Äggallergin

Så.. vad hände sedan...

Dagen efter Algot hade fått i sig ägg och varit på akuten så ringde Peo och pratade med kommun och rektor mm igen. Den dagen hade även dagis ett stormöte med all personal där rutiner gicks igenom och man ändrade på vissa saker för Algots skull. Det har verkligen väckt debatt och skapat omstruktureringar överallt runt omkring här nu. På måndagen vi kom tillbaka med Algot så fick jag ha ett kortmöte med rektorn, där hon förklarade hur de gått åt problemet och hon beklagade det som hänt mm..  Vi var sedan på möte med rektor, samt all personal på Algots avdelning igår eftermiddag. Hon som haft ansvar för Algot den morgonen grät och var helt förtvivlad fortfarande över detta, trots hon inte ens varit på samma avdelning som Algot när det hände. Man har förklarat lite mer ingående vad som hände den dagen.

Det var inte för lite personal, utan tydligen "för lite" barn i förhållande till personalen, och därför satte man över lite barn till de avdelningar som hade mindre så att barnen skulle få lite mer plats att leka eller lite nytt att upptäcka. Detta älskar ju Algot och var därför en av barnen som sattes på småbarnsavdelningen denna dag. Han är ju så himla lätt och bara är hemma vart han än kommer, så självklart var det rätt tänkt att flytta på honom. Just denna vecka var även den person på vår avdelning som har mest koll på allergier och är väldigt noga, förflyttad till en annan avdelning för att de har sådana veckor ibland, där personalen skiftar lite så att barnen ska känna igen alla på dagiset och känna sig mer trygga. Detta är ju oxå i sig bra. Knasigt nog var hon på den andra småbarnsavdelningen mot vad Algot. Alltså, massa små grejor som egentligen kunde funka väldigt bra, blev bara pannkaka av småmissar hela dagen och personal missade att Algot inte kunde äta ägg.

Detta har nu alltså lett till att de inte ska fortsätta på samma vis. Algot ska inte förflyttas till nån annan avdelning mer, vilket känns tryggt även om jag tycker det är synd, eftersom han faktiskt tycker det är roligt med lite förändring. De slutar dessutom helt att servera ägg och mat med ägg i, på hela avdelningen nu framöver. De har även fått information om medicin att ge honom om det mot förmodan skulle hända igen, och att de ska ringa ambulans redan innan de informerar oss så att han får hjälp snabbare.

Rektorn sa även att hon tagit upp händelsen med sin rektorsgrupp som styr över hela centrum av dagis, så nu har reglerna stärkts även i resten av stan vad gäller allergiska barn. Det känns ändå som att det hela har tagits på stort allvar och vi känner oss faktiskt trygga att lämna Algot på dagis igen. Alla ordinarie är dessutom tillbaka och det är lite mer struktur på hela grejen. På alla 4 avdelningarna på vårt dagis ska nu även bilder sättas upp på de allergiska barnen med text om hur allergiska de är o mot vad mm. Vi hoppas helt enkelt att det inte ska behöva hända igen. Det är förjäkligt att det måste hända nåt allvarligt innan det blir förändring, men det är ju bara så världen funkar. Denna gången gick det som tur var bra.

Vad gäller Algots allergi, så ringde hans läkare med provsvaren förra måndagen och informerade oss om att Algots äggallergi inte hade försvunnit utan ökat rejält sedan sist han testades (NO SHIT!)... Det beräknas verkligen inte "växa bort" förrän han är minst 10. Det var inte direkt troligt då heller, men det kan man inte riktigt säga än. Så jaha, det är bara att vänja sig vid att alltid hitta äggfri kost.

Förresten slutade de mötet med att säga att de tyckte så mycket om vårt lilla charmtroll. Han passar så bra med alla, både barn och vuxna och trivs som fisken i vattnet...

När vi kom hem och kollade i postlådan hade vi fått brev från göteborgsstad. Algot har fått sitt första val av förskola hahaha.. en pik eller? jag o Peo skrattade gott. Det blir något att fundera på. Den förskolan är längre bort, men verkar trevlig den osså.. men ska man verkligen börja på nytt nu när han känner sig trygg där.. oh well








du  underbara lilla charmtroll!

Kommentarer
Carro säger:

Så otroligt skönt att de har tagit det på så stort allvar :) Kram!

2009-04-07 | 22:52:18
Bloggadress: http://carolinus.webblogg.se/
Daniel säger:

Skönt att det börjar reda upp sig och att alla verkar ta åt sig av händelsen. Det finns alltid förbättringar att göra och de verkar ha hittat en del "knep" för att kunna göra det hela lite bättre. Hehe, lite komiskt med dagisplatsen dock ;)

2009-04-08 | 09:43:42
Bloggadress: http://danielberntsson.blogspot.com
Sandrah säger:

Tur de tagit det på allvar, men lite drastiskt att sluta med ägg helt kanske för de andra barnen?

2009-04-08 | 12:32:08
Bloggadress: http://sandrah.blogg.se/
Peo säger:

Vad är det som är drastiskt med att de ser till att de inte råkar ta död på vårt barn?

2009-04-08 | 16:59:23
Victoria och Daniel säger:

Skönt att förskolan gör något åt situationen. Det är väl en jättebra regel att införa att det inte ska finnas (ätas) ägg på Algots avdelning ,för det finns väl inga barn som dör av att INTE äta ägg. Eller?

Stå på er Hanna och Peo. Ni har gjort helt rätt hela vägen. Så här agerar bra föräldrar!!!!!!

2009-04-08 | 20:03:48
Hanna säger:

Vi la oss inte i beslutet om ägg ska serveras eller inte. De frågade oss och vi sa, att sålänge de kan garentera att Algot inte får något i sig, så får de göra som de vill. Men all personal väldigt eniga om att DE ville sluta servera det, eftersom barn spiller o slänger mat på bord o golv mm. Vilket innebär en risk att ett litet barn som Algot hittar o smakar på det. Därmed vågade de helt enkelt inte ha det mer. Det blir ju direkt farligt i och med han är SÅ allergisk.

2009-04-08 | 20:13:03
Bloggadress: http://kompez.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback