Maginfluensa

för första gången på ca 16 timmar så kan jag sitta upprätt ett par minuter. Vi har fått maginfluensa.. Peo envisades med att vara i Broby trots han visste att de hade det, och jag sa direkt att jag kommer bli smittad (man vill ju träffa dem, eftersom det inte händer alls ofta, men det är ju sååå smittsamt).. jag har lika dåligt immunförsvar som Algot o vi får allt vi kommer i kontakt med.. Igårkväll började mitt med kräkningar, feber,frossa och diaré, och jag har vatt vaken i stort sätt hela natten. Ett tag somnade jag som en hopkrupen boll bredvid toastolen bara för att få lite sömn. Har försökt dricka vatten, men inte ens det får vara kvar. Mat vill man ju inte ens tänka på. Peo vaknade i morse och kände illamående och nu är vi alltså båda helt sanslöst dåliga. Algot har inte fått det än.. jag håller alla mina tummar o tår för att det ska förbli så. Varför måste min son alltid vara sjuk på högtiderna? förra året var ju likadant både jul o nyår. Julafton detta året var han genomförkyld och superhängig. Håll era tummar osså, att Algot ska få vara frisk. Det är dessutom verkligen inte lätt att ta hand om honom när han är frisk och vi sjuka, men det är nog ännu värre om han oxå är sjuk!

Igår var vi annars och storhandlade, jag och Algot. Inte det lättaste när man inte har bil, utan får packa allt först i en korg (man har ju ingen möjlighet att köra två vagnar samtidigt) och sedan få in nästan allt under vagnen hihi.. men det gick. Sedan körde jag ett hårt träningspass hemma mest Algot sov (vilket nu gör att jag har träningsverk i magen oxå, ingen bra kombination)... Mötte Peo på jobbet när han slutade, så åkte vi till Media markt tillsammans. Skulle kolla lite på kameror. Blev inte mycket klokare. Vi får se.

Nej om man skulle sova mest Algot gör det. Måste verkligen få lite vila. Men först toan..

Världens längsta blogginlägg?

Nu är jag hemma i Göteborg igen! det har varit mycket åkande hit och dit, härs o tvärs.. massa folk att träffa, mycket att göra. Men eftersom ni bara lääängtar efter en uppdatering från lilla mig, så ska jag förståss bidra med en sådan. Nu är det en hel del som hänt och en hel del dagar sedan jag skrev, så jag gör en kortare resumé av det hela..Jag började på ett långt inlägg, men insåg att det var för mycket för att någon skulle orka läsa hihi..  Ni får ett urval bilder här oxå och resten hamnar på http://www.kompez.se/ som vanligt. Julen drar med sig massa med bilder :)...över 300 blev det (97 upplagda) .. tror inte jag orkar ladda in dem här :D haha 

Tack alla snälla för de fina julkorten! jag har ju inte sett dem förrän nu eftersom jag åkte så tidigt.. så jag passar på att skriva det. Ni läser ändå alla min blogg =).. hihi

Allt pyssel innan jul kunde jag ju inte specificera så bra i och med det var julklappar, men jag (med en aning hjälp från pappa :)....) byggde ramar till tavlor som Lina skulle få i julklapp. Vi stod och snickrade i garaget i många timmar, men det blev riktigt snyggt. Sedan spände jag vitt tyg över så att det blev som canvas.. därefter var det bara att fästa på bilderna som var 1,5 * 0,45 m stora. Tre st var det och de blev så himla bra!!!





 För ovanlighetens skull (NOT) krånglade utskriften en aning och det blev mer "sepialikt" över bilderna än det var tänkt.. de var från början gröna och orange, eftersom Lina har det i vardagsrummet.. men dessa blir nog super osså =).. ska bli kul att se dem uppe. Tillsammans med 7 cm mellan bilderna bildar de en kvadratisk stor enhet som blir 1 och en halv meter på bägge håll =) (Hanna har tänkt efter vett ni ;) ...)

Jag gjorde även en julgrupp åt Eva, med ljus och blommor. Så det var verkligen en hel del att hinna med bland allt annat vi skulle göra.
 


På lillejuls kvällen så hämtade jag Peo i Hässleholm och vi begav oss till Broby och Peos familj, eftersom hans pappa fyllde år. Där hade även Sofia, Eric, Zachery och Lance kommit från USA på eftermiddagen. Nita var med dem även denna gång. Tina med familj var osså där, så det var fullt hus. Det blev mat och fika o vi stannade en bra stund. Algot busade som en vilde hihi..

Granen i Sibbhult är verkligen superspännande!!!


Så mysigt när pappa äntligen kommit!!


Sen kom då julafton. Den var mysig, dock något disig på morgonen. Det blev bättre väder fram mot dagen. Julaftons morgon gick vi upp och njöt av en stor frukost som vi brukar, med familjen i Sibbhult. Algot fick en bok i strumpan som han tyckte mycket om =).. timmarna flyter på när man bara myser och såsmåningom gjorde vi oss fina och begav oss till Broby och Peos familj. Kalle Anka och småprat o bytte julklappar. Därefter till Sibbhult igen. Tomten kom och Algot brydde sig inte mycket alls. Han var alldeles för intresserad av vårt piano för att knappt ens lägga märke till alla paket under granen hihi. Han öppnade ett par och alla leksaker skulle ju lekas med så han blev sur om man tog bort det och fram med en annan paket.. så han fick tröttna på första grejen innan. Vi fick så mycket fint, TACK snälla alla! En superduper mysig kväll avslutades i soffan tillsammans med Lina, Tova, Leif, mamma, pappa, Peo och Algot, efter mormor och morfar gått hem.




Tittar på Kalle Anka med Peos familj =)









Juldagen kom Ida och Carlos. Ljuvligt! Hela familjen hemma. Dagen var precis som förgående.. vi var lite i Broby och lite i Sibbhult. Vi var uppe hos Tina och Jahangir på kvällen och körde sedan till Sibbhult för att fira lite jul med farmor som var på besök.



Annandagen sprang vi, jag o Peo. 8 km.. Även dagen därpå sprang jag typ samma runda, fast med mamma. Blev bara 3 ggr under de nästan två veckor jag var nere, samt att jag tränade core då da.. men det ska bli skärpning =)..

I lördags var vi hos Linus och Carro på kvällen. Det var jätte jättetrevligt. Man får passa på att träffas när man är nere i Skåne både jag o Peo för en gång skull.. det blir verkligen inte så ofta... det blev en hel del TP och så massa snack och smaskig middag. Algot rev ut godis över halva källaren ;) och var allmänt busig tills han slocknade i sin pappas knä runt 9.. Vi blev sedan kvar tills Ida och Carlos hämtade oss vid 1.



Söndagen blev det Broby igen. Nita fyllde år och vi käkade smörgåstårta och hade trevligt. Zach hade haft maginfluensa dagen innan, så vi var inte där då, men nu var alla friska igen. Bodil och Manolo var osså där (Peos moster)..samt Tina med familj o Ove o Anna-stina som vanligt.. jisses vad folk!!! både jag och Algot började känna av allt farande hit o dit.. man blir verkligen sååå trött. Han somnade som en stock på tåget upp till Götet vid 8.. Vi var hemma 10 och packade upp vårt "Guitarr Hero World tour" till Wii som vi köpt åt varann i julklapp. Där blev jag kvar till nästan 3..hihi...

Algot har vuxit så mycket under denna tiden tycker jag. Han gör riktiga slängkyssar nu och pussar så fint med munnen stängd. Han har gått både upp och ner för trapporna hemma själv (med någon som går nedanför då klart. Om han ville upp och ingen var i närheten så gick han och hämtade någon som kunde följa med), han säger en himlans massa nya ord...är så roligt med all utveckling just nu. Ikväll gick han o satte vår sladdlösa telefon i laddningsstationen utan att vi sagt nåt. Både jag o Peo började gapskratta. Han vet minsann hur det ska vara! :)

Julafton

GOD JUL alla mina läsare!! hoppas ni får en mysig kväll!

Kudde bye bye

Ikväll tvättade mamma min kudde eftersom Algot kräkt på den.. Den sprack och allt innehåll låg spritt i maskinen blandat med handdukar och annat. Detta hade väl inte gjort så mycket om det inte vore för att det var min favvokudde...jag har haft den hur länge som helst.. den har följt med mig över världen, USA, Österrike, Madrid, Barcelona, Rom.. bilresor, flyg, tåg.. ja allt ni kan tänka er.. den här kudden har legat vid min sida i vått o torrt. Anledningen till mamma köpte den till mig en gång i tiden var att den hade nåt innehåll som skulle vara bättre för astmatiker än annan stoppning. Den var bara sådär perfekt mjuk-hård för att man ska sova gott. Jaha, nu får man ut o leta en annan kudde. Det kommer inte bli lätt att ersätta min trofaste vän... Ett litet formellt och dystert, Förväl till min kudde!

annars har dagen varit i pysslandets tecken. Eftersom jag alltid har miljoner projekt i min strävan efter att ge betydelsefulla och personliga julklappar, så blir jag alltid klar i sista sekund, om ens det. Jag är ju heller aldrig ute i god tid om man säger så. Ikväll kläddes granen. Tyvärr missade jag det för jag låg i solariet och gottade mig. Jag har slått in lite mer paket ikväll iaf. Dessutom har Tova och Lina varit här. Har fått lite färg i håret.. det var hemsk utväxt så verkligen på tiden. Svart igen såklart. Peo säger att det finns ingen färg som jag skulle kunna passa bättre i, så det får väl vara såhär ett tag till iaf. Jag trivs ändå bra i det så.. Lina hann inte klippa mig för hon hade hur många som helst att göra vid i håret. När hon väl är ledig (denna vecka ex) så är det ju hela släkten att hinna med eftersom hon aldrig hinner det annars. Eftertraktad min söta, duktiga storasyster.

Algot är redan mycket bättre. Han har haft sin surdag idag..den kommer alltid när han tillfrisknar. Han hänger på en mest hela dagen. Hoppas nu har får vara frisk julafton!!

Förresten har Ida och Carlos bokat biljetter hem idag.. de kommer den 25e.. ROLIGT!! hela familjen hemma.. det är inte ofta! Nu börjar det kännas som jul!!

Dagarna innan jul

Det har gått ett par dagar sedan sist. Peo har skällt på mig att jag inte bloggat nu när han faktiskt inte är med mig o vill veta vad vi hittar på...så får jag väl göra det..  Jag är på smått dåligt humör just nu dock. Har tappat bort en julklapp, Algot har dragit ut allt innehåll ur kökslådorna och vi missade den förmodligen sista chansen att få biljetter till AC/DCs koncert på Ullevi i juni.. äntligen hade man övertalat Peo att följa med, osså går det inte ändå.. Ingen som har några extra biljetter?

Så, jag får väl köra en genomgång av dagarna som gått.
Torsdag spenderades i Kristianstad med Emmy. Sista tiden jag hade med henne på ett väldigt bra tag kanske, eftersom hon nu ska till norrland över jul och sedan åker hon till Luleå för att plugga till sjukgymnast i januari (som hon äntligen kom in på, är sååååååå GLAD för hennes skull.. det är du verkligen värd!!! ) Vi letade iaf lite julklappar och annat smått o gott. Jag kom dock hem helt utan inköp. Men det blev lunch på kinabuffé och massa tjejsnack o skratt. Algot var inte alls sugen på att sova för det fanns så mycket nytt att se. Därför kanske max en halvtimma på hela dagen.. På kvällen var han hos min moster Milla och kusin Albin för att jag och mamma skulle träna. Vi tränade Core, vilket var ganska kul faktiskt =). Jag flög hit o dit på bollen, men hade ganska bra balans för att vara amatör iaf :).. det var julavslutning så vi fick stanna på liten fika oxå. Algot hade busat och varit glad hela tiden, inte alls rädd för nya ställen o nya personer (bra inför dagis kan jag tänka) ..han var nu totalt slut iaf! han brukar ju gå o lägga sig vid 19.30 och klockan var redan typ 21.00 när vi kom hem. Vi gav honom mat och innan han nuddat kudden hade han somnat.



fredag så var vi bägge trötta o hängiga. Orkade inte med nåt projekt denna dag så när pappa skulle till jobbet så skjutsade han oss ner till mormor eftersom det regnade o vi inte orkade gå.. Väl där så somnade jag nog 1,5 timme på soffan. Det var välbehövligt. Under tiden busade Algot med mormor o morfar. Albin kom lite senare oxå.. var en riktigt trevlig förmiddag. På kvällen åkte jag med mamma o pappa till Bromölla möbelaffär. Köpte nya fåtöljer. Tog en runda på eko oxå.. men inga inköp. Väl hemma var det ganska uppenbart att Algot faktiskt dragit på sig en förkylning. Han hade varit lite snorig, men under dagen blev han mer o mer hängig. Natten till lördagen hade han svårt för att andas och var jättetäppt trots nässpray. Han vaknade o var orolig. Jag kunde inte sova så jag o Ida chattade nog till iaf 3 på natten. Efter försökt somna fram till 5, så gick jag in med Algot till mamma o somnade sedan direkt.








Lördag var vi i stan igen, denna gång med mamma o pappa. Letade julklappar o handlade julmat. Lunchade på Bunna o träffade Lina lite. Kvällen spenderades hemma för Algot fick hög feber. Han var jättedålig och andades snabbt. Vi hade ingen termometer här så det var till att sitta med handduk och ta av honom täcket hela tiden när han drog på det. Han hade så ont i kroppen så jag mådde riktigt dåligt.. blev inte bättre av att han frös så han kröp in på en, la sig så tätt han kunde och ville kramas, så han skulle få värme.. o jag var ju tvungen att ta bort honom o kyla. Han måste haft 40 grader iaf.. usch vilken natt.. varken jag eller mamma sov mycket.

Söndag var vi bara hemma. Slog in julklappar, gjordes julmat, köpte julgran mm.. bara allmän mysdag. Algots feber gick ner och försvann sedan till kvällen igen. Jätteskönt! han spyr massor dock, precis som vanligt när han är kass.. inte bara när han äter utan det kommer då och då när han blir för slemmig. Så man måste se till att han inte gråter o inte busar för mycket.. då sprutar det åt alla håll... Nåväl, hoppas verkligen han slipper vara lika sjuk över jul som han var förra året, med RS och sjukhusvistelse.
Igårkväll vaknade Algot vid 12 precis när jag skulle sova. Då chattade vi lite med videokamera med Peo o Algot pekade och skrek PAPPA PA PA AAAAAAAAAAAAAA!!! han saknar sin pappa nu. Han vinkade och hade sig. Peo tog fram en bok o visade o Algot sa Vov vov till hunden o luktade på blommor o klappade händer. Imorrn får han äntligen träffa sin pappa igen. Roligt att se reaktionen då.


stolarna mamma o pappa hade förut i köket (från början av -90 talet tror jag hihi, de är tom omsydda en gång)


de nya fåtöljerna som går att fälla helt med fotstöd som kommer ut oxå.. Inte min stil, men ack så sköna o passar bra i deras svartinredda kök :)..  (lite stökigt för Algot har varit i farten)

Möte med Alfons :)

Idag gick Algot upp kl 6.. ojoj vilken trött mamma jag var.. inte van vid sånt. Vi gick upp och käkade frukost med mamma o pappa o Algot fick välling för han visade tydliga tecken på att sömnen inte var färdig än.. efter typ en timme så gick vi och la oss igen..sov till 9.. seda blev det fart. Var hos Angelina och Alfons kl 10. Roligt med en kompis att leka med. Alfons var något livrädd för Algot till en början. Första timmen hängde han på mamma Angelina så hon knappt kunde lämna rummet en sekund.. men efter lussefika och en stund att vänja sig vid vilden (Algot) så lugnade han sig och de hade jättekul tillsammans. De busade och knuffades o kramades och Alfons körde Algot på en bebiscykel. Jättetrevligt att träffa dem igen var det iaf. Jag träffade Alfons senast i maj, så han hade verkligen vuxit!! helt otroligt vad tiden går fort.

 




    

Vid halv 1 gick vi hem o åt.. sedan sov Algot till 15.30.. då väckte jag honom, för annars hade han nog bara fortsatt sova o sova. Han var sååå trött.. men vi begav oss iaf ner till min mormor o morfar. Där ställde han upp överallt, o busade som tokig. Han och mormor dansade och så sjöng vi imse vimse. Mamma hämtade oss efter jobbet och vi begav oss hem. Mat igen och sedan lite tv innan jag satte mig vid datorn. Ännu en trevlig dag till ända.




dansa dansa

mot skåne

Idag gick vi upp kl 5. Jag packade det sista och 6.17 gick bussen mot stationen. Tåget var nästan tomt, vilket var lugnt och skönt. Algot samlade alla tidningar han hittade och gav till mig. Kan legat upp mot 15 st på vår plats innan han slutligen gav upp och somnade på min kudde i sätet. Efter en timme återupptog han sitt uppdrag att samla tidningar, men jag hade redan lagt tillbaka alla andra, så vi kom inte upp i så mycket högre summa denna gång. Väl framme, med en packning som heter duga, hjälpte pappa o en kille mig av tåget. Vi begav oss mot maxi för små inköp och sedan fick vi köra inom mammas jobb eftersom hon inte kunde vänta till kvällen med att träffa Kottis. Busade lite och sedan hem till Sibbhult. Käkade och Algot busade med morfar innan han gick till jobbet kl 14 (jobbar kväll).

Sov en stund tillsammans, jag och kott, innan mamma ringde och kom på i sista minut att vi ju måste skicka julklapparna till Ida och Carlos idag om de ska hinna fram innan jul (alla i min familj är ute i så god tid när det gäller presenter..trodde bara det var jag, men äpplet faller inte långt från träder heter det ju i o för sig). Kl var nu 14.40 och posten stängde 16.00. Jag fick slå in paket i 100km/h och göra vällning, byta bajsblöja(ja han väljer just denna tid att bajsa) och klä på honom. Under tiden fick jag skicka morfar att hämta bilnyckeln hos pappa på jobbet för den hade de ju inte lämnat hemma trots bilen var här. Aja, 15.15 begav jag mig iväg för att hitta en sista julklapp till Carlos (ja, det skulle jag oxå hinna) ... hittade inget så vi fick hoppa det.. körde iväg mot mammas jobb (11 km) . Kom, nästan halvvägs, på att jag ju glömt mina julklappar hemma. Tror jag blir knäpp haha.. jag vände, hem o hämta. Kom utanför byn och fick tvärnita för en idiot körde över på fel sida vägen, in på en liten väg och ut igen för att vända. Jag tänkte precis lägga mig på tutan när jag såg det var en polisbil ^^... hade polisen efter mig hela vägen till Knislinge, så det fick bli en väldigt laglig färd. 15.54 var jag framme på mammas jobb. Jag fick i med paketen i lådan och vi upp till posten. Mamma satte sig där på knä på golvet och upp med en sån där industritejp för att veva runt kartongen. Så var det klart fel blankett hon tagit..haha!! jisses asså. Det fick gå bra ändå. Tur känner hon de som jobbar där så hon lovade bara att komma in o betala imorrn istället. Såååå.. nu är det iaf iväg =)..  Vi är lika klantiga o glömska..men jag skrattar oftast gott åt det!

var kvar på orderinvest tills mamma slutade 16.30.. Algot busade med min moster o lite andra roliga typer :).. där känner man alla, eftersom man själv jobbat där 8 år ju.. aja.. väl hemma käka vi och Algot har badat, jag solat. En bra start på skånevistelsen..

Måste ju även påpeka att här varit en jordbävning imorse! Inte klokt ju! mamma o pappa hade känt den tydligt. Peo ringde mig på tåget o sa att de sagt på nyheterna att de haft jordbävning i Kristianstadstraken och jag trodde självklart han drev med mig! haha ..lite overkligt på nåt sätt.

Tredje advent

Har haft fullt upp sedan i fredags. Mötte Sofie och Sam på KP platsen 10 i fredags på förmiddagen. Faktiskt inte så mycket folk i stan, kryss i taket. Vi gick och letade julklappar, lunchade på mixit och hade trevligt. Sofie fick en present av oss, för hon fyllde ju 25 den 10e!! Var hemma en liten stund hos oss för att våra busfrön skulle få leka av sig lite. Är inte kul att sitta i vagnen hela dagen ju. Därefter blev det stan igen. Var ute på backaplan och köpte lite julklappar. Nu är det bara två futtiga klappar kvar och de får peo fixa nästa vecka, för jag hinner inte mera. Kvällen spenderades i soffan.







Lördag städade vi. Sorterade i skåp, dammsög soffor, tvättade och lite annat sånt kul. Vi var även ute och promenerade mot kvällen. Kom på att det ju var lucia. Det firades inte på nåt speciellt sätt alls. Jag har nog missat den där julkänslan lite eftersom jag stressat och varit allmänt fokuserad på allt som måste göras. Jag hoppas på att det blir lättare när jag väl kommer till skåne!.. var iaf och hämtade traxkortet av Anna, så jag skulle kunna komma in på skolan idag.



Idag upp tidigt och iväg till skolan. Trodde det skulle gå snabbt, men allt krånglar när jag är där. Det var verkligen inget som gick rätt. Pappret tog slut i ena plottern, den andra hade hängt sig och det tredje hade ingen färg kvar. PUH! det var som att det var meningen att jag aldrig skulle få ut mina grejor. Dessutom fastnade massa papper i den lilla skrivaren, så jag fick gräva ut o försöka säkert 10 ggr innan jag fick stopp på den och kunde byta utskriftsfack.. bah.. tillslut (när jag sett till att jag var ensam, för att undvika pinsam situation) satte jag igång att försöka byta papper i plottern som var den enda som faktiskt fungerande ( var ju bara tom på papper)..jag visste detta eftersom jag lyckats skriva ut 1,5 sidor innan rullen tog slut.. haha.. så iaf. det var jag mot denna stora gigantiska superdyra maskin... jag var livrädd att nåt skulle gå fel. Men fick ur rullen, hittade en ny i en stor kartong i hörnan av skrivarrummet, slet upp och fick på den nya, är man desperat så är man. Osså bara försöka ladda in pappret på rätt plats. Plottern började spotta ut igen och jag gav nästan upp.. så tillslut satt den .. YES! tekniska Hanna uträttar underverk! .. fick ut mitt och begav mig hem direkt. 4 timmar hade det nu gått! helt sjukt att inget kan gå som planerat.

Var o lämnade tillbaka traxkortet till Anna och snackade såklart en stund. Passade på att springa en runda och nu är det återigen kväll och ännu en helg är över. Jag ska bara hinna fixa det sista här hemma inför julen imorrn. Städningen inte riktigt klar och så lite smått annat.



Förresten får man nu för tillfället inte ge Algot mat, ens när han äter lite med händerna från egen skål samtidigt, som vi brukar..för nu ska han äta allt själv med sked (inte prova lite i början för det är kul, utan nu är det verkligen hela måltiden som ska intas själv, annars bara stänger han munnen och matvägrar puh!!). Det går jättebra, men det tar lite tid o ibland kladdar han när han är mätt (för det mesta faktiskt hihi) . Det där med att äta är inte, och har aldrig varit Algots favoritsyssla precis..



Jahapp.. allt för mig för nu... over and out

dagen

Idag var jag på skolan (o glömde kameran hemma). Träffade Anna såklart och Malin. Algot sprang och inspekterade korridorer och rum. Var helt uppe i varv vilket betydde att han somnade först runt 3 när vi gick från skolan igen.. ojoj så trött han var.. Hade iaf lite utskrifter att ta hand om, men som ganska vanligt innan jul (alla har inlämning och kritik typ samtidigt) så var alla datorer upptagna och när jag väl fick tag på en så funkade inte skrivaren. Jag är inte stressad alls som det är, så ingen fara att slösa massa timmar på nåt som man tillslut får ge upp ändå (så förbannat ironisk förståss).. med något sänkt humör begav jag mig till stan vid halv tre då da. Julklapparna MÅSTE bli färdiga nu. Hittade faktiskt till 4 st till idag. Nu är det bara 5 kvar och jag vet vad jag ska ha till dem. Ska bara inhandlas imorrn, sen är det minsann färdigt! kommer kännas så skönt.

tvätten ska göras, det ska städas och skolan en omgång till i helgen. Imorrn vill jag även hinna med att träffa Sofie och Sam eftersom det inte blir så mycket av det sen. Nu blir det nog sängen.

ursäkta bildbristen. Jag lovar att bättra mig!

Woooooohooooo!

Algot har fått dagisplats !!! 
Han fick vårt andrahandsval, vilket är ett dagis typ 1 kvarter härifrån. Det tar nog ca 5 minuter att gå dit, vi tänkte gå o kolla läget i helgen :)..Har kollat kartan o det ser ut att ligga galet nära.. det blir inskolning den 12 januari.. ojoj vad spännande och skönt och roligt!
kunde knappt bli bättre, för vi står kvar i kön nu eftersom han inte fick förstavalet.. det betyder, att om vi skulle vilja flytta (inom kommunen), kan vi ändra önskemål och ändå behålla vår kötid :).. vi vet inte alls vad det är för dagis vi valt, nåt av dem, eftersom vi inte är härifrån, så vilket han skulle få spelade inte så stor roll för oss. Detta var dessutom det närmsta. Hoppas bara det är bra och personalen trevliga. men det tar vi senare...nu ska jag bara vara glad över att han har nån stans att ta vägen till våren.

20 st varslades från Siba idag, men Peo får behålla sitt jobb (iaf denna omgång). Sååååå skönt!..bara jag som ska ha praktik nu då.. hålla tummar!

Dessutom snöar det..

Lyckliga jag



Shoppingnoja

Vad trevligt det var med så många kommentarer igår, Tack! ett par läsare hade jag inte hört av innan så det var extra spännande :) .. ni får gärna fortsätta iaf, allihop hihi..

Idag så har det varit ännu en heldag på stan. Bara det att jag inte fått med mig en enda julklapp på hela dagen. Jag vet inte vad jag ska köpa och då går man bara o strosar. Dessutom ville inte Algot sova idag så han tyckte det hela var som pesten ungefär. Vi är nog ganska lika ändå. Det är nåt seriöst fel med mig.. jag är tjej och ändå gillar jag inte att shoppa hihi. Det är bara trångt, varmt o man hittar inget man vill ha. Varken kropp eller budget tillåter snygga kläder och att gå med vagn är rena tortyren i små butiker. Man tänker att åtminstonde H&M ska ha barnvagnsvänligt, men icke! Så att njuta av att kunna gå i affärer när man är mammaledig för det inte är lika mycket folk på dagarna.. glöm det! efter att barnet lärt sig gå iaf.. om de, som Algot, hatar att åka vagn. Ont i ryggen får jag osså. Nej tack för shopping!! kan man inte ha en assistent som visste vad man hade för smak och storlek som kunde göra det åt en?
När vi kommer till skor sen.. det värsta som finns! återigen roligt att ha, men att hitta nårra som passar plånbok, är snygga och sitter snyggt.. jag hatar det.. Speciellt stövlar eftersom jag alltid haft fotbolls vader, jätte jättebreda, även när jag annars var smal, så var de gigantiska.. därför får jag ju såklart aldrig på mig några.

Alltså, mode är inte mitt intresse, inte skor och inte shopping. Jag har väldigt gärna snygga kläder o vill ofta ha nya för man känner sig fräschare och piggare på nåt sätt, men  jag njuter inte av att köpa det. (kan vara roligt att shoppa ibland om man har barnvakt och haft hur mycket tid o pengar som helst samt en snygg kropp, så visst vid perfekta förhållanden så är det kanske roligare)..men tills dess så köper jag nog bara när jag måste ;) ..

Stan

Har inte så där överdrivet mycket att berätta om dagen. Vi var inne i stan och letade julklappar, jag och Kott. Jag åkte in precis vid hans sovtid så han slapp gnälla massa för han tyckte det var tråkigt. Han sov en bra stund och jag kunde lätt leta genom affär efter affär. Dock slutade dagen med endast en införskaffad julklapp samt lite annat smått o gott. Vi orkade bara inte mer vid 4 tiden så hem till lugnet. Peo var tvungen att jobba över. Jag som hade tänkt springa. men skit samma. Det får bli en annan dag. Klockan är mycket igen nu.. varför kan jag bara inte komma i säng.

Förresten var Algot uppe till 23.40 ikväll.. Heeeeeelt galen.. Han var helt toppad, sprang och busade, gapade, dansade, tog på sig tomteluvan och skrattade.. tokunge. Peo skulle somna om honom i vår säng när han vaknade efter en timmes sömn vid halv 9, men somnade själv tillslut istället. Då passade Algot på att smita därifrån och jag hörde små barntassar från hallen.. Han vände upp och ner på hela vardagsrummet o Peo kom upp igen. Tillslut tog jag honom under armen och placerade honom vänligt men bestämt i spjälsängen och sa godnatt. Därefter hörde vi inte mer haha!


Julklapparna tar för övrigt kål på mig. Jag tycker det är jättekul att köpa till andra...när man vet vad de vill ha/behöver/tycker är kul.. men annars är det mest jobbigt. För man vill att det ska vara något betydelsefullt och kul, inte något bara för det ska så vara. Så alla som man vet vad man ska köpa till klarar man av snabbt, sedan har man de svåraste kvar och får massa ångest och blir stressad över det. Nej, nu ska jag ta o fixa de sista fram till helgen.. sedan ska jag njuta av julen!! hem till skåne bär det snart av igen. Myyyys med jul! kanske sista tiden man är hemma nu. Hoppas egentligen det.. men inget dagis, ingen praktik och ingen skola är klart än.. jobbigt utan besked!


Jaha, tro det eller ej, nu vaknade Algot igen! mot sängen... Godnatt everyone!


 
 

Kommentera tack!

Men vad trevligt att läsarstatistiken har gått upp till gamla vanliga nivåer igen.. nästan iaf..
 
Det trista är att ni är för dåliga på att kommentera. Jag är nyfiken på vilka alla är och vad ni tycker om det jag skriver.. Det är bara ca 10 av alla er läsare som turas om att kommentera (det tackar jag för iaf!!) via mail, blogg, telefon och när vi träffas... bara ett 20-tal som jag vet vilka är ändå, så kom igen nu!!! Alltid skoj att få respons på det man skriver. Det blir roligare att skriva mer om det är fler som läser och skriver kommentarer oxå... 

Tryck på länken "kommentarer" under inlägget, gå ner och fyll i namn o nåt skoj i kommentarrutan och tryck "Skicka kommentar" .... svårare än så är det inte!

I vilken fall som helst så har dagen idag varit lugn. En massa julfix hit och dit. Jag måste bege mig ut på stan för att handla julkappar (undrar om jag någonsin ska lära mig att vara ute i god tid?), men Peo var tvungen att låna mitt busskort och det ösregnade hela dagen så inte tänkte jag gå både ner och hem i det vädret. Så kul är det inte med värsta träningsvärken till på köpet. Nej det får nog faktiskt bli imorgon istället (idag med tanke på klockan)!

Ikväll har jag självklart tittat på EM-krönikan.. alltid trevligt med fotboll ju.. fattar inte hur det kan vara så beroendeframkallande. Min drog! Det är nog det enda intresse som följt mig hela livet, nästan alltid lika starkt.. Synd att man inte har nårra fotbollbuddies här uppe i Gbg bara! jag måste börja spela igen..Peos fotbollsintresse är ju ungefär lika stort som mitt intresse för dansbandsmusik..o det säger inte lite ;)



har hittat pappas låda med datortillbehör som vanligt. Hur roligt kan det vara med sladdar egentligen?

En liten runda

Algot vaknade 9.30!!!!!!! igårmorse.. så vi fick värsta sovmorgonen hihi. vilken lyx alltså. Jag och Algot gick upp och städade och diskade. Peo sov vidare en timme till. Därefter blev det fortsätta med julfix. Mot eftermiddagen bestämde jag mig för att springa en runda. Jag började ute i slingan och sprang 5 varv (7,5 km) och därefter kände jag för att skifta lite. Så jag begav mig ut på vanliga 5 km rundan. Var tänkt jag skulle springa en mil vid det laget, men jag var inte helt trött så jag fortsatte hela rundan på 12,5 km! hihi.. kändes riktigt bra. Men sen hade jag ont i benen och var allmänt slut för jag har ju inte tränat alls mycket på senaste tiden. Dessutom fick jag följa med Peo och Algot på promenad till affären och även om det bara är ca 1,5 km fram och tillbaka, så kändes det betydligt mycket längre för min stackars kropp =).. Väl hemma blev det iaf bakad potatis och så var ännu en helg till ända.

Förresten så kan jag aldrig springa en längre strecka utan att mina tår går sönder o ser ut såhär.. Varför??? skitjobbigt att man knappt får på sig ett par skor i en vecka efteråt. Alltid varit likadant så det kan ju inte bero på skor.. måste vara att mina fötter är felkonstruerade eller nåt


Klant o smink

har nu fått resten av sminket från Trucco, som jag skulle få för att jag satt modell. Nu har jag massa roliga färger att prova. Jag skulle kunna sitta modell varje vecka för detta. Underbaaaaaart ju!




Har förresten gjort veckans klantiga oxå. Gick rakt in i (ja det är sant) dörrkarmen och fick in knät på nåt konstigt sätt.. det träffade mitt in på värsta mjukdelarna oxå. Detta hände samtidigt som jag lyfte Algot för att gå o lägga honom. Det bara ekade i hela lägenheten av smällen och jag skrek rakt ut "aaaaao" ..Algot blev rädd och började klart gråta och samtidigt flyger föredetta sovande Peo upp ur soffan och skriker han oxå, av förvåning och rädd att Algot som slått sig.. vilken kalabalik det kan bli alltså! tur jag är så klantig så folk (och jag själv) har mycket att skratta åt.. jag är rätt bra på att skratta åt mig själv haha. Men det är mycket trevligare att se sig själv som en clown än en tråkmåns :)..av händelsen har jag nu ett stort påminnande blåmärke över hela knät som gör tusans ont var gång Algot klänger på mig och råkar komma åt.  

Så kör jag en genomgång om helgen oxå..i fredags pallrade jag mig upp till affären o köpte lite mat. Hem och gjorde en gratäng med ris o kyckling. Vid 12 kom Josefine, Moltas och Andreas till  mig o Algot. Vi lunchade och snackade. Supertrevligt med lite besök :)..Algot sov mesta tiden de var här, men Moltas underhöll oss så gärna. Han är så ljuvlig! De skulle iaf vara i stan hela helgen tillsammans med Josefines familj. Hoppas de hade trevligt resten av tiden här oxå! (ser fram emot blogginlägg om det Josefine ;).... )







Igår blev det en hel del fix. Massa som ska göras nu innan jul ju. Man hinner knappt göra annat. Hann med att springa en runda och sedan även ta en promenad med mina pojkar. Annars var vi mest hemma. Algot dansar med denna skönsjungande snögubbe här hemma nu. De har roligt tillsammans även om Algot är något rädd för honom ibland! haha.. "Froooostie the snowman...."



Tröjan

Köpte ju en oversizetröja i Sthlm som jag lovade visa. Stickad och mysig och varm..har skärp i midjan så att den inte sitter alldeles för löst =)..  perfekt till vintern ju! Nya stövlarna på oxå


Shoppingvecka

Måndags var jag halvt medvetslös så trött jag var :) hihi.. jag orkade knappt asa mig ur sängen. Det blev därför inte många knop på förmiddagen. På eftermiddagen tog vi oss dock ut på stan och det slutade med att jag shoppat tre par skor. Ett par vinterstövlar, ett par finstövlar och ett par gummistövlar, ack så nödvändigt! jag vet inte senast jag köpte ett par stövlar, av någon rang. De skor jag hade på mig, drog jag av för att prova och då lossnade hela sulan.. så hade jag inte hittat ett par nya så hade jag fått åka hem med en sko utan sula (har jag sagt att jag är klantig?). 



Tisdags bestämde sig Algot för att måla med tuschpenna i mammas ansikte när hon slumrade på soffan. Fin blev jag, blårandig! det mesta gick som tur var bort, men jag fick bli inne denna dag haha..

Igår gjorde jag ännu fler inköp. Ifk mössa, vantar, halsduk till kotten. Åkte till Ikea för julklappshandling, men de gör ju om så man inte kommer in på mer än 20% av hela varuhuset.. jag hittade alltså inte ett skit av vad jag behövde. Vi åt såklart lunch där. Jag hade Algot, Marina, Sofie och Sam med mig oxå, så det blev en riktigt trevlig utflykt ändå ju. De handlade lite och det blev även skoprovning för Sam och Mio-möbel-letande för oss alla. Jag letade jeans utan resultat på eftermiddagen. Jag vet inte om jag vill ha svarta eller blå.  Får bestämma mig när jag hittar det perfekta paret =) Finns det?


Idag blev det stan igen. PM ringde och ville ha sällskap när han och Leo skulle luncha och gå i affärer mest Camilla var och klippte sig. Så vi pallrade oss ner vid halv1 och blev kvar till halv 4 ungefär. Mycket folk på stan, men väldigt trevligt! Alltid kul med något att göra, både för mig och Algot.



Stockholm

har verkligen tappat det där med dagliga bloggandet lite. Jag har helt enkelt inte tid. Det är så himla mycket att göra och på kvällarna så orkar man bara inte. Algot är dessutom inne i en grymt gnällig fas och inte mycket är till belåtenhet på kvällarna.

I lördags, tidigt på morgon, tog iaf  tåget mig, Anna och Åsa till Stockholm. Vi hittade bra platser och pratade konstant i de 5 timmar tågresan tog. Emelie mötte oss på stationen 13.00, vi låste in våra grejor och begav oss ut på stan. Började med att luncha på en trevlig salladsresturang i gallerian i centrum. Det blev därefter ett par timmars promenerande på julmarknader, i gamla stan, lite i affärer och så. Mot kvällen begav vi oss till Upplands väsby och Emelie och Peppes söta lilla radhus. Här spenderade vi kvällen med mumsig färsk lax och bara pratade ikapp. Det blev lite presentutdelning eftersom Emelie snart fyller 27, och lite gottis. Jisses vad tiden gick fort. Runt 2 somnade vi tillslut helt utmattade efter en lång, men supertrevlig dag. 



Söndagen börjades med en stor frukost och tända första ljuset i adventsljusstaken så klart. Vi följde sedan med Emelie till kyrkan och lyssnade på kören som sjöng julmusik mm. Därefter blev det centrum igen. Det blev shopping och jag hittade en snygg tröja (bild kommer så småningom). Vi gick och lunchade på en jätte jättemysig resturang på söder, som hade veg buffé. Där satt vi ett par timmar och tittade ut över vattnet och mot gröna lund på andra sidan.







Har hunnit se en hel del av Stockholm med alla sina kontraster. Allt från mysiga gamla stadsdelar med trähus och små gränder, till innerstans hektiska shoppingcentra. Man lär sig mer och mer var gång man är här, men jag känner mig fortfrande ute på djupt vatten när jag ska försöka hitta någonstans själv i denna stad =)..Efter mer promenerande genom fina delar av stan, så var det fortfarande en herrans massa timmar kvar tills vi skulle hem, så vi beslutade oss för att gå på bio. Utbudet var minst sagt väldigt uselt för att vara vid jul, när det ofta ju är mycket storfilms-premiärer annars... i vilket fall blev det en film av Woody Allen som heter "Vicky, Christina, Barcelona". En mycket speciell och underlig film som ändå var lite kul tillslut =).. Nåväl. Sista timmen spenderade vi på centralen i ett fik. Kl 22.05 gick tåget, denna gång x2000, hem. Jag hade fått plats i första klass (lång historia), så jag placerade mig med hörlurar i stort säte, lyxade till det med gratis frukt och dricka.. Vi var hemma 01.00 .. jag och Anna tog bussen hem från en jättelyckad helg med mycket skratt och tjejsnack!
Så trevligt med en helg tillsammans med goda gamla vänner, Tack ni underbara!


Vill ni se alla bilder från vår weekend så klicka HÄR