öppna förskolan

Algot sa mamma för första gången igår!! weeiiiiiiiii... när han har kallat på mig innan har det låtit ungefär - "aaaoowa" , men igår kom det ett mamma rätt och slätt .. härligt det!  nu kan inte Peo vara mallig för att Algot bara säger pappa längre =).. hihi... han klättrade dessutom upp på vår högsta soffa själv (den andra har han klättrat på länge), när peo låg o sov vid tvn på eftermiddagen och jag satt vid datorn. När jag kom ut i vardagsrummet satt han som ett ljus mellan kuddarna, med en fjärrkontroll och gottade sig o snackade lite. När han var färdig så vände han och gick ner för den med fötterna först. Vad stor han har blivit! en liten rolig grej till var att Peo satt och försökte få bort en display och front från en liten dator här hemma innan han somnade.. och när han vaknade igen var den av =) haha.. Algot måste ha fått loss den trots hans pappas misslyckande. Vi bara tittade på grejorna och skrattade. Snäll som hjälper pappa lite.

Han vet även nu, att man kan klättra upp på soffkanten, högst upp, och sitta där och tända och släcka lampan i taket. Det är jättekul ju! Lika roligt är det att klättra upp på dammsugaren och sätta igång den. Därefter krypa därifrån i högsta fart för man blir rädd för den sätts igång så högt och snabbt =) Igårkväll visade han mig oxå att han hellre ville ha sin napp än nappflaskan. Han pekade och på nappen och tog den, sedan gav han mig sin nappflaska, la sig ner och sov =) haha..
 
Idag var vi på öppna förskolan igen, jag o Algot, Sofie och Sam. Var så länge sedan man var där. De kunde inte ens krypa senast så det var verkligen skillnad idag =).. Vi behövde inte göra så mycket mer än att sitta o titta när de lekte. Inte precis så att de behöver en, bara kollar bakåt en gång då och då för att se att man är kvar.
Det är så roligt att se hur olika de små liven är, precis som vi vuxna har olika personligheter så börjar man verkligen ännu mer se det på våra små barn oxå nu. Fast de är lika gamla skiljer det på vad de börjar med att lära sig, hur de agerar och vad de kan. Den ena börjar med snacket, den andre går först, den tredje lär sig gå på pottan. Verkar som att de lär sig en sak i taget för att klara av det eller för att det är just det som är mest intressant för tillfället kanske. Sam står själv, Algot säger väldigt många ord o gör sig bra förstådd. En flicka gick redan. Nån klappade händer och åt själv. Någon gillar att leka med andra, den andre vill helst leka själv. Endel delar med sig och andra tar, hihi... Det är så ljuvligt att bara sitta och titta på de små och se allas olika sätt. För visst hade det varit tråkigt om alla kunde samma saker samtidigt och agerade likadant i alla sammanhang.. tur de är så busiga och händelserika som de ändå är och att de, trots man känner sitt eget barn väl, kan göra en förvånad vilken dag som helst =)..  Det är iaf många som kommer dit om och om igen, så man har fått se bebbarna sen de var pytte. Det blev sångstund oxå. Algot var lite hängig så han dansade inte. Men han satt tyst och lyssnade och hade nog lite roligt ändå. Därefter fick de mat innan vi pallrade oss hemåt igen. Nu sover han och jag passar på att sitta här en stund =).. undrar vad jag ska hitta på i eftermiddag

Kommentarer
Elin säger:

första året händer det så mycket hela tiden! Det är verkigen helt underbart. =)

2008-08-26 | 15:54:34
emma säger:

ja visst är det härligt när dom säger mamma, särskillt när man får höra det 5 miljoner gånger om dagen, vänta bara:-)

2008-08-26 | 19:41:48
Bloggadress: http://valkommentillminvarld.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback