Ett, två..sju!

Ursäkta, men nu ska jag skryta... min son räknade till 7 igår!! :D haha..han e ju så duktigt, älskade lille kott! Peo har alltid en lässtund på kvällen med Algot och de brukar läsa en flikbok med massa djungeldjur i. De pratar om alla djuren på sidorna och räknar dem. På en sida är där, när man fäller ut fliken, 6 apor och en giraff. Algot började "ett, två, tre, fyra, fem, sex, sju" , tydligt, i rätt ordning o Peo skrek "Hanna, hörde du det där!!!?" från sovrummet där de satt. Helt galet! han har ju blivit så stor!



Hans språk utvecklas ju så underbart mycket nu! Det är så kul att lyssna på honom. Han härmar alla ord, varesig det är svenska eller engelska eller vad det nu kan tänkas. Det gäller även svordomar tyvärr.. han är så uppmärksam på precis allt man säger o gör o är världens härmapa. Självklart säger han egna ord och meningar oxå.. Några av de vanligaste just nu är väl bla "jag har bajsat, byyyta blöja" , "vill ha glass mamma" , "nej mamma, inte vill hem" (när han inte vill hem från dagis).. "inte" verkar vara svårt att placera i en mening :) haha.. han säger osså ofta "mamma, spela bollen" ..då ska vi ut på loftgången och springa fram o tillbaka med en boll där..Det är ju kul att han kan göra sig förstådd med allt nu.. han säger när han vill vi ska läsa bok, äta mat o vilken mat, leka med bilarna, gå till dagis, åka vagnen, sova o i vilken säng, vilka skor han vill ha mm mm..  

Vi håller ju oxå på att sluta med nappen. Det känns som att vid två års ålder är man redo att lägga den. Därför får han nu bara ha den när han ska sova hemma o på dagis..o bara om det inte går att somna honom utan. Filten tycker inte jag gör nåt att han fortsätter med ett tag till, så den kan ju vara hans stöd sålänge :) hihi.. Han är jätteduktigt annars ändå. Han vet att om man går ur vagnen, lägger man "täcke och beppe" där.. man har det aldrig när man leker eller så... Han spottar dessuotm ut nappen direkt när han somnat, så egentligen tror jag inte den finns i hans mun mer än nån enstaka timme per dygn numer..det ska nog gå bra!

Välling äter han nu bara på morgonen.. han tycker inte om att äta frukost så vi kör på det mest han kollar på bollibompa innan dagis. Såsmåningom säger han nog till när han vill ha annat.. jag testar ibland med yoggi o macka, men han bara kladdar. Oh well, när välling och nappen (o blöjor) är över så känns det verkligen som att han inte är liten längre!! helt galet vad tiden springer ifrån en!




finns det nåt underbarare än sitt sovande barn!!? tyst, lugn, söt o mysig hihi

för övrigt är han nu sjuk. Eller superförkyld.. men som alltid så är man berädd på mer.. det är ju tyvärr så med Algot, att en förkylning ofta drar med sig andningsproblemen och plötsligt blir en ganska lätt sak så väldigt mycket svårare. Vi preparerar med astmamediciner, saltlösningar, nezeril och alvedon så mycket man bara får.. det krävs att man behandlar väldigt aggressivt om han ska slippa akuten.. så är det bara.. 
Frågan e om han ska slippa den dära svininfluensan.. han är ju i värsta riskzonen.. han är barn, han har astma och han kan inte vaccineras!! (nej, de har ju klart ägg i vaccinet).. så nu gäller det att tvätta händer ofta o göra allt vi kan här hemma.. o sen bara hoppas.

Kommentarer
Elin säger:

Ägg i vaccinet?! Herregud vad otippat...

Visst är det kul med språkutvecklingen i den här åldern... Asta babblar på hela tiden. Det kommer nya saker ur hennes mun varje dag =)

När ni är i närheten nästa gång borde vi träffas så barnen får busa en stund. Tror de är ganska lika varandra faktiskt...

2009-08-28 | 06:49:07
Josefine säger:

Håller tummarna att han slipper den jäkla influensan. Börjar me bli lite orolig för den nu när Moltas ska börja dagis. Ffa eftersom han inte heller kan få ngt vaccin. (oxå äggallergi) kram kram

2009-08-28 | 13:16:35
Sandrah säger:

Haha ja Devin är också värsta papegojan här hemma, säger precis allt som man säger och spelar ju ingen roll vad man säger heller så härmar han. Så himla kul! Vi försökte en svänga att minska på nappen här också, men när hörntänderna kom till världen så blev det värre än någonsin med nappen! Välling har han ju typ aldrig druckit så den är ur världen redan :D

2009-08-28 | 13:34:25
Bloggadress: http://sandrah.blogg.se/
Ida säger:

Vad go han är! Jag saknar er såååå mycket! Och han har växt så otroligt mycket sen sist jag träffade honom! Ska bli roligt att höra honom prata mer också! hihi, hoppas han säger moster Ida då :O)

Vad typiskt att han inte kan vaccineras... varför har man ägg i vaccin kan man fråga sig? håller tummarna på att han inte blir sjuk! Pöss o kram härnere ifrån värmen!

2009-08-29 | 21:32:45
Bloggadress: http://madrida.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback