Inskolningen

Idag mellan 9-10 var då Algot på dagis för första gången. Jag och Peo gick med honom bägge två nu första dagen. Vi klädde av honom jackan och sen såg vi mest röken efter honom när han sprang som en liten galning runt omkring på avdelningen. Personalen kunde lugnt visa oss runt och Algot kom inte ens för att kolla vart vi höll hus. Han hade fullt upp med att ta alla leksaker från 5-åringarna.. Endel blev sura på honom o andra tyckte det var jättespännande med en ny. De verkade vara ett mysigt gäng iaf. 19 barn varav bara 3 st 1-åringar och 2st 2-åringar.. Resten är 3-5 eftersom det har varit en sån avdelning innan.. Bara 1,5 år ungefär, som det varit alla åldrar.  Men jag tror det är jättebra för de minsta, att se hur de äldre barnen gör och lära sig av dem. Dessutom har fröknarna lättare att kolla till min kotte, eftersom 5 åringarna klarar ju sig ganska bra själva hihi. Algot väljer även hellre äldre barn att leka med, så för honom verkar detta vara rena drömmen =) hihi.. Innan vi skulle gå fick vi oxå sitta med på fruktstund. Algot var såklart först i fruktskålen och drog till sig en äppelhalva. Sprang till en fröken och satte sig ner i knät. Sedan satt han och sa "mmmmm" högt efter varje tugga. Efter han hade ätit typ halva så ställde han sig upp och började ge ut slängkyssar till de flesta. Algots inskolningsfröken sa att den här inskolningen går nog snabbt. bara skrattade när Algot for runt som en studsboll. Vi fick se resten av dagiset, med avdelningar för 3-5 åringar och småbarnsavdelningar. Bara Algots som är 1-5.. Det ser ut att vara jättebra iaf, trevlig personal mm. Utegården gjordes om i höstas och är väldigt fin med massa kul för de små. 

Till sist slängde sig Algot på golvet i en hög och kallade förtvivlat på pappa. Nu räckte det minsann tyckte han. Peo tog upp honom, vi klädde på oss och begav oss hem. När Peo åkt till jobbet la jag och Algot oss på soffan, och Algot sov inom 3 minuter =).. Mycket nya intryck o massa bus. Imorrn e det samma tid, samma kanal.

Kommentarer
Anonym säger:

Verkar ha gått som en dans hihi. Kul att han verkar trivas. Kommer säkert gå bra resten av inskolningen oxå.

2009-01-12 | 17:47:57
Bloggadress: http://fridahjoosefine.blogg.se/
Carro säger:

Va skönt att det gick bra idag! Jag tycker avdelningarna med 1-5 år har varit roligast att jobba på :) Hoppas det fortsätter såhär o att Algot kommer trivas bra! Kram

2009-01-12 | 19:39:10
Bloggadress: http://carolinus.webblogg.se/
Daniel säger:

Skönt att det gick så bra.

2009-01-13 | 12:37:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback