helg i skåne

I fredags tog peo halva dagen ledig eftersom vårt tåg till skåne skulle gå 13.20...
tror ni det gjorde det? NEJ!!! 14.30 lämnade vi stationen i Götet. aja..
2 timmar hem med x2000 som vanligt och sedan en middag i sibbhult innan mamma o pappa packade husvagnen färdigt och stack till Simrishamn. Vi åkte till Tydinge och satt lite på bryggan o myste.. sedan Broby och tittade på tv o snackade. Peo somnade vid 22.00. Jag pratade med hans mamma typ 2 timmar till och sen fick jag köra oss till Sibbhult där vi spenderade natten ensamma i huset =).. 

vaknade tidigt och satte mig i solen på lördagen. Vid 11 körde vi till stan för att möta Lina o Leif. Gick ut på stan och skulle hitta present till morfar, men Lina har som vanligt tusen andra saker att göra så jag o Peo fick hitta present mest de kollade resor o lämnade tillbaka hyrfilm mm mm =).. vi hittade ett spel iaf. verkade väldans skoj. Retro hette det. Sen gick vi resten av tiden och kollade på barnkläder. såg lite fint. När Lina o Leif va klara så gick vi med dem och åt på ett hyfsat nytt café som  jag inte minns vad hette. väldigt trevligt ställe iaf. vi åt kyckling o ris. smaskens! sen promenerade vi tillbaka till Linas bil som vi fått låna över helgen,och körde till Simrishamn. Det var först meningen att vi skulle på kräftskiva hos Peos syster, men de fick helt oväntat besök av Jahangirs syster från Usa =). Så de hann inte fixa.. jaja.. vi bestämde oss iaf för att då istället köra till mamma o pappa. Där  var vi vid 16.00 och fikade då bullar och glass. Sedan gick vi till havet och la oss på en filt. Det var kallt i vattnet så det var inte mycket folk där. Men solen sken o det var så mysigt att ligga där o hålla om varann och rita i sanden. Det var en av de härligaste stunder vi haft tillsammans på länge. Inget störningsmoment som tv eller dator eller andra personer =)... bara vi och bebisen som sparkade på i magen....jaja.. vid 19.00 gick vi upp igen och de började med maten. Vi fick köra till ica och handla kol och tändvätska för de hade glömt gasolgrillen hemma.. typiskt mamma o pappa =)..  de bjöd sedan oss och pappas faster och hennes man (som oxå var där o campade)  på stor sallad, potatisklyftor, grillat kött och några olika såser. AH vad mätt jag blev!!!! det var så himla gott!... efter maten var vi dock tvungna att köra hem igen. Vi körde inom Broby och snackade en stund. Sedan bar det av till sängen i Sibbhult igen.

Gick upp ganska sent på söndagen. Var skönt att bara ligga o mysa i sängen en bra stund. Peo hade suttit med pappas dator många timmar och fick lägga nån till på söndagen. Han har klart klantat till det totalt nu och hade över 80 virus. jaja..tur dom har Peo som kan fixa =) hihi.. mamma o pappa kom hem vid 12 och vi fick göra oss klara o jag slog in lite paket.. sedan bar det av till Breanäs och kalas för morfar och syster.. syster fyllde ju 25 förra veckan när vi inte var hemma och morfar 73 den 14e.. så jaja. Lina fick en grön filt, två prydnadskuddar, en ljuslykta och en duk av mig o peo i grön och brunt. Hon har väldigt lite inredning i sin nya lägenhet eftersom hon bodde så litet innan =).. jaja.. morfar fick spelet.. verkade som alla var nöjda =) .. morfar fick oxå en mobiltelefon från alla barn o barnbarn som peo valt ut på siba (såklart) .. den var han överlycklig för. jaja.. annars var verkligen alla där! va längesen man träffade hela släkten.. bara lilla Ida som fattades..stackarn. men men.. trevligt att träffa alla kusiner ,victor, kalle, albin,josefin,elina,daniella..Elina var hemma på kort visit från London så var kul att se henne igen oxå ju =)...Tova var klart oxå me.. de yngsta badade.. ingen hade tänkt på att ta badkläder, men det var strålande sol och varmt i vattnet.. vi grillade iaf och satt o pratade. Andree o Peo lättar upp stämmningen som alltid =).. lite fotbollsspel klart och så tårta.. blev väl 2 timmar vi var där. Sen hem för Lina skulle spela match och vi skulle snart till Götet igen.


Väl hemma körde vi till Mackes grav o satte ett ljus. 3 år sedan han dog. känns inte som så länge sedan.Fortfarande jobbigt att stå vid graven eller att tänka på honom överhuvetaget. Visst kan man prata minnen och skratta.. men det gör ändå alltid lite ont. Vi saknar honom så sjukt mycket!!  mötte patrik, kalle o Elin där osså.. många som var där idag. var massor med blommor o ljus. sedan åkte vi till mormor o morfar o lånade slip iaf.. efter det skjutsade pappa oss till broby. Där åt vi och packade allt i bilen som vi skulle låna.. peos morfars som vanligt. vi körde om Göran och fick färg för vi ska slipa o måla lite möbler =).. sen Göteborg nästa!! var hemma vid 23.00.. då satt vi lite vid tvn o sen sova..


i morse kl 7.15 ringer en något uppriven peo från korsvägen..säger att där står han o bilen. vad ska han göra.. hela underredet på bilen har trillat av.. jaja.. han ringer arbetskamrat för att få reda på bärgningsnr o lite sånt.. osså pratar han klart med föräldrar mm eftersom det är hans morfars bil.. står med varningsblinkers mitt i korsning i centrala gbg i rusning..kan bara tänka hur härligt det var!! jag pratade lite med mamma.. sen iaf körde de bilen till en vovlvo verkstad. blir klar ikväll eller imorrn sa dem, så nån gång i veckan iaf kanske =)..  därefter har jag fortsatt den väldigt skojjiga städningen av klädkammaren..nu har jag tömt allt! jippie =) ska dammsuga och sedan är det bara att börja packa in igen. önska mig lycka till! =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback