Öckerö och min duktiga bebis

Oj, nu har jag suttit vid datorn ett bra tag. Var tvungen att uppdatera lite här i dagboken ju. Tredje och sista inlägget för idag nu, sedan blir det sängen. Mina ögon har börjat grusas och snart gör John blund verkligen intrång. Glöm inte att kommentera lite, gärna på iaf ett inlägg, om inte alla.. =)

Idag vaknade jag utvilad och pigg kl halv 10! wooohoo! i och för sig hade jag vaknat vid 8 och 9 oxå, men bara vetskapen om att jag inte MÅSTE gå upp, fick mig att ligga kvar och somna om och bara gotta mig. Vissa ggr under kvällen igår och morgonen idag, så har man verkligen varit på väg att gå och kolla till Algot i sin säng eller skullat fixa mat, skyndade mig äta frukost så jag skulle få göra det i lugn och ro osv. Antar att man har vanan innött i hjärnan så att man helt enkelt bara gör vad som måste göras utan att tänka varför ibland när man är trött =).

I vilket fall som helst så var jag ute och sprang en runda oxå på morgonen, första denna vecka. Det har helt enkelt inte blivit av när det funnits så mycket annat att fixa med. Men det blev trots allt en väldigt lång promenad igår, så den kan man kanske räkna som motion oxå. Det gör jag, så känner jag mig lite flitigare åtminstonde. Jag styrketränade en bra stund oxå och precis när jag var klar så kom mamma o pappa instaplandes med Algot och det var bara att packa mina saker och slänga mig i duschen. Vi körde ut till Öckerö, körde runt och tittade på alla öarna där ute och hittade tillslut en bra plats vid klipporna, med utsikt över havet. Där slog vi oss ner för att sola och fika. Jättetrevligt. Jag kan ibland längta så överdrivet mycket efter att ha bil igen. Det är ju så bekvämt och man kan ta sig ut såhär mer. Jag och Peo är så låsta över att det ska gå bussar o spårvagn och det tar sån himla tid att ta sig någonstans så. Men än så länge får jag nöja mig med att åka runt lite när någon är och hälsar på. Det är trevligt det oxå. Synd bara att Peo inte kunnat följa med oss.

Algot var på strålande humör trots förkylningen som bitit sig fast i hans näsa återigen. I natt hade mamma fått gå upp vid 3 och ge honom näsdroppar eftersom han knappt kunde andas, och liknande gjorde jag natten innan. Han äter dåligt igen alltså. Jag fick nästan ont i magen i tisdags när jag märkte att han var sjuk igen och spydde upp hela frukosten. Man bara vet att man måste börja bråka med honom igen, om att han måste äta.
 I vilket fall som helst så var han i full fart hela dagen, med att leka tittut med oss o skrämmas. Han gömmer sig bakom något o så tittar han fram efter någon sekund, antingen för att säga "tisssss", eller "wwwooohaa" ..man får sedan gissa om man ska skratta eller bli rädd hihi ... han höll oxå på att vinka till morfar och mormor och sa brrrmmm när han såg sin morfars bil  =).. haha.. han fattar så mycket att man inte riktigt hänger med. När blev min unge så smart?

Han är så rolig med sina läten och sätt att göra sig förstådd oxå. När han pratar riktigt entusiastiskt om något och vill att man ska titta o lyssna, så strecker han armarna i luften och gestikulerar med hela kroppen, när han vill ha mer mat eller dricka så gungar han lätt på kroppen och säger "eah eah!" ungefär som "mer mer", han vill inte krypa nu utan lära sig gå, vilket man märker tydligt då han slutar krypa, ställer sig på fötterna med armarna helt utsträckta och försöker gunga sig upp.. när det inte gå så sätter han sig på alla 4 igen och skäller på närmsta bästa för han blir på dåligt humör, han blir även på detta dåliga humör om han väntat tålmodigt mest man gör mat, men sedan är den för varm och han får inte den direkt när jag satt mig vid bordet..När man ställer sig på alla 4 på golvet så kryper han fort iväg och skrattar och tittar bakåt för att han vill man ska jaga honom. Om man springer efter så tjuter han av glädje och kan knappt hålla sig upprätt då han blir för uppspelt, när han vill titta på något om han sitter hos en, så böjer han sig framåt, pekar och säger titta för att han vill visa att han ska ner.. han har bl.a. sagt Pappa, Lampa och Hej ett antal ggr nu =)..  och när han vill kramas, vilket är väldigt ofta, så kryper han fram till en och lägger kind mot kind och säger aaaahhhhhhhh! vilket är det gulligaste någonsin =) hihi.. min lilla kott!

    


Kommentarer
Daniel säger:

Fy vad coolt att er kotte börjar snacka. Jag har sagt till Wanda att det räcker med 4 ord till en början isf så man vet vad hon vill. Äta, sova, kissa, bajsa. Sen ville Victoria att hon skulle kunna Aj oxå.. nej men det är verkligen imponerade. Var stolta över en grabb!



Det är ju inte så att du skriver sen på kvällarna, du skriver ju mycket oxå. :) Ha det gott, ses snart.

2008-07-11 | 13:02:59
Bloggadress: http://danielberntsson.blogspot.com
Vickan säger:

Vad duktig han är lilleman. Ska bli så roligt att få träffa honom och se alla hans busiga upptåg. Det är roligt att träffa barn som är äldre än Wanda med för då vet man vad som komma ska :-). Vad kul för er att dina föräldrar är uppe i Göteborg och campar, antar att dagarna går en aning fortare nu. Vet ej vad jag och Daniel skulle göra utan bil, vi är helt beroende. Ja nu har jag ju tyvärr inte körkort ”än” men det ska bli ändring på det. Nu när Daniel fyller 24 så får han övningsköra med mig så äntligen kan kanske även mitt körkort bli av.

Kram på er

2008-07-11 | 14:38:24
Jenny & Nelly säger:

Herregud, att han redan börjat prata! Vad häftigt!

Hoppas ni mår bra.



2008-07-11 | 22:51:14
Sandrah säger:

Nej va go han är då lilla plutten :D Duktig att börjat prata också!

2008-07-12 | 07:40:19
Bloggadress: http://sandrah.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback