beautiful summertime (del 1)

Jaha, då var jag äntligen tillbaka här!

 Det var ett lång men händelserikt uppehåll! Så var ska man då börja... Hmm. Algot har vuxit så mycket över bara några veckor känns det som. Han Räknar till 20, kan höger och vänster väldigt bra och har tillochmed börjat fatta det med liten o stor visare på klockan! För mig är han såklart så speciell och duktig i allt han gör. Han har sån go personlighet! Alla bara älskar honom. Visst har han ett riktigt trotshumör, men det går ju för all del över ganska snabbt igen. Sommaren med honom är bara lycka!



Såå, där jag slutade skriva började semestern. Vi hade bestämt oss för att vi skulle testa på en cykelsemester. Vi köpte ett festivalpaket, innehållande två sovsäckar, ett tält och en stor ryggsäck. Vi köpte även cykelkorgar att packa i och lite annat nödvändigt. Två fullpackade cyklar senare och Algot i cykelstol så begav vi oss mot Halmstad, vi skulle hälsa på Sofie, Marcus, Sam och nytillskottet Lottie. 30 mil var resan beräknad till fram o tillbaka.

packning


hoppar på cyklarna efter världens regnskur.. men blev inte mer på 5 timmar sedan

Det var skiiitvarmt denna söndag. Vi cyklade på för vi kom inte iväg förrän middag. I vilket fall som helst så glömde vi både äta o dricka o energin försvann ur både Algot o Peo. I Fjärås, mitt ute i ingenstans, stannade vi på en lekplats och slängde oss i gräset. Det blev en välbehövlig vila. Vi hade ont överallt. Det skulle visa sig att det vi planerat skulle vara 3 mil i själva verket var 6.. så vi tog oss den eftermiddagen till Åsa, med en Algot som tjatade om att han ville hem.


paus i Fjärrås. Första regnet kom här så vi tog skydd under ett cykelskjul


stannade på en lekplats så Algot fick en go paus





jag o Kott under klätterställningen


Algot har somnat när vi kom till campingen i Åsa hihi

När vi kom fram till campingen i Åsa så sov han hårt. Vi satte upp tältet som var miniatyr o Gapskrattade så vi låg dubbelvikta. Det hade regnat på oss sista milen så vi var blöta och supertrötta efter 7 mil på cykel. Vi spände upp en poncho över dörren på tältet så det inte skulle regna in. En pojke i närheten frågade sin mamma högt om man verkligen kunde bo sådär hahaha.. Vi begav oss i alla fall till köksrummet de har på campingen och slog oss ner vid ett stort bord. plockade fram mat.. eftersom det nu ösregnade kunde vi inte grilla heller.. Algot somnade sittandes på stolen. Det visade sig sen att han hade 40 graders feber och förmodligen fått värmeslag eller nåt.  


satte upp tältet o märkte att det var det minsta i världshistorien hahaha


det regnade så vi fick göra en ingång med hjälp av en poncho och cyklarna.. man tar vad man har.. Peo fick sova med fötterna utanför för han fick inte plats o jag sov som en liten köttbulle så Algot skulle få plats att röra sig.. gick inte nudda tältduken heller för då regnade det in hihi


sitter i campingens kök o äter middag. Hade en engångsgrill, men det regnade så det fick bli micron ist hehe


Algot slocknade dubbelvikt på en stol när vi åt.. märkte att han hade hög feber

Algot o peo gick o la sig.. jag gick och kollade på VM-finalen i tv-rummet.. överlycklig att Spanien tillslut fick vinna!! :D Dagen efter kollade vi upp att det skulle vara alldeles för långt att fortsätta med sjuka lilla kotte på cykeln. Det skulle vara typ 15 mil TILL härifrån..vi måste kollat bilvägen innan eller nåt..  Vi gav honom alvedon och begav oss hemåt vid lunch när febern sjunkit. På förmiddagen kollade vi runt lite vid stranden dock



Dagen efter var superfin! nästan för varmt! vi var nere vid stranden i Åsa en stund






Tog det mycket lugnare och följde inte ginstleden som under gårdagen lett oss genom golfbanor och naturreservat typ 1,5 mil längre än vad vi skulle behövt cykla. Så gick snabbare och var smidigare på vägen tillbaka. Stannade i kungsbacka o käkade på mc donalds o i hovås och käkade glass vid havet.


på väg hem igen. Var väldigt fint att cykla längst med havet på Säröleden!


mkt packning för bara en natt som det tillslut bara blev haha






säröleden

Det var en jätterolig tripp trots allt och man har nåt att prata om långt framöver! Vi kom hem måndagkväll trötta, men glada efter 14 mil på cykel. 


Dagarna som var kvar av veckan spenderade vi istället i Göteborg. Njöt av fint väder, cykling och ligga vid havet. På fredagen kom Ida och Carlos från Madrid och hälsade på oss i Gbg. Vi åt god middag och gick ner till hamnen för att kolla lite. De har ju inget hav i Madrid precis ;).. På lördagen gick vi hamnrundan med dem, så de fick se lite av gbg de inte sett innan. De tog älvsnabben tillbaka o vi cyklade. Det blev 4-gott och sen skyndade jag och Peo till ullevi för att kolla Blåvitt såklart ;).. Ida och Carlos gick ut med Idas vänner från när hon pluggat i Skövde. 




ute vid Röda sten


Nattpromenad med Ida, Carlos, Peo o Algot till stenas danmarksterminal när de kommit för att hälsa på oss.. tog lite fina bilder (sjukt nöjd med vår kamera! bilden här nedanför visar hur mörkt det var "egentligen")










Allmäna vägen i Majorna



Jag o Ida på Eriksberg.. tog en långpromenad


Carlos.. vi turades om med cyklarna lite :)






Sannegårdshamnen


Handlade godis på 4-gott.. Sånna här foton tar man aldrig eftersom det är i ens egen stad, jag snodde fotot från syrrans blogg :P  (http://www.madrida.blogg.se) en sjukt bra affär om man gillar godis iaf!


Ida är i paradiset haha


mamma o pappa kommer för att ta med oss alla till Smögen.. fast jag o Peo fick inte plats så vi fick ta bussen


Söndagen packade vi och fixade allt inför mamma o pappas ankomst. De tog Ida, Carlos och Algot med sig i bilen upp till Smögen.. jag och Peo tog bussen. Väl uppe på Örn sattes husvagn och tält på plats. Vi var där till fredagen så nästan en hel vecka. Det blev promenader, cykling, fint väder, bad, regn, korvgrillning, räkor o typ allt sånt som hör en svensk sommar till.. en riktigt svensson-camping.. 




tältet uppe

 
kallt första kvällen, men vi promenerade till båtviken


vår plats, med husvagn, tält och 5 cyklar :).. när vi skulle cykla alla så hyrde vi en.. Ida hade ingen att ha med sig liksom


Carlos o Algot leker i båten på nya lekplatsen på campingen


bus


finaste mamma o pappa


svensk sommaridyll? :)


blick över båtviken på Örns camping. Visst är det vackert!







Ida på Malmön. Cykeldag runt Malmön o vi tar paus i hamnen


Malmön


 
badar i den populära lagunen.. högra sidan var 19 grader varm och vänstra var 21 grader.. skuumt!! gissa vilken sida vi valde? :D

 
stenbrottet på Malmön..


sååå vackert.. så rofyllt!









 


 blev ett par timmar här så vi hittade på massa. Här är klippan fotograf och alla ska hoppa samtidigt.. det är lättare sagt än gjort!! men kul hade vi








för övrigt skulle jag berätta om denna dag då Algot gav oss sommarens absolut roligaste kommentar. Han stod naken och drog sig i sin mest privata del (haha) och snurrade den runt runt.. Sedan sa han till min mamma "jag snurrar den, jag snurrar den som en helikopter!!" på bred göteborgska och jag o mamma skrattade så tårarna fullkomligt sprutade.. kunde inte andas på flera minuter.. VAR FÅR MAN SÅNT IFRÅN??? :D




sotenäs kanalen.. här satt vi o käkade pizza o kollade på båtar... myyys


mycket fint att titta på. Kom förbi gigantiska motorbåtar med 2 pers i och sedan pyttesmå båtar med säkert 10 pers i.. kontrasten blev så himla kul.

Algot vinkade på alla som kom förbi och blev precis lika glad varenda gång de vinkade tillbaka " dom ser mig, dom vinkar..jaaaa!".. typ 99% av gångerna.. resten så blev har jättebesviken så vi fick säg att de inte sett honom o man får försöka igen hehe




underbara kott på Haby naturreservat




hittade en fotboll. Algot bara älskade att vara på klipporna. Dagarna gick så fort o han hade inte tråkigt en enda minut...

sommarfötter





 




Smögenbryggan.. även om man semestrat på Örn i 23 år så måste vi alltid åtminstonde ta en liten runda hit o kolla folk o köpa lite seafood :).. Carlos hade aldrig varit här så han o Ida stannade en längre stund och gick runt lite.






Avis?? neeeeej inte jag! :P (ja den är större än huset!! heeeelt sanslös båt)



 




coastguard










kolla i mitt glasöga hehe.. blev coolt!




därefter blev det skåne mest delen av det som var kvar av semestern. Den får komma i nästa inlägg för detta blir på tok för långt.. ni kommer ju inte orka titta på alla bilder haha.. samt att jag blir ju aldrig färdig att publicera annars.. enjoy av detta sålänge 

Kommentarer
Elin säger:

Vad många fina bilder och en del ser ju riktigt härliga ut, men vad tänkte ni när ni bestämde er för CYKELSEMESTER? Galenpannor! Haha.

2010-08-15 | 07:45:16
mle säger:

Härliga bilder och väldigt modigt av er att ge er på cykelsemester!! E

2010-08-15 | 10:42:00
Bloggadress: http://livetfranminsida.blogspot.com
Carro säger:

Helt underbart inlägg! Men man undrar ju var Algot från den roliga kommentaren ifrån?! Peo får ju skärpa sig lite =P

2010-08-15 | 11:27:40
Bloggadress: http://carolinus.webblogg.se/
Em säger:

Hej fina älskade Hanna. Det var roligt att läsa om er sommar, och vilka fina bilder ni tagit! Saknar dig som vanligt sjukt mycket när jag läser här. Kram!

2010-08-15 | 12:29:39
Sandrah säger:

Åhh verkar som ni haft en toppensemester! Hahaha man brukar ju få det mesta från sin mamma och pappa.. Peo kanske lärt honom något trick? ;D

2010-08-16 | 08:41:05
Bloggadress: http://sandrah.blogg.se/
Ida säger:

Vilka fina bilder!!! kommer nog sno på mig några från när vi va hemma... vår kamera är ju inte riiiiktigt i samma klass som er då da.. ;O) Roligt att du är tillbaka med bloggandet så jag vet vad du har för dig när jag inte är hemma hihi. Pöss på dig syrran min! Saknar er sjukt mycket redan!

2010-08-17 | 01:01:08
Bloggadress: http://madrida.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback