Smakar lite..hmm.. illa!

Idag, tisdag, var det öppen förskola igen. Massa bebisar som var där idag. Algot busade och hade sig. Var inte riktigt klok. Han är ju så hårdhänt, så man måste vara med så han inte drar nån annan i hår, näsa, öron, mun, vad som helst! sjöng oxå och Algot kände bara igen imse vimse spindel.. och på den låter tog han i från tårna o vrålade med så gott han kunde mest mamma sitter bakom och småler =). Fikade iaf efter som vanligt, men blev inte lika länge idag. Var hemma redan vid 3.
 
Gjorde disken lite smått och när Peo kom hem fixade vi mat. Då passade vi på att äntligen, efter att inte blivit färdiga till det senaste veckan, ge Algot första smakportionen, bestående av en tesked potatispuré. Han var på strålande humör som kanske var ganska tur i det här exprimentet. helt vild så man kan knappt få fram maten till munnen..han vill absolut ta den själv och smaka så vi får hålla händerna lite.. SÅ.. in med lite lite i munnen och Algot tittar på oss som att han tycker vi är helknas och undrar varför han får sådan uppmärksamhet... sen går det upp för honom att det finns nåt konstigt i munnen. Han grimaserar lite smått till en början och skakar lite ogillande med handen fast han tycker det e ganska skoj. Upptagen av att snacka så vi tror ju nästan han gillar det.. .. börjar spotta ut det lite och in med det igen.. efter ytterligare några sekunder börjar han skratta =)... nästa pyttetugga så kommer det..det härliga "frynet" då han drar upp näsan och munnen och visar att "det här gillar jag inte!" så sväljer han ganska fort och sen klöks han..jag o Peo kämpar för att inte vika oss av skratt. Hela händelsen är klart filmad så man kan spara och visa för Algot när han blir stor! =) ..
 (dock så är det inte helt sant att det var absolut första smaken av någon fast föda, för igår när vi var hos PM o Milla, så satt han i knät på mig när jag åt glass. o jag tappade lite på handen som han lyckades få tag i precis då.. Han började smacka som en galning och gapa efter mer, för det var gott det!!. undrar om man förstör allt det dära med mat nu.. kanske bara glass som funkar =) haha.. )

ikväll var sedan Peo o tränade och jag tänkte passa på att plocka upp lite. slutade med att jag bytte vatten i akvariet, städade toan lite extra, rengjorde spis, bakom spisen, ugnen, frostade av frysen, diskade allt och skrubbade kaklet och hela diskbänken. Peo gjorde rent micron och hjälpte lite med det andra, när han kom hem.. bara fläkten kvar nu.. fy vad gött det kändes da! allt gjort på en kväll =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback