Akuten

Vi åkte ner och mötte Peo på järntorget, efter han hade varit och "opererat" bort sina 3 jätteknutor i huvudet. De hade gett honom en lokalbedövning som dock inte tog bort all känsel, så han hade kännt när de skar upp honom och 2 personer pressade ut knutorna ur de små hålen.. Sedan syddes det.. blev 8 stygn. Kan fatta att han hade ONT I HUVUDET sen!!! vi käkade lite lunch och sedan begav vi oss till Östra med vår sjuka Algot. Det är väldigt dubbla känslor när man väl åker till akuten tycker jag. Man vill självklart att det inte ska vara nåt problem varesig det gäller en själv eller någon i ens närhet, men sen blir man irriterad över att man åkt dit "i onödan" om det inte är nåt.. det är ju inte i onödan för man lugnar ju sig själv om inget annat, slipper oroa sig.. men det är absolut inget roligt att sitta där, man e ju tio ggr hellre bara hemma när man e dålig. Kan inte fatta de som åker in för minsta lilla.. jag måste va jävligt sjuk om jag själv ska åka in.. i allafall är det tur barn har en akut för sig själva här i stan =)..

Var där vid 3. Kom in nästan direkt till sköterska som vägde och kollade tempen. Han väger 9 kilo exakt.. Om våran våg stämde i somras så har han gått ner ett kilo nu när han varit sjuk. I vilket fall som helst så hade han inte så mycket feber längre och busade o hade sig. Vi förflyttades till ett litet rum i väntan på läkare. Hon kom ganska fort osså. Väldigt trevlig och noggrann...Lyssnade, kände, tittade. Såg att han har öroninflammation på höger öra. Hörde att han var jätterosslig och ville kolla en rad symptom. Det kom en sköterska och tog en sänka, tog febern igen eftersom det nu tagit en timme. 39.2 så han fick alvedon och blev som galen =)... De sa åt oss att vi skulle ta ett urinprov i en mugg.. hur LÄTT tror de DET är på en 10 månaders unge som precis fått alvedon.. han hade dessutom ätit 200 ml välling på hela dagen, vilket ju betydde att han var helt tom vid det laget. Vi tryckte i honom lite välling och fick saft av en sköterska för att det skulle göra det lättare. Det var ingen kö på akuten och läkaren o sköterskor kunde hjälpa oss hela tiden, men det tog ändå lång tid tack vare just det, att han inte kunde kissa!
vi satte igång kranen, vi testade alla trick, men det gick inte.. efter typ en timme tyckte vi han kunde leka en stund för det verkade omöjligt ändå o han började bli rastlös. Hade varsin mugg i beredskap - och MISSADE! han kissade en liten pöl och vi hann inte ens resa oss.. snacka om förtvivlade. En halvtimme till, när två sköterskor och sedan läkaren precis varit där igen, så kom det äntligen i muggen. Vi hade varit så stressade och förtvivlade av att vänta så vilken lättnad när Peo kunde springa efter dem med den fulla muggen =).. haha.. Nu hade det gått ca 3 timmar.
 Algot hittade en liten flicka att leka med och de busade runder. Tills det var dags för lungröntgen. Läkaren ville kolla så att de inte missat nåt och se så han inte hade lunginflammation. Vi pallrade iväg och Algot var fly förbannad av att ligga stilla IGEN.. Slutligen fick vi träffa läkaren en gång till. Hon skrev ut penicillin för örat och ventoline för att göra det lättare för honom att andas. Möjligen kunde det vara en liten lunginflammation, men de såg inget allvarligt och kunde inte avgöra om det var något alls. Men om Algot inte blir bättre skulle vi återkomma. Medicinen gör förhoppningsvis slemmet lite lättare att handskas med. Vi avslutade kvällen på apoteket. Algot satt o grät hela vägen hem och när jag kom innanför dörren la jag honom direkt i sängen. Skulle sticka in nappen i munnen, men då hade han redan somnat. Det blev en lååång dag med mycket nya intryck för lilleman. Han har varit så duktig och på gott humör för att vara så sjuk. 5 timmar blev det tillslut vi tillbringade inne på barnakuten. Men nu känner man sig lugn och har ro att sova inatt. Både jag o Peo är HELT SLUT!

Kommentarer
Sandrah säger:

Oj lille kraken.. inte kul att vara sjuk ju!!

2008-09-02 | 11:38:51
Bloggadress: http://sandrah.blogg.se/
Daniel säger:

Usch.. Trist att det tar så lång tid men vad gör man inte för "de små". Tänk bara om det varit knölfullt på akuten oxå. Hade lätt gått några fler timmar. Hoppas han blir frisk snart.

2008-09-02 | 12:17:56
Bloggadress: http://danielberntsson.blogspot.com
Carro säger:

Krya-på-sig-kramar till Algot från mig!!

2008-09-02 | 12:54:56
Bloggadress: http://carolinus.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback