Hammerfall

Där jag avslutade förra inlägget börjar jag nu detta. Fredags gick jag hem vid 3 o gjorde vid mig. Peo kom hem tidigare och vi begav oss till Ola på förfest runt 5 (pappa hade vid detta laget oxå kommit och mamma o pappa var Algotvakter för kvällen). Sofie, Marcus, jag, Peo, Ola samt hans syster och hennes nya kille förfestade, lyssnade på både bra och mindre bra musik haha.. (Peo sjöng blå mörka ögon)... Oh well.. vid halv 9 begav vi oss till Scandinavium. Kom när andra förbandet nästan var klart. Var bara att köpa en öl och passa på att gå på dass, samt käka en burgare i väntan på huvudnumret, HAMMERFALL!! Vi hade denna gång ståbiljetter och tog oss fram i folkhavet. Hamnade ett par rader bak, men såg bra ändå och det var bra ös. Till skillnad från Judas Priest konserten så är jag underbart nöjd med denna! tyckte de var skitbra och jag kunde sjunga med i alla låtar, vilket ju gör det hela ännu bättre =)..  tack vänner för en skitkul kväll! (även fast ni alla inte tyckte konserten var fullt lika bra som jag gjorde hihi)

Självklart hade jag kameran med mig, vad annars liksom? :D :D :D


jag o FieMarcus
bättre rockfoto denna gång?

syskonen Tengblad


Sofie försökte visa oss nån dans.. vi var inte så bra =) haha..


we rock
me and babe


SKÅL!

Snygga gula öronproppar haha


Cans och Dronjak! yeah!


Dronjak med snygga gitarren :D


Jocke Cans


Pontus, Oskar o Fredrik rockar loss!! :)


Oskar stylar o kastar gitarren i luften =)

Emmies examen och veckan

Måndags åkte vi hem 07.00 från Hässleholm till Gbg. Var framme vid 9. Tog mig till Backaplan för att lämna min resväska snabbt till Peo. Hann precis tillbaka i tid till Barnmedicin på kunghöjd för hans astmaåterbesök. Hon lyssnade på honom och allt verkade bra. Han ska fortsätta med sin medicin. De tog blodprov för hans äggallergi (som ju nu är helt meningslös).. sedan gick vi inom lagerhaus för att köpa ljus till ljusfatet i 50-talsstil som jag köpt till Emmie i examenspresent. Åkte till dagis o lämnade Algot o sedan hem för att byta till lite snygga kläder, sminka sig o göra vid håret, samt äta. Skolan kom jag till runt 12.30. Jobbade med projektet till 15.30 och därefter blev det snabbfika med Emelie (på besök från Sthlm), Maja och Anna, innan vi gick till Emmies examenspresentation. Hon hade gjort ett kallbadhus i Grebbestad och det var så himla fint. Allt var så genomarbetat och hon fick ris och ros, men blev godkänd och är nog nu första i klassen att ta examen och bli ARKITEKT!.. Allt som allt tog det nog 2 timmar. Vi fixade lite med presenterna på skolan för några skulle göra fotoalbum till henne. Vi var 6 tjejer från vår klass (den jag gick med 1-3:an) och så Emmie då... Iaf kom vi till "Katapult", där festen skulle vara, runt 8. Det bjöds på ostbricka och vin. Vi stannade till lite över 12 och jag, Malin och Anna hade sedan följe hem. En låååång men helt fantastisk dag. Peo hade hämtat Algot och han hade somnat redan vid 6 på kvällen. 


Emmies modell över kallbadhuset.. så himla fin


vi hjälper till att förbereda lite.. Emmie, Emelie och Maja här


tjejgänget på Katapult... f.v. Johanna, Maja, Malin, Anna, jag, Emmie och Emelie






Tisdagen spenderades på skolan, med en lite huvudvärk, annars lugnt. Vi kom en del på vägen, onsdagen, som bekant, spenderades på akuten. Kvällen hann jag ägna lite till arbetet iaf och intervjuade lite för att få fram lite planlösningar.

På torsdagen hade jag Algot med mig till skolan till kl 11. Sedan kom mamma upp till Gbg för att passa honom. Då kunde vi jobba på en hel del. Mot kvällen tränade jag och gjorde lite skolgrejor. Mamma hade maten färdig när vi kom hem. Lyx det! jag färgade mitt hår helt svart igen, efter haft nån enstaka blond slinga som jag inte trivdes med. Sen klippte jag Peo innan klockan var mitt i natten och vi var tvugna att sova.

Fredagen kämpade vi vidare med bygga modell och blev klara. Hade handledning som gick skitbra!! och sedan stack jag hem vid 3 för att fixa till mig inför kvällen.



min nya friss.. fast här med blonda slingor..

helgen i skåne..

Skriver lite om min helg i skåne.. det blev inte av innan..
i lördags fick jag sovmorgon. Låg kvar till tiotiden och sedan blev det lite runt i byarna o kolla. En presentaffär precis utanför Sibbhult på väg mot Glimåkra och sedan var vi även och kollade i "tusen ting" i Broby som Emma skrivit om så många ggr i sin blogg att jag bara var tvungen att se vad det var för affär. Väldigt trevlig var den iaf =)... systemet blev det oxå, samt mataffären i sibbhult, innan hemfärd. På konsum träffade vi Angelina, Glenn o goa Alfons. Alfons var full i bus och sprang, hoppade och studsade runder som en tok. Algot var inte på alls lika bra humör. Han följde med mamma in o handla mest jag snackade med de andra. Trevligt att träffas ju. Synd att kott är sjuk så man nästan inte kunde göra några besök hos vänner denna gången. Alltid så skoj att träffa alla vänner med deras små osv.. men men.. väl hemma blev det solning och därefter gav jag och mamma oss ut på en lång runda i löparskorna. Vi skulle springa en runda som mamma o pappa sprungit massa när de var yngre o mamma visste precis hur den gick. Efter ca 6-7 km så har hon ingen aning om vart vi är haha..fortsatte på samma väg o kom tillslut ut på hjärsåsvägen. fick springa tillbaka till tågaröd o samma väg igen. denna gången rätt. kortade av slutspurten och sprang istället hem på brobyvägen. Efter vi duschat körde vi o mätte ...1 mil o 5 km :)...på 90 min.. e det konstigt man fick ont i benen? jag tänkte att jag skulle gardera mig från skador på mina tår så jag satte plåster på alla utom stortår o en lilltå eftersom dessa sällan tar stryk. Tror ni inte de gjorde det denna gång oxå då förståss! djupa blåsor efter plåstret på stortårna .. dessutom fick jag skav av mammas tröja och har ett sår på halsen eftersom det skavde hål där under den långa rundan.


snygga kläder jag fick tag på. hihi.. men det funkar ju toppen när man bara ska springa i skogarna i göinge :D


morfar klädde på Algot när han sovit och vi var ute o sprang.. Det var fin färgkombination och knapparna är jätterakt knäppta haha...



min snygging

Lördagskväll kom Lina och gjorde vid mitt hår samt vi käkade gott o hade en supertrevligt kväll.

Söndagen gick vi en lång runda och lite annat smått och gott. Det var en ganska lugn dag, men jag var väldigt trött och kände att jag behövde få sola lite och njuta av att vara ledig innan stressvecka...






Algot med sin mormor o morfar på skogspromenad.


112..

...ringde jag för första gången i mitt liv idag. Dagen började som vanligt. Jag lämnade Algot på dagis där de sa att de inte hade så mycket personal, liksom igår, eftersom det är så många sjuka o en är på semester. De sa att om jag kunde hämta Algot vid 4 istället så skulle det vara toppen. Så visst tänkte jag. Gick hem och Maria kom för vi skulle jobba. Vid 11.40 ringer telefonen och en i personalen säger att de gett Algot ägg. Jag tänker bara "vafan säger hon?" men e totalt i chock mest. Frågar hur i all världen det gick till och hur han mår. Hon säger att det är hennes fel, en som inte jobbat där innan (som jag fattade det) hade gett Algot ett helt kokt ägg att tugga på och han hade hunnit få i sig halva innan ordinarie tjejen sett det och kommit på att han ju inte tål det, vilket hon då förståss glömt informera om. Det har vi ju noga skrivit på lappar och de har till och med en lapp på kylen där att han absolut inte får äta. Hon säger att han är lite röd, men att han gråtit så det kanske är därför. Iaf så springer jag självklart och hämtar honom på typ 2-3 minuter och får se en helt uppsvullen unge med rödsprängda ögon som inte vill stå o inte ens sitta så jag kan klä på honom. Jag slänger honom i vagnen och springer hem. Ringer Peo o berättar vad som hänt. Algot somnar och jag får ta upp honom ur vagnen, slå honom lätt på kinden samt ruska honom o kalla hans namn för att få kontakt.

Sedan springer jag upp till vår lägenhet där Maria är kvar. Hon tar Algot som bara hänger vid detta laget. Jag ringer ambulans och sedan väntar vi ett par minuter... När de kommer så konstaterar de ändå att hans syrenivå är bra och han andas ju iaf. Han svullnad börjar gå ner en aning i munnen. Jag får med hans dagisväska med nårra blöjor och ombyte (tur det) och så åker vi till Östra barnsjukhuset...igen.. de känner väl snart oss där. Kommer in i ambulansintaget och Algot bara spyr och spyr o spyr. Massa äggdelar kommer nu som tur är upp och sedan kan vi fortsätta in på akuten o byta kläder. Han är väldigt röd i ansiktet och börjar klia sig på halsen mm. de ger honom kortison och tavegyl. Algot har sovit nästan hela tiden och fortsätter med detta. Peo kommer. Så lugnar sig allt en stund men vi får stanna lite på observation. Plötsligt börjar Algot bara spy floder igen. Det sista av ägget kom nog samt vidrigt mycket slem o medecinen, vi får kalla på hjälp och hans rodnad börjar röra sig ner över ryggen och magen så han får adrenalinspruta och sedan återigen tavegyl och kortison. Härefter piggnar han till och vid 3 kunde vi äntligen ge honom lite mat. Han hade ju inte ens hunnit få i sig nån lunch idag. Stackars liten. Hans ansikte fick snabbt tillbaka normal färg och svullnaden försvann så han kunde öppna sina ögon helt igen. Peo åkte till jobbet igen och vid 15.30 kom läkaren och kollade Algot en sista gång och sa att han beställt tid på barnmedecin för att Algot ska få mediciner att ha hemma och lära oss att ta dem på honom.
Ganska "komiskt" att jag var med Algot på barnmedicin i måndags för att ta blodprov och fastställa om han fortfarande var allergisk mot ägg. (skulle få svar om 2 veckor) Läkaren skrattade när jag berättade det... tror nog dagen talar för sig själv när det gäller den allergin tyckte han. Han sa oxå skämtsamt, att proppa i honom ett halvt ägg var ett ganska okonventionellt sätt att prova det på, men det funkade ju det osså  :).. I vilket fall som helst var det inte stressigt alls idag på akuten och supertrevliga läkare så allt gick bra. 4 timmar sägs en allergisk reaktion gå över på, och det hade det nu gått, så det var lugnt. Tur att de inte skickade hem oss tidigare i och med han ju fick ett litet "återfall" o behövde mer medicin (vilket de sa var en grej man oroar sig för i sådana här sammanhang o därför man får stanna så länge på observation).. Vi mötte iaf Maria på stan på väg hem för att få nyckeln. Jag gav ju den till henne för hon stannade o jobbade lite till samt åt eftersom vi ju precis gjort lunch.. Vi e nu hemma och Algot sover på soffan. Medicinen har slått ut honom totalt. 

Det jobbiga med det hela var att igår så var det så rörigt på dagis och de sa att jag inte anmält att Algot kommit mm, trots att jag fått ögonkontakt, hälsat och en i personalen även sagt "hej Algot" till honom ..och de hade ingen aning om det. Allt var så kaotiskt så jag fick en sån obehagskänsla liksom, vilket jag oxå berättade för mamma på kvällen för jag var så orolig. Har de inte koll på vår unge?... Hela veckan har det varit sådär och jag har bara känt på mig att det skulle gå åt pipan liksom o Peo likaså, när han hämtade honom i måndags. När det då gör det, så blir det ännu mer obehagligt. Peo ringde iaf rektorn och var fullkomligt vansinnig. Nu ska vi se hur/om vi går vidare med detta. Man måste ju känna att man kan lita på att de tar hand om ens barn. Jag vill inte skylla på en speciell i personalen. Även om det var hennes ansvar att informera så var hon ensam ordinarie för massa barn, stressad och rent olycklig över vad hon ställt till med.. det är ju mest kommunens fel att de inte kan se till att det finns tillräckligt med folk där. Vi betalar faktiskt för vår gotte ska få vara trygg! Arg, trött och ledsen är jag. Så här får det inte vara. Imorrn kommer Algots mormor för att passa honom så jag kan få lite jobb gjort. Det här håller ju inte! 
 

Det är vår här i Skåne

Idag har det varit så ljuvligt väder. Solen framme, varmt och skönt. Men vi börjar med igår. Åkte 6.27 med tåget till skåne. Gick alltså upp runt 4.45, trött som jag vet inte vad. På tåget vägrade Algot sova, och ens att sitta stilla. Lekte med alla som han kunde få kontakt med antingen genom att prata, peta på eller tillslut kalla på. Han lekte tittut, sprang i korridoren (efter att jag försökt 1,5 timme att hålla honom på sin plats med resultatet att han var förbannad på mig, gav jag liksom upp), drack bubbelvatten, läste alla cupé tidningar han fick tag på, försökte skrämma tjejen i sätet bak oss samt försökte ta hennes kaffe och stod sen även och kallade på alla bilar o annat grej han kunde se genom fönstret...mamma hämtade oss i H och vi käkade frukost på hennes jobb innan jag o Algot åkte hem till Sibbhult. Efter lunch försökte jag få honom att sova, men han hade ju sovit i bilen. tillslut stängde jag in oss på mitt gamla rum så han inte skulle smita o så somnade jag direkt. Algot sprang runt mig ett tag tror jag. Kom pappa hem vid 2 o jag tänkte vad gött att han kan ta kotten. Tittar runt mig, så ligger Algot bredvid mitt huvud och stensover hihi... På eftermiddagen körde vi alla 4 in till stan för att hämta Tova på dagis, handla o sen hem till syster min. Lina kom inte förrän 7 så då var maten färdig. Farmor kom osså för Lina hade klippt henne sist på dagen o farmor har inte träffat oss sen april förra året ungefär.. hon tyckte det var häftigt att Algot kunde gå nu :).....


mormor köpte kinderägg till sina barnbarn så Algot fick smaka för första gången. Han åt en liten bit på toppen bara, men tyckte nog det smakade helt ok :)


rolig leksak?


farmor, mamma o Tova fixar i köket


syster yster o kotten

idag vaknade Algot 6.40. Efter vi ätit frukost blev det ner till min mormor o morfar. Vi busade, var ute i fina vårvädret, pratade o fikade. Handlade o käkade lite lunch osså innan jag o kott körde till Broby vid 1



vårblommor!!!!



ute/på väg ut hos mormor o morfar


.. Lämnade hes och förkyld Algot till sin farmor o farfar och körde sedan till Linus, Carro o liten Leon! åååhh vad underbart söt han är, o så liten..  Han fick filt, nalle o lite kläder av oss (bild på carros blogg för nyfikna). Har ju inte hunnit träffa dem innan o han är redan 6 veckor. Galet vad tiden gått fort. I vilket fall som helst så var det en jättetrevlig eftermiddag. Fick pannkakor och så spelade vi Guitar hero (som inte gick som jag ville alls idag) och lite gocart. Jag snodde åt mig alla chanser att hålla sötisen hihi.. han skrattade åt mig. Tror han undrade vad det var för tok som kommit dit :D.. hoppas vi kan ses allihop i påsk iaf. Det ska inte bara passa med att man är hemma, man måste ju vara frisk oxå. inte vill man smitta en sån liten ju! ...

aja.. nu har jag tjabbat på länge nog. efter 4 timmar hämtade jag Kott som fortfarande inte sovit. Han hade varit ute samt lekt med sina kusiner som varit på besök. Somnade 10 min i bilen på väg hem. Sedan var det fart igen. Tittade på Så ska det låta. Sen gick mamma upp med honom i sängen och han somnade på mindre än 10 sekunder.


hihi vilken underbar min :)


fina



Linus spelar guitar hero


Leon sover gott :)



 

Hemma

Idag stannade jag hemma med Algot. Maria kom till oss så att vi kunde jobba lite med projektet. Har kommit på en målgrupp för våra bostäder nu. Kommer nog bli skitkul. Vi käkade spaghetti o köttfärssås och efter Algot sovit så gick vi till korsvägen för att ytterligare studera vår plats. Vi har lite tydligare idéer och nu är det stor tid att börja jobba intensivt med projekteringen.

Algot har varit mycket bättre. Han har lekt och ätit hyfsat bra hela dagen. Dock hängig och vill vara hos mig hela tiden, vilket inte är riktigt likt honom. Kunde inte ens tänka sig att sitta i vagnen för länge. Det var mycket trevligare i mammas famn tydligen. Han rosslar och hostar mycket, men ser inte ut att ha några svårigheter att få luft iaf.

Peo började träna på fysiken i söndags och tränar sitt andra pass just nu. Jag har precis lagt Algot och ska träna när Peo kommer tillbaka. En tisdag förbi och imorrn är sista skoldagen för denna vecka. Algot får nog vara hemma imorrn osså.




akuten

Natten mellan söndag och måndag hadlade om att Algot vaknade och skrek i fullkomlig panik och vi tröstade. Efter ett tag gick det över till att han fick jättesvårt att andas. Han hostade och rosslade. Vi gav massa astmamedicin för vi är ju ganska "vana" vid det här laget av att han blir sådan när han är förkyld. På morgonen bestämde vi ändå att jag skulle stanna hemma med honom. Han vägrade äta, spydde och låg sedan på soffan hela förmiddagen. Magen hoppade som om han försökte pressa ut luften. Jag stod inte ut med våra töntiga mediciner här hemma och efter vi ringt sjukvårdsupplysningen så mötte vi upp Peo o åkte till nåt ställe hon på svu rekomenderat, typ privat-akutklinik på Backa.

Kom dit och det stod att det var minst 3 timmars kö. ALDRIG I LIVET sa vi och bestämde oss att åka till Drottning silvias barnakut trots att tanten på svu sagt att det inte var första valet när han var så stor o det inte var så akut... men hallå, vad är akut om inte andningsproblem? ... sagt o gjort. Kom till Östra vid halv 4 och fick se långa kön.. oh my god! inte lika lång väntan här väl?? ... fick prata med en sköterska efter nån minut. Hon tittade på hans mage och sa att vi skulle vänta ett par sekunder så skulle vi få komma in direkt. Efter tagit tempen (38,5..oj hade vi inte ens tänkt på) och vägt honom (10,5 kg med alla kläder på..min lille knatte) så kom vi in på ett rum och de mätte syrehalt. Det var för lågt så det blev typ 30 minuter med syrgas innan han sedan fick träffa läkare som ordinerade 2 ggr ventoline och kortison.
 
Första medicineringen hjälpte inte ett skvatt så det blev ytterligare 2 ggr ventoline. Det var lång väntan mellan medicinen för att se om den verkat o för att sedan vänta på att läkaren skulle kolla honom. Algot blev lite piggare, men det var inte helt bra. Läkaren ordinerade en omgång ventoline till och sa att om det inte blev bättre efter den så skulle han läggas in. Efter en stund orkade Algot äta, yeay! kändes skitbra faktiskt. Peo hade precis varit o köpt lite mat till oss oxå för vi var vrålhungriga eftersom klockan nu hade hunnit bli runt 9.. Läkaren kom runt 21.30 och var fortfarande inte alls övertygad om att Algot kunde åka hem. Han lyssnade o tittade, pratade och informerade. Vi kunde ställa massa bra frågor för han tog sig tid att lyssna (vilket jag tycker kan vara ganska sällsynt på akuten ibland).  Tillslut, efter kanske 15 minuter (då Algot sprungit och tagit sina skor och försökt få både mig och Peo att sätta dem på honom och tillslut försökt göra det själv en bra stund) kom vi överens om att han kunde få komma hem om vi lovade att åka in så fort det blev värre igen. Efter  6 timmar inne på ett litet sjukhusrum fick vi alltså bege oss hemåt. Kom ut till väntrummet och såg vilken fasansfull kö det var. Jisses vilken tur att vi fick hjälp direkt och att vi kom så pass tidigt ändå. hade inte velat sitta där!

Såååå ingen vila idag inte. Om man skulle ta o sova nu kanske. Hoppas på en lugnare natt och att min kott mår bättre imorrn!


Stress stress stress

Denna vecka har varit så himla stressig. Min amerikanska vän blev smått chockad när hon såg mig i tisdags o utbrast att hon aldrig sett en svensk student så stressad förr. Jag fullkomligt skakade tror jag hihi... I vilket fall som helst. Måndagen satt vi i skolan till 20.00 för att göra klart en inlämning i housingkursen. Kom hem, tränade och jobbade sedan lite med inlämningen i conservation-kursen istället. Vid 2 blev det sängen. Presentationer hela tisdagen. Under lunchen smet jag dock iväg med Anna för att ta slutliga bilder på Masthuggskyrkan. Jag åt och pratade och tänkte samtidigt som vi sprang o tog en spårvagn, varav kommentaren jag nämnde innan. Vi var tillbaka en halvtimma sent, men jaja.. I en paus sprang jag med Maria ner till biblioteket för att hitta ett "extreme housing" projekt att skriva om till onsdagen (lite sent ute ja)... Hittade och fotade istället för att scanna in bilderna. Efter skolan var det hem o skriva o samla material från nätet. Gjorde ytterligare en presentation denna kväll alltså. Hann med en timmes träning innan jag fortsatte skriva till 2 tiden igen. Blev klar och visade sig att jag behövt göra betydligt mindre, oh well! ..


jobbar på i ritsalen

presentationer halva onsdagen då da. Sedan lunch med Peo ute på backa innan jag träffade min grupp i conservation. Därefter bar det hem och prestera för ytterligare en presentation, nu slutpresentation i den kursen (dock inte i närheten av de krav vi brukar ha, utan denna var mer för att kunna föra en disskusion typ..blev 6 A3 sidor tillslut iaf).. jag körde ett pass A-box oxå mitt i allt stress. Tur att man håller igång träningen annars hade jag nog ALDRIG pallat! .. onsdag natt gick jag o la mig halv 4. Trött som sällan förr vill jag lova. Tur att Peo har kunnat hämta Algot på dagis en del av dagarna o haft honom på kvällarna.


har somnat i en mycket udda ställning. haha


spelar mario gocart ...det är ju så roligt tycker kotte!

Skolan på torsdagen för att göra sista bilden till presentationen och sätta ihop en bra indesign fil. Skrev ut och var klara kl 13.00.. fatta, 3 TIMMAR FÖRE DEADLINE!!!!!!! det är jävligt sällsynt på arkitektur för att uttrycka det lätt. Vi var självklart de första att hänga upp vårt projekt på gården. Det var speciellt hihi.. tror i och för sig det hade något att göra med att Anna från USA och Brenda från Irland har mycket striktare "regler" på sina föredetta skolor och fick nerdragna betyg för sena inlämningar, men det kändes förbannat skönt i vilket fall som helst. När jag kom hem så slängde jag i mig mat för jag var sååååå hungrig. Därefter hade jag överskottsenergi till tusen efter att ha stressat så mycket. Jag städade hela lägenheten noggrannt och diskade. Hämtade Algot på dagis och var och handlade. När Peo kom hem så åt vi och därefter la jag mig på soffan för att slockna på stört. Vaknade först nårra timmar senare för att inse att det var försent att träna. Oh well. Behövde nog en vila ändå...

Vår grupp valde att jobba med utsidan och gjorde små "dwellings"  (ställen att sova o göra mat på, typ som ett vandrarhem ) i berget med galen utsikt över stan. Vi och nästan ALLA göteborgare enas nog om att Masthuggskyrkan ska få vara kvar som den är. Det är ett landmärke för staden och en bit historia som Göteborgare är stolta över. Den är för övrigt unik i sitt utseende och interiör. Anna gjorde vår fina försättssida här nedanför =) :



Lite presentationsbilder för vårt projekt som jag gjorde.. Ida, Peo, Tova och Carlos fick vara skalgubbar =) hihi


caféutbyggnad. Formen obestämd


Nya promenadvägar med belysning i gata och bänkar. Ska bli säkrare att röra sig här.


utsikt

Fredagen var det slutkritik med hela gruppen. De började med de som jobbat med Annedalskyrkan. Sedan var vi första med Masthuggskyrkan eftersom vi lämnat in först hihi.. Det var iaf direkt efter lunch. Gick toppen. En skön kritikdag faktiskt. Vid 3 gav jag upp och gick hem. Hämtade Algot tidigare och njöt av att äntligen kunna andas ut lite. Sprang bara 30 minuter på kvällen för jag orkade inte mer.. Fredagkvällen i soffan med sovande killar. Jag spelade mario gocart med Linus o Carro över nät. Skitkul!





vi glassar i soffan =)

Lördag var vi på stan. Handlade ny skötväska, lite smågrejor på IKEA och nya gummistövlar o inneskor till Kotten.. Det blev en heldag på stan. Jag fick springa ner till fysiken kl 17.00 och träna en timme innan de stängde.


snygga nya väskan som ska agera skötväska =)


passar perfekt till blåa vagnen oxå ju


nya inneskor till dagis eftersom Algot alltid slänger av sina strumpor och därför blir kall om fötterna.. se om detta hjälper nu då hihi


gamla gummistövlarna har redan blivit för små. Tog till ett par riktigt stora denna gång

Idag har jag tvättat och plockat upp efter sonen min konstant känns det som. Han är på gnällhumör o inte alls rolig att ha att göra med. Står här o skriker BEPPE o sliter i mig för jag ska hjälpa honom att leta efter den (nappen alltså)...har precis sprungit igen. Denna gång ute i det fina vårvädret. Gick katastrofdåligt pga mina fina blåsor på tårna samt att jag under veckan blivit sämre o sämre i magen. Den gör jätteont o blir helt uppblåst. Ajajaj.. försök springa med ballongmage så ska ni se hur ont det gör efter typ 7 km.. jag gav då upp o gick hem, arg som ett bi.. ska skärpa mig med maten denna vecka.. får bara bli saker som är snälla för min stackars mage.  
-
Jag fick stoppa mitt i inlägget för Algot ville desperat ha uppmärksamhet. Vi var o handlade och käkade och Algot har äntligen somnat.
-
Ojoj vilken vecka det varit. Nästa blir förhoppningsvis inte lika stressig






 

helgmys

I fredags efter skolan, så ägnade vi kvällen åt familjen. Vi var och handlade god mat, käkade och la Algot. Sedan blev det Så ska det låta. Algot somnade och jag o Peo kunde ligga o mysa o prata både länge och väl innan det var dags att sova.

Lördagen blev mycket slö Vi låg på soffan, satt vid datorn och spelade lite GH.. Algot sprang runt och busade medans vi försökte oss på lite städning oxå... Men jag var ändå uppe och iväg till fysiken 9 på morgonen för att träna. Skönt var det.. bara det att jag nu har massa blåsor och sår på fötterna. Bli bättre snart tro? hmm..


Peo sover på soffan =)
Kotte får inte som han vill :)

I vilket fall som helst så gjorde vi oss fina och begav oss iväg till stan vid 17.30 typ. Vi åkte till populära Jansens Bofhaus för att äta lite gott och hade tur som fick plats trots att vi inte bokat. Där var proppfullt (förståss, en lördagskväll liksom) men vi behövde vänta en pyttestund bara. Algot var helt vild till en början för han var så hungrig, men satt superfint o åt sen. han charmade såklart precis alla i närheten till den grad att det tillslut var fri disskusion mellan alla och oss =).. han ÄLSKAR självklart uppmärksamheten och drack mjölk med ljudliga "ahhhhhh" efter ungefär som om han hade druckit öl, han gjorde slängpussar, vinkade, lekte tittut och snackade för fulla muggar. Detta fick självklart alla att skratta och tycka han var ännu sötare och roligare så det var inget slut på det.. Nåväl. Vi åt trerätters middag som var suupergott. Var dock så mätta att efterrätten var väldigt knepig att trycka ner (en galet stor bananasplitt för mig och en våffla med massa mjukglass på för Peo).. hade man inte tagit en sån där trerätters så hade man nog hoppat efterrätt faktiskt =) hihi.. Algot fick iaf korv o pommes. Han gillade tydligen inte pommes, så nu vet vi det. Men en stor winerkorv klämde han, med skinn o allt haha.. o morötterna gick oxå ner såklart. Han smakade även våra förrätter och efterrätter så han lär ha varit proppmätt! När vi sedan gick runt 21 (efter nästan 3 timmar), så var han galet trött. Det blev hem o sängen direkt. Vi satte oss framför film. Sånt här borde man göra oftare. Bara få komma ut o göra lite, umgås o ha mysigt...  En underbart trevlig kväll med underbar familj. Älskar er!





samma hårfärg har vi me :)

Veckan hittills

I måndags sov jag länge efter söndagens festande. Peo var så snäll som tog Algot till dagis innan han åkte till jobbet. Jag gjorde mig klar i lugn och ro, begav mig till skolan och mitt möte med min grupp (Brenda och Anna, utbytesstudenterna).. Vi snackade nån timme och bestämde allt som ska göras.

Därefter blev det lunch med Anna (min fd klasskompis). Vi hade massa att prata om för det var ett bra tag sedan vi har haft tid att sitta o prata utan andra måsten. Det var verkligen behövligt idag för oss bägge osså. Man kan bara lätt prata om allt med henne och vi fick draaaa oss hemåt vid 16.15 (4 timmar senare liksom). Vi diskuterade skola, arbeten, o allt annat mellan himmel och jord.

På eftermiddagen var jag sådär underbart glad o nöjd med vilka vänner jag har. Jag har fått så många nya ljuvliga människor i mitt liv, både sedan jag flyttade till Göteborg från första början, ännu fler när jag blev mammaledig, och oxå nu på senaste tiden. Jag trivs så förbannat bra med mig själv för tillfället. Jag tränar och mår så bra av det, jag har gått ner massor och även om jag vill ner en del till så kommer det med tiden.. jag stressar inte det och det är inte som en besatthet utan mer som en liten kämparglöd. Jag kommer nog allt nå mitt mål tillslut. 8-9 kg är inte mycket.. jag pendlar där efter att ha börjat träna så mycket, så jag antar att det är lite muskler som byter ut fettet.. måttet runt höften är 22 cm kortare.. midjan 15.. Dessutom kommer en hel del självförtroende på köpet när man gör något bra för sig själv. Ja, det börjar arta sig det här.. jag mår faktiskt riktigt BRA! :) tur man har vänner och familj, som finns o stöttar en, att hjälpa en att inte stressa så mycket, manar på en och ger komplimanger. Tack!

Väl hemma i måndags iaf, så blev det mat och sedan somnade Algot. Då passade jag o Peo på att bara sitta i soffan o mysa o prata. Det var längesedan sist så det var hur trevligt som helst. Ibland behöver man bara få ha varandra! Jag lät bli att träna för jag måste ju ha paus nån gång =)

Tisdag morgon blev det dock fart igen. Jag tog Algot till dagis vid halv tio. Sedan jobbade jag på vårt projekt hemifrån.. just nu är det mycket eget arbete för ena kursen börjar närma sig sitt slut. Som lunchpaus begav jag mig till fysiken och sprang en mil på löparbandet. Tog 58,5 min och det var mitt bästa hittills så jag var jättenöjd med det. Som jag nämt tidigare så är löpning inte min sport och jag kommer nog aldrig bli vidare snabb..så därför kändes detta skitkul :).. 
jag fortsatte med arbetet till halv 4 o hämtade sedan kotte igen. Vi promenerade till focus för att handla lite mat. 

onsdag blev det dagis kl 10 med algot. Satt på skolan o jobbade till 12 och mötte gruppen igen. Vi diskuterade och fick fram nästan ett slutgiltigt förslag denna gång tror jag. Nu är det bara presentationsbilder, kartor, ritningar o allt det där som ska göras sista vecka innan inlämning. När vi var färdiga så slängde vi i oss lite mat o lunchtiden gick återigen åt träning.. jag och Anna (utbytesstudenten från USA) var på fysiken en liten sväng. Därefter mer jobb med skolan. Hämtade Algot vid 4. Skönt när man kan träna över lunch så man har all tid med sin familj på kvällarna =)... 

Idag var det workshop hela dagen och sedan tränade jag spinning 17.45.. det har blivit en återkommande tid varje vecka. Skönt att blanda träningsformer o spinning är faktiskt roligare än jag hade trott. Ikväll har inte hänt mycket annars. Jag ska sova nu är det tänkt. Det blev ett långt inlägg. Undrar om ni orkar läsa utan bilder, men jag sitter vid laptopen för Peo sitter vid den stat. så ni får tåla det en gång :)


Judas Priest

Igår eftermiddags vid 5, åkte jag till Ola för lite förfest. Vi satt o snackade, drack några öl och lyssnade på musik. Runt 8 bar det iväg till Judas Priestkoncerten i Scandinavium (konstigt att de spelade en söndag för övrigt). Vi missade första förbandet, Testament, men kom lagom till Megadeath. Helt oki :).. Det blev en liten promenad därefter, för det tar ju ett tag att byta band på scenen. Så var det då huvudnumret. Lite besviken på låtutbudet faktiskt. Kan en hel del låtar av dem, men dom som de spelade igårkväll hade jag inte ens hört en del.. kanske 4-5 som man kunde sjunga med i. Men det var trevligt iaf, vi kunde allt rocka lite =).. På det hela, en lyckad kväll.









inte lätt att ta foto på sig själv ibland. man får chansa på att man kommer med hihi..var meningen det skulle bli coolt rockfoto på oss mitt i en av de bästa låtarna och tanken som räknas väl ;)

färg o annat

Torsdags efter jag skrivit så åkte vi till Masthuggskyrkan för en konstruktionsföreläsning med KG (en mycket kunnig lärare i konstruktion på skolan).. Vi skulle vara där 2. Skynda skynda. Fick sedan veta att han var försenad och vi började 3 istället. Glad man är då. Vi gick runt o tog lite foto så länge. Kl 15.30 var jag tvungen att gå så kändes inte helt lönt att ha tagit sig genom halva stan för det. Iaf, hämtade Algot och väntade på Peo skulle komma hem vid 17.30. Sprang ner till fysiken o hämtade ut biljetten till Spinningpasset 17.45. Det är tight med tid ibland =) hihi.. Skönt var det iaf, med spinning igen! väl hemma igen så färgade jag mitt hår eftersom det blivit en vacker utväxt igen. Peo tänkte oxå prova på svart denna gång, så jag tog resten på honom. Men det var kass färg och inte mycket kvar så det blev bara lite flammigt hihi.


Brenda hittade barnrummet i kyrkan, det var roligt det ;D


Algot ville oxå färga håret :) hihi

I fredags tränade jag innan jag gick till skolan. Sprang 45 minuter på löparbandet bara. På eftermiddagen var det seminarie och vi skulle presentera de objekt vi studerat lite närmre, en byggnad som blivit restaurerad, rekonstruerad eller nåt liknande. Vi fick välja vad vi ville så jag kom o tänka på Kv. Erik Dahlberg i Kristianstad. Fick tag på arkitekten förra veckan så fick en hel del info. (för alla er vänner i skåneregionen så är det huset där Indiskan, exit och cubus ligger bl.a. Det Brann ju ner 2005 och byggdes på nytt med "gammaldags" fasad utåt o modernt innuti.)


huset som brann

så ser det ut idag


med denna innergård. Mysig tycker jag


I vilket fall som helst gjorde jag och Linda vad vi skulle, presenterade och var klara på 10 minuter. De andra grupperna hade inte lika bra koll, så de tog en halvtimma st, till min o Lindas stora fasa. Riktigt irriterande när folk aldrig kan göra "bara" det som är önskat av dem. Man vill ju hem en fredag eftermiddag. Inte lyssna på massa långdragna presentationer till halv 5.. pust! I vilket fall som helst blev kvällen lugn. Jag och Peo tittade på så ska det låta och så färgade jag Peo riktigt denna gång =).. nu blev det riktigt snyggt. Eftersom färgen dagen innan varit kass så färgade jag även om min hårbotten.

snyggt de blev va? men han är ganska mörk i vanliga fall, så det är inte enorm skillnad =)..måste även klippa honom. Får se om man hinner idag

Lördag. Tvättade och städade hela dagen i stort sätt. Hann med att springa 5 km rundan i stan på kvällen och därefter myste jag bara med Algot mest Peo sov på soffan. Runt 9 hade Algot somnat och jag kunde sätta mig vid symaskinen. Sydde om två tröjor. Kul fast det gick åt pipan med ena linningen. Arg var jag, som ett bi. Samt att jag lyckades få synålen att fasta i bottenplattan så att Peo fick plocka isär halva maskinen och ta ut den haha.. tur jag har honom.

Nu ska jag träna. Ovanligt va? sjätte dagen denna vecka. Men skönt är det!