Lägenheten

 passar på att lägga upp lite bilder på resten av lägenheten oxå. Eller ja, på de delar som är något fixade iaf. Har inte hunnit tapetsera/måla om i kök och vardagsrum än så det kan ni ju ignorera :) haha



nya luckorna i köket.. blev så himla mycket finare o fräschare..
 nu ska det bara målas om på väggarna




vårt fina nya bord ( o stolar) i köket. Det börjar faktiskt bli riktigt mysigt kök nu



lite köksdetaljer :)


Vardagsrummet ser ungefär desamma ut som i förra lägenheten. Får vänta tills man tapetserat/målat, innan man vet hur vi ska göra med inredningen :).. men första gången vi har trägolv iaf .. o det gillar jag skarpt.


vardagsrumsdetalj


Algots rum

Alltså seriöst, jag skriver mindre och mindre här, men läsarna ökar ändå.. blir ju sjukt nyfiken på vilka som är här :).. oh well..

nu har jag fixat lite bilder på Algots rum. Han fick ju en ny säng och en ny hylla, samt lampa och leksaker att fylla sitt rum med. Det är så roligt att ge Algot presenter för han är så underbart tacksam för allt han får. Leker verkligen BARA med det han fått i present för tillfället o vill inte släppa det från sig :) Här är bilderna från rummet, på alla leksaker o kläder han fick, orkade jag inte ta foto.. :)


Fina nya sängen av mormor o morfar, med sängkläderna han fick av moster Ida i present


Nya hyllan från oss och så bilgaraget på topp, som han fick av mormor o morfar


mer bra förvaring fick han av moster Ida 


vi köpte en liten söt lampa osså..Peo valde :)


Nu har han plötsligt massa saker på sitt rum :).. tältet kommer dock att flyttas lite bakåt när vi slängt ut bäddsoffan.. den fick stå där i helgen när mamma o pappa ju sov hos oss. Gardiner ska vi hitta osså o sen är ju rummet klart o helt lagom för en liten Algot hihi


Algot 2 år

Denna helg var mamma o pappa här hos oss. De kom fredag - söndag. I lördags passade vi på att köra till IKEA och köpa säng, lampa, hylla och lite annat till Algots rum, som han skulle få i present dagen efter. Han fyllde ju två i söndags! stora killen nu! Vi sjöng för honom och han fick frukost på sängen.



frukost på sängen, välling, yoggi och macka med fa (ost).. alla favoriterna på sin födelsedag ju


öppna paket e spännande :)


Algot så himla tacksam att ge presenter "åh vad fiiint" säger han till det mesta hihi..


denna var allmänt skitkul att se han öppna. den lät i paketet och när han öppnade blev han rädd o kastade iväg den med ett litet skrik.. ojoj vad vi skrattade :)


bilgarage av mormor o morfar var populärt!

 Han var nog helnöjd med dagen och sov både middag och sedan på kvällen i sin nya säng. Vi fixade till rummet på morgonen så det blev så himla fint (bilder kommer). Han fick även kläder och leksaker. Av sin moster i spanien fick han ju sängkläder o en grodhylla o lite annat skoj, så han har fått så himla mycket :) dock så kunde ju knappt ingen komma, Lina o Tova sjuka, Ida i spanien, hans farmor, farfar och farbror i USA hos hans faster och min mormor o morfar hade rest tillräckligt på ett tag, samt att tant Anna var på 50års fest i sthlm.. men men,  vid middag kom hans kompis Leo med föräldrar och vi firade gotten med smörgåstårta och äppelkaka. Jag tänkte baka en vanlig tårta, men det är ändå typ ingen som äter tårta och jag kände att det bara blev för mycket, så han får ha det nästa år istället hihi.. jag tyckte det var mycket godare o höstigare med äppelkaka o det tålde ju även Algot (tårta kan han ju ändå inte äta)



leker med nya billeksakerna han fått


kalas


Leo tycker det e gott :)


Algot blev nästan lite rädd när alla skulle sjunga :)


Kottis

Måndag blev det första tandläkarbesöket på 6 år. det var välbehövligt. Tandläkaren sa att jag hade fina tänder och bra munhygien haha. kändes gött! hade dock ett litet hål som ska lagas, så knappa tusen spänn kommer bägge besöken ha gått på när jag är klar. Jag som trodde det skulle skena iväg ganska rejält var väldigt nöjd med detta. En superbra tandläkare osså. Peo kom och satt med Algot utanför sålänge. Som alla andra dagis i detta landet, var även vårt stängt idag.. nån slags planering/utbildnings dag antar vi. Jag hade inget i skolan som tur var. Skulle ju varit på ytterligare en resa denna vecka, men jag hoppade det.. blev för mkt helt enkelt, kände ingen som skulle med, man fick betala boende o mat själv samt att många av grejorna har vi redan sett på studiebesök innan under utbildningen! så nu är jag hemma o jobbar lite på andra kursen istället

ikväll är det IFK-match.. heja Änglarna!


Tjejkväll

fredagsförmiddagen var jag hos läkaren med algot eftersom Lina blivit så dålig och Algot hade lite samma symtom.. han fick inte vara i väntrummet ens. de var väldigt noga med att han var potentiell smittorisk för hela stället.. eftermiddagen spenderade jag till att städa hemma. Jag fick iordning alla kartonger inne i vårt sovrum och hittade dukar, skålan och blommor som jag kunde placera ut, samt gardiner o mattor.. blev riktigt fint i hela lägenheten utom då möjligen sovrummet hehe.. Anna, Åsa (som hälsade på från öland) och Signe kom på kvällen. Vi skulle snacka och sedan gå ut på pub var det tänkt.. så blev det inte riktigt.. vi snackade och drack vin o lite grogg.. sen snackade vi lite mer hihii.. kom alltså aldrig ut. Men var en helt underbar kväll, med tjejer jag inte träffat på jättelänge! 







nytt linne, stockholmsinköp :)

tyvärr blev det inte fler foton den kvällen som går att visa haha..

Algot var med mig i skolan mycket förra veckan sedan.. Han fick ju dagisförbud av läkaren i väntan på provresultaten. Det var inte lätt att få nåt gjort, men vad gör man!! .. sista dagarna fick han ändå tillbaka och i fredags kom beskedet att han har salmonella. Vi har nu fått restriktioner att följa. Är han dålig i magen får han inte vara på dagis. Men som tur är så får han iaf vara där annars.. hade inte varit skoj att få hemma med honom nån månad nu. för det kan verkligen ta så lång tid innan han blir frisk. Seeegt..  


Halmstad, Lund, Malmö, Trelleborg, Göteborg

Algot hade Anna fått hämta hem tidigare på måndagen alltså när vi var i sthlm. Han var dålig i magen. Jag tog därför honom med till skolan på tisdagen och det blev ganska lugn dag. Eftersom jag nu varit både i Göteborg och Stockholm samma vecka tänkte jag, att varför inte ta Malmö osså, så man avklarat alla största städerna i Sverige samma vecka (skratt)... vi åkte på studieresa med sjukhuskursen onsdag och torsdag.. Började med Halmstad och efter lunch till Lund. Där kollade vi på lite ombyggnader o nybyggnader av sjukhus... sedan var det upp till oss själva att fixa boende. Jag skulle bo hos Lina, men vid detta laget hade hon hamnat på sjukhus, för liksom Algot hade hon varit dålig i magen.. bara det att hon hade väldigt ont och var betydligt mycket värre påverkad än honom. Nu fick jag även veta att Ida, Carlos, mormor och fler av vi som var med på resan varit kassa. Mormor o Lina var dock de enda med feber. Kom att tänka på att jag o Peo oxå varit dåliga från och till.


tragikomiskt nog, den här våningen med utsikt över havet i halmstad, var för ögonskadade :)

Jag hade iaf istället bestämt med Daniel och Victoria att jag skulle sova hos dem i Kristianstad ist. Så jag på tåget i lund, där Daniel redan satt eftersom han jobbar i Malmö. Snackade o skrattade o timmen gick snabbt. Väl i K-stad hade Victoria gjort tacos och vin serverades till..sicken service alltså!!! vi fastnade vid matbordet en lång stund och snackade massa... något senare vaknade deras lilla Wanda. Hon hade feber, men var på väldigt gott bushumör iallafall :) söt som socker o så stor hon blivit sedan man sågs senast!!! Jag var trött så ögonen gick i kors så jag intog soffan ganska snabbt o surfade en pyttestund på Babbes dator innan jag slocknade totalt utslagen.


Wanda yrvaken =)


bus med pappa.. hon ville inte stå still en sekund :)

5 gick jag upp och var i Malmö vid nya akutsjukhuset vid halv 9. Vi stod och frös röven av oss i minusgrader vid den nya byggnaden. Vi fick även se nya kvinnokliniken som var väldigt, väldigt fin enligt mig. Första sjukhuset vi varit på som inte hade björk (lite av ett internskämt, men visst är det så, att alla sjukhus försöker vara lite "hemtrevliga" och lägga till träfanér.. osså blir det ljusaste björk.. o det ser ännu mer ut som instution.. snacka om stilbrott..blääää)..

 
Nya akuten och infektionskliniken i Malmö.. ganska cool ellerhur?


gänget i malmö

efter lunch, sista stoppet, Trelleborg och tillbyggnaden de gjort där. Det är väldigt intressant att se sjukhus och vad vi låter personer "leva" i för möljöer när de är sjuka, men fy så man känner sig som inkräktare när man kommer ett stort gäng o klampar in på hjärtavdelningen och ska se hur det ser ut.. det är ju vi som ska designa nya sjukhus för framtiden, så vi måste ju, för allas bästa.. men det gör lite ont i kroppen när man tänker på situationen patienterna är i..

Fick åka tillbaka till Malmö eftersom inga tåg till trelleborg ju.. där väntade vi iaf 3 timmar på tåget. Käkade middag och snackade, jag, Veronica o Linnea.. shoppade lite. Var hemma vid 11 o slängde mig i säng.. oooooont i magen jag osså.. Fick reda på dagen efter att Lina har salmonella o så troligen alla vi andra osså. Algot var förresten återigen hemkallad från dagis o fick vara med mig på fredagen osså.


Stockholm o Greenday

vi landade på säve igen på lördagen vid 9 på morgonen. Hem och packa om och säga hejdå till alla. Anna kom vid halv tolv. Vi gav henne alla tips o vår lägenhet till förfogande och var helt överlyckliga att hon ställde upp och var barnvakt till Algot från lördagmiddag ända tills måndagkvällen. Jag o Peo satte oss på ett 5timmas tåg till stockholm. Kallt och ruggigt kändes det nu, bra att man köpt en ny jacka i alicante som jag fick god användning för. vid halv 8 var vi incheckade på hotell globen och satte oss i soffan för att se Sverige- Danmark matchen på tv..

utsikten från fönstret :)


Peo somnade efter halva matchen hihi

Morgonen därpå vaknade vi utvilade och käkade en smarrig hotellfrukost med allt man kan tänka sig, bacon, ägg, smoothie, vattenmelon, nybakade frallor mm...man satt i arenaresturangen, vilket ju är samma som vip platserna under evenemang i globen.. så vi satt o tittade när de byggde scen o fixade inför kvällen mest vi åt.. därefter blev det sightseeing i gamla stan, kungsträdgården, centrum, sergels torg och allt det jag kände Peo kunde tycka vara trevligt att se när han var första gången i Sthlm. Han ville även se vaktbytet på slottet, så vi stannade till där en stund. Vi åkte tillbaka till hotellet o fixade till oss och tog oss sedan 100 m till insläppet. 


käkar frukost


mums


börjat ställa iordning för kvällen


utanför slottet (ursäkta min snygga frisyr :)... )




old town




fick ju kolla vaktbytet me när vi ändå var där vid rätt tid :)


sitter i fönstret o vilar efter en dag på stan

Vi satt ganska högt upp med härlig utsikt över fullsatt globen och jag tyckte det var grymt mäktig show. De hade massa energi o bjöd på sig själva. Det var högt över min förväntan och vi var bägge så otroligt glada att vi, trots all stress, orkat ta oss dit o se dem. Självklart spelade de gamla klassikerna osså, o det var klart det bästa.. nostalgi :D...


fullsatt globen


o ett band med helt makalöst mycket energi .. härligt


avslutade såklart med "Good riddance" ("time of your life" i folkmun).. mäktigt var det iaf!!

på måndagen ännu en god frukost.. vi stannade på hotellet tills vi skulle checka ut och därefter blev det shopping för hela slanten. Jag köpte även här massa behövligt i klädväg.. efteråt beräknade jag klädshoppingnotan för alicante o sthlm till ca 2500.. vilket är makalöst mycket för mig som vääääldigt sällan shoppar kläder.. men får det väl vara värt. Vid fem gick tåget, skulle ta tre timmar men tog lite mer än 4.. vi var irriterade o ville bara hem, eftersom vi hade barnvakt och Algot var sjuk o hade varit tvungen att bli hämtad på dagis tidigare under dagen. 




på stationen


käkade lunch på en supertrevlig resturang mitt i stan.. fruktbuffé, salladsbuffé och skitgod mat för 80 spänn överlever man :)  


ny jacka (alicante), ny mössa o ny halsduk (sthlm) inför vintern :)

I vilket fall en väldigt trevlig helg, tillsammans med Peo! 

(men vilken chock att komma från 30 gradiga alicante till 0 gradiga stockholm!)

 


ALICANTE

Ja, då var man hemma igen. Den 2e oktober, förra fredagen, kom Lina och Tova sent på kvällen. Jag och Peo packade (Jag hade fått tvätta alla kläder för hand, eftersom vi inte fick någon tvättid) och klippte Peo. Morgonen den 3e så ringde pappa när han närmade sig Göteborg med mamma, mormor och morfar i bilen. Peo skulle skjutsa dem till Säve, därifrån de skulle flyga till Alicante vid 10. Vad alla utom mamma visste, var att jag, Lina, Algot och Tova slängde oss i bilen o iväg efter dem i ösregnet. Vi kom typ en halvtimme efter och parkerade bägge bilarna på långtids, istället för att låna bilen "som det var tänkt"... hela gänget stormade in på flygplatsen och fram till mamma som helt tårögd satt o log hihi.. hade varit många av oss som nästan försagt oss, mormor till och med på vägen till flygplatsen, men det blev en överraskning tillslut iaf :) ..


pappa, morfar o mormor i kön till boardingen



Proppat i Algot alvedon eftersom han hade 39 graders feber och han sov nästan hela 3,5 timmarna på planet ner. Där mötte oss sedan Carlos med sin bil. Tog den o taxi till en liten by strax utanför Alicante, Coveta fumá. En vit villa på en liten höjd. Man såg inte så mycket av den när man kom fram, men när man gick förbi alla blommor o träd så öppnade sig en stor terass, där ett långbord stod dukat och Ida stod o lagade mat. En stor villa för oss alla 11, med småhus så man kunde sova var för sig. Heeeeeeelt fantastiskt!! när man kommit förbi första terassen fortsatte den åt höger och runt hörnan låg en stor pool och massa solstolar. Där fanns en bar o stor grill, kyl (som vi fyllde med öl, vin och annat gott) och paellapanna, där man kunde laga all mat ute. På baksidan fanns gungor, leksakshus, rutschkana och minipool till ungarna.. Hela stället var som en dröm!


byn där vi bodde. havet till vänster i bild.. hade tre minuter till det från vårt hus


huset gömdes bakom massa buskar.. men stor o supermysigt o lyxigt!!


uteplats


massa leksaker för Tova och Algot



bar o grillplats :) helt perfekt.. 10 m från poolen hihi


härligt värre


bild tagen från köket






Veckan gick som ni säkert kan förstå, väldigt snabbt. Vi solade och badade. typ 30 grader var dag (och tur ac på rummen). Tusenfotingarna var många, likaså myggen. men det fick man leva med. Jag hann iaf få lite färg och få träffa hela familjen samlad. det är verkligen inte ofta längre. Algot stortrivdes även om han var sjuk halva veckan och fick hålla sig vid huset. Vi var på stora turiststränder som var näst intill öde eftersom det är lågsäsong och säkert bara 22-23 grader i vattnet :P.. Träffade Idas kompis som bor i Alicante osså. En utbytesstudent hon träffade i Skövde. Kiké bodde precis vid vattnet..
Vi var såklart inne en kväll i alicante och kollade oxå, vi ungar haha


vardagsrummet..satt där inte mycket dock.. varför skulle man när det är 22-23 grader ute hela kvällarna..


handlar mat för 11 pers första dan :D haha (det räckte inte hela veckan)


mormor fixar i köket..fanns även tvättmaskin o diskmaskin.. lyx


Tovis, Ida och Kotten




Peo o Algot badar


lunchdags


jag o mommo


på väg till en av de större turiststränderna med spårvagnen som gick 50 m från huset




strand!


rätt klädd för dagen.. IFK mötte Gais på kvällen.. o vann med 2-1 :D


Ida ser lite rolig ut ;)


charlies angels haha.. eller systrarna Svensson :D


Lina o Tova ska spela strandtennis


kväll vid poolen


Algot hade egen pool :)




Ida, jag o Carlos åkte till Benidorm en kväll. satt vid stranden o drack tinto de verano och käkade glass.. mys


Ännu en turiststrand... i ett av husen i bakgrunden bor Idas kompis som är från Alicante


Ida o Carlos bygger sandslott


lunchdags :)


Idas kompis kom hem från jobbet o vi fick följa med upp till hans lägenhet..tråkig utsikt ;)


Kiké..följde med oss in till Alicante sedan


i Alicante


hamnen


haha, vi e lika snygga :D


Lina, Tova, jag, Kiké och Carlos.. Ida fick ta foto :D..





på torsdagen firade vi mamma som ju fyllde 50 år den 9e.. vi kunde ju inte fira på fredagen eftersom vi skulle upp så himla tidigt den morgonen efter, så fick bli det ist.. blev himla lyckat iaf. Käkade spansk mat och drack sangria. Lagom fest tyckte mamma :) hihi..


förberett för mammas 50års fest


tapas.. gjorde massa spansk mat, tortilla, paella mm.. suuuuupergott!!


skålar med sangria :D


blåsa ljusen


jag o mamms


fam Svensson (o Vilhelmsson)


frukost på sängen till mamma på fredagen när hon fyllde år.


på väg till stranden i "vår" by





mormor o morfar


Carlos gör gigantiskt magplask :D


hopp


splash


vid poolen o göttar oss


ser allmänt besvärad ut :)


jag o min underbara kott!


sol o bad.. hääärligt


sista middan innan vi skulle hem..


på flygplatsen 4.30 o käkar lite frukost..

Var och shoppade en dag osså, jag, Ida och Lina blev det bara efter mathandlandet var gjort o så.. jag köpte ny jacka och ett par nya tröjor, utelinne, leggings, plånbok mm.. foto på det får jag återkomma med..helnöjd med den underbara veckan iaf och hoppas vi snart åker allihop igen :)