Algots 3års kalas

i lördags blev det äntligen dags för Algots kalas här i gbg. Hade redan firat honom många ggr om i skåne och vi själva, men inte med hans kompisar här ju. Det blev uppskjutet, men sen kunde faktiskt tillslut alla komma som vi hoppades. Bjöd bara Algots närmsta vänner så det inte skulle bli för mycket, och det visade sig vara alldeles lagom. Jag glömde tyvärr fota vår dukning i bilartema men det blev så himla fint. Och jag gjorde ostbricka till föräldrar och äldre vänner mest de små fick korv med bröd. Korv med bröd var dock mest populärt för både stora o små :)


eftersom där var både äggallergiker och gluten, så tyckte vi det var smidigast att bara göra en glasstårta med bilar. behöver jag tillägga att den var en stor hit!!


nu glömde jag ju ta kort när dukningen var fin hehe.. men det var iaf duk, girlanger, ballonger, tallrikar,
bestick och glas i rött och blått och bilar-tema.. Hade även ställt små leksaksbilar på bordet som del av dukningen.




underbaraste Elin med leende så man smälter :)






häftigt med raketer i glassen tyckte småkillarna


Anna o Maria var osså med o firade kotten denna dag



Leo, Leo, Algot o Max är i full fart med att fiska i fiskdammen efter stora gottepåsar med ballong


åh napp! Linus var helt galen i ballonger så han var på dem konstant hihi...


PM med en trött Elin efter allt stoj o stim.. =)


mingel och godisätning :)

Ett mycket lyckat och roligt kalas. Självklart massa massa bus, lek på Algots rum och med nya köket osv. Peo hade även jaga-lek med dem och det tyckte nog alla småkillarna var det roligaste.. Allihop stannade från 13 till typ 17, sen var ungarna totalt slut trots massa gottesaker hihi..

Algot pratar

Jag är sjuk och sitter nu hemma med Algot i Gbg och myser i soffan hela dagen. Imorse pratade vi om kroppsdelar och han pekade på fötterna.

A: Mamma, här är min häl. Dom går man på. Och detta tår..
M: ja precis. Duktig du är.....

Byter ämne direkt sen..
 
A: här är min snopp. Om man drar av kalisongerna så ser man den. (ställer sig upp och drar av dem för att sedan dra ut sin snopp o visa stolt.. känner efter lite och tittar snopet på mig)
Mamma, vad är detta för mjukt. är det bröst??
M: Nej, det är en pung. Det där är dina bröst (pekar)
A: Neeeej det är bröst. Mamma dina bröst är där haha (pekar på mina bröst)...
     Mamma vad gör man med pungen då? Varför har man den?   
M: hmm.. det är för att man ska kunna få bebisar när man blir stor
A: bebis, en bebis här i magen?? (pekar på sin mage o ser glad ut)
M: Ja
A: Jag vill ha bebis i magen NUUU!
M: men det är bara flickor som e stora som kan ha bebisar i magen
A: ååå neeej jag vill!!! (djupt besviken ett ögonblick och tittar sedan på mig) mamma är du en fickla?
M: ja mamma är en flicka
A: Men då kan du ju ha en bebis i magen nu!!! en sån liten liten som jag kan leka med!

hahahahaha underbara söta unge






lägenheten

var längesen jag la upp bilder på lägenheten.. När det var färdigstädat igår började jag julpynta lite, men först fotades alla rum när det var så fint.

Börjar med vardagsrummet:


alla lamporna i rummet har jag gjort själv :)




presentpåsar fick nytt användningsområde :)


tavelväggen är gjord av gamla fula neongröna ramar som målades om.



trädet är ju färdigt.. ganska nöjd faktiskt.. det går upp i taket osså, men fick ingen bild på det





Köket:













självklart e väggmålningen kvar osså :)


hallen:


lyktan på byrån har jag osså gjort själv.. blir väldigt fint ljus av den

sovrummet:









Klädkammare/datorrum:


hittade massa teckningar från krokikursen jag gick i ettan på chalmers så de fick bli en tavla hehe

Badrummet:

köpte ett nytt draperi för ett tag sedan och tänkte att denna gången ska det fasen inte vara något neutralt eftersom man kan ju byta snabbt om man inte vill ha samt att det är lite kul med förändring :)
hittade även ett toaskåp på vinden där alla ställer lite kvarblivna möbler.. lika bra som loppisfynd tänkte jag och tog ner, skrubbade grundligt och piffade upp.. satte in en extra hylla osså o fick plötsligt massa mer förvaring än tidigare..



algots rum:




biltokig


ja som sagt... hihi


leker med sitt kök :)


ett kök till Algot

Algot har ju fyllt tre år. Den 25e oktober gick man upp kl 4 på morgonen efter byggt kök till honom halva natten. jag skulle med tåget så fick ju väcka honom så han kunde få sina presenter innan dess. Han älskar att laga mat och allt som har med kök att göra, han håller på konstant bara han hittar en liten skål så ska han laga soppa på bilar o allt möjligt hehe.. så det kändes som den rätta presenten. Det finns ju inga jätteroliga kök att köpa så det roligaste var ju att bygga ett själv. Vi hittade massa inspiration på internet o sen var det bara att ha lite egna ideér... Han fick iaf lite vindruvor och banan som frukost på sängen för han tycker inte om att äta frukost och speciellt inte så tidigt. Han öppnade sina paket och var hur glad som helst. Han älskade sitt nya kök och i presenterna låg sedan bland annat grytor och slevar att hänga däri. Han fick även bilar såklart hehe :) ..


ljusen är sånna där batteridrivna elljus som ser precis ut som värmeljus.. hehe..
blandaren är en kökskran från IKEA och bänken, skåpluckorna o glaset hittade vi på fyndet på ikea.

Har gjort spishällen med glas täckt av vanligt solskydd till bilar och därefter klistrat dit
svarta pappersskivor undertill som blir plattor. Det ska bli ljusdioder som man kan tända o släcka där oxå



vasken är en skål från claes olsson och grytor, slevar och hängare från IKEA. "tapeten" från lagerhaus och skåpet är fyllt med bestick, skålar och annat smått o gott. På vänster sida ska även en ugn tillkomma med glas och fläkt.. det var riktigt kul att göra och blev väldans snyggt tycker jag.



tyvärr hann inte kaklet komma upp och inte heller höjningen av själva bänken eftersom den är lite låg. men sålänge satte vi en paketpappersklädd kartong bakom som fick tjäna som tapet sålänge :) .. mer bilder får komma sen när allt är klart :)


lite bilder från arbetets gång osså ;) har massor från själva bygget o innan allt sattes ihop osså, men tyvärr som vanligt inte på denna dator som jag har med mig nere i lund. Typiskt..


på min älskade kottes födelsedag


hade fyllat alla skålar med olika frukter och så hans favvogodis (algrens bilar) i hans egna Algotskål (som han fick av Anna när han döptes) på bardisken... blev så hiiimla lyckat..


kottisen klockan halv 5 på morgonen efter öppnat alla roliga paket.




söte.. var bara tvungen att lägga in detta fotot osså. skulle hålla honom vaken tills vi kom hem så ställde honom upp ur vagnen när jag såg det var på g.. då satte han bara sig på andra hållet och somnade heltokigt sittandes på knä haha..


Vi firade denna helg med mamma, pappa, Lina, Tova, mormor, morfar och farmor hemma i Sibbhult. Där fick han ett riktigt kalas och firade även med sin farmor, farfar, faster och kusiner i Broby. Därefter fick han dessutom paket av sin komis Leon och hans föräldrar. Han har fått så himla mycket fint och roligt som han kan leka med :) .. han e såklart superglad över detta. I helgen har vi även hunnit med att titta på Tina o J:s nya gigantiska hus. Nu sitter jag åter på jobbet och funderar starkt på att sova hehe