Klädrensning

Japp.. I söndags började vi rensa ut gamla kläder. Det var verkligen på tiden.. Peo slängde halva sin garderob o jag är inte halvfärdig med mitt hihi.. Det ligger kläder i hela lägenheten just nu. Måste göra färdigt. Det har dock varit för varmt att röra sig här inne, så vi jobbar långsamt..  :)..här är lite som åker i soptunnan en gång för alla iaf! 


byxor från förra året


20 cm mindre runt höfterna så kan man inte räkna med att byxorna fortfarande skulle passa ;)


Dessa var helt klart störst.. sitter som clownbyxor hihi (ursäkta superkass bild )

Idag har jag för övrigt varit på Vrångö, ute i Göteborgs skärgård, med Maria och Algot. Vi åkte vid 9 och var hemma igen vid halv 6. Tog spårvagnen till Saltholmen och sedan båten så långt ut man kan komma. Där är barnvänligt, det visste jag eftersom jag o Peo varit där en gång innan för tre år sedan. Vi la oss iaf på en plats där vi fick vara lite för oss själva för att vi hade legat mitt i smeten igår o ville ha lite variation :).. Vi käkade sallad till lunch direkt när vi kom runt 11.30, mycket gott och hade en hel del frukt o gott att fika senare. Algot somnade efter maten o vaknade inte förrän vi skulle gå, så han varken badade eller lekte nåt där ute hihi.. jag o Maria badade flera ggr o solade o hade det gött iaf. På väg på båten skulle jag ta kort för det är ju så himla fint, men upptäcker till min fasa att kameran har lämnats hemma.. OH NO! tog mobilfoto, men får klart inte över dem till datorn heller.

Sommar, sol o bad

Hela veckan förra veckan bjöd på helt fantastiskt väder. Jag har njutit så mycket det bara gått. Måndagen efter koncerten lämnade jag som vanligt Algot på dagis på morgonen trots att det var väääldigt segt att komma ur sängen. Annars har vi mest varit hemma. Algot har badat i balja på terassen under parasoll och jag har legat bredvid o glassat i solen. Vi har varit ute på lekplatser och lekt lite, men ofta har det varit alldeles för varmt. Även träningen har tagit lite stryk (bara sprungit en gång igår..5km utan vatten och det var inte så smart i värmen), men promenader har jag iaf hunnit med. Annars är det väl mest att man väntar ut Peos semester nu. Jag städar o plockar och önskar att värmen består, även om det är helt makalöst varmt i vår lägenhet. 56 grader visade termometern en dag.




Här är det bäst att vara när det är så varmt tycker Algot

Det blev inget Metaltown för mig. Kände att efter jag ändå fick AC DC biljetten så kanske det blev för mycket pengar att lägga 900 på detta. Det var vääääldigt motigt att ta det beslutet, men o andra sidan är det en hel veckas campingavgift typ och ibland får man prioritera :).. det ska bli så fantastiskt roligt att komma iväg tillsammans.

Satt iaf hemma o kollade på semifinalen i fredags mellan Sverige o England.. var makalöst spännande, men tråkigt slut.. buhuuuuu... vi var samtidigt barnvakter till Sam eftersom jag ändå inte skulle iväg. Sofie och Marcus var på bio. Det gick himla bra trots de busade som vildar. Det såg ut som ett bombnedslag i lägenheten sedan. Ungarna badade hur länge som helst ute på terassen och vi käkade korv me bröd.. ungarna käkade 4 korvar var haha.. gott gott med korv ju.



Sam o Algot tyckte det var jätteskoj att bada :)



I lördags var vi på stranden, vid härlanda tjärn. PM, Camilla och Leo var med oss. Vi solade och badade och disskuterade kommande semester. Vi ska ju dela husvagn en vecka.. i Karlshamn om de e fint väder där..! vi ser så mycket fram emot det.. ska bli så förbannat kul!!!

Peo lär sig aldrig att man ska smörja in sig första dan på stranden..speciellt när man e så vit som han.. det blev rejält rött o blåsor i år igen.. ajajaj


idag har jag varit i Askim med Maria o Algot. Vi skulle till öarna, men eftersom Algot skulle till dagis en stund och vi inte planerat det innan o inte hade nån fika så skulle det bli för sent att åka ut.. så vid 12 hade vi packat klart, jag hämtade Algot o så åkte vi till det närmsta vi kunde komma på. Stannade till 4.. sol o bad på härlig sandstrand.. ahhhh vad gött!! Algot älskar att bada, vägrade gå upp trots han skakade tänder tillslut. Han sov inte en blund på hela dan, så när vi åkte hem fick jag hålla honom vaken. Det gick ända tills det var 5 min kvar. då gick det inte heller att väcka honom, så jag gav upp. Han sov två timmar o var sedan uppe till nästan 11 såklart.. puh! Nu har vi iaf inhandlat fika inför morgondagen. Tidigt åker vi till öarna med Maria.. får se vilken vi väljer :)





Askim




härligt med bad.. Maria o Kotte skvätter med vatten :)

AC DC

Japp, efter varit besviken ända sedan biljetterna släpptes i julas och jag inte fick tag i nån, så fick jag då ändå en tillslut. Ståplats till och med.. Patrik, Kristina o mina goa kusiner Victor och Kalle skulle upp med typ 4 till o se koncerten. De åkte med ett gäng från Göinge som bestod av 4 bussar fulla med fans =).. därmed var det ju ganska troligt att någon skulle skita i att åka med.. och så var fallet. Patrik lovade hålla utkik och ringde som sagt då på eftermiddagen och sa att han fått tag i.. överlyckliga jag gjorde mig klar och väntade på att de skulle komma upp så vi kunde förfesta. Det dröjde dock ett bra tag o de förfestade redan för fullt på bussen, så jag gick till Ola vid 4 o förfestade med honom o Jocke ist. Vi gick sedan till trädgårn o fortsatte ett tag..

på trädgårn




alla tryckte under taket för det regnade rätt bra i början av kvällen.


Rockgrabbar :D






Jocke dansar :)





festade nästan till 8 o då mötte jag upp med det glada skånegänget :)..
vi pallrade oss iväg till arenan.. missade nog bägge förbanden och kom lagom till AcDc började. Vi stod ganska långt bak, men trängde oss fram såsmåningom


me and the boys


Patrik ser lagom förvånad ut  haha




Patrik, jag o Victor har skoj


började stå långt bak tills de sjungit nån låt




hade gått att komma ännu längre fram men jag fick inte nån med mig :)..grymt ös i vilket fall som helst


LITE folk där va :) haha


undra om Kalle hade skoj? ;) ..söt iaf haha


jag o Kalleballe vrålade så vi typ inte hade nån röst kvar efteråt


Victor var osså i full gång



grymt bra koncert..

spelade in alla de bästa låtarna, samt filmade oss en hel del osså. Inte helt lätt att hålla kameran still när man hoppar o sjunger med, så inte många som går att visa ens.. men här är ett litet urval. You shook me all night long så sjunger jag o grabbarna oss hesa :)

Gitarrsolot.. vi roar oss


 
grym show.. galet..

 
yeahh, yoooouu...shoook me aaaaaaall night long...

Efter koncerten åkte skånegänget hem direkt. Så himla glad att jag fick gå med dem, ni e ju underbara!

Själv gick jag in till avenyn för efterfest med samma killar jag började kvällen med. Vi dansade loss på Dimond dogs. Skiiiitkul hade vi. kvällen slutade runt 4 då jag begav mig hemåt.


Jocke stod inte stilla tillräckligt länge för jag skulle kunna få en bild på oss alla tre.. men lagom glada o grymt ös.. tack för trevlig kväll ;)


Algot på trummor

Vi har ju ett litet musikrum i byggnaden som man kan boka upp sig på.. Peo brukar vara där nere o träna och en kväll följde jag och Algot med. Han var helt förälskad i trummorna från första stund haha.. När jag väl började filma så hade det dock gått en halvtimma eller nåt, så han var ganska trött :)



Midsommar

midsommar skulle vi vara själva hade vi bestämt, så vi tackade nej till erbjudanden om att fira med vänner och köpte mat för en lugn hemmakväll. Vi hade självklart alla grejor man borde ha, sill (till peo), nypäror, köttbullar, gräslök, ägg, gräddfil mm mm.. Vi klädde oss fint och satt o åt tillsammans mest det ösregnade ute. Därefter behövde Algot sova så vi fick vänta med jordgubbarna. Kl 4 skulle de dansa kring midsommarstången i slottskogen o det hade vi bestämt oss för att göra. Precis då hörde iaf Sofie av sig, hon hade jobbat och de hade inget att göra på kvällen så hon sa att vi kunde ju komma om vi ville. Vi packade maten vi hade kvar och åkte iväg till Slottsskogen. Fint väder vid detta laget.. Var där en stund och åkte sedan till Sofie, Marcus och Sam, eftersom Algot ändå var rastlös och behövde lite bus :).. Så det blev en härlig dag med familjen och sedan en härlig kväll med fina vänner osså..vi käkade igen och sedan blev det såklart jordgubbar och grädde. Perfekt dag, tack vänner! hihi..



skål


mums




inte den snyggaste jag sett precis




söta Sam käkar köttbullar


Marcus hade gjort äggfria köttbullar till Algot och han åt en massa :)







avslutningsvis en liten film på busungarna


de var totalt vilda hela kvällen! bägge så sketans trötta när vi väl gick hem.

midsommar

GLAD MIDSOMMAR ALLIHOP! 
hoppas ni får en härlig kväll med god mat och gott sällskap.

Visst är det underbart med sommar!
njut, det ska vi iallafall göra, jag och min ljuvliga familj.





Vårt lilla charmtroll

Tisdag kl 7.30 var det utvecklings samtal för Algot på dagis så jag och Peo gick dit tillsammans. De hade inte så mycket att säga eftersom Algot inte varit där ett år och i vanliga fall disskuterar man var som förändrats under året som gått mm. Men de sa att han verkade trivas väldigt bra, att han leker lika bra själv som i grupp och han är väldigt social, och vågar säga från när nåt inte är som det ska. Det har man ju själv märkt en och annan gång haha.. Han är ju så duktig, min lilla filur så nu ska jag skryta lite. 

Han pratar så bra nu.. det är ju så kul att lyssna på honom. Flera veckor har han ju nu börjat pussla ihop ord till meningar och säger både det ena och det andra. Han härmade Tova som en galning när vi var nere i Skåne osså. Så kul.. lilla härmapa. Det senaste var iaf att jag lärde honom säga "pappa är en fis" haha.. skulle filma, men då säger han självklart inte det helt. Man kan ju inte få på beställning. Han säger iaf oxå "Det är min" till det mesta han vill ha och väldigt noga med det som är hans. När han inte får ha något säger han istället "Det är mammas".. han applicerar detta på väldigt mycket haha. Sätter nästan alltid ihop två ord nu och tre och fyra ord börjar komma mer och mer. Han gör sig dock förstådd väldigt bra bara med ett ord om han så vill.

Lägger upp ett par ljuvliga filmer på min älskling.. ett tips:  uppmärksamma hans ord "träd".. Helt underbart. Tova satt och sa åt honom säga massa olika ord och tillslut då träd på riktigt bred skånska. Av detta ord var det enda Algot uppfattade det starka "R:et" som ju är ganska distinkt i göingska :)..därefter har detta suttit kvar och han har bara sagt rätt ord en gång haha..  håll till godo!







 
 

 

Han säger även till när han bajsar och kissar (säger "pii", "bajs" och "kissa"), dock samtidigt som han gör det, så man hinner inte ofta sätta honom på pottan i tid. Han vill iaf sitta på toan en stund och säga färdig. Han hoppas då ner, tar lite papper, torkar sig i rumpan och slänger det i toan. Sedan spolar han och väntar på att jag ska tvätta hans händer. När han ska sova brukar han säga "nana", ta sin snuttefilt ("täcke") och napp ("beppe") och gå till sovrummet..han tar även gärna en "bil" och en "bok" med sig. Detta har dock haft ett uppehåll nu och han har haft så svårt att somna, vrider och vänder sig i upp till en timme.. men ikväll återkom det härliga nattandet. När han vill göra nåt som att ex åka rutschkana, springa ner för en backe, hoppa i vattnet från kanten mm så har han även börjat räkna till 3 hihi.. inte alltid han använder 1,2,3 utan kan även vara ord som bara har rätt betoning, men ändå coolt tycker hans mamma o pappa :).. Det som är skönast med att han pratar och gör sig förstådd är att han kan säga till att han har ont och var..och han kan säga till när han är hungrig och ibland även vad han vill ha. Dricka ber han oxå om hela tiden.

Jag har en film där han går på toa osså, men dessa filmer är allt från mars till nu så vissa ligger på den andre datorn. Får lägga in den senare :)

sommardagar me skoj o fint väder

måndag och tisdag morgon har Algot varit på dagis som bestämt. Han ska ju vara där för att inte glömma och det är ju bra så att han kan få leka av sig lite oxå samtidigt :). Under tiden har jag bägge dagar passat på att träna. 30 min löpning, 10 min på crosstrainer och typ 30 min gym.. väldigt skönt, men efter 4 dagars träning hade jag lite träningsvärk faktiskt, puh!
Nåväl tisdag eftermiddag mötte vi upp med PM och Leo lite efter 1 i slottskogen. Vi gick och kollade på djuren och var o klappade getterna o grisarna såklart. Algot var dålig i magen så fick byta blöja typ 3 ggr, men det var ändå en väldigt trevlig eftermiddag och killarna lekte bra tillsammans. Vi satt och fikade i en flugsvärm haha och några danska ungdomar fick för sig att spela fotbollsmatch precis där vi satt så tillslut gav vi upp och gick hem runt 4. 




rolig get, klättrade på staketet





Onsdag hann vi bara vakna innan PM ringde igen hihi.. Han hoppades att han skulle väcka mig, men det roliga missade han :P....iaf så bestämde vi 10.30 på trädgårdsföreningen. Idag var jag faktiskt i tid, yes!.. jag brukar faktiskt oftast komma i god tid till det mesta, men har lyckats två ggr att komma ganska mycket försent pga Algot-omständigheter här hemma. Typ att han igår hade bajjat ner sig ända ner till hälarna när han kom från dagis och jag var tvungen att duscha honom och hitta nya kläder och massa sånt, innan jag kunde åka.. inte alltid så lätt att vara planerande när man har barn :)... i vilket fall som helst så gick vi runt till halv tolv. Då kom Cecilia (en arbetskamrat till Peo och PM) med sin Anton och vi gick alla 6 o käkade lunch på caféet där inne i parken. Cafépersonalen spillde kaffe över halva mig och därför fick jag även en stor god kaka till efterrätt som jag och Cicilia delade haha..mums!.. sen busade ungarna på lekplatsen och fikade frukt i gräset. Vid halv 3 var våra små tokar totalt utmattade så vi begav oss in mot stan. Jag och PM gick en runda runt heden innan vi skiljdes åt för hemfärd. Ännu en härlig dag till ända.




här käkade vi lunch




gullungarna kör motorcykel :)





Algot lär Anton att hälla grus på rutschkanan.. bara massa bus hela tiden


åka höga rutschkanan


Jag skulle egentligen till Emelies examenpresentation idag vid 2, men den blev framskjuten till augusti så dagis fick avbokas i eftermiddags. Algot sov till kl 5 efter den händelserika busfyllda dagen utan middagsvila. Han har för övrigt varit jättedålig i magen idag osså. Undrar varför.

Skånevistelsen

Ja, så var det ju veckan som gått. Det blev solande, slappande och busande med Algot o Tova. Det var härligt att vara hemma i Skåne. Dock kunde jag inte göra så mycket besök som jag önskade för Tova fick vattenkoppor (och jag fick vara barnvakt lite, förmodligen smittade hon då även Algot som kommer få dessa härliga kliande prickar snart möjligen) och jag ville ju inte riskera att föra smittan vidare bara ifall ifall eftersom det är väldigt smittsamt. Trots det så hann jag innan iaf vara en hel del hos min mormor och morfar och de fick busa med kottis. Dessutom var jag i stan hos Lina och hos Algots farmor och farfar i Broby. De skämde bort oss med glass och jordgubbar för övrigt :).. Jag och mamma tränade lördagen och söndagen. Vi sprang lördag, 7 km och gick nästan 1 mil på söndagen, då var även pappa o Algot med. Ätit gott osså. Vilken lyx det är att vara lite hemma hos mamma o pappa alltså :).. 


hos Lina tittar Tova och Algot på "i drömmarnas trädgård"...


Algot kramar sin idol :)


en söt liten prickekorv :)

Algot och Tova plockade blommor till sin mormor :).. i rabatten, men ändå

Var även på min kusin Albins avslutning på fredagen.. på Mölleskolan där jag själv gick som liten. Hur trevligt som helst att se de små sjunga och spela (Albin var ju skitduktig på att spela osså..framtida showartist? hihi), samt prata lite med gamla lärare som tydligen alltid lyckas känna igen mig hihi.. 


min kusin Albin gitarr, Tovas kusin Klara piano :)


det ösregnade, så alla trängdes i gympasalen.


Albin stylar som vanligt :) hihi


avgångsklassen fick blomma. Albin börjar 6:an till hösten ju och därmed en annan skola.


Tova o Algot dansar i väntan på Albin

Håret mitt var fullt av tejp ända fram till lördagen, då Lina äntligen kom med lösningsmedel. Jag skulle testa lite själv och fick med mig en hel del hårrötter på kammen så tur Lina skötte det mesta.  tog bort alla rester av gamla förlängningen och sedan fixade vi till och satte tillbaka dem i håret igen :)..vilket innebär att jag nu återigen är långhårig (skönt! vill inte alls vara korthårig ju). Det var efter en ljuvlig middag som mamma lagat. Emmy och Jonas var oxå där och höll ställningarna. Vi fick lax o nypotatis o sedan marängsvisch (hur det nu stavas).. mums!  jättetrevlig kväll. När allt kommer omkring var det kanske inte alls så mycket slappande, vi hade ganska fullt upp som vanligt hihi..

SOMMARBILDER


vattna är skoj







Söndagskväll landade jag åter i Göteborg med kotte och fullpackad väska. Tågresan gick allt från smidigt. Algot var förbannad för han inte fick äta yoggi själv och slet tag i burken, vilket ledde till att yoggi flög över hela oss o säte, samt på fönstret.. missade gubben bak oss med millimeter och splaschade mot fönstret även där.. jag skulle precis skälla på Algot då jag såg yoggin sakta glida ner längst fönstret bak oss , ner mot gubbens arm och han hade vrålkoll på detta o försökte diskret flytta sig lite utåt.. jag höll på att vika mig dubbel av skratt bara av tanken på yoggin som flyger i luften och tänk om den träffat mitt mellan ögonen eller nåt. Jag är totalt oförmögen att hålla mig för skratt i alla situationer då man absolut behöver göra detta. I vilket fall lutade jag mig tillbaka i mitt säte och sjönk ner i tröjan för ingen skulle se mina små fnissattacker mest jag messade mamma för jag bara var tvungen att berätta för någon. Algot busade vidare, sprang i gången och lekte tittut o diverse andra lekar med de bak oss och resten av vagnen osså för den delen. Jaja, jag tog mig hem iaf, även denna gång...huvudsaken.   

Dagisutflykten

glömde ju helt bort att skriva om vår fina dag förra måndagen, innan skåne. Algots avdelning på dagis skulle till slottskogen och trots att han är sommarledig så följde vi med. Skoj att träffa alla barn och allas föräldrar, få se vem som hör till vem hihi.. Packade fika och begav oss iväg så vi var på Linnéplatsen vid 9. Många hade med sig både mamma o pappa, men Algot fick nöja sig med mig. Nästan alla 19 barn var med så det var ju väldigt skoj. Trodde inte det skulle vara så många som skulle kunna ta ledigt o följa med. Iaf så gick vi till djurgårdarna direkt. Barnen fick klappa djuren och vi fortsatte sedan runt bland de andra djuren, som man inte får gå in till.









Runt 11.30 blev det lunchpicknick på gräsplätten nedanför Björngårdsvillan. Det var sagt att det skulle regna denna dag, men hittills helt ljuvligt, sol och värme. Vi hade gått långt och många låånga uppförsbackar så nu var det riktigt skönt att sitta lite. Algot leker med tre killar i ungefär samma ålder mest och därför blev det att även vi föräldrar höll ihop lite. Satt o kollade när ungarna sparkade fotboll och störde ungdomar som försökte spela kubb haha.. De äldre barnen avslutade picknicken med att sjunga ett par låtar de övat in på dagis ett tag innan. Algot stod o dirigerade (han vill ju alltid vara i centrum)







Dagen avslutades på Plikta (stor lekplats i slottsskogen), där man fick vara så länge man ville. Jag och Algot stannade till typ 2, för då var han så trött så han orkade knappt stå på benen. Det hade varit fullt ös medvetslös på Algot hela dagen.. o han brukar somna runt 12 även dagar då han tar det lugnt hihi.. Han somnade innan vi kommit till busshållsplatsen och sov till halv 5.





 
Var iaf ett jättekul initiativ från förskolan tycker jag och dagen var mycket trevlig. Algot var som på moln av lycka hihi

SJ, sj, sj...det enda man kan lita på är att det alltid går fel

NU ÄR JAG OCH ALGOT I SKÅNE IGEN. Så många som vi vill hinna träffa och som brukar vilja träffa oss o det är ju alltid kul att ha o göra, men jag vill inte råka missa nån (som jag alltid lyckas med) så jag tänkte att jag skriver här..hör av er om ni kan o vill ses så bestämmer vi nåt!  blir kvar till helgen iaf..

Algot har gått hemma och skrikit MORMOR och MORFAR i många dagar nu, fick ringa upp så han kunde prata med dem, ibland fler ggr per dag. Tog därför en stund vid tradera igårkväll o kl 00.30 fick jag en biljett för 80 kr... gick inte betala för sidan krånglade..packade o gick sedan upp 5 och försökte igen.. köpet gick genom men fick ingen kod denna gång.. jaha.. hade packat allt så drog upp Algot och iväg till centralen. Supporten att ringa öppnade ju inte förrän 6 så vi kunde inte vänta på det innan vi åkte heller. Kassorna på centralen öppnar inte förrän 7.. När vi väntade gick vi iaf förbi ett rum där förstaklassresenärer och stammisar får hålla till innan resa. Där var en bemannad kassa. Så när en kille gick ut så passade Peo på att smita in och fick så äntligen hjälp att få min biljett. Tåget gick 6.27 och var sedan 20 minuter (självklart) försenat in till Hässleholm 08.45. Algot sov halva vägen och eftersom jag endast sovit 3 timmar på natten så passade jag på att göra det osså. Det värsta var att tre kinesiska tjejer i 20 års åldern kom på i Halmstad och brölade som om de vore minst 30 st. Alla som satt i tåget började säga schhhh!! ville ju sova allihop, men de verkade inte fatta utan bara fortsatte med sin livliga disskussion på kinesiska och tröttnade först när de möjligen själva kom på att man blir ganska trött av att sitta stilla på ett tåg långa stunder. Eftersom det inte var fullt i tåget var det endel som faktiskt tog sin packning o flyttade för att slippa dem. De väckte Algot ett par ggr men han lyckades som tur var att komma till ro igen. Nog för att man ska få prata o sådär, Algot är ju ex inte alltid den som är tyst, men någon måtta får det väl vara. Kl var typ 7.30 och det är bara rent hyfs att hålla ner tonen lite.
Aja, efter allt krångel så jag iaf glad att komma fram tillslut. Igårkväll o ända fram till 20 min innan avgång hade man ju ingen aning om man ens skulle få tag i sin biljett liksom.

Dagen har flutit på..hunnit hälsa på min mormor o morfar o Algot har busat ute i solen. Ikväll regnar det dock. Trist.

Jag har tagit bort mitt långa hår idag. Det började komma för långt ner och såg ganska risigt ut. Det gjorde ont att slita väck det och försöka få med klistret. Aceton i hela huet så fick ta ett antal omgångar shampo o balsam i duschen efter. Sitter en hel del lim kvar i håret nu. Jag o mitt huvud klarade inte mer. Lina får hjälpa mig imorrn.


aceton och kam.. nu så...


aceton och klister i en enda röra.. fint hår


alla tvättade och ligger på tork..


ja.. man ser iaf att håret har blivit lite längre sedan jag satte i löshåret för 3 månader sedan.

Girls night out

forts från förra inlägget med förra veckan...

Hann städa lite o tvätta o gå på stan innan fredagen kom och det var dags för fest ..igen.. hihi.. denna gången tjejkväll hos Johanna. Hon hade tagit examen och fyllt år så fira. Hon bjöd på färsk lax, nypotatis och nån gräddig sås.. helt sanslöst gott! tre rätters middag var inte dåligt alls det :).. vi hade skitkul verkligen. Johanna bjöd sedan på shots och vin och annat gott, vilket resulterade i att det blev ganska sent.


Vi käkar lax... Anna, Anna, Maja, Evelina, Malin, Emmie och Johanna 
 



precis ätit efterrätt.. päronhalvor med smält after eight och glass



Johanna, Hanna och Anna haha

Vid 1 åkte Anna o Anna hem, resten ut på stan. Först till Locatellis. De stängde 2 (vi stannade tills vi blev utslängda vid 2.30 dock haha).. Malin kände bartendern så han bjöd oss alla på shots.


precis kommit till Locatellis




Gatumusikanter stod o spelade, så då får man ju stanna o dansa lite :)

Vi begav oss sen till Orgia, där det var ganska lite folk, men efterhand allt annat stängde så blev det proppfullt på detta pyttelilla ställe. Vi parkerade oss iaf uppe i den höga delen, i tronen och blickade ut över folket hihi. Det blev massa skojjiga foton vill jag lova. Vid 3-4 tiden så tänkte vi bege oss hem, men några galna killar köpte hinkar med champange och cider och bjöd alla som ville ha. Så vi festade vidare o ångrade det inte en sekund, för det var nog roligast de sista timmarna. 5 stängde de, men slängde inte ut folk så vi fortsatte dansa tills musiken stängdes vid 5.30.. stod på gatan o dividerade ett slag med lite folk om det blev efterfest, men kom tillslut fram till att vi var rätt trötta och det kändes rätt skumt att det var helt ljust ute ju hihi. Hemma 6 och trillade i säng, för att bli väckt en timme senare av min Kotte =) haha.. jag gick inte upp då dock!! Helt galet rolig kväll/ natt! blir oftast ännu bättre när man inte har några förväntningar.. vi hade inga planer på att gå ut o allt det där, när vi åkte till Johanna, o trots mitt inte helt passande klädval (var lite väl varmt att ha när man går ut, samt inte så vidare snyggt för det ändamålet) så kunde det inte blivit mer lyckat..ojojoj..




gott


Maja undrar om hon har tillräckligt med dricka :D haha


















Skål!


04.36..this is us



Lördag = match mellan Sverige och Danmark... NO COMMENTS! var så förbannad så det går inte att beskriva..gick iaf en lång härlig runda på 2 timmar och gjorde sedan en sagolikt god middag, bestående av hemmagjord potatissallad, grillad fläskfilé och sallad, hade en mysig dag med mina killar.


Algot o Peo tog en paus under promenaden

middagen, mums

Söndag blev det sista babysimmet för denna gång och sedan röstade vi. Handlade lite och gjorde pizza på kvällen. Jag sprang oxå! Första träningen sedan Gbg varvet. Jag tejpade min tå där nagel saknas och hade Peos skor. Det gick faktiskt bra. 5 km. Gott att komma igång igen. Har saknat det.


stolt när man får medalj ju :) hihi..

Händelserikt

Mycket hände förra veckan, både trevligt och mindre trevligt. Delar upp inlägget på två eftersom vissa inte kan läsa allt på samma gång när de smyger in här under jobbetid  :P haha.. (egentligen för det va för långt bara, men det var roligt att reta dig lite Babbe.. hihi) 

 Måndag spenderades med Emelie och hela tjejgänget eftersom hon var på besök från Sthlm. Vi käka lunch ute i fina vädret o snackade ett par timmar.

Tisdag skulle jag gått på en kompis examenspresentation, men på morgonen vaknade jag o Peo av att Algot hade astmaanfall och enormt svårt att andas. Han låg och pressade ut luften så gott det gick. Fick i honom massa medicin, tror 2 doser kortison, minst 5 doser airomir och så ventoline..det lugnade sig, men algot vägrade äta eller dricka och var knappt vaken 30 minuter på hela förmiddagen...därför, när han spydde för sjätte gången, så gav jag upp. packade mat o extrakläder och förberedde mig på en eftermiddag på Östra. Så blev det oxå. Från 11 till 16 ungefär. Han fick inhalera 5 ggr, fick syrgas, ventoline, betapred och när inte det fungerade, något starkare som faktiskt äntligen gjorde det hela bättre. De ville inte skicka hem honom eftersom kroppen hade kämpat så att han fått 38.5 i feber, men efter en lång stunds övervakning var det faktiskt jag som tillslut föreslog att vi skulle åka hem och komma tillbaka om jag såg att han blev sämre. Man gör verkligen allt för sina barn och vill ju att de ska ha det bästa, men att sitta på akuten rakt upp o ner med en pigg 1,5 åring som bara är där för observeras.. fy sjutton vad jobbigt det är.. inte precis som att han vill vara där heller. När vi skulle få gå stoppade de oss igen och ville göra en snabbsänka. När jag då gick tillbaka in på rummet o kallade på Algot att följa med, så blev han helt förtvivlad stackaren. Men duktig är han ändå. Att han bara orkar med.



Onsdag var det tveksamt om vi skulle behöva åka in med Algot igen. han var fortfarande väldigt tät. Han fick medicin hemma och jag avvaktade. Det gav med sig mot eftermiddagen så vid 2 mötte vi upp med PM och Leo på Liseberg .. vi gick runt o kollade, åkte karuseller med småttingarna, spelade på chokladhjulen och gick i lustträdgården. Blev en härlig eftermiddag, med fint väder och glada ungar .. PM var alldeles för snäll som bjöd på allt :)... Vi stannade iaf till runt 5 o Algot var helt slut!  Tack för en trevlig dag! så kul att hitta på lite istället för bara sitta hemma o glo. Tyvärr fick jag ta alla foto inom loppet av några minuter för sen dog batteriet i kameran. Så inga på när de åkte karusell o sådär, men men..

Leo hälsar på kaninen


Algot oxå


en kram måste man ju me ha




utställning av liten bil var där.. Pm snackade med föraren en stund. Algot var helt faschinerad av hjulen :)


PM och Leo


helg o värme

i fredags tog jag mig till stan, döförkyld gick jag o letade kläder inför kvällen. Passade på att luncha med Peo oxå. Innan Peo kom hem så hann vi inte göra så mycket mer. Vid 8 kom Anna till oss. Algot sov då redan och Peo åkte till focus för att handla. Jag och A förfestade iaf till typ halv 12 och stack sedan till stan. Blev kvar på Lounge hela kvällen, var hemma först runt 4. Jisses vad skoj vi hade! dansade, drack lite goda drinkar och snackade :).. en underbar kväll med en underbar vän!! det bestämdes att det måste göras igen.. tyvärr strejkade min kamera under kvällen, eller jag?! så bilderna blev katastrofalt dåliga och jag har inte hunnit få Annas än, men ni kan få nårra halvbra












Lördags sov jag lite längre än vanligt - med det menas runt 9 när man har barn. Efter alvedon och ett ton vatten så var jag faktiskt helt pigg igen, förutom förkylningen som fortfarande satt som berget. Det var ju sedan IFKs sista match innan sommaruppehåll, så jag, Peo och Algot pallrade oss iväg i supervärmen och köpte oss galet massa dricka. Algot tömde en 50cl bubbelvatten under matchen :).. strålande avslutning blev det, mot bottenlaget Brommapojkarna. Första halvlek gick det riktigt segt, men efter 1-0 så släppte allt och målen 2-4 kom under ett par minuter.. heeeelt galet..4-0... bara stod o vrålade tillslut haha.. Wernblooms sista match i blåvita tröjan för denna gång, så skönt för honom att få göra ett mål. Trots det var lördag kl 4 och galet väder, så var dessvärre inte arenan så full som man kanske kunde önska (lite över 10 000) men det var bra drag ändå :) och Wernbloom fick enormt med hyllningar både under och efter match..  härligt!.. Det var meningen vi skulle fira vår 9 års dag lite sent o gå o äta, men Algot var inte alls kry, fick enorma utslag över hela nacke o rygg, samt drack ju som en tok.. så det fick bli hem o smörja med kortison samt ge allergihämmande medicin.. han har nog reagerat på även denna penicillinkur. stackaren..








söndag var det babysim och därefter åkte vi hem o packade picknick korg och köpte boll till Algot. Begav oss för att ha en skön eftermiddag i slottskogen vid 2, så vi kunde fira 9års dagen och morsdag..Det var ju så underbart väder även denna dag.. men inte heller denna gången skulle det funka. Det krånglade med datorerna på siba och butikerna stod utan betalkassor typ.. så det var bara för Peo (som självklart hade jouren just denna vecka) att åka in o försöka fixa.. Vi följde med i tron om att det skulle gå fort. Det gjorde det inte.. Jag och Algot hade en  picknick på golvet när han blev hungrig och försökte roa oss så gott det gick. skulle ju åka så fort han blev klar.. Peo råkade för övrigt i allt sitt springande, sparka mig på tån och naglen som satt där, var död sedan varvet och därför hängde tydligen utan nagelband lite halvtaskigt.. detta ledde till att den ställde sig rakt upp och bara satt fast i en liten liten hudflik.. fick dra bort alltihop -- skööööönt! (AJ)...
I vilket fall som helst så gav vi upp runt 6, jag o Kotte.. Då hade Jocke oxå varit där ett tag o hjälpt till. Jag gav algot mat o somnade honom innan Peo slutligen kom in genom dörren vid 8.. jobbig söndag.

Kollade förresten mailen mest jag väntade på Siba. Jag hade inte kollat den på typ 2 veckor eftersom jag haft sånt jobb med projektet och lagt det mesta åt sidan sålänge ändå, dvs även lägenhetssök.. trodde jag.. nu var det så att en lägenhet hade jag tydligen ändå sökt den 15e maj.. o det visade sig att vi fått ett erbjudande på denna.. inte vad som helst, utan en 3a på 90kvm i MAJORNA! ..för lika mycket hyra som vi betalar för denna.. den var dessutom nyrenoverad, kaklat badrum och trägolv i alla rum.. o visningen för denna lägenhet var den 18e maj.. om man fortfarande var intresserad skulle man absolut senast anmäla detta den 22e.. när jag läst såhär lång så var jag inte långt från tårar vill jag lova!! den hade alltså redan gått till en annan, för en vecka sedan.. inte en chans i helvetet att man skulle få den nu.. men allvarligt.. en sån lägenhet är ju för bra för att vara sant.. en sån söker man inte för man tror man ska få den, man gör det i förbifarten för det är lite skoj.. brukar ju vara över 2000 intresseanmälningar.. HUR FAN DUM FÅR MAN VARA!???????????????? jag är arg, ledsen och så jäkla besviken på mig själv och ångesten sitter fortfarande som en stor boll i magen, tär på mig och gör mig än mer förbannad!



Idag var jag o lunchade med Emelie, som var på besök från Sthlm, samt ett helt gäng andra vänner från Arkitektur.. trevligt var det iaf. satt ute i solen länge. Jag slängde förmodligen min nyckel i papperskorgen när jag skulle hem dock.. och när jag tömde min väska för att leta efter den, så märkte jag att mitt vatten hade tömts ut i väskan än en gång och dränkt min telefon.. den funkade dock ändå som tur var.. för jag fick ju ringa Peo så jag kunde åka ut o hämta hans nyckel för att komma in hemma. Jag fick dessutom dra med mig allt skolmaterial, (stora kartonger och 2 st A0 er med presentation)  eftersom jag just hämtat det från skolan.. oh well. Jag och Algot spelade fotboll i loftgången tills Peo kom hem. Nu ska jag ta o lugna mig två hekto.. inte klokt att man kan vara så förbannat virrig alltså!! men jaja.. hade iaf tur med vädret!!

nu vill jag bli frisk så jag kan träna.. detta är tortyr!!