astma o akuten

såå.. fredagen lämnade jag en kass kotte på dagis efter en alvedon. Jag gick till skolan. Skulle lyssna på Emelies presentation av sitt examensarbete. Det var tre villor i askim.. var jättefint!! efter det gick jag o Anna, Emmie, Emelie och Peppe o käkade lunch pratade ikapp om senaste tiden. Emelie o Peppe har ju flyttat till Älmhult nu och bägge har börjat jobba på IKEAs huvudkontor :)... jättekul för dem verkligen!

Emmie, Anna, Emelie och jag radat upp oss efter Emelies presentation.. fler o fler av vännerna som tar examen, nu är det väl snart bara jag kvar hihi..


Firar med en lunch på kåren.. Emelie, Emmie o Peppe


Vid 3 hämtade jag Algot på dagis. Han sprang fram till mig, tokglad o full fart som vanligt.. men han lät ju som ett helt sågverk. Vi gick hem o jag gav honom medicin.. tyckte inte det var helt oki, så som jag skrev häromdagen var det då återigen dags att åka in till akuten. Väntade på Peo o så åkte vi tillsammans, för då hade Algots andning lugnat sig en aning o jag visste inte längre om det var lönt.. man vill ju inte riskera andra sjukdomar(kan ju finnas lite smittor på akuten liksom) i onödan, så kanske vi skulle avvakta.. men vi åkte iaf.. sa som det var i receptionen, att han hade haft ett anfall o vi visste inte om det var över.. men vi fick komma in.. första sköterskan sa att vi nog väntat för länge att komma in, Algots syrenivå var lågt o han fick alltså inte luft trots det inte lät nåt.. Vi vet ju inte riktigt hur länge han varit sån på dagis heller o jag hade glömt lämna medicinen där på morgonen..

detta rummet har vi haft rätt många ggr nu..härligt att spendera massa timmar på mysiga svenska sjuhus ellerhur?! man börjar bli stammis på östra barnakuten. Som vanligt går Algot förbi köerna och kommer in direkt...inget lovande tecken det dock ju :S ..


japp, man har så skoj att man sitter o fotar sina fötter med mobilen hahaha.. jag tog gummistövlar för det regnade lite.. inte tänkte jag att vi skulle behöva stanna över natten! Peo fick gå hem i mina stövlar så jag kunde ha hans skor ist hahaha..


iaf så fick han som vanligt inhalera o kortison mm mm.. efter 5 timmar lät han bara värre än när vi kom, så det blev till att lägga in honom på akutens egen avdelning..läkaren pratade om lungröntgen o de tog prover på honom för att se om det var lunginflammation eftersom han även hade 39 graders feber o hemsk hosta..  vi kom in på avdelningen vid 10 och Peo åkte då hem ganska direkt. Röntgen skulle de avvakta med.. Eftersom Algot hade proppats med medicin var han ju helt tokig. det brukar vara effekten av så mycket betapred.. sprang runt o hade sig, ville absolut inte sitta stilla.. sedan låg han o gapade o traggade o skulle hit o dit i sängen innan han på en sekund la sig ner o slocknade vid halv 12.. då var jag helt slut. Sov sådär, eftersom de kom in o lyssnade på honom en gång i timmen o gav mediciner ibland.. vid 4 tyckte de han lät så himla lugn o bra så då tog de syretest igen.. det var ganska dåligt till vår förvåning.. fortfarande vid 9 så var det dåligt så vid ronden gav läkaren inget klartecken att åka hem.. Peo kom lite efter 9 och under dagen var vi mest i lekrummet med kotte.. fick gå ut vid 12 för då skulle han bara ha medicin var 3dje timme.. så vi åkte till stan o åt lite snabbt efter algot fått mackaroner o korv. På eftermiddagsronden var han ganska bra och pipljuden på bägge lungor var borta, så vi fick komma hem på permission.


på rummet.. första gången han behövts läggas in sedan han hade RS.. har varit tal om det många ggr, men tillslut brukar det ha lugnat sig så mycket att vi fått åka hem o ge medicin själva.. man vill ju helst inte stanna om man inte tvunget måste!!


lunch får man ju ingen som förälder på sjukhus.. vi åkte till subway med sovande Algot i vagnen när vi fick komma iväg 2 timmar.. snygg man e o fräsch man känner sig efter massa timmar på sjukhussal.. puh!! en dusch tack! (skulle vara en galen bild, men det ser mest ut som jag e utsvulten eller nåt hahaha)


nu ska vi hem!! det gillar Algot!

Vi åkte hem vid 4.. hann med en liten runda på stan, vi skulle ju haft heldag med shopping var det tänkt.. men men, jag köpte iaf skor och ett halsband..


dessa blev det.. tänkte jag ha på bröllopet till helgen.. det blir nog bra!

Idag blev det packning o städning..





 på kvällen spelade IFK mot elfsborg.. en match jag trodde skulle bli mycket jämn och att kanske elfsborg tyvärr skulle vara starkare.. men jag skulle bli chockad många ggr om, då både mål 1, 2, 3 och 4 kom!!!! 4-0 mot ett topplag på fullsatt ullevi.. man ryser bara man tänker på det.. en sån match, en sån klack och ett sådant resultat är bara ren njutning.. det går inte att beskriva hur mycket jag älskar fotboll!! 
 
Åhhh vi e blåvitt!!!! över 17000 på plats på gamla ullevi för att se Änglarna utklassa Elfsborg


Ett, två..sju!

Ursäkta, men nu ska jag skryta... min son räknade till 7 igår!! :D haha..han e ju så duktigt, älskade lille kott! Peo har alltid en lässtund på kvällen med Algot och de brukar läsa en flikbok med massa djungeldjur i. De pratar om alla djuren på sidorna och räknar dem. På en sida är där, när man fäller ut fliken, 6 apor och en giraff. Algot började "ett, två, tre, fyra, fem, sex, sju" , tydligt, i rätt ordning o Peo skrek "Hanna, hörde du det där!!!?" från sovrummet där de satt. Helt galet! han har ju blivit så stor!



Hans språk utvecklas ju så underbart mycket nu! Det är så kul att lyssna på honom. Han härmar alla ord, varesig det är svenska eller engelska eller vad det nu kan tänkas. Det gäller även svordomar tyvärr.. han är så uppmärksam på precis allt man säger o gör o är världens härmapa. Självklart säger han egna ord och meningar oxå.. Några av de vanligaste just nu är väl bla "jag har bajsat, byyyta blöja" , "vill ha glass mamma" , "nej mamma, inte vill hem" (när han inte vill hem från dagis).. "inte" verkar vara svårt att placera i en mening :) haha.. han säger osså ofta "mamma, spela bollen" ..då ska vi ut på loftgången och springa fram o tillbaka med en boll där..Det är ju kul att han kan göra sig förstådd med allt nu.. han säger när han vill vi ska läsa bok, äta mat o vilken mat, leka med bilarna, gå till dagis, åka vagnen, sova o i vilken säng, vilka skor han vill ha mm mm..  

Vi håller ju oxå på att sluta med nappen. Det känns som att vid två års ålder är man redo att lägga den. Därför får han nu bara ha den när han ska sova hemma o på dagis..o bara om det inte går att somna honom utan. Filten tycker inte jag gör nåt att han fortsätter med ett tag till, så den kan ju vara hans stöd sålänge :) hihi.. Han är jätteduktigt annars ändå. Han vet att om man går ur vagnen, lägger man "täcke och beppe" där.. man har det aldrig när man leker eller så... Han spottar dessuotm ut nappen direkt när han somnat, så egentligen tror jag inte den finns i hans mun mer än nån enstaka timme per dygn numer..det ska nog gå bra!

Välling äter han nu bara på morgonen.. han tycker inte om att äta frukost så vi kör på det mest han kollar på bollibompa innan dagis. Såsmåningom säger han nog till när han vill ha annat.. jag testar ibland med yoggi o macka, men han bara kladdar. Oh well, när välling och nappen (o blöjor) är över så känns det verkligen som att han inte är liten längre!! helt galet vad tiden springer ifrån en!




finns det nåt underbarare än sitt sovande barn!!? tyst, lugn, söt o mysig hihi

för övrigt är han nu sjuk. Eller superförkyld.. men som alltid så är man berädd på mer.. det är ju tyvärr så med Algot, att en förkylning ofta drar med sig andningsproblemen och plötsligt blir en ganska lätt sak så väldigt mycket svårare. Vi preparerar med astmamediciner, saltlösningar, nezeril och alvedon så mycket man bara får.. det krävs att man behandlar väldigt aggressivt om han ska slippa akuten.. så är det bara.. 
Frågan e om han ska slippa den dära svininfluensan.. han är ju i värsta riskzonen.. han är barn, han har astma och han kan inte vaccineras!! (nej, de har ju klart ägg i vaccinet).. så nu gäller det att tvätta händer ofta o göra allt vi kan här hemma.. o sen bara hoppas.

mitt i kaoset

Skulle egentligen tagit en shoppingdag på stan idag, men orkade bara inte gå där o leta efter grejor jag ändå aldrig hittar eller kan bestämma mig om.. ahh jobbigt! blev istället en packningsdag till... över 30 kartonger färdiga här hemma nu.. de är verligen ÖVERALLT i denna lilla lägenhet. Peo sa att i denna hastigheten kommer allt snart vara färdigt hihi.. ikväll packade han även ner högtalarna till hemmabiosystemet så vi har bara tvn:s egna (jisses vad det låter konstigt haha).. men det är ju ändå mindre än en månad kvar.. börjar bli mer o mer spännande och skrämmande ju närmre den 16e man kommer. men men.. det ska bli kul att få inreda o göra vid.. o vad kul det ska bli att göra Algots rum. Det ser jag nog mest fram emot. Han ska få ha sitt alldeles egna rum med en säng för en stor kille nu ju ;) och hylla med sina leksaker istället för en enda ynka liten låda o resten slängt lite överallt som vi har nu.. det har liksom inte fått plats att ha nån förvaring här. Algot har även fått en bilmatta av sin goa faster Tina m. familj för längesen, som vi inte kunnat använda än. Den ska självklart in på hans rum osså. Han som älskar bilar kommer nog tycka det blir underbart!



fiiint här hemma.. Nu har jag packat alla kuddar, filtar o mattor..Algot hittade en bra plats att ligga på ikväll :D


gullunge..ligger o kollar när Peo packar vårt Wii... nu blir det inte mer spel innan vi kommit till rätta i majorna :)

 
killarna kollar simpsons.. till höger ännu en hög av skräp..jackor o väskor som ska ut. Behöver jag säga att jag är rätt trött på att ha det såhär stökigt?


Jippie!

Idag har varit en bra dag! jag har hunnit packa lite... stod och rensade ur en låda som vi haft i förrådet med massa blandat krimskrams. Tog bort några penslar och fick syn på en RING.... tog upp den o stirrade som ett fån på MIN FÖRLOVNINGSRING!!!!!!! det var ett år sedan jag tappade bort den nu.. det var alltså som jag från allra första början trott, Algot som förmodligen hittat den, lekt och stoppat den på nåt ställe där han tyckte den skulle ligga hahaha.... snacka om förvånad.. jag hade helt accepterat det faktum att det måste vara så att jag slängt den..


min ring..frostat vitt guld och blankt rött guld med en diamant :).. (kameran suger verkligen!)

för att göra dagen ännu bättre så ringde mamma och sa att hon fixat ihop ett matrumsmöblemang till oss i ek.. SUPERFINT verkligen och jag har världens bästa mamma som fixar o donar hit o dit :).. TACK! 

vi ville sååå gärna ha nytt för vårt är litet o skittråkigt billigaste möjliga IKEAgrej som vi köpte för 5 år sen, men har helt enkelt aldrig råd att prioritera det.. så perfekt detta :D .. 


detta bord e det, för 4 pers med en inläggsskiva.. perfekt eftersom vi inte kommer ha så stort kök.




typ dessa stolarna.. det blir antingen svarta, ek eller vita..vilka tycker ni? :)


som till vänster fast det ljusa då da... blir nog snyggt som tusan!! peo vill ha sånna stolar som e här till höger, men jag tycker det är lite väl "sånt alla har" (även om de osså väldigt fina) så vet inte riktigt.. men såfall köper vi till sånna sen.



Jahapp.. foto foto

Det är jobbigt nu. Saker och ting verkar bara byggas upp. Därför har jag bara ingen lust att blogga idag. Ni kan istället få lite bilder på underbara Kott och hans kamera (vår supergamla digitalkamera som han fått till leksak ... den funkar än hihi)

 










japp han vet precis hur man fotar sig själv.. haha..

friidrott o helg

Har kollat MYCKET på friidrott nu ett tag. Det är perfekt tidsfördriv hihi.. Förståss har BOLT varit en person att följa och han har ju imponerat totalt på ungefär hela sportinresserade delen av världen..jag blir så road av att han verkar vara sån clown osså. Han och Powell såg lätt ut att ha mest roligt där :)...  men jag måste ändå få säg att det som berörde mig mest var ändå australienaren  Steven Hooker som gick ut med skadad ljumske och mage.. och tog hem guldet i stavhopp med TVÅ hopp!!! utan uppvrämning..  det är helt makalöst! annars tycker jag oxå det var väldigt skoj att Tyskland, med sin hemmapublik, lyckades ta väldigt många medaljer och Amerikanska sprintertjejerna var även dem jätteroliga att följa!



mums med gottis från godisparadiset "4-gott" :D hihi..blev mkt onyttigheter denna helg...


Det har oxå varit mycket packning i helgen. Vi har fått hit massa mer flyttlådor så det är egentligen bara att lägga ner, tejpa igen och börja på nästa. Här är verkligen kaos, men jag har fått börja vänja mig vid tanken att det får se ut såhär fram till flytt nu.



såhär ser vår vacka lägenhet ut för tillfället :S


 


kottis ville vara med på bild :)




passade på att färga om håret :)..nu har det varit svart 1 ÅR!! .. påbörjat att sätta om förlängningen osså, men orkar inte så många i taget för det är jobbigt och gör OOONT! önskar Lina var här o hjälpte mig ;).. iaf så är 6 gjorda nu.. minst lika många kvar


Skolan o lite funderingar...

fler läsare, färre kommentarer....hur går det ihop? nåväl,  kul att ni vill läsa iaf..

Såå... jag lyckades ju klanta till det rejält. För att göra det kortfattat så missade jag anmäla mig till mastersutbildningen (som jag inte trodde jag behövde eftersom jag redan påbörjat den o ju läst ett halvår redan) i tid. Jag frågade vår syo om jag kunde läsa 5:ans kurs istället för att jag tyckte den verkade mer intressant, så då kom det upp att jag inte var registrerad. Jag gjorde detta, men då på tok för sent. Det har varit mycket kontakter hit och dit och i förrgår fick jag beskedet att jag inte skulle komma in nu i höst. Jag var reservplats 40 typ och jag fick fullkomligt panik! vad gör jag nu liksom!!! Det blev att höra av sig till syon igen. Hon har iaf anmält mig till 5an och eftersom de flesta som anmäler sig till mastern är de som ska börja 4an så hade jag ändå en chans att få läsa. Jag håller alla mina tummar o tår nu, kan ni osså göra det?? ... jag kunde inte få veta förrens skolan bröjar, så det är väl bara gå dit o sedan se..
Annars blir det väl att söka jobb!

Dessa dagar bara flyter i varandra. Vi e mest hemma, Algot river allt som är löst och jag längtar efter rutiner igen. Jag kommer gå under om jag inte har nåt att göra i höst.. räcker väl att jag är deppig o mår allmänt piss redan... oh well.. ta tag i sista veckan hemma sen efter helgen. Just nu är här ett bombnedslag med leksaker och flyttlådor överallt..


önskar att det såg ut såhär hemma just nu :) ... typ 3 dagar sedan bara, men det ändras snabbt med en liten tornado här.. tar massa foton innan vi packar ner allt så vi ska minnas.. på lövgärdet missade vi det så vi har inte alls mycket bilder.. är ju kul att ha när man blir äldre osså


Fotofrossa

Fastnade i fotomapparna idag.. så jäkla skoj..synd bara att man inte har från när man är ännu yngre.. då var digitalkameror inte så vanliga hihi.. 2002 skaffade vi vår första.. de andra bilderna har blivit inscannade nån gång under åren :).. have fun

litet kollage som peo gjorde för väldigt länge sen.. jag 14 och 15 år...


år 2000...gondol i Venedig, jag 16 år... Peo sitter till höger (har varit tillsammans 3 dagar eller nåt hihi) 


år 2002... I en park i Boston 4th of july firandet...18 år


samma som ovanför, bara något mer onormal haha


på flygplatsen i Reykjavik 2002 (peo ville ha foto på det fina ordet för "toaletter" på isländska)


2003


2003.. tog kort på mitt dåvarande rum innan det målades om till beige.. snyggt va? det gröna gräset som är bård, målade jag för hand :D...



en hård campinghelg i Hällevik med Linus och Carro 2003.. 19 år (märk peos jättefina frisyr)


studentbalen 2003...

Vi med Daniel och Victoria på studentbalen


2004.. jag på min 20-års fest


Barcelona, utanför Casa Batllo 2004.... 20 år



obligatoriska turistfotot i Paris...2004...


firar min 21-års dag i vår lägenhet i lövgärdet 2005.. Jag med Fredrik o Lukas här


2005


2005


centrala Rom 2006... precis under fotbolls vm..22 år


vinter 2006


el giganto.. 8e månaden med Algot 2007...


25 okt 2007.. väntar otåligt på att få se min son för första gången :)


fjällen 2008




sommar 2008 på universeum med systrarna mina.. samt Tova :)



nyår 2008-09...


fyller 25 ... här med Fredrik, Maria och Anna på min fest


nya bikinin för nya kroppen..(32kg lättare sedan man var höggravid) april -09


closeup aug 2009 :)

19 aug

Idag skrev vi på kontraktet till nya lägenheten. Var uppe med tuppen och ner till södra vägen och familjebostäders kontor. Så nu har vi den alltså. Jag gick hem och somnade en timme på soffan därefter. Sen blev det packning i stort sätt hela dagen. Fick ihop en hel del kartonger och ställde allt prydligt i hallen. Så nu är där ett berg av färdigpackade lådor.. o det e en hel månad tills vi ska flytta. Men förra gången var jag alldeles för sent ute så det vill jag inte göra om. Bättre att det står där då.. det är ju inget vi behöver ändå.

Det är 5 år sedan macke lämnade oss idag. Man tänker ju på det vid sådana speciella datum, som hans födelsedag och så nu då.. han fick leva alldeles för lite. Glad och allert som han alltid var, med hur många vänner som helst och humor utöver det vanliga hihi.. vi saknar honom!



Just nu kollar jag på Barca mot Manchester city.. Zlatans debut. Känns som det kan bli jätteskoj att ha honom där, men vi får väl se. Hoppas på ett mål snart iaf, för de ligger under :( buhu...

5 år

kom på att nu är det faktiskt 5 år sedan vi flyttade till Göteborg. Det var den 16-17 augusti 2004 som vi flyttade upp till Lövgärdet och började plugga på Chalmers..jisses vad längesen!  trodde absolut inte det var så långt från centrum, men satte oss på bostadskö så snabbt vi bara kunde för en ny.. lyckades inte förrän efter 2 år så det var många och långa resor var dag från o till skolan.. tog ca 1,15 h in till stan.. men lägenheten (absolut inte området) trivdes vi väldigt bra med.. :)

började med att tapetsera/ måla om 4 rum  på typ en månad ( allt utom sovrummet)



köket var skitstort


hall


vardagsrummet


snygga tvn haha


efter vi fått göra om även sovrummet... fick ju färgen betald av hyresvärden, men fick tjata länge om färgen hit in.. har precis köpt sängen osså här



lägenheten sett från sjön.. vi bodde längst upp till höger


o jag påpälsad till max ute på sjön när den var stenfrösen ett år.. värsta snökaoset :)

Helgen ensam

nya designen på god väg.. datorn stängde av sig mitt i utan jag sparat så jag tog paus.

I helgen har jag och Algot varit själva. Lördag morgon åkte Peo redan vid 7 tiden. han skulle på svensexa för PM.. de hämtade honom när han skulle ut o köra motorcykel och tog honom med till Torp i uddevalla för uppdrag och handla..sedan till Smögen för övernattning i stuga och festande på pub.. ja, det jag fått veta då :) .. de verkar ha haft himla skoj iaf! kom hem söndag runt 3 tiden...


PM as Brüno haha..

så jag då alltså. La mig vid 3.30 i fredags och fick upp 7 på lördagsmorgonen eftersom Algot vaknade. Vi ägnade förmiddagen till att städa. Blev en promenad på eftermiddagen för att handla mat till kvällen. Algot sprang runt i gummistövlar och regnställ och tyckte det var väldans skoj.. jag blev  dock väldigt blöt eftersom det tokregnade o ville mest komma fram nån gång haha..Maten blev iaf utsökt :).. Gjorde potatisklyftor. Till det stekte jag kyckling och sedan lök, champinjoner och kantareller och gjorde en härlig gräddig sås som allt fick koka lite i.. Sedan stekte jag wookgrönsaker till. Algot tycker bättre om korv och mackaroner.. satt mest och lekte.. käkade dock kycklingen och lite morötter och tomat :).. typiskt haha..


blev inte så bra bild, men gott var det  ;)

kvällen spenderade jag framför tvn med laptopen i knät. Blev lugnt och skönt för Algot somnade tidigt. Hade köpt lite gottis och gott att dricka så var bara att njuta :).. somnade i soffan innan jag hann se filmen som jag planerat in.. men men..

Söndag var det fotboll, IFK mot HIF!! 12.30 var lite udda tid och mitt i Algots normala middagspaus. Vi tog med oss Ola eftersom Peo inte kunde följa med. Fick halvsitta snett över 2 stolar så algot kunde ligga bekvämt o sova i mitt knä utan att sparka de framför i huvet ...hyfsat obekvämt för mig kan jag tillägga, men bara man får se fotbollen är man nöjd :).  Var dock sjukt besviken med oavgjort även om man nästan räknat med förlust innan matchstart.. de ledde ju största delen så kändes så surt att de skulle bli blåsta på två poäng.. oh well

En galen HannaAnnakväll

Ja..vi brukar kalla det så.. :D ... Jag och Anna hade helkväll igår... Jag gick till henne vid 8 ..satt o tjabbade och lyssnade på musik till 12.. blir ju alltid så, att när man är med henne, så tar diskussionsämnena aldrig slut haha.. skrattade så tårarna sprutade och vi kune knappt slita oss från soffan. Iaf så tog vi oss ner mot avenyn. Det var tänkt att vi skulle höra lite av Europe bara för det var lite nostalgi o verkligen så töntigt så det ju blir kul!! men de missade vi med sådär 1,5 timme.. haha.. oh well.. vi var på lite olika ställen, dansade, tog lite öl och hade skoj med mobilkameran ;)... det var dock inte alls lika bra drag som det brukar. Dansgolven var inte fyllda så jag o Anna kunde ta upp god plats med vår snygga 70-tals dans fniss.. oh well.. ni får några underbart galna kort.. kameran är jättekass på att ta på saker i rörelse, därför som det är GANSKA suddigt o flummigt! :D 









snyggaste ever!

 
på väg hem

i hissen hihi..

Bloggen görs om

ursäkta att bloggen ser lite tråkig ut.. den är under konstruktion! :) ... får se när jag kan hinna blir klar med nya designen...

Me and You





Älskar dig

Hammerfall...

...uppträdde på Götaplatsen igår! sjääälvklart var jag där! Började kvällen vid 7 hos Ola. Öl, bra musik o snack..  21.30 började de spela... sedan slutade vi kvällen med McDonaldsbesök för Peo beställde frölundamålet av mig via sms haha.. Bra som vanligt var Hammerfall och skitkul hade jag! :D




inte toppenkamera på mobilen, men men...

Under dagen innan så hann jag inte vidare mycket. Packade en låda bara.. inte allt lika lätt när Algot är hemma, för han vill ju dra ut allt som jag lägger ner.

Kulturkalaset

Igår började ju festivalen här i Göteborg. Den varar fram till helgen och massa aktiviteter och uppträden så klart. I helgen är det även Way out west så stan kommer väl fullkomligt invaderas av folk. Men men, det var mycket redan igår, trots en vardagskväll...Oh well....



Började dagen med Algot på dagis. Själv packade jag 6 flyttlådor till. Köket är nästan färdigt nu, förutom de saker vi kommer behöva under månaden. Algot sov till 3 när han väl kom hem, så då passade jag på att sätta om lite av min hårförlängning som höll på att trilla av. Dagen gick fort. Gjorde mig redo för en kväll på stan. 7 mötte jag Linnéa och Maria  på Kungsportsplatsen och vi fick ta några varv innan runt i centrum innan vi fick bord på en uteservering och kunde käka. Blev pasta a la polo för mig.. smarrigt kan jag tillägga! vi drack vin och snackade. Vi promenerade vidare upp för avenyn när nåt dåligt band började bröla på kungstorget så vi inte hörde vad vi själva tänkte längre. Dimond dogs först och sedan tillbaka mot kungsportsplatsen på nåt ställe ute. Blev en skitrolig kväll med tjejerna!



flyttpackning och träning

Tvättat alla kläder och sedan även soffklädsel, filtar, prydnadskuddar och gardiner förra veckan. Det ska packas ner nu, för sånt behöver ju inte tvunget vara uppe tills man flyttar. Man får börja nån stans ju. Soffan var jag ju dock tvungen att klä igen hihi.. hade inte varit så bekvämt annars kanske. Den blev väldigt fräsch!  den har tålt barnkräk i nästan två år, yoggi, glass och annat kladd. Den var därför inte alltför snygg....Nu har jag även börjat packa ner köksgrejor som man inte använder så ofta, samt böcker och annat smått från klädkammaren. Måste ha fler lådor!

Jättevarmt var det ett par dagar förra veckan. Höll till ute på terassen. Algot i en badbalja under parasoll och jag i solstol haha.. man får ju passa på att njuta mest det går. Nu är det återigen ganska ostadigt ju. Varmt ena sekunden, ösregnar nästa..



Har varit på stan och shoppat en ny partyklänning oxå..letade efter skor och linne, men blev mest irriterad på att jag inte hittade nåt bra.. så det blev en klänning tillslut istället. önskar jag tyckt det var roligare att shoppa alltså.. skulle vara så mycket lättare! roligt att ha nya kläder sen iaf :)


 hittade den för 49 kr på 70% rea :)


peo tyckte den övre bilden var töntig för jag kollade på tv när han fotade..  så får väl lägga in en som han tyckte bättre om osså :)

Har för övrigt satt fart på mig själv en aning efter att blivit liite försoffad under semestern. Tänkte att jag inte skulle gräva ner mig alldeles för mycket iaf. Det går hyfsat när jag inte sitter hemma och glor. Då tänker man på tok för mycket... har hunnit med 4 mils powerwalk och ett yoga pass förra veckan.. flitigt va?!! :) Får se om jag orkar vara lika flitig denna. Är ju kulturkalaset nu, så kommer nog vara full fart iaf!


Camillas Möhippa

I lördags var det då dags för Camillas möhippa. Jag gick upp tidigt och pallrade mig ner till Liseberg där Mona och Idah hämtade upp mig vid 10. Vi var framme i Åsa väldigt för tidigt, så vi åkte ner till vattnet och gick lite. Träffade alla de andra tjejerna på caféet inne i centrum vid halv 12 och väntade sedan på Camillas ankomst. Hon skulle hälsa på sin gamla skolkamrat Ingela, som ju oxå ska komma på bröllopet. Så de åkte till detta caféet för att äta lunch. Camilla fattade verkligen INGENTING när hon gick ur bilen och stirrade bort mot oss. Kände igen mig tillslut :)... men kunde inte förstå vad jag skulle där o göra.. haha... killarna åkte och vi började med en lunch. Camilla kläddes till jävul och fick därefter 15 uppdrag att utföra runt om i Åsa.

Lunchar och Camilla har precis fått sina uppdrag


 


En jävul :)


Uppdrag nr 1... beställa en glass på en glassbar.. med köttbullar på
pluspoäng: be om brunsås till... (de hade tyvärr inga köttbullar haha)



Uppdragen i full fart.. fick en spanjor att gå catwalk och posa framför kameran samtidigt som hon fixade 3 köttbullar i brunsås att ta med sig... effektiv va hon iaf :)


Gick tillbaka och beställde lingonglass och fick pålagt köttbullar och brunsås.. gratis alltihop!  :D


Fråga i campingreceptionen om vägen till Poseidon.. pluspoäng: fråga hur man kommer till paddan... och klappa Peter i receptionen på kinden :)


Uppdrag: Fråga en främling om han tycker du är läcker
Pluspoäng: Du fotograferas med främlingen

hon körde ett uppdrag till med samma kille.....

Uppdrag: Be en främling att pussa dig på kinden.
Pluspoäng: Klaga över hans dåliga hygien
Camilla sa- kan inte jag få en puss på kinden. Usschhh vilken dålig andedräkt du har !!



fråga en främling om du får gräva ner honom i sanden..


paus :D


Efter hälften av uppdragen tog vi lugnt en stund innan Ingela höll ett yogapass för oss. (Hon jobbar som instruktör på Bali största delen av året och var bara i Sverige nu över sommaren). Ingen som gjort det tidigare, så det var spännande haha.. vi satt på en höjd där det var slät gräsmatta och grym utsikt över havet och stranden långt nedanför.. strålande solsken hela dagen hade vi osså!!


nu har man testat yoga oxå


utsikten

Efter yogan gick vi ner på klipporna vid stranden, där Ingelas bror (kock) dukat upp med dundergod mat. Efterrätt fick vi osså.  


fick tyvärr inte nårra bra bilder på maten.. men bland annat kycklingspett och pestomarinerad potatis med jordgubbar och stor smarrig sallad


efterrätt..mums!




märk "if" på västen ändradest till "snart gIFt" hihi..o så typ enda fotot jag kom med på haha.. så är det när man alltid är bakom kameran annars :)

hon avslutade med uppdragen "hoppa madickenhopp på stranden"  och "spring baywatch slowmotion" samt "fråga en främling om du får köpa hans hund..pluspoäng: gå en runda med hunden".. o sist men nog absolut roligaste "gör ett Ronja-vårskrik nere på stranden" Camilla kombinerade detta med Madicken-hoppen och jag skrattade så jag fick ont i magen.. jag filmade det hela, men tror jag behåller den för mig själv.. hahaha


går med hund :).. eller den gick nog mer med henne


ronjaskrik och madickenhopp kombinerat...

Därefter blev det snack, vin och kubb för hela slanten. Det var en varm kväll och stranden tömdes så småningom mer och mer på folk. Vi satt kvar tills det blev mörk och började bli kallt. Sedan stod vi uppe vid vägen länge och snackade osså :). en helt underbar kväll, med ett roligt gäng!!


kubbspel...vi förlorade :( hihi


förlorarna hehe


det galna laget :)



Camilla klarade sina uppdrag med bravur och hoppas hon är nöjd med dagen..o inte tyckte vi var allt för stygga med uppgifterna :D

Algot IFK

ja, jag la upp denna på facebook här om dagen, men kom ju på att det är många som läser här som inte har facebook, så den kommer här oxå.

 

Han hämtade alla sakerna själv, flagga, tröja och halsduk alltså. Hade stått och sjungt till låten typ 4 ggr innan jag tog fram kameran, bara stod o skrek " meeeeeer IFK" så fort den slutade liksom. För övrigt sov han sedan med flaggan i handen för han vägrade lägga från sig den :) haha.. helgalen, men ack så söt

Hade iaf tur med vädret

Dagen var lite av en otursdag visade det sig. Strålande sol som jag nämnde imorse, men jag tänkte det var kallt och tog jeans och jacka och scarf på mig... puh!!!!! (gissa om jag svettades..rev av mig jacka o scarf direkt o hängde på vagnen)... mötte Sofie och Sam på lekplatsen plikta och där lekte barnen en stund. Algot har blivit jätte mammig nu de senaste dagarna bara.. han är ständigt uppmärksam på vad jag gör o kommer direkt när jag kallar, vilket han ju inte direkt brukar... så han kunde iaf inte koncentrera sig på att leka riktigt, utan hängde mest mig i benen hela tiden..

Gick till linné och handlade lite på hemköp att fika. Satte oss i slottskogen igen och Marcus hade då precis gjort klart sin tenta (vilket var anledningen till att de kommit till Gbg idag)... vi fikade och ungarna sprang runder. Därefter begav de sig Halmstad igen och jag promenerade vidare ner mot stan. Kom på efter ett tag att min scarf var borta.. det var min absoluta favorit.. ARG! jag som använt den i vått o torrt.. jag får väl hoppas jag kan hitta en ny.. eller be min kära syster om hon hittar en, för den är köpt på en marknad i Madrid.

Väl hemma igen så kollade vi på film, jag och kott.. det går bra så länge jag ägnar honom all uppmärksamhet men när jag lämnar rummet eller pratar i telefon el annat så sitter han o ropar på mig konstant. Lille Kottis.. han blir så förtvivlad när jag är ledsen osså. Säger " mamma lissen" och klappar mig o ska kramas massa. Vad skulle jag göra utan honom! 

lagade mat till Peo kom hem. Stod och stekte vårrullar i olja och när jag skulle ta upp Algots korvar längre in på spisen (han tål inte vårrullar ju) så skvätte oljan över hela mina armar!! milt utryckt : AAAAAAAAAJ!!! stod en bra stund med armarna i iskallt vatten och försökte desperat fixa med maten samtidigt..

Ikväll har jag tagit en joggingpromenad på 1,5 timme med hög musik i mp3-spelaren..en liten verklighetsflykt blir det allt.. sedan styrketränat en halvtimma.. var skitgött faktiskt!!

possitiva tankar nu Hanna! 

(kameran fick inte ens följa med idag.. jag orkade inte..så bildlöst tyvärr)

En ny dag

solen skiner och det verkar bli en strålande dag. Jag tog över Algot till mig när vi vaknade och han kramade mig som bara min lilla son kan. En sån där jag-älskar-dig-över-allt-annat-i-världen kram som kan komma när som helst när Algot har lust. Man får verkligen njuta när tillfället bjuds, för han har ju såklart många andra, inte fullt lika underbara sidor... snart 2 år och har humör därefter. Nu ska vi klä på oss och åka till slottskogen. Sofie och Sam kommer till stan och vi passar på att träffa dem. Lite bus för Algot så han slipper klättra på väggarna och lite att göra för mig så jag inte sitter här hemma o glor.. blir nog bra.


Jacka

Var nere på stan idag. Jag orkade in i lite affärer faktiskt. Det trots jag var genomblöt efter att ha gått typ 45 min i regn. Jag hittade ÄNTLIGEN en jacka.. har letat hur länge som helst.




lite sådär..

Här sitter jag, tillbaka i verkligheten igen. Peo har åkt till jobbet och jag ska strax plocka upp min kott så vi kan gå till dagis. Han ska vara där måndag o tisdag till 12 nu oxå. Igår gick bra att lämna honom trots det långa uppehållet. Ossian mötte honom i dörren och sa "vad kul o se dig Algot".. När jag skulle hämta hem honom så sprang han runt o kramade alla där och var på strålande humör :)..

Jag gick en lång runda på morgonen. Har kännt mig ganska nere ett tag nu. Märkte igår att alla tecken på depression är här igen. Man försöker kämpa tillbaka, men det är som om det är totalt omöjligt. Tillslut är man ändå där, sitter och gråter timmar i streck, allt e pest och känner sig allmänt skittrött. Semestern har kantrats av trötthet, men i början tror man ju alltid det beror på något annat för man inte orkar. Oh well, bara bita i det sura äpplet. Jag vet att det enda som hjälper är träning och att vara sysselsatt och jag är glad att de här perioderna faktiskt inte kommer fullt lika ofta längre. Det är ju ändå en stor förbättring. Jag ska promenera till stan och shoppa en eller två timmar. Var där nere o vände igår. Orkade inte när jag väl gått dit, men är glad att jag lyckades komma ut överhuvudtaget för sedan sov jag bort hela eftermiddagen..ibland önskar man livet kunde vara lite lättare.. bara liite

Mobil

Var ju inne i stan och kollade efter kläder till Peo och mig i fredags.. Peo köpte ett par jeans och jag fick med mig en mobiltelefon hem istället hehe.. var dags för en ny faktiskt och denna kändes rikigt kul. Snygg är den osså. Peo som valde som vanligt efter massa research, men jag fick iaf välja färg :).. en Sony ericsson igen.. W995. Den har verkligen hur mycket skoj som helst. Helnöjd än så länge iaf


Smögen och sista delen av semestern

Lääänge sedan jag skrev nu. Semestern börjar lida mot sitt slut och vi har haft jättemysigt. Lite tråkigt väder får man ju säga, men inte hela världen ju. Jag får köra en lite snabbresumé av vad vi hittat på under dessa två veckor som passerat.  


men mamma, jag sitter ju på toaletten!

Vi gick självklart på matchen, Ifk:s första efter sommaruppehållet, den 19e juli. De slog Trelleborg med 3-1 o en perfekt start alltså. Fortfarande obesegrade på hemmaplan. Började sortera papper och annat smått o gott under veckan. Det mesta hoppas vi kunna slänga så det inte är så mycket att ha med sig till den nya lägenheten. Det blev oxå mycket promenader eftersom vi inte hade några giltiga busskort och vill inte köpa förrän semestern är slut. Känns lite onödigt liksom..

Min häl läkte inte förrän efter över en vecka så under hela den tiden fick jag gå på tå. Annars sprack det upp varje gång jag belastade det. Bästa möjliga tillfälle, eftersom vi var tvugna att gå överallt hihi.. 

 
Bond...James Bond!

Algots mormor o morfar kom på tisdagen från smögen dit de kört efter skjutsat upp oss på lördagen.. hämtade Algot så vi skulle få lite tid att städa. Vi passade på  att se nya Harry Potter filmen och dagen efter även "The proposal". Nöjd med bägge

På fredagen kom sedan Lina, Jonas och Tova o plockade upp oss på väg till Smögen. Väl framme sprang jag o Peo in o kastade oss över vår lille Kott.. gissa om vi saknat honom!! Vi stannade där uppe fredag - torsdag.. två dagar med sol och bad fick vi iaf. Vi sov i en avskiljd del av yttertältet och Lina o Jonas i ett extra tält vi ställde på samma plats som husvagnen. Algot fick fortsätta sova hos mormor o morfar. Han vaknade varje morgon o sa " mormor, titta bää" eftersom vi hade en fårhage precis utanför fönstret och fåren började bääa tidigt var dag.
 
Uppe på Örn, som campingen heter, har mamma o pappa varit sedan vi var 2 år, så känns alltid kul att komma upp. De har byggt om massor nu, bättre badplats o sådär. Vi fiskade krabbor o vi har hunnit med att promenera o springa längst med havet. Underbart med sommar o semester! ..


grillar korv


i båtviken och fiskar krabbor vid 10 på kvällen




såhär sov vi.. Peo lyssnade på sista Harry Potter boken så mycket han bara kunde under veckan. Han ville ju veta hur det gick efter sett Half Blood prince..




på Bua naturreservat och badar. Underbart väder.


vi åkte helikopter en eftermiddag




campingen :)


sol och bad på Ramsvik..efter att molnen försvann hihi


Lina och Jonas. Vi är o äter på smögenbryggan






smögenbryggan


det var dans på campingen när vi kom hem från bryggan. Ungarna hade jättekul




Alla dansade :)


En familj från Trollhättan var på Örn som långliggare när vi var små.. tills vi var runt 13-14.. jag o Ida lekte alltid med Anders som var två år äldre och Lina alltid med Therese som var två år äldre än henne. De ligger inte på denna camping längre, men i år kom pappan Ulf och den ena sonen, Robban för att träffa oss. Hans tjej Ellis och sonen Emil var med. Jättekul att ses igen!! det var en herrans massa år sedan. Självklart fiskade vi krabbor och grillade husvagnsfilé (korv me bröd).
 
De berättade för övrigt att Anders nu bor på Johanneberg i Göteborg. Såå..viasde sig att vi bor nästan grannar!! haha..






min lilla michelingubbe! :) han fick låna flytväst av Emil..men gick hela tiden o sa "byxor, neej" för han tyckte den var i vägen o ville vi skulle ta av den.


Algot åt 5 korvar!!!!!!! hur är det ens möjligt? :D


busunge haha

 vi kom då hem i torsdags. Nu väntar jobbet för Peo imorrn och Algot ska åter till dagis. Helgen nu har gått snabbt, har egentligen inte hunnit göra mycket. Den halva flaskan Vodkan vi hade med oss, hade tappat korken på väg hem, så all min packning (alla kläder jag har i princip) luktar väääldigt "rent"..måste verkligen tvätta så snabbt som möjligt.