprang en runda vid 8. Det blev ett par kilometer, men jag vet inte hur mycket exakt, för här har vi ju inte mätt nårra rundor. Hemma i Skåne har man skitmånga rundor att välja mellan och vet exakt längd eftersom mamma o pappa har mätt upp alla med bil när de tränade som mest. De sprang o sprang o sprang när vi var små =)
Jag kom hem och hade lite styrketräning ca en timma oxå. känns härligt nu. Klockan är snart 11 och jag har fått mycket gjort.. ska kanske åka o leta bikini nu. bara duscha först.


äppelpaj

igår åkte vi med Sofie och Sam till Ikea. Käkade lunch såklart och köpte bara en måttsats, eftersom vi alltid slarvar bort vårt decilitermått och man blir så förbannad när man står utan och ska göra ex gröt till en arg, hungrig kotte. Annars blev inte mycket gjort igår. Vi tittade på film på kvällen och gjorde god mat, eftersom vi storhandlat i torsdagskväll så hade vi äntligen lite mat att välja mellan här hemma. Det blev även en superduper god äppelpaj med vaniljsås till filmen.. var nog första gången det gjordes här hemma faktiskt. måste göras om snart igen!

idag sov vi till 9 allihop. Härligt med lite sovmorgon. Därefter har det bara varit lite tv och en god frukost. Osså har då Algot gjort sina föräldrar stolta igen. Nu kryper han plötsligt på händer och knän "som det ska vara". Innan var det bara små försök till krypning, men idag gick det riktigt bra.  Om han vill att det ska gå fort så byter han dock lite effektivt till armbågarna där han ju kan tekniken bra och är snabb =) .. shit vad fort det går att lära sig en ny sak då hihi!


Enkel äppelpaj från ica.se  


FYLLNING:

5 äpplen (fasta, syrliga)
1 dl socker
1 msk kanel

PAJDEG:
1½ dl vetemjöl
1½ dl socker
100 g smör eller margarin 

Gör så här
Skölj, kärna ur och dela äpplena i bitar. Lägg dem i smord ugnssäker form. Strö över socker och kanel och blanda runt.

Blanda de torra ingredienserna till pajdegen. Arbeta in matfettet till en deg. Spritsa degen till ett lock och täck äpplena med det. Grädda i 225°C, ca 25 min tills den är gyllenbrun.

Servera med glass eller vaniljsås.


Algot - superbebis?

idag åkte Ida hem vid 7.. jag gick upp då för skulle jag till öppna förskolan 9.. men när jag gjort mig klar och packat allt för dagen så sov algot o jag skulle bara vila lite bredvid honom tills bussen gick.. men somnade.. vi sov gott på soffan i över en timma och då var det hög tid att åka till slottskogen. Det var mammaträff igen =).. Camilla och 4 av hennes arbetskamrater (varav en pappaledig idag faktiskt) o så jag.. så massa bebisar =)... nästan alla så stora att de kan sitta nu. roligt. Algot kröp runt som en galning och lekte med dem alla. vi snackade, fikade o hade jättetrevligt. Jag var där dock bara mellan 11 och 12.30 för sedan var jag tvungen att gå. Algot skulle till BVC.

Han fick lite mat i väntrummet o jag pratade med en mamma som hade en flicka som bara var 4 dar yngre än Algot. Hade precis lika svårt med maten som vi med Algot. Hon kräktes osså o ville inte ha o sånt.. det känns lite skönt att höra att man inte är ensam med problemen iaf! barnmorskan sa som vanligt att  han är hur frisk och pigg som helst. hostan och kräkningarna beror tydligen bägge på att han har ett virus som kanske är väldigt långvarigt. ska vänta till efter sommaren o om det inte är bättre så ska vi kolla astma.. Jag som oroar mig bara eller? han hade iaf gått upp nästan 800gram på senaste 1,5 månad och han sover ju bra på natten så verkar inte få i sig för lite mat som jag trott. Vägde 8400g och var 71 cm..

barnmorskan sa att han kryper ju alldeles förträffligt bra. Han är ju snabb som blixten =).. hon sa att alla bebbar kryper ju på sitt speciella sätt och det behöver inte alls vara på händer och knän för att kallas krypa som jag trodde =) haha.. så tydligen har Algot kunnat "krypa" nårra veckor (på sina armbågar och knän) och jag har inte fattat det.. nu vet jag ju inte vad jag ska skriva för datum i sån där utvecklingsbok.. aja. snopet att man missat! =)..  han har blivit en liten klätterapa oxå. o går längst med möblerna..

Barnmorskan säger han är jättetidigt med allt, men jag tycker faktiskt han verkar väldigt normal bara. Mamma har sagt att vi var ungefär samtigt i vår utveckling och de flesta bebbar jag möter i samma ålder som Algot, kan precis samma saker.. det var sitta som han var lite tidig med.. annars ser jag ingen skillnad. om någon är mycket efter så tänker jag att de är lite "senare" men på god väg, inte att algot är tidig.. hmm. skumt. förstår faktiskt inte varför barnmorskor ska hålla på o påpeka det överhuvetaget. "Härligt att han kan det", hade väl räckt?  då behöver inte så många bli besatta över att fundera på om deras unge är normal, tidig/ sen /superbebis or what not.. alla lär ju sig såsmåningom vi mammor (och pappor, mormor ,morfar o alla andra) VET ju redan att vi alltid kommer vara superstoltast över just VÅRA barn och vilja berätta hur härligt det är när de utvecklas. Det är väl ingen hemlighet att mammor tycker sitt eget barn är bäst, sötast, jobbigast, härligast, underbarast vad de än gör..  faktum är att åtminstonde jag kommer tycka Algot är precis så fantastisk ex när han lär sig gå även om han är 8 månader eller 15 månader o även om precis alla i hans ålder redan gått i ett par månader..det är väl det vi är till för som föräldrar.. att finnas där för våra barn, se deras utveckling och uppmuntra dem till att fortsätta utvecklas.. o "skryta" lite hör väl till så det tänker jag fortsätta med... Algot är faktiskt en alldeles fantastisk bebis, om inte för något annat så bara för att han är vår :)  

universeum o fotboll

i tisdags kom Lina, Tova, mamma och Albin till Gbg. Vid halv 10 mötte vi dem utanför Universeum. Mamma bjöd oss på en heldag. Det blev massa skratt och prat och lek. Fanns massa att göra o se där inne. Barnen tyckte självklart det var roligast, men det fanns även en hel del för de äldre att roas av. otroligt att man bott i Götet 4 år och aldrig varit där innan =).. men nån gång ska vara den första. Vi var kvar till kl 15.30 typ .. Åt inne på stället med. 
Jag och Ida följde sedan allihop ner för avenyn bort till stationen. De skulle åka hem vid halv 6. Vi gick lite i affärer och jag träffade på Camilla o Leo så vi snackade en bra stund. När vi sedan sagt hejdå till hela gänget så begav jag o Ida oss hem. Handlade och gjorde tacos. Vi skull egentligen till avenyn och se fotbollsmatchen mellan Sverige o Grekland där, men ingen som orkade eftersom det var kallt o blåsigt. så slängde oss på soffan istället. Vilken Match!!!!!! bättre än så blir det helt enkelt inte. Jag är totalt tokig i fotboll, jag vet.. men det står jag för!! fy fan va skoj det är! :) .. Sverige briljerade! =)

igår så blev inte mycket gjort. jag o idag gick inte upp ur soffan på hela dan typ. hon skulle åka hem vid 5 på eftermiddagen så hon sa hejdå o stack. ringde efter en timma och sa att tågen vad inställda pga brand.. det brann överallt runt göteborg. de fick kalla in militären för alla brandbilar och brandmän var redan upptagna.. iaf så väntade hon nån timme till och sedan gav hon upp och kom tillbaka till oss.

bilder från universeum finns på BD =)


en vecka

i tisdags var jag och Algot på Ikea. Skaffade oss ett parasoll för det var verkligen nödvändigt i det fina vädret. Vi åt korv oxå. Algot tyckte det var hur gott som helst så han klämde en halv utan skinn =) hihi.. passade även på att köpa en parasoll fot så man kan ha det på terassen oxå. Väldigt nöjd med det!

onsdag.. jag och Algot åkte ut till Härlanda. Mötte Sofie och Sam och gick ner till Härlanda tjärn och la oss i skuggan av träden. Härlig dag och det var hur skönt som helst där. Var bara hyfsat nyblivna mammor eller höggravida på stranden, antar resten (normalt folk) jobbar mitt på dagen :)...

torsdag.. går på stan hela dagen och letar present till Anna. Inte lätt. Kom hem vid 4. Sortera alla kläder och kl 6 är Peo hemma. Vi tvättar sedan till kl 00.30 haha.. men färdigt blev det iaf!! behövde verkligen tvätta

fredag. Nationaldag!! Peo ledig ju! vi ägnar dagen att åka en runda till stan och sedan sitta på terassen och njuta av solskenet. Algot satt under parasollet och lekte. Inne är det helt olidligt varmt så det får bli att sitta i skuggan. Det enda alternativet man har ungefär. Kl 7 åkte vi till slottsskogen. Anna och Jonas (som ju fyller år samma dag, den 4 juni) skulle firas. Anna fyllde 25 och Jonas 26. Det blev iaf picknick. De bjöd på bullar och dricka och så spelade vi brännboll o fotboll o hade underbart kul.. var ca 15 pers där så blev ju ett gäng till att spela =).. dock kom knotten - små störiga rackare som biter sönder en! .. inte så illa för oss som sprang runder och knappt stod stilla, värre för en sovanda Algot eftersom vi inte har nåt myggnät utan bara hade en provisorisk lösning i form av en tröja. i början funkade det fint, men vid 11 tiden hade de hittat in i vagnen och Algot var rasande! så då var det dags för oss att gå. Stackars liten, kunde ju inte göra så mycket mer än att snurra i vagnen.

Lördag. Babysim som vanligt. Sen var vi hemma, städade hela eftermiddagen! men fint blev det. Nu är det bara sovrummet kvar. Tog lite extra noga rengörning liksom.

söndag gick vi upp halv 8 och åkte på babysim igen. En återtid för de som missat nån av de vanliga gångerna. Algot var den enda från steg 2, alla de andra var från första steget =).. Han tyckte det var härligt iaf och vi dök o hade skoj!

måndag kom Ida. Vi gick på stan och kollade kläder. Hittade inget. Käkade lunch på stan och Algot underhöll oss såklart en massa :)

    


De små framstegen

är ju så gulligt att Algot fattat det där med tummen och pekfingret...finmotoriken...det går ju att ta upp små saker oxå, när man fått kontroll över det hela. Ser så härligt ut när han petar på golvet och plötsligt får upp en liten smula av nåt slag. Han är så förvånad själv över hur det gick till där han håller det mellan pekfingret och tummen och inpekterar det från alla håll. När han väl gjort det så måste han titta på nån person som om han vill säga : titta vad jag har här.. därefter smilar han med hela ansiktet och börjar rabbla hela meningar på sitt härliga dada-språk.. kan man annat än le? i skåne lyckades han dra upp en blomma ur gräsmattan på det sättet och han blev helt överlycklig =) haha.. man funderar lite på hur mycket man kräver av sig själv som vuxen och vad man behöver prestera för att vara nöjd med sig själv. Tänk att kunna glädjas åt en sådan liten sak som att kunna nypa... även små framsteg borde väl räknas när man är stor oxå? borde vi inte oxå kunna le åt minsta lilla grej.. kanske av att vi faktiskt lyckas göra en trevlig middag en kväll eller att man som småbarnsföräldrer klarat av en hel dag av blöjbyte, mat, spyor mm.. det är ju ändå de små sakerna i vardagen, som faktiskt betyder något för helheten!  om man inte är nöjd med sig själv i de små åtaganden man gör, hur ska man då kunna vara det med de stora? 


Fikan

Igår gick jag och Algot till affären typ när den öppnade. Köpte till att göra en stor smarrig pastasallad. Mest jag gjorde den sen, så sprang en helt galet glad Algot runt och skrattade åt precis allt jag gjorde. Han skrattade så han kippade efter andan när jag låtsades nysa. Hur lättroad får man vara? sötaste goaste unge!.. Vid lunch mötte vi Anna på chalmers och slog oss ner på en filt i gräset utanför. Jag bjöd på sallad och vi snackade en himla massa skit =).. Algot kröp runt och roade sig själv rätt bra. Efter sådär en timma, så gick vi till kårhuset där anna köpte en kanelbulle och en chockladbulle till oss att dela på... shit vad onyttigt, men GOTT! =).. Vi satte oss på filten igen, fast på en annan gräsplätt denna gång.. där satt vi kvar till halv 4 o tjabbade. Jag älskar sånna dagar då man verkligen bara kan sitta och ta det lugnt. Vi satt i skuggan hela dan, eftersom både jag och Anna hade bränt oss haha.. men var så varmt att det var helt lagom att hålla sig i skuggan faktiskt. Algot sov i vagnen läänge och först när vi kom hem vaknade han och var sååååå vaaaaarm! bara rann av honom.. hade ju fått ha långärmat och byxor så han inte skulle bränna sig.. så bara slet av kläderna och ner i ett ljummet bad.. han bara tittade på mig och gav mig ett sådant riktigt lättat leende.. som om han ville säga TACK DU UNDERBARA =) haha.. han var så söt så jag nästan fick tårar i ögonen.. stackars liten, vad varm han måste varit.. han satt iaf länge och busade i det svalkande vattnet och njöt verkligen. Därefter såg jag att blöjorna var helt slut.. woops! fick linda en handduk runt honom och sätta honom i gåstolen tills Peo kom hem =).. det gick hur bra som helst.

Imorse vaknade och kände att det var blött bredvid mig. Algot hade spytt ner halva sängen och varken jag eller peo hade vaknat.. antagligen inte Algot heller för han låg inte i det så då brydde han sig inte. han är iaf sjuk igen. Genomförkyld och jag fick inte i honom något att äta förrän typ nyss. Han sover igen nu. Stackars liten.. snoret bara rinner och han kan inte andas genom näsan och allt verkar vara pest och pina. Han hostar hela tiden och det är en sån där hosta så man riktigt ser att det gör ont. Usch.. min lille krabat.. jag som smittat honom me förmodligen.. nu blir det nässpray som gäller ett par dagar skulle jag tro.


skärgården

i fredags var vi lite på stan. Algot pratade med en massa folk =) hihi.. han var på strålande humör. På kvällen kom Fredrik och grillade med oss och vi kollade på film o snackade.

lördags var det babysim. En undervattensfotograf var där denna gång och tog foto på de som ville. Vi fotade självklart Algot och det blev skitroliga bilder. Får hem dem om ca 2 veckor. Annars fick bebbarna idag dyka utan att vi höll i dem. Algot tog det hela med ro. Han är värsta vattendjuret  (efter att ha varit dörädd för vatten när vi började ju!)... var en rolig omgång iaf.. Efteråt så promenerade vi en bit i det fina vädret och åkte till Backaplan för att käka en enorm kulglass. Det var som en hel middag. haha.. men gott i värmen iaf. Köpte lite gottis me och därefter bar det av hemåt. På kvällen tittade vi på Fool´s gold, som jag verkligen rekomenderar .. jisses vad jag skrattade!!! längesen jag såg en så bra film =)



söndagen gick vi upp tidigt och stack till stan och handlade lite fika. Därefter bar det av till Saltholmen och hoppade på första bästa färja ut till öarna.. det blev Brännö denna gång. Kom i land och började promenera efter majoriteten. Hade ju ingen aning om var vi hamnat och därför visste inte vart vi skulle gå för att komma till ett bad =).. iaf så gick vi, och gick, och gick.. varmt var det och Algot blev mer o mer hungrig.. men vi kunde ju inte släppa siktet på allt folk så vi fick hänga på. Efter sådär 25 min promenad kom vi äntligen fram! varmt, svettigt och hungrigt. Vi slog oss ner på vår filt i sanden och slängde fram mat till både oss och Algot.. haha.. men det var iaf en riktigt härlig plats vi kommit till. Algot och jag gick lite i vattnet för det var grunt och alldeles ljummet. Vår dag gick annars ut på att underhålla Algot och se till att han inte stoppade sand och snäckskal i munnen =).. han somnade sedan typ en halvtimma och då kunde vi pusta ut lite. Det var en superhärlig dag på stranden! det måste göras om...men nästa gång ska jag ligga på gräset så algot kan krypa som han vill. Gick tillbaka till båten i god tid och tur var det, för kom en direktbåt som gick 10 minuter innan den andra.. så vi ställde oss längst ut och njöt av utsikt och svalkande vind =)..När vi kom hem såg vi att vt var röda som kräftor bägge två. Algot hade vi skyddat så gott det bara gick. Han hade fått pytte pytte lite färg på armarna dock, förmodligen när han suttit i vagnen och sträckt ut armarna utanför kanten...hädanefter blir det långärmat för lilleman