Världens längsta blogginlägg?

Nu är jag hemma i Göteborg igen! det har varit mycket åkande hit och dit, härs o tvärs.. massa folk att träffa, mycket att göra. Men eftersom ni bara lääängtar efter en uppdatering från lilla mig, så ska jag förståss bidra med en sådan. Nu är det en hel del som hänt och en hel del dagar sedan jag skrev, så jag gör en kortare resumé av det hela..Jag började på ett långt inlägg, men insåg att det var för mycket för att någon skulle orka läsa hihi..  Ni får ett urval bilder här oxå och resten hamnar på http://www.kompez.se/ som vanligt. Julen drar med sig massa med bilder :)...över 300 blev det (97 upplagda) .. tror inte jag orkar ladda in dem här :D haha 

Tack alla snälla för de fina julkorten! jag har ju inte sett dem förrän nu eftersom jag åkte så tidigt.. så jag passar på att skriva det. Ni läser ändå alla min blogg =).. hihi

Allt pyssel innan jul kunde jag ju inte specificera så bra i och med det var julklappar, men jag (med en aning hjälp från pappa :)....) byggde ramar till tavlor som Lina skulle få i julklapp. Vi stod och snickrade i garaget i många timmar, men det blev riktigt snyggt. Sedan spände jag vitt tyg över så att det blev som canvas.. därefter var det bara att fästa på bilderna som var 1,5 * 0,45 m stora. Tre st var det och de blev så himla bra!!!





 För ovanlighetens skull (NOT) krånglade utskriften en aning och det blev mer "sepialikt" över bilderna än det var tänkt.. de var från början gröna och orange, eftersom Lina har det i vardagsrummet.. men dessa blir nog super osså =).. ska bli kul att se dem uppe. Tillsammans med 7 cm mellan bilderna bildar de en kvadratisk stor enhet som blir 1 och en halv meter på bägge håll =) (Hanna har tänkt efter vett ni ;) ...)

Jag gjorde även en julgrupp åt Eva, med ljus och blommor. Så det var verkligen en hel del att hinna med bland allt annat vi skulle göra.
 


På lillejuls kvällen så hämtade jag Peo i Hässleholm och vi begav oss till Broby och Peos familj, eftersom hans pappa fyllde år. Där hade även Sofia, Eric, Zachery och Lance kommit från USA på eftermiddagen. Nita var med dem även denna gång. Tina med familj var osså där, så det var fullt hus. Det blev mat och fika o vi stannade en bra stund. Algot busade som en vilde hihi..

Granen i Sibbhult är verkligen superspännande!!!


Så mysigt när pappa äntligen kommit!!


Sen kom då julafton. Den var mysig, dock något disig på morgonen. Det blev bättre väder fram mot dagen. Julaftons morgon gick vi upp och njöt av en stor frukost som vi brukar, med familjen i Sibbhult. Algot fick en bok i strumpan som han tyckte mycket om =).. timmarna flyter på när man bara myser och såsmåningom gjorde vi oss fina och begav oss till Broby och Peos familj. Kalle Anka och småprat o bytte julklappar. Därefter till Sibbhult igen. Tomten kom och Algot brydde sig inte mycket alls. Han var alldeles för intresserad av vårt piano för att knappt ens lägga märke till alla paket under granen hihi. Han öppnade ett par och alla leksaker skulle ju lekas med så han blev sur om man tog bort det och fram med en annan paket.. så han fick tröttna på första grejen innan. Vi fick så mycket fint, TACK snälla alla! En superduper mysig kväll avslutades i soffan tillsammans med Lina, Tova, Leif, mamma, pappa, Peo och Algot, efter mormor och morfar gått hem.




Tittar på Kalle Anka med Peos familj =)









Juldagen kom Ida och Carlos. Ljuvligt! Hela familjen hemma. Dagen var precis som förgående.. vi var lite i Broby och lite i Sibbhult. Vi var uppe hos Tina och Jahangir på kvällen och körde sedan till Sibbhult för att fira lite jul med farmor som var på besök.



Annandagen sprang vi, jag o Peo. 8 km.. Även dagen därpå sprang jag typ samma runda, fast med mamma. Blev bara 3 ggr under de nästan två veckor jag var nere, samt att jag tränade core då da.. men det ska bli skärpning =)..

I lördags var vi hos Linus och Carro på kvällen. Det var jätte jättetrevligt. Man får passa på att träffas när man är nere i Skåne både jag o Peo för en gång skull.. det blir verkligen inte så ofta... det blev en hel del TP och så massa snack och smaskig middag. Algot rev ut godis över halva källaren ;) och var allmänt busig tills han slocknade i sin pappas knä runt 9.. Vi blev sedan kvar tills Ida och Carlos hämtade oss vid 1.



Söndagen blev det Broby igen. Nita fyllde år och vi käkade smörgåstårta och hade trevligt. Zach hade haft maginfluensa dagen innan, så vi var inte där då, men nu var alla friska igen. Bodil och Manolo var osså där (Peos moster)..samt Tina med familj o Ove o Anna-stina som vanligt.. jisses vad folk!!! både jag och Algot började känna av allt farande hit o dit.. man blir verkligen sååå trött. Han somnade som en stock på tåget upp till Götet vid 8.. Vi var hemma 10 och packade upp vårt "Guitarr Hero World tour" till Wii som vi köpt åt varann i julklapp. Där blev jag kvar till nästan 3..hihi...

Algot har vuxit så mycket under denna tiden tycker jag. Han gör riktiga slängkyssar nu och pussar så fint med munnen stängd. Han har gått både upp och ner för trapporna hemma själv (med någon som går nedanför då klart. Om han ville upp och ingen var i närheten så gick han och hämtade någon som kunde följa med), han säger en himlans massa nya ord...är så roligt med all utveckling just nu. Ikväll gick han o satte vår sladdlösa telefon i laddningsstationen utan att vi sagt nåt. Både jag o Peo började gapskratta. Han vet minsann hur det ska vara! :)

Kommentarer
Emma säger:

Ja jag har längtat, hihi, gud va tavlorna va fina, hur har ni gjort dom

2008-12-29 | 23:04:13
Bloggadress: http://valkommentillminvarld.blogspot.com/
Elin säger:

Snygga tavlor! Å visst börjar Algot få lite lockar minsann?! han och Asta skulle kunna vara de två sötaste sibbhultsbesläktade som finns!

2008-12-30 | 07:16:40
mle säger:

wow vilka underbara tavlor. Hoppas julen varit bra. E

2008-12-30 | 09:57:38
Bloggadress: http://livetfranminsida.blogspot.com
åsa säger:

Härlig jul ni verkar ha haft, jag är också tillbaka i götet nu! Tack för julkortet! Du ser fin ut i håret på julbilderna tycker jag. Och väldigt solbränd? Hanna? Var var du egentligen o firade jul? ;-) hi hi!

2008-12-30 | 10:46:08
Carro säger:

Tavlorna till Lina blev ju underbara!! Så otroligt fina, är allt lite avis på henne ;) För fösta gången spelade jag guitar hero igår, fy vad jag sög! Så svårt ju! Ah men visst har Algot blivit stor. KRAM!

2008-12-30 | 12:05:02
Bloggadress: http://carolinus.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback