En bild..





Vi var ute och gick igår, precis när det frös till igen var vi ute i skogen utanför Sibbhult..
 vinter är vackert ibland


mellandagar

Juldagen provades julklappar och var en lugn dag med massa film på tv. Blev soffan o gottis under en skön filt. Härligt så ibland. Peo sov halva dan och sedan fixade vi till oss o stack till stan för att kolla på bio.


hell yeah!! fick ett "regnställ" .. eller sånt där med bra kvalitet för alla väder.. jättebekvämt o kommer bli super när man ska cykla.. blir ju inte att cykla till skolan, men förhoppningsvis jobbet om ett tag


Algot med sin fina traktor.. han e ju så sjukt tacksam denna gosse, för allt han får!! verktygslådan han fick av sin moster Lina, får klart följa med hela tiden osså. Han stannar varannan minut o ska "laga" något på traktorn som Händige Manny på playhouse disney.. hahahaha.. söte


killarna :)..

På juldagskvällen var vi på bio eftersom Peo hade fått biobiljetter i julklapp på jobbet och vi hade barnvakt. Man får ju passa på :D.. Vi såg "Avatar" som jag tyckte var jättebra.

 



Annandagen kom det ett roligt mms vid 4 tiden.. PM o Camilla hade fått sin lilla Elin!!! GRATTIS!!!
vad mysigt med en liten bebis! nästan så man blir lite sugen på en egen liten ju hihi..



det är krig var gång man ska få på honom overallen!


Johan, Algot o Eva pratar med Sofia på skype.. Algot vinkade o pratade på :)




Hos Linus o Carro. Leon och Algot lär känna varann lite :)


Kramas


jag har snygga strumpor :D


kör gocart hihi.. Algot e snart mästare ;)


lite bus




whiskeyn e framme


whiskeyn e slut ;) hahahahaha

en supertrevlig kväll blev det o vi var väl hemma runt halv 3. Alltid lika galet med dom två! :P tack!

Söndag och det var dags för Peo att åka till Gbg igen. Först sprang jag och mamma en runda. Jag är otränad, fy för rackarens!! men det var på tiden att man kommer igång ju. Nu måste jag hålla ett bra tempo på träningen osså helst. Får se vart det leder. Skjutsade honom vid 4 och sedan blev det en lugn kväll med dator o tv. Idag blir det nog en runda till runt byn, men först ska jag göra skolarbete.. försöker verkligen intala mig själv att kämpa på eftersom det inte är långt kvar, men det är segt, uh vad jobbigt det är!! nåväl, sketchup here I come!


Julafton 2009


Peos pappa fyllde 60 den 23e dec.. jag hämtade Peo i Hässleholm vid tåget och seda körde vi på kalas. Einar fick en spikmatta o en pulsklocka av oss. Han hade fått en träningscykel av peos syster så nu ska han bli värsta atleten ;) ..  Vi hann med lite julfirande efter, med Tova, mormor o morfar som var hos mamma o pappa under denna kväll eftersom de inte kunde fira med oss dagen därpå..

Julafton. Som vanligt först hos Peos föräldrar med mormor o morfar o bror. Tina o hennes familj brukar osså vara med, men de är i Las Vegas och Sofia med familj kunde inte komma hem i år, så blev inte så många alltså. Vi kollade Kalle Anka, käkade och öppnade paket. Vi fick mycket fint o Algot likaså. Perfekt med massa nya kläder till Kotte, det får han aldrig för mycket av!! :) 


Evas fina gran


julmiddag i Broby efter Kalle Anka :)


Algot o farmor öppnar presenter


Vid 6 körde vi till stan, där för första året, Lina skulle ha julfirandet.. jag som firat hemma hos mamma o pappa sedan vi var pyttesmå, kändes lite skumt :) men trevlig ändå.. mamma, pappa, Anita, Patrik, Jonas, hans mamma och Tord var där. Det var fullt hus o vi käkade ännu en gång (proppmätt sen vill jag lova)


hos Lina o Jonas i Kristianstad med mamma, pappa, Patrik, Anita, Gunvor o Tord




mamma o pappa e söta ellerhur!!? :D

därefter kom tomten och Algot fick för tredje rundan öppna paket. Han fick en stor traktor som var kvällens höjdpunkt. Patrik körde runt honom på den och Algot skrek mest "backa" och "nu kör vi"..han fick massa fina kläder här osså och leksaker.. bortskämda unge :) .. jag fick oxå massa fina saker, ett regnställ, smink som jag önskat mig, leggings,pengar, IFK biljetter mm.. Vid 11, efter gröt och fruktsallad, jordgubbar o grädde, blev det hemfärd. En vit, vacker och fullspäckad julafton till ända.. härligt!


Linas fina gran


snyggaste kulan EVER!!


tomten kommer på besök.. Algot e livrädd, men artig och kramar honom till och med som tack


Jag såg Lina kyssa tomten jag... hahaha


alla vill fota tomten





pappa läser det grymma rim jag o Lina skrev om hans julklapp.. han blev superglad :)
(Jonas fick samma sak av Lina, så nu är det ett gäng som ska dit.. jag vill ju osså!!)  
det stod iaf såhär: (vitsigt som fan ellerhur?)

God gave rock and roll to you
damn good to listen to
something to admire
come on, Heaven's on fire
you are gonna be proud
and shout it out loud
the summer is warm and bright
and you will rock and roll all nite
hope you won't smell
when it gets 
hotter than hell

den 13e juni ska nitarna på
ner till Malmö ska vi då

hear this
you gonna se Kiss Kiss Kiss!!!


(för er som inte är rockare så är det understrukna låttitlar av Kiss :).. )
tillsammans med ett nitarmband, en ultimat julklapp till pappa tyckte vi!! hihi
mamma fick tavlor som jag gjort samt koppar till köket.. de håller ju på att renovera massa


tre tavlorna till mamma hamnade i deras nyrenoverade vardagsrum :)


fint blev det :) ..passade bra in ju.. nu får mamma bara bli klar med gardinerna osså :P




Algot fick en traktor av mormor o morfar.. han tyckte det var absoluta höjdpunkten. verktygslådan var dock bara en bråkdel efter.. frågan är nu hur vi ska få detta till gbg??



December

Ja, nu var det nästan en månad sedan man var här. Det har varit mycket. Skolarbetet, "sjukdomar" och fix hemma tog ut sin rätt tillslut. Träning har inte blivit mycket av heller, tack vare att man varit kass. Det ska sättas fart med så fort julen är över, för nu börjar det bli dags att komma igång inför Göteborgsvarvet ju! Jag har nog något av en kris just nu. Det är mycket som jag vill och inte orkar ta mig för. Jag sökte in på några kurser inför nästa termin, men denna gången hade jag inte lika tur och har inte kommit in på något. Dock har jag verkligen ingen ork att läsa så jag hade nästan redan bestämt mig ändå, för att ta ett uppehåll. Just nu vet jag inte vad det blir nästa år, jag är mest deppig och försöker kämpa upp humöret o komma upp ur sängen var morgon. Vi skulle jobbat på skolan till den 23e, då jag skulle ta tåg hem, men det blev att pappa körde upp och hämtade mig redan den 18e. Blev stressigt att fixa sista klapparna, men någonstans måste man bara säga stopp. Jag hann fixa sista med mamma i K-stad sista helgen innan julafton ändå. Därefter satt jag nästan 3 dygn i streck med skolarbete iaf..

Såå.. lite skoj har jag ju ändå haft.

Vi målade om tv-rummet första helgen i december. Detta fick jag för mig kl 8 på kvällen så det gick snabbt fram med penslar o få ner färg från vinden. Vi var färdiga vid 1 med de tre vita väggarna. Dagen efter slog jag ihop en gammal mörkare beige färg med sista vita för det skulle räcka, så vi fick en fondvägg osså :) hihi.. så kan det gå.. snyggt blev det iaf. Vi julpyntade lite och städade överallt (utom sovrum som fortfarande e en katastrof).. nu är vardagsrummet snart klart ki iaf :)


målaren :P


stök


blandade lite egen färg :)


blev fräscht o fint! :)


satt upp tv:n på väggen nu osså, äntligen. blev riktigt bra



Lucia gick Algot på dagis den 11e. Han var tomte, men skiträdd och vågade inte gå i tåget utan satt i mitt knä bak alla andra och sjöng o gjorde rörelser ändå :) hihi.. så kan det gå.Mysigt var det iaf och någon slags myskänsla fick man trots allt kaos i mitt liv.. 






så söta små lucior, stjärngossar, tomtar och pepparkaksgubbar :D


haha.. jag försökte få in Algot i gänget, men han sprang bara bak till mig igen..


På samma kväll var det förfest hos oss o sen var jag o Ola på Henriksberg där Disdain och Manimal spelade. Ola känner sångaren i Disdain så det blev lite fest o snack med dem innan de spelade. Jag hade glömt mobilen och kameran så blev tyvärr inga bilder dock :(... men en mycket trevlig kväll annars, med massa grym hårdrock.

Dagen efter var det förfest hos Maria, med Johanna o Malin, sedan åkte de två förstnämda och jag ner till scandinavium för att kolla på Everytime I die, Dead by april, Killswitch engage och så huvudnumret såklart .... IN FLAMES!!! så förbannat bra var dom!!! ännu en härlig hårdrockskväll!


tjejgänget på scandinavium.. vi rockar fett!! :P


dead by april.. tog kort på alla, men glömde kameran igen o mobilkameran suger, så man ser ju inget ändå



IN FLAAAAAAAAAMEEEEEES!!!!!övergav våra platser och stod nere vid räcket nästan hela tiden sen :)..

den 18e kom jag alltså till Skåne. Tova sov över hos sin mormor så Algot kunde busa med henne hela fredagskvällen. På lördagen skulle vi till stan och handla julklappar o lämna Tova till sin pappa, men hon skulle först träna Taekwondo så vi var med.


taekwondo träning för de yngsta :)


sista träningen för året så det var gradering. Tova (t.v) var stolt :)



det var supervintrigt och fint i skåne många dagar.. typ 3 dm snö och solsken.. myys!




jag hann testa kameran pyttelite innan batteriet tog slut och hade klart inte laddaren med mig så den fick ligga på hyllan tills peo kom sen

fortsättning följer.. :)


 

bus o sånt

jag och Algot en vanlig måndag.. min lilla busunge tyckte det var extreeemt jobbigt att klippa tånaglarna.. så det blev en hel del skrik.. men massa bus efteråt får vilken liten Kotte som helst på super bra humör igen :)

















Idag tog jag svininfluensa-vaccinet.. det blev två timmars kö med 110 pers framför på vårdcentralen trots jag kom en kvart innan de öppnade.. det har gjort ont i armen en hel del därefter och nu på kvällen e jag totalkass..bläää


Helgen

har varit en trevlig helg, med en hel del att göra. Fredagen var jag i skolan som vanligt. Vi hann med en hel del på projektet. På kvällen vilade vi mest i soffan framför tvn.

Lördagen var jag en runda på stan. Kollade lite julklappar o handlade något smått inför kvällen. Algot och Peo bakade pepparkakshus sålänge.. blev väldigt fint :D..




koncentration


se vad fint jag gjort!



när jag kom hem så käkade vi och sedan gjorde vi oss klara alla tre, Algot fick fin skjorta på sig och likaså Peo. Vi begav oss vid 8 till Maria och Fredrik som precis flyttat till Linné.. en superfin trea väldigt centralt..inflyttningsfest kombinerat med Marias examensfest.. hon är även hon, arkitekt nu.. snart bara jag kvar bland alla vänner ju hihi...  det var iaf skiiiitmycket folk där.. säkert 50 pers på 70 kvm. både gamla och unga. Algot var inte det enda barnet där. Det låg två och sov i sängen hela kvällen. Men algot var inte alls på humör för att sova. Han sprang runt och lekte med alla. Var i sitt esse. En trevlig kväll med massa skoj folk blev det iaf..hann dock inte träffa o snacka så mycket med Maria.. de hade fullt upp med att blanda cocktails o annat gott till alla gäster.. massa plockemat och sånt var där me..   


peo testar kameran när jag e redo för kvällen :)




får bjuda på en urskum min osså :) haha.. man kan ju inte bli bra på alla bilder :P


Peo closeup

fest hos Maria.. Linnea, Karl och Anders i bild




skål Veronica :)


lugn o skön paus inne på kontoret ibland :)


i vardagsrummet var det katastrofalt trångt o varmt liksom :D.. Maria och Fredrik i centrum


skål o grattis Maria


Kotte somnade på golvet, fick inte plats fler ungar i sängen hihi

vi begav oss hemåt med en sjuk Algot vid halv 2.. astma o kräktes slem, så det blev en lång natt.

Söndagen var vi hemma. Jag gick upp vid tio och städade i stort sätt till klockan tio på kvällen. Alla lådor utom två i sovrummet är nu uppplockade eller inställda efter sortering i klädkammaren. Det är totalt blåst i tvrum, kök och hall och Algots rum är helt perfekt :) hihi.. han kan leka där igen nu, efter det har sett ut som en krigszon ett bra tag. Vi har plockat upp mer o mer lådor men hälften av innehållet har legat kvar på golven här o skräpat. Nu är även kläderna sorterade och inlagda. Tvättid i veckan och sedan ska allt vara mycket skönare. Bara sovrummet kvar nu, som inte är allt för snyggt, men jag orkade faktiskt inte. Har även hunnit med att göra aningen juligt, men mer kommer när jag hittar dukarna (om jag hittar dem)...


före... för nån vecka sen o fram till söndag morgon


efter..söndagskvällen.. äntligen kan man gå i hallen :)


åt andra hållet blir det ingen dator som först tänkt.. det kom upp en hatthylla som jag kom på att täcka med en gardin, så slipper man se det mesta av jackorna o skorna.. man får ju hitta på egna lösningar när det inte finns garderober.. supernöjd blev jag iaf.. hallen ser inte fullt lika lång ut och det blev himla snyggt o ombonat till på köpet